Blogg

Grundstryka och att härdas


Hann med en liten visit hos min gamla bardomsbästis Lill-Emma (ja, precis, jag var Stor-Emma) på väg hem till Ludvika idag.

Helt fantastiskt det är att träffa gamla vänner. Vi hade inte setts på typ fem år (?) men ändå var ALLT som vanligt idag. Jag har skrattat så tårarna har sprutat hela eftermiddagen!

Gick igenom en hel del minnen och det här är tjejen som fick spela fotboll med grabbarna redan i första klass för hon var så tuff och duktig, varit med i utvecklingslandslaget i alla år ända tills hon skadade sig (det är ju det man gör tillslut när man lirar boll) och ridit in hästar som varit rena rama vilddjuren.

I alla fall så har vi Emmor alltid varit i stallet ihop och var vi inte i stallet så lekte vi häst. Lill-Emma rymde dessutom ffrån skolan ned till stallet (det vågade dock inte jag som snällt satt kvar i skolbänken). Och inte den normala hästleken. Nej här var det ”fälttävlansbanor” över heeeela tomten som vi kutade om och om igen. Inte sällan fick jag agera häst och Lill-Emma satt nöjt på min rygg och drev på tills jag både galloperade och hoppade hinder.  Hade jag inte henne på ryggen, satt hon i en kärra som jag dick dra. Tilläggas bör att ridspöt inte var långt borta, någon av gångerna…Hahha

AHHHH….NOSTALGI!

Ett ihärdigt rännande var det, från stallet, till simträningen, tillbaka till stallet och sedan leka lite häst på det. Det var nog där någonstans jag började bygga min grundstyrka. Inte vet jag om musklerna det fortfarande sitter i, men mycket pannben byggdes under den där ”leka-häst-tiden”. Inget TV-spelande här inte.

Borde det inte vara så för alla barn och ungdommar? Att grundstyrkan byggs i tidig ålder? De ska springa, dra, lyfta, gå, knega, baxa runt bångstyriga djur och härdas!

Nu sitter jag i Ludvika och snörvlar. Gårdagens löppass liknade mer ett skridskopass och jag tror core/styrkepasset därefter var to much för kroppen så idag känner jag mig riktigt risig och snorig igen (har nyst ungefär 379 gånger idag). Nu blir det vila och sömn, för bacillerna ska inte få ta över. HÄRDA!


Nr 8 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Höstens stora skotest!
  • Maxa din träning! Så får du ut mest av din träningstid
  • Våga prova nytt. Gör succé 2023!
  • 7 knep att slippa skador
  • Därför kan kollagen minska skaderisken
  • Vi testar trail i Schweiz
  • Musses marapass inför München
  • Gång är på gång. EM- och VM-hjälten Perseus Karlström går snabbare än du springer
Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Konkurrenter


Det blir hårt i Kalmar i år. Eva Nyström ställer upp med siktet på att vinna, dessutom en bit under 9 timmar. Det börjar bli fler och fler heta namn som kandiderar till första tre platserna. Jag börjar känna mig jäääävligt osäker. Hur ska det gå för mig? Har jag för höga mål och ambitioner? Klarar jag verkligen den hårda träningen som krävs? Kommer jag någonsin bli bra?

Kommer jag komma dit jag vill i framtiden?Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Vilan…


…den är tamejtusan precis lika viktig som träningstimmarna man lägger ned.

Efter en lång hård vecka med lite sömn var jag nästan på gång att bli riktigt förkyld. OCH skadad. Knät sa ifrån, immunförsvaret sa ifrån, pulsen sa ifrån. Till och med min kloke vän och triathlet Åsa sa ifrån.

Några extra timmar sömn. En lugn helg med så mycket vila och tristess att jag knappt minns när jag hade så lite att göra och Volá! Frisk!

Jag har faktiskt tränat på som vanligt förutom det där cykelpasset i fredags kväll MEN jag har tagit det OERHÖRT lugnt mellan passen, något som jag vanligtvis har extremt svårt för. Jag har för mycket myror i brallan helt enkelt!

Nu är jag frisk och glad och har åter anlänt till idyllen Askersund (snälla Bullen hjälp mig…är det verkligen ingen som vet någon jag kan träna med här nere?).

Vilodag stod på schemat och jag har göttat runt i relaxen hela kvällen. Hotellet har oandade resurser (och inte många boende).

Jag har:

A. Solat solarium. Första gången på kanske ca 10 år. Jag bara äääälskar lukten av bränd hud efter 10 minuter i supersolarium (som pratade med mig under hela sessionen!).

B. Legat helt själv i en tiomanna bubbelpool. Ni anar inte vilka snygga ”balettben” jag kunde göra i bubblet.

C. Duschat varmare än varmast

D. Sjungit ”Du hast” i hårtorken

Jo, det är sannerligen skönt med vila ibland. Läser många bloggar just nu där vilan verkar ha kommit lite väl sent. Det snörvlas och snoras lite här och var i landet verkar det som.

Testa det du med och märk skillnad i kropp och humör!

Relax!Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Vem vill lära mig att cykla?


Har genomfört århundradets sämsta trainerpass på balkongen. Kontentan blev:

1. Hur fan installerar man sin kadensmätare till Garminklockan? Efter 45 min strul hoppade jag upp på cykeln och sket i den jävla mätaren.

 2. Varför kommer grannen Birgit, 85 år ut och börjar prata, prata, prata om att balkongen är felkonstruerad mitt i intervallerna? Jättesöt tant (älskar verkligen gamlingar) MEN inte när jag ska träna.

3. Det går förbannat dåligt och hastighetsmätaren visar 19 km/h trots att jag trampar så hårt jag bara kan tills jag håller på att dö.

4. Svetten fullständigt rinner av mig och det svider i ögonen, trots att jag sitter ute och nästan inte har når kläder på mig.

5. Eftersom alla förberedelser tog hundra år så är jag jättesen och två timmar trainerpass tar fortfarande två timmar, trots att man som jag är tidsoptimist. Riskerar därmed att inte hinna med fölsedasfikat med fina Lina.

6. Sambon blir superirriterad på att jag ALDRIG blir klar.

7. Blir ännu mer förbannad eftersom frukostens energi sedan länge är slut och jag får kortare och kortare stubin ju hungrigare jag blir.

Nu är passet fanimej klart iallfall, det tog bara halva dagen. Är det någon som känner igen sig eller är det jag som är så otroligt dålig på teknik, tidsplanerat och vara effektiv? Vill Gud i himlen inte att jag ska bli bra på att cykla eller vad är det frågan om?

Nu ska jag käka en semla så jag blir glad igen. Sen ska jag simma.

Höj!

Tacka vet jag simning. Färre prylar==>effektivare träning.Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Härlig lördagslöp och dryga löpare


Finns det något bättre än helg, träning och att få presenter? Sitter och leker med min nya leksak som jag fått av min kära sambo, en IPad, fy fan va bra!

Mötte upp Helena och Linda för lite härlig vinterlöpning i skogen. När man springer i gott sällskap går allt så himla lätt! Jag hann ju knappt blinka innan jag var tvungen att lämna dem för att springa hemåt. Skulle nämligen bara springa 16 km och tur var nog det för jag har nåt skit i kroppen som gör att jag inte känner mig frisk. Pulsen var uppe i ringa 181 på uppvärmningsjoggningen upp till skansbron där vi skulle mötas upp= inte ok.

Kom över en rolig länk till youtube av en vän på fejjan. Haha, sjukt rolig. Man blir förundrad att man känner igen så mycket. Det finns då sannerligen för många viktigpettrar där ute som tror de vet bäst och applicerar allt de läser helt fanatiskt och tror att det ska bli bra.

http://m.youtube.com/index?desktop_uri=%2F&gl=SE#/watch?v=NPdb7ZDJKS4

Zola Budd, en riktigt cool brud som behärskade barfotalöpningen.

Någon som inte riktigt behärskar det…Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Ibland blir det inte riktigt som man tänkt sig…


Landade i Hammarby Sjöstad för ca 1 timme sedan. Skulle cykla trainer 90 min och köra styrka/core. Ibland blir det inte som man tänkt sig…

Sambon Calle hade dukat upp med god middag och efter den blev jag sittande här, i soffan… Obra.

Näe den här veckan har inte riktigt blivit som jag tänkt. Utryckning till Askersund och misärdagar i fält. Vad sägs om igår, startade dagen med kyla och snö som under eftermiddagen drog över i regn. På hotellet väntade löpintervaller 2*(2 km medel+1km hård) och jag valde att göra dem på löpband. Efter det var det inte så mycket kvar av dagen. Hade ju varit ok om det inte var för att det var min fölseda.

Alla grattis SMS/mail/fejjankommentare gjorde dock det hela uthärdligt och jag somnade som en stock. Bästa på dagen var att grabbarna grus hade fixat tårta till födelsedagsbarnen jag själv och David på Lisas efter simträningen. Alltså, hur jävla bra kompisar har man inte???!!! Sån jävla osis att jag inte var där bara…. Ett stort plus i kanten också att vi äntligen har blivit klassade som stammisar på Lisas Café och därmed hamnat på ”Wall Of Fame” på väggen. Här är bildbevis:

David fick blåsjobb.

Kändisar på Lisas.

Veckan har erbjudit låååånga dagar i vintrigt klimat och slitsamma träningspass på kvällen. Har dessutom sovit dåligt (med mina mått mätta, sorry alla barnföräldrar där ute men jag är som en tonåring och räknar 7 timmar som jääävligt lite). Sömnen, stressen och träningen har gjort att jag blivit riktigt risig. Snuvig, halsont och skruttig som bara den. Allt gå- och stående+ löpbandspass har gjort att jag fått ont i knät dessutom.

Gnäll gnäll gnläll, förlåt för det men jag måste bara klaga av mig lite för att rättfärdiga att jag sitter här framför datorn/TVn och käkar fredagsmysgodis och inte ute på ballen med cykeln mellan benen. Det var min hårda vecka. Tusan!

PS. Såg att Jojje bloggat om att ha coach INNAN mig. Typiskt, jag är så hopplöst efter *SUCK, ska snart bli trendig*…

PS 2 Borde man inte få bra hy av att vara ute hela dagarna och inte använda smink alls? Jag har fått tonårsakne på senaste, kan de bero på icke tonårssömn?Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*