Utmaningar och fina resultat för Lidingölopps-gänget i 3 mot 30

Utmaningar och fina resultat för Lidingölopps-gänget i 3 mot 30


Lisa /Team Hatefnejad

Hur har träningen och planerna gått hittills?
– Jag tycker att träningen flyter på riktigt bra och jag har superkul! Mycket träning blir det! Vi har ett bra upplägg som vi stämmer av inför ny vecka och självklart när det dyker upp frågor.

Jag hoppas och tror att allt går enligt plan, är noga och följer till punkt och pricka!
Gillar att Tony ger mig nya och mer utmanande pass, precis när jag vant mig vid dem jag har. Det gör att jag märker att resultaten börjar komma och kroppen svarar bra! Nu kan jag springa i ett högre tempo under längre tid, utan att bli sliten. Det är en härlig känsla!

Har ni stött på några svårigheter?
– Nej inte direkt! Hade varit kul att träna tillsammans ibland och kunna få direkt feedback och coachning. Nu bor vi ju på olika platser, vilket försvårar just den biten. Men vi har en bra dialog via mail!

Vad har varit tuffast och vad har varit lättast?
– Tuffast har nog varit att lämna distanspassen och kliva ut ur komfortzon och köra hårda intervaller. Men det har samtidigt varit det roligaste också! Sen är det klart att träna så här pass mycket kräver en hel del. Men vi har en bra balans.

Lättast… Ja det är att ha en plan att följa!  Jag behöver inte lägga massa tid på att fundera på vad som ska göras, bara att kika i planeringen, ladda och så ut och kör!

Hur ser ditt härligaste sommarpass ut, om du får drömma?
– Just nu längtar jag efter att få springa barfota på en ljummen sandstrand en tidig morgon. Solen värmer och vattnet är stilla. Jag gör några tempoökningar innan jag avslutar med ett svalkande dopp i havet för att så sätta mig och njuta av en nygjord espresso!

Hanna /Team Igelström

Hur har träningen och planerna gått hittills?
– Träningsplanen har känts väldigt bra. Jag får utmana mig själv och prova ett upplägg som jag inte kört innan, utan att det är på en nivå som inte känns rimlig. Jag har egentligen inte ökat min träningsmängd, men kvaliteten på passen är alla mycket bättre.

Har ni stött på några svårigheter?
– Det som har varit svårt i mitt fall är att jag skulle cykla Vätternrundan nu i helgen och dessutom har varit sjuk. Det har gjort att jag har behövt göra vissa omprioriteringar. Det har blivit bra lösningar ändå, men jag är väldigt laddad på att kunna satsa helhjärtat på löpningen nu.

Vad har varit tuffast och vad har varit lättast?
– Tuffast har nog varit att jag inte kunnat vara lika spontan i min träning. Jag är plikttrogen och vill gärna följa mina pass då jag tror att det kommer ge mig mycket utveckling! När jag har varit hemma och frisk har jag fått komma på lite lösningar för att utan att slita ut mig inför Vättern kunna göra mina pass, springa med lillasyster och hinna cykla lite. Allt som allt har det dock löst sig fint.

Lättast. Hm. Att löpningen känns så kul kanske! Det har varit lätt att ge sig ut. Jag gillar verkligen upplägget vi har med att följa mina pulszoner. Efter de tester vi gjort hos Aktivitus vet jag också att jag har värden anpassade efter mig, och det känns på nått vis lättare att lita på att man då gör rätt.

Hur ser ditt härligaste sommarpass ut, om du får drömma?
– Tidig morgon eller skymning när dimman hänger tung över sjön där familjens sommarstuga ligger. Sval och frisk luft. Tyst och lugnt. Då springer jag gärna ut i skogen till ett spår i närheten. Ett härligt långpass tycker jag är det allra bästa. Ingen press på fart, men gärna att man kan pressa på när man får känsla. Ett sånt där pass när man verkligen känner att man lever, älskar löpning och ler hela vägen. Efteråt hoppar jag i sjön för ett bad och flyter runt lite innan det är dags för frukost/kvällsmat med familjen. Det är drömmigt för mig.

Ebbe /Team Boström

Hur har träningen och planerna gått hittills?
– I och med att jag redan hade planerat att springa Göteborgsvarvet och Stockholm Maraton så började programmet börjat först i mitten av förra veckan, så jag har inte hunnit få så mycket erfarenhet kring det ännu.
 
Har ni stött på några svårigheter?
– Träning och återhämtning efter vårens lopp går enligt plan och nu känns det riktigt bra att programmet dragit igång. Det kommer ta någon vecka att hitta rätt tempo i de nya passen och rätt belastning i gymövningar, men väl där så känns programmet mycket gediget!
 
Har ni stött på några svårigheter?
– Svårigheterna ligger i kontakt via distans. Det funkar, men mer optimalt hade varit om man kunde träffas och stämma av med jämna mellanrum (inte minst skulle en lektion i orienteringslära inför BAMM smakat fågel).
 
 Vad har varit tuffast och vad har varit lättast?
– Tuffast har varit att kombinera vila efter vårens lopp med min iver att påbörja programmet.
 
Hur ser ditt härligaste sommarpass ut, om du får drömma?
– En lugn förmiddagstur i ett soligt alperna som avslutas i en klarblå smältvattensjö hade jag kunnat tänka mig…  
 
Vi önskar gänget i Team 3 mot 30 lycka till i sommar! Följ deras träning och framsteg och lämna hejjarop här!Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Dela ditt Lidingö-resultat på Facebook och få en finisher-tröja!

Så enkelt är det att håva in både likes och en cool finisher-tshirt!

Läs mer

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Så laddar 3mot30 för Lidingöloppet - kommer de nå sina mål?

På lördag är det dags! Såhär känns läget inför loppet och efter fyra månaders löpträning...

Läs mer

Häng med 3mot30-coachen och testa Lidingöloppets sista mil & Abborrbacken!

Måndagen 12 september testspringer vi de sista backiga 10 kilometrarna tillsammans med gänget i 3...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

3 taktiska tips du inte vill vara utan inför Lidingöloppet

Under sommaren har vi kunnat följa gänget i 3 mot 30 och deras coacher på...

Läs mer
Jag är löpare: Emma Igelström

Efter karriären som elitsimmare hittade Emma till löpningen. Nu är hon frälst triathlet och satsar mot Ironman på Hawaii.

Läs mer
Det här är Team Saucony 3 mot 30!

Möt de tre utvalda utmanarna som vill överträffa sig själva och ta löpningen till nästa nivå på Lidingöloppet 2016. Till...

Läs mer
Lidingöloppet byter namn och lanserar app

Det indiska IT-företaget TCS blir titelsponsor till Lidingöloppet som nu byter namn till TCS Lidingöloppet. Genom samarbetet kommer även en...

Läs mer