Blogg

Omstart blogginlägg nr 14


Ne umquam obliviscaris unde venias (Glöm aldrig bort var du kommer ifrån)

– Fatcamputmaningen är slut och jag väntar på mitt pris. Jörgen Wiklander verkar dock värre. Han har tränat 99 dar i rad och gått ner 7kg. Jag tränade 93 dar och gick ner 7.1 kg. Faan om jag förlorar på mållinjen. Nåja, det har varit skoj och formen blev bättre. Dock har veckan varit lite avslagen. Men jag har tränat alla dar utom en. Dock har knät krånglat. Jag klarar 30 min löpning sen gör det ont. Och vad värre är så är huvudvärken tillbaka. Jag har haft sprängande huvudvärk varannan dag i tre veckor nu. Samma symptom som under 2013-2015 när jag hade dagligen. Det stör mig och oroar mig.

Det som också förstört veckan är Anna Book! Nu lipar hon på varje löpsedel för att hon inte får vara med i melodifestivalen? Hallå din sopa, man kan inte leva 30 år på ABC123. Ifjol lipade hon i varje tidning om att arga snickaren inte fixat en lyskontakt när han helrenoverade hennes igenslaggade lägenhet. Året innan lipade hon för att hon inte fick sin sjuttonde fettsugning gratis. Varför skrivertidningarna om henne? Hon har väl aldrig varit populär nånstans. Dessutom har hon lirkat in sig i programmet ”Stjärnor på häst”. Hjälp mig någon. Åtminstone för hästarnas skull.

– Musikveckan har dock varit härlig. Jakob Nyström från Isolation Years, Deportees mm har släppt en soloplatta under namnet Algesten som är riktigt bra. Dessutom har jag fått tag i Anna Ternheim live från Sthlm, Jeff Lynne, Agnes Obel och Sugacubes. Jag sitter och lyssnar på allt detta medans jag skriver bloggen nu.

Malins träningsvecka har varit bra. Hon laddar för en inomhustävling på 3000 m den 15 dec. Mån  20 x 300 m (59-60 sek), Onsdag 2 x 3 km (3.45 min/km) + 10 x  1min, Fre 10 x 1000 m (3.30-3.35) Plus distans däremellan och ett pass styrka. Bra jobbat dottern

– Här kommer ytterligare ett exempel på träningsprogram för en av mina adepter. Hon satsade i huvudsak på att göra milen under 45 min.

Som ni vet har jag många gåvor. En av dom är inredning. Kolla en av mina tavelväggar med Marilyn, Greta Garbo, Ingrid Bergman och John Lennon. Många älskar tavlor med älgar som dricker i en sjö eller gråtande barn. Jag vill ha klass!

– Zlatan var intervjuad i Cafe Magazine ifjol och hade många fina ord att säga om tiden i Barcelona trots allt tjafs med tränaren Guardiola. Han sa att det var nog världens bästa lag vid den tiden. Underbart när han jämför med attityden i Italien..

Fanny Ahlfors (@fanny_josefine på Instagram) är en skön atlet. Hon gör otroliga grejer i ringar, räck och klätterställningar. Hon är dessutom duktig löpare i Toughest tävlingarna. Hon är dock väldigt ofta skadad i benen och vill få ordning på sin löpning. Kolla in hennes tricks på Instagram. Hoppas hon får ordning på löpträningen. Hon var dessutom gäst i Jojjes podcast ”Unika människor” för nån vecka sen.

– Det är mycket glädjande att Calle Halvarsson och Marcus Hellner startat säsongen så bra. Jag skrev ifjol om när några svenska åkare fått träna med normännen och förundrades över deras pulsering av träningen. Varannan dag hårt och varannan dag lugnare pass. Även de snabba passen var graderade i olika hårdhetsgrad. På svenska lägren tävlade man mot varann ofta. När Ola Rawald kom till svenska landslaget i höstas satte han sig ned med Calle Halvarssons träningsdagbok och såg massor av sjukdagar och massor av hårda pass. Han följde med på ett intervallpass som skulle gå i det vi inom löpningen kallar ”tröskelfart”. Calle fick inte gå över 4 Mmol i mjölksyra. Men han låg hela tiden på 8-10 Mmol. Så Rawald kommenderade honom att lugna ner sig på dessa pass och börja pulsera bättre. Och kolla vad som hänt…

Mina elever är i slutfasen av dansperioden och skall hitta på och koreografera en egen dans på mellan 1-2 min. Några av mina åk 9 visade delar av dansen i fredags. Jag la ut på Instagram och till allas glädje så kommenterade Tobias Karlsson deras dans väldigt positivt. Tobias är Sveriges bästa dansare och har deltagit i alla Lets Dance säsonger plus i Norge och Danmark. Nu åker han land och rike runt med sitt danskompani och spelar ”En dans på rosor”. Mna elever blev väldigt glada över hans kommentar.

Peter Gerardsson blir ny förbundskapten för damlandslaget i fotboll när Pia Sundhage slutar nästa år. Det blir nog bra för han harfått Häckens IF att spela rolig fotboll och hålla sig högt uppe med små medel. Dessutom är han grymt muskintresserad med stor skivsamling. Han finns även på Spotify. Jag trodde kanske att Tony Gustavsson (guldtränare I Tyresö och ass förbundskapten i USA) skulle bli nästa kapten. Men detta kommer bli bra.

– Veckans Peppe: Älska dina fötter. Jag älskar mina. Jag hinner inte ta hand om era.


Nr 6 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Sommar, sol och löpning! Smarta tips inför semesterträningen
  • Känn  in farten med enkelt test
  • 11  snabba skor i stort test
  • Frida Karlssons favoritpass
  • Så rehabtränar du Löparknät
  • Dopingreglerna ALLA ska ha koll på
  • Allt om löpningen på Friidrotts-VM
Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Omstart blogginlägg nr 13


– Just a small town girl/living in a lonely world (Journey)


Fatcamputmaningen är avklarad. För mig blev det 93 träningspass på 99 dar och minus 7.0 kg. Det ger en totalpoäng på 173+70 = 243 poäng enligt Patrik Yderbergs avancerade mall.Skicka min vinst med DHL grabbar. Enda justeringen jag gjort är att äta extra sunt samt inget socker mån-tors. Under fre-sön är det fritt med ryggbiff, hasselbackspotatis, lösviktsgodis, toscabullar, röda polly, rödvinet Mauro samt några Staropramen. Jag fortsätter lite till för att kanskle komma under 80 kg. Min startvikt var 89.3 och jag slutade på 82.3 kg. Yderberg, Lodin och Alwin kör nog med bastu och lavemang idag för att pressa lite extra. Alwin klippte sig skitkort, petade ur allt ludd i naveln höll andan under invägningen. Jag väntar spänt på resultatet.

Henrik Schyffert var gäst i Fördomspodden med Emil Persson. Det var mycket underhållande fördomar som Emil hade skrapat ihop. Schyffert försökte bli lite mildare och skulle leva efter mottot ”Starve your ego and feed your soul” (fritt översatt ”Svält ditt ego och mata din själ” . Jag kanske borde haka på?

Vi gjorde en roadtrip till Stockholm i helgen för att fira mitt lilla barnbarn, Chloe som fyllde 1 år. Hon fick en cykelsadel och en rosa cykelhjälm. Vi hade en bra helg med morgonträning Kungsholmen runt. Malin klippte 20 x 1 min på lördag 07.30-08.45. Och imorse 17 km distans mellan 06.30-07.45. Hon har en grym karaktär. MIn son bor förresten granne med RW legenden Lars Södergård. Södergård hade fullt upp med julpynt och koka knäck men jag såg hans sambo springa i nån öppen morgonrock mellan rummen. Hoppas han inte glömde träna i alla fall.

Hitlåtens historia är ett underbart program (Svt Play) I veckan var det analys av Oasis låt ”Dont look back in anger”. Låtskrivaren Noel Gallagher gillar inte journalister så mycket och uttryckte det så här fyndigt: -” Journalister är så självgoda. Vore dom gjorda av choklad skulle dom äta upp sig själv”!

Mina adepter har börjat om på olika sätt inför kommande säsong. Tony är utomlands på läger en vecka och de andra tränar hemma med att jobba bort svagheter bland annat. Här är två exempel (båda väldigt duktiga löpare) Återkommer med andra nivåer senare.

Peter Le Marc åker runt på femton skivbutiker i Sverige och signerar sina plattor. Han ger sig tid att snacka lite med kunderna också. På Burmans Musik i fredags var det knökfullt och kö ända ut på gatan. Jag hade med mig 8 vinyler som han glatt signerade. Kolla in podcasten Värvet där han var gäst för ett tag sen. Trevlig artist.

– Jag och Micke Hermansson (Grej of the day-grundaren och årets lärare för några år sen) hade musikkväll nr 2 förra veckan hemma hos mig. Jag bjöd på räkmackor och Proviva. Sen spelade vi fem låtar var för varandra och snackade musik, föreläsningsteknik och livet. Nästa tema är Power Pop.

– Dom har bytt pris i Melodikrysset! Förmodligen efter Ekwall&Olsson och mina påtryckningar. Från kylskåpsmagnet via brödkorg till.. Ratata taa. En SKÄRBRÄDA. Femtiotusen skickar in varje vecka. Tio av dom vinner en skärbräda…..

– Veckans Peppe: Jag vill vara både vältränad och kreativ! (Peppes notställ framför trummorna) Jag tycker det är lite snuskigt ändå. Men jag är 58 och Peppe 40.Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Omstart blogginlägg nr 12


– Jaill bara sitta här med benen i kors/Och varför vill jag det?/Det är inte svårt att se/för du sitter bredvid förstås (Lisa Ekdahl)

Fatcamputmaningen lider mot sitt slut efter 99 dar. Denna vecka blev det träning 6 dar och + – 0 i vikt.  På de 92 dar som vi kört har jag gått ner 7.2 kg och tränat 87 dar av 92.

– Jag hann med två pass snöpulsning innan regnet slog till i Norrland. Nu är det gröna gräsmattor igen?! Snöpulsning i intervallform är vinterns myrlöpning och perfekt för mitt knä. Men det blev några fina pass på löpband också (15 x 1 min backe 4% med 30 sek vila samt 5 x 4 min med 1 min vila) Jag är dock mycket bättre på att strukturera för mina adepter. Men dom är ju på väg uppåt i utvecklingskurvan och jag sakta men säkert på väg ned.

– Lisa Ekdahl växte i ”Så mycket bättre”. Hon har kännts flummig och frånvarande men visade sig vara en skön kvinna. Jag gillade första plattan skarpt och ingen har väl missat ”vem vet”. Jill Jihnson och Magnus Karlsson gjorde fina tolkningar och Fredde Wadlingsversion av just ”vem vet” var grym. Skönaste kommentaren från Lisa var när hennes lärare i högstadiet tyckte hon var okoncentrerad. -” Nej jag är jättekoncentrerad, men inte på det du snackar om”!- svarade Lisa.

– IFK Umeå hade klubbmästerskap och avslutning förra helgen. Malin var i Nice och sprang halvmaran och jag hade en löpkurs. Men Klubbmästare på 3.7 km blev Nicke ”dubbelskrovet” Berglund och Jenny Wikedal. På kvällen var det underhållning av Wolfman Jack (John ”polisongen” Edens grupp) och middag med prisutdelningar. Micke Grahn var hetast och uthålligast. Hasse Nilsson hade ett finger med i allt. Jag konstaterar på bilderna att det var Dressman som var klädkod och sponsor. IFK Umeå är en levande klubb där Liselot Jezek har en stor grupp på måndagar som kör intervaller mm. Sen kör många gemensamma långpass + spontana pass i grupp. Bra som tusan och klädkoden för löpare har blivit bättre. Men satan vad Dressmankläder dom har på fritiden. Här nedan ser vi Dr Hedelin (85000:-/mån netto) och Datachefen Grahn (66000.-/ mån netto) samtala över en tillbringare gurkvatten. Vilka sponsrar deras outfit? Just det…

– Min pappa hade 85 årskalas hemma i Vilhelmina igår. Trevligt med släkt och vänner. Dessutom fick han videohälsning av Lisa Dahlqvist och samtal av Emma Berglund och Steve Galloway. Många fler fina fotbollspelare hälsade åt honom via olika kanaler. Gubben var helnöjd. Vi gav honom en Sodastreamer. Egentligen borde han fått en ny mobil med tanke på hans gigantiska, osannolika nuvarande Doro! Både Lars Södergård och Tove Langseth ville dock köpa pappas gamla mobil?

– Jag lämnar Umeå IK efter totalt 18 år som fystränare. Istället återgår jag till Umeå FC i div 1 som jag tränat totalt 16 år tidigare (senast 2010). Det blir skoj att jobba ihop med Andre Jeglertz och Dr Eriksson igen. Vi skall lägga stort fokus på fysträningen under dec-jan. Nyt spelsystem och kontinuitet på styrka och flås hela året skall förhoppningsvis ge en bra placering och snart superettan igen. Mn dotter tränar ju Umeås andra div 1 lag i fotboll Team TG. Så det blir tuffa söndagmiddagar. Den 5:e december är det upptaktsträff. Jaghar förbrett en Power Point och vi kör två styrkepass+två löppass+3 fotboll i dec-jan.

– Malin återhämtade sig direkt efter halvmaran i Nice. Denna vecka har hon bland annat kört tröskel 2 x 20 min (3.50 fart) , 5 x1000 (3.24-3.30) och känner sig pigg. Hon kommer komplettera med styrka och yoga. Det syns på hennes löpsteg att hon är starkare. Ni vet väl att Mo Farah fick sitt stora lyft när han började fokusera på helheten med löpning, styrka,vila och pulsering. Var inte rädd att köra 2 x 6 reps benböj med din kroppsvikt på stången + upphopp med viktplatta + tåhävningar + enbensutfall i Trx eller med fot på bänk. Och massor av bålträning. Mo Farah kör benböj 2 x 6 reps på 1,5 ggr sin kroppsvikt. Han väger ca 60 kg x 1.5 = 90 kg!

– Om nån vecka skall vi gå och se ”Mammas Nya Kille”. Ni har väl inte missat radioprogrammet med Katla, peter Nilsson och folklivsforkaren Job. Otroligt roligt. Olof Wretling som gör flera karaktärer var en av Sveriges bästa stavhoppare som junior. Missa inte detta.

– Peppe chockade mig i veckan när hans ”veckans Peppe-bild” kom. Killen har fått börja med mansblöjor i så ung ålder? Detta trummis/artistliv sliter på mage och tarmfunktioner.

-Veckans Peppe: ”Yoga är inte som vi tidigare trott, bara för kvinnor”Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Omstart blogginlägg nr 11


– He´s in the best selling show/Is there life on Mars (D. Bowie)

– Myrlöpningen byggde mina ben, hjärta och lungor under hösten. Nu har jag nördat in mig på snöpulsning. Inga nyheter egentligen. Men jag har kört två pass nu på en fotbollsplan (då vet jag att underlaget är jämnt och slipper stukningar) Pass 1 bestod av 10 x 2 min med 30 sek vila. Och pass 2 bestod av 5 x 4 min med 1 min vila. Fördelen är bra knälyft, starka fötter och mjuk landning. Nu måste jag fundera hur jag vinner eller förlorar. På myren hade jag ett tidsmål (under 10 min annars förlorade jag). Jag jobbar vidare.

– Min bloggkompis Sandra Eriksson här på RW gillar mitt upplägg på bloggen. Alltså att skriva i stycken för att det skall bli lättare att läsa. Jag har snott det av mästaren Mats Olsson. Sandra rehabbar sin häl och äter ärtsoppa på dagarna. Hon skriver jätteroligt.

– Jennifer Aniston (hon som spelade Rachel i vänner) är mitt frikort. Hon ser ut som hundratusen dollar på alla bilder. Och åldras ingenting. Hon ser underbar ut. Jag undrar om hon kan springa och har bra musiksmak? 

– När vi åt sista frukosten i New York kollade jag ut genom fönstret och fick se några fönsterputsare hänga i tunna linor på nån bräda. Hela förmiddan balanserade dom och putsade. Då känns idrottslärare rätt riskfritt.

– Andre Jeglertz (Umeå IK:s guldtränare, Djurgården och Finlands landslag) blir ny tränare för Umeå FC i div 1. Det känns trevligt och bra för Umeås herrfotboll. Svärsonen Acmeds lag Team TG ligger också i div 1 och har en skicklig tränare (Andre Ghanbari). Nu får vi se vad Andre kan göra med UFC. Jag är dock orolig för hans fetish för solglasögon. Han samlar maniskt på alla typer (även dammodeller och billiga kopior) Bara det inte går ut över hans tränarjobb?

– I nya numret av RW skrev jag om alternativa träningsformer såsom roddmaskin, cykel/spinning, crosstrainer, vattenlöpning och styrka. I kommande nummer utvecklar jag hur du kan använd längdskidåkning för att bli en bättre löpare. Kolla in och testa vet ja. Marit Björgen myntade ju ett klassiskt uttryck för två år sen när Norrmännen vunnit alla lopp under dec-januari. En Tv reporter frågade om inte Norrmännen ”förstörde skidsporten” av att vara så överlägsna? Då svarade Marit –” Träna är gratis. De som tränar bäst och mest brukar vinna oftast”!

– Min pappa Tage Näslund fyller 85 år på lördag. Jag har tidigare berättat om att han tar tid på allt. Bland annat hans rekord på ”från man tar handen på ytterdörren tills första pannkakan ligger på tallriken” (3.17 min). När han var idrottsplatsvaktmästare i Vilhelmina så visste han exakt hur länge det tog att fylla ismaskinen med vatten när han skulle spola isen i ishallen. -”Vattnet rinner med 22 liter per min. Ismaskinen rymmer 600 liter. Det tar alltså 27 min och 30 sek. Då hinner jag städa två omklädningsrum”!  Jag förstår var jag fått min fåfänga från. Till exempel så vägrade han springa ett terrängloppp i juni (+22 grader) i kortbyxor och linne. Han stod på startlinjen i långbyxor och långarmat. ”– men farsan, ta av dig överdragskläderna , sa jag. ”- Nej jag är alldeles för vit om armar och ben, svarade han?!

– Anders Forselius (en annan bloggkollega i RW) är en skön man. Allt han äger finns i en lekstuga i Ljusdal + en cykel i Brasilien. Han har sprungit 147 maratonlopp och tog 562 bilder bara under New York maran. Han älskar Ljusdals BK och mig jättemycket. För att visa sin kärlek gav han bort sin finaste ägodel. En Ljusdals mössa!!  Tack min vän.

– Jag gillar att föreläsa om träning. Hemma i Umeå blir det kanske 1 gång/mån. När jag bodde i Stockholm var det oftare. Allra bäst är det om man kombinerar en föreläsning med ett praktikpass. Springtime erbjöd resenärerna tre frukostföreläsningar i New York. Dom kunde äta frukost på Beacon Hotel och lyssna på mig, Szalkai och Forselius tors-fre-lör.

– Jag lägger av med mina dansvideos på musical.ly. Jag blir aldrig lika bra som mina elever. Och märker att höfterna lever sitt eget liv. Men kul var det. R.I.P

– Dagens Peppe: Säsongsvilan är slut. Jag behövde bara en dag. 


Antal kommentarer: 2

Anders Forselius

Du är grymt snygg i LBK-mössan L-G! Nästa gång du rullar söderut måste du stanna till i Ljusdal och titta på bandy av världsklass. Idrottsparken (IP) i Ljusdal är lika häftig som Anfield i Liverpool!


Johan Renström

Rolig pappa du har. Äpplet faller inte långt från trädet. Visste du förresten att Anistons pappa bytte namn från Anastasakis till Aniston? Hon ser ut att vara bra på att springa. Mycket bra ut.Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Omstart blogginlägg nr 10


– Dont go home with your hard-on (Leonard Cohen)


– Ytterligare en artist har somnat in.
Nu var det Leonard Cohen som lämnade oss. Det börjar bli ett grymt gäng däruppe nu. Tänk när Prince,Alan Vega från Suicide, Freddie Wadling,Olle Ljungström, Merle Haggard, Maurice White, Paul Cantner från Jefferson Airplane, Glenn Frey från Eagles och min störste hjälte David Bowie får för sig att ha konsert i himlen. Wow..

#fatcampandtraining99daysinstreak går bra för mig. Ytterligare 0.7 kg bort och 12 pass på 14 dar. Tyvärr väldigt sliten efter New York resan. Mycket jobb på skolan och massor av program att skriva+ artikel till RW. Så kvaliteten på mina pass är inget att slita av sig tröjan för. Men några korta intervallpass, lite crosstrainer och roddmaksin samt styrka och yoga duger.

Lite fina vinyler och en cd med David Bowie i musikaltappning samt några outgivna låter. Temple of the Dog(medlemmar från Soundgarden och Pearl Jam) , Daniel Norgren (singer, songwriter) och Robert Persson Humbucker (med Nicke Andersson på trummor). Hög kvalite och blandade musikstilar. Musik är otroligt roligt. Synd att jag är så usel och talanglös på att spela instrument själv. Tänk om jag vore grym på gitarr och sång. Jag skulle ta över alla fester och torg. Lars Södergård vill gärna vara med. Och John från Wolfman Jack får stå längst bak.

Min svärson Achmed är målvakt i Team TG i div 1 (fotboll) Dom blev femma i serien och Acche är nominerad till bästa div 1 målvakt. Ifjol vann han det priset när dom vann div 2 och gick upp i ettan. Innan han träffade Malin så skötte han inte kost och träning så bra. Men nu är han klockren. Bra Malin och hoppas du vinner Achmed.

Anders Szalkai är en mycket god vän som gjort massor för att få folk att älska löpning. Hans skötebarn TSM växer hela tiden och har en väldigt bra verksamhet. Det ploppar upp nya duktiga ledare som utbildas varje år. På riktigt alltså. Inte helgkurs-löpcoacherna som tar 1195:- för en dags träning. Anders är pedagogisk och social när han är med sina adepter. Dessutom ser han stencool ut med håret, skägget, tatueringarna och de hängiga jeansen. Tur att han är lyckligt gift,annars skulle alla damer hänga som klasar runt hans garageport. Trots lite skador håller han hög nivå fortfarande och gör nog under 3 timmar på maran många år framöver.

– Många har frågat om råd efter min artikel om träningsupplägg i RW. Bland annat hade jag en artikel om blockträning där du kör en mängdvecka, en tröskelvecka, en fartvecka samt en återhämtningsvecka. Flera av mina adepter genomför detta nu. Det är ett sätt att vänja kroppen vid en speciell egenskap. Sen kommer vi återgå till den mer vanliga 2-1 metoden. Du kör två tuffa veckor följt av en lätt vecka. Stegringen i veckovolym kan se ut enligt följande för en erfaren löpare 80km- 100 km – 60 km sen blir det 85 km – 105 km – 65 km osv. Försök planera lite och se vad som passar just dig. Ofta blir man bättre om man börjar springa lite mer per vecka. Men många har för liten skillnad i fart på distans och fartpass. Dom springer för fort på långpass och distans. Då är dom trötta och springer för sakta på de snabba passen. Mellanmjölk säger jag… Men det finns säkert löpcoacher som gillar mellanmjölk.

– I Florida finns en lag som kallas ”Wet foot, dry foot law”. Det betyder att de båtflyktingar (ofta från Kuba) som lyckas sätta sin fot på amerikanskt land får stanna i landet. Blir dom hindrad ute till havs får dom vända om. Det är därför många chansar i små överfulla båtar och kastar sig i vattnet när dom ser kustbevakningens båt komma. Hårda bud..

Erik Ahlström är en driftig kille. Han är Brand ambassador åt Salomon. Och har startat massor av traillopp i Sverige (Salomon Trail Tour, Åre Extreme mm) Dessutom brinner han för miljön och upptäckte vid en löptur att det låg mycket skräp längs vägar och löpspår. Han myntade då utrycket ”plogga” (plocka skräp och jogga samtidigt) Tillsammans med Håll Sverige rent har han ordnat flera events. Han tycker man skall kolla med kommunen och lokala ICA handlaren om ett samarbete. Kanske med sin klubb eller skolklass. Ut och jogga med en påse och plocka skräp. Efteråt bjuder ICA handlaren på dricka och frukt. Och kanske ett bidrag från kommunen till klubben eller klassen. Kolla in hans Facebook sida. Bra Erik.

Jag slutar som fystränare i Umeå IK efter sammanlagt 18 år i klubben (+ två år i Tyresö) Det har varit en fantastisk tid med 8 SM guld, 5 cupguld och 2 Champions League guld. Otroliga spelare har passerat. Många hjälper jag fortfarande med försäsongprogram fast dom spelar ute i Europa de flesta. Årets upplaga av Umeå IK har varit fina spelare men många drog på sig allvarliga knäskador i fjol och kunde inte delta förrän på hösten. Tränarna sparkades under turbulenta former. Den nya tränaren gjorde det bra med små resurser. Nu hoppas jag dom tar sig tillbaka till allsvenskan snabbt. Laget är ungt och lovande. Jag går vidare mot nya uppdrag. (blir klart närmsta veckan)

Sverige gjorde en otroligt bra match mot Frankrike igår (förlust med 2-1). Sex-sju U21 spelare var visserligen pressade långa stunder av ett stjärnfyllt Franskt lag. Men segermålet var både en domartavla och målvaktstavla. Janne Andersson var mycket nöjd precis som övrig media var. Lovande frö framtiden. Jag saknar dock en vass forward.

Malin är i Nice som ledare för Springtimes resa till Nice-Cannes maraton. Hon sprang halvmaran på 1.24.27 i sitt första lopp efter skadan hon fick på Sthlm Maraton. Hon var helt fräsch hela loppet och kunde ligga och flyta hela tiden. Hennes rehab med alternativ träning (crosstrainer-vattenlöpning-myrlöpning) tillsammans med styrka och yoga gör att hennes steg ser bättre ut än innan. Magnus Johansson skickade en film från målrakan där hon springer grymt fint. (Men jag vet inte hur man lägger ut filmer) Dessutom hann hon inte värma upp något pga säkerhetspådraget skapade långa köer. Lovande inför 2017.

– När Chicago Cubs vann World series i Baseball så hyllades dom av 5 miljoner människor hemma i Chicago dagen efter?!  Fem miljoner människor på samma plats?

-Veckans Peppe:” Jag har säsongsvila och tänker gå upp 6-8 hg” . Här är ett bildcollage där hans son Ziggy visar prov på härliga frukostvanor. Peppe låtsadses äta..Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Omstart blogginlägg nr 9


– Hey ho,lets go/Hey ho,let go (Ramones)


– New York är en otrolig stad. Än en gång har jag fått uppleva New York maraton i Springtimes regi. Verkligen välplanerad och trevligt. Jag har hållit i morronjoggar i Central Park med stopp vid Dakota Building (där John Lennon bodde och sköts 1980,Tavern on the green, Columbus circle och löpning till mållinjen mm). Hann även med en föreläsning, banbesiktning och ta med gruppen till nummerlappsutdelningen och expot. Under loppet lotsades de anhöriga till 1:a avenyn (27 km) och Central Park (40 km). Vi hade nästan 900 resenärer och 600 löpare med oss på resan. Några kändisar och min fru Lena som debuterade på maran som 57 åring. Hon spurtslog Springtimes VD Patrik Yderberg. Lena 4.38.03, Patrik 4.38.13) Thomas Björnermark har gjort en grym planering och ledartrojkan är väl inarbetad. Tack alla!

Ledargänget vid 27 km. Robert Wells, Petter och Lena vid 27 km. Samt Yderbergs ”kaffe-donutstopp” vid 27 km. Vi är alla olika.

– Deckarförfattaren Raymond Chandler tillfrågades om han ville ha Nobelpriset i litteratur. -”Jag vill ej ha Nobelpriset. Då måste jag hyra frack och åka till Stockholm. Det vill jag inte”!

Flera av mina adepter gjorde säsongsavslutning i och med New York maran. Med mycket bra resultat. Banan är tuff och man borde inte ha tidsmål i detta lopp. Här handlar det mest om upplevelsen och njuta. Och banrekordet för herrar är ju 2.05 (G Mutai) medans Berlin Maraton har ett banrekord på under 2.03 (D Kiproto) Jag hoppas ni som ej sprungit New York får chansen att göra det nångång.

– Jag har inte mycket att tillföra om presidentvalet, men konstaterar följande: Bland vita, lågutbildade hade Trump 74% stöd och Clinton 24%. Där funkar Trumps retorik med förolämpningar, sexism mm. Hillary Clinton hade nästan 250000 fler röster, men systemet med elektorer och att vissa stater är viktigare. Instansen för att byta till Kanadensiskt medborgarskap kraschade på onsdagsmorgonen. Slut på analys…

”Att välja Trump som president är som att sätta mig bakom ratten” (Stevie Wonder)

– Jag tränade 9 dar av 10 under resan. Sammanlagt 9 löppass och 3 styrkepass. Nu skall jag fortsätta köra styrka för knät, rörlighet/yoga samt förbättra min löpning. Dessutom skall jag se hur det funkar med skidåkning igen. Fatcamp-utmaningen fortsätter en månad till och motiverar mig att tajta till mig ännu mer.

– I Olssons/Ekwalls pod diskuterades varför det fortfarande finns klockradio på hotell? Vem använder dem? Vem vet hur man ställer väckningen på dem? Finns klockradio på andra ställen? Vem faan köper en klockradio?

– Jag skriver om alternativ träning och skidåkning som träningsform för löpare i kommande nummer av RW. Förmodligen kommer RW readktionen berätta om nästa års skomodeller. Det händer en hel del och nya märken dyker upp. Några märken satsar extra hårt. Kommer snart.

– Jonas Buud gjorde 2.29.22 i Frankfurt förra veckan. Han imponerar hela tiden. Dock ville Zandra och Jonas inte ha några New York uppdateringar. Hoppa över vissa rader i detta inlägg.

– Kina är det enda land i världen som anser att världen håller på bli en bättre plats. I Kina är det 41% som tycker det. I Sverige är det 10% som anser att världen blir bättre och bättre. Sämst framtidstro har fransmännen, endast 3% ?!

– Umeå IK åkte ur damallsvenskan. Efter 7 SM Guld, 5 cupguld och 2 champions leagur guld är det över. Hoppas dom tar sig tillbaka snabbt igen. Ungt lag, taskig ekonomi, tränarturbulens, skador och bristande lagkänsla är några förklaringar. Men laget är lovande och många spelare kommer att utvecklas. Jag går vidare mot nya utmaningar..

– Veckans Peppe: Han körde morronjoggarna med 3 tröjor och en jacka? Han hade ofta en galen okoncentrerad blick och verkar mer och mer längta till trumsetet bakom Kicki Danielsson.


Antal kommentarer: 1

Anders Forselius

Jag älskar dig L-G! (Men mest av allt älskar jag din fru Lena!) Tack för grymt sällskap i New York, Odd hälsar!Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*