Blogg

Mitt 97:e RW Blogginlägg


– ” Just a perfect day. Drink sangria in the park. And then later, when it gets dark, we go home ” (Lou Reed)


– Jag har fått massor av bra förslag hur jag skall avrunda min blogg vid det 100:e inlägget. Signaturen Pär M tyckte jag skulle lägga ut öppna frågor som jag kunde svara på. Signaturen Lennart hade haft en liknande blogg men la ned för att han började upprepa sig. Det blir en summering i sista inlägget om de två åren jag bloggat här. 

– Zandra Buud (som ligger bakom min numrering delvis) Tyckte jag skulle summera och se framåt. Stammisarna Danne Blohm och Nina Fagerholm gillar min blogg och vill inte jag skall sluta. Tack snälla!  Nina har förresten Stockholms mest vältränade axlar. Stina från Fjugesta tyckte jag skulle ge lite tips hur jag tränar/testar mina adepter. Det kommer längre ner.

– Sommarpratarna har dragit igång med blandad kvalitet. Men Timbuktu (Jason Diakite), Dregen och framförallt Fredrik Wikingsson har imponerat. Fredriks sommarprat var ett nytänk och så snyggt gjort. Avslutningen om definitionen av världens vackraste ljud (enligt hans 90 åriga farmor) var magnifik. Lyssna !!!

– Träningsmässigt snurrar det på. Några pass 3 x 10 min tröskel, crosstrainer, styrka och idag 10 ggr i Bräntbergets slalombacke är ok. Fartmässigt går det för sakta. Men jag känner mig muskulärt stark. Vill helst känna mig konditions-stark och lätt och pigg och och..

– Malin har gjort några bra pass denna vecka. 10 km löpband på 36.00 och 8 x 1000 m 3.18-3.30. Hon skulle tävla på 15 km i Lövångersloppet igår. Men föll i tvättstugan kvällen innan och gjorde illa sitt knä. Hon fick kasta in handduken efter uppvärmningen. Det går nog snart över. Hon laddar för SM 10000 m bana i Umeå den 2 aug.

– Min son Mattias blev kidnappad för sin svensexa igår av nio kompisar. Segway runt Djurgården i Stålmannen dräkt, Iron Man surfning på vattenstrålar och stugliv med grill, forboll, kubb och utgång i Uppsala ? stod på programmet.

Här var han liten och söt. Och en bild på Malin, Mattias och mig från 1989. Klädmodet och frisyren diskuterar vi sen.

– Fotbolls VM har bara fyra matcher kvar. Som jag skrev tidigare så är det vältränae spelare, fantastiska målvakter och till slut Brasilien, Arbentina, Tyskland och Holland kvar. Jag har tippat oerhört rätt på VM tipset. Enda plumpen är att Spanien åkte tidigt. Det kan bli Tyskland – Holland nu med tanke på Silvas avstängning och skadorna på Neymar och Di Maria.

– Här kommer arbetsgången när jag skall hjälpa en adept med träningen.

1. Jag frågar vilken målsättning hen har (tidsmål, viktmål mm)

2. Jag frågar hur länge det är kvar tills målet skall nås, tävling etc (är det ett maraton vill jag ha 6 månader på mig)

3. Jag frågar hur mycket tid till förfogande personen har (kan hen inte träna minst 2 ggr/vecka så får det vara. Två pass är minimum för att kunna styra och uppnå vettiga mål tycker jag)

4. Jag frågar om dagsform (tid på 5-10-21 km till exempel, hur långt hen sprungit som längst, om ev skadehistorik mm)

Sen gör jag iordning träningsprogram i 4-veckors block som bygger på stegring och återkoppling. De ggr jag träffar adepten ofta personligen brukar jag kolla upp lite styrkeförhållanden. ex:

framsida-baksida, balans-styrka i fotled-knäled, bålstyrka och rörlighet

Då kan man lättare justera och komplettera med styrketräning, skoval och vad man bör prioritera.

– I dagsläget har jag 5 löpare som har Lidingöloppet som mål, 2 st millöpare, 1 maratonlöpare, 2 traillöpare och några som tränar allmänt och vill bli bättre. 

– Umeå IK har sommaruppehåll i 13 dagar. Dom får bygga lite syreupptagning, styrka och vila förstås. Hösten blir tuff och allsvenskans mittenskikt är jämnt.

– Jag kommer göra några resor med Springtime i höst/vinter. Diskuterar med VD:n Patrik Yderberg (som jag hjälper med träningen inför bland annat Chicago Maraton) Vi får se vad det blir. Men New York/Miami var ju kanonbra och Thailand vid jul är en fin Training Camp.

– IFK Umeås löpare är ett skönt gäng. Där Hasse Nilsson (han med världens minsta splitshorts ni vet) är chefen. Bröderna Berglund , där Tony med megatalangen men sköra kroppen står för ordning och reda. Och Nicke som äter kebab/pizza  och hallonkräm i sin kostcirkel står för freestylingen. Micke Grahn är en härlig kille som älskar livskvalitet i husbilen med bluesmusik och god mat. Han är extremt karaktärsfast med sin träning trots problem med diabetes. Dom har stöttat mycket genom åren. Även Mats Lundin har blivit snällare. han var tidigare lite missunsam och vass i kommentarerna. Men har börjat ge cred på gamla dar.

Lite nostalgibilder  på mig själv från 1984-1990

– Här får ni den enda Spotify-lista ni behöver LG top (26 låtar för alla lägen)

– vet inte hur man gör. Det skulle bli en snygg länk. Jonas Lund ! Hjälp mig!

– Bäst just nu enligt broder Anders: Marsfjällen 

– Bäst just nu enligt LG: Tina Lovesans näringsdrycker


Det senaste numret!

  • Så tränar du för Stockholm marathon. Träningsprogram/nyckelpass/tips och råd
  • Kom i Form! Fyra nycklar för dig som vill börja löpträna (igen)
  • 5 spännande skonyheter
  • Boosta ditt immunförsvar med ett enda träningspass
  • Benhinneinflammation? Rehabträna på rätt sätt
  • Från soffan till löpspåret. Så tar du dig över tröskeln
  • Är detta världens vackraste maratonlopp?
  • Ät havregrynsgröt! Forskare: ”Ett supergryn”
Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 96:e RW Blogginlägg


– Cause all of me loves all of you (John Legend)


– Denna vecka har jag jobbat på Umeå IK:s talangskola. Där 166 flickor mellan 10-15 år drillats i fotboll, fys, kost, teambuildning, mental träningm matcher mm. Underbara flickor och ett bra ledarteam. Fin goodwill för klubben också. Jag blev intervjuad i radio västerbotten (älskar mikrofoner) där förklarade jag att ”- det har inte varit nån 1-2-3 ost eller under hökens alla vingar. Utan ordentlig träning med tydliga instruktionspunkter. Tjejer vill ha sånt om ni inte trodde det.

– Prinsen har förlovat sig med Sofia ! Broder Anders följde presskonferensen noggrant. Sofia sa ” han har sånt varmt hjärta och det sa klick!”  Prinsen sa ” hon får mig att känna mig varm och hemma. Det sa bara klick”!  Kärlek är vackert….

– I torsdags gjorde jag Magnetröntgen på mitt taskiga brosklösa knä. Hoppas dom kan putsa till det så att jag kan springa 4 dar i veckan istället för 2. 

– Träningsmässigt har det varit det vanliga: 20 x 45-15, backe, crosstrainer, styrka och Ed Eystone-testen (1550 m – 3.56 min/km)  Inte br, men inte uselt.

– Värvet intervjun med Marcus Birro var hörvärd. Kristoffer Triumf har lysande intervjuteknik. Noterbart är att Birro inte har några vänner han umgås med ?!

– Alex Schulmans dotter vill inte att Alex läser sagor för henne längre. – ” Din röst låter elak, pappa”! sa hon. Tungt som tusan måste det vara. Dessutom hade han 1000 kommentarer om sitt utseende på en kommentars tråd på ett nätforum. Det var bara elaka kommentarer dessutom.

– Nästa 7 dagars period skall jag träna dubbla pass. Först lätt jogg + några styrkeövningar före frukost /totalt 50 min) sedan ytterligare ett pass på em (cykel-löpning-cross) Vi får se vad som händer med min kropp efter detta.

– Orienteraren Jonas Leandersson blev tvåa i Trosa stadslopp med en snittfart på 2.56 min/km (milen på 29.20) 

– Glöm inte Mo farahs benövning. Försök göra den 2-3 ggr/vecka

– Malin slog sitt 11:e personliga rekord i tisdags. Personliga rekordens kväll på 3000 m bana. Hon skulle hänga på så länge hon orkade och hade 3.18 på första km, 3.21 på andra men tröttnade lite och gick imål på 10.13. Mycket bra igen och pers med 10 sek. Idag sprang hon 10 km löpband på 36.00. Stenhård i psyket är hon.

– Min son Mattias har varit i Spanien och tränat ägarna till resturangkedjan Vapiano. Fem härliga dagar har han haft.

– Eftersom jag älskar coola grejer så köpte jag mig en Wilfa kaffebryggare. Marknades bästa och snyggaste. Fantastiskt kaffe och en fröjd att titta på. Moget ? Nja…

– Jag funderar starkt på vad jag gör med mitt 100:e inlägg och vad jag skall göra efteråt. Det känns som jag upprepar mig mycket. Och jag börjar bli gammal och sliten. Min pappa (83 år) påminde mig om ”- Nu har äldst-pojken min bara 9 år till pension”!  Tack pappa!

– Bäst just nu enligt broder Anders: Lappland Ultra

– Bäst just nu enligt LG: Fotbolls VM och min vinylsamlingLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 95:e RW Blogginlägg


– ”Den där pojkan jag aldrig kände / Som gick på gator jag aldrig såg/ och tänkte tankar jag aldrig tänkte/ Under ett tunt och flygigt hår” (Kent)


– 
Alex Schulman är bra på många sätt. Men han var irriterad att alla journalister gav Håkan Hellström fem plus på Ullevi ?!  Varför ingen vågade såga Håkan mm. Jag fattar inte riktigt. Konserten var tre timmar lång med alla låtar som folk gillar. Det var nästan 70000 på Ullevi och han bjöd på sig själv med mellansnack och gästartister. Vad är problemet? Jag har sett Håkan 11 ggr live och det har varit mycket bra konserter varje tillfälle. Han sjunger bättre för varje år och uppträder ödmjukt. Fortsätt fundera Alex Schulman….

– Fotbolls VM är underbart på alla sätt. (Utom matcherna som börjar 00.00) En hel del skrällar så här långt. Jag lider med Spanien och England faktiskt. Spanien borde kanske skola in några yngre spelare, men skall ha stor respekt för deras 3 titlar och tiki-taka spel. England har föryngrat under Roy Hodgsons korta era och har nåt på gång men…

– Om man tar del av de olika landslagens förberedelser inför VM så ser man att många lag har lagt mycket fokus på fysiken. Dom löper som tusan i 90 min (trots värmen) De flesta spelarna är väldigt vältränade.

– Malin sprang sitt 10:e lopp denna säsong. Och satte sitt 10:e pers!  Ett banlopp i Skellefteå på 5000 m och hon sprang imål på 17.35 !  Efter 5 ganska jämna kilometerpasseringar. Hennes träningspass på bana de sista 10 dagarna pekade mot 17.45-50, men 17.35 var bättre. En stege 2000 m (7.00) + 1500m (5.03) + 1000 m (3.16) samt In and outs 3000 m (10.37) fick henne att lyfta ännu mer. Nu springer hon 3000 m på personliga rekordens kväll på måndag. Jag tror på 10.10 men kanske……

– Min egen träningsvecka har varit bättre än den förra. Ett pass löpning i slalombacken, ett pass 45-15, crosstrainer, roddmaskin och styrka. Igår tänkte jag testa Ed Eystone -testen igen (spring så långt du hinner på 6 min) Förr i tiden hann man ju över 2000 m. Men ifjol hade jag 1720 m som 55 åring. (ca 3..30 fart) Igår inledda jag med 1480 m (4.02 min/km)!! Uselt och surt. Jag körde några 45-15 och hade tänkt åka hem och bryta ihop. Men Dr Eriksson dök upp och gav mig hopp. Då körde jag en test till och hann 1520 m (3.58 min/km) Då kändes det lite bättre.

– Duschade, tog på mig mina svart Lee-jeans, min gråa Tiger of Sweden tröja, min nya grå-blå Neuw jeansjacka och mina grå Vagabond ökenkängor. Då kändes det bättre. Champagne och jordgubbar samt grillat och några öl hos Rogga höjde humöret ännu mer. Lite vinylspelande, boule (jag är i den åldern) och fotboll gjorde kvällen bra.

– Satsade 50:- på Costa Rica seger mot Italien (vann 400:-) satte 50:- på att Luis Suarez blir första målskytt mot England (vann 370:-) Skall köpa nåt fint för vinsten.

– Har läst en tredjedel ur Jan Gradvalls nya bok ”Nyponbuskar…”. Han skriver otroligt bra. Så här beskrev han hur det är att komma in på skivaffären Peckings i London ” Att höra reggae i MP3 format från en dator är som att äta djupfryst pizza från Lidl. Men att höra reggae strömma ut från högtalarna inne på Peckings är som att äta stenugnsbakad pizza i en gränd i Neapel”!

Jag stötte på Jan Gradvall i tisdags när jag hälsade på sonen och sambon Linn i Stockholm. Men jag vågade inte stanna honom och säga nåt. Under armen hade jag 42 vinylskivor jag fått av min kompis Per Dahne. Det hade varit ett fint diskussionsämne med Gradvall. Men som sagt, jag är 56 år och har lite hyfs trots allt.

– sön-tors skall jag jobba på Umeå IK.s talangskola med 165 talangfulla flickor. Bra program med teknikträning, fys, teori, gruppövningar mm. Flera A-lagsspelare deltar samt nästan hela det lovande F17 laget.

– Erik Niva (Sveriges i särklass bästa sportkrönikör) skrev en fantastisk text om Uruguay och lagkaptenen Diego Lugano. När Uruguay förlorade playoff matchen mot Australien 2005 och missade VM i Tyskland, så mötte Diego Luganos pappa honom på flygplatsen. Inte för att trösta, utan för att uppfostra honom. Innan dom åkte hem så skjutsade pappan honom in till staden Montevideo och lät Diego gå runt och se hur folk mådde efter förlusten. Det var begravningstämining i hela stan, med barn som gick med nedböjda huvuden till skolan, bussarna körde runt med radion avstängd.Total tystnad. Då förstod Diego vad fotbollen betyder för landet. (läs hela texten i AB)

– En säsong av Killing med Joel Kinnaman finns på Netflix!  Och dessutom har vi just sett klart säsong 2 av ”Orange is the new black”. Till min glädje upptäckte jag 8 nya avsnitt av Beaking Bad också. Tur att vi lärare har sommarlov.

– Peppe springer på och lägger ut bilder på Instagram i bar överkropp. Szalkai ligger lite lågt men var på midsommarfest hos Midnattslopps-generalen Göran Quarfordt såg jag. Många av Tyresöspelarna har fått nya klubbar (jag har skrivit sommarprogram åt 5-6 stycken) Hans Eriksson (Sveriges bästa SO-lärare ni vet) köper nya golfklubbor och jobbar med fysen. Mina Springtime/Runners/Womans Health kolleger tränar och är flitiga på sociala medier. Allt är som vanligt.

– Lisa Klinga (ytterback i Tyresö) tyckar att jag är cool. Det är bra för min hemsida www.ödmjuk.nu

– Team Nordmark (Micke och Hugo) har fått in över 100000:- i sin insamling. Jag skickade igår en tröja till lilla Hugo som en inspiration. ”Hugo är en hjälte” Kram LG Skoog

– Många av mina adepter är inne i Lidingöloppsträning nu. Jag har skrivit om loppet i förra numret och kommande nummer av RW. Även dotter Malin skall testa 30 km. Jag minns de flesta av mina 16-17 lopp.(Cedric Schwartsler har hittat tider och placeringar till alla under 2 tim) Jag pendlada mellan 1.43 och 1.54 på mina 16-17 lopp. De gånger jag förberett mig med backträning, trösklar i terräng och långpass i erräng sprang jag under 1.50 tim. De gånger jag kom från en bansäsong utan specialträning blev det 1.50-1.54 tim.

– Lars Södergård tyckte vi skulle gå ihop och göra en gemensam nakenkalender för att öka läsartrafiken. Och en föreläsningsturne i splitshorts. Jag är på !!

– Vi åkte och tittade på Mattias och Linns lägenhet i Hammarby Sjöstad (inflytt i nov) Det blir kanonfint och allt är nytt. Bra förening med gym, biorum, utlåningscyklar, bilpool mm. Linn har stenkoll på allt. Det har inte Mattias. Jag och Lena passade på att fira vår 32 åriga bröllpsdag också på Gute källaren tillsammans med Mattias och Linn.

– Träffade även Musse Hasselvall (han bor 50 meter från Mattias) Han var nyklippt och fräsch, samt håller på att jobba sig in i politiken. Skön kille vars avskedsfras är ”Ta inga fångar”-

– Bäst just nu enligt Broder Anders: traillöpning och bätre axel

– Bäst just nu enligt LG: High Fidelity-Per Dahne samt Van MorrisonLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 94:e RW Blogginlägg


”Finkultur speglar hur vi vill vara. Populärkultur speglar hur vi egentligen är” (Jan Gradvall)


– Asics-utmanarna är klara och presterade mycket bra, med flera pers. Nu har jag ett gäng Lidingöloppslöpare som dragit igång sin träning. Lite annat upplägg än maraton men många komponenter är lika. Vi får se hur det går. Hasse Lodin pinnar på och körde bland annat 12 x 200 m på 39 sek i snitt. Patrik Yderberg tränar inför Chicago Maraton och är på g.

– Fotbolls VM är underbart. Upp till 3 matcher per dag kan man se. En del skrällar redan (Stora siffror i Spanien-Holland, Costa Rica med massor av hjärta, ett enat Colombia är pigga som tusan.) Dock lite olika förutsättningar i ekonomi mellan länderna. Irans landslag har så dålig ekonomi att spelarna inte ens får byta tröjor med motståndarna efter matcherna.

– Lars Södergård är populärare än mig! Hans mest visade inlägg har 9330 visningar. Mitt mest visade har 8554 visningar. Grattis Lars ! Jag undrar om jag skall lotta ut priser eller ha träningsprogram eller nakenbilder för att öka visningarna.  Men han leder med 766 visningar. Jag ger mig, du är i bättre form än mig, du är yngre och fräschare och har bättre milpers. Respekt Lars!

– Sista tiden har varit hektisk med med betyg, skolavslutningar, arrangemang av brännbollsturneringar, fotbollsfinaler, bal för åk 9 samt avslutning med Asics. Träningen har gått uselt, knät spökar (skall göra magnetröntgen den 26/6), huvudvärken har ökat igen, jag är lönnfet, håret har blivit tunnare, jag gör färre pushups och situps än i vintras. Min hemsida www.tryggimigsjälv.com har fått virus och funkar inte. www.ödmjuk.nu likaså. Men jag börjar om imorgon.

– Dock fick jag ihop 2 backpass, 3 x 1 tim crosstrainer och lite styrka. Håret är som det är. Lönnfetan kan man fixa om man har karaktär. Och pushups-situpsen kör jag igång med snart.

– Malin laddar för 5000 m bana på tisdag. Veckans nyckelpass har varit: 

1) 2000m – 1500 m- 1000 m med 4 min vila (7.00-5.04-3.16) mycket bra

2) In and outs i 3000 m ( spring fort på raksträckorna och flyt i kurvorna osv i 3000 m) hennes tid var 10.37 helt ensam ! (3.32 i snitt med bara 1500 snabbt) sen körde hon en supertusing 400-300-200-100 m på totaltid 3.03. Hon gör nog 17.50 på tisdag.

– Det blev en liten debatt över TV4 reklamen på deras VM team. Killarna hade kavajer och skjorta och tjejerna (Anna Brohlin, Tílde de Paula) hade en sommarklänning. Kritiken gick ut på att ”tjejerna exponeras med klänning och killarna får stå med kavaj ??? Vad skulle dom ha haft på sig då? Tvärtom ? Byxor ?  Nu var det så att tjejerna fick välja vad dom ville ha. Och valde detta. Patrik Ekwall måste bära den skrynkliga Brothers-kavajen (istället för sina egna Armani-kavajer). Jag kör med solbrillor och väst en vanlig vardag jag.

– Vi lärare har det grymt bra. Nu är det sommarlov i 8 veckor. Sen har vi jullov, sportlov och påsklov. Och i huvudsak kanonbra elever. Men kolla vad kul vi hade på vår studiedag.

– Mattias gav mig en utmaning. 10 km rodd under 40 min + 5 km rodd under 19 min och 90 kg i bänkpress. Kanske borde testa ?  På tisdag skall vi åka och hälsa på honom och sambon Linn inför brölloppet och deras flytt till Hammarby sjöstad. Då får brorsan Anders besök, Per Dahne på High Fidelty samt kanske en fika med mina Springtimekolleger. Tyvärr är Caroline Seger och Annica Svensson med landslaget på turne. Skönt att dom slog Skottland förresten. Såg riktigt bra ut. Vi behöver damlandslaget i VM.

– Prova förresten att köra ”In and outs” nån gång. Jag kör två olika varianter för långlöpare. 

1) Spring på bana ex 3000 m. efter en rejäl uppvärmning så springer du snabbt på raksträckorna(100 m) och flyter i kurvorna. Inte joggar utan slå av farten och ”glid” i kurvorna. Mentalt skall du tänka att det enda jobbiga är de 15 raksträckorna. Jag får vila i kurvorna.

2. Spring en bestämd runda på terrängspår eller väg ca 3-4 km. Spring snabbt 20 sek och flyt i 30 sek. Upprepa detta hela rundan och anteckna tiden. Gör om detta var 4.e vecka.

Jag använde detta när jag var aktiv. Den tid jag hade på 3000 m under testet, kunde jag understiga med 20-30 sek på tävling några dagar senare. Gjorde jag ex 9.00 på testet så hade jag runt 8.30 på tävling några dagar senare.

– Mats Erixsson (löparlegend från Mölndal 27.56 på 10000 m) körde en sån test då och då på 5000 m. När jag var med honom I Portugal vintern 1987 så gjorde han 14.29 på 5000 m In and outs. jag hade 8.42 då på 3000 m. Nån vecka senare gjorde han 2.13 i Chicago maraton tror jag. Nu tränar han bland annat Sveriges nya hopp Mikael Ekvall.

– Bäst just nu enligt broder Anders: Trail och skivbolaget käfTen

– Bäst just nu enligt LG: mitt musikrum och att det bara kan gå uppåt nu.


Antal kommentarer: 1

Lars Södergård

Vi satsar på en gemensam nakenkalender, då kommer våra läsarskaror öka kraftigt. Eller så kan vi lämna RW och starta en gemensam blogg, vi kan nog göra ett fullt koncept och åka ut på föreläsningsturnéer om löpning där vi avslutar med lättklädd posering i moderiktiga splitshorts.Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 93:e RW Blogginlägg


– ” Jag tror, när vi går genom tiden/ att allt det bästa inte hänt än ”! (Håkan förstås)


– Jag har hunnit till mitt 93:e blogginlägg (en per vecka i 93 veckor) Jag funderar lite på framtiden. Vad gör jag med mitt 100:e inlägg?  Vad gör jag efter mitt 100:e inlägg?         Filip & Fredrik la ner sin podcast efter sitt 200:e avsnitt. Kanske läge att lägga ner så man inte hamnar att man sitter och upprepar sig hela tiden. Vi får se…

– Hyfsad träningsvecka: ett pass 5 ggr i slalombacken , ett pass 18 x 1 min, ett 40 km pass mountainbike, ett pass crosstrainer, lite styrka och roddmaskin. Knähelve… ställr till det ibland.

– Sveriges fotbollslandslag har en tung period med massor av förluster (6 st i rad ?) Medelålder senaste landskamperna på 29.8 år. Kollar man på vilka klubbar Belgiens startelva kommer från så var det: Chelsea, Man City, Chelsea, Tottenham, Chelsea, Zenit, Atl Madrid, Arsenal, Bayern Munchen och Wolsburg. Tittar man på Sveriges startelva så var det: Kasimpasa, Celtic, Bologna, Sunderland, Spartak Moskva, Shanghai, Rennes och…

– Håkan Hellström och 69396 st på Ullevi. 5 plus och 5 getingar i en tre timmar lång konsert. Fantastisk man och artist. Kolla in Anders Nunstedt spellista i Aftonbladet med de 33 bästa Håkan låtarna.

– Lars Södergård var missnöjd med 30.35 i Oslo på 10000 m. Han hade förberett sig på sub 30 min men hade en sämre dag. Gör man 30.35 och känner sig piss, så är man ganska bra. Ni som testat 10000 m bana vet att det är mycket svårt att hålla fart om man börjar tappa/blir seg/tappar skallen. Kom igen Södergård ! På SM är du med när det är 2 varv kvar och klipper in en långspurt med 700 m kvar. Glider in på 29.42 och kastar upp ditt svettiga linne till en brunhårig 22 åring på läktaren.

– I torsdags ordnade jag en Vårbal för mina åk 9 elever. Mingel, välkomstdrink, huvudrätt och efterrätt. Vals, bugg och disco. Jättetrevlig kväll med ett 90 tal uppklädda 15-16 åringar. Balens drottning-kung blev Hanna Boubezari och Hemse. Hanna är förresten en mycket lovande fotbollspelare som kommer spela allsvenskt inom 2-3 år.

– Såg ni dokumentären om Lance Armstrong ? (Kolla SVT Play) Mycket välgjord och gripande. Jag trodde länge att han var ren. Men karln var/är ju en psykopat.

– Härliga vinylinköp i veckan med First Aid Kit som en pärla , men bästa plattan är Elvis countryplatta från 1971. Herregud, han sjunger så att änglarna gråter.

– Brorsan Anders förberder sig för ett bergslopp på 70 km i USA. I veckan sprang han i Hammarby-backen men föll så illa att axeln gick ur led. Ambulans och inlagd på Södersjukhuset blev resultatet. Från säkra källor var det inte otur utan ren klumpighet. Sambon Karolina tröstade honom med festis och röda Polly.

– Minns ni Jonny Ekström ? vindsnabb forward som blev proffs i Italien. Det går många historier om hans språk-kunskaper. Den här hörde jag på Offsides podcast. ”Jonny satt på restaurang och beställde en entrecote. Servitören frågade: rare, medium or welldone?  I take a large, sa Jonny!

– Sara Carbonero har tjatat som tusan att få låna min BLK DNM skinnjacka. Till slut gav jag med mig och lät henne ha den över helgen. Casillas blev skitsur. Det spelar ingen roll för jag gillar inte Real Madrid.

– Min son Mattias gifter sig den 8 augusti. Jag lämnade in min fina Tiger of Sweden kostym till en skräddare som sydde in den och kortade armar och ben. Min kropp har blivit mera trimmad sen jag köpte den förstår ni. Jag har talet som jag skall hålla till 90% klart. Snart skall vi hälsa på honom i Sthlm och få smaka hans hemgjorda, hemmalda hamburgare. Då skall jag passa på och fika med lite andra vänner från Tyresö, Springtime, Linkan och besöka Per Dahnes affär High Fidelity på Karlavägen.

– Malin sprang Våruset i tisdags och blev 3:a på 18.14 (personligt rekord) Vann gjorde Maria Lundgren på 17.39 ! Imponerande av henne. Skidåkaren Linn Sömskar var 2:a på 18.02. Malin laddar nu för 5000 m bana och 3000 m bana om en vecka. Hennes pass denna vecka har bland annat varit 15 x 400 (76-77 sek), Tröskel 1 x 20 m (3.42 min/km) + 5 x 200 m (33-34 sek) , progressiv distans 18 km 4.50-4.00

– Asics är ju ledande på löpskomarknaden. Nu har dom till och med halkat in i tidningen King Magazine.

– Nån av er som har synpunkter på mina stentvättade jeans, min frisyr eller hur högt byxorna är uppdragna? Det var faktiskst 23 år sen och jag var het. Sprang halvmaran på 1.07.43 dagen innan. 

– Bäst just nu enligt broder Anders: Citodon

– Bäst just nu enlit LG: Krämbullar och färgglada AsicsLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 92:a RW Blogginlägg


– ”Break my legs so i dont walk to you” (Sharon van etten)


– Dotter Malin fortsätter sin personliga rekordslakt. I Blodomloppet sprang hon 10 km på 36.40 !  Nu följer vårruset 5 km, 5000 m bana och 3000 m bana inom 10 dar. Perfekt tempoträning. I torsdags 16x 200 m på 34 sek med 1 min ståvila. Idag 3 x 8 min tröskel i 3.40-3.45 fart.

– Galen Rupp (från Alberto Salazars stall i USA) klippte till med 26.44 på 10000 m i Diamond League i Eugene. Sök på nätet efter hans olika träningsfilmer. Mycket inspirerande.

– Markus Krunegård släpper nytt. Ted Gärdestad får en hyllningsplatta där bland annat Håkan hellström gör versioner att hans låtar. Kan bli sommarens soundtrack. Eller inte?

– Mina Asics-adepter hade examen igår vid Sthlm Maraton. Och det var verkligen en fin avslutning. Peter persade och gjorde 2.57, David 3.34, Malin 3.43, Lena 4.53 och Gökay fick problem med en fot och fick gå stora delar på slutet, men tog sig i mål på 5.33. Peter gick under 3 timmar för första gången och har jobbat med att hitta rätt fart. Han har också blivit trygg i lite överfart. Samt givetvis fått jobba med trösklar. Malin har fått minska antalet pass/vecka och fokusera mer på löpning. Och sänkte sitt pers med 6 min ! Hipstern David har haft lite skadeproblem men varit hängiven med en del alternativa pass. Att göra 3.34 på sitt första maratonlopp är mycket bra. Gökay har gått ner nästan 8 kg men fotproblem sista 6 veckorna ställde till det. Han har dock fått en kropp som ser ut som hundratusen dollar. Debutanten Lena fixade sin första mara utan större problem. Fortsätter hon mixa långpass, snabbare pass och yoga så utvecklas hon positivt i framtiden också. Hon har väldigt fin löpteknik.

– Hasse Lindqvist hyllade sin skitsnygga fru Blossom med en tatuering där namnet ”Blossom” är insprängt. Vackert Hans.

– Här ser vi vilka Umeå IK tjejer som vann den viktiga onsdagstävlingen. Lina Hurtig, Johanna Nyman, Rita och Gladys lekte hem loppet. Plus en fin Volleyboll.

– Själv kämpar jag på och är lite på gång. Hittat bra mix av löpning, styrka, cykel och återhämtning. En elev på skolan berättade för sina föräldrar att ”vår idrottslärare LG är grymt välttränad”. Hon kommer givetvis få det högsta betyget vid skolavslutningen. Men hennes pappa Fredrik Åhman tyckte hon borde byta optiker!

– I tisdags spelade Steve Gibbons på Burmans Musik. Ägaren Stefan Nilsson hade koll på allt och Hjalle (Svensk Mästare i luftgitarr, tror hann) tog aldrig av sig solbrillorna.

– Min son är gudfar till Stockholms gulligaste unge. Hon heter Alicia och hennes pappa Patrick Anoff var ungdomsstjärna i fotboll (somarproffs hos Ajax bland annat) tyvärr satte en knäskada och lathet stopp för hans karriär. Men göra barn kan han!

– Umeå Ik slog Eskilstuna idag med 6-1! Fina anfallsfotboll och pigga ben. Kan bli riktigt bra redan i år. Målskyttar: Hjolman 2, Emii Alanen 2, Hurtig 1 och Elin Landström skruvade in en hörna. På torsdag avgörs Tyresös öde. Blir det konkurs så flyttas laget ner i div 1 och alla matcher räknas om. 

– Vid frukosten i lördags på Scandic Anglais satt folk och skröt på varandra att dom såg så vältränade ut. Ingen menade mig, men det skiter jag i. Tryggimigsjälv.com ger svaren.

– Magnus Bergman (Lidingöloppslegenden) får faktiskt rätt. han var före mig med löparglasögon. Han skickade bildbevis  veckan. Förlåt Magnus !

– Team Nordmark (Micke med sonen Hugo) visade starka bilder och känslor när han bar sonen över mållinjen. Sök på Team Nordmark. 

– Tack Vanessa på Asics, Jonas Lund, Stefan Larsen och Luca Mara för allt jobb runt Asics-utmaningen. Stort också av Herman att berätta om sitt alkoholmissbruk innan han blev löpare.

– Bäst just nu enligt broder Anders: Stockholm maraton, träning på heltid, Café dello sport och sambon Karolina

– Bäst just nu enligt LG: Återhämtning, Röda Polly och färgglada Asics


Antal kommentarer: 1

Lena Rindevall

Tak LG för din coaching!
Även om jag inte lyckades med 4.30 så är jag hur nöjd som helst. Sprang och njöt hela vägen. Inte ont någonstans varken under loppet eller efteråt. Kunde inte föreställa mig att det skulle gå så lätt, sannolikt pga det låga tempot. Ser fram mot New York och kanske vågar gå ut några sekunder snabbare då.
LenaLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*