Starkt startfält i New York City Marathon
Ännu ett världsnamn är klart för Kalmar, nu i kortdistanstävlingen Kalmar Mini Tri som går i samband med Kalmar Ironman. Den välmeriterade och före detta proffstriathleten Rasmus Henning är anmäld till tävlingen som går den 13 augusti.

Starkt startfält i New York City Marathon


Isabellah Andersson kanske inte är en av de stora förhandsfavoriterna till damsegern i loppet men nämns på flera håll som en intressant outsider. Och bara det är stort med tanke på att det finns elva damer i startfältet som sprungit på 2.25.30 eller bättre.

Anderssons svenska rekord från Dubai tidigare i år lyder på 2.23.41. I VM-maran för bara några månader sedan slutade hon dessutom sjua med tiden 2.30.13.Bland hennes främsta konkurrenter finns bland annat kenyanskorna Mary Keitany som vann London Marathon på 2.19.19 och Caroline Kilel som vann Boston Marathon tidigare i år samt den dubbla EM-mästarinan Inga Abitova från Ryssland.

Herrarnas elitfält är om möjligt ännu tuffare med sex personrekord på under 2.06. Förutom förra årets segrare Gebre Gebremariam finns bland annat Geoffrey Mutai, som sprang världens snabbaste maratonlopp (2.03.02) i Boston tidigare i år, på startlinjen.

En annan intressant löpare är Mathew Kisorio som sprungit världens tredje snabbaste halvmaratontid (58:46) och nu gör sin debut på den fulla distansen medan hemmapublikens favorit bör vara Meb Keflezighi som vann loppet 2009. 

Här kan du läsa mer om elitlöparna i damklassen och herrklassen.Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Marathongruppen ställer in

På grund av det rådande läget med Coronapandemin har friidrottsföreningarna Hässelby SK och Spårvägens FK...

Läs mer

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

SVENSKT REKORD av David Nilsson

I 36 år har Kjell-Erik Ståhls svenska rekord från VM i Helsingfors 1983 stått sig....

Läs mer

Jepkosgei och Kamworor vinner New York City Marathon – Mustafa ”Musse” Mohamed 25:a

Den 3 november sprang några av världens snabbaste långdistanslöpare den 49:e upplagan av New York...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Carolina rusade in i Sverigetoppen på maran

När Frankfurt Maraton avgjordes i söndags fick vi en ny löpare på den svenska tio...

Läs mer
Kipchoge redo skriva historia - kolla livestreamen på RW

LÖRDAG 12/10 med start klockan 08:15 kan det skrivas löparhistoria om Eliud Kipchoge blir förste man att springa maraton-sträckan under...

Läs mer
David om superloppet i Berlin

I 2019 års Berlin Marathon sprang David Nilsson på den snabbaste svenska maratontiden på 29 år. Här berättar David med...

Läs mer