Så laddar 3mot30 för Lidingöloppet – kommer de nå sina mål?

Så laddar 3mot30 för Lidingöloppet – kommer de nå sina mål?


Ebbe Borg

Hur känns formen och kroppen inför lördag?
– Skrämmande nog ingen aning. Jag har haft en störande liten förkylning de senaste veckorna som ställt till det en aning. Turligt nog har jag ändå kunnat följa programmet någorlunda så jag hoppas intensivt att formen är bra.

Kommer du nå målet?
– 2.15 borde gå om inget oförutsett händer, men hybrismålen 2.05 och < 2  känns läskiga och oklara.

Hur laddar du sista dagarna?
– Sista dagarna bjuder på få korta snabba intervaller och utöver det vila. En och annan elektrolyttablett kommer nog förtäras också.

Vad tänker du på när det känns tungt?
– Då tänker jag på att Musse och Ekvalls sista kilometer på 10 000 m i SM sprangs på 2:41 – således borde mina mål vara enkla att uppnå. Och så tänker jag på godis och coca cola efter målgång.

Hanna Eriksson

Hur känns formen och kroppen inför lördag?
– Senaste löppasset kändes ärligt väldigt tungt, men på kvällens pass hoppas jag att benen känns fräschare. Oavsett är knoppen väldigt taggad, och jag ser oerhört mycket fram emot lördag!

Kommer du nå målet?
– Det återstår att se, men det känns så!

Hur laddar du sista dagarna?
– Lugn vecka tränings- och pluggmässigt. Inför mitt första lopp läste jag på en träningsblogg att bloggaren alltid åt glass kvällen innan som uppladdning. Det har jag helt anammat. Nu återstår bara att komma på vilken smak som får äran denna gång.

Vad tänker du på när det känns tungt?
– Hur mäktigt det är att kroppen klarar av vad den gör, då får jag alltid en bra känsla. Annars kan jag försöka ta till lite små knep som att le eller svära. Att le lurar hjärnan och att svära har faktiskt visats kunna ge en del ny energi. Är det riktigt jobbigt kan jag tänka att 5 km inte är några problem att kriga sig igenom (praktiskt då det går att applicera hur många gånger som helst), eller det någon sa till mig en gång: ”När man tror att man är helt slut har man lika mycket i sig kvar”. Sant eller inte, det får mig att fortsätta springa.

Lisa Abrahamsson

Hur känns formen och kroppen inför lördag?
– Kroppen har känts grymt stark och pigg, redo att få leverera. Men nu blir det tyvärr inget lopp eftersom jag dragit på mig en överbelastningsrelaterad skada i höften. Det är så trist att inte få leverera, som jag längtat efter denna dag. Så jag får satsa på att slå målet nästa år och då ännu bättre och starkare!

Hur brukar du annars ladda de sista dagarna inför ett lopp?
– De sista dagarna innan loppet hade jag fokuserat på att äta bra och näringsrik mat, se till att få ordentligt med sömn och köra några lättare pass, med några tempoökningar. Känna att kroppen svarar och att den är redo för race! All utrustning ska vara förberedd och klar! Planera loppet genom att läsa in banprofil och bli mentalt förberedd!

Vad brukar du tänka på när det känns tungt?
– Tungt, ja just nu är det tungt att inte få springa! Det gäller att ta fram positiva känslor kopplade till tidigare träningar och lopp! Jag vet att jag är stark och i bra form! Negativa tankar tar bara onödig energi!Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Dela ditt Lidingö-resultat på Facebook och få en finisher-tröja!

Så enkelt är det att håva in både likes och en cool finisher-tshirt!

Läs mer

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Häng med 3mot30-coachen och testa Lidingöloppets sista mil & Abborrbacken!

Måndagen 12 september testspringer vi de sista backiga 10 kilometrarna tillsammans med gänget i 3...

Läs mer

3 taktiska tips du inte vill vara utan inför Lidingöloppet

Under sommaren har vi kunnat följa gänget i 3 mot 30 och deras coacher på...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Utmaningar och fina resultat för Lidingölopps-gänget i 3 mot 30

Med hjälp av coacherna Tony, Emma och Mårten kämpar gänget i 3 mot 30 för...

Läs mer
Jag är löpare: Emma Igelström

Efter karriären som elitsimmare hittade Emma till löpningen. Nu är hon frälst triathlet och satsar mot Ironman på Hawaii.

Läs mer
Det här är Team Saucony 3 mot 30!

Möt de tre utvalda utmanarna som vill överträffa sig själva och ta löpningen till nästa nivå på Lidingöloppet 2016. Till...

Läs mer
Lidingöloppet byter namn och lanserar app

Det indiska IT-företaget TCS blir titelsponsor till Lidingöloppet som nu byter namn till TCS Lidingöloppet. Genom samarbetet kommer även en...

Läs mer