Blogg

Omstart blogginlägg nr 10


– Dont go home with your hard-on (Leonard Cohen)


– Ytterligare en artist har somnat in.
Nu var det Leonard Cohen som lämnade oss. Det börjar bli ett grymt gäng däruppe nu. Tänk när Prince,Alan Vega från Suicide, Freddie Wadling,Olle Ljungström, Merle Haggard, Maurice White, Paul Cantner från Jefferson Airplane, Glenn Frey från Eagles och min störste hjälte David Bowie får för sig att ha konsert i himlen. Wow..

#fatcampandtraining99daysinstreak går bra för mig. Ytterligare 0.7 kg bort och 12 pass på 14 dar. Tyvärr väldigt sliten efter New York resan. Mycket jobb på skolan och massor av program att skriva+ artikel till RW. Så kvaliteten på mina pass är inget att slita av sig tröjan för. Men några korta intervallpass, lite crosstrainer och roddmaksin samt styrka och yoga duger.

Lite fina vinyler och en cd med David Bowie i musikaltappning samt några outgivna låter. Temple of the Dog(medlemmar från Soundgarden och Pearl Jam) , Daniel Norgren (singer, songwriter) och Robert Persson Humbucker (med Nicke Andersson på trummor). Hög kvalite och blandade musikstilar. Musik är otroligt roligt. Synd att jag är så usel och talanglös på att spela instrument själv. Tänk om jag vore grym på gitarr och sång. Jag skulle ta över alla fester och torg. Lars Södergård vill gärna vara med. Och John från Wolfman Jack får stå längst bak.

Min svärson Achmed är målvakt i Team TG i div 1 (fotboll) Dom blev femma i serien och Acche är nominerad till bästa div 1 målvakt. Ifjol vann han det priset när dom vann div 2 och gick upp i ettan. Innan han träffade Malin så skötte han inte kost och träning så bra. Men nu är han klockren. Bra Malin och hoppas du vinner Achmed.

Anders Szalkai är en mycket god vän som gjort massor för att få folk att älska löpning. Hans skötebarn TSM växer hela tiden och har en väldigt bra verksamhet. Det ploppar upp nya duktiga ledare som utbildas varje år. På riktigt alltså. Inte helgkurs-löpcoacherna som tar 1195:- för en dags träning. Anders är pedagogisk och social när han är med sina adepter. Dessutom ser han stencool ut med håret, skägget, tatueringarna och de hängiga jeansen. Tur att han är lyckligt gift,annars skulle alla damer hänga som klasar runt hans garageport. Trots lite skador håller han hög nivå fortfarande och gör nog under 3 timmar på maran många år framöver.

– Många har frågat om råd efter min artikel om träningsupplägg i RW. Bland annat hade jag en artikel om blockträning där du kör en mängdvecka, en tröskelvecka, en fartvecka samt en återhämtningsvecka. Flera av mina adepter genomför detta nu. Det är ett sätt att vänja kroppen vid en speciell egenskap. Sen kommer vi återgå till den mer vanliga 2-1 metoden. Du kör två tuffa veckor följt av en lätt vecka. Stegringen i veckovolym kan se ut enligt följande för en erfaren löpare 80km- 100 km – 60 km sen blir det 85 km – 105 km – 65 km osv. Försök planera lite och se vad som passar just dig. Ofta blir man bättre om man börjar springa lite mer per vecka. Men många har för liten skillnad i fart på distans och fartpass. Dom springer för fort på långpass och distans. Då är dom trötta och springer för sakta på de snabba passen. Mellanmjölk säger jag… Men det finns säkert löpcoacher som gillar mellanmjölk.

– I Florida finns en lag som kallas ”Wet foot, dry foot law”. Det betyder att de båtflyktingar (ofta från Kuba) som lyckas sätta sin fot på amerikanskt land får stanna i landet. Blir dom hindrad ute till havs får dom vända om. Det är därför många chansar i små överfulla båtar och kastar sig i vattnet när dom ser kustbevakningens båt komma. Hårda bud..

Erik Ahlström är en driftig kille. Han är Brand ambassador åt Salomon. Och har startat massor av traillopp i Sverige (Salomon Trail Tour, Åre Extreme mm) Dessutom brinner han för miljön och upptäckte vid en löptur att det låg mycket skräp längs vägar och löpspår. Han myntade då utrycket ”plogga” (plocka skräp och jogga samtidigt) Tillsammans med Håll Sverige rent har han ordnat flera events. Han tycker man skall kolla med kommunen och lokala ICA handlaren om ett samarbete. Kanske med sin klubb eller skolklass. Ut och jogga med en påse och plocka skräp. Efteråt bjuder ICA handlaren på dricka och frukt. Och kanske ett bidrag från kommunen till klubben eller klassen. Kolla in hans Facebook sida. Bra Erik.

Jag slutar som fystränare i Umeå IK efter sammanlagt 18 år i klubben (+ två år i Tyresö) Det har varit en fantastisk tid med 8 SM guld, 5 cupguld och 2 Champions League guld. Otroliga spelare har passerat. Många hjälper jag fortfarande med försäsongprogram fast dom spelar ute i Europa de flesta. Årets upplaga av Umeå IK har varit fina spelare men många drog på sig allvarliga knäskador i fjol och kunde inte delta förrän på hösten. Tränarna sparkades under turbulenta former. Den nya tränaren gjorde det bra med små resurser. Nu hoppas jag dom tar sig tillbaka till allsvenskan snabbt. Laget är ungt och lovande. Jag går vidare mot nya uppdrag. (blir klart närmsta veckan)

Sverige gjorde en otroligt bra match mot Frankrike igår (förlust med 2-1). Sex-sju U21 spelare var visserligen pressade långa stunder av ett stjärnfyllt Franskt lag. Men segermålet var både en domartavla och målvaktstavla. Janne Andersson var mycket nöjd precis som övrig media var. Lovande frö framtiden. Jag saknar dock en vass forward.

Malin är i Nice som ledare för Springtimes resa till Nice-Cannes maraton. Hon sprang halvmaran på 1.24.27 i sitt första lopp efter skadan hon fick på Sthlm Maraton. Hon var helt fräsch hela loppet och kunde ligga och flyta hela tiden. Hennes rehab med alternativ träning (crosstrainer-vattenlöpning-myrlöpning) tillsammans med styrka och yoga gör att hennes steg ser bättre ut än innan. Magnus Johansson skickade en film från målrakan där hon springer grymt fint. (Men jag vet inte hur man lägger ut filmer) Dessutom hann hon inte värma upp något pga säkerhetspådraget skapade långa köer. Lovande inför 2017.

– När Chicago Cubs vann World series i Baseball så hyllades dom av 5 miljoner människor hemma i Chicago dagen efter?!  Fem miljoner människor på samma plats?

-Veckans Peppe:” Jag har säsongsvila och tänker gå upp 6-8 hg” . Här är ett bildcollage där hans son Ziggy visar prov på härliga frukostvanor. Peppe låtsadses äta..


Nr 8 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Frisk kropp – och knopp! Så påverkas din psykiska hälsa av löpning
  • Tänk dig snabb med mental träning
  • 15 enkla knep för bättre prestation
  • Nya teknologin som förändrar löpningen – för alltid!
  • Så lär du dig känna farten
Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Omstart blogginlägg nr 9


– Hey ho,lets go/Hey ho,let go (Ramones)


– New York är en otrolig stad. Än en gång har jag fått uppleva New York maraton i Springtimes regi. Verkligen välplanerad och trevligt. Jag har hållit i morronjoggar i Central Park med stopp vid Dakota Building (där John Lennon bodde och sköts 1980,Tavern on the green, Columbus circle och löpning till mållinjen mm). Hann även med en föreläsning, banbesiktning och ta med gruppen till nummerlappsutdelningen och expot. Under loppet lotsades de anhöriga till 1:a avenyn (27 km) och Central Park (40 km). Vi hade nästan 900 resenärer och 600 löpare med oss på resan. Några kändisar och min fru Lena som debuterade på maran som 57 åring. Hon spurtslog Springtimes VD Patrik Yderberg. Lena 4.38.03, Patrik 4.38.13) Thomas Björnermark har gjort en grym planering och ledartrojkan är väl inarbetad. Tack alla!

Ledargänget vid 27 km. Robert Wells, Petter och Lena vid 27 km. Samt Yderbergs ”kaffe-donutstopp” vid 27 km. Vi är alla olika.

– Deckarförfattaren Raymond Chandler tillfrågades om han ville ha Nobelpriset i litteratur. -”Jag vill ej ha Nobelpriset. Då måste jag hyra frack och åka till Stockholm. Det vill jag inte”!

Flera av mina adepter gjorde säsongsavslutning i och med New York maran. Med mycket bra resultat. Banan är tuff och man borde inte ha tidsmål i detta lopp. Här handlar det mest om upplevelsen och njuta. Och banrekordet för herrar är ju 2.05 (G Mutai) medans Berlin Maraton har ett banrekord på under 2.03 (D Kiproto) Jag hoppas ni som ej sprungit New York får chansen att göra det nångång.

– Jag har inte mycket att tillföra om presidentvalet, men konstaterar följande: Bland vita, lågutbildade hade Trump 74% stöd och Clinton 24%. Där funkar Trumps retorik med förolämpningar, sexism mm. Hillary Clinton hade nästan 250000 fler röster, men systemet med elektorer och att vissa stater är viktigare. Instansen för att byta till Kanadensiskt medborgarskap kraschade på onsdagsmorgonen. Slut på analys…

”Att välja Trump som president är som att sätta mig bakom ratten” (Stevie Wonder)

– Jag tränade 9 dar av 10 under resan. Sammanlagt 9 löppass och 3 styrkepass. Nu skall jag fortsätta köra styrka för knät, rörlighet/yoga samt förbättra min löpning. Dessutom skall jag se hur det funkar med skidåkning igen. Fatcamp-utmaningen fortsätter en månad till och motiverar mig att tajta till mig ännu mer.

– I Olssons/Ekwalls pod diskuterades varför det fortfarande finns klockradio på hotell? Vem använder dem? Vem vet hur man ställer väckningen på dem? Finns klockradio på andra ställen? Vem faan köper en klockradio?

– Jag skriver om alternativ träning och skidåkning som träningsform för löpare i kommande nummer av RW. Förmodligen kommer RW readktionen berätta om nästa års skomodeller. Det händer en hel del och nya märken dyker upp. Några märken satsar extra hårt. Kommer snart.

– Jonas Buud gjorde 2.29.22 i Frankfurt förra veckan. Han imponerar hela tiden. Dock ville Zandra och Jonas inte ha några New York uppdateringar. Hoppa över vissa rader i detta inlägg.

– Kina är det enda land i världen som anser att världen håller på bli en bättre plats. I Kina är det 41% som tycker det. I Sverige är det 10% som anser att världen blir bättre och bättre. Sämst framtidstro har fransmännen, endast 3% ?!

– Umeå IK åkte ur damallsvenskan. Efter 7 SM Guld, 5 cupguld och 2 champions leagur guld är det över. Hoppas dom tar sig tillbaka snabbt igen. Ungt lag, taskig ekonomi, tränarturbulens, skador och bristande lagkänsla är några förklaringar. Men laget är lovande och många spelare kommer att utvecklas. Jag går vidare mot nya utmaningar..

– Veckans Peppe: Han körde morronjoggarna med 3 tröjor och en jacka? Han hade ofta en galen okoncentrerad blick och verkar mer och mer längta till trumsetet bakom Kicki Danielsson.


Antal kommentarer: 1

Anders Forselius

Jag älskar dig L-G! (Men mest av allt älskar jag din fru Lena!) Tack för grymt sällskap i New York, Odd hälsar!Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

omstart blogginlägg nr 8


– Its just a perfect day/Im glad i spent it with you/Oh such a perfect day/You just keep me hanging on (Lou Reed)


– Nu är vi i Miami på ”preparation camp” inför New York maraton på söndag. Det är 24 motinärer som är på plats. Vi bor på södra delen av Miami Beach och gör våra träningspass på stranden och strandpromenaden. Vi har kört löpteknik och rörlighet och lätt distans. Idag är det vilodag (halva gruppen är i Key West). Imorgon kör vi ”väcka kroppen jogg” och sen får dom testa att löpa 5-10 min i deras tänkta marafart. 

(bild. Edit Andersson)

– Hasse Lodin, RWs boss är också här med fru Pernilla (som också jobbar på RW). Hasse hade grymt ont i en vad/hälsena för ett tag sen och testade en intressant metod. Han sprang 1 km i hyfsad fart, sen stretchade han 2 min. Sen sprang han 1 km igen och stretchade 2 min. Detta upprepades 6 ggr. Vid målgång var smärtan borta?! Det måste vara en kombination av en genomvarm muskel och den långa stetchtiden 12 min 6×2). Vad säger ni andra?

– Nu fick jag se vad Olson/Ekwall menade med att folk rusar/köar till flygplanet fast dom har en reserverad sittplats. När det var 30 min kvar till boarding mot Miami stod 90% av resenärerna i kön. När gaten öppnades småjoggade dom första. Jag satt lugnt och läste innan jag gick till min plats 29 E. Och den var ledig….

– Nils Liedholm (legendarisk fotbollspelare/tränare) skrev i sina memoarer ett avsnitt om sex för fotbollspelare. Han hade en formel som hette 1-15-22 tror jag. Det betydde att inför första matchen skulle man vara avhållsam 1 dag. Inför match två skulle man vara avhållsam 15 dar. och inför match tre , 22 dar?. Jag undrar om det finns nåt vetenskapligt bakom detta? Hjärnfysik-Johan hör du mig? 

– En annan rolig anekdot i samma ämne gällde den engelske landlagsmålvakten David James. Han avslutade sin karriär på Island. Då berättade han för sina lagkamrater i omklädningsrummet att han brukar onanera inför matcher. För att han blev avslappnad. Bredvid honom satt en nyupplyttad 20 åring. David frågade honom -” hey , har du någon ritual innan matcher?”!  Då svarade 20 åringen,  -” Eh, jag brukar ta på mig vänstra fotbollskon först”

– Jag har några nya bilder till min Power Point presentation som jag skall hålla på hotell Beacon på lördag. Den ena är ”I have a dream temat” och den andra är ”Våga bli trött temat” den tredje är ”Löpning är inte alltid ballonger, serpentiner och kladdkaka temat”. 

– Min egen träning rullar på. Jag springer, kör rörlighet och styrka. Vikten går neråt och intervaller på band och i backe funkar kanon. Idag blåste jag arslet av spännisarna på Ocean drives utegym. Jag körde en crossfit-wod som jag kallar LG300 (pushups,situps,squats,toes to bar,bicepscurl och skridskohopp = 50 av varje) Det blev alldeles tyst när jag var klar och torkade svetten av min hårda kropp. Jag svepte en Gatorade (icebreaker smak) och gick lugnt därifrån. Då ropade den störste av killarna efter mig -” Hey man, whats your secret?”  Jag svarade som Kalle Dyall skulle sagt. -” Yo man, I just try to be myself”

– Veckans Peppe: Jag är glad att LG är min vän. Han lär mig nya saker varje gång vi ses.


Antal kommentarer: 1

Johan Renström

Ingen aning LG. Jag tycker du ska testa, eller håller du fortfarande på att försöka sluta? 😛Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Omstart blogginlägg nr 7


– Jag har fått ett eget anthem på gamla dar. Var jag än går eller springer så ljuder dessa rader av Mauro Scocco i min hjärna. Mitt i prick. Verkligen.

– Ingen som du och jag förstår först nu/Hör vad jag säger/ Det finns ingen som du/För mig finns ingen som du (M. Scocco)

– Anna-Lena Petterson har skaffat ett coolt Mammas Nya Kille-halsband efter hon sett deras show. Det är Katlas berömda avskedsfras hon bär runt halsen. Jättekul. Alla avsnitt av MNK finns på Itunes och P3.

– Sverige har 9 593 000 innevånare och 847 960 hundar. Journalisten Jan Gradvall skrev i sin krönika -” En hundvalp är som en bebis med ännu sämre omdöme”!  Han hade också en bra förklaring varför hundägandet har ökat med 100 000 hundar på 4 år. -” Omvärlden blir alltmer digitilaserad och ogreppbar. Men relationen till en hund är extremt tydlig, enkel och fysisk. Människan föder hunden. Hunden värmer människan”!


– Jag har tränat bra denna vecka. Mest löpning än fast myren har stängt. Min karaktär hindrar mig aldrig från ett träningspass. Tidig morgon eller sen kväll, you name it. Jag är där i färgmatchade funktionskläder av senaste snitt. Vikten går sakta neråt med 35 dar kvar på #fatcampand99daysoftrainingstreak  som Yderberg/Lodin/Alwin drog igång. Yogan, rörligheten, styrketräningen,myrlöpningen och viktnedgången gör att mitt opererade knä funkar lite bättre. Strundtals ser det ut som löpning när jag flyger fram på spåren eller löpbandet.

– Årets säsong av Så mycket bättre blir nog den svagaste sen starten. Jill Johnson, Danny och Magnus Karlsson gjorde bra tolkningar av Tommy Nilsson. Little Jinder satt mest och var imponerad över Tommy. -” Jag behöver dig i mitt liv” sa Tommy år henne. Och hon satt med tårar i ögonen. Jag ser dock fram emot hur Fredde Wadlings låtar och inslag blir.

– På lördag åker jag 5 dar till Miami och 5 dar till New York. Jag skall vara ledare för Springtimes New York Maraton resa. Uppladdning med 25 resenärer i Miami där vi skall köra morronjoggar med löpteknikinslag. Lite träningstips, utflykter samt sol. Då är dom taggade till loppet nästa söndag. Springtime och Thomas Björnermark i spetsen gör ett otroligt bra arrangemang. Det är mellan 800-1000 resenärer (ca 600 löpare) och vi har morronjogg i central Park, föreläsningar med Szalkai, Forselius och mig själv. Dom erbjuds yoga med Malin Berghagen varje morgon, banbesiktning där vi åker hela banan med buss. En guide pratar om stadens historia och en av oss ledare berättar om loppet. Sen fixas det biljetter till basket, hockey, musikaler och shoppingutflyker. Allt avrundas med en avslutningsmiddag på söndag.

– Det är lustigt hur rubriker i tidningar och övrig media kan lura oss. I alla kvällstidningar stod det förra veckan – ”Kronér slängde ut publik från Doobidoo-studion”!. Det var ju lite kul tänkte jag och klickade på länken. Det visade sig att en kvinna sa svaret på en fråga till dom tävlande. Och Kronér tog henne i hand och låtsades föra ut henne. Men vände efter 5 meter och skrattande förde henne tillbaka till sin plats. Samtidigt som dom skrattade gulligt och kramades? Jag ville spy att jag gick på detta. Det finns en rolig profil på Instagram som heter @lagg_ut  där det är roliga exempel på sjuka rubriker i tidningar.

– Några av mina adepter har börjat om sin träning inför vintern. Några andra avslutar med New York Maraton. De flesta testar några omgångar med blockträningen som jag skrev om i nya numret av RW samt i bloggen 4-5.  Dotter Malin kör på bra och skall springa en halvmara i Nice (åker som ledare med Springtime) den 13 nov. Vi får se vilken form han är i.  Hon körde 10 km löpband på 38.50 och ett pass med 5 km på 19.10 följt av 3 x 1000 på 3.30-3.30-3.25. Hon är muskulärt starkare och rörligare vilket kommer påverka hennes löpsteg positivt.

– Veckans Peppe:– Det går inte att lite på folk i funktionskläderLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Omstart blogginlägg nr 6


– Hur långt man än har kommit/Är det alltid längre kvar (Kent)

– Det är rätt kul att blogga igen. Jag tackar för den fina responsen från mina följare. Det skulle dock vara skoj att göra en videoblogg (Vlogg) Men tekniken och sånt hämmar mig. Jag har ju mycket att berätta och kunde lägga ut mina dansfilmer, modefilmer, skvallerfilmer och träningstips.

-Fatcamputmaningen har passerat halvvägs. Och vi har 36 dar kvar. Det har gått lite segt på slutet. Jag har visserligen fått till 13 pass på senaste 14 dagarna. Men bara gått ned 0,4 kg. Dock har det varit 4 styrkepass under den perioden. Och med mina A-människogener så har jag extremt lätt för att bygga muskler. Förmodligen har det försvunnit massor av fett och ersatts av hårda, tajta muskler. Hjärnfysik-Johan skall få förklara för mig när han tar bort den där jäkla silvertejpen från munnen. 

Här får ni en bild av min nya Persbrandt-frisyr och dagens våg (89.3 i startvikt och 82.8 nu)

– David Hellenius leder ett program där dom korar Sveriges bästa i olika kategorier. När det skulle koras Sveriges musikartist så vann MÅNS ZELMERLÖF ?? Ja , du läste rätt, Måns Zelmerlöf. Hellenuis utropar: – ”Här är den ultimata topplistan”!  Jag har inget emot Måns Zelmerlöf, men herregud….

– Om vi fortsätter med höjda ögonbryn så vill jag belysa det omåttligt populära radioprogrammet Melodikrysset. Programmet har över 200000 lyssnare och säkert 50000 som skickar in rätt kryss varje vecka. Dom har tidigare år haft pris till rätt vinnare : sätt er ned nu 1) En kylskåpsmagnet 2) Ett badlakan (min kusin Pär Skog och kollega Martin J har vunnit ett)  Nu skulle det bli nytänkande och lite mer 2016 över programmet. Då får 10 (tio) vinnare varsin BRÖDKORG i pris??.  För det första, vem använder brödkorgar? och för det andra, med 50000 tävlande borde dom få bättre priser. Suck…

Här är programledaren som stolt visar upp den fina brödkorgen

– Broder Stig P har testat att följa mitt blockträningsprogram som jag publicerat i inlägg 4-5. Eventuellt kommer jag att lägga ut träningsprogram med olika inriktning i framtiden också. Flera av mina adepter har påbörjat en 4-veckors blockperiod nu.

– Jag har fördjupat mig i Terese Johaug affären under veckan. Och vill börja med att förklara min syn på Norges längdåkning

1) Jag älskar Norsk längdåkning. Dom är alltid i form. Dom har bra träningsfilosofi och dom är taktiskt drivna.

2) Jag älskar även Svensk längdåkning (Spec Johan Olsson Och Charlotte Kalla) 

3) Norrmännen pulserar träningen bättre än svenskarna. De svenska åkare som blivit inbjudna att träna med norrmännen vittnar om lugna och tuffa dar. På svenska lägren har det ofta ”tävlats” på träning. Nye förbundskaptenen Ole Iversen har redan styrt upp fartträningen i olika nyanser och förhoppningsvis ger det utslag på formtoppar och mndre sjukdomsperioder för svenska åkare.

4) Johaug fick svåra sår på läpparna under ett glaciär-läger och fick en salva av norske läkaren, som bedyrade att salvan var ok. Det var den inte och Johaug har fått i sig en anabol steriod som är dopingklassad. Vad skulle hon ha gjort mer än att fråga läkaren? Skulle hon googlat Trofodormin ? Skulle hon ha ringt ett par läkare till för säkerhets skull? Jag anser att man måste lita på sin läkare.

5) Kan en liten mängd läppsalva ge utslag på dopingtest? Det gör mig förbryllad och misstänksam.

6) Har världens i särklass bäste skidåkare blivit extra bra av en läppsalva? Jag tror hon blivit bäst pga av hård och bra träning.

Visar det sig att hon uppsåtligen stoppat i sig dopingklassade preparat skall hon stängas av 2-4 år. Men är det enda fel hon gjort att lyssna på sin läkare om läppsalvan skall hon endast stängas av under utredningen. Det är min egen åsikt. Som inte är värt ett skit men det är min blogg.

– Ni som minns den legendariske sportkommentatorn Sven ”Plex” Petterson, kommer säkert ihåg att han under de alpina TV sändningarna alltid klockade mellantider med sin egen klocka. Och vi tittare litade nästan mer på hans tider än TV-rutans tider. Jag undrar om det var ett vanligts stoppur han hade eller vad?

–  Veckans vinyler har blivit gammalt och nytt. Vad sägs om: Rita Coolidge, Saint Etienne, Chemicel Brothers och Van Morrison?

– Jag har haft en underbar vecka igen med mina elever på Bräntbergsskolan. Basketperioden är avslutade och vi har kört styrka&kondition. Dom får prova på cirkelträning, boxning och crossfit under denna period.

– Lite tyngre är det för Umeå IK som ligger sist i damallsvenskan med 2 matcher kvar. Jag tror att dom fixar nytt kontrakt till slut. Jag har funderat om jag kunde gjort nåt annorlunda i mitt upplägg. När jag kom i nov 2015 var dom i dåligt skick (skador, dålig kondis mm) Det tog lång tid att bygga upp grunden igen och vi har inte kunnat köra så mycket snabbhet/spänst som jag önskat. Fokus under de senasta 6 veckorna (när det gått tungt poängmässigt) har varit att hälla dom pigga och rappa i steget. Jag har dock funderat på om vi kört för ”Lätt”. Denna vecka valde jag att brassa på ordenligt. Vi körde ett pass löpning med massor av lopp från 40 m till 100 m med kort och lång vila. Under passet låg dom ca 18-20 min i röda zonen (mer än 90% av maxpuls) Alla utom två spelare klarade av detta. Så det är ganska bra fysiskt. Hoppas dom tar poäng redan mot Göteborg till helgen.

– Peppe överöser mig med avklädda bilder på sin tatiúerade, magra kropp. Han löper mycket och regelbundet. Inte så långa pass med blandad fart samt kombinerar det med yoga. Han är mycket böjlig till glädje för hans tiopoängs-kvinna, tillika Sveriges bästa yoga, somalärare. (Cecilia Gustavsson)

Veckans Peppe: Om jag hade en superkraft skulle det vara röntgensyn.


Antal kommentarer: 1

Johan Renström

Att gå ner under 80 från 88 som 58 åring är tufft mål. Det ska vara segt nu för varenda cell i dig tycker att det räcker nu. Mot cellerna står din sisu/vilja och det har du. Skippa smågodiset, sänk temperaturen inomhus, mindre tallrik. Vlogga på Instagram. Heja!Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Omstart blogginlägg nr 5


– Dom 999 saker jag aldrig skulle göra/ dom vägs upp av 999 värre saker jag gjort (Kent)

Ett litet stopp i fatcamp-umaningen. Jag körde 7 pass men stod stilla i vikten. Fortfarande minus 6.1 kg och nya tag denna vecka. 

Jag och Anders sprang ytterligare ett pass på myren. Men tyvärr vann myren i söndags. Sablar vad tunga ben och jag fick slita. Myren vs LG 9-8. Om vädret tillåter skall jag kvittera på söndag.

Clowner som springer runt och skrämmer folk?! Jag tycker faktiskt att clowner är lite scary. Jag fattar inte det roliga med stora skor och röd näsa. Samt snubbla över en hink och få en fisk i huvudet. Så här uttryckte skräckförfattaren John Ajvide Lindqvist sig i clownfrågan:

” – Det är dumt alltihop. Faan skärp er, vill jag säga. Men det primärt otäcka med en clown är ju att den ler lite för mycket utan att leendet betyder någonting. Som en slipad jävla fastighetsmäklare”!

Fortsättningen på blockträningen kommer här. Förra inlägget redogjorde jag för mängdveckan och tröskelveckan.

Fartvecka

Nyckelpass 1  6 x 1000 m i milfart. jogga 90 sek som vila

Nyckelpass 2  Distans 60 min lugnt

Nyckelpass 3  12x 500 m snabbare än milfart. Jogga 90 sek som vila

Nyckelpass 4  Långpass 90 min lugnt

Återhämtningsvecka

Nyckelpass 1  Distans 50 min lugnt (fokus löpteknik)

Nyckelpass 2  Testlopp 4 km (95% kraftinsats)

Nyckelpass 3  Distans 75 min

– Vi hade en återträff med mina officerskolleger från I 20/Fo 61 i lördags. Oerhört roligt att träffa alla gamla vänner. Vi hade en stark gemenskap och stöttade varann i alla lägen. Idrotten och övriga strapatser svetsade samman i gruppgemenskap som inte går att slå. Jag höll ett tacktal till kollegerna och hade en 10+ kväll.

– I nya numret av RW skrev jag om olika metoder för träningsplanering. Jag belyste vikten av utvärdering samt förklarade grovplaneringsmetoden, 2-1 metoden samt blockträningsmetoden. I kommande nummer skriver jag om alternativa träningsformer som roddmaskin, crosstrainer, cykel, vattenlöpning samt skidåkning.

– Förra veckans musikkväll med Micke Hermansson följdes upp med en musik/fotbollskväll med Stefan Nilsson igår. Vi sorterade mina skivor och gjorde en hylla med powerpop och övrigt i bokstavsordning. Nästa gång gör vi en soulhylla också. Underbart!

Mina elever lär mig nya danser ibland. Jag tränar lite och lägger ut på Instagram och musical.ly för att få bekräftelse. Det funkar. Kolla Instagram @lakeof  eller facebook

Malin tränar på och bygger upp sig efter sitt 15 veckor långa skadeuppehåll. Distanser på 15-20 km i 4.30-4.50 fart samt 2 snabbdistanser (5 km på 19.30 och 10 km löpband på 38.50 där hon kände sig fräsch) Nu kommer 4 x 1500 m med fartökning (1000 m på 3.50 + 500 m i 3.30 fart utan att stanna) 

Här hånar hon mig i slalombacken. Men som straff fick hon lämna igen Iphone 6 S, Ipad:en och MacBokk Pro:n jag gett henne. Nån måtta får det vara.

Bob Dylan fick Nobelpriset till stor förvåning, men till mångas glädje. Han har inte gett sig tillkänna ännu och meddelat om han är glad och stolt eller inte bryr sig. Så här sa han i en intervju för ett antal år sen: – Bob. Är det inte tråkigt att fastän  du är så älskad och uppskattad, samtidigt får höra att du är ”överskattadd” och ”inte kan sjunga mm”? Då svarade Bob -” Well.. jag har alltid haft en svans av hatare efter mig. Förr fick jag elaka brev, nu är det kanske mer i cyberrymden. Men jag bestämde mig för länge sen att inte bry mig. Att söka fel, att gnälla, att gå bakom och bittert klaga, pika eller muttra… Det är inte speciellt svårt- det kan vilken nolla som helst! Jag bestämde mig för att vara Bob Dylan istället -100% ..fullt ut. Det blev ju ganska bra det med”! 

Precis så tänker jag säga till dom som tycker jag framhäver mig själv och inte fattar ironin i mina inlägg i sociala medier. Du och jag, Bob. Du och jag….

– Jag fick tag på fyra rullar silvertejp, så nu blir det löpning med näsandning. Jag älskar Hjärnfysik-Johan när han är galen. Och när han är normal.

Liverpool- Manchetser United 0-0. Bollinnehav 65-35% i LFC favör. Målchanser 4-0 i LFC favör. Liverpool spelade 4-3-3. Man U 4-4-1-1 (egentligen 6-3-1) Satan vad tråkigt för Zlatan.

 Jag tänkte börja skriva sångtexter och här kommer min första som heter Kärlek&Respekt:

När kvällen kommer och dagen är över/Jag ligger och funderar vad det är jag behöver/Behöver jag kärlek&respekt/eller kanske nåt mer suspekt /Skit samma för solen har sin gång (LG Skoog)

Kents avskedsturne nådde Ö-vik i torsdags. Två timmar och 26 min magi. Herregud vad bra. Tack för allt. Om Jonas Lund nångång lärde mig hur man lägger in filmer skulle ni få Utan dina andetag, Den sista sången mm. Men jag tror Jonas är less på mig.

Vi skall fira jul i Stockholm med Mattias, Linn lilla Chloe. Samt Linns föräldrar och Malin och Achmed. Då får jag låna Lars Södergårds (och snygg-Janas) lägenhet. Jag skall städa upp den och ge dom nåt fint som tack. Kul med Jul i Stockholm. 

Veckans Peppe: Mallorca är bra för själen. Och våga vara hungrig


Antal kommentarer: 1

Johan Renström

Det är nu det blir tufft så nu gäller det att inte tappa sugen ifall vågen darrar kring 0 kg. Organismen anpassar sig, men håll i med nya vanorna. Tycker du har en sund ide med 4 tuffa dagar och 3 ätdagar, fast jag förstår inte det här med smågodis för vuxna karlar. Nog bra att redovisa här också så du inte kan falla igenom och slarva. Spännande. Rena dokusåpan det här:)
De flesta skulle gå ner om de hade silvertejp en dag, men jag tror du gör av med 90 % av din energi med hjälp av käkmusklerna så prata på 🙂Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*