8 ovanor som saboterar din träning!

8 ovanor som saboterar din träning!


1. Du hoppar över frukosten
Forskare har sett att överviktiga personer som äter frukost har bättre träningsrutiner och att de dessutom förbränner nära 200 kalorier mer på förmiddagen än de som går på tom mage fram till lunch. Satsa på en frukost som innehåller protein, fett och långsamma kolhydrater – då får du all energi du behöver för att orka träna på lunchen.

2. Du lägger tiden på Facebook istället
Det gäller att använda tiden väl – det vill säga inte bli uppslukad av sociala medier. Den tid du spenderar på det dagliga flödet på Facebook, Instagram och Twitter stjäl tid från din träning. En studie från 2012, utförd vid University of Ulster, visade att ju mer tid deltagarna var uppslukade av sociala medier, desto mindre motionerade de.

3. Du lever för ditt arbete
En amerikansk studie, genomförd 2013 på militärer, visade att ju mer stress de försvarsanställda upplevde på jobbet, desto mindre motionerade de. Missar du regelbundet ditt inplanerade träningspass för att du fortfarande är kvar på kontoret? Då är det läge att försöka träna på morgonen, innan jobbet tar över all din energi.

4. Du har ingen ordentlig sömnrutin
Om du tror att fasta sovtider bara är något för små barn så är det dags att tänka om. Många studier har visat att dålig sömn går hårt åt hjärnan och kroppen. Sömnbrist minskar motivationen och gör dig fysiskt utmattad, vilket i sin tur sänker ditt immunförsvar och gör dig mer mottaglig för infektioner och inflammationer.

5. Du tänker att städning är träning
Att hålla hemmet rent är visserligen härligt, men det ger dig ingen kondis. En studie publicerad i BMC Public Health visade att ett svettigt städpass inte motsvarar ett träningspass i belastning och pulsökning. Dessutom visade studien att deltagarna som fick sin enda motion genom att städa hade en tendens att gå upp i vikt.

6. Du är en social fjäril
Det är så klart både viktigt och roligt att ha ett socialt liv, men om ditt behov av att träffa människor är stort kan du kanske träna tillsammans med andra ibland. Eller satsa på morgonträning – ditt jobb, eventuella föräldramöten och festliga träffar (med tillhörande god mat och dryck) börjar troligtvis ändå inte klockan sex på morgonen.

7. Du tar inga pauser
Du har säkert redan hört att stillasittandet är det nya rökandet. Den insikten späs nu på av en ny studie, publicerad i British Journal of Sports Medicine 2015. Där såg man att kvinnor som satt stilla mer än åtta timmar per dag var mindre benägna att träna, och dessutom löpte en ordentligt förhöjd risk att dö i förtid. Så upp och hoppa!

8. Du tar två – och hoppas på det bästa
Smärta efter för mycket festande eller arbete kan få dig att hoppa över träningen – trots att träning ofta är det bästa receptet mot värk. En studie publicerad i Medicine & Science in Sports & Exercise visade att så lite som 30 minuter konditionsträning gör oss mer tåliga. De smärtlindrande och humörhöjande endorfinerna som frigörs under träning har även en långsiktig smärtdämpande effekt.


Nr 11 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Vinterns viktigaste nyckelpass
  • Bästa vinterskorna. Dubbat och odubbat, Stor guide!
  • Åtta misstag du inte vill göra
  • 9 julklappstips till alla löpare
  • Därför ska du testa 14-dagarsmetoden
Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Så tränar du bäst på snö – tänk på det här!

Med rätt utrustning och smart träning går det finfint att springa under vintern – och...

Läs mer

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Löparens tio budord

Här är LG Skoogs tio allra bästa råd till dig som vill optimera din löpning. 

Läs mer

Så hittar du träningsinspiration inför 2022!

Här är tipsen som kommer att sätta fart på din löpning inför 2022! 

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Tipsen som gör långpassen mer effektiva

Dags för helg – dags för långpass! Här är tre smarta tips på hur du...

Läs mer
Behåll motivationen i höst! Del 3 | Korta intervaller

Favoritpassen som inte lämnar minsta utrymme för tristess – eller blåfrusna kroppsdelar.

Läs mer
Behåll motivationen i höst! Del 2 | Tröskelpass och långa intervaller

Här hittar du coach LG Skoogs bästa tröskelpass och långa intervaller.

Läs mer