Blogg

Omstart Blogginlägg nr 27


– And Johnny, Isn’t it funny?/My colors turned so dark/I let go in my heart (Henrik Berggren)

Bra vecka igen. Mina dagar har varit fyror eller femmor (jag betygsätter mina dagar i en skala 1-5) Träningen flyter på med korta pass löpning i tröskel eller intervallfart. Lite crosstrainer och styrka. Samt givetvis några rundor upp och nerför slalombacken. Fortfarande går det för sakta på intervallerna men min löpstil ser ut som löpning i alla fall. Eleverna har skött sig bra under denna vecka som vi tillbringat på vårt nya badhus (Navet) Nu kan alla simma, hämta en docka på 1.80 m djup samt livrädda en kamrat 25 m med livboj. Nästa vecka har vi sportlov i Umeå vilket ger mig möjlighet att köra dubbelpass vissa dagar. Jag skall även rätta 53 st träningsanalyser. Mina åk 9 skall göra ett träningsprogram till sig själv. Sen skall dom träna i två veckor, föra dagbok och avsluta med att analysera varför det gick som det gick. Den första analysen som lämnades in var en tjej i 9A och när jag ögnade igenom den satt jag alldeles häpen. Wow vilken välplanerad och välskriven uppgift. Hon kunde koppla till andra ämnen som biologi och hemkunskap samt hade gjort en löptest (tid-puls) både innan hon började och när hon avslutade uppgiften. Framtiden är ljus….

Linnea Claeson är en stark tjej/kvinna som spelar elithandboll i Skuru IK. Hon blir ofta utsatt för sexuella trakasserierna hennes matcher sänts i TV motsv. Hon blir kontaktad av män i alla åldrar där dom kommenterar hennes kropp och utseende, istället för hennes idrottskunnade. Hon valde då att starta Instagramkontot @assholeonline (155 000 följare). Där lägger hon upp skärmdumpar på olika konversationer från män. Det är deprimerande att läsa, men Linnea svarar väldigt humoristisk och träffsäkert. Ibland när män skickat bilder på sitt könsorgan och kommit med alla möjliga erbjudanden, så brukar Linnea kontakta deras flickvän eller familj för att dom skall se vad deras son eller pojkvän gör i smyg. Heja Linnea!

Henrik Berggren är tillbaka med en ny singel. Frontmannen i insomnade gruppen Broder Daniel har kommit upp ur sin djupa period av drogmissbruk och depression. Kolla in ”To my brother , Johnny” som den nya singeln heter. Lyssna även på Broder Daniels låt ”Shoreline” när du är på gång.

Billy Landsdowne (engelsk fotbollspelare, och spelat många år i allsvenskan i bl.a Kalmar FF) var gäst i Ekwall&Olssons pod i veckan. Han undrade mycket om olika svenska uttryck. Här följer några exempel:

” Jag anar ugglor i mossen”?  (jag har själv funderat mig sömnlös ibland)

” Jag får trolla med knäna”? (hur gör man?)

Han undrade också hur man skall använda uttrycken ”Skriva upp” och ”Skriva ner” (skriv upp laguppställningen eller skriv ner laguppställningen)

Jenny Rissveds är en annan idrottskvinna som fått lägga ner sin blogg och minska tiden på sociala medier pga av sexuella trakasserier. Hon chockade Sverige när hon vann OS guld i Mountainbike. Stenhård tjej som tappade kedjan på andra varvet men höll sig kall och krossade allt motstånd. Hon sa själv att hon var i Rio för att se och lära. Hon var en väldigt lovande fotbollspelare när hon var yngre och berättar i nya numret av magasinet Filter att hon ibland funderar vad som hänt om han valt fotbollen. Hon tränar hårt vilket framgår av artikeln i Filter till exempel körde hon 4 timmar mountainbike på fm och backlöpning med stavar på em. Hon har fått många yngre att söka sig till cykelsporten efter OS guldet.

– Snart är det dags för mina veckor i Portugal med Springtime/Runners World. Långe ”snygg-Jens” rapporterar om försommarväder redan nere i Monte Gordo. Jens driver butiken på vårt hotell under säsongen och hjälper till som löpledare. Innan jag styrde upp honom sprang han i svarta ”trepacks strumpor” från Jula, och hade billiga bomulls Tshirt med taskig passform. Ofta med typ ”Bempas måleri” tryckt på bröstet. Jag satt en kväll med honom och förklarade lugnt och pedagogiskt, utan att höja rösten om vikten att se bra ut när man springer. Och kolla på Jens nu…

Allmän värnplikt igen. Bra eller dåligt ? Vi får se. Men oj vad många som skall känna sig kränkta och dela på sociala medier.

Malins form stiger hela tiden. Veckan blev 130 km med tröskel 1 x 30 min (3,45 min/km) Splittad 6000 m (2 x 1500+2 x1000+ 2 x500) 16.43 totalt. Plus distans, långpass och styrka. Hon springer 3000 m inomhus om två veckor. Sen skall hon med till Portugal som löpledare 2 veckor. Då skall Sandra Eriksson lära henne en del finska Sisuknep. 

– Veckans vinyl: Sophie Zelmani (lågmält och vackert) The XX (från hissmusik till housebeats för dansgolvet 10 av 10 i Sonic) och The Old 97’s (alt-country eller som ett gladare Jayhawks). Härligt och trevligt 

Min gamla officers-kollega Tomas Bråndal har blivit träningsfreak på gamla dar. Som officer samlade han på knivar och specialkängor, samt åt frystorkat för att härda. Nu är han glad familjefar (Jag är mentor för hans fina dotter Tyra). Tomas har ett skönt mantra/ordspråk som han använder då och då. ” Hålla i, Hålla ut och hålla fast”. Det tycker jag var bra.

Charlotte Kalla 3 medaljer! Marit Björgen 4 guld! Och Ebba Andersson 19 år! Ebba var skön i intervjun i Svt -”När inte kroppen är hundra så måste man koppla in skallen”! (tjejen är 19 år). Friidrottsförbundet vill ha med henne till EM på 3000 m bana också. Hon har vunnit Lidingöloppet (35.26 på 10 km) och var 6:a på JEM 3000 m (pers på 9.29).

Veckans Peppe: Jag hoppas ni vet vem Anthony Bourdin är. annars måste ni läsa hans bok. Den första


Nr 6 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Äntligen Långlopp! Träningsprogram inför höstens lopp.
  • 11 snabba kolfiberskor
  • Så fixar du sommarvärmen
  • Allt om OS i Tokyo!
  • Därför blir du lycklig av löpning
  • Extra bilaga. Nybörjarguide
Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Omstart Blogginlägg nr 26


– Jesus was a cross maker (Jodee Sill)

– Årets bästa värvning har Runners World gjort! Nämligen att anställa Anders Szalkai som chefredaktör för tidningen. Samt att komma med nya vinklar både i tidningen och Springtimes resor. Anders har verkligen använt sitt namn och kunskaper för att sprida löpningen i Sverige. Hans fantastiska grupp TSM (800-1000 medlemmar) och hans träningsprogram på nätet som många följt. Jag och Anders hade en del helgkurser i löpning när jag bodde i Stockholm och han är oerhört duktig och social. Han har också levt mycket på sitt coola utseende med håret och tatueringarna samt den magra seniga kroppen som kännetecken. Stort grattis min vän. Här kommer lite bilder genom åren på honom.

Rädd för vatten. Till och med inomhus 

 

Nyvaken iNew York

Het som en pistol. Ibland

– Bra vecka träningsmässigt där det mest varit löpning (8x 3 min, 30 x 45-15, slalombacken x 10) samt skidåkning och styrka. Jag känner mig grymt stark i kroppen och längtar till vecka 13-14 i Portugal med Springtime/Runners World. Dubbla pass med löpning, yoga och styrka varje dag. Samt solsken på kroppen. Ni vet väl att musklerna syns tydligare på en brun kropp. 

– Mina adepter går framåt som tusan. Tony persade på halvmaran i Barcelona med 2 minuter (1.12) Då hade jag ändå sagt åt honom att springa på säkerhet fram till 12-13 km och om det kändes bra kunde han trycka på mera. Det är bara februari sa jag. Och så klipper han till med dunderpers redan. Jocke, Björn,och Markus har fått bra struktur och flyttar fram sin tröskel hela tiden.Blir kul att se dom när tävlingarna börjar. Nina bygger ny form efter New York och skall bli snabbare och göra fina tider på allt från 10 km till halvmaran först och främst. Roger och Sigrid bygger grund i lugn och ro. Både behöver kunna höja veckovolymen på sikt. Kul när allt funkar.

– Veckans lyssning är Ryan Adams nya. Jens Lekmans nya (bästa svenska platta hittills i år), Jodee Sill ( singer, songwriter i Joni Mitchells anda). Veckans läsning är magasinet Filter och böckerna med föreläsaren Klas Hallberg. Helgens mat blir ryggbiff och hasselbackspotatis samt rödvin. Lite lösviktsgodis på det och somna i soffan till Skavlan. Och i helgen skulle Håkan skicka tillbaka min skinnjacka som han lånade till sin turne.

– Jag hade fystester med Umeå FC (div 1 fotboll) samt deras akademilag (unga killar som spelar i div 3) Vi gjorde ett konditionstest som heter yo-yo test. Man löper en 20 meters sträcka fram och åter (i takt till en signal) där farten stegras för varje nivå. Man löper tills man inte hinner fram till banans markeringar innan signalen. När vi startade den 7 dec hade A-laget 1970 m i snitt och akademilaget 1930 m i snitt (det är inga bra värden) Efter 3 månaders fysträning (intervaller i olika former samt styrketräning)  och fotbollsträning var yo-yo värdet följande: A-laget 2888 m och akademilaget 2430 m. Go hard or Go Home!

– Vi har haft friluftsliv på Bräntbergsskolan i veckan. Våra åk 7 fick åka skridskor, skidor och gå runt en sjö med Murikka-grillade hamburgare som lunch. Våra åk 8:or fick packa sin ryggsäckar och åka skidor 3.5 km. Där ingick det i provet att göra upp eld med medhavd ved samt att koka te med Trangiakök. Därefter 3.5 km åkning tillbaka över sjön. Våra åk 9 fick bada isvak för att känna på hur det känns. Dessutom blev det en självförtroende-kick när dom fixade det. En otroligt bra dag av alla inblandade. Extra tack till mina kolleger Markus Lejon (blivande triatlet)  och Frida Orädd (blivande löpare)

– Malin gjorde ett bra lopp förra helgen på Vinteridjoten 19.8 km ( 3 x 6.6km) Tyvärr var det riktigt isigt på den kuperade banan. Men hon sprang 1.21 snabbare än 2015. Nu hade hon 1.21.03. Vinnare blev Niklas Berglund på 1.18 tim. Dom följdes i 2 varv innan Nicke tryckte på sista varvet. Malins målsättningar på 36 min på 10 km och 1.20 på halvmaran under 2017 verkar rimliga. John och Thomas från Team Idijot bjöd på coca-cola, Norrlands Guld och chokladbollar efter loppet !?

– Alex Schulman är i blåsväder igen. ”Media-profilen” Tobbe Ek (han med kepsen där skärmen pekar åt höger fast han är snart 40 år) var upprörd till max för att nån Melodifestival artist använt ordet fuck i en låt. Han hade en lång utläggning om att ordet fuck var som att säga ”- det fulaste ordet för samlag och det fulaste ordet för kvinnans könsorgan samtidigt”!  Alex sa då att han verkar lite dum i huvudet och kan inte prata. Jag håller nog delvis med. Eller förresten så orkar jag inte bry mig

– Veckans Peppe: Han är förkyld och vägrar svara i mobilen. Men han äter semlor och yogar mellan depprundorna till den lokala ICA butikenLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

omstart blogginlägg nr 25


– Jag har lurat mig själv för många gånger nu (Håkan Hellström)

– Träningen går bra nu. Löpstilen påminner om löpning. Inget jäkla vaggande med stela axlar. Supertusingar x 4 , 30 x 45-15 intervaller, löpning på sjön, Yin-yoga, Backe i slalombacken och ett pass crosstrainer. Jag gjorde även O´Neill testet på roddmaskin och fixade 1080 m. Helt ok. Och en fin vecka i jakten på den perfekta kroppen.

 

– Sigge Eklund hade en rolig spaning i veckans podcast. Det gäller det extrem-usla programmet Stjärnorna på slottet. Enda stjärnan värd namnet är Magnus Uggla. När Lia Boysen skulle ha aktiviteter på sin dag så beordrade hon deltagarna att göra charader på hennes filmtitlar hon deltagit i. Problemet var att ingen kunde nån film hon varit med i??? Det blev alldeles tyst. Storhetsvansinne i kubik. 

– Jag var och lyssnade på Mårten Nylen när han föreläste i veckan. Jag lärde känna honom via Springtime. En oerhört seriös och rolig person. Han har inte ätit socker eller druckit alkohol på 20 år. Han kör sitt första träningspass redan 05.00 varje morgon. Han tränar ALLA kändisar och är alltid glad. Han hade många kloka tankar om träning och livstil. ”Livet handlar inte om att hitta sig själv. Livet handlar om att skapa sig själv”

– Björn Ranelid dyker upp ofta nu på senare tid. Det kan vara hästsvansen eller Tiger-tatueringen på bröstet. Jag står fortfarande med hakan i knävecket efter hans framträdande i TV för några år sen. Då gav han oss några visdomsord. Minns ni hans klassiska : ” Stranden jag, stranden du. I havet vi” Herregud. jag undrar vad Lars Södergård tycker i denna fråga?

– Musiknyheterna börjar ramla in. Jag har fyllt på min fantastiska samling med: Son Volt (otroligt bra), Tift Merrit, Nikki Lane, Andersson&Paak (underbar blandning av R´n B, Hip hop, soul, singer&songwriter) och Säkert (Kanske Annica Norlins bästa platta. Ni har väl inte missat låten Snooza?)

– Nätdejting är stekhett. I magasinet Café har dom listat några exklusiva forum. En av de extremaste heter ”BeautifulPeople.com”. Där utgår dom från dina inskickade profilbilder och hur snygg du är. Varje år får de 120000 medlemmarna rösta vilka som är snygga nog för att vara kvar. Varje år röstas en tredjedel av medlemmarna ut pga viktökning, håravfall och åldrande. Tur att många av oss är löpare eftersom vi har högt erotiskt underhållningsvärde. 

– Mo Farah springer 5000 m inomhus imorgon. Vilket blir hans sista banlopp inomhus nånsin. Han springer förmodligen några 5000-10000 m lopp utomhus men sen blir det bara gatlopp resten av karriären. Vilken otrolig förebild denna löpare är. Vår egen Musse är ju kompis med Sir Mo (han blev nyss adlad) och brukar träna med honom. Han bor ju i USA numera men får problem att åka in och ut i landet sen Trump blev president. Kolla hans olika personrekord!!

 

– Johan Stegfors är mannen bakom flipbelt, xkross glasögonen och Miiego-lurarna. Nu funderar han på att ta in en grym ryggsäck som kan packa allt. Och ändå vara liten. Var hittar han alla bra produkter?

– Veckans Peppe: Jag gömmer ökensanden under avocadonLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Omstart Blogginlägg nr 24


I wonder how they can stand it/Or if they care at all/As they waste the last few days/Before the fall (The Hellacopters)

– Det finns inga genvägar till den perfekta kroppen! 

– LG 1994

 

– LG 2017

– Veckan har varit bra. Både på skolan, i livet och träningsmässigt. Mina dagar har varit: en trea, fyra stycken fyror och lördag-söndag har varit femmor! Det är så man vill leva. Jag har sprungit några pass på Nydalasjön för att reka friluftslivsövningar med eleverna. Sköna 45-50 minuters rundor i minus 10 grader som bygger karaktär och starka fötter. Två bra pass på löpband också 1) 30 x 45-15 + yoga samt  2) Supertusingar x 5 + styrka. Lena filmade mig för tredje helgen i rad och nu börjar jag se ut som en löpare igen. 

– Hasse Nilssons Sub 4 splitshorts har återfunnits! Det var en gammal klubbkompis (Mats Lundin) som flyttat till Norge som snott dem. Som ett minne sa han? Han skickade tillbaka dem via DHL (kostade 75:-) Mats Lundin var en mycket duktig löpare i IFK Umeå och Skellefteå IF. Han var känd för att handskas lite ovarsamt med ordet ödmjuk. När vi fick en ny löpare till klubben så frågade jag Mats hur bra den nya killen var. ”- Han är jättebra, nästan som mig” sa Mats. Nu bor Mats i Norge med fru och barn och har blivit mycket mildare med åren. Han har till och med berömt mig en gång. Endera springer han eller så sover han i kostym?

  

– Laleh var gäst i ReVärvet nyligen. Hon gör ju succé i Los Angeles som låtskrivare och producent. Jag älskar verkligen Laleh och just nu spelar jag låten Goliat mycket. Hon håller på att skriva en ny platta och funderar vilken religion hon tror mest på. Så här är en textrad i en ny låt. -” Buddha lärde mig släppa taget om allt/Och Jesus förlät mig när jag inte kunde” . Genialiskt!

– Liverpool har inlett 2017 med 1 vinst 4 oavgjorda och 5 förluster. Men igår krossade dom Ligatvåan och Erik Nivas favoritlag, Tottenham Hotspur med 2-0. Det kunde blivit 5-0. Otroligt vilken Gegenpressen. Aggressiv helplanspress enligt Jurgen Klopp. Det är för långt upp till Chelsea men topp 4 är rimligt.

– Igår var jag på Burmans Musik och lyssnade på Dennis Lyxzens grupp Invasionen (INVSN). Dom släppte en ny platta i fredags som heter The Beautiful Stories. Vi var 56 personer inne i butiken. Och bandet spelade 5 låtar som det vore en riktig konsert. Mycket bra.

– Lars Södergård är ju en skön kille, löpare, sambo, vän, bohem och musiklärare/elevassistent. Han skickade en Instagramprofil som heter @redigare_forr. Där publiceras inlägg om att det just var redigare förr. I veckan kom detta inlägg som påminde mig om några gamla chefer jag hade på I20/Fo61. På Södergårds egen Instagram (@hanginoninquietdesperation) har han skrivit om sig själv i profilen så här: Livet är öar av extas i en ocean av leda. Och efter man uppnått 30 årsåldern ser man sällan land. Det är Lars Södergård det!

 

– Jag har nyss skrivit en artikel till aprilnumret i Runners World. Den handlar om hur man laddar för tävlingar. Samt om man måste värma upp inför lopp? Jag minns att vi i IFK Umeå testade vad uppvärmningen betydde för prestationen. Vi löpte 400 m lopp på bana utan uppvärmning och med ordentlig uppvärmning. För mig sprang jag 3-4 sekunder snabbare på en fyrahundring om jag värmt upp. Men framförallt så var löpkänslan mycket bättre när jag joggat, kört lite rörlighet och några stegringar innan loppet. Ni får testa.

– Veckans Peppe: ”Jag älskar att LG springer i 3.45 tempoLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Omstart Blogginlägg nr 23


För att vilja leva i så karga trakter/ måste man ha en livsglädje stegrad till ursinne (Sara Lidman)

– Veckan har bestått av dagar som varit 3 av 5 i betyg (hur man mår). Men på fredagen kom veckans första 4. Kroppen var hyfsad, hjärnan var glad, kollegan trevliga och eleverna var fina. Dessutom gjorde jag ett ganska bra träningspass. Nu har jag kört supertusingar + en timme yoga på IKSU. Då  filmades min löpning på löpbandet och jag slipade till den stela och usla löpteknik jag visade upp i söndags (kolla @lakeof på Instagram). Nu blev det bättre. Litet vaggande och lite stela axlar. Nu är dagen på väg att bli en femma i samband med Liverpool-Hull och ryggbiffen med Hasselbackspotatis.

  

– Filip & Fredrik avhandlade bland annat Goodie-bags I sin pod. De berättade om innehållet i Goodie-bagen på Elle-galan. Den innehöll: senaste numret av Elle, ett litet parfymprov, ett presentkort på en ingefära-smootie på juicebaren och ett par sockar från Happy-socks. Många kändisarna är fulla och svinrika. Men ända köade de länge för att inte missa denna Goodie-bag. Det för ju in oss på tankarna från barndomens påsar vid fiskdammen på barnkalaset. Jag har själv gått i fällan med en påse med: en mandarin, russin, en dumleklubba och några skumbananer. Mandarinen var ju mest med för att skapa tyngd i påsen och gav barnen en falsk förhoppning att det var massor av godis. Jag lovar att aldrig göra om detta. Nästa fiskdamm jag anordnar skall vara ruskigt bra påsar.

– Malin är i kanonform och har tränat exakt alla pass hon planerat under perioden dec-feb. Veckorna ligger mellan 9-14 mil med 2-3 fartpass per vecka. Dessutom kör hon ett rejält styrkepass i veckan. Fartpassen har pga dåligt underlag genomförts i Friidrottshallen eller löpband. Igår körde hon 4 km-3 km- 2 km- 1 km = 10 km (3.35-3-30-3.25-3.20) Totaltid 35.00. Nästa helg springer hon en halvmara i Umeå (Vinteridijoten)

– Min vinylsamling har utökats med några härliga alster: Tift Merrit, Stings nya, Nästa vecka skall min kompis Stefan Nilsson (ägare av Burmans Musik) komma hem till mig och sortera mina skivor och göra en hylla med soulplattor. Innan jul gjorde vi i ordning en hylla med powerpop. Övriga plattor har jag i bokstavsordning. Sen fortsätter jag och ”Grej of the Day- Micke” med våra musikträffar. Nästa tema är kvinnliga artister. Vi väljer fem låtar som vi spelar för varann och umgås som killar gör.

– Jag har ju skrivit i Runner World sen 2011 och märker att det läsarna gillar mest är olika typer av träningsprogram/upplägg. Det finns ju massor av teorier hur man pulserar veckorna och hur stor del av innehållet som skall vara distans eller fart. Det beror naturligtvis på nivå och vilken distans man satsar på. Men 75-80% distans och 20-25% fart är väl en bra kombo. Långpassen behövs för all distanser och är nyckelpass för halvmaran och uppåt. Att de flesta behöver en dag med lugn distans efter ett fartpass är ju också vanligast. En sak ni kan testa om ni är lite mer erfarna/drivna löpare och ibland kör dubbla pass nån dag är följande. Lör fm: 6 x 1000 m i din tävlingsfart på milen. 90 sek vila. Lör em (alltså samma dag) tröskel 2 x 15 min i din halvmarafart eller milfart + 10-15 sek. Sen kör du ett lugnt långpass på söndag och vilar måndag. Du kan även testa att vända på lördagens pass. Alltså att köra tröskel 2 x 15 min på lör fm och 6 x 1000 m på lör em. Intressant att se hur kroppen reagerar och ett sätt att flytta gränserna.

– Lite skvaller: Alex Schulmans bastu på Gotland har brunnit ner pga av elfel. Han bygger en ny för 200000:-. Hans podkollega Sigge Eklund hade en teori om att han gärna tömmer en gravidkvinnas bröst på bröstmjölk. Med sina läppar! Han visste inte heller vad det innebar att lufta ett element. Anna Book har gått under jorden efter Arga snickaren VIP. Enligt rykten är det en depression eftersom diskmaskinens på-knapp är lite trög. IFK Umeås Hasse Nilsson har blivit bestulen på sina små Sub-4 splitshorts på nya badhuset i Umeå. Hela IFK Umeås löpargrupp är ute och letar. Nicke Berglund har bara ätit skrovmål och pizza vid 5 tillfällen denna vecka. Nyårslöfte? Björn Ranelid överväger att knäppa upp ytterligare en knapp i skjortan vid nästa TV framträdande. För att få visa sin nya soltatuering runt naveln. Michael Grahn har gråtit av glädje sen Björklöven vann mot Tingsryd i förrgår! Lars Södergård har synts köra intervaller i funktionströja av nyare snitt. Till och med färgmatchad. 

   

– Två mycket tråkiga skador har drabbat några av mina gamla adepter. Både Emilia Appelqvist mf i landslaget och Sofia Jakobsson fw i landslaget har drabbats av korsbandsskador. Sofia hade jag många år i Umeå IK samt fortsatt hjälpt henne när hon blev proffs. Oerhört träningsvillig och löpstark. Emilia hade jag under två år i Tyresö. En otroligt fin tjej som betyder mycket för sina lag. Både ger alltid 100% och brinner för idrotten. Nu får dom deppa några veckor och sen bygga upp sig ännu starkare. Kärlek till er båda.

– Veckans Peppe: Jag har slut på träningströjor så jag springer i min finaste flanellskjorta.


Antal kommentarer: 1

Monica Carlsson

Hej hej. En fråga som gränsar till pinsam, men ändå. När det i olika program anges löptempo, då antar jag att det är tempo på relativt flackt och jämnt underlag? Blir ju omöjligt att jämföra fart och ansträngning om jag springer asfalterad cykelbana eller löparbana, slätt men kuperat motionsspår, eller stig i riktigt kuperad terräng?
Om nåt program säger 5:30-tempo, så är det hastigheten på flacken?
(Ungefär som om nån frågar hur fort man springer milen. ”Det beror på.”)Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Omstart blogginlägg nr 22


– Och aldrig nånsin fick du höra/ord som hjärtat sparat (Joel Alme)

– Kroppen är otrolig. Förra veckan var galen med idrottslärarjobb, fysträning, sju utvecklingsamtal, två föreläsningar, resa till Stockholm med Springtimefest. Tiden och orken för egen träning var av ovanstående skäl begränsad. För samvetets och jeanspassformens skull blev det 4 pass träning (löpning x 3 samt Free Power och Zumba) Lars Södergård skrattar sig harmynt när han hör sånt här, eftersom hans viloveckor är 120 km löpning och noll (0) pass zumba.

– Springtimes avslutningsevent är ofta årets höjdpunkt. När man får träffa alla dessa fina ledare och utbyta erfarenheter om träning och livet, så händer nåt i hjärnan. Nu fick jag höra Mårten Nylen berätta om sitt veckoupplägg (sen 18 år tillbaka) egen träning 05.00, frukost 06.00, klienter dagtid, egen träning nr 2 16.00, middag 18.00 familjeliv/planering, sömn 23.00-05.00 osv. Årets ledare blev Mr 100% Björn Lans. Karln har inte gjort ett fel på 24 år! VD:n Patrik Yderberg höll ett inspirerande/spontant tal på 38 min. Och hans ledaransvarige kollega,Marie Norrstrand lyckades slita av honom mikrofonen under 3 min och 11 sek. Middag, mingel och dans. På dan hann vi även med ett otroligt pass Free Power med Cecilia Gustavsson (Sveriges bästa, coolaste ledare) och ett höftrullarpass Zumba med Jorge Mix. Jag hade tunga, givande samtal med Nina J, Szacke, Dr Carlborg, Johanna Lodin. Och jag hann även med en intressant diskussion om barnuppfostran med Mårten Klingberg och hans sambo Marie Robertsson. Där Marie var öppen för mina idéer om matlagning och hur man håller barnen under kontroll med hopprep och annat. Detaljerna är otryckbara. 


– Jag har ju också en svaghet för coola och bra prylar som ni vet. Förra veckan hann jag testa med Garmin 735xt ordentligt. I samma pass hängde som vanligt mina Miiego AL3+ freedom lurar med och mitt New York maraton fodral. Allt dokumenterades i mina tunna, lätta MacBook. Varför känner jag sån glädje över coola prylar? Betyder det att mitt känsloliv är fattigt eller att jag är en usel människa? Cecilia Duberg skall få undersöka mig nästa gång vi ses. Hon är en modern psykolog som förstår mig.

– Fredrik Wikingson var gäst i Framgångspodden och berättade om sin karriär. Det var en härlig timme må jag säga. Han berättade bland annat om när han och Filip tänjt på gränserna en del. Nr 1) När dom spred ut att Lasse Berghagen blivit skjuten på ett postkontor och sen gick ut och intervjuade folk på stan vad Lasse B hade betytt för dem. Dotter Malin Berghagen såg dödsnyheten på en löpsedel bland annat.  Nr2) När Filip stod i Gamla stan och intervjuade turister vad dom tyckte var bäst med Stockholm. Då gick Fredrik förbi med hela munnen full av låtsasblod och spottade Filip i ansiktet innan han gick vidare. Där stod Filip med blodet rinnande från ansiktet. -” Hur gick det? Är du ok ?”  frågade turisten. -” Det är lugnt. Sånt här händer hela tiden” svarade Filip. Och fortsätter intervjun. Nr 3) I 100 höjdare intervjuade dom personer som var lite eljest. En man kunde cykla enhjuling och blåsa glas samtidigt. Men det tyckte inte Filip var tillräckligt konstigt. -” Detta funkar inte. Kan du inte cykla och suga av dig samtidigt”? Det blir bättre.. 

– Jag blev filmad när jag sprang på löpband i söndags. (kan inte lägga ut filmer. Vet ej hur man gör) Min känsla var att löptekniken var ganska bra. Men faan heller. Jag var stel i axlar och fick en inåtrotation i armpendlingen. Dessutom vaggade jag lite sida till sida. Denna veckla blir temat: Löpteknik, backe och rörlighet. Ny film på söndag. Instagram (@lakeof)

– Hann som sagt med två föreläsningar förra veckan, varav den ena för 25 Nordea-chefer. Fredrik Genberg var moderatorn som styrde upp det hela. Han är flitig läsare av denna blogg och mina social medier förresten. Det blev en härlig timme med snack om träning, ledarskap och tips. Bland annat vet dom vad ”tomduscha” är. Det är när man duschar utan att ha gjort nåt fysiskt innan. Om man tomduschar blir man inte ren. Porerna är stängda och all smuts är kvar inne i kroppen. Det enda som händer att man blir av med gamla hudceller. Men joggar du 15 min eller kör 25 pushups+25 situps innan  du duschar så är porerna öppna. Och all smuts försvinner. Testa vetja.

– Dom fick också förståelse för referensjeans och ställa sig naken framför spegeln varje söndag. Men det tar vi sen.

– Så här såg jag ut när jag sprang fort. Peppe har mig som förebild. Se hans speedobild längre ner.

– Testade mina nya Asics muscle-tights i veckan. Underbara och smidiga. Nästan självspringande. Kolla mina ben!

– Programmet för Runners World-veckan i Portugal 25 mars-1 april är klart. Otroligt bra variation på löpvarianter, styrka och yoga. Kan bli bästa veckan för året för er som gillar löpning. 

– Detta var tisdagspasset med mitt Umeå FC. Tjugo st 200 m lopp i olika farter. Och styrkevila efter vart femte lopp. Jag fick bromsa farten på dem. tendensen blev 30-31 sek på loppen istället för 33-36 sek. Ser lovande ut.

– Veckans Peppe: Fem lager tajts och jackor är enda sättet att klara vintern. Och solrosfrön till frukostLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*