Vinn Ockelbomaffians HOKA-favoriter!

Vinn Ockelbomaffians HOKA-favoriter!


Ultralöparna Elov Olsson och bröderna Johan och Jocke Lantz går under namnet Ockelbomaffian. Läs om den här starka trions träning och målsättningar – och ta chansen att vinna deras favoritskor från HOKA!

Ockelbomaffian består av tre mycket duktiga ultralöpare, nämligen Elov Olsson samt bröderna Johan och Jocke Lantz. De är alla ursprungligen från Ockelbo – epitetet Ockelbomaffian har därför blivit ett begrepp inom Löparsverige. Vi har tagit ett snack med dem om deras träning och målsättningar för 2022.

I samarbete med HOKA presenterar vi dessutom deras favoritskor – som du kan vinna! Det enda du behöver göra är att på Runner’s Worlds Instagram @runnersworldswe – där tävlingen publiceras – skriva in en av Ockelbomaffians favoritmodeller från HOKA. Berätta också varför just du skulle vilja springa i den modellen! (Pst! Här under kan du läsa om vilka deras favoritskor är!)

Elov Olsson – en av löparna i Ockelbomaffian

Hur kom Ockelbomaffian till och vad har ni för mål just nu?

Johan Lantz:
– Det var väl ingen speciell tidpunkt när Ockelbomaffian kom till utan det var någon som började kalla oss det eftersom vi tre alltid kom tillsammans till lopp och alltid hängde. Sedan växte namnet bara fram över tid.

– Målet är väl att vi får göra ett bättre tävlingsår än förra året som var ett riktigt otursår för alla med skador och sjukdomar. Sedan har vi även startat Ockelbomaffian AB, så ett annat mål är att utveckla företaget mer. Vi spånar om resor, träningsläger, poddar och så vidare.

Vad har ni för personliga målsättningar under 2022?

Elov Olsson:
– Närmast kommer jag att springa SM i 100 km eller 24-timmars som arrangeras i slutet av april. Därefter har jag inget spikat, men siktar på att köra VM i 100 km och/eller EM i 24-timmars som går i slutet på augusti respektive mitten på september. Men dessa tävlingar ligger ju nära varandra i tid, så det är en svår ekvation att få ihop!

Johan Lantz:
– När det kommer till träning är målsättningen att träna smartare och kunna hålla en bra kontinuitet, och inte göra som förra året när jag körde på lite för hårt utan återhämtning. Det resulterade i överträning och allmänt dålig känsla som inte försvann. Dessutom är det en ny utmaning att få ihop all träning och sömn på bästa sätt med en liten bebis, men än så länge har det gått bra, haha!

– När det gäller tävlingar så är det första målet att bara ta sig igenom Transgrancanaria med en bra känsla i början på mars. Det har varit ett lopp som betytt mycket för mig, men som alla gånger kantats av skador och sjukdom. Så nu vill jag bara gå i mål på det!

– Men det största målet för året är Ultra Trail Mont Blanc (UTMB, cirka 170 kilometer och 10 000 höjdmeter) eller Courmayeur Champex Chamonix (CCC, cirka 100 kilometer och 6 100 höjdmeter) som är ett av loppen som arrangeras under UTMB-veckan. Båda dessa går av stapeln i slutet av augusti så vi får se vilket jag väljer att springa. Sen vill man ju alltid göra bra ifrån sig under Fjällmaratonveckan – jag har fortfarande inte vunnit ett lopp där och det vill jag göra någon gång!

Jocke Lantz:
– Mitt mål just nu är att bli skadefri då jag hade mycket problem under 2021, speciellt med en fot. Har inte planerat några lopp än på grund av det men Ultravasan är ett lopp jag siktar på!

Ett favoritpass du vill dela med dig av till läsarna?

Elov Olsson:
Ett pass som jag gillar är transportlöpning. Spring dit du ska. Är det för kort, så ta en omväg. Att kombinera transport och träning sparar tid, vilket är lämpligt för dem som har svårt att hitta tid för träning. Detta kräver såklart lite planering om man behöver duscha och byta om när man kommer fram.

Johan Lantz:
– Mina favoritpass är egentligen riktigt långa pass i bergen. Men om jag ska säga ett mer specifikt ”träningspass” så skulle jag säga 8 x 4 minuter i kuperad terräng, med 1 minuts joggvila. Det kör jag ganska ofta!

Om du får välja ett par HOKA-skor att ta med dig på en resa – vilka är dina favoriter?

Elov Olsson:
– Hoka Clifton 8, där jag har ”Wide” i lästen. Det är en sko som jag tycker är mest allround. De är trevliga att springa långt i, köra intervaller i och fungerar även bra för lättare terränglöpning.

Johan Lantz:
– Här svarar jag Bondi X eftersom den funkar i alla lägen. Annars reser jag ofta till ställen där man springer i bergen och då är Tecton X väldigt bra då den är smidig och väldigt skön och funkar på flera olika underlag. Men mitt svar blir ändå Bondi X.

Jocke Lantz:
– Måste jag välja ett par så säger jag Clifton då de passar till det mesta. Det är Clifton jag använder mest.

HOKA CLIFTON 8

Hoka Clifton 8 är nu ute i butikerna och det är den allra senaste versionen i den oerhört populära modellserien. Skon passar lika bra för dig som nyligen börjat löpträna som den gör för eliten.

Clifton 8 är försedd med Hokas mjuka och väldigt behagliga landningsskydd för hälen. Gummit i yttersulan är även förstärkt för en extra bra hållbarhet.

Vad som är nytt i version 8 är att skon har fått en ny lättare mellansula som dessutom ger ett ännu mjukare och mer energiåtergivande steg. Plösen är mjuk och behaglig och en ny uppgraderad häldel gör det väldigt smidigt och enkelt att få i och ur foten. Den så kallade Meta Rocker-geometrin ger en mjuk övergång från häl till tå där varje löpsteg automatiskt får en extra bra stabilitet. Clifton 8 har fått en ytterligare förbättring i ovandelens ventilering, som dessutom är helt och hållet tillverkad av veganska material. I övrigt är skon byggd utifrån Cliftons välkända geometri som gjort modellen så omåttligt populär bland löparna! 

VIKT: 222 g dam US 8, 257 g herr US 9.
DROP: 5 mm
PRIS: 1800:-

HOKA BONDI X

Bondi X är en maximalt dämpad distanssko med en rocker-teknologi som tillsammans med den integrerade kolfiberplattan bidrar till en framåtdrivande kraft och en följsam övergång från stegisättning till frånskjut.

En kompressionsgjuten EVA-mellansula ger en mjuk och balanserad dämpning och en förlängd Crash Pad, bestående av ett riktigt mjukt skum likt marshmallow, bidrar till en mjuk stegisättning.

Ovandelen består av lätt mesh i broderat TPU-garn vilket ger ett ventilerande luftflöde och meshen omsluter foten på ett följsamt och behagligt sätt. Yttersulan har strategiskt placerade gummizoner som minimerar vikten och som samtidigt bidrar till en god greppförmåga mot underlaget.

VIKT: 255 g dam US 8, 312 g herr US 9.
DROP: 5 mm.
PRIS: 2900:-


Antal kommentarer: 25

Thomas

Bondi X!
45 år och lite för många extrakilon… men med dess finns ingen ursäkt till att inte börja springa!


Tony

Vilka förebilder och uthållighetsmaskiner💪🏻
Riktigt duktiga. Har själv stött på dem på mina långpass. Riktiga inspiratörer.


Heike Emmrich

Hoka bla Bondi har gjort att jag kan fortsätta springa, efter 33 år i löparsvängen, helt underbara. Nya till våren vore fint. Bondi 💜


Classe

Clfton 4, 5, 6, 7 och nu är även 8:an från 2021 utslitna efter förra årets runstreak och höstens maror i Berlin o Paris. Vore kul att testa Bondi😃 #teamhokarunners


Ylva Tranberg

Bondi X; Gemenskap,träning,glädje och upplevelser i ett par nya Hoka oneone,har sprungit i bondi,clayton,clifton och nu rincon i över 10 år.Skorna för dig som vill fortsätta springa genom livet!


Oscar Höglund

Inspirerande grabbar. Jag är löptränare på fritiden och springer själv tillbaka efter en utmattningsdepression. Ett par HOKA Bondi X hade definitivt bidragit till träningen inför maraton i sommar.


Marie

Otroligt coola killar! Sanna förebilder för oss som kämpar med att gå vidare i Ultra-distanser! Har aldrig provat Hoka trots att jag springer långa distanser men sugen på att prova om skon kan göra skillnad.


Hagos H

Har alltid velat springa ultra men känns för långt. Jag beundrar er och ni inspirerar många. Hoppas ni ni blr skadefri . Lycka till.


Hagos H

Löptrännar för addidas marathon med Tsm. En bondi x skulle hjälpa mig med träningen.


Emma

Ett par Clifton 8 får gärna sitta på mina fötter i vår!


Anna Hallberg

Hoka bondi X!!!
Ska göra en Ironman i sommar och nöter skor som bara den. Har hittat till Hoka för ett år sedan och de är överlägset bäst för mina fötter just nu 😊👍


Stefan Enblom

För min del känns Clifton 8 som rätt alternativ, passar på såväl korta som långa pass – både i terräng och på väg


KRISTINA PONTING

Jag vill bli lika bra som dom, men min ålder sätter stop, men inte mina fötter:)


Susanna Linder

Hoka clifton 8
Hoka skor är kända för sin breda tåbox vilket gör att även jag kan springa långt i skogen med min besvärande hallux🤪💪🏻


Stefan Lindblom

Ett par Bondi X ,skulle pass bra till mina långpass,
Tränar för stockholmmarathon


Sune

Blir inspirerad att träna mer och mer när man följer dem, så ett par Bondi X hade suttit fint att träna i inför sommarens långlopp.


Annika Lindén

Jag har aldrig sprungit i några hooka skor men har hört mycket positivt om dom, så det kan ju vara ett tillfälle att testa..m


Anders

Kul artikel, men även de skadadedrabbade? Mmm, själv drog jag på mig stortåledsskala pga intervaller nedförsbacke med annat skomärke. Hoka Clifton blev min räddning då stortåleden stabiliserades bättre vs mjukare framdelssula enligt kunnig säljare på löpbutik. Clifton blev min räddning. Är så tacksam! I höstas Gtb hemmamarathon/race one app plus Sthlm M – båda med Clifton.


Karolina Sköldestig

Löpning är min mentala ventil, löpningen ger mig ett sammanhang. Älskar den fysiska och mentala utmaningen som Stockholm maraton 2022 ger mig i ett par Hoka, förhoppningsvis.


Lisbet

Hoka Clifton 8
Jag har anmält mig till HOKA TOREKOV BÅSTAD – behöver nya löparskor!


Göran Wallin

Jag skulle gärna vilja vakna glad. Över att ha vunnit ett par Hoka Bondi X.
Gillar att springa och jag har sprungit 10 Stockholm Marathon.
1 Stockholm Marathon Virtual Edition i Helsingborg med omnejd.
Livets mening för mig är att springa och gör det helst med rätt löparskor.
Totalt avklarat 36 marathon.


Maria Johansson

Min man använder Hooka skor och köper ca 6-7 stycken per år och är helnöjd! Jag är lite nyfiken och skulle gärna kunna tänka mig att testa ett par också. Nu kanske det finns möjlighet att man går ifrån ett annat märke till just Hooka?!


Robert

Ska springa Kullamannen 50k efter några år med mindre löpning, ett par Bondi X hade varit perfekt till långpassen!


Niklas

Min fru funderar på att springa Kullamannen i år och det vore riktigt roligt att få peppa henne med ett par sprillans nya Bondi X och hjälpa henne på vägen dit!


Göran Wallin

Hoka Bondi X ser spännande ut.
Träning pågår bland annat inför årets Stockholm Marathon.Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Så värmer du upp på bästa sätt – fem enkla steg

Inför ett kvalitetspass eller en tävling är en ordentlig uppvärmning alltid att rekommendera. Så här...

Läs mer

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Våga testa nytt träningsupplägg!

Nu är en perfekt tid för att testa ett nytt träningsupplägg. Här är två bra...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Variation – nyckeln till framgång

Att träna löpning är nyckeln till att bli bättre på att springa. Men mer av...

Läs mer
Rätt fart – och rätt vila

Lär dig hur en viss fart ska kännas – och vilken typ av vila som passar bäst för olika intervallpass.

Läs mer