Blogg

Löpning, glädje, gemenskap- ASICS FrontRunner


Vilken helg jag haft! Vi har haft team-träff med hela FronRunner Sverige vilket innebär löpning, glädje, gemenskap och ännu mera löpning. 
Vi inledde helgen på bästa sätt med ett svettigt men otroligt kul pass på Barrys Stockholm. För er som ännu inte hunnit testa kan jag verkligen rekommendera det, ett intensivt pass där man varvar intervaller på löpband med klassiska styrkeövningar. Man kan säga att vi FronRunners fick en riktigt kick start på helgen. Vi avslutade kvällen med god middag innan vi drog oss tillbaka till hotel At six där vi bodde under Stockholmshelgen. 

Lördagen startade tidigt med ett roligt löparevent tillsammans med Stadium på Drottninggatan. Vi FrontRunners höll i löpargrupper dit alla var välkomna att delta. Det fanns flera roliga pass att starta dagen med, bland annat ett myspass genom Stockholm, ett teknikpass och ett lite intensivare intervallpass. Jag var med och höll i intervallerna och var vi inte vakna innan passet så var vi det definitivt efter. Vi körde ett pass enligt följande: 5x60sek, 2min vila, 10x30sek, ett bra upplägg som passar de flesta. Sedan var det frukost och löparsnack på Stadium med alla deltagare. 

När vi vinkat hejdå till alla löpare sprang vi vidare för fotografering i stan samt uppe på taket på Hotel At six. Vilken utsikt vi hade och vilka bilder det blev! Kan verkligen rekommendera hotellet som ligger endast ett stenkast från Drottninggatan. 

Foto: Sanna Hed

Lördagen fortsatte med ett äventyr på hög höjd. Vi fick chansen att ta oss runt blad trädtopparna på olika typer av hinder. Jag tog mig upp för trädstammen på en tall 20 meter upp. Jag lyckades dock bara ta mig fram och tillbaka över första hindret innan jag fick se mig besegrad av höjden. Dock kunde jag från en trädtopp spana in mina lagkamrater som rörde sig lika enkelt som apor bland topparna och (vad jag kunde se) helt orädda för höjden. Minst sagt imponerande. En aning höga på adrenalin bestämde några av oss att vi skulle springa de 10km hem till hotellet från äventyrsbanan och det var en underbar löptur i riktigt fint höstväder. Som belöning avslutades dagen med fantastisk middag på hotellets restaurang. 

Foto: Anna Lång

Söndagen inleddes med massor av spännande nyheter gällande ASICS kommande kollektioner och lopp. Vi fick dessutom med oss ett par nyheter hem. En gammal favorit i uppgraderad version som vi fik var ASICS DynaFlyte 2. Dessa kommer jag avverka måååånga mil i framöver. Dessutom en hel del snygga kläder som ni kommer få se mer av framöver här på bloggen. Kan ni inte hålla er finns små smakprov på Instagram där ni hittar mig under @soofiean

Ett fint avslut på helgen var ett skönt Soma Move-pass på taket i höstsolen som leddes av Sanna Hed. Soma Move är ett pass där man jobbar med rörlighet i ett mer konstant flöde. Rekommenderar detta pass till ALLA. 

Idag känner jag mig fylld av energi och inspiration och jag ser fram emot en härlig höst och nya spännande träffar med min underbara löparfamilj i ASICS FrontRunner!


Nr 5 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Fem farthöjande pass du måste testa
  • Det händer vid överträning
  • Ätstörning? Symtom du ska ta på allvar
  • Artros i knät?
  • Nya sköna löparskor
  • 6 enkla sätt att testa formen
Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Aldrig nöjd


Man kan springa flera mil, köra intervaller, bygga upp styrka osv. Träningsmöjligheterna är oändliga och dagligen kan man läsa om den ena träningsformen efter den andra som är alla är lika viktiga. Självklart är variation bra och nödvändigt för att man ska fungera och må optimalt. Men det måste ju finnas en gräns för hur mycket träning man kan klämma in i sitt schema. 
Det spelar nästan ingen roll vad jag tränat så känns det som att jag missat något och att det jag gjort inte är tillräckligt. Om jag är ute och springer en runda kan jag känna att jag måste träna något mer, exempelvis styrka. När jag sedan gjort det och känner mig nöjd en lite stund så slår det mig att rörlighet är ju viktigt också, kanske yoga eller stretching vore bra. Ytterligare en tanke dyker upp om att styrkepasset kanske inte var tillräckligt hårt, och sprang jag inte lite väl sakta?
Oavsett hur jag tränar så känns det som att jag alltid kunde gjort lite mer och lite bättre. Alla andra har ju tid och orka att springa sig helt utmattade och pumpa det sista ur musklerna samt köra ett härligt avslappnande yogapass varje morgon, eller!? 
Kan man träna perfekt? Hur hittar man den bästa balansen och hur hittar man orken till allt? Jag blir oftast inspirerad av att läsa hur andra tränar, se härliga bilder på vältränade människor i snygga miljöer. Och jag förstår att om man vill bli bra på något så krävs träning och det tar tid, men kommer man någonsin känna sig nöjd med sin träning?

Hur känner ni?


Antal kommentarer: 3

Göran Johansson

För mig handlar det om att ”skala” ned vad löpning handlar om. Den fria människans rörelseglädje i tillvaron, långt från gpsklockor och mellantider. Resultat och prestationer gör vi för att ha något att visa upp för andra. Kan vara roligt men det är inte grunden.


Lennart Johansson

Jag har ju nått en ålder (65), då blir jag ofta besviken för att jag inte är lika snabb som tidigare, fast det är ju viktigare att jag mår bra.
Nöjd blir jag nästan varje gång jag kört ett pass.
Jag gillar att följa Dig och inspireras av Dig!


Sofie Nelsson

Tack, vad roligt att höra Lennart!
Synd att du känner dig besviken över dina tider. Kanske är det Göran och Stefan nämner nedan att man ska vara mer fokuserad på att man faktiskt kan springa och att resultaten inte är så viktiga. Vi kanske ska fokusera mer på en känsla och glädjen i att kunna röra sig som man vill 🙂
Men det är svårt och en utmaning!Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Den där dippen


Ibland och oftast flyter träningen på bra och det går av bara farten. Man har sina rutiner och springer sina kilometrar.
Jag har tränat ganska ofokuserat den senaste tiden. Eftersom jag var skadad under en period i somras ville jag inte planera in några större lopp eller sätta några specifika mål. Jag var rätt trött på att ha ont och besvär med det ena och det andra så jag hade i princip bara att bli hel som största mål.
Jag har tappat lite fart och inte fått så mycket struktur på träningen vad gäller intervaller och annan fartträning. Däremot har jag kört mycket mängd och ”bara sprungit”.
När jag var ute och sprang igår och funderade på vad jag ville ha ut av min träning kändes det nästan helt meningslöst. Jag bara springer och springer men till ingen nytta. Jag har inga tydliga mål och jag vet inte riktigt vad jag vill, jag älskar att tävla men är just nu inte särskilt snabb på någon distans.
Frågan är om det ens är viktigt? Egentligen inte men det är ändå en del av det som driver mig, att bli snabbare och att få tävla mot andra duktiga löpare. Ett annat mål är ju att bara må bra och ha en frisk kropp tack vare löpningen men då är frågan om all den tid jag faktiskt lägger på träningen är nödvändig. Om målet bara är att må bra alltså. Då behöver jag ju inte ens vara ute och springa.

Jag kan drömma om hur jag vill att min löpning ska utvecklas. Jag hade gärna velat att löpningen var en del av mitt jobb och att jag kunde leva på min stora passion. Men så lätt är det inte och trots mycket slit går det inte alltid vägen och jag ställer mig än en gång frågan om det ens är värt att försöka. Just nu känns det som jag trampar på samma ställe i en liten uppförsbacke.

Hur gör ni när ni behöver motivation och det känns slitigt? 


Det är så här jag drömmer om att mitt liv ska se ut!


Antal kommentarer: 2

Jonas Karlsson

Oj vad jag känner igen mig i den här texten! Var krasslig hela vintern/våren med yrsel och trötthet, tvingade mig själv ändå att upprätthålla en hyfsad träningsmängd. Genomförde sedan mitt första marathon i maj och efter det är all motivation som bortblåst. Tycker plötsligt att träningen tar väldigt mycket tid, tid som jag hellre spenderar med familjen. Försöker nu i alla fall ta mig ut några gånger i veckan, utan målsättningar, i väntan på att motivationen skall återkomma. 🙂


Sofie Nelsson

Vad skönt att höra att fler känner igen sig Jonas!
Däremot lät det tråkigt att du känt av tröttheten och yrseln, bra att du lyssnade på kroppen. Hoppas motivationen kommer åter 🙂Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Run the world


Solen är på väg upp, det är ovanligt tyst och lugnt för att vara en stor stad full av liv. Man ser några enstaka människor på väg till sina arbeten som just gnuggat sömnen ur ögonen. Jag själv har precis snörat på mig löparskorna och andas in den tidiga morgonen ute på gatan. Så startar jag klockan och ger mig iväg. Upp och ned över trottoarkanter, förbi en 7-eleven som just öppnat, en man som torkar av borden utanför ett café och vidare till en lummig park. Jag letar mig fram mellan vackra byggnader och bakom varje gathörn väntar något nytt och spännande. Det är som ett litet äventyr och det är bara mitt. Resten av staden sover och här susar jag fram på, för mig, outforskad mark. Det är en speciell känsla och jag älskar den! 

Att upptäcka nya platser med löparskorna på är bland det bästa jag vet och jag tror att alla som startat dagen en tidig morgon i en ny stad känner igen sig. Det är nästan som att ha staden helt för sig själv. Att det dessutom är det bästa sättet att uppleva och ta del av nya platser på gör det ju inte sämre. Man får se alla de populära sevärdheterna och även alla smultronställen däremellan. De platser som inte är utmarkerade på kartan men som är minst lika intressant eller vackra. För mig finns det inget bättre sätt att starta dagen på och man får enkelt in träningen på semestern också. 
Dock kan jag inte minnas att jag någonsin upplevt en sådan springtur som träning, det är ren löparglädje!
Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

I’m alive!


Nu har jag inte skrivit något på nästan 4 veckor. Ett litet semesteruppehåll kan vi kalla det. Jag har varit ute på resande fot och njutit av löpningen till fullo. Och gissa vad, jag har inte ont någon stans längre. Kanske beror det på att jag bara sprungit på känsla och släppt allt kring prestation och tider för en stund. Tack vara det har jag avverkat måååånga mil (och höjdmeter).
Jag är laddad med energi och riktigt taggad för nya utmaningar. Jag tänkte återkomma med en utförligare beskrivning av mina framtida mål. Det blir lite nya spår men också fortsättning på gamla banor.
Jag kan säga att en del inspiration kommer från sommarens resor.

Två av semesterns veckor spenderades på resande fot och vi har sprungit i vackra landskap i Italienska Lombardiet, längs Barcelonas livfulla stränder och storstadspuls samt högt uppe i bergen i Pyrenéerna i Andorra. Jag kan rekommendera alla destinationer men kommer berätta mer i egna inlägg framöver. Har ni besökt någon av platserna? Vad tyckte ni?

Hur ser era framtida mål ut? Är det lopp, tider eller något annat ni jagar?

På toppen av Coma Pedrosa, Andorras högste berg 2940 möh.


Antal kommentarer: 4

Mickesotoksd

Härligt att höra att du är hel igen!
Jag springer oxå alltid om jag besöker en ny stad lr är på sem. Gärna före frukosten, innan staden vaknat till liv & trafiken är lugn. Blir en helt annan upplevelse än i det vanliga bruset. & hotellfrukost efter en morgonlöpning… oslagbart 🙂
Annars springer jag lika mkt för sinnet som för fysiken. Har tillbringat hela sommaren i Härjedalsfjällen med många fantastiska turer. Inte så snabba & effektiva direkt, men vackra & rogivande 🙂 Km & höjdmeter har kommit av sej själv lixom.


Mickesotoksd

Här länken till Friskisloppet 🙂
https://www.facebook.com/karin.bruzelius.1/posts/1979643675383034


Mickesotoksd

Den här kanske funkar bättre… 🙂
http://karlstad.friskissvettis.se/nyheter/friskisloppet-2017


Sofie Nelsson

Härligt att fler gillar att resa och springa 🙂 Och frukosten smakar ju verkligen bra efteråt. tack för tips om friskisloppet!

Kul också med nya utmaningar och fjällmaraton Stefan! 🙂Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Löpning i Italien och Andorra


Om en dag går jag på semester och det bär av till Italien strax norr om Pisa, Barcelona och avslutningsvis Andorra. Det ska bli så skönt att komma iväg och jag ser verkligen fram emot att få springa på nya platser. 

I Italien bor vi ute på landet i en liten by omringad av vackra vinfält och gamla slottsruiner, tror inte det blir särskilt jobbigt att springa i en sådan miljö. Någon som varit i närheten och har tips? Planen är att göra dagsturer till bland annat Parma och Bologna. Förutom de vackra vyerna är maten något jag ser fram emot. 

I Barcelona har jag varit många gånger och känner mig ganska hemma men tar gärna emot tips på smultronställen, bra restauranger och roliga löpslingor.

Slutligen har vi Andorra, där har jag aldrig varit och vi utgår från huvudstaden La Vella. Någon som har några fina tips på vad vi bör göra, se här? Vandra i Pyrenéerna är såklart huvudmålet!

 
Redo att ta mig an nya vägar!


Antal kommentarer: 2

Mickesotoksd

Hej!
Barcelona… var du där under attentatet? Hemskt! Ingen svensk verkade bli skadad, men traumat om man är på plats. Hoppas ni mår bra inombords!

En helt annan sak. Skriv upp 26/9 i kalendern! Då är det Friskisloppet i Karlstad igen! Hoppas det passar i planerna. Välkommen 🙂


Sofie Nelsson

Hej Micke!
Tyvärr var vi i Barcelona under attentatet men som tur är slapp vi se och ta del av det hemska. Tack för omtanken.

Vad roligt med Friskisloppet, det är noterat i kalendern nu 😀

Ha det gott!Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*