Första advent: "Mitt bästa långpass"

Första advent: "Mitt bästa långpass"


Sandra Eriksson: ”Mitt bästa långpass” 

Var springer du? Beskriv rundan!
– Jag har två rundor. Ibland springer jag inne i stan i Stockholm, runt söder och Kungsholmen. Det bästa med den rundan är att hela tiden kunna springa vid vattnet och att jag får se lite folk. Dessutom finns det ett par korsningar där man förhoppningsvis kan vila lite vid rödljusen. Min andra runda går i Nackareservatet. Där är det grusväg, skogsstigar, många backar och svängar och en helt fantastisk natur. Dessutom finns det flera rundor utmärkta med prickar i olika färger, så att man inte springer vilse, vilket är väldigt praktiskt för sådana som jag.

Vad är det för väder?
– I vanliga fall gillar jag mörker, grått och lite duggregn. Men på långpass vill jag gärna ha fint och soligt. Då är alla människor man möter på bra humör och det gör det lättare att hålla uppe humöret hela passet. Dessutom är det mindre risk att frysa.

Vilken tid på året?
– All löpning är bäst på hösten då naturen och vädret är som härligast. Men på våren då det börjar bli varmare är det också fint att springa. Och så är det skönt på sommaren då man inte behöver ha så många lager kläder på sig. Men på vintern är det faktiskt inte speciellt roligt…

Vilken tid på dagen springer du? 
– Det bästa är ju att köra långpasset riktigt tidigt på morgonen för att kunna ha tid till att göra något kul på eftermiddagen. Men att jag skulle springa ett långpass tidigt på morgonen känns lika realistiskt som att jag skulle orka anstränga mig och göra något kul efteråt. Det vill säga, inte realistiskt alls.

Hur långt är passet och vad håller du för tempo?
– Det bästa med att ha 3000 meter hinder som huvudgren är att jag sällan behöver springa speciellt mycket längre än två mil. På hösten då jag är segare springer jag i ungefär 4.40-4.50-tempo, men då kroppen kommit igång lite så blir det nog kring 4.30. Ju snabbare man springer, desto snabbare är det över!

Springer du själv eller med löparkompis?
– Jag springer oftast själv. Gillar att bara kunna gå utanför dörren och börja springa då jag själv vill utan att behöva anpassa mig efter någon annan. Men ibland tvingar jag med mig sambon, och då brukar jag ändå lyckas få bestämma rundor och tempo!

Vad har du med dig?
– På drygt 90 minuter behöver jag ingen extra energi. Känner jag innan passet att jag inte är helt pigg så brukar jag ta med mig fruktsockertabletter. Vet inte om de hjälper, men de smakar bra i alla fall.

Vad äter du innan och efter passet?
– Innan passet äter jag bara normal frukost och så väntar jag en timme innan jag springer. Efter passet äter jag banan och saltade sojabönor och dricker ett stort glas juice. Jag brukar aldrig vara godissugen på lördagar så jag käkar lördagsgodiset efter söndagens långpass i stället. Det är njutning!

Här hittar du Sandras blogg  Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Så tränar du för att bli snabbare på 5 kilometer under 2022

Här är fyra upplägg som hjälper dig på vägen mot nya personbästan.

Läs mer

Så får du bättre spänst i löpsteget

De här löpstyrkeövningarna förbättrar ditt löpsteg på ett effektivt och roligt sätt.

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Så här får du en magiskt bra säsong 2022

Med de här finjusteringarna i dina träningsrutiner är chansen stor att du tar din löpning...

Läs mer
Kom igång med träningen i jul!

Utnyttja julhelgerna till att komma igång med löpträningen – eller underhålla formen. Här är tre roliga och effektiva pass du...

Läs mer
Testa Szalkais favoritpass på löpbandet

Risigt väder? Testa det här effektiva löpbandspasset – ett av Anders Szalkais favoritpass!

Läs mer
Därför ska du springa distanspass – också!

Kan man ersätta träningsmängd med intensitet? Nja ...

Läs mer