Drar ihop sig!


Några veckors hård träning har kommit till ända. Nu ska toppningen ske inför SM i Motala på Nicedistansen, d.v.s. 4000 m simning, 120 km cykling och 30 km löpning. Fick idag höra att de kortat ned cyklingen med 8 km dessutom. Vätterntriathlon är alltså öppna svenska mästerskapen i långdistans i år till skillnad mot i fjol så går den alltså inte på Ironmandistans  (Ironman Kalmar), utan den spännande Nicedistansen som jag aldrig tidigare tävlat på.

Tror att distansen kan passa mig. Simningen har ju tidigare varit min paradgren (har ju simmat konstsim sedan jag var 7 år) och simformen känns bra nu. Det känns även som att cyklingen (mycket tack vare CykelCity) och löpningen blivit bättre. Fått några riktigt bra cykelpass (och några riktigt usla) med gott sällskap och pepp. Att cykla i regn och blåst har jag gjort en del på sistone så jag räds inga åsk och hagelskurar på tävlingsdagen. Bring it on bara.

Börjar bli lite pirrig faktiskt. Det kanske går åt helvete alltihop. Jag kanske drunknar på simningen, får punka på cyklingen och skiter på mig under löpningen etc. Eller till exempel även att en skruv till sadeln sitter lös, sadeln glider bak och lossnar som den gjorde i söndags–> ALLT kan ju hända under ett lopp.

Men i stort känner jag mig trygg. Jag har gjort det jag ska. Tränat på bra. Några pass mycket bra, andra pass lite mindre bra. Börjar kännas i kroppen att jag tränat mycket och samtidigt jobbat. Sömntimmarna har inte varit över 8 timmar särskilt många dagar och det tar längre och längre tid att komma igång under passen.

Efter gårdagens löpning på 21 km ville jag bara lägga mig ned som en pöl på golvet, vilket jag också gjorde. Kom inte upp från golvet på hela kvällen. Skulle stretcha. Orkade inte lyfta en enda lem. Men under intervallerna gjorde jag mitt bästa och jag flög fram! Jag är bara lite trögstartad och vet att några fler sömntimmar, lite mindre träning och lite mer mat så kommer jag vara värsta Duracellkaninen/Wonderwoman inom kort. Förhoppningsvis på lördagen den 29 juni i Motala.

Hej Hopp!

Ser det inte bra ut så säg!

Daniel får snällt hålla sig bakom och ta det lugnt medan jag kör mina intervaller…

 

Nr 7 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Maxa din löpning. Höstens bästa träningsupplägg
  • Test: 9 nya kolfiberskor!
  • Mot myren! Löpträning som ger resultat
  • Allergi? Så vet du om du har det
  • Epidemiolog Anders Wallensten brinner för löpning
  • Trotsa Covid-19. Träna säkert i höst
  • 8 veckors vila är ok!

 

Bli plusmedlem nu

Du måste vara inloggad för att kommentera. Logga in

Bilder


Här kommer lite cykelbilder och ett klipp från diverse turer. Tack för lånet av bilderna Mackan, Victor och Per!

Fetaste cykeln i stan, den har jag! Inte undra på att jag ser så nöjd ut.

Stilstudie i bågen.

Man hinner prata en del på en 3,5 timmarstur…

Från söndagens femtimmarstur. Strax efter öppnade sig himlen och vi blev blöta….och kalla. När det senare även började hagla sjön jag humörsången för grabbarna, vilket var oerhört uppskattat.

Rodriguez håller farten uppe.

Antingen är det cykeln som är så himla bra eller så har jag blivit lite bättre på att cykla. Bra går det i alla fall.

Så här såg det ut på fotograferingen för kommande simbok. Det är jätteroligt att simma benspark som ni ser!


Du måste vara inloggad för att kommentera. Logga in

Nationaldagsfirande i Uppsala osv…


Här kommer ett babbligt inlägg om mitt nationaldagsfirande. Händer ju så himla mycket mellan bloggningarna så det kanske är dags att börja blogga oftare?!

Onsdagen började med strålande sol och en rekordstor skara som körde klunga med Le Peleton. Satt med hela Fisksätraloopen men blev avhängd mot Älta denna gången. Måste börja cykla lite smartare och inte fräsa ur all energi på ”fel” ställen. Skärpning! Nästa gång är målet att sitta med ännu lite längre.

Fortsatte onsdagen med att ha en lång fotosession på Huvustabadet för en simbok som kommer att komma framöver. Riktigt fina bilder blev och det blev många timmar i poolen, vilket förbättrade på den fina baddräktsbrännan som jag ligger inne med.

När det var klart brände jag av ett riktigt bra intervallpass med 2+1 km progressiv löpning. Benen kändes fantastiska och jag körde helt enligt plan!

Ständigt på språng som man är, tog jag lillbilen och packade den full med P5:a, Zipphjul, löpskor och simutrustning och for norrut för att träffa mina bästisar i Uppsala.

Känner mig som hemma i Uppsala eftersom jag pluggade där innan jag flyttade till Stockholm och det var där jag började med triathlon. Nu var det dags för en ”reunion” hemma hos Jenni och Fredrik. Det är liksom bara att klampa in och lämpa ner sina grejer i ”sitt” rum hemma hos dem. Hur mysigt som helst. Blev en liten minisemester i med Mantrasport och IK Fyris på självaste nationaldagen då IK Fyris hade sitt prestigefyllda sprint KM. Ett fantastiskt arrangemang som avslutades med grillning och fika. Till och med bror David kom förbi med familj och tog del av tävlingen. Själv stod jag bredvid och hejade på till förmån för att få till bra träning med mycket cykling i dagarna. Kanske lite tråkigt, men behövligt. Cykelbenen måste hitta form inför SM i Motala och coach tyckte inte jag skulle tävla. Och jag litar på coach.

På damsidan visade Jenni Nilsson storstilad form när hon tog hem den ärofyllda förstaplatsen följt av Amanda Bohlin som sprang fel (för långt). Då ska man också ha i åtanke att Jenni kraschade på SM olympisk i somras och bröt nyckelbenet och inte tränat något alls i höst. Akta er för den tjejen alla kortdistansare!

På herrsidan gjorde Oskar Djärv värsta cyklingen och hade nog eventuellt kunnat hålla undan för Micke S om det inte vore för att Micke tog en genväg och helt plötsligt var överlägsen. Nåväl, han stod i alla fall för finaste löpsteget (på bild). Lycka till honom som ska köra EM i Turkiet nästa helg. Hoppas du vinner Micke!

Dagen efter körde jag, Jenni och Oskar ett bra styrkesimpass (tre i bredd, när händer det på Eriksdalsbadet?) med en jädra massa arm och snodd. Bra träning men vi tjejer var chanslösa mot Djärven!

Idag har jag haft en fin morgonsimning i Hellas där Källtorpssjön fylldes av neoprenklädda atleter som febrilt simmade runt öarna som i en laxodling. En helt vanlig lördag morgon kl 8 för oss triathleter.

Sprang en del av Sörmlandsleden medan kusin vitamin flög runt i fallskärm i Södertälje och drog sedan och kollade på cykelloppet Luma GP. Riktigt jävlig bana med många svängar, knixar, uppförsbackar och till och med en sepentin! Kul att känna igen några av cyklisterna dessutom.

Vilken otroligt bra långhelg, och den är inte slut än!

 

Tidig cykling i klunga.

Gamla rävar från fd Team Cykelcity.

Moa växlar in som överlägsen etta och ger sig av på min P5:a.

Oskar Djärv älgar på. Varning för den här killen i sommar!

Glada deltagare på IK Fyris sprint KM!

Vinnarna i dam och herrklass tackar för en god match.

Mannen. Myten. Legenden. Guldlock. Mikael Sahlberg.

Mantrasport Crew.

Fått nya Fusionkläder i vårens ärtiga kulörer. Förvarar mina träningskläder på detta behändiga vis.

Flygande kusin!

Luma GP, en typisk rolig eftermiddagssysselsättning!


Du måste vara inloggad för att kommentera. Logga in

Simma, cykla, nåla


Tittar tillbaka på veckan och ler. Veckan har bjudit på sommarvärme, träning med bästa sällskapet, hejat på alla jag känner (speciellt Carl) på Stockholm-marathon och tillhörande marathonfest (kors i taket!) hemma hos Snygg-George aka svensk mästare i duathlon.

Som vanligt går det upp och ner med träningen och formen men det känns som om formkurvan går uppåt åtminstone. För lite sömn drar ner en skiten lite då och då men efter regn kommer solsken, som Roland säger.

Har hänt lite bra saker för mig i mitt triathlonliv. I onsdags morse (kl 6!) körde jag med cykelgruppen Le Peloton och fick slita för att ligga med i klungan. En timme stenhårt med ryck och skit med duktiga cyklister. Mycket nyttigt för mig för att få upp lite speed i kroppen på cykelmomentet. Som tur var, var Cykelcity-Mackan med hela passet och puschade och puttade på mig när jag halkade efter. En hel del puttande blev det kan jag erkänna. På skakiga ben smakade efterföljande kaffe utmärkt! Kaffe och fika är lika i Ludvika vet ni väl?!

Drog till Access Rehab direkt efter cyklingen för att Andreas skulle titta på min fot som jag har haft ont i. Livrädd för att det skulle vara något allvarligt, har jag skjutit upp det där besöket X antal veckor nu. Andreas knäckte, nålade och trixade och tog reda på var den ömma punkten var. Ledkapseln. Mina fötter är så superstela att det lätt blir lite grejer i kläm och nu var det ledkapseln som fått sig en törn. Blev faktiskt bättre av nålarna och vet nu att jag måste börja jobba stenhårt med rörlighet i fötterna (fy vad tråkigt).

Igår cyklade jag med Mackan och hans gamla cykelpolare och fick en superfin tur i sommarvärmen där jag slapp bli ifråncyklad och kunde känna mig stark genom alla intervaller. 5*2 min acceleration till max start 5 minuter och 20 minuter 1/2 Ironmanpace körde jag. Jäklar vad kul det är att cykla på P5:an! Den går jättemycket bättre när man har pumpat däcken och bromsen inte ligger åt (OBS! 2,5 bar är inte att rekommendera. Jag testade det i torsdags. Det var jättejobbigt).

Har även hunnit med två fina öppetvattensimningar varav en med mycket gott sällskap. Om ni är sugna så kör coach Fredrik ”Ludde” Lundin öppna träningar i Järlasjön. Jag rekommenderar starkt: kom och simma! Mer info finner du här!

Idag har jag dessutom premiärat med Neptun Masters som jag och resten av SCTs elitgrupp skall simma med i sommar när ute 50-ian är överbefolkad. Fick en komplimang IGEN för min simning! Känns som det börjar hända lite grejer med simtekniken och då kommer även farten. Lite synd att missa baddräktsbrännan i stans största solarium men det kommer nog tillfällen för det med.

 

Trams och flams och lite öppet vattensimning i Järlasjön.

Ny dräkt från Orca! Faktiskt den bästa jag haft (och det säger jag inte bara för att jag fått den… finns på cykelcity). Superskön!

Finväder och bra gäng-häng.

 

Det säger bara swissccchhhh när man cyklar på den här cykeln.

 

Mindre roligt. Nålar i foten. OBS” Bortse gärna från slarvet att jag inte fyllt i nagellacket ordentligt. Coach: titta bort!

Tillsist vill jag gratulera Tok-åsa som blev Dansk mästarinna på sprintdistans (!) igår. Det är inte illa pinkat av en långdistansare. Stort grattis Åsa!


Du måste vara inloggad för att kommentera. Logga in

Sommarhelg i Finnmarksskogen


Helgen har jag tillbringat i Norhyttan med familj, släkt och vänner. Fått lite luft i lungorna och samlat lite kraft. Har dessutom hunnit med några episka träningspass i finaste miljö och i solsken!

Dök ner i Ludvika torsdagskväll och gav mig direkt ut på ett långpass löpning. Jag kan säga som så att bilåkande och kursdag med stillasittande en hel dag inte gör under för kroppen direkt. Stelare och tungare Emma har aldrig skådats, tror jag. Tycker om att springa i mina gamla kvarter, det blir som en liten sigthseeing för mig. Hann med tre stycken elljusspår under passet och när jag passerat det första spåret öppnade sig himlen och regnet öste ner. Det var nästan lite skönt att det började regna så jag kunde fokusera på att hålla värmen istället för hur seg jag var i kroppen. Jag tog mig runt iallafall.

Fredagen bjöd på strålande solsken och en underbar cykeltur i trakten. Efter cyklingen drog jag mot Ludvika för att vara med på ett pass med Ludvika Simsällskap under ledning av deras coach Magnus Edström. Frågade tjejerna i omklädningsrummet hur gamla de var. De var 15-16 år. De frågade hur gammal jag är.

 -29, svarade jag.

-Oj då, sa de båda i kör.

Jag är alltså såååå gammal. Typiskt. Passet gick väldigt bra och tekniken har faktiskt blivit bättre efter Mallislägret och Jens tjat om teknik, glid och att jag ska slappna av. Dominerade på avslutande 2*200 fjäril. Det var jobbigt. 2 timmar simmar vi men vi kom bara 2500 meter. Vi vilade en hel del mer än vad jag är van vid (frustrerande mkt) och körde en hel del annorlunda övningar. Fjärilsben med medicinboll tex. Träningsvärken var påtaglig i armarna dagen efter och jag fick äta upp min frustration om den där ”vilan”. Var rejält slut faktiskt.

 Lördagen bjöd på både banlöpning, simning och KALAS för pappa Håkan 60 år. Mycket trevligt. Mamma Karin gjorde ett väldigt bra jobb med arrangemang och höll världens finaste tal så ingen kunde hålla ögonen torra.

Igår var jag ute på en riktig långkörare med Shiven. Sista passet med den cykeln och det var en kamp om livet. Turen var så himla fin och vädret var så bra MEN vinden åt verkligen upp mig stundtals. Det som inte dödar det härdar heter det ju och efter en bonkaglass i Ludvika kunde jag köra hem och köra min off-bikelöpning helt smärtfritt. Jag härdades och jag tror minsann att cykelformen snart finns där!

Här följer lite bilder från helgens äventyr:

 
Du måste vara inloggad för att kommentera. Logga in

Nu är den här!


Min efterlängtade cykel har kommit! Shiven var bara tilll låns från Cykelcity tills min Cervélo P5 six skulle dyka upp och nu är den här! Vilken häftig cykel! Inte nog med att den ser cool ut, den har hydrauliska bromsar och elektroniska växlar också. Man är ju värd det bästa;)!

Häromdagen var jag på Cykelcity och gjorde en Body Geometry Bike Fit. Det ni! Mackan kunde konstatera att jag var ganska normal i utseende och kroppsbyggnad MEN jag var rekordstel i framsida lår och höftböjare. Även fötterna är extremt stela (något jag beskyller alal dessa år av konstsimmadet med balletfötter). Något liknande hade personalen på Cykelcity aldrig skådat. Vad trevligt! Bäst på något iallafall (eller nja egentligen sämst, berorende på hur man ser det);). Nu påverkar inte det sittposition på cykeln så värst mycket men däremot hämmas mitt löpsteg enormt av denna begränsning.

Detta kunde både Coach Jens och Fredrik Zillén konstatera bara genom att se mig springa på Mallis. Jag får helt enkelt inte ut löpsteget bakåt så mycket som önskvärt vilket gör mitt löpsteg stelt och det ser lite ”ofullständigt” ut. Det finns att jobba på alltså och nu när jag vet om min begränsning är det bara att sätta igång med stretch och rörlighetsövningar och vara så flitig jag bara kan!

Nu sitter jag iallafall top notch på P5:an och det finns inga anledningar att skylla min dåliga cykling på materialet. Faktum är att jag känner enom skillnad på min cykelform sedan lägret och säkert en hel del tack vare all tung MTB-cykling i vinter. Kommer bli bra det här!

 


Du måste vara inloggad för att kommentera. Logga in