Blogg

Omstart nr 1


– Hur skall man undvika att hjärtat samlar damm? (Bob Hund)

– Jag är tillbaka i rampljuset! Mitt bekräftelsebehov är utsvultet. Jag behöver mina bloggläsare för att bli hel med mera med mera. Jag har fått påtryckningar från olika håll och  känner att det är läge att testa om det finns nåt att dela med mig av. När jag slutade efter mitt 200:e inlägg den 25 maj så var jag less på mig själv. Och höll på bli en som bara svamlade om inget. Och att lägga bilder på min frukost eller min fot i en simbassäng var inte lockande. Inte heller historier hur jag orkar träna fast jag jobbar heltid och ändå hinner måla om staketet. Nej det var inte riktigt jag. Forselius, Hjärnfysik-Johan.Prehabbloggen och Larvia har ju varit flitiga som tur är. Jag skall sätta mig in i de nya bloggarna också. Men nu kör vi!

– Jag har deltagit i två härliga podcaster sen sist. Dels Jojjes ”Unika människor” där vi pratade mycket om träning. Jojje är skicklig på att ställa rätt frågor och är bra påläst. På ”Unika människor” finns många sköna gäster. Kolla in.  Jag har även deltagit i ”Anna och Philips lärarpodcast”. Det är Sveriges största podcast för lärare och vi hade ett trevligt samtal om läraryrket, ledarskap, hur man får med alla elever på gympan samt lite Marta och fotboll. Philip är nämligen fotbollsgalen (älskar Djurgården). Gustav Fridolin lyssnar på alla avsnitt och det blev fint gensvar hemma i Umeå. Härligt läge när vi skall löneförhandla nästa gång. Het som en pistol är man nu.

Träningsmässigt har sommaren varit bra med löpning i slalombacken 3 ggr/vecka samt styrka, cykel, yoga mm. Dock så har mitt lösviktsgodisbehov varit på galen nivå. Och grillad ryggbiff och hasselbackspotatis lite för ofta. Detta kryddade jag med nån tjeckisk öl och krämbullar (dock ej samtidigt). När så Patrik Yderberg, Hasse Lodin och Patrik Alwin skulle dra igång ett tränings/viktminskningsprojekt (#fatcampand99daysoftraining) så fick jag frågan att vara med. Jag ställer mig på vågen för att kolla om det behövs. Och det var som att bli piskad av en motorcykelkedja. Displayen visade på 89.3 kg !! (Jag är 183 cm). Jag tog sockerförbud mån-tors varje vecka, minskade portionerna på maten och tränade mer sytematisk. Nu fem veckor senare väger jag 84.0 kg (minus 5.3 kg)

 

Det stora lyftet kom när Malins löparkompis Isak tipsade om en härlig myr att springa i. En vacker myr vid Nydalasjön som är ca 2 km i omkrets. Jag har sprungit 15 pass på denna myr de senaste 3 veckorna. Och blivit stark som tusan. Myren var ganska torr första veckan, hyfsad andra veckan och rejält blöt tredje veckan. Jag ligger under med 8-7 mot myren just nu. Jag värmer alltid upp en runda och tar i rejält på runda två. Om jag gör under 10 min så vinner jag. Blir det över 10 min vinner myren. Testa nån gån får ni se..

– Det har varit en skön musiksommar med Van Morrison och Bob Hund på Storsjöyran som höjdpunkt. Massor med bra vinyl har jag köpt bara senaste månaden (Pixies, Bob Hund, Håkan Hellström, Imperiel State Electric, Angel Olsen, Bon Iver, Laleh,Big Star, Soul samling från skivbolaget Kent, Hole mm) Nästa vecka skall vi se avskedskonserten med Kent i Ö-vik. Kommer bli sorgligt och mycket bra.

 

Mina elever på Bräntbergsskolan har varit helt underbara denna termin hittills. Vi har en skön stämning, dom lär sig mycket och utvecklas positivt. Det känns som jag har en massa bonusbarn/ungdomar. 

Jag är lite bekymrad över presidentvalet i USA. Hillary och Trump har ca 40% röster var. Och 20% av befolkningen har ej betstämt sig ännu. Men visst är amerikanarna smart nog att fatta? Jag älskar Michelle Obamas retorik när hon håller tal. Hon vore en bra kandidat kanske. Men det blir en spännade tid framöver. 

– På tal om vikt så vägde jag 72 kg när jag sprang 10 km  på 29.57. Jag vägde 76 kg och sprang på 32.10.  Sen opererade jag knät och blev gammal då vägde 81 kg och sprang på 35.30. Sen har vågen fått vara ifred. Tills nu.

– När jag la ned bloggen i våras började jag lägga ut små korta videoinlägg på Instagram (jag heter @lakeof) och Facebook. Alla som känner mig vet att jag har glimten i ögat och driver mycket med mig själv. Men det fanns ett gäng som retade sig på mig och mailade att jag måste skärpa mig. Inte lägga ut filmer i bar överkropp där jag snackar om träning och hårdhet mm. Till er som stör sig på detta är det enkelt att inte följa mig mer och knäppa igen koftan. Och lägg energin på att lösa flyktingkrisen eller reporäntan typ….Om Jonas Lund lär mig skall det komma filmsnuttar här också.

– Detta får räcka. Det kommer mera senare om mina höstplaner och träningstips och musiktips och skavaller och….


Senaste numret!

  • Redo för race!
  • Vårens skoguide. 21 nya modeller
  • Öka farten! Testa det här roliga passet
  • Baka egna energikakor. Gott, nyttigt och billigt
  • Därför springer du (förmodligen för snabbt)
  • Möt Hanna Lindholm
  • Nybörjarguide – kom igång med löpning
  • Gör smartare matval. Ät bättre och spara pengar
Bli prenumerant
Antal kommentarer: 3

Johan Renström

Äntligen:)


Anders Larvia

Jag säger som Gert Fylking: ”Äntligen!!”


Anders Forselius

”När du med dina vita tänder ler,
går börsen upp och räntorna ner!”
Välkommen tillbaka!!Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 200:e RW Blogginlägg


– Jag kan inte lura mitt hjärta (Kent) 

– Nu är det över.. Förmodligen för lång tid om jag inte hittar nya sidor av mig själv att berätta om. Är bloggar ute? Kanske är det videobloggar (vloggar) som gäller?

– Jag fortsätter skriva härliga artiklar i papperstidningen av Runners World samt kolumnen fråga coachen. Och ni får gärna följa mig på Instagram @lakeof heter jag. Egentligen skulle jag heta lake of fire efter en Nirvanalåt från Unplugged plattan. Men det var taget.

200 inlägg och nästan 4 år har det blivit. Mina inlägg har legat på mellan 5000-13000 träffar vilket känns trevligt. Jag tackar alla från djupet av mitt hjärta och extra till mina försteläsare Nina, Stig, Zandra, Isaks pappa, Danne, Mats Lundin, Hasse N och Sofia.

En liten tillbakablick på dessa fyra år kommer här:

1. Formen 2012 (54 år) var ca 19 min på 5 km och 5 x 1000 m på 3.35. Formen 2016 (58 år) är kanske 5 km på 23 min och 5 x 1000 m på 4.20.

2. Jag ser tillbaka på mina år i Stockholm med stor glädje. Springtime/Runners World-jobbet med alla roliga aktiviteter och kompisar sitter djupt i mitt hjärta.Många härliga minnen.

3. Mina två år som fystränare i Tyresö FF och SM guldet var roligt. Fantastiska spelare och en ledargrupp där vi var som en familj. Man kände sig betydelsefull och kunde göra skillnad. Jag slapp uppleva konkursen för då hade jag flyttat hem. Dock all heder åt de närmast laget.

4. Hemkomsten till Umeå och att vi köpte tillbaka samma hus vi sålde när vi flyttade? Mitt tomma kylskåp innan Lena hade hunnit sälja vår lägenhet i Liljeholmen. Den härliga återkomsten till idrottslärarjobbet på Bräntbergsskolan minns jag speciellt. 

5. Alla härliga resor jag fått fortsätta göra i Springtime/Runners Worlds regi. Miami – New York och alla Portugalresor. Fyra svängar i Thailand med Jörgen &Tove. Och London med Bella&Charlotte givetvis.

6. De härliga kompisarna och ledarna man lärt känna ger livet en extra krydda. Tack för alla skratt och all glädje.

Jag hade en stark danskarriär på gång med Tobias Karlsson,Sigrid Bernson och Malin Johansson. Men det krävs sponsorer och lokaler. Så det sprack. Men nära var det..Jag och Blossom planerade ett löpdansnummer, men hennes man Hasse blev svartsjuk.


Jag glömmer inte heller när jag spöade Jörgen Kruth. Ganska enkelt. Skräcken i hans ögon när han såg min spark komma. Den skräcken.

Jag glömmer inte mitt modelluppdrag i Prag. Jag poserade vant för en känd mode tidning.

Eller min städmani. Polerade golvet 7 dar i rad. Kunde äta sallad direkt på parkettgolvet. Helt galet.

Starka minnen är också Kalle Dyalls kropp. Herregud att kunna göra dansshower på kvällarna och vara bäst i världen i crossfit på dagarna. 

Glädje och sorg på två bilder. Min son bröllop och Kristian Gidlunds dödsfall. Båda är födda samma år. Kristians medverkan i Jills Veranda och sommarprat är bland det starkaste jag upplevt.

Musiken har varit en viktig del i bloggen och mitt liv. Jag lyssnar varje dag och samlar på skivor nästan maniskt. Ni som följt bloggen har fått de 30 bästa plattorna samt olika uppdateringar varje vecka. Bäst genom tiderna är david Bowie – Ziggy Stardust plattan

Vad gäller podcast: Missa inte Värvet, Unika människor, Offside, Gradvall, Ekwall&Olsson, Retoriskt, Olof Lundh, Alex&Sigge, Löparsnack och utvalda avsnitt ur Maratonpodden

Tv-serier utan inbördes ordning: Breaking Bad, Bloodline, Luther, Suits, Modern Family, Rectify, Homeland, Sons of anarchy, Killing och Orange is the new black.

Förtäring som är viktigt: Röda Polly, Ryggbiff och tjeckiskt öl

– Här kommer ett bevis på vilken fin människa jag är:

Kom till mig när du är ledsen, så skall jag trösta dig/Kom till mig när du är ensam, så skall jag hålla dig sällskap/Kom till mig när vi behöver prata, så skall jag lyssna på dig (Mattias och Linns kompis)

– Slutligen några grundregler:

1. Visa glädje i ord och handling

2. Träna ofta och blandat

3. Tomduscha aldrig

4. Färgmatcha träningskläderna

5. Omge dig bara med människor som ger dig energi. Skit i de andra

6. Tro på dig själv och våga bryta Jante-lagen (www.ödmjuk.nu – www.tryggimigsjälv.com)

TACK OCH KANSKE PÅ ÅTERSEENDE


Antal kommentarer: 3

Johan Renström

Bra avslutning med LGs sex grundregler för ett lyckligt och välbalanserat liv. Punkt 5 är svårast för ibland gillar man ju människor som suger, men man skulle nog må bättre utan detta energitapp. Med 4 regler till kan du skapa en ny religion baserad på 10 budord. Nåt med solbränna måste med i LGs budord helt klart och att muskler behöver syre och kramar istället för kindpussar och nåt om kondomer i tiopack.


Frida Michold

Tack för all utomordentlig läsning LG!


Marcus Hartmann

Saknar dig redan LG! Jag hör av mig när jag är i Umeå, eller så får du hojta när du är i Sthlm! KRAM!Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 199:e RW Blogginlägg


– Den där pojken jag aldrig kände/Som gick på gator jag aldrig såg/Och tänkte tankar jag aldrig tänkte/Under ett tunt och flygigt hår (Kent)

– Ett enda inlägg kvar innan ni får leta nya vägar till glädje….. (www.ödmjuk.nu)

– Hemresan från Bilbao blev tung. Flygledarstrejk och radarproblem gjorde att vi fick övernatta i Dusseldorf och kom hem ett dygn försenad. Jag var hemma i Umeå i 35 min, innan jag och Malin körde till Stockholm med bil. På lördagen hade Mattias & Linn namnivning på Chloe Tilde Skoog. Sen körde vi 67 mil till Umeå igen. Jag är helt tom i huvudet och hoppas hjärnan vaknar redan idag.Förresten Mattias spelade gitarr och Linn sjöng ”Utan dina andetag” Som Jocke Berg i Kent skrev till sin dotter. Vi hade väldigt trevligt i Stockholm. Men det blev intensiva timmar.

– Träningen blev lite lidande, men eftersom jag har Europas bästa karaktär så hann jag med ett morronpass i Liljeholmen. Och ett kvällspass hemma i Umeå igår. Nya insatser denna vecka. Jag skall köra löpband idag och cykel imorgon. Dessutom skall jag testa den där vattenutmaningen jag läste om nånstans? En kille som drack en Gallon vatten (3.78 eller 4.5 liter) om dan. Och kollade vad som hände i kroppen. Det mesta var positivt förutom att han sprang på toa var 30:e min. Jag nöjer mig med 3 liter om dan i 30 dar. Och hoppas på en hy som Jennifer Aniston, hårtjocklek som Johnny Depp och en fettprocent som Anders Szalkai.

– Mitt Bästa Träningstips nr 10) Intervaller på bana 5 x400 m + 5 x 300 + 5 x 200 m i stegrande fart. 400 m loppen är fokus på löpteknik och går i milfart med endast 30 sek vila. 300 m loppen går i 3 km fart med 45 sek vila. Och 200 m loppen går stenhårt med 1 min ståvila. Det är nyttigt att springa på en spänstig bana med bra fäste. Du kan fokusera på löpteknik och springa i överfart. Dina träningspass på väg och längre tävlingslopp kommer kännas överkomliga efteråt.

– Tre skivor du inte kan vara utan nr 10)

1. Dr Feelgood- Down by the Jetty

2. Belle and Sebastian – The arab strap

3. The Who – My Generation

Malin jobbar på mot Sthlm Maraton. Hon har haft problem med låsningar i bröstrygg och höft. Fick hjälp av Åke Häger (3.49 på 1500 m och barnstjärna) Det blev 70% bra. Hon har kört lugn distans några dar + Intervallpass 2 x 2km+2 x 1500+2 x 1000 + 2 x 500 (3.40-3.20 fart) Men hade svårt med andningen. På lördagmorron körde hon 18 km med Västerbron 2 ggr. Lugn distans går bra men inte när hon drar på. Vi får se..

– Johan Esk, sportreporter på DN samlar Paninibilder. Fotbolls- EM 2016. Han har 3 exemplar av Zlatan men massa hål i Portugals trupp. Lycka till…..

Erik Niva är ju en gammal hjälte för mig. Han var mycket hörvärd i Olof Lundhs podcast. När han skulle dra gränserna i Sverige så var det så här: Från Piteå och till Kiruna var Norrland, från Piteå till Skellefteå mellersta Sverige och från Skellefeå och söderut var södra Sverige. Han berättade också om sin lön på drygt 60000:-/mån från AB och att han fortfarande stod för sågningen av Oscar Wendts plattmatch mot Ungern.

Jag köpte en T-shirt från det heta ”inne-märket” Lululemon när jag var i New York i höstas. Förutom att den är skön och inte luktar fast man tränat 6-7 dar i rad med den, så står det små citat på insidan av linningen. På min stod det ”You cant score without a goal”. Coolt och lite kul. Men tyvärr är det bara innefolket och dom vackra människorna som Peppe, Cecilia som blir sponsrad av märket.

Innan jag flyttade till Stockholm och blev Sportchef på Springtime och Coach på Runners World var jag bara känd i Norrland bland löpare, och lite längre ner i Sverige som fystränare. Men nu är det fler som känner igen en när man är ute i svängen. Det tackar jag Patrik Yderberg och Hasse Lodin för. På så sätt får jag chansen att sola mig lite bland alla kändisar på riktigt. Jag saknar mina kolleger på Springtime och Runners då och då. Vi hade en fin gemenskap och skön stämning på kontoret. Dessutom gjorde vi mycket roliga saker tillsammans. Tack alla!

Peppe har en syster som heter Sanna Hed och är Womans Health löpcoach. Hon har gått från motionär till tävlingslöpare på några år. En duktig kvinna som även jobbar med PT kunder, yoga och löpfys. Hon har fått ordning på sin löpteknik efter hårt jobb med broder Peppson. På bilden springer hon tyvärr med båda armarna låsta vid sidan. Och hon har börjat lägga ut Chia-gröts bilder istället för actionbilder. Men hon är bra…

Jag har några ”kompisar” som alltid klarar lite mer eller gjort lite bättre saker än alla andra. Om jag har klarat 10 chins, så har dom klarat 15 st. Har jag fått åka i cockpit på flyget så har dom fått hjälpa till och styra planet. Har jag fått snacka med Mårten Klingberg och Richard Nordstrand på afterrun i Portugal, så har dom gjort highfive med Persbrandt och Mo Farah. Ni känner igen typen va? I Offsides podcast berättade Johan Orrenius om en kompis som var ännu värre. Han skulle åka och mönstra för värnplikten. Han skulle bli kustjägare eftersom han var så vältränad och hård. Men han kom tillbaka redan dagen efter. När Johan träffade honom och frågade: -” Hur gick det på mönstringen? Blev du kustjägare?”  Så svarade kompisen: -” Nä, dom tyckte jag var överkvalificerad”!

Det finns många fina lopp att satsa på under sommaren och hösten. Ett av de roligaste loppen är ju Midnattsloppet på Söder 13 augusti. Göran Qvarfordt och Lasse Erikssons team har byggt upp loppet till Nordens största 10 km lopp (65000 deltagare) Vi jobbade med detta team och hade bland annat härliga veckor i Portugal. Deras arbetssätt genomsyras av glädje och tydlighet. Göran har varit duktig löpare för 20 år och 10 kg sen. Nu lirar gänget mest golf. På bilden klipper han dock en fyrahundring på 76 sek. Göran i vit tröja. Szalkai i mössa (inomhus?)

– Vill ni lära er nåt så läs Hjärnfysikbloggen och Prehabbloggen. Vill ni ha reseinspiration så läs Gysing och Forselius bloggar. Södergård har lagt ner tyvärr men Sandra Eriksson och Larvia skriver roligt. 

– Bäst just nu enligt Danne Blom: Sommarlov till 21 aug. Löpning i terräng och Petters hamburger hak (KÄK)

– Bäst just nu enligt LG: Mina blå chinos och Kent på vinyl


Antal kommentarer: 2

Anders Forselius

Kan du inte ta en paus vid 300 istället..? Du är bättre än tomten på julaftonen!


Johan Renström

Jag håller med Stig och Anders att det blir väldigt tomt. Men samtidigt tror jag du gör rätt. Precis som det kan vara bra med säsongsvila från löpningen kan man behöva ett uppehåll från bloggandet. Sen smyger sig säkert lusten att skriva tillbaka igen och du finns ju på instagram – @lakeof – så länge och där uppdateras det hela tiden så följ lakeof tillsammans med 1287 andra ni som gillar LG.Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 198:e RW Blogginlägg


– Dom säger jag skiter i allt/Men det skiter jag i! (Magnus Uggla) 

– Två inlägg kvar innan lugnet lägger sig över RW bloggportal.. 

Jag är på studieresa/semester i Bilbao (fotbollbesök, match mm) och åker hem imorgon. Träningsmässigt har det sett ut så här sex dar i rad: 07.30 gång 5 min-springer upp för en trappa som har 316 trappsteg- jogga 15 min runt en konstgräsplan uppe på berget- ner för trapppan och springer hårt uppför 316 trappsteg (bästa tid 3 min och 6 sek) – joggar 10 min ner mot stan-avslutar med en sträcka på tid (dag 1 4.26 sen 3.46-3.36-3.27 och idag 3.19) totalt 50 min + mage-armar-lite yoga.

Malin har haft en låsning i bröstrygg och ena höften i 4-5 dar. Och fick bryta terräng DM igår. Trist som tusan. Våran naprapat-guru Micke Johansson är borta. Så nu blir det stress innan Blodomloppet och Sthlm Maraton. Skidåkar-stjärnan Moa Lundgren vann loppet igår. Starkt.

Bilbao är en cool och vacker stad. Baskerna är stolta och vänliga. Jag köpte en Atletico Bilbao tröja som jag går omkring med. Det underlättar vid alla restaurangbesök. Vi passade på att besöka Guggenheim museet en dag. Fantastisk byggnad och omgivning. Men sen.. Endera är jag dum i huvudet eller så är konstnärerna supersmarta. För jag fattade ingenting! En konstnär ritade nakna kvinnor med ett hus på huvudet. Huset symboliserade stabilitet??? En finsk videokonstnär filmade en kvinna med låtsasvingar som hängdes upp i snören i taket ???  Pablo Picassos tavla ”kvinna i gitarr” fattade jag och Richard Serras labyrinter var bäst.

Glada Hudik gänget med Pär Johansson har ett livsmotto som är underbart. Tänk om vi kunde enas om detta. Vilken värld vi skulle ha.

Zlatan hade ett hyggligt avsked med sina två mål och grym avtackning. Sönerna sprang in med King och Legend på ryggen. Vad händer nu? Manchester United eller LA Galaxy?

Vi såg Bilbao-Sevilla på San Mames 45000 åskådare. Bilbao vann med 3-1 (Aduriz 2 mål och kom med till EM) Skön stämning och fin stadion. Mina bänkgrannar käkade fågelfrön. Två påsar. Innan matchen gjorde jag som Astrid Lindgren sa. Och var lite lat på en parkbänk.

Mitt bästa träningstips nr 9) Kombipass 1 x 2 km platt (i milfart) jogga 2 min + 6 x 45 sek i backe + 1 x 2 km (10 sek snabbare än milfart). Bra att kombinera fart och löpstyrka. Du startar backloppen och är rejält varm. Du får löpa sista 2 km loppet med alla löpmuskler aktiverade. Och får visa mentalt att du kan springa fort fast du är trött.

Tre skivor du inte kan vara utan nr 9)

1. Deportees – The Big sleep

2. Daniel Romano – If i´ve only one time asking

3. The XX – XX

Vi har inte varit bortskämda med sol på resan. Så en dag åkte vi till San Sebastian (Spaniens Rio de Janerio) med två stränder och en Jesus-staty. Här fattade jag allt och staden passade min image perfekt. På kvällen skulle Bruce Springsteen spela på deras stadion. Men jag hann ej träffa honom (bara se folksamlngen som väntade utanför hans hotell). Men ingen sol idag heller.

Men när vi åkte ut till Bilbaos Bettnes (Umeå badstrand för all vackra och coola människor) , då kom solen. Jag gick omkring och visade min fettfria och starka kropp för alla som ville se. Tills jag kom på att det är 2 till tills jag fyller 60.

Dagens inköp: Blå skitsnygga chinos, två pike-tröjor och ett matchande bälte. Expediten stod upp på kassadisken och applåderade när jag kom ut ur provhytten.

Bäst just nu enligt Danne Blom:Mina Red Hot Chilipeppers biljetter, mental träning och bakelser i alla former.

Bäst just nu enligt LG: Mina blå chinos och matchande piketröjor och Chloes namngivning på lördagLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 197:e RW Blogginlägg


– Nowhere to run baby/nowhere to hide (Isley brothers)


– 4 inlägg kvar….

Mitt bästa träningstips nr 8) Testlopp 3- 8 km. Det är kul och nyttigt att under vinter och senvår köra korta testlopp på 3-8 km ca. Där du värmer upp och löper som det vore en tävling utan att spurta. Ca 95% kraftinsats. Löp med lätta skor och bestäm dig för att hålla steget hela vägen. Du väcker kroppen och får en indikation om din form.

– Tre skivor du inte kan vara utan nr 8) 

1. Kent – Isola

2. Ryan Adams – Gold

3. Håkan Hellström – 2 steg från paradise

–  Malins vecka efter Umeå halvmaraton ser ut så här: Söndag) långpass (extra lugnt), måndag) distans 60 min tisdag) 1 x 2 km platt(7.20) + 6 x 45 sek backe + 1 x 2 km platt(7.17) onsdag) distans 60 min torsdag) distans 60 min med 1min snabbt var 6:e min. Sen får vi se.

Det var länge sen jag hyllade kvinnorna nu. Det finns så många som borde hyllas. Här kommer några. Heja tjejer!! (Linda Ronstadt, Debbie Harry, Sara Carbonero och Beyonce) Jag har lyssnat mycket på Beyonces nya platta och Drakes nya platta. Det står jag för. Jag har några ”musikkunniga” kompisar som tycker det är töntigt att lyssna på nytt. Det skall vara gammal rock-hårdrock eller nåt obskyrt band för att vara PK. Heja Beyonce, Drake, Joel  Alme mfl.

– Igår var vi i Sundsvall och såg Glada Hudik teaterns nya tolkning av Trollkarlen från OZ. Och herregud vad bra dom var! Mats Melin (Ica-Jerry) ägde scenen i allt från hund? till hårdrockstrummis. Teresia sjöng så håret krullade sig. Trollkarlen gjorde grymma imitationer av GW, Palme, Ingemar Bergman och Magnus Härenstam. Pär Johansson (grundaren och motorn) hade sytt ihop ett manus där det skulle gå ut på att alla duger som dom är. Blyga dansare, gay plåtgubbar som fick sitt hjärta tillbaka och häxan och trollkarlen som blev vänner till slut. Pär himself gjorde härliga roller som utvecklingstörd med dubbla jeans till hårdrockare i pudelfrilla. Musikerna höll världsklass (ABBAs trummis, Håkan Hellströms kör, Peter Gabriels violinist och Niklas på piano till exempel) Livet känns underbart lätt just nu.

Min kompis David Lenneman (löpare, skådis och bloggare) arrangerar ett lopp den 20/8 som heter Dramaloppet  eller 5 km som gör skillnad. Loppet är öppet för alla men det kommer vara många skådisar på plats. Kanske en autograf av Persbrandt eller Kayo? All vinst går till Läkare i världen. Loppet går på Djurgården. kolla in hemsidan www.dramaloppet.se

Gradvall podcast är underbar. Alla avsnitt är som godis för en musikälskare. Han är musikens Erik Niva med grym research och bra frågor. Senaste avsnittet om Drake var extra hörvärt.

– Själv har jag tagit några vilodar pga av mycket jobb med mera. Men ett pass Mountainbike, ett pass 10 x 30 sek löpning och ett pass i slalombacken är nåt. Idag hinner jag med lite marklyft,mage, legextension och bål. Skall strax iväg och hålla i en löpclinic på lunchen innan det blir jobb på skolan. Avslutar dagen med ett fyspass med mina kära Umeå IK spelare. Idrottslärare är förresten lite farligt. Jag fick en boll i ögat under en brännbollsmatch häromdan. Till mina grannar sa jag att blåögat kom när jag försvarade en gammal tant som blev förolämpad av 8 ligister.

– Bäst just nu enligt Danne Blom:Red Hot Chilipeppers kommer till Sverige. Två resor till falun kvar samt massor med härlig sommarträning som väntar.

– Bäst just nu enligt LG: Min stundande resa till Bilbao och Glada Hudik gängetLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 196:e RW Blogginlägg


– Jag är trött på att säga förlåt/Jag är ung och kåt (Ebba Grön/Olle Ljungström)


Nu får det vara slut på dödsfallen inom musikvärlden! I onsdags somnade Olle Ljungström in efter en lång tids sjukdom (stroke-diabetes mm) Han blev populär för den breda massan efter sin medverkan i Så mycket bättre. Där Magnus Uggla fick en monsterhit med Olles ”Jag och min far”. Tv 4 hade frågat Olle Ljungström under flera år om han ville vara med. Men Olle trodde det var ”Så skall det låta” ” Med han med för små kalsonger” som han beskrev Peter Harryson. Jag har inte hämtat mig efter Prince död och nu Olle. Har lyssnat sen i onsdags på en spellista ”best of Olle Ljungström & Reeperbahn. Men det börjar bli ett mäktigt gäng däruppe i himlen nu. Bara i år: Bowie, Glenn Frey, Lonnie Mack, Prince , Lemmy, Maurice Mhite (Earth, wind & fire) Dale Griffin (Mott the hoople), Otis Clay och Olle.

Träningen flyter på med obligatoriska slalombacken. Körde även 1 x 3.2 km + 1 x 1.9 km under ett pass för att kolla känslan. Tyvärr klarade knät inte riktigt stötarna. Har även cyklat ett pass med min fina MB.

I Alex&Sigges pod hade Sigge studerat en undersökning som gjorts på Göteborgs Universitet. (”Yrke, status och genus”) Där 1800 personer intervjuats och statusbedömt 100 yrken på en skala mellan 1 och 10.

1. Ambassadör 

2. Läkare

3. Domare

4. Professor

5. Advokat

6. Pilot

11. Idrottsproffs

21. Programledare TV

28. Officer

32. Präst

34. Polis

39. Fotomodell

47. Rockmusiker

48. Sjuksköterska

49. Kronofogde??????? Va faan!!

52. Grundskolelärare!!

99. Gatuköksbiträde

100. Diskare

Signaturen AF tyckte inte jag skulle klanka ner på bloggar som har frukostar eller talar om vad duktiga om varit med träning mm. Lyssna nu AF: Jag klankar inte ned. Dom får skriva vad dom vill. Jag behöver ej läsa. Men jag tycker det är ointressant att se nån chiagröt eller att man hunnit springa 6 km och ändå hinna till jobbet. Eller dessa bilder på fötter i solstol! Eller lekande kattor! Tack vet jag mina egna svettbilder och förklarande text med ödmjukhet.

– Mitt bästa träningstips nr 7) Fartökningsintervall 10 x 600 m.(400+200 m fartökning) Spring 400 m i tröskelfart, därefter gör du en markerad farthöjning i 200 m. För en 40 min löpare (milen) bör farterna vara 4.10 min/km och 200 m sträckan på 40 sek. Vila 1 min på stället. Gör detta på slät bana. Endera fin sträcka i på skogsspår, platt väg eller 400 m bana. Du lär dig springa fort fast du är trött.

– Tre skivor du inte kan vara utan nr 7)


1. The Band – Music from Big Pink

2. Black Sabbath – Black Sabbath

3. Joel Alme – Flyktligan

När jag nu tar uppehåll med bloggen föreslog några läsare att jag borde åtminstone lägga ut dagens outfit. Jag testar nu: Jacka i linne från Zara, Jeans Nudie, Tshirt BLK DNM , skor Clarks ökenkänga i blå mocka, glasögon Oakley, Klocka garmin Fenix 3, Kalsonger Craft. Jag skoja bara.. Faan jag är 58 år. Skicka inga hatmail nu.

Så här ser världen ut i siffror. Bra grafik faktiskt.

Liverpool gjorde en fantastisk match mot Villareal i semifinalen i Europa League. Seger med 3-0 och totalt överlägsna på alla sätt. Villareal hade ett (1) avslut på mål. Nu blir det final den 18 maj mot Sevilla. Den ser jag på en sportbar i Bilbao dit vi åker nästa vecka på en kombinerad semester och studiebesök. Vi hinner även se Bilbao- Sevilla i sista omgången av Spanska ligan. Jurgen Klopp är Gud och Sturridge är hans lärjunge.

– Malin sprang Umeå Halvmaraton idag och vann på 1.22.29. Ett stabilt och bra lopp med jämna kilometrar. Hon öppnade första 3 km i 3.45 fart. Sen låg hon mellan 3.50-3.53 förutom en liten magkramp mellan 16-17 km där det blev 4.01. Hon är stark och skulle kunna köra en bit till i denna fart. Nu blir det Gammliaterrängen DM 8 km, ett 10 km lopp på väg och Vårruset, innan hon testar Sthlm Maraton. Fru Lena persade på 2.00.23 idag. Snart sub 2 tim, Jag coachar på cykel nuförtiden. Oj vad gråhårig jag blivit! Bra arrangemang av Team Idijot (Thomas 1.34 och John 1.35) och Umeå Långlöpningsklubb. Naturligtvis var löparprofilen Hasse Nilsson med på ett hörn som rådgivare. 

– Veckans skivor i urval: Jayhawks, Brian Wilson tribute och PJ Harvey. En bra vecka helt enkelt.

– Bäst just nu enligt Danne Blom: Diamond League, brunbrända kroppar och tidig morgonträning

– Bäst just nu enligt LG: Fyra nyanser av brunt med Killinggänget och Min Linn LP 12 skivspelare

– 


Antal kommentarer: 4

Malin Bolte

Du är bäst Coach LG fast frukostar och träning på 6 km är ngt vi får ta en frukost-date på;)


Marcus Hartmann

Såg du förresten att Larvia värmde upp utan långbyxor på Kungsholmen runt? Så det är inte bara jag alltså! 🙂


Anders Larvia

Ska försöka bli lite mer seriös från och med nu, dags å sluta grina och börja dreggla istället.


Johan Renström

Blir ju lite trist när du gör ett uppehåll för din blogg är alltid underhållande och mycket speciell. Hoppas du kommer tillbaka. Jag kan lägga ut brunbrända svettiga bilder på min lönnfeta gubbkropp så länge;)Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*