Blogg

Mitt 94:e RW Blogginlägg


”Finkultur speglar hur vi vill vara. Populärkultur speglar hur vi egentligen är” (Jan Gradvall)


– Asics-utmanarna är klara och presterade mycket bra, med flera pers. Nu har jag ett gäng Lidingöloppslöpare som dragit igång sin träning. Lite annat upplägg än maraton men många komponenter är lika. Vi får se hur det går. Hasse Lodin pinnar på och körde bland annat 12 x 200 m på 39 sek i snitt. Patrik Yderberg tränar inför Chicago Maraton och är på g.

– Fotbolls VM är underbart. Upp till 3 matcher per dag kan man se. En del skrällar redan (Stora siffror i Spanien-Holland, Costa Rica med massor av hjärta, ett enat Colombia är pigga som tusan.) Dock lite olika förutsättningar i ekonomi mellan länderna. Irans landslag har så dålig ekonomi att spelarna inte ens får byta tröjor med motståndarna efter matcherna.

– Lars Södergård är populärare än mig! Hans mest visade inlägg har 9330 visningar. Mitt mest visade har 8554 visningar. Grattis Lars ! Jag undrar om jag skall lotta ut priser eller ha träningsprogram eller nakenbilder för att öka visningarna.  Men han leder med 766 visningar. Jag ger mig, du är i bättre form än mig, du är yngre och fräschare och har bättre milpers. Respekt Lars!

– Sista tiden har varit hektisk med med betyg, skolavslutningar, arrangemang av brännbollsturneringar, fotbollsfinaler, bal för åk 9 samt avslutning med Asics. Träningen har gått uselt, knät spökar (skall göra magnetröntgen den 26/6), huvudvärken har ökat igen, jag är lönnfet, håret har blivit tunnare, jag gör färre pushups och situps än i vintras. Min hemsida www.tryggimigsjälv.com har fått virus och funkar inte. www.ödmjuk.nu likaså. Men jag börjar om imorgon.

– Dock fick jag ihop 2 backpass, 3 x 1 tim crosstrainer och lite styrka. Håret är som det är. Lönnfetan kan man fixa om man har karaktär. Och pushups-situpsen kör jag igång med snart.

– Malin laddar för 5000 m bana på tisdag. Veckans nyckelpass har varit: 

1) 2000m – 1500 m- 1000 m med 4 min vila (7.00-5.04-3.16) mycket bra

2) In and outs i 3000 m ( spring fort på raksträckorna och flyt i kurvorna osv i 3000 m) hennes tid var 10.37 helt ensam ! (3.32 i snitt med bara 1500 snabbt) sen körde hon en supertusing 400-300-200-100 m på totaltid 3.03. Hon gör nog 17.50 på tisdag.

– Det blev en liten debatt över TV4 reklamen på deras VM team. Killarna hade kavajer och skjorta och tjejerna (Anna Brohlin, Tílde de Paula) hade en sommarklänning. Kritiken gick ut på att ”tjejerna exponeras med klänning och killarna får stå med kavaj ??? Vad skulle dom ha haft på sig då? Tvärtom ? Byxor ?  Nu var det så att tjejerna fick välja vad dom ville ha. Och valde detta. Patrik Ekwall måste bära den skrynkliga Brothers-kavajen (istället för sina egna Armani-kavajer). Jag kör med solbrillor och väst en vanlig vardag jag.

– Vi lärare har det grymt bra. Nu är det sommarlov i 8 veckor. Sen har vi jullov, sportlov och påsklov. Och i huvudsak kanonbra elever. Men kolla vad kul vi hade på vår studiedag.

– Mattias gav mig en utmaning. 10 km rodd under 40 min + 5 km rodd under 19 min och 90 kg i bänkpress. Kanske borde testa ?  På tisdag skall vi åka och hälsa på honom och sambon Linn inför brölloppet och deras flytt till Hammarby sjöstad. Då får brorsan Anders besök, Per Dahne på High Fidelty samt kanske en fika med mina Springtimekolleger. Tyvärr är Caroline Seger och Annica Svensson med landslaget på turne. Skönt att dom slog Skottland förresten. Såg riktigt bra ut. Vi behöver damlandslaget i VM.

– Prova förresten att köra ”In and outs” nån gång. Jag kör två olika varianter för långlöpare. 

1) Spring på bana ex 3000 m. efter en rejäl uppvärmning så springer du snabbt på raksträckorna(100 m) och flyter i kurvorna. Inte joggar utan slå av farten och ”glid” i kurvorna. Mentalt skall du tänka att det enda jobbiga är de 15 raksträckorna. Jag får vila i kurvorna.

2. Spring en bestämd runda på terrängspår eller väg ca 3-4 km. Spring snabbt 20 sek och flyt i 30 sek. Upprepa detta hela rundan och anteckna tiden. Gör om detta var 4.e vecka.

Jag använde detta när jag var aktiv. Den tid jag hade på 3000 m under testet, kunde jag understiga med 20-30 sek på tävling några dagar senare. Gjorde jag ex 9.00 på testet så hade jag runt 8.30 på tävling några dagar senare.

– Mats Erixsson (löparlegend från Mölndal 27.56 på 10000 m) körde en sån test då och då på 5000 m. När jag var med honom I Portugal vintern 1987 så gjorde han 14.29 på 5000 m In and outs. jag hade 8.42 då på 3000 m. Nån vecka senare gjorde han 2.13 i Chicago maraton tror jag. Nu tränar han bland annat Sveriges nya hopp Mikael Ekvall.

– Bäst just nu enligt broder Anders: Trail och skivbolaget käfTen

– Bäst just nu enligt LG: mitt musikrum och att det bara kan gå uppåt nu.


Nr 6 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Sommar, sol och löpning! Smarta tips inför semesterträningen
  • Känn  in farten med enkelt test
  • 11  snabba skor i stort test
  • Frida Karlssons favoritpass
  • Så rehabtränar du Löparknät
  • Dopingreglerna ALLA ska ha koll på
  • Allt om löpningen på Friidrotts-VM
Bli prenumerant
Antal kommentarer: 1

Lars Södergård

Vi satsar på en gemensam nakenkalender, då kommer våra läsarskaror öka kraftigt. Eller så kan vi lämna RW och starta en gemensam blogg, vi kan nog göra ett fullt koncept och åka ut på föreläsningsturnéer om löpning där vi avslutar med lättklädd posering i moderiktiga splitshorts.Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 93:e RW Blogginlägg


– ” Jag tror, när vi går genom tiden/ att allt det bästa inte hänt än ”! (Håkan förstås)


– Jag har hunnit till mitt 93:e blogginlägg (en per vecka i 93 veckor) Jag funderar lite på framtiden. Vad gör jag med mitt 100:e inlägg?  Vad gör jag efter mitt 100:e inlägg?         Filip & Fredrik la ner sin podcast efter sitt 200:e avsnitt. Kanske läge att lägga ner så man inte hamnar att man sitter och upprepar sig hela tiden. Vi får se…

– Hyfsad träningsvecka: ett pass 5 ggr i slalombacken , ett pass 18 x 1 min, ett 40 km pass mountainbike, ett pass crosstrainer, lite styrka och roddmaskin. Knähelve… ställr till det ibland.

– Sveriges fotbollslandslag har en tung period med massor av förluster (6 st i rad ?) Medelålder senaste landskamperna på 29.8 år. Kollar man på vilka klubbar Belgiens startelva kommer från så var det: Chelsea, Man City, Chelsea, Tottenham, Chelsea, Zenit, Atl Madrid, Arsenal, Bayern Munchen och Wolsburg. Tittar man på Sveriges startelva så var det: Kasimpasa, Celtic, Bologna, Sunderland, Spartak Moskva, Shanghai, Rennes och…

– Håkan Hellström och 69396 st på Ullevi. 5 plus och 5 getingar i en tre timmar lång konsert. Fantastisk man och artist. Kolla in Anders Nunstedt spellista i Aftonbladet med de 33 bästa Håkan låtarna.

– Lars Södergård var missnöjd med 30.35 i Oslo på 10000 m. Han hade förberett sig på sub 30 min men hade en sämre dag. Gör man 30.35 och känner sig piss, så är man ganska bra. Ni som testat 10000 m bana vet att det är mycket svårt att hålla fart om man börjar tappa/blir seg/tappar skallen. Kom igen Södergård ! På SM är du med när det är 2 varv kvar och klipper in en långspurt med 700 m kvar. Glider in på 29.42 och kastar upp ditt svettiga linne till en brunhårig 22 åring på läktaren.

– I torsdags ordnade jag en Vårbal för mina åk 9 elever. Mingel, välkomstdrink, huvudrätt och efterrätt. Vals, bugg och disco. Jättetrevlig kväll med ett 90 tal uppklädda 15-16 åringar. Balens drottning-kung blev Hanna Boubezari och Hemse. Hanna är förresten en mycket lovande fotbollspelare som kommer spela allsvenskt inom 2-3 år.

– Såg ni dokumentären om Lance Armstrong ? (Kolla SVT Play) Mycket välgjord och gripande. Jag trodde länge att han var ren. Men karln var/är ju en psykopat.

– Härliga vinylinköp i veckan med First Aid Kit som en pärla , men bästa plattan är Elvis countryplatta från 1971. Herregud, han sjunger så att änglarna gråter.

– Brorsan Anders förberder sig för ett bergslopp på 70 km i USA. I veckan sprang han i Hammarby-backen men föll så illa att axeln gick ur led. Ambulans och inlagd på Södersjukhuset blev resultatet. Från säkra källor var det inte otur utan ren klumpighet. Sambon Karolina tröstade honom med festis och röda Polly.

– Minns ni Jonny Ekström ? vindsnabb forward som blev proffs i Italien. Det går många historier om hans språk-kunskaper. Den här hörde jag på Offsides podcast. ”Jonny satt på restaurang och beställde en entrecote. Servitören frågade: rare, medium or welldone?  I take a large, sa Jonny!

– Sara Carbonero har tjatat som tusan att få låna min BLK DNM skinnjacka. Till slut gav jag med mig och lät henne ha den över helgen. Casillas blev skitsur. Det spelar ingen roll för jag gillar inte Real Madrid.

– Min son Mattias gifter sig den 8 augusti. Jag lämnade in min fina Tiger of Sweden kostym till en skräddare som sydde in den och kortade armar och ben. Min kropp har blivit mera trimmad sen jag köpte den förstår ni. Jag har talet som jag skall hålla till 90% klart. Snart skall vi hälsa på honom i Sthlm och få smaka hans hemgjorda, hemmalda hamburgare. Då skall jag passa på och fika med lite andra vänner från Tyresö, Springtime, Linkan och besöka Per Dahnes affär High Fidelity på Karlavägen.

– Malin sprang Våruset i tisdags och blev 3:a på 18.14 (personligt rekord) Vann gjorde Maria Lundgren på 17.39 ! Imponerande av henne. Skidåkaren Linn Sömskar var 2:a på 18.02. Malin laddar nu för 5000 m bana och 3000 m bana om en vecka. Hennes pass denna vecka har bland annat varit 15 x 400 (76-77 sek), Tröskel 1 x 20 m (3.42 min/km) + 5 x 200 m (33-34 sek) , progressiv distans 18 km 4.50-4.00

– Asics är ju ledande på löpskomarknaden. Nu har dom till och med halkat in i tidningen King Magazine.

– Nån av er som har synpunkter på mina stentvättade jeans, min frisyr eller hur högt byxorna är uppdragna? Det var faktiskst 23 år sen och jag var het. Sprang halvmaran på 1.07.43 dagen innan. 

– Bäst just nu enligt broder Anders: Citodon

– Bäst just nu enlit LG: Krämbullar och färgglada AsicsLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 92:a RW Blogginlägg


– ”Break my legs so i dont walk to you” (Sharon van etten)


– Dotter Malin fortsätter sin personliga rekordslakt. I Blodomloppet sprang hon 10 km på 36.40 !  Nu följer vårruset 5 km, 5000 m bana och 3000 m bana inom 10 dar. Perfekt tempoträning. I torsdags 16x 200 m på 34 sek med 1 min ståvila. Idag 3 x 8 min tröskel i 3.40-3.45 fart.

– Galen Rupp (från Alberto Salazars stall i USA) klippte till med 26.44 på 10000 m i Diamond League i Eugene. Sök på nätet efter hans olika träningsfilmer. Mycket inspirerande.

– Markus Krunegård släpper nytt. Ted Gärdestad får en hyllningsplatta där bland annat Håkan hellström gör versioner att hans låtar. Kan bli sommarens soundtrack. Eller inte?

– Mina Asics-adepter hade examen igår vid Sthlm Maraton. Och det var verkligen en fin avslutning. Peter persade och gjorde 2.57, David 3.34, Malin 3.43, Lena 4.53 och Gökay fick problem med en fot och fick gå stora delar på slutet, men tog sig i mål på 5.33. Peter gick under 3 timmar för första gången och har jobbat med att hitta rätt fart. Han har också blivit trygg i lite överfart. Samt givetvis fått jobba med trösklar. Malin har fått minska antalet pass/vecka och fokusera mer på löpning. Och sänkte sitt pers med 6 min ! Hipstern David har haft lite skadeproblem men varit hängiven med en del alternativa pass. Att göra 3.34 på sitt första maratonlopp är mycket bra. Gökay har gått ner nästan 8 kg men fotproblem sista 6 veckorna ställde till det. Han har dock fått en kropp som ser ut som hundratusen dollar. Debutanten Lena fixade sin första mara utan större problem. Fortsätter hon mixa långpass, snabbare pass och yoga så utvecklas hon positivt i framtiden också. Hon har väldigt fin löpteknik.

– Hasse Lindqvist hyllade sin skitsnygga fru Blossom med en tatuering där namnet ”Blossom” är insprängt. Vackert Hans.

– Här ser vi vilka Umeå IK tjejer som vann den viktiga onsdagstävlingen. Lina Hurtig, Johanna Nyman, Rita och Gladys lekte hem loppet. Plus en fin Volleyboll.

– Själv kämpar jag på och är lite på gång. Hittat bra mix av löpning, styrka, cykel och återhämtning. En elev på skolan berättade för sina föräldrar att ”vår idrottslärare LG är grymt välttränad”. Hon kommer givetvis få det högsta betyget vid skolavslutningen. Men hennes pappa Fredrik Åhman tyckte hon borde byta optiker!

– I tisdags spelade Steve Gibbons på Burmans Musik. Ägaren Stefan Nilsson hade koll på allt och Hjalle (Svensk Mästare i luftgitarr, tror hann) tog aldrig av sig solbrillorna.

– Min son är gudfar till Stockholms gulligaste unge. Hon heter Alicia och hennes pappa Patrick Anoff var ungdomsstjärna i fotboll (somarproffs hos Ajax bland annat) tyvärr satte en knäskada och lathet stopp för hans karriär. Men göra barn kan han!

– Umeå Ik slog Eskilstuna idag med 6-1! Fina anfallsfotboll och pigga ben. Kan bli riktigt bra redan i år. Målskyttar: Hjolman 2, Emii Alanen 2, Hurtig 1 och Elin Landström skruvade in en hörna. På torsdag avgörs Tyresös öde. Blir det konkurs så flyttas laget ner i div 1 och alla matcher räknas om. 

– Vid frukosten i lördags på Scandic Anglais satt folk och skröt på varandra att dom såg så vältränade ut. Ingen menade mig, men det skiter jag i. Tryggimigsjälv.com ger svaren.

– Magnus Bergman (Lidingöloppslegenden) får faktiskt rätt. han var före mig med löparglasögon. Han skickade bildbevis  veckan. Förlåt Magnus !

– Team Nordmark (Micke med sonen Hugo) visade starka bilder och känslor när han bar sonen över mållinjen. Sök på Team Nordmark. 

– Tack Vanessa på Asics, Jonas Lund, Stefan Larsen och Luca Mara för allt jobb runt Asics-utmaningen. Stort också av Herman att berätta om sitt alkoholmissbruk innan han blev löpare.

– Bäst just nu enligt broder Anders: Stockholm maraton, träning på heltid, Café dello sport och sambon Karolina

– Bäst just nu enligt LG: Återhämtning, Röda Polly och färgglada Asics


Antal kommentarer: 1

Lena Rindevall

Tak LG för din coaching!
Även om jag inte lyckades med 4.30 så är jag hur nöjd som helst. Sprang och njöt hela vägen. Inte ont någonstans varken under loppet eller efteråt. Kunde inte föreställa mig att det skulle gå så lätt, sannolikt pga det låga tempot. Ser fram mot New York och kanske vågar gå ut några sekunder snabbare då.
LenaLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 91:a RW Blogginlägg


– ”Because maybe, youre gonna be the one that saves me./ and after all, you are my wonderwall” (Oasis)

– Malin klippte in 2 segrar denna vecka, och två nya personliga rekord. I tisdags vann hon Gammliaterrängen/DM i terräng 8 km ( 2 min snabbare än ifjol) och igår vann hon 10km i Skellefteå på nytt pers 37.26 ! Hon har sprungit 7 lopp i år och slagit pers i alla.

–  Löparlegenden Magnus Bergman påpekade lite försiktigt att han hade löparglasögon redan 1992 när han vann Terräng SM på 12 km. Ni får avgöra om det räknas att ha dem på huvudet som Lulu carter brukar ha?

– Norrlands Guld har en skön slogan på sina ölburkar. ” Inget tjafs, Inga konstigheter. Bara en god öl”!

– Tyresö gjorde en tapper insats i Champins League finalen mot Wolfsburg trots förlust med 4-3. Underbart att se Marta visa vilken världspelare hon är. Två riktiga klassmål där hon hade lekstuga med försvararna. Vad händer nu med Tyresö?

– Enligt Fredrik Wilkinsson finns det en man som sitter i TV4 huset och är anställd av Canal+ för att granska alla porrfilmer som visas på kanalen? Han ser varenda minut av alla porrfilmer för att det inte skall slinka igenom nån Nazihälsning eller annat olämpligt. Filip tyckte dom bord göra en dokumentär om honom ”Världens mest avtubbade man”

– Mikael Nordmark med sonen Hugo är nära sitt mål att springa Sthlm maraton med en specialvagn. Hans insamling går bra. Men stackars Hugo har haft problem och Mikael har varit småskadad. Gå in och stötta på FB  Team Nordmark

– Erik Niva har släppt en ny bok i dagarna ”Utväg, fotboll” Den handlar om fotbollen som räddning, som ingång , som utväg. Hans tidigare böcker ”Liven längs linjen ” och ”Den nya världsfotbollen” är ju fantastiska böcker. Han uttrycker sig bra och gör en väldigt grundlig research alltid. De närmsta veckorna är räddade. För även Jan Gradvall har släppt en bok som heter ”Nyponbuskar, nyponbuskar hela vägen nyponbuskar”. Det är en textrad från Lars Winnerbäcks Söndermarken. Han skildra sin uppväxt i Linköping och en massa möten med kända artister. Bland annat en exklusiv intervju med ABBA. Det var ju även Jan Gradvall som fick göra intervjun med Zlatan i Dagens Industri. Underbart. Dessutom har Lena köpt 438 dagar med Persson/Schibbye. Mycket bra läsning blir det.

– Jag har tränat bra i veckan och trodde att nu jä…… Igår betsämde jag mig för att testa min”Formkontrollsintervall” på Gammlias 3750 m terrängslinga. Man springer 1 minut, drar ett streck dit man hinner. Vilar en minut på stället, springer en minut igen osv tills man hunnit runt. Mitt rekord är från 1997 (10.18) 2012 hade jag 11.31 och igår 12.26 min !  Åtminstone 30 sek sämre än väntat. Men nästa vecka testar jag igen. Styrkemässigt är jag ok. Men flåset och tempotåligheten är katastrof. Får jag bara fixa till mitt knä och huvudet så är jag tillbaka.

– Funderar på att starta två hemsidor. tryggimigsjälv.com  och ödmjuk.nu

Mina Asics-adepter är i slutfasen av 24 veckors satsningen mot Sthlm maraton. Malin och Peter har slagit pers på både 10 km och halvmaraton redan. Jag tror att alla klarar sina mål. Till helgen skall jag träffa alla fem plus Jonas , Vanessa och gänget. Det blir kul.

– Kompletterade min Smiths vägg i veckan. Världsklass!

– Bäst just nu enligt broder Anders: Nanne Bergstrand och sambon Karolin

– Bäst just nu enligt LG: Sommarklänningar och MartaLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 90:e RW Blogginlägg


– You say goodbye, and I say hello ! ( Beatles)

– Hemkommen från en härlig Liverpool-tripp med massor av intryck. Är ni med?

1. Hela stan andas musik och fotboll. Dom har två förstklassiga lag (Liverpool Fc och Liverpools reserver)

2. På varje pub kan man höra livemusik 4-5 kvällar i veckan med lovande unga artister eller lysande coverband.

3. Hela stan har fått en rejäl uppfräschning sen dom tilldelades titeln Kultur huvudstad 2008. Fräscht bilfritt city. Husfasaderna är fina och dom har bevarat en del gamla byggnader. De nya byggnaderna smälter in fint.

4. Nere vid Merseyfloden och Albert dock finns restauranger, cafeer och mysiga butiker. Och överlag bra shopping och fina skivaffärer

5. Trevliga människor som är hjälpsamma och glada


– Jag tränade varje morgon. Ca 30-40 min distans, några lätta backpass samt styrka på rummet för uteendets skull. Det var skönt, för i ärlighetens namn åt jag inte enligt hela kostcirkeln. Det är fasen inte lätt att få tag i lite ”smalare” mat i Liverpool. Sen kanske man inte sitter på musik pubar och dricker ramlösa på kvällen. Utan det slank ner nån öl emellanåt. 

– Filip Hammar bjöd sina föräldrar på lunch på Ulla Winbladh ute på Djurgården. Han anser att det är en restaurang där man kan äta sin sista måltid. Och när han upptäckte att hans pappa höll vinglaset med båda händerna (för att inte spilla) insåg att han att föräldrarna börjar bli gamla. Dessutom hade hans mamma en fläckpenna? i väskan för att snabbt kunna behandla ev vinspill och liknande. Filip var mycket konfunderad över detta.

– Tyresö spelar Champions League-final den 22 maj i Lissabon mot Wolfsburg. Undrar vad som händer sen med laget och Tony? Tråkigt som fan. Jag hade två fina år med spelarna och ledarna.

– Umeå IK är fortfarande obesegrat i damallsvenskan efter 4 omgångar. De flesta är i mycket bra form nu. Hoppas det blir ännu bättre fart på målskyttet mot Vittsjö imorgon. Jag inleder alltid mina fysträningar med en tävling mellan spelarna. Dom skall springa ett varv runt planen och pricka en tid som jag säger. Ingen klocka får användas utan bara springa på känsla. Priset brukar vara 2 DVD filmer. Men i onsdags fick dom två pingisracketar med bollar. Sen fixade material-mange ett minibord åt dem. Så nu kör dom pingis som uppvärmning. 

Här har Emma Berglund lekstuga med Johanna Nyman

– Mina elever på Bräntbergsskolan går som tåget i fotbolls DM. Vi har 5 finaler framför oss innan skolan slutar. Det känns bra att fokus och inställning håller i sig. Men oj vad prov eleverna har vid denna tidpunkt. Jag fattar att dom är stressade och har prestationsångest. Nya betygssystemet är konstigt med nivåer från A till F.

– Sigge & Alex har ju en lysande podcast som ni bör kolla upp. Roliga anekdoter om när Arja Saijonma skulle sjunga på Sigges bröllop samt hur Alex såg till att få intervjua alla tjejer han var lite kär i. Han såg intervjuerna som dejter och la dom ofta på kvällstid för att ev kunna bjuda dom på vin. Han var kär i en massa ”kändisar” (Regina Lund, Tilde de Paula, Christine Meltzer, Emilia mm)

– Claes Åkesson bloggar flitigt och börjar få upp farten på sin löpning efter hans operation. Men han måste skära upp hälkappan på alla sina skor. Och envisas med att ha superlätta och tunna dojor. Men han tydligen alltid kört i tunna läta skor. Han skall ha respekt för sin hängivenhet

– jag testade en av mina adepter i torsdags. Stina från Fjugesta fick köra woden LG300 och en kombibacke. Och hon överraskade positivt. Bra fart på löpningen och 6.59 min på LG300. Kombibacken är: 4 x 1 min backe lugnt + 4 x 30 sek hårt på i platt terräng + 4 x 30 sek backe stenhårt. LG300 är: 50 st KB svingar 16 kg killar/12 kg tjejer + 50 squats+50 pushups+50 bålvridning 16 kg/12 kg KB + 50 mountainclimber+50 stående rodd med KB 16kg/12kg. Jag körde i skjorta och jeans på 6.58 och gäspade mig igenom kombibacken. Jag är i form nu. Skojar bara.

Men här var vi i bra form. Mats Lundin, LG Skoog och Örjan Gustavsson på Hörneforsmilen. Samtliga runt 31 min. Vi sprang för Skellefteå IF då. Jag var först i Sverige med löparglasögon. Tänk om jag haft X-kross då?

– Sveriges bästa svenska-lärarinna , Marianne Eriksson besökte mig i torsdags. Hon fick eleverna att läsa 20-40 böcker per år. Och dom kunde stava och varenda grammatikregel. Hennes man Hasse var SO ämnets motsvarighet. Jag älskar er!

– Lite bilder på Malins lopp. Hon har som sagt persat 5 lopp i rad. 

– Lite nya vinyler också.

– Jag har testat lite kompressionsstrumpor-vadskydd på slutet.  2XU:s vadskydd är lysande, Asics sockar mycket bra. Och zeropoints vadskydd var en positiv överraskning. De kändes tjocka och varma först men fungerade bra. Tack Malin Sandberg.

– Bäst just nu enligt broder Anders: Ingen kontakt denna vecka. Förmodligen är det Star Trek igen eller heminredning

– Bäst just nu enligt LG: Min vinylsamling och Restaurang MariasLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 89:e RW Blogginlägg


– All you need is love. Love is all you need. (the Beatles)

– Är i Liverpool för att kanske få se Gerrad lyfta Premier League bucklan i morgon. Liverpool möter Newcastle och måste vinna samtidigt som Manchester City förlorar mot West Ham. Det kan hända..

– Malin persade för femte tävlingen i rad när hon sprang på 37.38 på Kungsholmen runt. Hon är underbar och jag är stolt som fan. En av mina Asicsadepter, Peter Svensson persade också idag på Kungsholmen runts halvmara med 1.23.22. Bra Peter. Nu har han lärt sig att balansera mellan vila-distans-tröskel-snabba intervaller. Nu måste han lära sig att inte tävla på långpassen. Då gör han 2.56 iSthlm. 

– Lars Södergård skrev roligt om de trista sidorna av löpningen. Jag hade en period där allt var roligt med träning. Men det var länge sen. Kanske min tid kommer igen….

– IFK Umeåas Hasse Nilsson har tappat sina splitshorts. Och är otröstlig samt tappat matlusten. dom är ljusblå, urtvättade och jättesmå. Maila mig om ni hittar dom.

– Min kompis Stefan Nilsson på Burmans Musik fyllde 50 år i måndags. Han fick löparskor, löparkläder, löparglasögen och löparklocka av mig. AV andra fick han whiskey. Han har en fin fru och två snälla barn. Samt mer än 15000 skivor. Snart har vi träff nr två med vår musikherrklubb. Undra hur Hjalle sköter sig? Han gillar whiskey och luftgitarr

– åkte en rolig Beatles rundtur idag. Besökte var dom bodde, repade, Penny Lane mm. John och Yoko skänkte över en miljon till Fräslningsarmen så dom kunde fixa ett boende i Strawberry fields för utsatta barn. Varje jul ringer Yoko och pratar med personalen och barnen. Beatles spelade 262 ggr på Cavern club mellan 1961-63!!  Vi såg ett av de bästa Tribute banden igår på Cavern Club. Dom spelade 2.10 Tim bara hits. Och var skrämmande  lika i både röst och utseende

– köpte vinyler och T-shirts idag. Känner mig glad. Körde morronjogg+ backintervaller samt massa pushups och situps för utseendes skull. Skall fortsätta m ed det resten av veckan. Nästa vecka blir det kombibacke, styrka, formkontollsintervall runt 3.7 km på Gammlia. Och extra höftstyrka. 

-Sigge Eklund hade en teori om att våld mellan kompisar tar vänskapen till en högre nivå. Man skall ta strupgrepp på sin kompis och vara lite aggressiv. När man sen försonas efter några dagar så har vänskapen fördjupats. Jag skall testa och ta strypgrepp på mina polare i veckan och se om det funkar.

– det går inte bra att blogga via Ipaden. Inga bilder kan laddas upp. Jag skiter i detta nu

– bäst just nu enligt Broder Anders: Malin och att han döpt Instagram till Konsta  för att hans sambo Karolin är konstant på Insta. 

– Bäst just nu enligt LG: Liverpools ligaguld och min nya Ramones T-shirt


Antal kommentarer: 1

Mikael Soto

Såg dej på håll i planet ner. Idag gäller det!!
🙂 MickeLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*