Häng med Ewerlöf & Szalkai mot Lidingöloppet

Häng med Ewerlöf & Szalkai mot Lidingöloppet


Nu är träningsprogrammen mot 2023 års upplaga av TCS Lidingöloppet redo att peppa och guida löparna. Det 22 veckor långa programmet startar på måndag den 24 april.

De officiella TCS Lidingöloppet-programmen är komponerade av flerfaldiga Lidingöloppsvinnaren Malin Ewerlöf och Anders Szalkai, chefredaktör på Runner’s World och tidigare vinnare av Stockholm Marathon. Målet med programmen att peppa och guida löparna ända fram till världens största terränglopp i slutet av september.

TILL TCS LIDINGÖLOPPS-PROGRAMMEN

Programmen presenteras i ett samarbete mellan TCS Lidingöloppet, Runner’s World och träningsapplikationen Twiik och har flera olika nivåer för både klassiska 3 milen och två nivåer för 15 km sträckan. Detta gör att nästan alla löpare oavsett målbild på loppet kan hitta inspiration och guidning i träningen mot Lidingöloppet. Nivåerna innefattar att klara loppets utmanande banprofil utan tidskrav till att springa riktigt snabbt och klara silvermedaljtiden.

Missar man uppstarten av programmen går självklart att hoppa på något senare utan problem. Första veckorna innebär främst en uppstart, så är man redan igång med sin löpning är det enkelt hoppa in även en bit in i maj månad.

Oavsett vad du siktar på är ambitionen med träningsprogrammen att du ska få den träning som krävs för att göra Lidingöloppet till en riktigt kul upplevelse. Men det går självklart bra att följa programmet och inspireras av träningsupplägget även om man inte har ett lopp som mål.

Det går självklart bra att följa programmet och inspireras av träningsupplägget även om man inte har ett lopp som mål

Programmet utgår från att du kan träna tre löppass i veckan, oavsett vilken nivå du är på och oavsett vad du har för mål. Fokuspassen är placerade på tisdag, torsdag och söndag varje vecka. Hinner du inte med tre löppass väljer du ut de pass som känns mest inspirerande för dig.

Tränar du mot några av de snabbaste tidsmålen så finns det även några fler pass att addera till sin träning per vecka. I programmet anges det hur du ska lägga upp passet gällande fart och volym utifrån den nivå du har valt.

Givetvis behöver du inte strikt följa vilka dagar passen kommer på – du ska anpassa träningen till din vardag! Det går också utmärkt att bara plocka ut enskilda inspirerande pass som en krydda till din egen träning. Oavsett hur du tränar är regelbunden, kul och varierad löpträning det viktigaste – kontinuitet är A och O.

Vi önskar dig en riktigt kul träningsperiod! På tävlingsdagen hoppas vi att du kan njuta fullt ut av TCS Lidingöloppet – och att du når just DITT MÅL!

TILL PROGRAMMEN

De 22 veckor långa programmen finns på fyra olika nivåer riktade mot Lidingöloppets klassiska tremilare, och på två nivåer riktade mot 15-kilometersdistansen. Båda startar måndag den 24 april 2023, men det går som sagt bra att komma in i programmet även senare.

TREMILEN

 • SUB 2.15 – 30 km TCS Lidingöloppet – 22 veckor
  Lidingöloppets 3 mil på, under och runt silvertiden 2.15
 • 2.30-2.45 – 30 km TCS Lidingöloppet – 22 veckor
  Lidingöloppets 3 mil på/runt 2.30 till 2.45
 • 3.00-3.30 – 30 km TCS Lidingöloppet – 22 veckor
  Lidingöloppets 3 mil på strax under 3 timmar upp till runt 3.30
 • KLARA 30 km – TCS Lidingöloppet – 22 veckor
  Att klara Lidingöloppets utmanande 3 mil utan tidsmål

15 KM

 • 1.07-1.30 – 15 km TCS Lidingöloppet – 22 veckor
  Lidingöloppets 15-kilometerssträcka med tidsambition 1.07 till runt 1.30
 • KLARA 15 km – TCS Lidingöloppet – 22 veckor
  Att klara Lidingöloppets 15-kilometersdistans utan tidsmål

COACHERNA Anders Szalkai och Malin Ewerlöf har gedigna bakgrunder som löpare på hög nivå, men har båda två efter sina karriärer jobbat vidare som tränare för motions- och elitlöpare. Både Malin och Anders har sprungit Lidingöloppet flera gånger. Anders bästa tid på tremilen är 1.41. Malin inledde faktiskt sin löparkarriär redan som 7-åring i Lilla Lidingöloppet. Trots inriktning mot kortare tävlingsdistanser på elitnivå har Malin varit snabbaste tjej flera gånger på tremilen som ”motionär” med imponerande 1.57 som bästa tid.
Snabba tider är dock inte allt. Båda coacherna har erfarenhet av att anpassa träningen utifrån löparens nivå och målbild, och känner alltså väl till Lidingöloppets unika egenskaper med dess utmanande bansträckning.

HÄR KAN DU LÄSA MER OM TCS LIDINGÖLOPPET 2023Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Fler intressanta artiklar

Inför SM 100 km 2023

Unik inramning, återkomst av en världsstjärna och debut av en landslagslöpare. SM på 100 km 2023 på Bro galoppbana har...

Läs mer