Blogg

Mitt andra blogginlägg


Fortfarande kvar i Portugal. Fortfarande kanonväder. Fortfarande mycket glädje. Men knät funkar inte för löpning. Det blir stavgång, vattenlöpning och crossfit/styrka. Ikväll kommer 180 nya gäster med temat Holistic/Crossfit. Det blir en bra vecka.

– Tyresö FF förlorade cupfinalen mot Göteborg med 2-1. Göteborg fick straff i förlängningen. All heder till Göteborg men Tyresö hade ett stort spelövertag och Marta hade ett friläge som målvakten räddade. Men livet går vidare..

– Lisa och Rubin McRae körde ett roligt intervallpass med gästerna igår. Tre olika typer av fartträning. Stn 1. Intervall 15-15 i 5 min- Stn 2, Backe i 5 min- stn 3. 2 min bort vila 30 sek och 2 min tillbaka. Sen roterade man mellan de olika intervalltyperna. Ca 15 personer per grupp. Kul att se.

– Såg inget av Färöarna-Sverige igår. Men underläge 1-0 med 33 min känns sådär. Tack Zlatan. Visserligen är det viktigast med 3 poäng , men Färöarna ??

– Jag kompenserar min uteblivna löpträning med att vara mycket ute i solen. De bästa löparna är mörkhyade. Tänk om det sitter lite i hudfärgen ? Snart är jag riktigt brun , då kanske man kan klippa en snabb tusing ?

–  Hoppas ni laddat hem några avsnitt av podcastern ”Värvet”. Igår kom den nyaste med Mona Sahlin. Ladda hem Schyffert, Rheborg, Kristoffer Appelqvist och Lotta Lundgren.

– Markus Larsson och Fredrik Virtanen har satt ihop Spotifylistor med 200 låtar av 200 olika artister som alla är 5 +. Finns på Aftonbladet under krönikörer. Jag skall lära mig hur man lägger in länkar senare. Andra bra Sptotifylistor finns på Gaffa.se och Sonicmagazine.se.

– Glädje i bokform eller krönikeform är Erik Niva. Läs hans bok ”Liven längs linjen” som är 98 olika reportage/intervjuer av kända tränare och fotbollsspelare. Han avslutar alltid med ett avsnitt ”Vad händ sen ?”. Underbar läsning.

– Peppe Lindholm är en löpare/yrkestrummis från Järvsö som jag ofta anlitar på våra Training Camp. Han är en prylnörd av giganiska mått. Och prioriterar coolhet framför fart. bar överkropp, ett pulsband, tunna skor, solbrillor och Garmin Phoenix på armen. Då är han hemma.

– Hur kan folk springa med svarta strumpor på löppassen ? Det ser skitigt och töntigt ut. Varför har folk splitshorts när dom joggar ? Splitshorts har man på tävling eller snabba pass.

Bäst just nu enligt broder Anders: Tandemhopp fallskärm

Bäst just nu enligt LG: The Byrds

  Peppe i sina intervallspeedos

 


Nr 6 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Sommar, sol och löpning! Smarta tips inför semesterträningen
  • Känn  in farten med enkelt test
  • 11  snabba skor i stort test
  • Frida Karlssons favoritpass
  • Så rehabtränar du Löparknät
  • Dopingreglerna ALLA ska ha koll på
  • Allt om löpningen på Friidrotts-VM
Bli prenumerant
Antal kommentarer: 1

Liselotte Ljungholm

En del är i Portugal och myser medan andra kämpar i mot jävliga Umevinden på Umemaran i+ 4 grader. Känns som att någon av oss var på fel ställe…….Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt första RW blogginlägg


Välkommen till min blogg. Eftersom jag redan skriver i varje nr av Runners World om träning och fråga coachen så känns det kul att komplettera detta med bloggen. Jag kommer givetvis skriva om träning men även om fotboll, musik och anekdoter ur livet. Så snart jag lärt mig lägga in bilder så kommer det också. (skall gå i Jonas Lunds bloggskola)

– Är just nu i Portugal i mitt jobb som Sportchef för Springtime Travel, Vi har haft mellan +27-33 grader denna vecka. Temat är Wellness/ Aftonbladet och Running Sweden. Bra ledare, trevliga resenärer och massor av träning.

– Ikväll har Markus Torgeby haft sin föreläsning om sina 4 år i kåtan. Han har sköna tankar och funderingar om livet. Dessutom har jag försökt hjälpa honom att strukturera upp sin träning. Problemet med den mannen att allt under 20 mil i veckan anser han är ”vilovecka”-

– En annan underbar människa och profil som vi ofta anlitar på våra Training camps är Tobias Karlsson , känd bland annat från Lets Dance. Han är fruktansvärt pedagogisk när han lär ut sina danser. Och bjuder på sig själv så alla kvinnor (och några män) är tårögda. Han skulle dessutom bli en bra löpare. Det såg jag idag när han sprang 10 km på Bergspasset.

– Nåt som gett mig mycket glädje senaste tiden är podcasten ”Värvet” . En fantastiskt bra kille som heter Kristoffer Triumf intervjuar intressanta personer som Johan Rheborg, Schyffert, Petra Mede, Lotta Lundgren, Krisoffer Appelqvist mm. Han låtar alla prata till punkt och får personerna att öppna sig. Finns på bland annat Itunes.

– Jag har 3 jobb (Sportchef, Coach och Fystränare) Uppdraget som fystränare åt Tyresö FF har gett mig massor av glädje. Jag har tränat spelarna sen nov 2011 i snitt 3 pass/vecka. Laget har utvecklats på ett otroligt bra sätt både fysiskt och spelmässigt. Innan matchen mot Djurgården hade vi 9 raka segrar och 41-5 i målskillnad. Men förlusten mot Djurgården ger LDB Malmö störst chans till SM guldet. Vi får se hur tabellen ser ut 3 nov.

– Jag har haft några sömnlösa nätter för mitt kära Liverpool FC. Brendan Rodgers har en skön Tiki-Taka filosofi så jag hoppas att resultaten kommer. Men bollinnehav och spel via mittfältet efter marken, kryddat med snabba omställningar kommer bli bra, Hoppas jag ..?

– Om man vill springa tävlingar och förbättra sina tider anser jag att man behöver: Överfart, tävlingsfart, tröskelfart, distansfart samt lite genomblödningsfart i sitt träningsprogram. Många löpare har bara distansfart i ”mittemellanfart”.

Bäst just nu enligt broder Anders: Allt med Imperiet (de tidiga plattorna)

Bäst just nu enligt LG: Mumfors and sons ”Babel”

Nu räcker det för idag.

LG

Portugal 11 okt 23.11


Antal kommentarer: 1

Jojje Borssén

Kul LG! Välkommen!Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*