PUMA bjuder in till träning på Stadion!

PUMA bjuder in till träning på Stadion!


Måndag 23 augusti bjuder PUMA in dig till ett härligt intervallpass. Det arrangeras i samarbete med Runner’s World och Löplabbet, och kommer att gå av stapeln klockan 18:30 på anrika Stockholms Stadion i Stockholm.

Alla löpare – oavsett nivå – är välkomna! Vi kommer att erbjuda flera olika fartgrupper där coacher från Springtime Friends löpargrupper håller tempot och peppar dig under träningspasset.

Att delta är helt gratis, men du måste föranmäla dig då deltagarantalet är begränsat. Anmäl senast fredag 20 augusti.

TILL ANMÄLNINGSSIDAN

Under kvällen kommer det även finnas möjlighet att provspringa i löparskor från PUMAs nya och mycket uppskattade modeller Deviate Nitro och Deviate Elite. Det är två av modellerna i PUMAs senaste kollektion löparskor, som båda använder den senaste teknologin i form av en mycket lätt och spänstig mellansula kombinerat med en integrerad kolfiberplatta. Du kan läsa mer om skorna längre ner i artikeln. Efter avslutad träning kommer PUMA även att tävla ut två par skor ur den nya kollektionen! (Observera att antalet testskor är begränsat.)

Ombytesmöjligheter finns, men kom gärna ombytt. Väskor kommer kunna ställas under övervakning under passet, men vi ansvarar inte för några saker.

PROGRAM:
18:30-18:45 Samling på Stadion med kort presentation om PUMA och information kring passet.
18:45-19.00 Lugn uppvärmningsjogg i olika fartgrupper samt rörlighetsövningar.
19:00-19:10 Löpskolning, löpstyrka och spänst.
19:10-19:40 Intervallpass med en inledande tröskellöpning följt av en intervallstege med korta intervaller.
19:40-20:00 Nedvarvning och rörlighetsövningar.
20:00-20:30 Avslutning. Möjlighet att kolla in PUMAs kollektion med löparskor och att prata löpning med representanter för PUMA, Runner’s World och Löplabbet.

PUMA DEVIATE NITRO

Succéskon Deviate Nitro är en perfekt mix där den traditionella träningsskon möter den nya teknologin med spänstig mellansula och kolfiberplatta. Deviate Nitro har prisats av Runner’s World både internationellt och i Sverige. Responsen bland specialistbutikerna och deras kunder är också den överväldigande positiv.

Toppmodellen Deviate Nitro känns riktigt lyxig att springa distanslöpning i, då den driver på steget och löpningen känns lätt. Självklart behöver man fortfarande springa själv – men känslan är riktigt bra.

Den här nya skomodellen från PUMA har varit ute i butik under våren och finns hos både Löplabbet och Runners’ Store. Jörgen Lindh från Löplabbet tycker att skon kommer precis rätt. Han menar att Deviate Nitro kan vara en mycket bra introduktion till den nya kolfiberteknologin eftersom så många olika typer av löpare kan ha glädje av skon. Till skillnad från majoriteten av tävlingsvarianterna med kolfiberteknologi är nämligen Deviate Nitro inte lika extrem – och har längre hållbarhet.

– Vi har ett riktigt bra intresse och mottagande av Deviate. Responsen efter att löpare använt skon en tid har också varit väldigt positiv, berättar Jörgen Lindh på Löplabbet.

– Deviate Nitro är en bra mix mellan den traditionella träningsskon och de kolfiberskor som är mer avsedda för tävling. Även löpare som normalt kört andra märken har hittat in till skon och blivit mycket postivt överraskade.

Nitro syftar på att materialet i mellansulan har injicerats med nitrogen (kväve) i stället för luft. Detta gör man främst för att åstadkomma ett mjukt, stötdämpande plastskum – metoden ger ett mer elastiskt material med kvick respons.

PUMA Deviate Nitro
Vikt: 275 gram (herr) och 218 gram (dam)
Häldropp: 8 millimeter.
Rek. butikspris: 1 900 kronor.

.

PUMA DEVIATE ELITE

PUMA Deviate Elite har blivit mycket uppskattad av de som hunnit testa modellen. Att det går att springa snabbt i den bevisades också vid OS i Japan där USAs Molly Seidel tog ett överraskande brons på maratonsträckan iförd just denna modell.

Tre olika komponenter i denna tävlingssko är speciellt utformade för att göra modellen racing-anpassad. Densiteten i det kväveinjicerade Nitro-skummet har justerats så att skons låga vikt balanseras optimalt mot stötdämpning och kvick respons mot underlaget. En gaffelliknande carbon-platta kallad Innoplate har – med hjälp av erfarenheter från uppbyggnaden av spikskor – anpassats till löpning i hög fart.

En tunn yttersula kallad Pumagrip-LT bidrar till att hålla ned vikten samtidigt som utformningen ger bra greppegenskaper. Notabelt är också att dammodellen byggs på en egen läst utformad efter kvinnors fotanatomi: smalare häldel, lägre ankelparti och mer markant hålfot.

PUMA Deviate Elite
Vikt: Herr 190 gram. Dam 162 gram.
Häldropp: 8 mm.
Rek. butikspris: 2 100 kr

PUMAs uppskattade nya modeller hittar du hos LöplabbetLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Kom i form igen – efter semestern

Efter semestern kan det krävas en andra grundträningsperiod för att komma igång med träningen inför...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Sommarens bästa kosttips!

Glassiga kostråd inför semesterträningen från vår expert Emma Lindblom.

Läs mer
Höj farten i sommar

Här är fyra enkla sätt att bli snabbare – som garanterat ger resultat.

Läs mer
Behåll motivationen i sommar – testa dessa roliga distanspass!

Coach LG Skoog tipsar om tre roliga, effektiva distanspass –perfekta motivationshöjare under sommaren.

Läs mer