Blogg

Mitt 198:e RW Blogginlägg


– Dom säger jag skiter i allt/Men det skiter jag i! (Magnus Uggla) 

– Två inlägg kvar innan lugnet lägger sig över RW bloggportal.. 

Jag är på studieresa/semester i Bilbao (fotbollbesök, match mm) och åker hem imorgon. Träningsmässigt har det sett ut så här sex dar i rad: 07.30 gång 5 min-springer upp för en trappa som har 316 trappsteg- jogga 15 min runt en konstgräsplan uppe på berget- ner för trapppan och springer hårt uppför 316 trappsteg (bästa tid 3 min och 6 sek) – joggar 10 min ner mot stan-avslutar med en sträcka på tid (dag 1 4.26 sen 3.46-3.36-3.27 och idag 3.19) totalt 50 min + mage-armar-lite yoga.

Malin har haft en låsning i bröstrygg och ena höften i 4-5 dar. Och fick bryta terräng DM igår. Trist som tusan. Våran naprapat-guru Micke Johansson är borta. Så nu blir det stress innan Blodomloppet och Sthlm Maraton. Skidåkar-stjärnan Moa Lundgren vann loppet igår. Starkt.

Bilbao är en cool och vacker stad. Baskerna är stolta och vänliga. Jag köpte en Atletico Bilbao tröja som jag går omkring med. Det underlättar vid alla restaurangbesök. Vi passade på att besöka Guggenheim museet en dag. Fantastisk byggnad och omgivning. Men sen.. Endera är jag dum i huvudet eller så är konstnärerna supersmarta. För jag fattade ingenting! En konstnär ritade nakna kvinnor med ett hus på huvudet. Huset symboliserade stabilitet??? En finsk videokonstnär filmade en kvinna med låtsasvingar som hängdes upp i snören i taket ???  Pablo Picassos tavla ”kvinna i gitarr” fattade jag och Richard Serras labyrinter var bäst.

Glada Hudik gänget med Pär Johansson har ett livsmotto som är underbart. Tänk om vi kunde enas om detta. Vilken värld vi skulle ha.

Zlatan hade ett hyggligt avsked med sina två mål och grym avtackning. Sönerna sprang in med King och Legend på ryggen. Vad händer nu? Manchester United eller LA Galaxy?

Vi såg Bilbao-Sevilla på San Mames 45000 åskådare. Bilbao vann med 3-1 (Aduriz 2 mål och kom med till EM) Skön stämning och fin stadion. Mina bänkgrannar käkade fågelfrön. Två påsar. Innan matchen gjorde jag som Astrid Lindgren sa. Och var lite lat på en parkbänk.

Mitt bästa träningstips nr 9) Kombipass 1 x 2 km platt (i milfart) jogga 2 min + 6 x 45 sek i backe + 1 x 2 km (10 sek snabbare än milfart). Bra att kombinera fart och löpstyrka. Du startar backloppen och är rejält varm. Du får löpa sista 2 km loppet med alla löpmuskler aktiverade. Och får visa mentalt att du kan springa fort fast du är trött.

Tre skivor du inte kan vara utan nr 9)

1. Deportees – The Big sleep

2. Daniel Romano – If i´ve only one time asking

3. The XX – XX

Vi har inte varit bortskämda med sol på resan. Så en dag åkte vi till San Sebastian (Spaniens Rio de Janerio) med två stränder och en Jesus-staty. Här fattade jag allt och staden passade min image perfekt. På kvällen skulle Bruce Springsteen spela på deras stadion. Men jag hann ej träffa honom (bara se folksamlngen som väntade utanför hans hotell). Men ingen sol idag heller.

Men när vi åkte ut till Bilbaos Bettnes (Umeå badstrand för all vackra och coola människor) , då kom solen. Jag gick omkring och visade min fettfria och starka kropp för alla som ville se. Tills jag kom på att det är 2 till tills jag fyller 60.

Dagens inköp: Blå skitsnygga chinos, två pike-tröjor och ett matchande bälte. Expediten stod upp på kassadisken och applåderade när jag kom ut ur provhytten.

Bäst just nu enligt Danne Blom:Mina Red Hot Chilipeppers biljetter, mental träning och bakelser i alla former.

Bäst just nu enligt LG: Mina blå chinos och matchande piketröjor och Chloes namngivning på lördag


Nr 6 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Sommar, sol och löpning! Smarta tips inför semesterträningen
  • Känn  in farten med enkelt test
  • 11  snabba skor i stort test
  • Frida Karlssons favoritpass
  • Så rehabtränar du Löparknät
  • Dopingreglerna ALLA ska ha koll på
  • Allt om löpningen på Friidrotts-VM
Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 197:e RW Blogginlägg


– Nowhere to run baby/nowhere to hide (Isley brothers)


– 4 inlägg kvar….

Mitt bästa träningstips nr 8) Testlopp 3- 8 km. Det är kul och nyttigt att under vinter och senvår köra korta testlopp på 3-8 km ca. Där du värmer upp och löper som det vore en tävling utan att spurta. Ca 95% kraftinsats. Löp med lätta skor och bestäm dig för att hålla steget hela vägen. Du väcker kroppen och får en indikation om din form.

– Tre skivor du inte kan vara utan nr 8) 

1. Kent – Isola

2. Ryan Adams – Gold

3. Håkan Hellström – 2 steg från paradise

–  Malins vecka efter Umeå halvmaraton ser ut så här: Söndag) långpass (extra lugnt), måndag) distans 60 min tisdag) 1 x 2 km platt(7.20) + 6 x 45 sek backe + 1 x 2 km platt(7.17) onsdag) distans 60 min torsdag) distans 60 min med 1min snabbt var 6:e min. Sen får vi se.

Det var länge sen jag hyllade kvinnorna nu. Det finns så många som borde hyllas. Här kommer några. Heja tjejer!! (Linda Ronstadt, Debbie Harry, Sara Carbonero och Beyonce) Jag har lyssnat mycket på Beyonces nya platta och Drakes nya platta. Det står jag för. Jag har några ”musikkunniga” kompisar som tycker det är töntigt att lyssna på nytt. Det skall vara gammal rock-hårdrock eller nåt obskyrt band för att vara PK. Heja Beyonce, Drake, Joel  Alme mfl.

– Igår var vi i Sundsvall och såg Glada Hudik teaterns nya tolkning av Trollkarlen från OZ. Och herregud vad bra dom var! Mats Melin (Ica-Jerry) ägde scenen i allt från hund? till hårdrockstrummis. Teresia sjöng så håret krullade sig. Trollkarlen gjorde grymma imitationer av GW, Palme, Ingemar Bergman och Magnus Härenstam. Pär Johansson (grundaren och motorn) hade sytt ihop ett manus där det skulle gå ut på att alla duger som dom är. Blyga dansare, gay plåtgubbar som fick sitt hjärta tillbaka och häxan och trollkarlen som blev vänner till slut. Pär himself gjorde härliga roller som utvecklingstörd med dubbla jeans till hårdrockare i pudelfrilla. Musikerna höll världsklass (ABBAs trummis, Håkan Hellströms kör, Peter Gabriels violinist och Niklas på piano till exempel) Livet känns underbart lätt just nu.

Min kompis David Lenneman (löpare, skådis och bloggare) arrangerar ett lopp den 20/8 som heter Dramaloppet  eller 5 km som gör skillnad. Loppet är öppet för alla men det kommer vara många skådisar på plats. Kanske en autograf av Persbrandt eller Kayo? All vinst går till Läkare i världen. Loppet går på Djurgården. kolla in hemsidan www.dramaloppet.se

Gradvall podcast är underbar. Alla avsnitt är som godis för en musikälskare. Han är musikens Erik Niva med grym research och bra frågor. Senaste avsnittet om Drake var extra hörvärt.

– Själv har jag tagit några vilodar pga av mycket jobb med mera. Men ett pass Mountainbike, ett pass 10 x 30 sek löpning och ett pass i slalombacken är nåt. Idag hinner jag med lite marklyft,mage, legextension och bål. Skall strax iväg och hålla i en löpclinic på lunchen innan det blir jobb på skolan. Avslutar dagen med ett fyspass med mina kära Umeå IK spelare. Idrottslärare är förresten lite farligt. Jag fick en boll i ögat under en brännbollsmatch häromdan. Till mina grannar sa jag att blåögat kom när jag försvarade en gammal tant som blev förolämpad av 8 ligister.

– Bäst just nu enligt Danne Blom:Red Hot Chilipeppers kommer till Sverige. Två resor till falun kvar samt massor med härlig sommarträning som väntar.

– Bäst just nu enligt LG: Min stundande resa till Bilbao och Glada Hudik gängetLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 196:e RW Blogginlägg


– Jag är trött på att säga förlåt/Jag är ung och kåt (Ebba Grön/Olle Ljungström)


Nu får det vara slut på dödsfallen inom musikvärlden! I onsdags somnade Olle Ljungström in efter en lång tids sjukdom (stroke-diabetes mm) Han blev populär för den breda massan efter sin medverkan i Så mycket bättre. Där Magnus Uggla fick en monsterhit med Olles ”Jag och min far”. Tv 4 hade frågat Olle Ljungström under flera år om han ville vara med. Men Olle trodde det var ”Så skall det låta” ” Med han med för små kalsonger” som han beskrev Peter Harryson. Jag har inte hämtat mig efter Prince död och nu Olle. Har lyssnat sen i onsdags på en spellista ”best of Olle Ljungström & Reeperbahn. Men det börjar bli ett mäktigt gäng däruppe i himlen nu. Bara i år: Bowie, Glenn Frey, Lonnie Mack, Prince , Lemmy, Maurice Mhite (Earth, wind & fire) Dale Griffin (Mott the hoople), Otis Clay och Olle.

Träningen flyter på med obligatoriska slalombacken. Körde även 1 x 3.2 km + 1 x 1.9 km under ett pass för att kolla känslan. Tyvärr klarade knät inte riktigt stötarna. Har även cyklat ett pass med min fina MB.

I Alex&Sigges pod hade Sigge studerat en undersökning som gjorts på Göteborgs Universitet. (”Yrke, status och genus”) Där 1800 personer intervjuats och statusbedömt 100 yrken på en skala mellan 1 och 10.

1. Ambassadör 

2. Läkare

3. Domare

4. Professor

5. Advokat

6. Pilot

11. Idrottsproffs

21. Programledare TV

28. Officer

32. Präst

34. Polis

39. Fotomodell

47. Rockmusiker

48. Sjuksköterska

49. Kronofogde??????? Va faan!!

52. Grundskolelärare!!

99. Gatuköksbiträde

100. Diskare

Signaturen AF tyckte inte jag skulle klanka ner på bloggar som har frukostar eller talar om vad duktiga om varit med träning mm. Lyssna nu AF: Jag klankar inte ned. Dom får skriva vad dom vill. Jag behöver ej läsa. Men jag tycker det är ointressant att se nån chiagröt eller att man hunnit springa 6 km och ändå hinna till jobbet. Eller dessa bilder på fötter i solstol! Eller lekande kattor! Tack vet jag mina egna svettbilder och förklarande text med ödmjukhet.

– Mitt bästa träningstips nr 7) Fartökningsintervall 10 x 600 m.(400+200 m fartökning) Spring 400 m i tröskelfart, därefter gör du en markerad farthöjning i 200 m. För en 40 min löpare (milen) bör farterna vara 4.10 min/km och 200 m sträckan på 40 sek. Vila 1 min på stället. Gör detta på slät bana. Endera fin sträcka i på skogsspår, platt väg eller 400 m bana. Du lär dig springa fort fast du är trött.

– Tre skivor du inte kan vara utan nr 7)


1. The Band – Music from Big Pink

2. Black Sabbath – Black Sabbath

3. Joel Alme – Flyktligan

När jag nu tar uppehåll med bloggen föreslog några läsare att jag borde åtminstone lägga ut dagens outfit. Jag testar nu: Jacka i linne från Zara, Jeans Nudie, Tshirt BLK DNM , skor Clarks ökenkänga i blå mocka, glasögon Oakley, Klocka garmin Fenix 3, Kalsonger Craft. Jag skoja bara.. Faan jag är 58 år. Skicka inga hatmail nu.

Så här ser världen ut i siffror. Bra grafik faktiskt.

Liverpool gjorde en fantastisk match mot Villareal i semifinalen i Europa League. Seger med 3-0 och totalt överlägsna på alla sätt. Villareal hade ett (1) avslut på mål. Nu blir det final den 18 maj mot Sevilla. Den ser jag på en sportbar i Bilbao dit vi åker nästa vecka på en kombinerad semester och studiebesök. Vi hinner även se Bilbao- Sevilla i sista omgången av Spanska ligan. Jurgen Klopp är Gud och Sturridge är hans lärjunge.

– Malin sprang Umeå Halvmaraton idag och vann på 1.22.29. Ett stabilt och bra lopp med jämna kilometrar. Hon öppnade första 3 km i 3.45 fart. Sen låg hon mellan 3.50-3.53 förutom en liten magkramp mellan 16-17 km där det blev 4.01. Hon är stark och skulle kunna köra en bit till i denna fart. Nu blir det Gammliaterrängen DM 8 km, ett 10 km lopp på väg och Vårruset, innan hon testar Sthlm Maraton. Fru Lena persade på 2.00.23 idag. Snart sub 2 tim, Jag coachar på cykel nuförtiden. Oj vad gråhårig jag blivit! Bra arrangemang av Team Idijot (Thomas 1.34 och John 1.35) och Umeå Långlöpningsklubb. Naturligtvis var löparprofilen Hasse Nilsson med på ett hörn som rådgivare. 

– Veckans skivor i urval: Jayhawks, Brian Wilson tribute och PJ Harvey. En bra vecka helt enkelt.

– Bäst just nu enligt Danne Blom: Diamond League, brunbrända kroppar och tidig morgonträning

– Bäst just nu enligt LG: Fyra nyanser av brunt med Killinggänget och Min Linn LP 12 skivspelare

– 


Antal kommentarer: 4

Malin Bolte

Du är bäst Coach LG fast frukostar och träning på 6 km är ngt vi får ta en frukost-date på;)


Marcus Hartmann

Såg du förresten att Larvia värmde upp utan långbyxor på Kungsholmen runt? Så det är inte bara jag alltså! 🙂


Anders Larvia

Ska försöka bli lite mer seriös från och med nu, dags å sluta grina och börja dreggla istället.


Johan Renström

Blir ju lite trist när du gör ett uppehåll för din blogg är alltid underhållande och mycket speciell. Hoppas du kommer tillbaka. Jag kan lägga ut brunbrända svettiga bilder på min lönnfeta gubbkropp så länge;)Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 195:e RW Blogginlägg


– One, two, three, four! (Ramones)

– 5 inlägg till innan…

– Lugn distans, lite cykel + 10 ggr i slalombacken sen sist. Plus marklyft, benböj och bål. Jag har blivit jättestark i bålen. Otroligt!

– Signaturen Linda tyckte det var bra att jag la ut gymselfies som en motvikt till alla trådsmala tjejbilder. Eller så här skrev hon: ” En 58 årig lönnfet man med rödbränd hy, med trendriktiga träningskläder”! Okej jag är med. 58 år = rätt. Trendriktiga träningskläder=rätt. Men sen..?

– Igår var Jojje Borsén i Umeå och spelade in några avsnitt av sin podcast Unika människor. Jag, läkaren Per Liljeholm och skidlegenden Per Elofsson får varsitt avsnitt. Jojje är grym på intervjuer och gör research i Erik Niva-klass. Vi snackade löpning, fysträning, Liverpool, kost och vikt, lärare-militär och nån liten anekdot.

Ungdomsidrotten i USA är på nedgång. Det beror mycket på föräldrarna. Många föräldrar lägger sig i träning och matcher i sån grad att tränarnas status/roll blir svår. Det är ungefär samma problem som vi har i Sverige med domarbristen. Föräldrar skriker och knäcker unga domare så att dom lägger av. Samma tendens finns i skolan. Det finns föräldrar som lägger sig i undervisningen och betygsättningen i ganska hög grad. Ändå har lärarna utbildats sig i 4 år och gör allt för att eleverna skall lära sig och vara förberedda för vuxenlivet. MEN, de flesta föräldrar är jättebra!

– Vetenskapsjournalisten och författaren Ann Fernholm var en mycket intressant gäst i Unika Människor. Hon förklarade pedagogiskt olika kostupplägg utan att bli nördig på keminivå. Bland annat förklarade hon begreppet Fettlever som man får av för mycket socker till exempel, och ökar risken för bukfetma och Typ 2 diabetes. Lyssna eller köp hennes böcker.

Runners Worlds VD Hasse Lodin är inspirerad av Mikael Persbrand. I sån grad att han klippte sig och skaffade likadana solbrillor som Persbrand. Hasse springer ifrån honom men Persbrandt är starkare. Båda gillar kvinnor och reward-öl efter träning.

– Mitt bästa träningstips nr 6) Formkontrolls-intervall. Sök upp en fin runda på 3-4 km. Spring 1 min hårt. Stanna och dra ett streck i marken dit du hinner på 1 min. Vila 1 min på stället. Spring 1 min hårt igen, dra ett streck osv tills du hunnit hela rundan runt. Lägg på minnet hur många intervaller du behövde för att ta dig runt banan. Upprepa detta pass då och då. Försök slå ditt rekord.

– Tre skivor du inte kan vara utan nr 6)

1) Bruce Springsteen – The River

2) Iggy Pop – New Values

3) Bob Dylan – Blonde on Blonde

Umeå IK fick bara oavgjort mot Mallbacken trots många chanser. Jag var inte nöjd med inställningen och närkampsspelet. Dom var mesiga. Det är första gången i år jag är besvikna på dem. Men dom är fortfarande obesegrade. Imorgon blir det tävlingar och fysträning.

– Malin slipar sin form inför helgens halvmara i Umeå. Fortfarande är inte benen 100% alla dagar (sviter av maran i Barca) Men igår körde vi 25 min tröskel i 3.50 fart + 5 x 200 m bana som avlutning. Då kunde hon ganska enkelt köra 37 sek lopp. Hon gjorde även en löpanalys på Löplabbet i Umeå med Anton Lundin. Det mesta var bra förutom att hon ibland slösar energi på att jobba upp och ner istället för framåt. Jag ser ibland att hennes vänsterfot stöter i underlaget (lite droppfot) istället för att driva på och avveckla steget effektivt. Men igår såg det bra ut. Hon funderar dock mest på vilken frisyr hon skall ha? Och skickar bilder på alla möjliga kreationer. Så här såg hon ut igår.

Leicester City vann Premier League på ett sensationellt men välförtjänt sätt. Ranieri har gjort ett kanonjobb med liten budget. Och fått ett lag som jobbar stenhårt i 90 min. Dom har minst bollinnehav i ligan, men spelar rakt och snabbt. Nästan alla passningar går framåt. Kolla bilden nedan. (nördigt, jag  vet!) 

– Bäst just nu enligt Danne Blom: Alla lyckliga sommarbarn, 20 sek intervaller (behövs ej mer) och me, myself and LG

– Bäst just nu enligt LG: Långhelg samt ReplacementsboxenLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 194:e RW Blogginlägg


– Och det här beatet/Shake me all the night/Nånstans bara vet jag/Jag kommer bli alright (Håkan Hellström)

– 6 inlägg kvar…

– Nu börjar min träning likna träning om ni fattar vad jag menar. Alltså inte nåt lallande och vinkande åt grannarna. Utan träning som gör en trött och lugn efteråt. Två pass i slalombacken där jag löper i lugn takt hela vägen (2.30 min ca) med gång nerför (knät vet ni) Och veckans bästa pass: 10 x 400 m + 5 x 30 sek jättefort. Plus lite styrka, yoga och några vilodar.Fredagarna består av ”rensahuvudetochblipigginförhelgen” jogging.

– Malin laddar för Umeå Halvmaraton nästa helg. Bra pass i onsdags : 5 km på 18.45 + 4 x 1000 m på 3.20-3.25 med Lars-Erik. I lördags backe 4 x 1 min i distansfart + 4 x 1000 m (3.33.3.40) + Backe 4 x 30 sek stenhårt. Nu blir det nedtrappning innan nästa helg. Med distanspass samt tisdagens kombipass Tröskel 25 min (3.50) + 5 x 200 m på 34-35 sek,

– Jag gillar yoga som träningsform och har kört 2 pass med alla mina klasser (7 st). Visserligen ett kort 20 min pass eftersom jag inte är superbra instruktör i yoga ännu. Eleverna gillar det och tycker dom blir mjuka och fräscha. Faan vad man blir trött av att se föräldrarna i Rydaholm som anmält skolan där deras barn går för att en lärare kört yogapass och avslappning med eleverna. En skitnödig kvinna sa -” min man är präst och vi tolererar inte att dom lär ut nån Österländsk religion”?  Sen står dom och flinar på bild i lokaltidningen och känner sig jätteduktiga när dom anmält skolan. Och stoppade yogalektonerna. Sätt er ned och andas era trångsynta människor!

– Mitt bästa träningstips nr 5) Tröskelträning med intervall som avslutning. Typ 1 x 15 min i tröskelfart + 4 x 1000 i milfart. Vila 2 min efter tröskeln och 90 sek efter varje tusing. Du tappar respekten för tröskelfart och lär dig springa fort fast du är lite trött.

– Tre skivor du inte kan vara utan 5) 

1) Replacements – nr 1-4 valfritt

2) Rolling Stones – Beggars Banquet

3) The Jam – Sound affects

– Jag gör ju fortfarande en del jobb åt Springtime. Och för två veckor sen ringde Thomas Björnermark och ville ha mig som ledare åt gruppen som skall ladda upp i Miami 5 dar och sen åka till New York 4 dar och springa loppet. Jag gav ett kraftfullt klartecken och lovade hålla en föreläsning samt pedagogiska morronpass. Dessutom får dom grundkursen hur man skaffar sig en snygg löparsolbränna. Tack Thomas!

– På onsdag skall jag vara gäst i Jojje Borséns podcast ”Unika människor”. Det blir inspirerande. Han gjorde ett bra avsnitt med Mårten Klingberg som gäst och är duktig på research. Mårten vill helst spela huvudrollen i alla sina filmer och regisserar gärna i bar överkropp. Jag är väl den minst kända av hans gäster och måste kompensera med nåt avslöjande kanske.

– Min snälla syster Åsa gav mig Mats Olssons deckare ”straffa och låta dö”. Jag ser fram emot denna. Det lär också vara en hel del snaskiga sexscener i boken. Sånt har man själv slutat med, men det kan vara kul och se hur Olsson beskriver detta.

– Snart blir det Swansea-Liverpool på TV och Umeå IK – Mallbacken live. Nån kaffe och Toscabulle också kanske.

– Mina elever i åk 8 vann DM i fotboll igen. Andre Jeglertz (Umeås guldtränare numera Finsk förbundskapten) son är målvakt och gjorde en grym match. Killarna är obesegrad under högstadiet.

– Snart åker jag till Bilbao en vecka. Jag skall dels besöka deras akademi och se hur dom tränar ungdomar. Sem fyller min kompis Håkan 60 år och vi skall ha lite semester också. Vi skall se Athletica Bilbao – Sevilla i sista omgången i Spanska ligan. Lite sol, en massa träning och nån god middag blir det också.

– Bäst just nu enligt Danne Blom: Konserten med hardcore Superstar och mjölksyreträning (tufft men grymt skönt efteråt)

– Bäst just nu enligt LG: Replacementsboxen och Jurgen KloppLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 193:e RW Blogginlägg


– Du är min hjälte för du är precis så svag som jag/Och hjälp mig/ jag behöver dig igen, igen, igen (Kent)

– Sju inlägg kvar….


– Jag matar på i slalombacken. Endera 10 x 50 sek i bra fart, eller 10 x 2 min i lugn fart. Den uteblivna stötchocken är skonsamt för mitt knä. Men det blir inga snabba tider på milen av sånt här. Skitsamma, jag blir trött och halvsnygg. Jag skall börja cykla utomhus snart. Lite längre pass och en del pass i terräng. Men man blir lite kort i höftböjaren av cykling. Som tur är så finns yoga att ta till.

– Precis när jag tänkt planera första tuffa cykelpasset så kom vintern tillbaka. Tio centimeter snö på en timme. Den 25 april. Skjut mig…

– Mitt bästa träningstips nr 4)

Supertvåstusingar x 3 (800-600-400-200) med 45 sek vila per lopp och 2 min per serie. Samma princip som Supertusingar i inlägg nr 190. Lite tufffare och farten skall vara högre ju kortare sträcka du löper. Kolla totaltiden på varje 2000 m. Karaktärsdanande och formhöjande.

– Tre skivor du inte kan vara utan nr 4)

1. Beatles- Rubber Soul

2. Jason Isbell – Southwestern

3. The Clash – London calling

– Alex & Sigge berättade om Svenska Turistföreningens Sverige nummer. Där folk från hela världen kan ringa till 4000 slumpvisa svenskar (som anmält sitt intresse att vara Sverige ambassadörer) Sigge ringde två personer och sa att han var Georgio från Napoli. Första tjejen som svarade fattade ingenting. Och nummer två var en kille som sågade Sverige totalt. Han sa att vi hade värdelös sjukvård, alla hatade invandrare, all media var styrd och politikerna var dumma i huvudet. han skulle flytta härifrån för att ingen ville bo här??? Lägg ner sån där skit. NU!

Umeå IK fortsätter plocka poäng med sitt unga lag. Nu blev det 1-1 mot Piteå. Tiden talar för detta lag. Kommer bli ännu roligare när alla fjolårs/långtidskadade spelare är tillbaka. Flera av spelarna är födde -98. Matchens lirare var Selina Henriksson som undrade om jag kunde vara hennes kavaljer på balen när hon går ut gymnasiet. Självklart ställer jag upp och för henne till bordet och dansar första valsen (Drömmen om Elin med Tommy Körberg). Men efter reportrarna snackat med henne efter matchen dök det upp tre kostymklädda 17 åringar och slogs om henne. Så jag lämnar min plats till förfogande. Malins sambo Achmed spelar i Team TG i div 1. Dom är nykomlingar och tog sin första 3 poängare mot Sleipner i helgen. Acchemannen höll nollan. Malin är fystränare och har sett till att dom orkar.

I podden Löparsnack (som jag var med i tidigare) var elittränarna Kent Claesson, Per Synnerman och Lorenzo Nesi med i nya avsnittet. Mycket intressanta diskussioner om träningsmängd och kvaliteten på löparna idag. Hur man får livet att gå ihop med heltidsjobb, mycket träning och inga sponsorer. Dom belyste också de sk ”Instagramlöparna” som får sponsorer till höger och vänster men inte springer speciellt fort.

– Liverpool har haft en härlig period sen Dortmundsegern och krossen av Everton. Jag älskar Jurgen Klopp! Men Sakho åker dit för doping?! Han har käkat bantningspiller som innehåller otillåten substans. Vafan, killen tjänar 1 miljon i veckan och tränar varje dag. Bantningspiller?? Tycker ni han ser tjock ut?

Filip & Fredrik berättade i sin pod om när Frank Zappa gjorde en konsert i Berlin,Tyskland. Han går fram till micken och skriker ”Sieg Heil”. Det blir tyst. Han skriker ”Sieg Heil ” igen. Då börjar publiken skrika ”Sieg Heil, Sieg Heil” högre och högre. Då sa Zappa – ” Ni har ju inte bättrat er ett dugg”!  Och går av scenen. Konserten slut.

Record Store day på Burmans Musik i Umeå var kanon. I helgen besökte jag Pet Sounds i Sthlm och fick tag på både nytt och begagnat. Chritian Falk, Atomic Swing, Mazarine Street, Steve Wynn, Jason Isbell mm.  Och fynden på Burmans Musik. Där Replacements-boxen var knäckande bra.

Var håller Södergård och Peppe hus? Båda två springer mycket. Båda två har snygga fruar. Men bara en har tatueringar.

Var håller Hasse Nilsson och Niklas Berglund hus? Båda springer mycket. Men bara en sköter kosten bra. Och bara en passar tider bra. Och bara en av dom har för små splitshorts.

Malin tränar bra och kontrollerat. Bland annat långpass 23 km med fartökning sista 3 km (11.40). Intervall 6 x 1200 m i 3.30 fart och idag kör hon 5 km i 3.50 fart + 3 x1000m (3,25 fart) Umeå Halvmaraton den 7 maj. Med både Löplabbet och Runners World som partners. Det är roligt för arrangerande klubbar.

Bäst just nu enligt Danne Blom:Red Hot Chilipeppers nya singel. Plyometrisk träning=spänst. Toscabulle (bra där)

Bäst just nu enligt LG: Replacements-boxen och Plopp (röda)Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*