Tomtetåget 2010

Tomtetåget 2010


För bara några månader sedan var vi fem löpare från olika städer med olika bakgrund, sysselsättning och målsättning som vid det laget inte kände varandra alls.
Men vi hade en sak gemensamt, samma sak som senare förde oss samman. Passionen för att springa!
På olika håll satt vi i våra kammare, läste varandras bloggar, följde varandras vardag, inspirerades av varandras drömmar och några bloggjoggarträffar senare blev det bestämt att vi skulle genomföra ett utmanande löparäventyr tillsammans.

Datum blev bestämt, distansen spikades till 50 kilometer och planeringen påbörjades.
Genom våra bloggar fann vi fler löparentusiaster och lördagen den 4:e december kl.12.00 var vi sexton taggade Tomtetågare som gjorde oss redo för avfärd.

Med start i Jönköpings central var målet för denna underbart vackra vinterdag att för egen maskin på snötäckta vägar ta oss hela vägen utmed Vättern till vackra Visingsö.
En finare vinterdag kunde vi inte fått.
Temperaturen höll sig kring -5, snön gnistrade, solen sken och det småländska snölandskapet var bländande vackert.

I samlad trupp med pigga ben och glatt humör betade vi av kilometer efter kilometer med solsken i blick och snön knarrandes under våra flitiga fötter.

En kort vätskepaus vid en mil och sen ett första ordentligt stopp vid café Kaffe & Kackel vackert beläget vid en sjö.
Här väntade kaffe och färdigbredda mackor som vi hade beställt i förväg och för oss alla var det vid det här laget dags för en välbehövlig vila och energipåfyllning.
För några av våra vänner som ville vara med på vårt äventyr men tyckte att fem mil var för långt nöjde sig efter vår fika och tackade för sig.

Vi andra vevade igång våra nu lite småfrusna kroppar igen med sikte på nästa korta vätskepaus ungefär en mil senare.
Vid det här laget började vi inse att vi låg riktigt bra till tidmässigt och det lutade åt att vi skulle hinna med färjan över till ön en timme tidigare.

Sakta men säkert började mörkret att falla, pannlampor åkte på och med mer än trettio kilometer i benen var det många av oss som fick bita ihop lite extra.
Kilometer efter kilometer tog vi oss fram på de moddiga vägarna. Vi var olika pigga och trötta under loppets gång men en hand i ryggen, några peppande ord och lite extra energi var aldrig långt borta.

Med ganska exakt fyrtio kilometer i benen var vi tillslut framme vid färjan där vi hade en halvtimmes vila framför oss medan vi färdades från fastlandet över till ön.
Ett utmärkt tillfälle för en välbehövlig vila, fylla på med vätska och byta från blöta underställströjor till torra.

Väl framme vid färjeläget började vi alla känna av att vi hade nästan ett maraton i benen men ändå genomsyrades stämningen i gänget av glädje, kämparglöd och hundra procent fokus på att fortsätta.

På vintervackra Visingsö kom våra pannlampor väl till användning. Här sprang vi mestadels på små vägar omgivna av den mörka skogen med snöklädda granar.
På sina ställen var det nästan magiskt att på det mjuka underlaget springa i tystnad och njuta av känslan när löpningen bara flyter.

Efter dryga milen på ön närmade vi oss tillslut målet på vårt ultraäventyr och med ganska exakt 50 kilometer i benen stängde vi av våra klockor med orden yes, we did it!
Vi var trötta i kroppen men höga i knoppen. Vilken dag, vilken kväll och vilket toppenlyckat Tomtetåg vi precis tagit oss igenom.
Det råder ingen tvekan om att löpning motiverar, förenar och utmanar. Löpning för människor samman, skapar gemenskap, inspirerar och sprider glädje.
Vi hoppas att vår lilla berättelse kanske har inspirerat fler att anta utmaningen och finna gemenskapen genom underbara äventyr i goda löparvänners lag.


Antal kommentarer: 2

Daniel Roxvret

Glädje var ordet! 🙂


pernillabredolt.blogspot.com

Härlig läsning! Ni är grymma!Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Marathongruppen ställer in

På grund av det rådande läget med Coronapandemin har friidrottsföreningarna Hässelby SK och Spårvägens FK...

Läs mer

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

SVENSKT REKORD av David Nilsson

I 36 år har Kjell-Erik Ståhls svenska rekord från VM i Helsingfors 1983 stått sig....

Läs mer

Jepkosgei och Kamworor vinner New York City Marathon – Mustafa ”Musse” Mohamed 25:a

Den 3 november sprang några av världens snabbaste långdistanslöpare den 49:e upplagan av New York...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Carolina rusade in i Sverigetoppen på maran

När Frankfurt Maraton avgjordes i söndags fick vi en ny löpare på den svenska tio...

Läs mer
Kipchoge redo skriva historia - kolla livestreamen på RW

LÖRDAG 12/10 med start klockan 08:15 kan det skrivas löparhistoria om Eliud Kipchoge blir förste man att springa maraton-sträckan under...

Läs mer
David om superloppet i Berlin

I 2019 års Berlin Marathon sprang David Nilsson på den snabbaste svenska maratontiden på 29 år. Här berättar David med...

Läs mer