Omstart blogginlägg nr 7


– Jag har fått ett eget anthem på gamla dar. Var jag än går eller springer så ljuder dessa rader av Mauro Scocco i min hjärna. Mitt i prick. Verkligen.

– Ingen som du och jag förstår först nu/Hör vad jag säger/ Det finns ingen som du/För mig finns ingen som du (M. Scocco)

– Anna-Lena Petterson har skaffat ett coolt Mammas Nya Kille-halsband efter hon sett deras show. Det är Katlas berömda avskedsfras hon bär runt halsen. Jättekul. Alla avsnitt av MNK finns på Itunes och P3.

– Sverige har 9 593 000 innevånare och 847 960 hundar. Journalisten Jan Gradvall skrev i sin krönika -” En hundvalp är som en bebis med ännu sämre omdöme”!  Han hade också en bra förklaring varför hundägandet har ökat med 100 000 hundar på 4 år. -” Omvärlden blir alltmer digitilaserad och ogreppbar. Men relationen till en hund är extremt tydlig, enkel och fysisk. Människan föder hunden. Hunden värmer människan”!


– Jag har tränat bra denna vecka. Mest löpning än fast myren har stängt. Min karaktär hindrar mig aldrig från ett träningspass. Tidig morgon eller sen kväll, you name it. Jag är där i färgmatchade funktionskläder av senaste snitt. Vikten går sakta neråt med 35 dar kvar på #fatcampand99daysoftrainingstreak  som Yderberg/Lodin/Alwin drog igång. Yogan, rörligheten, styrketräningen,myrlöpningen och viktnedgången gör att mitt opererade knä funkar lite bättre. Strundtals ser det ut som löpning när jag flyger fram på spåren eller löpbandet.

– Årets säsong av Så mycket bättre blir nog den svagaste sen starten. Jill Johnson, Danny och Magnus Karlsson gjorde bra tolkningar av Tommy Nilsson. Little Jinder satt mest och var imponerad över Tommy. -” Jag behöver dig i mitt liv” sa Tommy år henne. Och hon satt med tårar i ögonen. Jag ser dock fram emot hur Fredde Wadlings låtar och inslag blir.

– På lördag åker jag 5 dar till Miami och 5 dar till New York. Jag skall vara ledare för Springtimes New York Maraton resa. Uppladdning med 25 resenärer i Miami där vi skall köra morronjoggar med löpteknikinslag. Lite träningstips, utflykter samt sol. Då är dom taggade till loppet nästa söndag. Springtime och Thomas Björnermark i spetsen gör ett otroligt bra arrangemang. Det är mellan 800-1000 resenärer (ca 600 löpare) och vi har morronjogg i central Park, föreläsningar med Szalkai, Forselius och mig själv. Dom erbjuds yoga med Malin Berghagen varje morgon, banbesiktning där vi åker hela banan med buss. En guide pratar om stadens historia och en av oss ledare berättar om loppet. Sen fixas det biljetter till basket, hockey, musikaler och shoppingutflyker. Allt avrundas med en avslutningsmiddag på söndag.

– Det är lustigt hur rubriker i tidningar och övrig media kan lura oss. I alla kvällstidningar stod det förra veckan – ”Kronér slängde ut publik från Doobidoo-studion”!. Det var ju lite kul tänkte jag och klickade på länken. Det visade sig att en kvinna sa svaret på en fråga till dom tävlande. Och Kronér tog henne i hand och låtsades föra ut henne. Men vände efter 5 meter och skrattande förde henne tillbaka till sin plats. Samtidigt som dom skrattade gulligt och kramades? Jag ville spy att jag gick på detta. Det finns en rolig profil på Instagram som heter @lagg_ut  där det är roliga exempel på sjuka rubriker i tidningar.

– Några av mina adepter har börjat om sin träning inför vintern. Några andra avslutar med New York Maraton. De flesta testar några omgångar med blockträningen som jag skrev om i nya numret av RW samt i bloggen 4-5.  Dotter Malin kör på bra och skall springa en halvmara i Nice (åker som ledare med Springtime) den 13 nov. Vi får se vilken form han är i.  Hon körde 10 km löpband på 38.50 och ett pass med 5 km på 19.10 följt av 3 x 1000 på 3.30-3.30-3.25. Hon är muskulärt starkare och rörligare vilket kommer påverka hennes löpsteg positivt.

– Veckans Peppe:– Det går inte att lite på folk i funktionskläder

Sommarnummer ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • SUPERFRIDA starkare än någonsin
  • Spring i sommar. Så tränar du bäst på hemmaplan
  • Testa Musses styrkepass
  • Perfekta powershakes! Bästa mellanmålet
  • 4 roliga utmaningar
  • 7 grymma ryggsäckar i stort test
Bli plusmedlem nu

Du måste vara inloggad för att kommentera. Logga in

Omstart blogginlägg nr 6


– Hur långt man än har kommit/Är det alltid längre kvar (Kent)

– Det är rätt kul att blogga igen. Jag tackar för den fina responsen från mina följare. Det skulle dock vara skoj att göra en videoblogg (Vlogg) Men tekniken och sånt hämmar mig. Jag har ju mycket att berätta och kunde lägga ut mina dansfilmer, modefilmer, skvallerfilmer och träningstips.

-Fatcamputmaningen har passerat halvvägs. Och vi har 36 dar kvar. Det har gått lite segt på slutet. Jag har visserligen fått till 13 pass på senaste 14 dagarna. Men bara gått ned 0,4 kg. Dock har det varit 4 styrkepass under den perioden. Och med mina A-människogener så har jag extremt lätt för att bygga muskler. Förmodligen har det försvunnit massor av fett och ersatts av hårda, tajta muskler. Hjärnfysik-Johan skall få förklara för mig när han tar bort den där jäkla silvertejpen från munnen. 

Här får ni en bild av min nya Persbrandt-frisyr och dagens våg (89.3 i startvikt och 82.8 nu)

– David Hellenius leder ett program där dom korar Sveriges bästa i olika kategorier. När det skulle koras Sveriges musikartist så vann MÅNS ZELMERLÖF ?? Ja , du läste rätt, Måns Zelmerlöf. Hellenuis utropar: – ”Här är den ultimata topplistan”!  Jag har inget emot Måns Zelmerlöf, men herregud….

– Om vi fortsätter med höjda ögonbryn så vill jag belysa det omåttligt populära radioprogrammet Melodikrysset. Programmet har över 200000 lyssnare och säkert 50000 som skickar in rätt kryss varje vecka. Dom har tidigare år haft pris till rätt vinnare : sätt er ned nu 1) En kylskåpsmagnet 2) Ett badlakan (min kusin Pär Skog och kollega Martin J har vunnit ett)  Nu skulle det bli nytänkande och lite mer 2016 över programmet. Då får 10 (tio) vinnare varsin BRÖDKORG i pris??.  För det första, vem använder brödkorgar? och för det andra, med 50000 tävlande borde dom få bättre priser. Suck…

Här är programledaren som stolt visar upp den fina brödkorgen

– Broder Stig P har testat att följa mitt blockträningsprogram som jag publicerat i inlägg 4-5. Eventuellt kommer jag att lägga ut träningsprogram med olika inriktning i framtiden också. Flera av mina adepter har påbörjat en 4-veckors blockperiod nu.

– Jag har fördjupat mig i Terese Johaug affären under veckan. Och vill börja med att förklara min syn på Norges längdåkning

1) Jag älskar Norsk längdåkning. Dom är alltid i form. Dom har bra träningsfilosofi och dom är taktiskt drivna.

2) Jag älskar även Svensk längdåkning (Spec Johan Olsson Och Charlotte Kalla) 

3) Norrmännen pulserar träningen bättre än svenskarna. De svenska åkare som blivit inbjudna att träna med norrmännen vittnar om lugna och tuffa dar. På svenska lägren har det ofta ”tävlats” på träning. Nye förbundskaptenen Ole Iversen har redan styrt upp fartträningen i olika nyanser och förhoppningsvis ger det utslag på formtoppar och mndre sjukdomsperioder för svenska åkare.

4) Johaug fick svåra sår på läpparna under ett glaciär-läger och fick en salva av norske läkaren, som bedyrade att salvan var ok. Det var den inte och Johaug har fått i sig en anabol steriod som är dopingklassad. Vad skulle hon ha gjort mer än att fråga läkaren? Skulle hon googlat Trofodormin ? Skulle hon ha ringt ett par läkare till för säkerhets skull? Jag anser att man måste lita på sin läkare.

5) Kan en liten mängd läppsalva ge utslag på dopingtest? Det gör mig förbryllad och misstänksam.

6) Har världens i särklass bäste skidåkare blivit extra bra av en läppsalva? Jag tror hon blivit bäst pga av hård och bra träning.

Visar det sig att hon uppsåtligen stoppat i sig dopingklassade preparat skall hon stängas av 2-4 år. Men är det enda fel hon gjort att lyssna på sin läkare om läppsalvan skall hon endast stängas av under utredningen. Det är min egen åsikt. Som inte är värt ett skit men det är min blogg.

– Ni som minns den legendariske sportkommentatorn Sven ”Plex” Petterson, kommer säkert ihåg att han under de alpina TV sändningarna alltid klockade mellantider med sin egen klocka. Och vi tittare litade nästan mer på hans tider än TV-rutans tider. Jag undrar om det var ett vanligts stoppur han hade eller vad?

–  Veckans vinyler har blivit gammalt och nytt. Vad sägs om: Rita Coolidge, Saint Etienne, Chemicel Brothers och Van Morrison?

– Jag har haft en underbar vecka igen med mina elever på Bräntbergsskolan. Basketperioden är avslutade och vi har kört styrka&kondition. Dom får prova på cirkelträning, boxning och crossfit under denna period.

– Lite tyngre är det för Umeå IK som ligger sist i damallsvenskan med 2 matcher kvar. Jag tror att dom fixar nytt kontrakt till slut. Jag har funderat om jag kunde gjort nåt annorlunda i mitt upplägg. När jag kom i nov 2015 var dom i dåligt skick (skador, dålig kondis mm) Det tog lång tid att bygga upp grunden igen och vi har inte kunnat köra så mycket snabbhet/spänst som jag önskat. Fokus under de senasta 6 veckorna (när det gått tungt poängmässigt) har varit att hälla dom pigga och rappa i steget. Jag har dock funderat på om vi kört för ”Lätt”. Denna vecka valde jag att brassa på ordenligt. Vi körde ett pass löpning med massor av lopp från 40 m till 100 m med kort och lång vila. Under passet låg dom ca 18-20 min i röda zonen (mer än 90% av maxpuls) Alla utom två spelare klarade av detta. Så det är ganska bra fysiskt. Hoppas dom tar poäng redan mot Göteborg till helgen.

– Peppe överöser mig med avklädda bilder på sin tatiúerade, magra kropp. Han löper mycket och regelbundet. Inte så långa pass med blandad fart samt kombinerar det med yoga. Han är mycket böjlig till glädje för hans tiopoängs-kvinna, tillika Sveriges bästa yoga, somalärare. (Cecilia Gustavsson)

Veckans Peppe: Om jag hade en superkraft skulle det vara röntgensyn.

Antal kommentarer: 1

Johan Renström

Att gå ner under 80 från 88 som 58 åring är tufft mål. Det ska vara segt nu för varenda cell i dig tycker att det räcker nu. Mot cellerna står din sisu/vilja och det har du. Skippa smågodiset, sänk temperaturen inomhus, mindre tallrik. Vlogga på Instagram. Heja!Du måste vara inloggad för att kommentera. Logga in

Omstart blogginlägg nr 5


– Dom 999 saker jag aldrig skulle göra/ dom vägs upp av 999 värre saker jag gjort (Kent)

Ett litet stopp i fatcamp-umaningen. Jag körde 7 pass men stod stilla i vikten. Fortfarande minus 6.1 kg och nya tag denna vecka. 

Jag och Anders sprang ytterligare ett pass på myren. Men tyvärr vann myren i söndags. Sablar vad tunga ben och jag fick slita. Myren vs LG 9-8. Om vädret tillåter skall jag kvittera på söndag.

Clowner som springer runt och skrämmer folk?! Jag tycker faktiskt att clowner är lite scary. Jag fattar inte det roliga med stora skor och röd näsa. Samt snubbla över en hink och få en fisk i huvudet. Så här uttryckte skräckförfattaren John Ajvide Lindqvist sig i clownfrågan:

” – Det är dumt alltihop. Faan skärp er, vill jag säga. Men det primärt otäcka med en clown är ju att den ler lite för mycket utan att leendet betyder någonting. Som en slipad jävla fastighetsmäklare”!

Fortsättningen på blockträningen kommer här. Förra inlägget redogjorde jag för mängdveckan och tröskelveckan.

Fartvecka

Nyckelpass 1  6 x 1000 m i milfart. jogga 90 sek som vila

Nyckelpass 2  Distans 60 min lugnt

Nyckelpass 3  12x 500 m snabbare än milfart. Jogga 90 sek som vila

Nyckelpass 4  Långpass 90 min lugnt

Återhämtningsvecka

Nyckelpass 1  Distans 50 min lugnt (fokus löpteknik)

Nyckelpass 2  Testlopp 4 km (95% kraftinsats)

Nyckelpass 3  Distans 75 min

– Vi hade en återträff med mina officerskolleger från I 20/Fo 61 i lördags. Oerhört roligt att träffa alla gamla vänner. Vi hade en stark gemenskap och stöttade varann i alla lägen. Idrotten och övriga strapatser svetsade samman i gruppgemenskap som inte går att slå. Jag höll ett tacktal till kollegerna och hade en 10+ kväll.

– I nya numret av RW skrev jag om olika metoder för träningsplanering. Jag belyste vikten av utvärdering samt förklarade grovplaneringsmetoden, 2-1 metoden samt blockträningsmetoden. I kommande nummer skriver jag om alternativa träningsformer som roddmaskin, crosstrainer, cykel, vattenlöpning samt skidåkning.

– Förra veckans musikkväll med Micke Hermansson följdes upp med en musik/fotbollskväll med Stefan Nilsson igår. Vi sorterade mina skivor och gjorde en hylla med powerpop och övrigt i bokstavsordning. Nästa gång gör vi en soulhylla också. Underbart!

Mina elever lär mig nya danser ibland. Jag tränar lite och lägger ut på Instagram och musical.ly för att få bekräftelse. Det funkar. Kolla Instagram @lakeof  eller facebook

Malin tränar på och bygger upp sig efter sitt 15 veckor långa skadeuppehåll. Distanser på 15-20 km i 4.30-4.50 fart samt 2 snabbdistanser (5 km på 19.30 och 10 km löpband på 38.50 där hon kände sig fräsch) Nu kommer 4 x 1500 m med fartökning (1000 m på 3.50 + 500 m i 3.30 fart utan att stanna) 

Här hånar hon mig i slalombacken. Men som straff fick hon lämna igen Iphone 6 S, Ipad:en och MacBokk Pro:n jag gett henne. Nån måtta får det vara.

Bob Dylan fick Nobelpriset till stor förvåning, men till mångas glädje. Han har inte gett sig tillkänna ännu och meddelat om han är glad och stolt eller inte bryr sig. Så här sa han i en intervju för ett antal år sen: – Bob. Är det inte tråkigt att fastän  du är så älskad och uppskattad, samtidigt får höra att du är ”överskattadd” och ”inte kan sjunga mm”? Då svarade Bob -” Well.. jag har alltid haft en svans av hatare efter mig. Förr fick jag elaka brev, nu är det kanske mer i cyberrymden. Men jag bestämde mig för länge sen att inte bry mig. Att söka fel, att gnälla, att gå bakom och bittert klaga, pika eller muttra… Det är inte speciellt svårt- det kan vilken nolla som helst! Jag bestämde mig för att vara Bob Dylan istället -100% ..fullt ut. Det blev ju ganska bra det med”! 

Precis så tänker jag säga till dom som tycker jag framhäver mig själv och inte fattar ironin i mina inlägg i sociala medier. Du och jag, Bob. Du och jag….

– Jag fick tag på fyra rullar silvertejp, så nu blir det löpning med näsandning. Jag älskar Hjärnfysik-Johan när han är galen. Och när han är normal.

Liverpool- Manchetser United 0-0. Bollinnehav 65-35% i LFC favör. Målchanser 4-0 i LFC favör. Liverpool spelade 4-3-3. Man U 4-4-1-1 (egentligen 6-3-1) Satan vad tråkigt för Zlatan.

 Jag tänkte börja skriva sångtexter och här kommer min första som heter Kärlek&Respekt:

När kvällen kommer och dagen är över/Jag ligger och funderar vad det är jag behöver/Behöver jag kärlek&respekt/eller kanske nåt mer suspekt /Skit samma för solen har sin gång (LG Skoog)

Kents avskedsturne nådde Ö-vik i torsdags. Två timmar och 26 min magi. Herregud vad bra. Tack för allt. Om Jonas Lund nångång lärde mig hur man lägger in filmer skulle ni få Utan dina andetag, Den sista sången mm. Men jag tror Jonas är less på mig.

Vi skall fira jul i Stockholm med Mattias, Linn lilla Chloe. Samt Linns föräldrar och Malin och Achmed. Då får jag låna Lars Södergårds (och snygg-Janas) lägenhet. Jag skall städa upp den och ge dom nåt fint som tack. Kul med Jul i Stockholm. 

Veckans Peppe: Mallorca är bra för själen. Och våga vara hungrig

Antal kommentarer: 1

Johan Renström

Det är nu det blir tufft så nu gäller det att inte tappa sugen ifall vågen darrar kring 0 kg. Organismen anpassar sig, men håll i med nya vanorna. Tycker du har en sund ide med 4 tuffa dagar och 3 ätdagar, fast jag förstår inte det här med smågodis för vuxna karlar. Nog bra att redovisa här också så du inte kan falla igenom och slarva. Spännande. Rena dokusåpan det här:)
De flesta skulle gå ner om de hade silvertejp en dag, men jag tror du gör av med 90 % av din energi med hjälp av käkmusklerna så prata på 🙂Du måste vara inloggad för att kommentera. Logga in

Omstart blogginlägg nr 4


– Jag vet att du sover/Känner värmen från din hud/ Bara lukten gör mig svag/Men jag vågar inte väcka dig nu (Kent)

– Ikväll blir det Fjällräven arena i Ö-vik och avskedskonsert med Sveriges bästa grupp Kent. Jag har spelat setlisten flitigt på slutet och kan texter och leker Jocke Berg i min ensamhet. Med i bilen följer halva Wolfman Jack (John och Uffe). John Eden är ju ordförande i löparklubben Team Idijot och persade på Umemaran i söndags på 3.31. Grattis John. Klubbens kassör, den alltid frispråkige violinisten Thomas Tanos åkte på dyngstryk av John. Jag förstår detta eftersom Thomas bara lufsat i 7 minuters tempo och kört plankan längs strandpromenaden. Sånt beteende bygger inga löpare. Hoppas han kommer till insikt och lär sig. John laddade upp med skrovmål kvällen innan och ingen frukost på tävlingsdagen? Oseriöst som faan! 

Plankmannen till vänster-skrovmålsmannen till höger

John på gitarr och hatt. Thomas violin och högt hårfäste

– Några av mina adepter skall göra omstart efter lite löpvila/lugnare veckor. Dom kommer få testa en omgång blockträning. Det blir 4 en veckors-cykel bestående av: mängdvecka, tröskelvecka, fartvecka och återhämtningsvecka. Så här ser mängdveckan och tröskelveckan ut för en som tränar 4 pass/vecka.

Mängdvecka:

pass 1   Distans 80 min

pass 2   Distans 75 min med snabb avslutning sista 15 min

pass 3   Distans kuperat 60 min

pass 4  Långpass 100 min

Tröskelvecka:

pass 1  Tröskel 3 x 10 min med 3 min jogg som vila

pass 2  Distans 60 min (focus på flyt och löpteknik)

pass 3  Tröskel 1 x 20 min + 1 x 15 min med 3 minjogg som vila

pass 4  Långpass 110 min

Min Iphone 7 har landat på Mårdvägen. Glädjen är stor och min image som ”han som alltid är rätt” är solklar. Snabb,snygg, bra kamera, härlig röststyrning, bra ljud men dyr. Jag läste nya Offside samtidigt som jag spelade musik med 7:an. 

– Bra reportage i Offside om nya landslagsteamet. Janne Andersson, Jonas Thern, Tom Prahl har samtliga ett förflutet i Halmstad BK. Krydda med Lagerbäck och Umeå:s målvaktstränare Mats Elvendal. Bulgarien-matchen visade redan positiva linjer i spelet samt en öppenhet och glädje som bådar gott.

I Yderberg/Lodin/Alwins utmaning #fatcampand99daysoftraining så går jag som tåget. Startvikt 21/8 var 89.3 och i söndags 8/10 stod vågen på 83.2. Minus 6.1 kg rent, vitt underhudsfett!! Under dessa 49 dagar har jag tränat 47 dar varav 16 pass på myren.

Jag besökte demonläraren i ”Grej of the day” grundaren Micke Hermansson i måndags, Vi hade med oss 5 speciella låtar var som vi spelade för varann. Sen pratade vi föreläsningsteknik, läraryrket, lite träning och livet. Micke är tjänstledig från sitt jobb som mellanstadielärare och åker runt och föreläser. Dessutom har han skrivit två böcker. Snart blir han svinrik. Mina låtar var med Okkervil River, Judy Clay, Kurt Vile, Imperiel State Electric och Sam Outlaw. Micke körde The Vaccines, John Bauman, Great Lake Swimmers, Stand of Oaks och Drive by Truckers. 

– Jag klippte mig i en Mikael Persbrandt frisyr i måndags. Och helt plötsligt försvann ”helikopterplattan” längst upp. Otroligt att man får mer hår av att klippa sig?

– Det har varit mycket fotboll med mina fotbollselever på slutet. Nu är utesäsongen klar och vi börjar träna inne. Teknik, fys, snabbhet och styrka. Härliga elever som utvecklas postivt. Tjejerna tog silver i torsdags. Jag har en drös flickor födda 2003 som är riktigt bra. Dom har duktiga tränare på fritiden som utbildat dem väl. En av 03-orna är det bästa dom sett (PG Eliasson talangutvecklare på SVFF och Leif Strand ledare Piteå)

Veckans Platta från Stefan Nilsson på Burmans Musik: En samling från skivbolaget Kent.

Hjärnfysik-Johan gick på löpkurs och sprang med igentejpad mun? Nåt med koldioxidutsläpp. Södergård åt finmiddag och sprang på 30.09 i Hässelby med öppen mun. Lisa Mc Rae i Urban Tribes gjorde minicomeback och sprang på 35.40 ! Hon är en riktig talang. Visserligen lite gammal nu. Men fan vilken vilja och löphuvud. Jag tror hennes man Rubin har fostrat henne.

Veckan har bestått av: 1 pass på myren, 1 pass 3 serier med 2min – 90 sek-1 min- 30 sek, 1 pass 20 x 45-15 med 2.5% lutning, 1 pass roddmaskin. 1 pass crosstrainer, 1 pass med 10 ggr i slalombacken( gång) samt styrka. Inga sötsaker mån-torsdag. Vanlig kost. Fre-sön äter och dricker jag vad jag vill. Enkelt.

– Jag har skrivit en artikel till nästa RW om alternativ träning: Roddmaskin, cykel, crosstrainer, vattenlöpning och lite skidåkning. Även bifogat fyra bra träningspass inom varje gren. Det ligger bra i tiden. Glädjande att se att Emelie Forsberg är på gång efter sin oturliga knäskada. Sandra Eriksson har opererat sin fot och är på gång. Alla mina kompisar i #fatcampand 99daystraining är också motiverade. Det finns hopp om livet.

– Kolla upp Fördomspodden med Emil Persson och TV serien Follow the money på Svt play.

Antal kommentarer: 1

Johan Renström

Om nån hittade en tillräckligt stor tejp för din käft så skulle mänskligheten nog få bukt med klimatförändringarna. Jag ska skicka det som förslag till nästa internationella klimatmöte 😀Du måste vara inloggad för att kommentera. Logga in

Omstart blogginlägg nr 3


– Ingenting är fel. Allting är rätt.

– Klassiskt tävlingslinne IFK Umeå terräng SM 1981 (9:a). Glasögonen, frisyren och landstingströjan i bomull känns sådär. Och jag som alltid lär mina adepter att torka bort snor och slem när det är folk eller fotografer runt omkring. Sen har jag värsta slemsträngen på kinden. Men jag var bara 23 år och nästan oskuld.

Myren har lyft mig i höst. Idag klippte jag mitt 16:e pass och lyckades kvittera till 8-8. Min kompis Anders har varit med vid tre tillfällen och jobbat bra. Den vänstra bilden är tagen för tre veckor sen och den högra idag.

– Sally Mann är en fantastisk fotograf som ofta använder sina egna barn i ”vågade” motiv. Jag tycker bilderna är coola och vackra.

– Nästa helg har vi en återträff med gamla kolleger från min tid som officer. Magnus Ämting har ordnat ”Vildmanna-afton” med mat, dryck, sång och trevligt umgänge. När jag var yrkesmiltär så tränade vi mycket och här nedan är några kolleger inför Björkstafetten i Umeå. Helvete vilken färgmatchning jag hade?! Lilarandigt och gulsvart? Förlåt alla. Och kolla mitt ”paket”. Herregud vilken bild. Ivarsson, From och Fredde var inte så mycket bättre

Malin skadade sig under Stockholm maraton (vid 31 km) Vi trodde först det var en bristning i vaden. Men den läkte aldrig och hon fick ont varje gång hon testade att jogga. Till slut fick hon hjälp av Micke Johansson och via ultraljud mm såg dom att menisken låg och tryckte på en nerv. Nu efter 4 månaders rehab/alternativ träning är hon tillbaka. Under skadeperioden har hon kört dubbla pass många dar. Typ 90 min crosstrainer på fm och vattenlöpning på em. Hon har kört styrka och yinyoga vilket gjort henne starkare och smidigare. När hon kunde börja löpa på löpband för 6 veckor sen , gick det bara att springa med lutning (annars stramade knät-utsidan låret ihop) Ett standarpass var 40 x 1 min backe med 4% lutning. Nu är hon starkare än nånsin. I veckan körde hon 3 x 2000 m på Gammlias spår (7.24-7.29) och i lördags fick hon ligga och bromsa på 18 km i 4.30 fart.Idag testade hon känslan på löpband (4 km-3km-2km-1km) farterna var 3.50-3.45-3.40 och 3.30. Hon kommer göra en bra säsong 2017. Hon åker som ledare till Nice maraton med Springtime 13 nov. Då springer hon halvmaran för att testa. Dessutom skall hon hjälpa medföljande reseärer med upplägg, morronjogg och tips/peppning. Hon hann göra 2.55 i Barcelona Maraton och 1.22 på Umeå Halvmaraton under 2016 i alla fall.

Södergård pekar på min son Mattias nya lägenhet i Norra Djurgårdsstan. Lasse själv bor i huset mittemot med sin skitsnygga sambo Jana. Jag undrar vilka raggningsrepliker han körde med när han charmade henne? Södergård kör en utmaning med sina arbetskamrater nu som består av: Bänkpress-chins och 2000 m roddmaskin. Nu behöver han inte ha klädgalgen kvar i skjortan längre. Tidigare halkade skjortan av axlarna på honom om han inte hade en klädgalge i nacken när han bar skjortor eller tröjor.

– Kolla min fina vinyldekoration i trappen till övervåning i min lyxvilla. Malin håller i stegen och jag balanserar elegant på ett ben och fäster tavlorna. Flera design och inredningstidningar har ringt och undrar var jag får all inspiration från. Jag sa att jag bara är mig själv..

– Snart skall jag till New York maraton och Miami som ledare för Springtime igen. Vi börjar med 5 dagar i Miami med 25 resenärer. Där kör vi morronjoog, löpteknik samt en liten frågestund inför loppet. Lite sol och utflykter till Everglades samt key West hinns också med. Sen åker vi 5 dar till New York där fokus är maratonloppet på söndag 6 nov. Min fru Lena gör maratondebut som 57 åring. Hon har förberett sig med att öka långpassen med 1 km per vecka. Hon började med 18 km i juni sen 19-20-21 osv till igår då hon sprang 30 km. Jag har några adepter som skall springa loppet också. Bland annat Nina Fagerholm (ekonom på Friskis&Svettis) Nina har förresten Stockholm mest vältränade axlar.

Jag gillar tjejer/kvinnor i alla sammanhang. Tidigare har jag hyllat Zara Larsson, Marta, Caroline Seger och Charlotte Kalla. Nu hyllar jag Johaug, Malin, Beyonce, Linda Ronstadt, Debbie Harry och Sara Carbonero. Dessutom alla svenska tjejer som tog medalj i OS.

För att fixa till mina taskiga knän efter 3 knäoperationer har jag satsat extra på styrka och rörlighet. Min viktminskning har också varit positiv. Så här ser mina ben ut nu. När jag går från garaget till mitt hus, så står alla grannar och applåderar högljutt.

– Johan Stegfors som har agenturen till X-kross glasögon och Flipbelt skall börja sälja hörlurar också. Miego AL3 Freedom heter de jag testat. Trådlösa och sitter perfekt. Ljudet är av hög klass och batteritiden riktigt bra. Jag är positivt överraskad. Jag har testat många hörlurar genom åren och var tidigare nöjd med Soul Electronics och mina Boselurar. Men nu har Miego gått om.

– Ny vecka där jag är bjuden till Grej of the day grundaren Micke Hermansson på musikkväll idag. På torsdag blir det Kent i Ö-vik. På lördag kör vi Vildmannaafton och nästa måndag har jag bjudit Stefan Nilsson på Burmans Musik till musikkväll hemma hos mig. Livet leker.

Antal kommentarer: 1

Johan Renström

Oj vilken energi du har. Man kan inte tro du är över 30.Du måste vara inloggad för att kommentera. Logga in

Omstart blogginlägg nr 2


– Stockholm är inte stan Gud glömde. Stockholm glömde Gud (Bob Hund)

– Jag bockar det finaste jag kan för den fina responsen när jag startade upp bloggen igen. Nu behöver jag inte springa omkring halvnaken i vårt radhus och kolla mig i spegeln för bekräftelse. Nu räcker det med att läsa kommentarerna i kommentarsfältet. Endast signaturen M fick mig gråta några sekunder. Hen skrev ”Älskar din fina gubb-blogg. Med eller utan frukostbilder”. Hallå M. Jag har ju Acne-jeans och fin skinnjacka. Gubbar har Manchester-jeans och halvlång jacka från Dressman.

– Det kommer bli en del träningstips framöver. Och några exempel på träningsprogram eller upplägg mot olika distanser. De populäraste inläggen är nog där man ger handfasta träningstips. Som jag visserligen skriver i varje nummer av papperstidningen. Men här kan jag göra det i mindre skala.

I magasinet Offside har dom listat de konstigaste klausulerna i spelarkontrakt. Några exempel: Ronaldinho fick rättighet att gå på nattklubb 2 ggr/vecka när han återvände till Flamengo. Luiz Suarez förbinder sig att inte bita sina motståndare. Dennis Bergkamp var extremt flygrädd och behövde bara deltaga i de matcher man kunde nå via tåg eller bil. Eintrach Frankfurts Guie-Mien krävde att klubben skulle ge hans fru matlagningslektioner. Hur frun reagerade framkom inte. Tiago Silva i PSG får 400000:- varje månad som han inte kritiserar klubben i media. Och Stefan Schwartz blev stoppad av klubben när det framkom att han köpt en biljett med en rymdfärja.

– Vi måste repetera ”Klädkod för löpare”. Det har faktisk blivit bättre sen jag startade min mission i Umeå för 30 år sen. När Ludvig Edman sprang intervaller i Musse Pigg tröja, Mats Lundin kunde ha randiga tajts och rutig jacka. Hasse Nilssons supertajta splitshorts fast han körde lugn distans glömmer jag inte. Och Sten Dahlbäcks fula ovana att stoppa vindjackan i tajtsen. Nu är det bättre på många håll. (Lasse Södergård kommer undan med vissa avvikelser pga att han har en retrostil som ger viss respekt). Jag sätter delar av min vinylsamling på att ni springer bättre och känner er bättre om ni följer dessa regler:

1. Vita strumpor vid samtliga pass

2. Färgmatcha över och underdel

3. Splitshorts vid kvalitepass och tävling

4. Lite längre shorts vid lugnare löpning

5. Funktionsmtrl vid träning. Bomull på fritid (Sorry Claes Åkesson)

6. Lätta skor om du känner dig seg och vid snabba pass. Mer dämpade skor vid avlastande pass.

7. Tunna löparfinger-vantar i början av pass i kall väderlek. (tas av efter 20 min. Hålls i handen)

8. Övrig regel. Sträck på dig ochhöj farten lite när du passerar folk eller tätbebyggt område

Här ser ni exempel på hur det ser ut vid rätt och fel. (Jag älskar både Szalkai och Naprapat-Hasse skall tilläggas)

– Lika som bär. Vad säger ni? Mo Farah till höger och LG Skoog till vänster. Håkan Hellström till vänster och LG Skoog till höger. Nästan otäckt vad lika vi är. (Obs ironi. Glimten i ögat. Skicka inga hatmail nu)

  

– När jag skriver mina artiklar i RW och gör träningsprogram till min adepter sitter jag alltid i mitt musikrum. Där lyssnar jag på musik och skriver. PÅ bordet bredvid står en termos med kaffe, två digestivekex (på helgen en krämbulle). När Keith Richards i Rolling Stones skriver låtar eller reser, har han alltid en flaska Jack Daniels i handen. Tänk vad olika folk kan vara..

Jag behåller numrering av mina inlägg som Zandra Buud föreslog när jag började blogga. Då kan ni gå tillbaka och lätt hitta tränings, mode och musiktips.

Tack Zlatan för kläderna! Vi syns snart bror! Märket A-Z står för ”från amatör till Zlatan”

Jag hälsar Christer Wernhult eller Mr 100% som han kallas välkommen.(han har aldrig gjort fel och är äckligt väl förberedd alltid) Han stryker sina kalsonger och sorterar strumpor efter inköpsdag. Och hoppas Stefan Larsen är på gång. Kom ihåg grabbar: Hellre milen på 35 min och tvingas äta fiskbullar varje lunch livet ut. Än 45 min på milen och äta vad du vill till lunch.

Nästa inlägg blir dotter Malins träningsuppdatering och träningstips.

Antal kommentarer: 1

Johan Renström

Vad äter du till frukost då? Jag gissar på havregrynsgröt med mjölk och lingonsylt.Du måste vara inloggad för att kommentera. Logga in