Tortillapizza med ärthummus och citron

Tortillapizza med ärthummus och citron


Recept av Dietistens Val: Det här kan vara den snabbaste hemmapizzan vi någonsin gjort. Här har vi byt ut tomatsåsen till en bön- och ärthummus och riktigt gott blev det! Kanske ett nytt sätt att få in mer baljväxter i maten!

Ingredienser, fyra mindre pizzor
1 tetra kikärtor á 380g
3 dl gröna ärtor, tinade
1 citron
1 burk pesto
300 g broccoli
150 g körsbärstomater
4 tortillabröd (Pizza tortilla)
150 g fetaost
65 g rucola

Att ha hemma: olja, en klyfta vitlök, salt, peppar

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Häll av och skölj kikärtorna. Mixa ihop med ärtor, 3 msk olja, juice från en halv citron, 2 msk pesto och en klyfta vitlök. Smaka av med salt och peppar.
3. Bred ärtpeston på tortillabröden.
4. Dela broccoli i mindre bitar och tomat i skivor och fördela på tortillabröden. Smula över fetaosten och grädda i ugnen i ca 7 min eller tills pizzan får lite färg.
5. Strö över rucola, ringla på pesto och pressa citron över pizzan. Servera gärna med pizzasallad.

Följ gärna @dietistensval på Instagram, för mer inspiration!


Nr 11 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Vinterns viktigaste nyckelpass
  • Bästa vinterskorna. Dubbat och odubbat, Stor guide!
  • Åtta misstag du inte vill göra
  • 9 julklappstips till alla löpare
  • Därför ska du testa 14-dagarsmetoden
Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Tre döms till livstid för mordet på Ahmaud Arbery

När Ahmaud Arbery, 25, var ute och sprang i den amerikanska delstaten Georgia förra året...

Läs mer

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Tofu scrambled

Växtbaserade scrambled eggs – ät dem i stället för vanliga ägg eller som variation till frukosten!

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Rostad potatis med paprikahummus och parmesan

Rostad potatis är ett jättegott tillbehör till grillen – eller ät den med bara en...

Läs mer
Därför ska du äta som en sydeuropé

De som äter medelhavsinspirerad mat håller sig generellt friskast och lever längst, säger kostprofessorn Alicja Wolk på Karolinska institutet.

Läs mer
Fisktacos med pico de gallo och ärtmole

Här är en variant på fisktacos med mexikansk tomatsalsa och ärtmole – perfekt för fredagsmyset.

Läs mer
Somriga vegoburgare

Här kommer tips på en grym vegoburgare som komplement till de vanliga köttburgarna.

Läs mer