Blogg

Mitt 102:a RW Blogginlägg


– ” Black man rhythm with a white boy beat. They got him on milc and alkohol” (Dr Feelgood)


– Härlig vecka igen med ganska bra träning och roliga aktiviteter. Bra respons på min omstart av bloggen. Dock har inte Zandra Buud kommenterat nåt ännu. Har hon övergivit mig eller firar hon fortfarande Jonas Ultravasa-seger?

– Finns det regler för bloggar? Hur ofta skall man skriva? Hur långa inlägg skall det vara ? Det finns ju bloggare som skriver varje dag eller flera gånger per dag. Jag har fullt sjå att få ihop ett inlägg per vecka. Betyder det att jag lever ett händelsefattigt liv utan roliga vänner eller upplevelser, eller skall jag börja skriva om vad jag åt till frukost och ge recept på nån löparmusli?

– Lars Södergård (RW:s bäste bloggare) gick från långvårdsmässig till 29.44 på Finnkampen! Jag spådde sub 30 dagarna innan och fick rätt. Bra LG.

– Värvet har blivit tråkigt. Kanske för att de flesta bra gästerna varit där redan. Kristoffer Triumf är lysande som intervjuare men gästerna…

– Ingen har ringt från kungahuset efter min sågning förra veckan. Tarras Wahlberg är på älgjakt och Madde & Chris har är på kärlekssemester nr 7.

– Malmö FF i Champions League! Grattis spelare och ledare. Bra för svensk fotboll. Nu kan MFF köpa spelare och betala bra för dom. Det kan gynna andra mindre klubbar också. Men många menar att dom dödar Svensk Fotboll?

– Veckans träning: 10 x 1 min backträning, 90 min crosstrainer, 6 x 4 min cykel och 2 x10 min tröskel på band + lite uthållig styrka. Ett pass innehöll 900 repetitioner (100 KB sving -100 squats-100 leg extension-100 situps-100 biceps curl-100 bålvridning-100 PQ-stepup-100 Mo farah-100 mountainclimbers)

– Erik Hamren tycker att svenska ungdomar förbättrat sin teknik men tappat på den fysiska delen. Han hänvisar till att skolan minskat på idrotten och stillasittande aktiviteter. Bra att en förbundskapten belyser detta. Nästa helg skall jag föreläsa för alla tränare i Damallsvenska och elitettan samt förbundskaptenerna hur jag lade upp fysträningen på Umeå IK:s storhetstid samt mina två i i Tyresö.

– Jag har härliga elever på Bräntbergsskolan. Vi har en skön sammanhållning och roligt tillsammans. I veckan var jag två dar i Tavelsjö på Teambuildning med en åk 9 fotbollsklass. Fiske, paddla kanot, samarbetsövningar, Mästarnas Mästare mm. Kanot-kunskaperna var blandade eftersom 3-4 kanoter välte och gav eleverna lite extra bad och simträning. Men bara glada miner och vi hade det mysigt vid lägerelden på kvällen. Man tjänar på att lägga extra krut på sammanhållningen. Högstadiet kan vara tufft för många och då är det viktigt med en bra miljö i sin klass.

– Alberto Salazar (tränare för bland annat Mo Farah och Galen Rupp) har 10 grundregler för sina löpare:

1. Var konsekvent och håll dig till din träningsplan.

2. Våga vila. Efter de tuffa fartpassen kör lugn distans eller alternativ träning.

3. Öka träningen max 10% i månaden och på året.

4. Spring på mjukt underlag så ofta du kan. Terrängspår, gräs mm. för att stärka senor, ligament och muskler.

5. Du måste träna snabba pass i tävlingsfart eller snabbare då och då. Annars får kroppen en chock på ttävlingen. Vänj dig med högra fart.

6. Kör styrketräning med egen kropp

7. Rätt utprovade skor. 

8. Jobba med din löpteknik så du sparar energi och löper effektivt.

9. Pusha dig mentalt när det går tungt. Ge inte upp. Tro på dig själv

10.Använd gärna tekniska hjälpmedel som pulsmätare, GPS klockor och filma ditt steg

– Ett tragiskt faktum är att många av mina elever följer Paradise Hotel slaviskt. Jag kollade upp lite klipp från veckan och blev nästan stum. Förutom alla sexanspelningar och det grova språket så hade dom en kunskaps-frågesport i veckan. Några utdrag:

” Vad faan är ett landskap?” (Saga)

” Jag vet inte vilken världsdel Sverige ligger i ”? (Saga)

” Jag sköter sexet så sköter han påläsningen” (Saga )

” Jag kan räkna upp många länder, men vet inte vart dom ligger” (Calle)

– Några fina vinylinköp i veckan: Ryan Adams (4+), gammal Motley Crue (4+) och Reigning Sounds nya (4+). Dessutom hade Stefan Nilsson fixat en grym spelning med Dr Feelgood i onsdags (inne i skivbutiken) 1 tim 24 min med bara hits. Efteråt gick sångaren och tog oss alla i publiken i hand.

– Lisa Klinga från Tyresö (numera i Norge) är en skön tjej. Nu tränar hon på olika utmaningar. I veckan klättrade hon med rep ändå upp i taket utan hjälp av benen. Förra året sprang hon 96 st Arsenal-löpningar. Däremellan är hon en party-tjej också.

– Imorgon springer Malin Ume-milen (hoppas på 36.30) och nästa helg SM halvmaraton i Stockholm (1.22) Hon är i bra form och körde bland annat detta pass i veckan: 1x 15 min  tröskel (3.40min/km) + 1 x 10 min tröskel (3.40 min/km) + 6 x 200 m bana 34-35 sek med 1 min ståvila. 

– Bäst just nu enligt Broder Anders: Att rösta och Barkley Fall Classic loppet i USA.

– Bäst just nu enligt LG: Liverpools match mot Tottenham och min Linn Majik 1 förstärkare


Nr 6 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Sommar, sol och löpning! Smarta tips inför semesterträningen
  • Känn  in farten med enkelt test
  • 11  snabba skor i stort test
  • Frida Karlssons favoritpass
  • Så rehabtränar du Löparknät
  • Dopingreglerna ALLA ska ha koll på
  • Allt om löpningen på Friidrotts-VM
Bli prenumerant
Antal kommentarer: 1

Lars Södergård

Fortsätt som du gör LG. Vad du nu gör. Du gör det bra iaf.
Uttern: Jag vet, frekvensen suger hästpung. Men det blir så när man måste jobba och sen ska träna sig jättetrött på kvällarna, jag pallar helt enkelt inte allt som oftast. Jag hoppas på att kunna bli heltidslöpare eller alternativt heltidsbloggare nästa år. Då jävlar.Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 101:a RW Blogginlägg (omstarten)


”Jag vet inte vem jag är, men jag vet att jag är din”! (Håkan Hellströms dedikerar den låten till sin lille pojk)

– Yes!  Back in business. Mitt blogguppehåll blev bara 5 veckor. Jag tackar för alla trevliga mail mm som ville ha en fortsättning.Jag saknade att kunna skriva av mig lite. Och mitt ego behövde en liten boost. Och Åkesson, Forsmark, Södergårdh, Forsberg, Prehabbarna mfl har dock hållit bloggarna igång på ett trevligt sätt. Peppe har lovat nakenbilder, Danne Blom har lovat 7up och Fanta och Nina Fagerholm skall avslöja sina bästa axelövningar.

– Sommaren har varit härlig både vädermässigt, träningsmässigt och upplevelsemässigt (finns det ordet?). Roligast var Mattias & Linns bröllop ute i Nacka. Starka känslor att gifta bort sin son med allt vad det innebär. Linn och hennes kompis bjöd oss alla på en dansuppvisning (dom har varit tävlingsdansare), hans barndomskompisar och min pappa höll starka tal, Jag höll ett fint tal och som avslutning skulle Mattias hålla en kärleksförklaring till sin fru. Då tog han gitarren och satte sig och sjöng ”Stand by me” för henne!! Jag hade inga tårar kvar efter det. Man får vara känslosam fast man är 56 år och fd tävlingslöpare. Det är fint säger dom som vet.

– Lars Södergård springer 10000 m på Finnkampen imorgon. Han hänger med kastarna för att känna sig smal och få lite styrketips. Jag tror han gör sub 30.

– Runners World får konkurrens av en ny tidning som heter Spring. Det är bra med konkurrens. Då tvingas vi vara på tå och bli ännu bättre. Dom skrev nånstans att det skulle skrivas för de som älskar löpning mm. Och hade en syrlig kommentar om den ”andra tidningen” med snygg yta.Det är bra för alla löpare att ha flera magasin att välja på. Och vi har förstärkt med Szalkai bland annat. Och jag älskar alla löpare.

– Drottning Silvia och prinsessan Madelene bojkottade Polarprisgalan för att Chuck Berry fick pris. Chuck Berry dömdes 1962 för att ha låtit en mexikansk flicka följa med på turnen. Det klassades för trafficking och han fick tre års fängelse. Hon var minderårig och han hade nog sex med henne. Det är givietvis fel. Men det hände för 52 år sen och han avtjänade tre års fängelse. Silvias Pappa var med i Nazistpartiet och startade ett företag som tillverkade vapen. Men kungafamiljen är så fina och heliga och….

– Dotter Malin har vunnit 4 lopp på 13 dar. (halvmara 1.23, 3000 m bana 10.24, terränglopp 7 km och DM 10000 m 37.24) Nu laddar hon för Ume-milen (36.00 ?) och SM halvmaraton.Därefter blir det Lidingöloppets 30 km. Följt av två veckor som löpledare i Portugal innan hon testar Vintermaran. 

– Många fina inköp i sommar. Kommer bilder nästa inlägg. Bomberjacka, jeansjacka, acne-jeans, väst. Och inte ett plagg från Dressman kan jag lova.

– Mina adepter går som tåget. Många har Lidingölopet som mål. Yderberg har Chicago Maraton, Lodin har milen , Malin Bolte har New York och det ser bra ut för alla. 

– Själv har jag kört mycket i slalombacken för att stärka mitt taskiga knä. Mycket uthållig styrka, crosstrainer och cykel. Formen är hyfsad men löpmässigt går det för sakta. Nu väntar jag på tid hos ortopedläkaren för att se om dom kan fixa menisken och putsa till i knät (brosk mm). Huvudvärken blev bättre under en period men denna vecka har jag haft huvudvärk 4 dar i rad. Tungt som faan.

– Mitt stora materiella glädjeämne är förstärkaren Linn Majik 1 som jag köpte av Per Dahne på High Fidelity i Stockholm. Herregud vilket ljud! Vilken glädje! Jag spelade skivor sammanlagt 14 timmar förra veckan.

– Jonas Buud och Ultavasan!!! Han är otrolig på långa sträckor. 4.01 min/km i 90 km?! Grattis och respekt.

– Balotelli till Liverpool kan bli hur bra som helst och hur fel som helst. Men Brendan Rodgers är duktig med problembarn. Lidingölegenden Magnus Bergman får njuta av iskalle Torres i Milan. Lycka till Magnus..

Tuffa träningspass:

1. 4 x Supertvåtusingar ( 800-600-400-200 m) 45 sek vila per lopp och 2 min per serie. Löp 800m i milfart vila 45 sek. Löp 600 m i 5 km fart vila 45 sek. Löp 400 m snabbare än 5 km fart, vila 45 sek och avsluta med 200 m allt du har. Vila 2 min. Upprepa 3-5 ggr.

2. Uthållighetswod 20 min : 6 bicepscurl-8 situps på boll-10 squats så många varv du hinner på 20 minuter

– Jordnötssmör vs mandelsmör ? Det verkar som om mandelsmör är bättre att springa på. Mer energi och protein. Jag skall läsa på lite. ”32.15 Bergstedt” kör rödbetsjuice så att han är alldeles röd både inne och ute.

– Bäst just nu enligt Broder Anders:löpning i Kittelfjäll, 12 km och 1000 höjdmeter

– Bäst just nu enligt LG: Elvis country platta, P.F Sloan, Dr Feelgood och Röda PollyLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 100:e RW Blogginlägg


– Don´t stop believin. Hold on, streetlights people ! (Journey)


– Nu skall jag summera och titta lite framåt i mitt sista blogginlägg på ett tag (kanske återkommer om jag känner att jag har nåt viktigt att berätta). Jag fortsätter att skriva artiklar och svara på frågor som coach i Runners World. Och fortsätter att coacha ett tiotal adepter.

– Jag började springa hyfsat seriöst 1978 och har tills idag sprungit nästan 15000 mil och 750 tävlingar. Mest stolt är jag över 29.57 på 10000 m bana och 1.43.34 på Lidingöloppets 30 km. Jag har testat alla olika träningsfilosofier som funnits och läst massor av böcker, artiklar och intervjuer med andra löpare och tränare. Några slutsatser kan jag väl dra: 

1. Spring mer

2. Spring fortare ibland

3. Ät bra-vila bra

4. Våga bli trött

5. Pulsera och variera träningen

– Sommarprataren igår , Oskar Kihlborg (äventyrare och föreläsare) jobbade ett tag på ett äldreboende. Då frågade han gamlingarna om deras liv och om dom ångrat något? Kontentan blev att dom nästan inte ångrat nåt dom gjort. Däremot ångrat saker dom INTE gjort!

– Jag har ju haft förmånen att testa olika träningsprodukter under de senaste åren. Här kommer min lista:

Bästa löpsko – Asics DS Trainer

Bästa bubblare och nykomlingar- Salming, Pearl Izumi 

Bästa löparklocka- Garmin 620

Bästa sportglasögon – X-kross

– Veckans träning har varit ganska bra några tröskelpass på 3 x 10 min, stavgång i slalombacken, styrka. crosstrainer samt 40 km cykel stenhårt

– Malin är skadefri igen efter 17 dagars uppehåll från löpningen. Vi stegrade träningen från 6 km – 9 km – 2 x 10 min tröskel till 16x 1 min. Nu är hon på g igen.

– Kalle Dyall blev 3:a på VM i Crossfit (m 44-49) Han är ett fenomen. Dansare, sångare och stark som tusan. Förebild verkligen.

– Min son Mattias kör också dubbla pass nu. Han testade en av grenarna som dom körde på VM i crossfit. 1 km rodd + 5 varv av 25 st pullups och 7 axelpress på 60 kg (125 pullups-35 axelpress) Han var inte så mycket sämre än de tävlande.

– Dessutom gillar jag bra och snygga produkter i övrigt. Här kommer min lista:

Bästa hörlurar – Astell & Kern

Bästa godis – Röda Polly

Bästa Tshirt – BLK DNM

Bästa jeans -Acne modell max

Bästa skinnjacka – BLK DNM

– Bästa böcker: Jan Gradvall och Erik Niva

– Jonas Buud vann nyss sitt 8:e Swiss alpine 79 km (6 min före tvåan) Han låg 45 sek efter ledaren vid 46 km, men är ju rutinerad och stark och lekte hem segern. Grattis som tusan !

– Mina Musikfavoriter: Håkan Hellström, Kent, Byrds, The Jam,The  Smiths, David Bowie, Van Morrison, Nirvana, Oasis, The Band, Bon Iver, Tom Petty , Flamin Groovies, The Toms, Dwight Twilley + massa powerpop som Stefan Nilsson grävt fram åt mig.

– Dessa funkar också bra: Winnerbäck, coldplay, Velvet underground, Undertones, Suede, Blur, The Clash, Dylan, Teenage Fanclub, John Hiatt, Eagles, Fleetwod Mac, Mott the Hoople, Oskar Linnros, Beyonce. John Legend och……

– Flip Belt är en ny produkt som Johan Stegfors /X-Kross) tagit hem. Ett förvaringsbäälte att använda under fysikt aktivitet. Mobil, nycklar, pengar mm. Det sitter perfekt och skaver inte. Överraskande bra. Kolla med Johan på X-kross och www.flipbelt.com

– Årets starkaste och mest saknade: Kristian Gidlunds sommarprat och tidiga bortgång i cancer

– Årets retroglädje: Min resegrammofon

– Årets sötaste: Felicia Anoff

– Årets sorgliga sorti: Tyresös konkurs

– starka minnen och fina vänner

– Jag kommer nu stänga igen mina ”hemsidor”  www.tryggimigsjälv.com, www.ödmjuk.nu samt www.fåfängnejdå.se

– Bästa träningspass alla kategorier: Kombipass 4 x 1 min backe + 3 x 1000 m plant + 4 x 30 sek backe

– Bästa styrkeövningarna: Mo farah och enbensknäböj i Trx

– Mina adepter går framåt som tusan. Olika målsättningar och förutsättningar. Den som klarat flest mål är nog Stina från örebro. Och jag har flera på gång inför Lidingöloppet också.

– Peppe får inte vara med i detta inlägg. Men kram till hans fru Cecilia, Erika K-G, Kayo, Hasse Eriksson, Szalkai, Lars Södergård, Emelie Forsberg, Vanessa, Jonas L, Stefan L Mårten Klingberg och några till. 

– Extra plus till Springtime, Runnes World, Bicycling, Womans Health och Bräntbergsskolan. Nu skall jag sluta smöra, jag lovar!

– Tack för denna tiden och fortsätt läsa mig I Runners World. Nu skall jag fortsätta bgga upp mig och bli en ännu bättre människa (trots jag stämgt ner mina hemsidor)

– Bäst just nu enligt broder Anders: Backlöpning på 15% lutning på köpband samt nya frisyren

– Bäst just nu enligt LG: sol, träning och mitt 100:e blogginlägg.

KOM IHÅG!  Spring mer och fortare samt våga vila, våga bli trött, våga njuta


Antal kommentarer: 2

Mårten Klingberg

Kram tebax, min vän! Det har varit ett sant nöje att följa din blogg. Inspirerande på alla sätt och vis. Och skön ton. Såklart! (Crossfit verkar kul för övrigt. Räcker det med att posera i bar överkropp, eller är det fler moment?)


Lars Södergård

Det här var ju lite tråkigt, din blogg var ju faktiskt en av få (ca tre) jag följde. Men vi kan göra som så att du mejlar mig ett inlägg lite då och då istället. Så behöver ingen annan se. Förresten, min form börjar komma tillbaka i takt med att pollennivåerna från helvetet börjar sjunka. Satte helt okej banpass igår med sista tusingen och fyrahundringen på 2:46 respektive 59 låga. Bra inför Ume.Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 99:e RW Blogginlägg


Provsmakar livets heroin, Mmm och om du nånsin vill ha en idiot. Mmm lägg din hand i min (Håkan H)

– Näst sista inlägget på ett tag. Skall förklara några saker för er.

– Träningen har gått segt denna vecka. Trots jag som idrottslärare är ledig jämt (12 veckor lov per år) känner jag mig trött och seg. Dessutom skulle jag testa mig på formkontrollsintervallen vid Gammlias 3.7 km spår. Gick segt och fick ont i knät som faan i utförsbackarna. Tid 12.29 ( hade 11.31 ifjol och 10.26 för 7 år sen). Blev tvungen att cykla och köra lätt crosstrainer mån-fre.

– Styrkemässigt dock ok i både ben och mage.

– Vi långlediga lärare (12 veckor per år) har tid att lyssna på podcasts och musik. Veckans Alex & Sigge var skön. När Sigge gick ut åk 9 så skulle dom ha avslutningslunch. Där var lärarna från låg och mellanstadiet inbjudna också. Och Sigge tyckte väldigt illa om en av lärarna han haft i åk 4-6. Sigge tog med sig sina tolv (12) sparade mjölktänder han haft i en burk sen den tiden. Tänderna var av blandad kvalitet, levrat blod och lite hål i några. Han bad de elever i åk 8 som skulle servera maten, att lägga alla 12 mjölktänderna i den taskiga lärarens potatismos?! När läraren tog en tugga av moset så stannade hon upp och spottade ut två tänder plus lite mosrester. Sigge såg hur hon petade i resten av moset och plockade ut tand efter tand. Till slut reste hon sig upp och gick hem! Fruktansvärd hämnd. Inte ens jag skulle komma på en sån idé.

– En av mina bästa kompisar Richard Larsson har varit i Spanien med några kompisar. Där gick dom hela dagarna omkring i sina speedos. Han var glad åt min speedo-bild från 1988. Även morronjoggarna genomfördes i speedos. Undrar vad Lise-Lotte hade på sig?  Även Musse Hasselvall menar att speedos är helt rätt fortfarande. Och Musse har ju varit modell åt Frank Dandy underwear.


– Jag får många inbjudningar på Facebook att spela Candy Crush med kompisar och bekanta. Jag har ingen lust att ladda hem och spela detta. Jag kör Sudoku och schack ibland. Det räcker. Lemmy vill inte heller spela CC.

– Jag skall till Göteborg i september och föreläsa om hur jag lade/lagt upp fysträningen under åren med Umeå IK/Tyresö FF. Deltagare är alla allsvenska tränare och tränare från eliettan samt ledare för de olika landslagen. Det känns roligt och som ett litet erkännande. Det var Karolina Westberg och Victoria Sandell (tidigare Svensson) som ringde. Båda jobbar åt Sv Fotbollsförbundet. Och det hade framkommit önksemål att höra hur jag lagt upp träningen under hela året. Jag satt och summerade alla år från 1997 tills idag och såg hur utvecklingen sett ut. Mina influenser genom åren har varit Ajax upplägg, lite vad dom gjort på academierna i Frankrike, Arsenals herrar samt egna erfarenheter. Nu har jag fixat en skitsnygg presentation på Keynote/powerpoint.

– Peppe hörde av sig med nya bilder (han har varit med 37 ggr i bloggen) Nu springer han varje dag, kör yin-yoga och har gjort några gig (det heter så) med Ebbot. Det är lite coolt tycker jag. Kolla nere i högra hörnet. Där sitter Peppe-mannen.

– Malins knä är bättre men hon har inte sprungit på 15 dar. Dock kan hon köra intervaller på crosstrainer. Så jag hoppas hon inte tappar så mycket. Det är SM 10000 m bana den 2 aug här i Umeå. Hon och Acche bjöd på glass-wienerbröd i torsdags för att hedra sin far.

– När man skall hjälpa folk med träning så säger vissa ibland : ”Jag har inte tid” eller ”min partner vill att jag skall tillbringa mer tid med honom/henne” !?                   

Lyssna nu: Veckan består av 168 timmar 

– du sover 56 timmar (7 x 8 tim)

– du jobbar 40 timmar  (5 x 8 tim)

– du äter  14 timmar ( 7 x 2 tim)

– du är på toa 7 timmar  (7 x 1 tim tandborstning, dusch, göra ettan och tvåan, föna håret, sminka mm)

– 168 – 117 = 51 timmar över (när du inte sover, jobbar, äter eller är på toa)

Om du tränar 2 x 45 min/vecka (vilket räcker för att märka en förbättring) så har du alltså fortfarande 49,5 timme över till familj, tv, städning, barnens aktiviteter och vänner.  

– Sommarpratarna i P1 har varit av blandad kvalitet. Fredrik Wikingsson är fortfarande helt överlägsen, tätt följd av Jason Diakite. Värvet hade Dennis Lyxsen i veckan, vilket var mycket hörvärt.

– Kommande vecka skall jag se om näringsdrycken jag köpte av Tina Lovesan (Fitline/Bioline) ger mig ett lyft. Knät har vilat och skall testas på Ed Eystone och lite backe.

– Mina adepter tränar bra. Fina rapporter av Per och Hasse bland annat. Malin Bolte fortsätter träna som tusan. Peter Svensson blev småskadad och lipade några dar. Men nu är han på g igen. Team Nordmark-Micke är i Lappland och springer vilse. Lidingöloppet är målet för åtta av dom. Vilket gläder mig. Lidingöloppet är ett härligt lopp. OM man har förberett sig och OM man prickat formen.

– Jag har lyssnat mycket på musik denna vecka. När jag suttit och filat med träningsprogram och föreläsningarna så passar det utmärkt i mitt musikrum.

– Omstart för Umeå IK:s spelare efter 14 dagars ledighet. Bra nivå på tester och lite gladare miner efter våromgångens förluster. Men hösten blir tuff eftersom alla laghar förstärkt med bra spelare. Lilla trollkonstnären Malin Diaz gick till Eskilstuna. Hon kommer nog att lyfta deras offensiv en del. Caroline Seger flyttade igår till Paris St Germain. Hon har tränat enligt mitt upplägg under sommaren. Hoppas hon kommer trivas i Paris. Jag skall åka och hälsa på henne när det passar.

– Danne Blom har börjat sälja läsk och åka rullskidor. Nina Fagerholm kör mycket afterwork mellan träningspassen. Zandra Buud har varit på fotokurs och testat alla utegym i Stockholm. Lars Södergård slipar formen med att vara hare åt Runners store-Bergstedt. Mina Springtime kolleger dricker Rosé och badar. Hasse Lodin är på Gotland och springer i hårband. Yderberg har släktträff i Halmstad med devisen ”dom som inte tränar på dagen får ej dricka öl på kvällen”!  Hasse Eriksson leter nya golfklubbor för att slippa bli tvåa hela tiden. 

– Dr Eriksssons fru Maria har blivit hängiven löpare. Hon tränar på att härda sitt psyke. Ingen musik i lurarna, aldrig ställa in ett pass och våga bli trött. Hon har fått massor av skitsnygga träningskläder av sin man. Anders njuter varje sekund. På bilden nedan äter hon kött på ett superseriöst sätt. Med haklapp! Till vänster sitter Malin Ewerlöf och tittar på.

– Testa detta kombipass: Tröskel 2×10 min (10 sek långsammar på km än ditt milpers) jogga 2 min som vila. Avsluta med 5 x 200 m i hög fart. Med 1 min vila. Ni som är killar kan gärna köra passet i bar överkropp och splitshorts.

– Eller detta kombipass: 4 x 1 min backe (distansfart för muskeltonusen) + 2 x 1000 m plant underlag lite snabbare än milfart + 4 x 30 sek backe (hårt)

– Minns ni de fantastiska Patti Boyd bilderna jag la ut ifjol ? Hon var ju gift med både Eric Clapton och George Harrison. Jag träffade henne ifol på Storsjöyran, där hon hade en utställning. Hon är skitsnygg fortfarande.

– En fin spellista till ” En bra låt är alltid en bra låt”  Kolla in min spotifylänk (hur fan gör man ?)  http://open.spotify.com/user/larskoog/playlist/4NMEtExjnghWHywDVgofSA

– Bäst just nu enligt broder Anders: Ny frisyr som gjort hans sambo galen av kärlek

– Bäst just nu enligt LG: Dexter och fina sommarklänningarLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 98:e RW Blogginlägg


– ”Det känns som ett par timmar, kan vara månader som går. Varför ökar tiden farten, ju mindre av den man har kvar”! (Kent)

– Jag är alltså i slutfasen av mitt bloggande och tar ett uppehåll efter mitt 100:e inlägg. Jag har bloggat en gång per vecka och lägger ned ca 2 timmar per gång. Det betyder 2 tim x 100 inlägg = 200 timmar . Det är fem 40 timmarsveckor. Det har varit roligt och jag har fått många trevliga läsare och kunnat dela med mig om både musik, träning och lite svammel.

– Mitt 83:e inlägg har haft 9260 visningar

– Jag hoppas att Lars Södergård jobbar vidare både med blogg och löpning (31.36 på SM milen igår såg jag)  Han har bott i Umeå och tillbringat många veckor hos en släkting på Morkullevägen 14. Jag har bott på både Morkullevägen 16 och 18. Men Lars är så ung att jag ej minns honom från den tiden. Nu har han varit på träningsläger hos David Nilsson (sub 30 på SM milen)

– Cool bild på Mattias från sin svensexa när han ”surfade” 4-5 m upp i luften. Han skrek så att han var hes i tre dar efteråt.

– Tyresös assisterande tränare Leffe tränar för fullt mot Lidingölopp och maror. Men orutinerad och känsliga bröstvårtor har han.

– Tiden går verkligen. På bild ett är jag 30 år och har sprungit på 29.57 på 10000m (71 kg) På den andra bilden är jag 56 år och har jag sprungit/hasat 10 ggr i slalombacken (82 kg)

– Denna vecka har det blivit mycket joggande i slalombacken+ crosstrainer och styrka samt en Ed Eystone på 1530 m (3.55 min/km) Nu är det mycket focus på att försöka vara cool i glasögon, bar överkropp, samt vara solbränd och blank av svett. Det funkar sådär. Men då öppnar jag min hemsida www.ödmjuk.nu och allt känns lättare.

– Peppe Lindholm har slutat skicka konstiga nakenbilder åt mig. Nu trummar han åt Kicki Danielsson samt springer 11 km per dag. Han har varit med i bloggen 37 gånger.

– Minns ni när jag hade en massa snygga skivomslag i bloggen. Jag älskar min vinylsamling och få hålla i konvolutet samt läsa texterna i mitt musikrum.

– Jag gillar ju också starka snygga kvinnor. Som gillar att träna, kan bli lite svett och har massa olika gåvor. Här är några som funnits med under åren.

– Jag pratade i förra inlägget hur jag gjorde innan jag skulle träna en adept. När programmen skrivs så är det lättast att hitta rätt mot en måltid på 5-10 km. När det blir Lidingölopp och maraton så kan det ju komma in parametrar som energi, vätskebrist och för hård utgångsfart. På 5-10 km är den risken mindre. Jag vill ju också att mina adepter skall ha en del snabbare löpning i sina program och inte bara mala på i långsamt distanstempo.

Här nedan är ett program till en erfaren löpare med flera års träning bakom sig. Jag kallar programmet Kenya-Tuff. Tre nyckelpass som måste genomföras. Sen fyller man på med lugna distanspass 2-4 st i olika längd. OBS inget för en otränad eller relativ nybörjare.

– Jag kommer också hjälpa Mikael Nordmark (Team Nordmark) med träningen fram till Lidingöloppet. Sonen Hugo tycke pappa springer för sakta. Hoppas han får tid och motivation att fixa detta. Hasse Lodin är riktigt på gång med strukturerad träning. Och Patrik Yderberg har hittat motivationen igen.

– Fotbolls VM har bara finalen kvar. Jag tror Tyskland vinner med 1-0 (Müller). Det har varit en underbar tid med 64 matcher varav jag sett kanske 52-54 st. Som jag sa: löpstarka, vältränade spelare, variation i taktiken (Hollands 5 backslinje, 3 mittbackar) . Grymma målvakter och Chames Rodriges som ny kelgris. Skönt att Liverpool lyckades sälja Suarez efter ytteligare en bitattack. Han är världens bästa forward i perioder. Men faaan vad mycket konstigheter också….

– Mina olika serier jag följt under bloggtiden: Sons of Anarchy, Homeland, Breaking Bad, Orange is the new black, Dexter, Suits, Bron, The Killing, The modern family, True Detective och Luther.

– Dotter Malin ramlade och slog knät i tvättstugan förra fredagen. Hon kan bara köra lite crosstrainer och promenera i slalombacken. Men efter 9 dagars rehab skall hin testa och jogga imorgon.

– Om jag ser bra ut naken-frågan ?  Den har varit med 12 ggr. Varav svaret nej kommit 4 ggr , svaret nästan 5 ggr och svaret ja kommit 3 ggr. Vissa tycker jag är omogen, vissa tycker jag är rolig och vissa bryr sig inte. Iden kommer från Jonas Coltings bok ”Jag vill bara se bra ut naken”:

– Naprapat-Hasse skall göra ett bildspel till Mattias och Linns bröllop. Han är grym på sånt + mycket mer såsom crossfit, tjejer, perenna-växter, göra korv stroganoff, dra en kondom mellan nåshålet och svalget samt headbanga och skjuta luftpistol samtidigt.

Här är vi i Portugal med Tobias Karlsson som dansade och lyfte kvinnor på raka armar hela dagarna.

– Tack till Erik Niva, Mats Olsson och Värvet (massa gånger på bloggen)

– Bäst just nu enligt broder Anders: Marsfjällen och Ultra trail-lopp

– Bäst just nu enligt LG: Sol och vila vid havet samt röda Polly Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 97:e RW Blogginlägg


– ” Just a perfect day. Drink sangria in the park. And then later, when it gets dark, we go home ” (Lou Reed)


– Jag har fått massor av bra förslag hur jag skall avrunda min blogg vid det 100:e inlägget. Signaturen Pär M tyckte jag skulle lägga ut öppna frågor som jag kunde svara på. Signaturen Lennart hade haft en liknande blogg men la ned för att han började upprepa sig. Det blir en summering i sista inlägget om de två åren jag bloggat här. 

– Zandra Buud (som ligger bakom min numrering delvis) Tyckte jag skulle summera och se framåt. Stammisarna Danne Blohm och Nina Fagerholm gillar min blogg och vill inte jag skall sluta. Tack snälla!  Nina har förresten Stockholms mest vältränade axlar. Stina från Fjugesta tyckte jag skulle ge lite tips hur jag tränar/testar mina adepter. Det kommer längre ner.

– Sommarpratarna har dragit igång med blandad kvalitet. Men Timbuktu (Jason Diakite), Dregen och framförallt Fredrik Wikingsson har imponerat. Fredriks sommarprat var ett nytänk och så snyggt gjort. Avslutningen om definitionen av världens vackraste ljud (enligt hans 90 åriga farmor) var magnifik. Lyssna !!!

– Träningsmässigt snurrar det på. Några pass 3 x 10 min tröskel, crosstrainer, styrka och idag 10 ggr i Bräntbergets slalombacke är ok. Fartmässigt går det för sakta. Men jag känner mig muskulärt stark. Vill helst känna mig konditions-stark och lätt och pigg och och..

– Malin har gjort några bra pass denna vecka. 10 km löpband på 36.00 och 8 x 1000 m 3.18-3.30. Hon skulle tävla på 15 km i Lövångersloppet igår. Men föll i tvättstugan kvällen innan och gjorde illa sitt knä. Hon fick kasta in handduken efter uppvärmningen. Det går nog snart över. Hon laddar för SM 10000 m bana i Umeå den 2 aug.

– Min son Mattias blev kidnappad för sin svensexa igår av nio kompisar. Segway runt Djurgården i Stålmannen dräkt, Iron Man surfning på vattenstrålar och stugliv med grill, forboll, kubb och utgång i Uppsala ? stod på programmet.

Här var han liten och söt. Och en bild på Malin, Mattias och mig från 1989. Klädmodet och frisyren diskuterar vi sen.

– Fotbolls VM har bara fyra matcher kvar. Som jag skrev tidigare så är det vältränae spelare, fantastiska målvakter och till slut Brasilien, Arbentina, Tyskland och Holland kvar. Jag har tippat oerhört rätt på VM tipset. Enda plumpen är att Spanien åkte tidigt. Det kan bli Tyskland – Holland nu med tanke på Silvas avstängning och skadorna på Neymar och Di Maria.

– Här kommer arbetsgången när jag skall hjälpa en adept med träningen.

1. Jag frågar vilken målsättning hen har (tidsmål, viktmål mm)

2. Jag frågar hur länge det är kvar tills målet skall nås, tävling etc (är det ett maraton vill jag ha 6 månader på mig)

3. Jag frågar hur mycket tid till förfogande personen har (kan hen inte träna minst 2 ggr/vecka så får det vara. Två pass är minimum för att kunna styra och uppnå vettiga mål tycker jag)

4. Jag frågar om dagsform (tid på 5-10-21 km till exempel, hur långt hen sprungit som längst, om ev skadehistorik mm)

Sen gör jag iordning träningsprogram i 4-veckors block som bygger på stegring och återkoppling. De ggr jag träffar adepten ofta personligen brukar jag kolla upp lite styrkeförhållanden. ex:

framsida-baksida, balans-styrka i fotled-knäled, bålstyrka och rörlighet

Då kan man lättare justera och komplettera med styrketräning, skoval och vad man bör prioritera.

– I dagsläget har jag 5 löpare som har Lidingöloppet som mål, 2 st millöpare, 1 maratonlöpare, 2 traillöpare och några som tränar allmänt och vill bli bättre. 

– Umeå IK har sommaruppehåll i 13 dagar. Dom får bygga lite syreupptagning, styrka och vila förstås. Hösten blir tuff och allsvenskans mittenskikt är jämnt.

– Jag kommer göra några resor med Springtime i höst/vinter. Diskuterar med VD:n Patrik Yderberg (som jag hjälper med träningen inför bland annat Chicago Maraton) Vi får se vad det blir. Men New York/Miami var ju kanonbra och Thailand vid jul är en fin Training Camp.

– IFK Umeås löpare är ett skönt gäng. Där Hasse Nilsson (han med världens minsta splitshorts ni vet) är chefen. Bröderna Berglund , där Tony med megatalangen men sköra kroppen står för ordning och reda. Och Nicke som äter kebab/pizza  och hallonkräm i sin kostcirkel står för freestylingen. Micke Grahn är en härlig kille som älskar livskvalitet i husbilen med bluesmusik och god mat. Han är extremt karaktärsfast med sin träning trots problem med diabetes. Dom har stöttat mycket genom åren. Även Mats Lundin har blivit snällare. han var tidigare lite missunsam och vass i kommentarerna. Men har börjat ge cred på gamla dar.

Lite nostalgibilder  på mig själv från 1984-1990

– Här får ni den enda Spotify-lista ni behöver LG top (26 låtar för alla lägen)

– vet inte hur man gör. Det skulle bli en snygg länk. Jonas Lund ! Hjälp mig!

– Bäst just nu enligt broder Anders: Marsfjällen 

– Bäst just nu enligt LG: Tina Lovesans näringsdryckerLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*