Mycket löpglädje på Brooks Run Happy-event

Mycket löpglädje på Brooks Run Happy-event


I samarbete med Brooks och Runners’ Store bjöd Runner’s World in till ett intervallpass på anrika Stockholms Stadion. Det blev ett inspirerande pass med mycket löpglädje – helt enligt Brooks slogan RUN HAPPY. Testa det du med – vi visar dig hur du gör!

Under Brooks Run Happy-träning på Stockholms Stadion fick deltagarna chansen att testa flera av det amerikanska skomärket Brooks nya modeller. Företaget har en över hundra år lång historia och är i dag faktiskt världens största skomärke för löpare – och är på stark frammarsch i Sverige.

En anledning till framgångarna, förutom den suveräna löpkänslan i deras mycket funktionella löparskor, är filosofin som kallas för ”Run Happy”. Den handlar om att alla kan hitta glädjen i löpningen och att man ska springa för att det är kul.

Fartfyllt, kul men också utmanande intervallpass

Passet som de deltagande löparna bjöds på hade komponerats av Runner’s Worlds chefredaktör Anders Szalkai. För att alla skulle kunna träna på rätt nivå fanns det flera olika fartgrupper att välja mellan.

Innan intervallpasset startade blev det lugn, uppvärmande löpning följt av både rörlighet och löpskolning med både löpstyrka och spänstinslag.

Sedan var det dags för intervaller. Löparna utmanades att springa en kombination av både längre och kortare intervaller, där totalt fyra intervallserier genomfördes.

Serie 1:
5 minuter långintervall + 4 x 30 sekunder kortintervall
Serie 2:
4 minuter långintervall + 4 x 30 sekunder kortintervall
Serie 3:
3 minuter långintervall + 4 x 30 sekunder kortintervall
Serie 4:
2 minuter långintervall + 4 x 30 sekunder kortintervall

Vilan mellan intervallerna var kort, bara 30 sekunder stående vila, men innan varje ny serie fick löparna en välbehövlig seriepaus på runt 1 minut.

Totalt gav passet 22 minuters intervalltid för alla grupper. Fartmålet för de olika grupperna utgick från den milfart man klarar att hålla över sin snabbaste mil.

I serie 1 utgick 5-minutersintervallen från en fart cirka 10–15 sekunder långsammare (i minuter per kilometer) än ens snabbaste milfart. Sedan höjdes farten med runt 10–15 sekunder (räknat i minuter per kilometer) på alla efterföljande långa intervaller – som blev en minut kortare för varje ny serie.
På 4 x 30-sekundersintervallerna, som alltså ingick alla fyra serier, fanns inget fartmål. För dessa var det var och ens snabbaste ”kontrollerade” fart över 30 sekunder som gällde. Däremot fanns det ett annat mål: att man tydligt skulle klara av att växla till ett mer aktivt steg och en högre fart än på den långa inledande intervallen i varje serie.

Eftersom Run Happy-inspirationen var hög gick det nog klart snabbare för alla än vad vi hade satt upp som mål – deltagarna bjöd verkligen på härlig energi men också snabba farter.

Efter intervallerna blev det nedvarvning med lugn löpning på löparbanan och slutligen lite stretch.

Kvällens vinnarna av Brooks löparskor

Kvällen avslutades med att vi tävlade ut två par löparskor från Brooks till två av de många deltagarna.
Flera av Brooks suveräna skomodeller hittar du hos Runners´ Store. Här nedanför kan du läsa om Brooks storsäljare Ghost 14 – en distanssko som passar väldigt många löpare.

Ghost 14 – i ”Run Visible” design för extra synlighet i mörker

Möt Ghost 14 – den första koldioxidneutrala löparskon från Brooks

Ghost 14 är en neutral mängdträningssko som passar perfekt till både distanslöpning och långpass. Skon ger en mjuk känsla i landningen oavsett fotisättning och ger en härlig känsla i frånskjutsfasen.

Den här nya versionen av Ghost är också Brooks första helt koldioxidneutrala löparsko. Den milstolpen har man bland annat uppnått genom att ovandelen består av minst 30 procent återvunnet material, mängden överblivet material vid tillverkningen har minskats och att man klimatkompenserar genom att investera i utsläppsrätter.

Lagom till den mörka årstiden kommer Ghost 14 även i en ”Run Visible” design, där reflex detaljer på skon görs att man syns bättre i mörker.

Brooks Ghost 14
Vikt: 284 gram (herr) och 241 gram (dam)
Häldropp: 12 millimeter.
Rek. butikspris: 1 600 kronor.

Brooks uppskattade produkter anpassade för löpning hittar du hos Runners’ Store

KOLLA IN INSPIRERANDE BILDER PÅ RUNNER´s WORLDS FACEBOOK

.BROOKS INTE BARA SKOR

.Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Våga testa nytt träningsupplägg!

Nu är en perfekt tid för att testa ett nytt träningsupplägg. Här är två bra...

Läs mer

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Variation – nyckeln till framgång

Att träna löpning är nyckeln till att bli bättre på att springa. Men mer av...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Rätt fart – och rätt vila

Lär dig hur en viss fart ska kännas – och vilken typ av vila som passar bäst för olika intervallpass.

Läs mer