Ris över från helgen? Testa  Tommy Myllymäkis fräscha recept!

Ris över från helgen? Testa Tommy Myllymäkis fräscha recept!


En enkel och snabb vegetarisk rätt med gott om kolhydrater och nyttigt fett från både mandlar och olivolja. Perfekt att äta före eller efter långpasset – dessutom väldigt god!

Ris med sparris, rädisor, oliv-olja & apelsindressing

– I dag vill vi tänka hållbart och ta tillvara på maten, och det här är ett perfekt sätt att använda gårdagens ris. Vill man höja proteinmängden så kan man servera med bönor eller linser, säger idrottsnutritionist Emma Lindblom om receptet.

4 portioner

• 1 apelsin
• 1 dl olivolja
• 4 dl kokt ris 
• 2 msk rapsolja
• 12 gröna sparrisar 
• 12 rädisor 
• 1 dl rostad mandel, hackad
• 1 ask smörgåskrasse
• Salt 
• Svartpeppar 

Gör så här! 

Koka de gröna sparrisarna i saltat vatten i 3–4 minuter. Kyl sedan ner dem i kallt vatten. 

Riv under tiden skalet från apelsinen och pressa ur juicen, blanda därefter med olivoljan till en dressing. Smaka av med salt och svartpeppar.

Skiva de gröna, kokta sparrisarna i centimetertjocka skivor. Skiva rädisorna tunt, gärna på mandolin, och lägg i kallt vatten cirka 10 minuter före servering. 

Stek riset i rapsoljan tillsammans med hälften av den hackade mandeln. Krydda med salt och svartpeppar och blanda i hälften av apelsindressingen. Lägg upp risblandningen på en stor tallrik, toppa med sparrisen, rädisorna och resten av den hackade mandeln. Avsluta med återstoden av apelsindressingen och den klippta smörgåskrassen. Smaklig spis!

Näringsvärde per portion
Energi: 559 kcal
Kolhydrater: ca 30 gram
Fibrer: ca 5 gram
Protein: ca 8 gram
Fett:  ca 45 gram


Nr 6 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Äntligen Långlopp! Träningsprogram inför höstens lopp.
  • 11 snabba kolfiberskor
  • Så fixar du sommarvärmen
  • Allt om OS i Tokyo!
  • Därför blir du lycklig av löpning
  • Extra bilaga. Nybörjarguide
Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Tofu scrambled

Växtbaserade scrambled eggs – ät dem i stället för vanliga ägg eller som variation till frukosten!

Läs mer

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Nybörjare? Så här lätt kommer du igång med löpning!

Fyra enkla steg för dig som vill komma igång med löpning.

Läs mer

Rostad potatis med paprikahummus och parmesan

Rostad potatis är ett jättegott tillbehör till grillen – eller ät den med bara en...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Därför ska du äta som en sydeuropé

De som äter medelhavsinspirerad mat håller sig generellt friskast och lever längst, säger kostprofessorn Alicja...

Läs mer
Fisktacos med pico de gallo och ärtmole

Här är en variant på fisktacos med mexikansk tomatsalsa och ärtmole – perfekt för fredagsmyset.

Läs mer
Så maxar du sommarträningen

Här är tre smarta och tidseffektiva strategier för dig som vill springa längre, snabbare och mer regelbundet.

Läs mer
Våra bästa tips för sommarträningen!

Bygg din semesterträning med de här tre byggstenarna – det är ett säkert recept för framgång.

Läs mer