Få full koll på New York Marathon 2012

Få full koll på New York Marathon 2012


Herrarnas favoriter
Det har tack vare stormen Sandy varit svårt för en del favoriter att ta sig till startlinjen i New York. Bland annat behövde två av storfavoriterna till slutsegern, Wilson Kipsang och Moses Mosop, flyga till Boston och göra resan till ”det stora äpplet” i en gemensam hyrbil. 

Trots den gemensama uppladdningen verkar det som om förutsättningarna är lite olika för de två topplöparna. Kipsang, som vann brons i London-OS, säger att han återhämtat sig bra och kommer väl förberedd inför maran. Han har också sagt sig vara villig att satsa på ett högt tempo redan från start för att ha en chans att slå banrekordet på 2.05.06 som sattes av förra årets segrare Geoffrey Mutai.

Moses Mosop har däremot haft en hel del skadeproblem och säger att han inte är riktigt fulltränad. Men då ska man komma ihåg att han sa samma sak inför Chicago Marathon förra året som han vann.

Bland andra utmanare om slutsegern finns till exempel tidigare segrare av New York Marathon som Gebre Gebremariam, hemmafavoriten Meb Keflezighi och Marilson Gomes dos Santos.

Damernas favoriter
Bland damerna finns årets segrare från OS-maran Tiki Gelana på plats och är med det i ryggen naturligtvis huvudfavorit till att passera mållinjen först i Central Park på söndag. Inte minst eftersom hon tidigare i år vann Rotterdam Marathon på personbästatiden 2.18.58.

Förutom Gelana är Edna Kiplagat den enda dam som sprungit sträckan på under 2.20. Det finns trots det flera löpare som vill kämpa om en plats överst på pallen, bland dom bronsmedaljören från OS Tatyana Arkhipova och New York-baserade etiopiskan Buzunesh Deba som var 4 sekunder från segern 2011.

Svenskar att hålla koll på
Först ut bland årets svenska löpare är årets damsegrare i Stockholm Marathon Charlotte Karlsson som startar med damernas elitfält 30 min före övriga löpare. Målet för Charlotte är enligt egen utsago att satsa på en tid en bra bit under 2.45 vilket hon bör få bra hjälp med i det starka starfältet.

Bland herrarna finns både ultralöparen Jonas Buud och maratonräven Anders Szalkai på plats för att kämpa om att bli bästa svenska herre.    

Se New York Marathon
I Sverige kan du se loppet på Eurosport 15.00-18.00 på söndag. Enligt New York Marathons hemsida kommer de också att visa loppet live samma tid via tv.nyrr.org.

För mer information om New York Marathon hänvisar vi naturligtvis till Runner’s World USA och New York Marathons hemsida.


Nr 9 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Höstens roligaste löpträning
  • Testa något nytt: Bli snabb & stark 2022
  • Spring bättre – med musik
  • 11 sportbehåar i stort test
  • Ditt perfekta kostupplägg
Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Marathongruppen ställer in

På grund av det rådande läget med Coronapandemin har friidrottsföreningarna Hässelby SK och Spårvägens FK...

Läs mer

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

SVENSKT REKORD av David Nilsson

I 36 år har Kjell-Erik Ståhls svenska rekord från VM i Helsingfors 1983 stått sig....

Läs mer

Jepkosgei och Kamworor vinner New York City Marathon – Mustafa ”Musse” Mohamed 25:a

Den 3 november sprang några av världens snabbaste långdistanslöpare den 49:e upplagan av New York...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Carolina rusade in i Sverigetoppen på maran

När Frankfurt Maraton avgjordes i söndags fick vi en ny löpare på den svenska tio...

Läs mer
Kipchoge redo skriva historia - kolla livestreamen på RW

LÖRDAG 12/10 med start klockan 08:15 kan det skrivas löparhistoria om Eliud Kipchoge blir förste man att springa maraton-sträckan under...

Läs mer
David om superloppet i Berlin

I 2019 års Berlin Marathon sprang David Nilsson på den snabbaste svenska maratontiden på 29 år. Här berättar David med...

Läs mer