Upptäck Stockholm med Kulturjoggen

Upptäck Stockholm med Kulturjoggen


Hej Hans! Hur fungerar Stockholm Pulse?
– I dagsläget riktar vi oss främst till företag och grupper som vill kombinera motion och kultur. Det kan vara allt ifrån etablerade löpargrupper som vill ha en extra twist eller arrangera ett event, till att ingå som en del av en kickoff.

Vad får man se och lära under rundan?
– Vi har tre olika rundor att välja på just nu; Gamla Stan, Norra Södermalm och Östra Kungsholmen. Vi har valt ställen som har en spännande kulturhistoria, är vackra att springa på och sträcker sig förbi några avskilda platser som lämpar sig för intervaller, stretch eller löpskolningsövningar.

Hur är rundan uppbyggd?
– Vi är ute i ungefär 90 minuter, och gör som sagt regelbundna stopp då vi springer förbi intressanta platser. Då berättar Nathalie eller jag spännande kuriosa samtidigt som gruppen gör övningar. Exempelvis springer man intervaller och sedan lyssnar medan man återhämtar sig.

Kan man flåsa och lyssna samtidigt?
– Ja, då, vi springer inte mer än 500-600 meter i sträck mellan varje stopp. Vi rekommenderar att man ska klara av att springa i 6-minuterstempo, men på intervallerna hittar man sin egen nivå. Så i princip alla som löptränar någorlunda regelbundet klarar av att hänga med.

Hur startade idén med Kulturjoggen?
– Jag har en bakgrund som löpledare och Friskis-ledare. Under min tid på Friskis drog jag igång ett liknande projekt, men kände att jag ville ha någon som var riktigt duktig på historia och kultur vid min sida för att kunna utveckla det. När jag lärde känna Natalie, som är utbildad guide, föll den pusselbiten på plats, och tillsammans skapade vi Kulturjoggen.

Ni har inte funderat på att starta upp några fasta tider för Kulturjoggen, så att fler kan vara med?
– Under hösten och vintern ligger Kulturjoggen nere, eftersom vi räknar med att efterfrågan kommer att försvinna helt framåt oktober. Inget är bestämt inför nästa säsong, men vi hoppas på att kunna boka in ett par, tre fasta tider varje vecka. Vi har inlett en diskussion med Stockholm Visitorsboard, vilket underlättar möjligheterna att nå ut genom hotellreceptioner och turistbyråer.

”Du som tränar för att njuta, orka bättre eller springa ett lopp, får omväxling och inspiration. Du som brinner för kultur får fysiska insikter och starkare sinnesupplevelser av staden. Vi visar löpvägar med ett historiskt och nutida perspektiv. Staden har hyst munkar och hantverkare, bödlar och kungar, fattiga och rika, industrier och militärer. Längs fina joggingstråk och grönområden finner vi spännande byggnader och gatunamn och fram träder levnadsöden som inspirerar, förfärar och lockar till skratt.

Är du nyfiken på Stockholm Pulse, läs mer på krylander.se (eller för övrig aktiv sightseeing – sthlmourway.com)


Antal kommentarer: 1

Agneta Eriksson

Även i Lund kan man kulturjogga:
http://agnesilund.skane.org/content/sightjoggingLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Så tränar du för att bli snabbare på 5 kilometer under 2022

Här är fyra upplägg som hjälper dig på vägen mot nya personbästan.

Läs mer

Så får du bättre spänst i löpsteget

De här löpstyrkeövningarna förbättrar ditt löpsteg på ett effektivt och roligt sätt.

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Så här får du en magiskt bra säsong 2022

Med de här finjusteringarna i dina träningsrutiner är chansen stor att du tar din löpning...

Läs mer
Kom igång med träningen i jul!

Utnyttja julhelgerna till att komma igång med löpträningen – eller underhålla formen. Här är tre roliga och effektiva pass du...

Läs mer
Testa Szalkais favoritpass på löpbandet

Risigt väder? Testa det här effektiva löpbandspasset – ett av Anders Szalkais favoritpass!

Läs mer
Därför ska du springa distanspass – också!

Kan man ersätta träningsmängd med intensitet? Nja ...

Läs mer