Blogg

Omstart blogginlägg nr 4


– Jag vet att du sover/Känner värmen från din hud/ Bara lukten gör mig svag/Men jag vågar inte väcka dig nu (Kent)

– Ikväll blir det Fjällräven arena i Ö-vik och avskedskonsert med Sveriges bästa grupp Kent. Jag har spelat setlisten flitigt på slutet och kan texter och leker Jocke Berg i min ensamhet. Med i bilen följer halva Wolfman Jack (John och Uffe). John Eden är ju ordförande i löparklubben Team Idijot och persade på Umemaran i söndags på 3.31. Grattis John. Klubbens kassör, den alltid frispråkige violinisten Thomas Tanos åkte på dyngstryk av John. Jag förstår detta eftersom Thomas bara lufsat i 7 minuters tempo och kört plankan längs strandpromenaden. Sånt beteende bygger inga löpare. Hoppas han kommer till insikt och lär sig. John laddade upp med skrovmål kvällen innan och ingen frukost på tävlingsdagen? Oseriöst som faan! 

Plankmannen till vänster-skrovmålsmannen till höger

John på gitarr och hatt. Thomas violin och högt hårfäste

– Några av mina adepter skall göra omstart efter lite löpvila/lugnare veckor. Dom kommer få testa en omgång blockträning. Det blir 4 en veckors-cykel bestående av: mängdvecka, tröskelvecka, fartvecka och återhämtningsvecka. Så här ser mängdveckan och tröskelveckan ut för en som tränar 4 pass/vecka.

Mängdvecka:

pass 1   Distans 80 min

pass 2   Distans 75 min med snabb avslutning sista 15 min

pass 3   Distans kuperat 60 min

pass 4  Långpass 100 min

Tröskelvecka:

pass 1  Tröskel 3 x 10 min med 3 min jogg som vila

pass 2  Distans 60 min (focus på flyt och löpteknik)

pass 3  Tröskel 1 x 20 min + 1 x 15 min med 3 minjogg som vila

pass 4  Långpass 110 min

Min Iphone 7 har landat på Mårdvägen. Glädjen är stor och min image som ”han som alltid är rätt” är solklar. Snabb,snygg, bra kamera, härlig röststyrning, bra ljud men dyr. Jag läste nya Offside samtidigt som jag spelade musik med 7:an. 

– Bra reportage i Offside om nya landslagsteamet. Janne Andersson, Jonas Thern, Tom Prahl har samtliga ett förflutet i Halmstad BK. Krydda med Lagerbäck och Umeå:s målvaktstränare Mats Elvendal. Bulgarien-matchen visade redan positiva linjer i spelet samt en öppenhet och glädje som bådar gott.

I Yderberg/Lodin/Alwins utmaning #fatcampand99daysoftraining så går jag som tåget. Startvikt 21/8 var 89.3 och i söndags 8/10 stod vågen på 83.2. Minus 6.1 kg rent, vitt underhudsfett!! Under dessa 49 dagar har jag tränat 47 dar varav 16 pass på myren.

Jag besökte demonläraren i ”Grej of the day” grundaren Micke Hermansson i måndags, Vi hade med oss 5 speciella låtar var som vi spelade för varann. Sen pratade vi föreläsningsteknik, läraryrket, lite träning och livet. Micke är tjänstledig från sitt jobb som mellanstadielärare och åker runt och föreläser. Dessutom har han skrivit två böcker. Snart blir han svinrik. Mina låtar var med Okkervil River, Judy Clay, Kurt Vile, Imperiel State Electric och Sam Outlaw. Micke körde The Vaccines, John Bauman, Great Lake Swimmers, Stand of Oaks och Drive by Truckers. 

– Jag klippte mig i en Mikael Persbrandt frisyr i måndags. Och helt plötsligt försvann ”helikopterplattan” längst upp. Otroligt att man får mer hår av att klippa sig?

– Det har varit mycket fotboll med mina fotbollselever på slutet. Nu är utesäsongen klar och vi börjar träna inne. Teknik, fys, snabbhet och styrka. Härliga elever som utvecklas postivt. Tjejerna tog silver i torsdags. Jag har en drös flickor födda 2003 som är riktigt bra. Dom har duktiga tränare på fritiden som utbildat dem väl. En av 03-orna är det bästa dom sett (PG Eliasson talangutvecklare på SVFF och Leif Strand ledare Piteå)

Veckans Platta från Stefan Nilsson på Burmans Musik: En samling från skivbolaget Kent.

Hjärnfysik-Johan gick på löpkurs och sprang med igentejpad mun? Nåt med koldioxidutsläpp. Södergård åt finmiddag och sprang på 30.09 i Hässelby med öppen mun. Lisa Mc Rae i Urban Tribes gjorde minicomeback och sprang på 35.40 ! Hon är en riktig talang. Visserligen lite gammal nu. Men fan vilken vilja och löphuvud. Jag tror hennes man Rubin har fostrat henne.

Veckan har bestått av: 1 pass på myren, 1 pass 3 serier med 2min – 90 sek-1 min- 30 sek, 1 pass 20 x 45-15 med 2.5% lutning, 1 pass roddmaskin. 1 pass crosstrainer, 1 pass med 10 ggr i slalombacken( gång) samt styrka. Inga sötsaker mån-torsdag. Vanlig kost. Fre-sön äter och dricker jag vad jag vill. Enkelt.

– Jag har skrivit en artikel till nästa RW om alternativ träning: Roddmaskin, cykel, crosstrainer, vattenlöpning och lite skidåkning. Även bifogat fyra bra träningspass inom varje gren. Det ligger bra i tiden. Glädjande att se att Emelie Forsberg är på gång efter sin oturliga knäskada. Sandra Eriksson har opererat sin fot och är på gång. Alla mina kompisar i #fatcampand 99daystraining är också motiverade. Det finns hopp om livet.

– Kolla upp Fördomspodden med Emil Persson och TV serien Follow the money på Svt play.


Nr 6 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Sommar, sol och löpning! Smarta tips inför semesterträningen
  • Känn  in farten med enkelt test
  • 11  snabba skor i stort test
  • Frida Karlssons favoritpass
  • Så rehabtränar du Löparknät
  • Dopingreglerna ALLA ska ha koll på
  • Allt om löpningen på Friidrotts-VM
Bli prenumerant
Antal kommentarer: 1

Johan Renström

Om nån hittade en tillräckligt stor tejp för din käft så skulle mänskligheten nog få bukt med klimatförändringarna. Jag ska skicka det som förslag till nästa internationella klimatmöte 😀Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Omstart blogginlägg nr 3


– Ingenting är fel. Allting är rätt.

– Klassiskt tävlingslinne IFK Umeå terräng SM 1981 (9:a). Glasögonen, frisyren och landstingströjan i bomull känns sådär. Och jag som alltid lär mina adepter att torka bort snor och slem när det är folk eller fotografer runt omkring. Sen har jag värsta slemsträngen på kinden. Men jag var bara 23 år och nästan oskuld.

Myren har lyft mig i höst. Idag klippte jag mitt 16:e pass och lyckades kvittera till 8-8. Min kompis Anders har varit med vid tre tillfällen och jobbat bra. Den vänstra bilden är tagen för tre veckor sen och den högra idag.

– Sally Mann är en fantastisk fotograf som ofta använder sina egna barn i ”vågade” motiv. Jag tycker bilderna är coola och vackra.

– Nästa helg har vi en återträff med gamla kolleger från min tid som officer. Magnus Ämting har ordnat ”Vildmanna-afton” med mat, dryck, sång och trevligt umgänge. När jag var yrkesmiltär så tränade vi mycket och här nedan är några kolleger inför Björkstafetten i Umeå. Helvete vilken färgmatchning jag hade?! Lilarandigt och gulsvart? Förlåt alla. Och kolla mitt ”paket”. Herregud vilken bild. Ivarsson, From och Fredde var inte så mycket bättre

Malin skadade sig under Stockholm maraton (vid 31 km) Vi trodde först det var en bristning i vaden. Men den läkte aldrig och hon fick ont varje gång hon testade att jogga. Till slut fick hon hjälp av Micke Johansson och via ultraljud mm såg dom att menisken låg och tryckte på en nerv. Nu efter 4 månaders rehab/alternativ träning är hon tillbaka. Under skadeperioden har hon kört dubbla pass många dar. Typ 90 min crosstrainer på fm och vattenlöpning på em. Hon har kört styrka och yinyoga vilket gjort henne starkare och smidigare. När hon kunde börja löpa på löpband för 6 veckor sen , gick det bara att springa med lutning (annars stramade knät-utsidan låret ihop) Ett standarpass var 40 x 1 min backe med 4% lutning. Nu är hon starkare än nånsin. I veckan körde hon 3 x 2000 m på Gammlias spår (7.24-7.29) och i lördags fick hon ligga och bromsa på 18 km i 4.30 fart.Idag testade hon känslan på löpband (4 km-3km-2km-1km) farterna var 3.50-3.45-3.40 och 3.30. Hon kommer göra en bra säsong 2017. Hon åker som ledare till Nice maraton med Springtime 13 nov. Då springer hon halvmaran för att testa. Dessutom skall hon hjälpa medföljande reseärer med upplägg, morronjogg och tips/peppning. Hon hann göra 2.55 i Barcelona Maraton och 1.22 på Umeå Halvmaraton under 2016 i alla fall.

Södergård pekar på min son Mattias nya lägenhet i Norra Djurgårdsstan. Lasse själv bor i huset mittemot med sin skitsnygga sambo Jana. Jag undrar vilka raggningsrepliker han körde med när han charmade henne? Södergård kör en utmaning med sina arbetskamrater nu som består av: Bänkpress-chins och 2000 m roddmaskin. Nu behöver han inte ha klädgalgen kvar i skjortan längre. Tidigare halkade skjortan av axlarna på honom om han inte hade en klädgalge i nacken när han bar skjortor eller tröjor.

– Kolla min fina vinyldekoration i trappen till övervåning i min lyxvilla. Malin håller i stegen och jag balanserar elegant på ett ben och fäster tavlorna. Flera design och inredningstidningar har ringt och undrar var jag får all inspiration från. Jag sa att jag bara är mig själv..

– Snart skall jag till New York maraton och Miami som ledare för Springtime igen. Vi börjar med 5 dagar i Miami med 25 resenärer. Där kör vi morronjoog, löpteknik samt en liten frågestund inför loppet. Lite sol och utflykter till Everglades samt key West hinns också med. Sen åker vi 5 dar till New York där fokus är maratonloppet på söndag 6 nov. Min fru Lena gör maratondebut som 57 åring. Hon har förberett sig med att öka långpassen med 1 km per vecka. Hon började med 18 km i juni sen 19-20-21 osv till igår då hon sprang 30 km. Jag har några adepter som skall springa loppet också. Bland annat Nina Fagerholm (ekonom på Friskis&Svettis) Nina har förresten Stockholm mest vältränade axlar.

Jag gillar tjejer/kvinnor i alla sammanhang. Tidigare har jag hyllat Zara Larsson, Marta, Caroline Seger och Charlotte Kalla. Nu hyllar jag Johaug, Malin, Beyonce, Linda Ronstadt, Debbie Harry och Sara Carbonero. Dessutom alla svenska tjejer som tog medalj i OS.

För att fixa till mina taskiga knän efter 3 knäoperationer har jag satsat extra på styrka och rörlighet. Min viktminskning har också varit positiv. Så här ser mina ben ut nu. När jag går från garaget till mitt hus, så står alla grannar och applåderar högljutt.

– Johan Stegfors som har agenturen till X-kross glasögon och Flipbelt skall börja sälja hörlurar också. Miego AL3 Freedom heter de jag testat. Trådlösa och sitter perfekt. Ljudet är av hög klass och batteritiden riktigt bra. Jag är positivt överraskad. Jag har testat många hörlurar genom åren och var tidigare nöjd med Soul Electronics och mina Boselurar. Men nu har Miego gått om.

– Ny vecka där jag är bjuden till Grej of the day grundaren Micke Hermansson på musikkväll idag. På torsdag blir det Kent i Ö-vik. På lördag kör vi Vildmannaafton och nästa måndag har jag bjudit Stefan Nilsson på Burmans Musik till musikkväll hemma hos mig. Livet leker.


Antal kommentarer: 1

Johan Renström

Oj vilken energi du har. Man kan inte tro du är över 30.Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Omstart blogginlägg nr 2


– Stockholm är inte stan Gud glömde. Stockholm glömde Gud (Bob Hund)

– Jag bockar det finaste jag kan för den fina responsen när jag startade upp bloggen igen. Nu behöver jag inte springa omkring halvnaken i vårt radhus och kolla mig i spegeln för bekräftelse. Nu räcker det med att läsa kommentarerna i kommentarsfältet. Endast signaturen M fick mig gråta några sekunder. Hen skrev ”Älskar din fina gubb-blogg. Med eller utan frukostbilder”. Hallå M. Jag har ju Acne-jeans och fin skinnjacka. Gubbar har Manchester-jeans och halvlång jacka från Dressman.

– Det kommer bli en del träningstips framöver. Och några exempel på träningsprogram eller upplägg mot olika distanser. De populäraste inläggen är nog där man ger handfasta träningstips. Som jag visserligen skriver i varje nummer av papperstidningen. Men här kan jag göra det i mindre skala.

I magasinet Offside har dom listat de konstigaste klausulerna i spelarkontrakt. Några exempel: Ronaldinho fick rättighet att gå på nattklubb 2 ggr/vecka när han återvände till Flamengo. Luiz Suarez förbinder sig att inte bita sina motståndare. Dennis Bergkamp var extremt flygrädd och behövde bara deltaga i de matcher man kunde nå via tåg eller bil. Eintrach Frankfurts Guie-Mien krävde att klubben skulle ge hans fru matlagningslektioner. Hur frun reagerade framkom inte. Tiago Silva i PSG får 400000:- varje månad som han inte kritiserar klubben i media. Och Stefan Schwartz blev stoppad av klubben när det framkom att han köpt en biljett med en rymdfärja.

– Vi måste repetera ”Klädkod för löpare”. Det har faktisk blivit bättre sen jag startade min mission i Umeå för 30 år sen. När Ludvig Edman sprang intervaller i Musse Pigg tröja, Mats Lundin kunde ha randiga tajts och rutig jacka. Hasse Nilssons supertajta splitshorts fast han körde lugn distans glömmer jag inte. Och Sten Dahlbäcks fula ovana att stoppa vindjackan i tajtsen. Nu är det bättre på många håll. (Lasse Södergård kommer undan med vissa avvikelser pga att han har en retrostil som ger viss respekt). Jag sätter delar av min vinylsamling på att ni springer bättre och känner er bättre om ni följer dessa regler:

1. Vita strumpor vid samtliga pass

2. Färgmatcha över och underdel

3. Splitshorts vid kvalitepass och tävling

4. Lite längre shorts vid lugnare löpning

5. Funktionsmtrl vid träning. Bomull på fritid (Sorry Claes Åkesson)

6. Lätta skor om du känner dig seg och vid snabba pass. Mer dämpade skor vid avlastande pass.

7. Tunna löparfinger-vantar i början av pass i kall väderlek. (tas av efter 20 min. Hålls i handen)

8. Övrig regel. Sträck på dig ochhöj farten lite när du passerar folk eller tätbebyggt område

Här ser ni exempel på hur det ser ut vid rätt och fel. (Jag älskar både Szalkai och Naprapat-Hasse skall tilläggas)

– Lika som bär. Vad säger ni? Mo Farah till höger och LG Skoog till vänster. Håkan Hellström till vänster och LG Skoog till höger. Nästan otäckt vad lika vi är. (Obs ironi. Glimten i ögat. Skicka inga hatmail nu)

  

– När jag skriver mina artiklar i RW och gör träningsprogram till min adepter sitter jag alltid i mitt musikrum. Där lyssnar jag på musik och skriver. PÅ bordet bredvid står en termos med kaffe, två digestivekex (på helgen en krämbulle). När Keith Richards i Rolling Stones skriver låtar eller reser, har han alltid en flaska Jack Daniels i handen. Tänk vad olika folk kan vara..

Jag behåller numrering av mina inlägg som Zandra Buud föreslog när jag började blogga. Då kan ni gå tillbaka och lätt hitta tränings, mode och musiktips.

Tack Zlatan för kläderna! Vi syns snart bror! Märket A-Z står för ”från amatör till Zlatan”

Jag hälsar Christer Wernhult eller Mr 100% som han kallas välkommen.(han har aldrig gjort fel och är äckligt väl förberedd alltid) Han stryker sina kalsonger och sorterar strumpor efter inköpsdag. Och hoppas Stefan Larsen är på gång. Kom ihåg grabbar: Hellre milen på 35 min och tvingas äta fiskbullar varje lunch livet ut. Än 45 min på milen och äta vad du vill till lunch.

Nästa inlägg blir dotter Malins träningsuppdatering och träningstips.


Antal kommentarer: 1

Johan Renström

Vad äter du till frukost då? Jag gissar på havregrynsgröt med mjölk och lingonsylt.Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Omstart nr 1


– Hur skall man undvika att hjärtat samlar damm? (Bob Hund)

– Jag är tillbaka i rampljuset! Mitt bekräftelsebehov är utsvultet. Jag behöver mina bloggläsare för att bli hel med mera med mera. Jag har fått påtryckningar från olika håll och  känner att det är läge att testa om det finns nåt att dela med mig av. När jag slutade efter mitt 200:e inlägg den 25 maj så var jag less på mig själv. Och höll på bli en som bara svamlade om inget. Och att lägga bilder på min frukost eller min fot i en simbassäng var inte lockande. Inte heller historier hur jag orkar träna fast jag jobbar heltid och ändå hinner måla om staketet. Nej det var inte riktigt jag. Forselius, Hjärnfysik-Johan.Prehabbloggen och Larvia har ju varit flitiga som tur är. Jag skall sätta mig in i de nya bloggarna också. Men nu kör vi!

– Jag har deltagit i två härliga podcaster sen sist. Dels Jojjes ”Unika människor” där vi pratade mycket om träning. Jojje är skicklig på att ställa rätt frågor och är bra påläst. På ”Unika människor” finns många sköna gäster. Kolla in.  Jag har även deltagit i ”Anna och Philips lärarpodcast”. Det är Sveriges största podcast för lärare och vi hade ett trevligt samtal om läraryrket, ledarskap, hur man får med alla elever på gympan samt lite Marta och fotboll. Philip är nämligen fotbollsgalen (älskar Djurgården). Gustav Fridolin lyssnar på alla avsnitt och det blev fint gensvar hemma i Umeå. Härligt läge när vi skall löneförhandla nästa gång. Het som en pistol är man nu.

Träningsmässigt har sommaren varit bra med löpning i slalombacken 3 ggr/vecka samt styrka, cykel, yoga mm. Dock så har mitt lösviktsgodisbehov varit på galen nivå. Och grillad ryggbiff och hasselbackspotatis lite för ofta. Detta kryddade jag med nån tjeckisk öl och krämbullar (dock ej samtidigt). När så Patrik Yderberg, Hasse Lodin och Patrik Alwin skulle dra igång ett tränings/viktminskningsprojekt (#fatcampand99daysoftraining) så fick jag frågan att vara med. Jag ställer mig på vågen för att kolla om det behövs. Och det var som att bli piskad av en motorcykelkedja. Displayen visade på 89.3 kg !! (Jag är 183 cm). Jag tog sockerförbud mån-tors varje vecka, minskade portionerna på maten och tränade mer sytematisk. Nu fem veckor senare väger jag 84.0 kg (minus 5.3 kg)

 

Det stora lyftet kom när Malins löparkompis Isak tipsade om en härlig myr att springa i. En vacker myr vid Nydalasjön som är ca 2 km i omkrets. Jag har sprungit 15 pass på denna myr de senaste 3 veckorna. Och blivit stark som tusan. Myren var ganska torr första veckan, hyfsad andra veckan och rejält blöt tredje veckan. Jag ligger under med 8-7 mot myren just nu. Jag värmer alltid upp en runda och tar i rejält på runda två. Om jag gör under 10 min så vinner jag. Blir det över 10 min vinner myren. Testa nån gån får ni se..

– Det har varit en skön musiksommar med Van Morrison och Bob Hund på Storsjöyran som höjdpunkt. Massor med bra vinyl har jag köpt bara senaste månaden (Pixies, Bob Hund, Håkan Hellström, Imperiel State Electric, Angel Olsen, Bon Iver, Laleh,Big Star, Soul samling från skivbolaget Kent, Hole mm) Nästa vecka skall vi se avskedskonserten med Kent i Ö-vik. Kommer bli sorgligt och mycket bra.

 

Mina elever på Bräntbergsskolan har varit helt underbara denna termin hittills. Vi har en skön stämning, dom lär sig mycket och utvecklas positivt. Det känns som jag har en massa bonusbarn/ungdomar. 

Jag är lite bekymrad över presidentvalet i USA. Hillary och Trump har ca 40% röster var. Och 20% av befolkningen har ej betstämt sig ännu. Men visst är amerikanarna smart nog att fatta? Jag älskar Michelle Obamas retorik när hon håller tal. Hon vore en bra kandidat kanske. Men det blir en spännade tid framöver. 

– På tal om vikt så vägde jag 72 kg när jag sprang 10 km  på 29.57. Jag vägde 76 kg och sprang på 32.10.  Sen opererade jag knät och blev gammal då vägde 81 kg och sprang på 35.30. Sen har vågen fått vara ifred. Tills nu.

– När jag la ned bloggen i våras började jag lägga ut små korta videoinlägg på Instagram (jag heter @lakeof) och Facebook. Alla som känner mig vet att jag har glimten i ögat och driver mycket med mig själv. Men det fanns ett gäng som retade sig på mig och mailade att jag måste skärpa mig. Inte lägga ut filmer i bar överkropp där jag snackar om träning och hårdhet mm. Till er som stör sig på detta är det enkelt att inte följa mig mer och knäppa igen koftan. Och lägg energin på att lösa flyktingkrisen eller reporäntan typ….Om Jonas Lund lär mig skall det komma filmsnuttar här också.

– Detta får räcka. Det kommer mera senare om mina höstplaner och träningstips och musiktips och skavaller och….


Antal kommentarer: 3

Johan Renström

Äntligen:)


Anders Larvia

Jag säger som Gert Fylking: ”Äntligen!!”


Anders Forselius

”När du med dina vita tänder ler,
går börsen upp och räntorna ner!”
Välkommen tillbaka!!Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 200:e RW Blogginlägg


– Jag kan inte lura mitt hjärta (Kent) 

– Nu är det över.. Förmodligen för lång tid om jag inte hittar nya sidor av mig själv att berätta om. Är bloggar ute? Kanske är det videobloggar (vloggar) som gäller?

– Jag fortsätter skriva härliga artiklar i papperstidningen av Runners World samt kolumnen fråga coachen. Och ni får gärna följa mig på Instagram @lakeof heter jag. Egentligen skulle jag heta lake of fire efter en Nirvanalåt från Unplugged plattan. Men det var taget.

200 inlägg och nästan 4 år har det blivit. Mina inlägg har legat på mellan 5000-13000 träffar vilket känns trevligt. Jag tackar alla från djupet av mitt hjärta och extra till mina försteläsare Nina, Stig, Zandra, Isaks pappa, Danne, Mats Lundin, Hasse N och Sofia.

En liten tillbakablick på dessa fyra år kommer här:

1. Formen 2012 (54 år) var ca 19 min på 5 km och 5 x 1000 m på 3.35. Formen 2016 (58 år) är kanske 5 km på 23 min och 5 x 1000 m på 4.20.

2. Jag ser tillbaka på mina år i Stockholm med stor glädje. Springtime/Runners World-jobbet med alla roliga aktiviteter och kompisar sitter djupt i mitt hjärta.Många härliga minnen.

3. Mina två år som fystränare i Tyresö FF och SM guldet var roligt. Fantastiska spelare och en ledargrupp där vi var som en familj. Man kände sig betydelsefull och kunde göra skillnad. Jag slapp uppleva konkursen för då hade jag flyttat hem. Dock all heder åt de närmast laget.

4. Hemkomsten till Umeå och att vi köpte tillbaka samma hus vi sålde när vi flyttade? Mitt tomma kylskåp innan Lena hade hunnit sälja vår lägenhet i Liljeholmen. Den härliga återkomsten till idrottslärarjobbet på Bräntbergsskolan minns jag speciellt. 

5. Alla härliga resor jag fått fortsätta göra i Springtime/Runners Worlds regi. Miami – New York och alla Portugalresor. Fyra svängar i Thailand med Jörgen &Tove. Och London med Bella&Charlotte givetvis.

6. De härliga kompisarna och ledarna man lärt känna ger livet en extra krydda. Tack för alla skratt och all glädje.

Jag hade en stark danskarriär på gång med Tobias Karlsson,Sigrid Bernson och Malin Johansson. Men det krävs sponsorer och lokaler. Så det sprack. Men nära var det..Jag och Blossom planerade ett löpdansnummer, men hennes man Hasse blev svartsjuk.


Jag glömmer inte heller när jag spöade Jörgen Kruth. Ganska enkelt. Skräcken i hans ögon när han såg min spark komma. Den skräcken.

Jag glömmer inte mitt modelluppdrag i Prag. Jag poserade vant för en känd mode tidning.

Eller min städmani. Polerade golvet 7 dar i rad. Kunde äta sallad direkt på parkettgolvet. Helt galet.

Starka minnen är också Kalle Dyalls kropp. Herregud att kunna göra dansshower på kvällarna och vara bäst i världen i crossfit på dagarna. 

Glädje och sorg på två bilder. Min son bröllop och Kristian Gidlunds dödsfall. Båda är födda samma år. Kristians medverkan i Jills Veranda och sommarprat är bland det starkaste jag upplevt.

Musiken har varit en viktig del i bloggen och mitt liv. Jag lyssnar varje dag och samlar på skivor nästan maniskt. Ni som följt bloggen har fått de 30 bästa plattorna samt olika uppdateringar varje vecka. Bäst genom tiderna är david Bowie – Ziggy Stardust plattan

Vad gäller podcast: Missa inte Värvet, Unika människor, Offside, Gradvall, Ekwall&Olsson, Retoriskt, Olof Lundh, Alex&Sigge, Löparsnack och utvalda avsnitt ur Maratonpodden

Tv-serier utan inbördes ordning: Breaking Bad, Bloodline, Luther, Suits, Modern Family, Rectify, Homeland, Sons of anarchy, Killing och Orange is the new black.

Förtäring som är viktigt: Röda Polly, Ryggbiff och tjeckiskt öl

– Här kommer ett bevis på vilken fin människa jag är:

Kom till mig när du är ledsen, så skall jag trösta dig/Kom till mig när du är ensam, så skall jag hålla dig sällskap/Kom till mig när vi behöver prata, så skall jag lyssna på dig (Mattias och Linns kompis)

– Slutligen några grundregler:

1. Visa glädje i ord och handling

2. Träna ofta och blandat

3. Tomduscha aldrig

4. Färgmatcha träningskläderna

5. Omge dig bara med människor som ger dig energi. Skit i de andra

6. Tro på dig själv och våga bryta Jante-lagen (www.ödmjuk.nu – www.tryggimigsjälv.com)

TACK OCH KANSKE PÅ ÅTERSEENDE


Antal kommentarer: 3

Johan Renström

Bra avslutning med LGs sex grundregler för ett lyckligt och välbalanserat liv. Punkt 5 är svårast för ibland gillar man ju människor som suger, men man skulle nog må bättre utan detta energitapp. Med 4 regler till kan du skapa en ny religion baserad på 10 budord. Nåt med solbränna måste med i LGs budord helt klart och att muskler behöver syre och kramar istället för kindpussar och nåt om kondomer i tiopack.


Frida Michold

Tack för all utomordentlig läsning LG!


Marcus Hartmann

Saknar dig redan LG! Jag hör av mig när jag är i Umeå, eller så får du hojta när du är i Sthlm! KRAM!Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 199:e RW Blogginlägg


– Den där pojken jag aldrig kände/Som gick på gator jag aldrig såg/Och tänkte tankar jag aldrig tänkte/Under ett tunt och flygigt hår (Kent)

– Ett enda inlägg kvar innan ni får leta nya vägar till glädje….. (www.ödmjuk.nu)

– Hemresan från Bilbao blev tung. Flygledarstrejk och radarproblem gjorde att vi fick övernatta i Dusseldorf och kom hem ett dygn försenad. Jag var hemma i Umeå i 35 min, innan jag och Malin körde till Stockholm med bil. På lördagen hade Mattias & Linn namnivning på Chloe Tilde Skoog. Sen körde vi 67 mil till Umeå igen. Jag är helt tom i huvudet och hoppas hjärnan vaknar redan idag.Förresten Mattias spelade gitarr och Linn sjöng ”Utan dina andetag” Som Jocke Berg i Kent skrev till sin dotter. Vi hade väldigt trevligt i Stockholm. Men det blev intensiva timmar.

– Träningen blev lite lidande, men eftersom jag har Europas bästa karaktär så hann jag med ett morronpass i Liljeholmen. Och ett kvällspass hemma i Umeå igår. Nya insatser denna vecka. Jag skall köra löpband idag och cykel imorgon. Dessutom skall jag testa den där vattenutmaningen jag läste om nånstans? En kille som drack en Gallon vatten (3.78 eller 4.5 liter) om dan. Och kollade vad som hände i kroppen. Det mesta var positivt förutom att han sprang på toa var 30:e min. Jag nöjer mig med 3 liter om dan i 30 dar. Och hoppas på en hy som Jennifer Aniston, hårtjocklek som Johnny Depp och en fettprocent som Anders Szalkai.

– Mitt Bästa Träningstips nr 10) Intervaller på bana 5 x400 m + 5 x 300 + 5 x 200 m i stegrande fart. 400 m loppen är fokus på löpteknik och går i milfart med endast 30 sek vila. 300 m loppen går i 3 km fart med 45 sek vila. Och 200 m loppen går stenhårt med 1 min ståvila. Det är nyttigt att springa på en spänstig bana med bra fäste. Du kan fokusera på löpteknik och springa i överfart. Dina träningspass på väg och längre tävlingslopp kommer kännas överkomliga efteråt.

– Tre skivor du inte kan vara utan nr 10)

1. Dr Feelgood- Down by the Jetty

2. Belle and Sebastian – The arab strap

3. The Who – My Generation

Malin jobbar på mot Sthlm Maraton. Hon har haft problem med låsningar i bröstrygg och höft. Fick hjälp av Åke Häger (3.49 på 1500 m och barnstjärna) Det blev 70% bra. Hon har kört lugn distans några dar + Intervallpass 2 x 2km+2 x 1500+2 x 1000 + 2 x 500 (3.40-3.20 fart) Men hade svårt med andningen. På lördagmorron körde hon 18 km med Västerbron 2 ggr. Lugn distans går bra men inte när hon drar på. Vi får se..

– Johan Esk, sportreporter på DN samlar Paninibilder. Fotbolls- EM 2016. Han har 3 exemplar av Zlatan men massa hål i Portugals trupp. Lycka till…..

Erik Niva är ju en gammal hjälte för mig. Han var mycket hörvärd i Olof Lundhs podcast. När han skulle dra gränserna i Sverige så var det så här: Från Piteå och till Kiruna var Norrland, från Piteå till Skellefteå mellersta Sverige och från Skellefeå och söderut var södra Sverige. Han berättade också om sin lön på drygt 60000:-/mån från AB och att han fortfarande stod för sågningen av Oscar Wendts plattmatch mot Ungern.

Jag köpte en T-shirt från det heta ”inne-märket” Lululemon när jag var i New York i höstas. Förutom att den är skön och inte luktar fast man tränat 6-7 dar i rad med den, så står det små citat på insidan av linningen. På min stod det ”You cant score without a goal”. Coolt och lite kul. Men tyvärr är det bara innefolket och dom vackra människorna som Peppe, Cecilia som blir sponsrad av märket.

Innan jag flyttade till Stockholm och blev Sportchef på Springtime och Coach på Runners World var jag bara känd i Norrland bland löpare, och lite längre ner i Sverige som fystränare. Men nu är det fler som känner igen en när man är ute i svängen. Det tackar jag Patrik Yderberg och Hasse Lodin för. På så sätt får jag chansen att sola mig lite bland alla kändisar på riktigt. Jag saknar mina kolleger på Springtime och Runners då och då. Vi hade en fin gemenskap och skön stämning på kontoret. Dessutom gjorde vi mycket roliga saker tillsammans. Tack alla!

Peppe har en syster som heter Sanna Hed och är Womans Health löpcoach. Hon har gått från motionär till tävlingslöpare på några år. En duktig kvinna som även jobbar med PT kunder, yoga och löpfys. Hon har fått ordning på sin löpteknik efter hårt jobb med broder Peppson. På bilden springer hon tyvärr med båda armarna låsta vid sidan. Och hon har börjat lägga ut Chia-gröts bilder istället för actionbilder. Men hon är bra…

Jag har några ”kompisar” som alltid klarar lite mer eller gjort lite bättre saker än alla andra. Om jag har klarat 10 chins, så har dom klarat 15 st. Har jag fått åka i cockpit på flyget så har dom fått hjälpa till och styra planet. Har jag fått snacka med Mårten Klingberg och Richard Nordstrand på afterrun i Portugal, så har dom gjort highfive med Persbrandt och Mo Farah. Ni känner igen typen va? I Offsides podcast berättade Johan Orrenius om en kompis som var ännu värre. Han skulle åka och mönstra för värnplikten. Han skulle bli kustjägare eftersom han var så vältränad och hård. Men han kom tillbaka redan dagen efter. När Johan träffade honom och frågade: -” Hur gick det på mönstringen? Blev du kustjägare?”  Så svarade kompisen: -” Nä, dom tyckte jag var överkvalificerad”!

Det finns många fina lopp att satsa på under sommaren och hösten. Ett av de roligaste loppen är ju Midnattsloppet på Söder 13 augusti. Göran Qvarfordt och Lasse Erikssons team har byggt upp loppet till Nordens största 10 km lopp (65000 deltagare) Vi jobbade med detta team och hade bland annat härliga veckor i Portugal. Deras arbetssätt genomsyras av glädje och tydlighet. Göran har varit duktig löpare för 20 år och 10 kg sen. Nu lirar gänget mest golf. På bilden klipper han dock en fyrahundring på 76 sek. Göran i vit tröja. Szalkai i mössa (inomhus?)

– Vill ni lära er nåt så läs Hjärnfysikbloggen och Prehabbloggen. Vill ni ha reseinspiration så läs Gysing och Forselius bloggar. Södergård har lagt ner tyvärr men Sandra Eriksson och Larvia skriver roligt. 

– Bäst just nu enligt Danne Blom: Sommarlov till 21 aug. Löpning i terräng och Petters hamburger hak (KÄK)

– Bäst just nu enligt LG: Mina blå chinos och Kent på vinyl


Antal kommentarer: 2

Anders Forselius

Kan du inte ta en paus vid 300 istället..? Du är bättre än tomten på julaftonen!


Johan Renström

Jag håller med Stig och Anders att det blir väldigt tomt. Men samtidigt tror jag du gör rätt. Precis som det kan vara bra med säsongsvila från löpningen kan man behöva ett uppehåll från bloggandet. Sen smyger sig säkert lusten att skriva tillbaka igen och du finns ju på instagram – @lakeof – så länge och där uppdateras det hela tiden så följ lakeof tillsammans med 1287 andra ni som gillar LG.Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*