Engadin – bergslöpning av högsta klass

Engadin – bergslöpning av högsta klass


Engadin i Schweiz erbjuder spännande möjligheter att ägna sig åt fantastisk bergslöpning. Välkommen till löparnas paradis!

[ANNONS] När vinterns snö släpper sitt grepp om det oändliga nätverket av vandringsleder, stigar och vägar i Engadin i de schweiziska alperna är det dags att släppa loss löparna. Eliten åker hit för att träna på hög höjd, motionärerna kommer för att njuta av naturupplevelserna och de frihetsälskande traillöparna lämnar asfalten för att ta sig an Engadins spännande möjligheter att ägna sig åt fantastisk bergslöpning. Välkommen till löparnas paradis!

Läs mer om traillöpningen i Engadin HÄR!  Du hittar kartor över alla leder och all information du behöver för att kunna planera perfekta trailrundor HÄR! 

Vi bjuder på tågresorna Boka mer än en natts vistelse på något av de över 100 hotell och semesterboenden som deltar i erbjudandet så reser du gratis på upp till tretton av bergsjärnvägarna i Övre Engadin! Läs om erbjudandet HÄR!

Via Grischuna – världens vackraste bergstoppar

Via Grischuna-ledens sju delsträckor bjuder på totalt 9 000 höjdmeter klättring, från Davos till St. Moritz. Att man kan hitta spektakulära upplevelser som detta i kantonen Graubünden kanske kommer som en överraskning, men faktum är att området inte har något att skämmas för – tvärtom.

Den sjätte delsträckan på Via Grischuna-leden av de totalt sju som går från Davos/Klosers till St. Moritz.

De öppna, steniga dalarna, kristallklara sjöarna och glimrande vita glaciärerna gör Graubünden till ett av världens vackraste bergsområden. Vi lovar att det vilda och romantiska landskap som Via Grischuna passerar kommer att ta andan ur dig – om och om igen.

Läs mer om Via Grischuna-turen och boka HÄR! 

La Traverseda Engiadina – en inspirerande utmaning

Är du redo att ta dig an Stravas trailutmaning ”La Traverseda Engiadina?” Är du redo att upptäcka ABC-lederna mellan Samedan, Bever, La Punt och Zuoz? Det är bara du, din Strava-app och magnifika naturscenerier på tre av de vackraste lederna i Övre Engadin!

La Traverseda Engiadina består av de tre ABC-lederna i Övre Engadin.

Från juni till oktober kan alla som vill springa trail på ABC-lederna Arpiglia, Belvair och Clavadatsch – antingen för att sätta nytt personbästa, för att tävla mot andras tider på Strava eller bara för att njuta av de spektakulära vyerna och den friska luften i Engadin. De tre lederna är inte bara varierande och utmanande – utan också vackra och njutbara.

Läs mer om La Traverseda Engiadina-utmaningen HÄR!

Engadin Ultra Trail – världens vackraste lopp?

Utmana dig själv på lederna mellan Zuoz, La Punt och Samedan. Fyra historiska byar, tuffa klättringar, fantastiska vyer och tekniska utförslöpor väntar på dig!

Så här glad blir man av att springa Endagin Ultra Trail!

Den 15–17 juli 2022 arrangeras Engadins traillopp för fjärde gången i Övre Engadin. I år lanseras två nya distanser som går genom de lägre och lugnare delarna av den unika, högalpina dalen i Övre Engadin. Alla tävlingssträckor går också genom de välbevarade, historiska byarna i området innan de vänder upp mot bergen igen – ända upp till den högsta punkten på Chamanna d’Es-cha-leden, 2 594 meter över havet. Årets nya koncept kommer att gälla de närmaste tre åren – men du kan uppleva det redan i sommar!

Här är Engadin Ultra Trails fyra distanser:

EUT53 har en ny sträckning i år. De 53 kilometerna och 2 639 höjdmeterna mellan Zuoz och Samedan består mest av stigar, vandringsleder och skogsvägar – endast 13 procent är asfalt. Anmälningsavgift från CHF 110.

ET23 har också en ny sträckning. De 23 kilometerna och 1 064 höjdmeterna mellan La Punt och Samedan består mest av stigar, vandringsleder och skogsvägar – endast 21 procent är asfalt. Anmälningsavgift från CHF 80.

ET16 är 16 kilometer lång med 791 höjdmeter klättring, från Samedan till Samedan. Sträckan består till 86 procent av stigar, vandringsleder och skogsvägar. Anmälningsavgift från CHF 50.

EUT102 är huvuddistansen: 102 kilometer med 5 677 höjdmeter klättring från Samedan via Celerina, La Punt, Zuoz, Bever innan man kommer tillbaka till Samedan. Banan består av 47 procent stig, 43 procent vandringsleder och 10 procent asfalt. Anmälningsavgift från CHF 150.

Läs mer om Engadin Ultra Trail och anmäl dig HÄR!Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Dubbla guld till Almgren och Mengsteab

Terräng-SM blev en succéhelg för Andreas Almgren och Samrawit Mengsteab – båda tog hem korta...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Här är maratonbanan för OS i Paris 2024

Nu har arrangörerna av sommar-OS i Paris avslöjat sträckningen för maratonbanan – en tuff bana...

Läs mer