Blogg

På benen igen


Jag berättade att kroppen inte riktigt var i form för någon vecka sedan. Träningen har gått tungt och jag har inte haft samma energi. Jag mår utmärkt i övrigt men just löpmässigt har inte orken funnits. Benen har varit tunga och jag har inte fått till några bra fartpass. Jag bestämde mig för att släppa träningsplanen ett tag och bara köra på känsla och tillåta mig att vila lite extra. 

Tack vare en lite lugnare och snällare period börjar kroppen bli sig själv igen. Jag känner mig starkare och piggare. En skön känsla och jag har börjat fundera på lopp och tävlingsplan igen nu när motivationen och orken är tillbaka. Jag är riktigt sugen på ett traillopp, gärna med lite höjdmetrar också. Kanske någon har förslag? Både inom och utanför Sverige. 

På fredag väntar lag-SM för IF Göta och jag ska representera laget på 5000m, vi får se hur det går. Förhoppningsvis har jag lite fart i benen. 


Senaste numret!

  • Redo för race!
  • Vårens skoguide. 21 nya modeller
  • Öka farten! Testa det här roliga passet
  • Baka egna energikakor. Gott, nyttigt och billigt
  • Därför springer du (förmodligen för snabbt)
  • Möt Hanna Lindholm
  • Nybörjarguide – kom igång med löpning
  • Gör smartare matval. Ät bättre och spara pengar
Bli prenumerant
Antal kommentarer: 4

Johan Hedlund

Härligt att du är på ”banan” igen 🙂
Lycka till med loppet!


Mickesotoksd

Hej!
Kolla in det här testloppet! Men det är få platser så fundera inte för länge. Kan va kul att få lämna feedback & påverka hur man gärna vill ha ett traillopp 🙂
http://www.ramundbergettrail.se/
🙂 Micke


Sofie Nelsson

Tack för tipset Micke! Ska jag absolut kolla vidare på 🙂


Lennart Johansson

Förslag: Vemdalen Trailmarathon! Finns även halvmaraton.

Fjällnäs ska också ha ett lopp.
Återkommer när jag vet mer.
Vet bara att det går upp på 8 toppar..Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

När vi besegrade solen!


För ett år sedan var jag i Chamonix med ASICS och deltog i deras stora arrangemang Beat the sun. Ett lopp som går ut på att man i lag om sex personer ska springa runt Mont Blanc på årets längsta dag. Tiden man har på sig är från solens uppgång tills den går ned igen. Det innebär ca 130km i kuperad terräng, asfaltsvägar, snö, is och riiiiiiktigt branta backar! Ett äventyr med andra ord.

Lagen utgjordes av team från hela världen och alla världsdelar hade ett till tre lag representerade. Jag var en del av ”Europe North” och hade bland annat ultrakungen Jonas Buud i mitt lag (som också är en del av vårt fantastiska ASICS Frontrunner-team).
Loppet sprangs som en stafett och vi skulle avverka två sträckor var, mina på ca 15km vardera. Vi skjutsades runt till de olika etapperna och passerade landgränser både löpandes och med bil. Stundtals såg det kritiskt ut för alla lag, skulle någon klara av att ta sig runt?
Det var till och med en sträcka som fick läggas om samma dag då det innebar för stora risker att springa där (vissa partier krävde redan att deltagarna hade hjälm och ishacka(!!!)).

Dagen gick och team Europe North tog ledningen, vi var riktigt starka och hade lagt upp fördelningen av sträckor bra. Extra roligt att jag var snabbast på båda mina sträckor. Knappt en timma innan tiden rinner ut springer vi över mållinjen som första lag och vi är vinnare, inte bara över solen, utan alla andra lag också. Känslan var magisk och vi var SÅ glada! Hela den resan är bland det bästa jag fått uppleva i hela mitt liv. Nu hoppas jag på många nya äventyr framöver.

Här kan ni läsa lite om loppet när Runnersworld skrev om oss!

Ha en underbar helg och njut av midsommar (kanske med en löptur?!)


Tror ni förstår att jag var rätt nöjd här 😉Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

När benen säger stopp


Den senaste perioden har löpningen gått som en bergochdalbana. Vintern flöt på bra och träningen gick enligt planen, jag kände mig laddad. Därefter kom en liten svacka och jag varvade förkylningar med värk i knä och fot. Jag missade lite träning och några tävlingar men kunde genomföra Barcelona Marathon som var mitt stora mål. Loppet gick bra och jag kände mig stark igen.

Kort efter maran fick jag tillbaka känningarna i knät och jag hade otur med ytterligare någon förkylning. Jag försökte göra så gott jag kunde med träningen. Cykel för att skona knät och extra vila för att bli helt frisk. Det var tufft och jag började tvivla på om jag skulle missa vårens andra stora mål, Marathon på kinesiska muren. Ett äventyr som jag verkligen drömt om och absolut inte ville missa. Men så åkte vi iväg och jag kände mig bättre. Inga större krämpor och jag var helt frisk. Planen var att jag bara skulle ta mig igenom loppet utan att ha ont och med en skön känsla i kroppen, jag skulle bara ha kul. Och det lyckades jag med, på en hyfsad tid och med en vinst på köpet. Så jag fick gnistan tillbaka och hoppades att kroppen nu var återställd. Inget mera ont och inga fler förkylningar.

Veckan efter loppet kändes allt okej och jag kände bara av knät litegrann. Det verkade dock inte ha släppt helt som jag trott (för under loppet i Kina kände jag INGET). Jag sprang ett lopp på 5000m bana två veckor efter maran i Kina och det kändes väldigt tungt och jag sprang på en tid som inte alls motsvarar vad jag borde ha klarat. Men alla kan ha en dålig dag tänkte jag och laddade om för nästa race. Det var nu i helgen jag tävlade på 10km i Tyskland i samband med vår ASICS Frontrunner-träff. Jag hade hoppats på en okej tid och framförallt en bra känsla. Men icke, benen kändes som två tunga stockar och jag hade inte alls en bra känsla i kroppen. Nu efteråt känner jag mig fortfarande lite sliten i både kroppen och benen. Och visst har det varit en fullspäckad vår både träningsmässigt och privat. Kanske var det dags för lite extra vila?

Sedan lördagens lopp har jag bara kört ett lätt pass med korta intervaller samt styrka och en lätt cykeltur. Jag har dessutom försökt ta det lugnt även till vardags för att se om det var detta kroppen behövde. En liten oro finns eftersom den lätta träning jag kört ändå känts tuff. Imorgon ska jag testa benen igen och göra en utvärdering av varför det känns som det gör och vad kroppen vill.

Tyvärr blir man bortskämd med känslan av att allt bara ska fungera, att kunna springa utan att det gör ont känns som en lyx. Jag skiter i vilka lopp jag kan springa framöver och vilka tider jag kommer prestera. Jag vill bara kunna springa…

Ha en underbar helg!


En resa fylld av löparglädje och positiv energi som jag trots allt kan leva på ett bra tag till!


Antal kommentarer: 2

Victor

Tråkigt att du har ont…….igen:( kändes som att du äntligen skulle bli kvitt dina bekymmer som hållit dig borta från att träna som vanligt. Men med tanke på hur hårt du har tränat under vinter 12-14?/mil per vecka plus tävlat 2 långlopp på kort tid Barcelona o great Wall så är det inte alls konstigt att du springer långsammare än normalt på korta distanser. Man brukar ju säga att man skall vila lika många dagar(vila = tävlingsuppehåll) som man tävlat i kilometer och jag tror det ligger något i det. Du är fantastisk! låt kroppen göra sin grej så kommer du hitta tillbaka till din gamla form och så småningom bättra på den på köpet. Ha en grym helg!


Britt- Marie

Kämpa på! Bättre tider väntar!Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Vi förenas genom löpningen!


En helg med så många människor som delar samma passion för löpning, det kan inte bli annat än bra!

Ni vet det där pirret av förväntan, man vet att något bra kommer hända men inte riktigt vad. Precis så kändes det i fredags när vi gick på planet som skulle ta oss till Ness strax utanför Düsseldorf i Tyskland. Vi skulle ÄNTLIGEN få åka iväg på vårt första internationella möte med ASICS Frontrunner.

Fredagen inleddes med att vi alla anlände till ett stort sportcenter där vi blev välkomnade med snygga Frontrunner-outfits. Det var så härligt att träffa de internationella löparna och det var som att vi alla redan kände varandra. Vi har setts i olika Asics-sammanhang, på sociala medier och på tävlingar. Vi delar samma passion för löpning, som en stor familj som peppar och stöttar varandra samtidigt som vi sprider löparglädje till hela världen!
När vi minglat runt och hälsat på varandra så var det dags för vår första aktivitet. Självklart var det löpning på agendan och vi fick uppleva en riktigt vacker slinga genom skogen och över ängar. Ni kan ju tänka er känslan när 100 löpare kommer springande över en stor blomstrande sommaräng- MAGISKT! Kvällen fortsatte sedan med fler sportaktiviteter, god middag och massor av löparsnack natten lång.

Dagen därpå hade vi ett fullspäckat schema på ASICS huvudkontor i Tyskland. Vi fick ta del av spännande föreläsningar om allt från mental coaching till hur man kombinerar yoga och löpning på bästa sätt. Det blev också mycket fotografering och Instagrammande, inte helt oväntat från ett gäng som detta. På eftermiddagen gjorde vi oss redo för dagens höjdpunkt, Sommernachtslauf, ett lopp som går genom Neuss centrum. Det var en underbar sommarkväll och man kunde näst ta på stämningen. Vi tågade fram genom staden från hotellet till starten som en lång färgsprakande svans av Frontrunners. Alla lika laddade för att få njuta av atmosfären och hejaropen från lagkamraterna.
Man kunde springa 5 eller 10km och båda gick på en slinga på 1,111km vilket innebär att man får möta publikens jubel antingen 4 eller 9 gånger. Självklart valde jag att göra det 9 gånger och aldrig har jag fått så mycket energi genom ett lopp. Frontrunners vet hur man hejar alltså!

Vi var ganska så trötta med väldigt glada på söndag morgon. Vi pratade om våra upplevelser från loppet på frukost och åkte sedan vidare till ASICS kontor igen. På förmiddagen fick vi chansen att shoppa loss bland ASICS provkollektioner, rena godisbutiken för löpare. Jag tror vi alla byggde på vår träningsgarderob ganska rejält. En perfekt avslutning på helgen med andra ord.

Så hur sammanfattar man detta? Jag kan inte säga annat än att jag är så tacksam för att jag är en del av detta fantastiska team som alla förenas genom en sak- löpning <3 

Löpning är vackert!Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Inte så snabba fötter


I tisdags skulle vi springa ett 5000m lopp på bana. Fy sjutton tänkte jag eftersom jag inte alls känner att jag har någon fart i benen just nu. Men man blir inte bättre på något man aldrig tränar. 5000m innebär 12,5 varv på en 400m bana, blir trött bara av tanken. Jag startade helt okej på första kilometern på 3:35 men därefter tappade jag. Jag har så mentalt svårt att springa på bana, varv efter varv. Det är svårt att trycka på när man inte kommer någonstans. Men runt tog jag mig, däremot med en kass tid! 18:36 stannade klockan på och det känns i efterhand som att jag mest lufsade omkring på banan.
I efterhand känns det skönt att jag genomförde passet för det är bara genom att utmana sig själv (även när det är tungt och man vet att tiderna inte är något att hurra för) som man bli bättre och kan utvecklas. Nu blir det nya tag och förhoppningsvis har jag fått benen att förstå att de behöver röra sig lite snabbare framöver.

Ha en fin dag och njut av dagens träning!

Fyllde på med lite sportdryck från VitaminWell+ efter loppet.


Antal kommentarer: 3

Victor

Ughhh….banlöpning


Victor

Jag har märkt att jag springer lika fort på en småkuperad bana som jag gör när jag springer varv efter varv på en 400m bana. Jag behöver helt klart träna på det! Inte så konstigt att farten inte riktigt är där ÄN med tanke på att du just sprang (och vann) ett maraton. Bra kört!!


Sofie Nelsson

Tack Victor! ja visst är det mentalt jobbigt med bana, tror också att jag springer lika snabbt på en vanligt ”asfaltsbana” på 5000m. Vi får träna hjärnan för att orka bana 🙂Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

En helg med ASICS Frontrunner <3


Jag har haft en FANTASTISK helg i Stockholm! ASICS Stockholm Marathon gick av stapeln i lördags och det var ett stort gäng bland de svenska Frontrunner-deltagarna som skulle springa. Även några internationella Frontrunners fanns på plats och vi var som en enda stor familj. Jag var med som hejaklack (någon måste ju göra det tuffa jobbet). När vi kom till Stockholm i fredags var det första jag och min kille gjorde att låsa in våra väskor på stationen och ge oss ut på en sightseeinglöptur. Det blev en riktigt fin runda genom stan ut till Djurgården. Där efter rörde vi oss mot ASICS kontor för att träffa alla andra Frontrunners samt lyssna på Jonas Buud inspirerande föreläsning. Alltså vilken löpare han är och vilka prestationer!
På lördagen var det stora tävlingsdagen, flera skulle springa sin första mara och vi som bara skulle heja på kunde verkligen njuta av stämningen. Det där pirret i magen, fokusen och glädjen inför vad som väntade. Vi önskade våra Frontrunners lycka till och sprang iväg för att se starten. Det är verkligen inspirerande att se alla löpare. Bitvis är de oövervinnerliga och starka och bitvis får de kämpa och slita. Men alla vet att det är värt varenda sekund på banan när de passerar mållinjen.
Jag och min kille passade även på att avverka ett halvt marathon och fick en riktigt fin sightseeingtur. På kvällen firade vi alla deltagare med en trerätters middag. Vissa tröttare än andra. Hela helgen avslutades med jazzbrunch på Södra teatern, en perfekt helg med ett perfekt team helt enkelt!

Det kändes såklart lite trist att säga hejdå till alla ASICS-löpare men som tur är väntar ett sort Frontrunner-möte redan nu till helgen. Det blir det första stora internationella mötet och vi ska alla ses i Neuss i Tyskland. Kommer bli GRYMT!

Hoppas ni också haft en bra helg!


Fin löpning på Djurgården.


Snabba marathonlöpare i elitledet.


Trevlig middag med alla ASICS Frontrunners.Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*