Veckans Triathlet: Ulrika Eriksson
Nu har vi fått femte numret för 2014 av Runner's World till redaktionen och därför kommer här en liten förhandstitt på innehållet. Tidningen kommer snart att finnas i digitala versioner och din brevlåda. Strax därefter dyker den också upp ute i butik. Mycket nöje!

Veckans Triathlet: Ulrika Eriksson


Namn: Ulrika Eriksson
Ålder: Född 1980
Längd: 170
Vikt: 59
Klubb: Triathlon Väst

Berätta lite om din idrottsbakgrund:
Som liten provade jag på det mesta men efter att provat triathlon som 14-åring var jag fast.  Gick med i Triathlon Väst och började senare på triathlongymnasiet i Motala. Under juniortiden var jag med i landslaget och knep både SM- och NM-medaljer, på olympisk- och sprintdistans. Väl hemma i Fjärås startade jag egen verksamhet (www.helhetenfriskvard.se), renoverade vårt hus och fick mina älskade tvillingar 2004. Tanken om att göra en Ironman väcktes och blev verklighet 2006 då ganska otränad och en sluttid på 13 timmar…

Nu har hornen växt ut ordentligt, jag har blivit starkare och snabbare än någonsin, barnen är stora och jag har målet inställt på Hawaii…

Hur kommer det sig att du började med triathlon?
Utmaningen

Vilken distans satsar du på?
Långdistans framförallt full IM

Hur ser en träningsvecka ut för dig?
Väldigt strukturerad, Jag har förhandlat till mig ”tid” och de luckorna har jag fyllt  med kvalitets träning. Alltså varje pass har en tanke som ska hjälpa mig närmre målet. Jag tränar allt från 10 timmar och uppåt i veckan innan jobbet och på kvällarna.

Hur lägger du upp träningen över året?
Jag backar baklänges, först ser jag över min tänkta tävlingssäsong/målsättning och utifrån den lägger jag upp träningen. Det finns många olika teorier om träningsupplägg och det gäller att hitta något som passar in i ens livssituation. För mig som småbarnsförälder och egenföretagare gillar jag tidseffektiv träning (hårt och kort) men ett lugnt och skönt distanspass planeras också in. Jag börjar året med en uppbyggnadsfas där focuset ligger på styrka och uthållighet den vävs sedan in i en utvecklingsfas med hårdare intervaller, teknik och fart för att sedan toppa mig inför viktiga tävlingar.

Vilka är dina svagheter?
Ska man avslöja det 😉

Vilka är dina styrkor?
Stark simmare och en glad prick

Hur ser din träningsfördelning ut mellan de olika grenarna?
Jag utgår från ca tre pass av varje gren för att få en bra balans, men inför 2012 vill jag utveckla cyklingen mer

Vad är ditt stora mål nästa år?
Sub 10 på Ironman distans och kvala till Hawaii

Vad är dina tre bästa tips till nya triathleter?
1:Bli inte rädd för alla prylnissars måste saker. För att börja med triathlon räcker det med en baddräkt/badbyxor, simglasögon, en vanlig racer och ett par löparskor.
2. Simträna i öppet vatten och gärna ihop med andra
3. Att springa en bit efter ett cykelpass så kallat crosspass är bra

Var är det bäst att träna:
Ute i naturen

Hur många punka innan du bryter?
Har oftast med mig två slangar så tredje gången gillt

Värsta och bästa sim:
Värsta: Tjörn halv ironman 2011 då jag låg väldigt bra till, simmar in i fel hamn och tappar MASSOR av tid och placeringar

Bästa: Har många bra minnen och hoppas på desto fler. Hörde att delfiner gärna simmar med på simstarten i Hawaii, det vore nåt….

Har du hajskräck i insjöarna i sverige?
Om jag har…!!!!! Det är nog därför jag simmar så fort 😉

Hur många timmar tränar du en vanlig vecka i april?
12-16 timmar

Våtdräkt (om du har någon):
2xU modell R1

Cykel (huvudsaklig tävlingscykel):
planet x (tempo)

Löparskor (förstaval tävlingsskor):
asics speed race

Personliga meriter:
SM brons i Kalmar på tiden 10:20:15

Målsättning:
Sub 10 på ironman-distans och kvala till HawaiiLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Veckans triathlet: Jonathan Flod

Jonathan Flods syster övertalade honom att springa halva Lidingöloppet. På den vägen är det. Efter...

Läs mer

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Veckans triathlet: Johnny Toldnes

Från motorsport till soffpotatis till triathlon. Efter att ha lessnat på soffliggandet bestämde Johnny Toldnes...

Läs mer

Veckans triathlet: Désirée Falk Olsson

Från hästtjej till att lyckats kvalificera in till Ironman-tävlingen på Hawaii. Désirée Falk Olsson har...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Veckans triathlet: Helena Nimbratt

Hennes styrkor är envisheten, pannbenet och motivationen. Att ge upp är inte hennes melodi. Dessa...

Läs mer
Veckans triathlet: Henrik Jansson

Henrik Janssons intresse för triathlon gav honom mersmak efter att han började för några år sedan. Idag är han en...

Läs mer
Veckans triathlet: Rebecca Karlsson

Att vara tjurskallig och envis är två egenskaper som hjälpt Rebecca Karlsson att nå de mål med triathlon hon hittills...

Läs mer
Veckans triathlet: Johan Granath

Johan Granath har, som många andra testat en hel del idrotter genom åren. Han fastnade för hockeyn och fick chansen...

Läs mer