Blogg

Mitt 12.e RW blogginlägg


– Uppdatering på Podcastern ”Värvet” . Kolla in Babben Larsson och Niklas Strömsteft. Han är grym på att intervjua, denne Kristoffer Triumf

– Träningsmässig misär. Ingen träning på 3 dar. Idag skall jag testa löpa på band igen plus styrka. Klarar jag inte 40 i pulsfall på hygglig hasteighet innan söndag. Så flyttar jag till Övre Sappetsele och börjar med växt-torkning.

– Jag älskar Emelie Forsbergs bilder på hennes blogg. Plus att hon skriver bra och har rätt skön filosofi.

– Liverpool spelar snabbt, snyggt och stort bollinnehav MEN är grymt ineffektiva. Jag känner dock rätt mycket glädje ändå med den spelmässiga insatsen.

– I lördags hade vi den årliga ledardagen med Springtime Travel. Vi var 101 personeroch höll till på Göta Källare på dagen med info, danspass med Tobbe karlsson, 8 kamp, gris-pass med Magnus Hagström samt avslutade med middag och fest på Tvålpalatset. En underbar dag och kväll som kryddades med att Sarah Dawn Finer kom och sjöng 3 låtar för oss.

– Hur många av er har börjat fundera på målsättning för nästa års idrottande ?

– sajten www.kritiker.se är ofta starten på min dag. Sen Expressen, Aftonbladet, Västerbottens kuriren, FB, dotterns blogg, runners world.se, Tyresö hemsida. UIK:s hemsida och avslutar med Liverpools hemsida. Sen cyklar jag allt jag kan till jobbet.

– Ni borde också göra ett litet avslut på 2012 och fundera över vad som var bra, vad du kan behålla, vad du bör undvika, om det är nån du borde be om ursäkt eller reda ut saker med. Skriv ned allt detta och sätt igång.

– Sen gör du upp lite planer för 2013. Både sportsligt och i det civila livet. Cecilia Gustavsson hade en mycket bra coaching-kurs när jag var på Training Camp Thailand i vintras om just detta.

– Intressant produkt för dom som tränar och hur man hanterar  blöta träningskläder. Kolla in på www.stnky.se. Jag som ofta har snygga märkeskläder från ACNE, Tiger of Sweden, Nudie och Our Leagcy är noga med att inte blanda ihop svettigt med rent.

Peppe lindholm han gilar verkligen mig. Ibland blir det jobbigt.

– Ove Sundberg gled in och var ett kräk förra söndagen i Solsidan. Nu var han inte med igår och då var avsnittet inte lika kul. Är det nån som har en Ove i sitt kvarter.

– Våga testa och springa på löpband och inomhusbana då och då under vintern. Nästa nummer av Runners World skriver jag om träning på löpband och ger exempel på bra träningspass på band.

– Jag har börjat skissa på en ”Årets bästa” lista musik

– Bäst just nu enligt Broder Anders: han har inte ringt eller hört av sig. Så det blir inget detta inlägg.

– Bäst just nu enligt LG: Amanda Jensen ”Hymn for the haunted” och Schweizernöt 200 gr

 

 

 

 

 

 


Nr 6 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Sommar, sol och löpning! Smarta tips inför semesterträningen
  • Känn  in farten med enkelt test
  • 11  snabba skor i stort test
  • Frida Karlssons favoritpass
  • Så rehabtränar du Löparknät
  • Dopingreglerna ALLA ska ha koll på
  • Allt om löpningen på Friidrotts-VM
Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 11:e RW blogginlägg


– Annica Näsmark på Artrokliniken gav mig tillåtelse att börja springa lite smått efter min knäoperation för 8 veckor sen. Vilket kändes underbart roligt att höra tills….

– Liverpool börjar hitta positionerna i sitt nya spelsystem under Brendan Rodgers.  Helgens 3-0 seger över Wigan var som att sitta med bägge fötterna på gaspedalen.

– Det har varit tyst från Fitness-redaktionen sen jag skickade in mina förslag till reportage. Okej Marie och ni andra. Vi skiter i omslagsfotograferingen, och satsar på Sverige repotaget om SPA anläggningar och lunchrestauranger. Då får ni 2 nya prenumeranter också. Zandra Buud och Christian lovade lösa en helårsprenumeration om desa reportage blev av.

– Löpträning lördag: 6 x 1 min på löpband med 4% lutning. Med 1 min gåvila. Startfart 7min/km -slutfart 5.30 min/km. Trött ! Värdelös dag

– Löpträning söndag: 10 x 1 min på löpband med 4 % lutning. Med 1 min gåvila. Startfart 7 min/km – slutfart 4.30 min/km. Puls 174 !!!  Fy faaan i våld ! Jag gick hem och var ingen trevlig make resten av dagen. Detta pass skulle jag klarat för 2 månader sen med båda lårbenen amputerade.

– Löpträning måndag:  Ingen alls. Jag satt kvar i soffan oduschad sen dan innan. Fortfarande tjurig som ett bortglömt barn

– Min nya Thorens TD 240 i svart pianolack är fullkomligt magisk. Mina gamla vinylplattor låter som om Byrds, Bowie och Jimi Hendrix står i mitt vardagsrum. Jag har döpt spelaren till Anna-Lo.

– Löpträning tisdag:10 x 1 min på löpband med 4 % lutning. Med 1 min gåvila. Startfart 6.30 min/km-slitfart 4.20 min/km. Puls 175 !!!  Min form är tragisk. Ändå har jag cyklat och kört crosstrainer så mitt hårfäste har flyttat sig ännu längre bort från pannan.

– Marta är i Brasilien och spelar in en film för Coca-cola. De svenska landslagsspelarna har varit ledig en vecka. Nu har dom sitt första läger med Pia Sundhage på Bosön. Övriga spelare är ledig i 21 dagar sen kör vi igång inför 2013 och nya SM Guld och Champions League spel.

– På lördag har vi avslutningsdag+ fest med alla våra ledare som Hjälpt till med Springtime travels olika Training camp (Portugal,Turkiet, Thailand) Vi håller till på Göta Källare med info, teambuildning, utb i hjärt&lungräddning, samt middag, uppträdande och fest. Vi har 101 st som anmält sig.

Löpträning idag: Kanske senare…

Bäst just nu enligt Broder Anders: Mickes skivor på långholmsgatan samt kattungar

Bäst just nu enligt LG: Miss Li och bra syreupptagning.Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 10:e RW blogginlägg


– Zandra Buud (Jonas fru) tycker att min rubriksättning är klockren. Hon är känd i hela Dalarna med omnejd att ha ett grymt bra omdöme. Så jag litar på henne och fortsätter numrera rubrikerna i kronologisk ordning.

– Det var en rolig fotbollsgala i måndags. Bra mat och roligt mingel. Förutom SM guldet fick bara Tyresö ett pris (årets mittfältare-Vero Boquete). Mest gjorda mål, minst insläppta mål, Marta och Caroline Seger och ändå bara ett pris ?

– Johan Wallersteins intervjuer/bloggar i DN om varför Sverige inte får fram bra löpare är intressant. Jag tror att mycket ligger i träningsintensiteten. För mycket långsam mängdträning. Men jag kan ha fel och blev ju själv inte bättre än 29.57 på 10000 m. Så jag kanske skall ligga lågt. För det finns ju många därute i stugorna som fattar träningsmetodiken bättre….

– Grattis Emma Berglund, Umeå IK till priset som åretsback.

– Zlatan visste exakt var målet stod i samband med bicycletan till 4-2. Kolla hur högt upp i luften han är. Otrolig idrottsman. På fotbollsgalan i måndags gick han hem snabbt med sin fru. Inga skandaler där inte.

– Fitness-redaktionen gav oss chansen att påverka innehållet i tidningen. Jag förslog följande: LG får åka runt och testa SPA-anläggningar, LG får testa parfymer och hårschampon, LG får testa lunchrestauranger, LG testar träningskläder, LG får sminkas och stylas för en omslagsfotografering. Hoppas…..

Anders Szalkai i New York 2010 (en mycket fin man med stort hjärta)

– I nästa nummer av Runners World skriver jag om träning på löpband och ger förslag på träningspass och tips. Kommer även en film när vår fina filmare Philippa får ordning på sin kraschade hårddisk.

– Kul att Pia Sundhage testar lite nya spelare. Hoppas dom tar chansen bara. Läger på Bosön 22-26 nov med 5 Tyresö-spelare, 2 från Umeå IK och Sofia J som är halv UIK:are.

– Fortsätt träna löpning så länge vädret är bra och ni kan springa på skogsstigar och terrängspår. Ta sen lite vila när snön kommer eller kring jul. 

Jag och dotter Malin I Thailand 2011 (kolla spänsten)

– Bygg upp bålstyrkan rejält och lägg lite tid på vader och baklår som brukar vara eftersatta. Kör även balansövningar och lite crossfit-kettlebellsövningar. Utvärdera om 4-6 veckor och se vad som hänt.

– Min dotter Malin kör 4 veckor med mycket mängd och styrka. Sen börjar satsningen mot 2013. Sub 18 min på 5 km och 37 min på milen tror jag hon fixar. Hon har bara tränat i 2 år. 

– Bäst just nu enligt Broder Anders: Paris Maraton 2013 och Lappland Ultra

– Bäst just nu enligt LG: Lorents & Sacharias + Zlatan

 

  

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 9:e RW blogginlägg


– Skön vecka efter SM guldet med Tyresö i lördags. I onsdags körde jag fystester med spelarna och delade ut deras program för december (styrka och löpning). Vi gjorde ett anaerobt test som heter 150 x 2 . Det är en form av ”idioten” där man springer 5-10-15-20-25 m runt koner så snabbt man kan. Vilar 3 min och springer igen. Då tittar man på tiderna,  hur stark dom är i vändning och acceleration. Och det får inte skilja mer än 2 sek mellan första och andra loppet. Alla klarade detta lätt och det var mycket, mycket bra tider.

– Emelie Forsberg är en skön tjej. Hon har aldrif styrt upp sin löpträning utan sprungit på känsla och glädje. Nu ska hon springa ett 50 mileslopp den 1 dec. Då kör hon 3 löppass/vecka : 1 tim – 2 tim och 3 tim så snabbt hon kan. Underbart. Ha de flott ! Avslutar hon med. Kolla hennes båda bloggar. Hon kommer nog till RW vekan i Portugal v12 ?

– Jag gjorde även styrketester med Tyresö i onsdags. Stående rodd på ett ben för att kolla balansen höger/vänster. Draken med 10 kg på av samma anledning. Liggande chins, Snabba benpress på 110 kg x 5 (med både fötterna högt och lågt) samt crossfit situps.) Så nu justerar jag till träningen individuellt  tillvarje spelare. Sen kör vi mot Champions League och nytt SM guld. 

– Värvet hade Tomas Anderson Wij förra veckan och som vanligt var det kanon. På söndag blir det Carina Berg ! Hur kul som helst

– Vi är nog det lag som springer mest i allsvenskan och Tyresöspelarna har lärt sig att gilla intervaller. Vanliga lag brukar cykla 5-8 min innan dom kör styrkträning till exempel. Vi kör 10 st 45-15 intervaller eller 24 st Arsenal-intervaller som uppvärmning.

– Idag hade jag löpteknikpass på Friskis & Svettis årskonvent i på Kistamässan. Mycket trevligt. Imorgon har jag ett pass till + en föreläsning. Jag kunde jogga lite + visa lite löpskolning. Kanske knät vaknar snart ? Men faan vad dåligt tränad man är nu. Mina referens-jeans sitter inte bra. Efter fotbollsgalan blir det skärpning.

– Tobias Karlsson (Lets Dance) körde ett danspass med Tyresöspelarna som avslutning i onsdags. Hans berömda ”värsta schlagern” dans. Spelarna var riktigt duktiga. Jag var också med och det gick sådär.

– Hasse Castergren som är ”fel” vad gäller klädkod för löpare (blogginlägg 4 eller 5) har fått massor av tjejer som vill trösta honom och bjuda ut honom efter inläggen och fotona?! ”- Du var jättefin och hade snygga ben” !  eller ”- LG såg nördig ut medans du var en het rocker”!  Hallå !!  Fattar inte dessa tjejer nåt. Man skall inte ha för små splitshorts, och bara splitshorts om man springer fort eller intervall. Svarta strumpor är inte ok nånsin !!

– Mina kolleger på Springtime har varit okontakbara hela veckan. Dom har bara jobbat med efterdyningarna efter New York maran. Istället har jag hängt med Fitness-reaktionen där Marie Kjellnäs blivit en ny favorit. Hon berättar sköna storys om tiden i Leksand och äter minimorötter så hon är alldeles gul om fingrarna.

– Tidningen Kadens har en skön kille som heter Kalle Bern. Han introducerade mig i testcykel i veckan. Med blödande luftrör och 17 mmol mjölksyra som följd. Han hade cyklat 10 min med 3.5 KP och snitta 365 watt. – ” Enkelt sa jag. Låna mig ett par cykelskor så skall jag pissa på ditt resultat”!  Jag körde 6,5 min med 3.5 KP och 350 watt och var död. Förlåt Kalle !  Jag drar ned byxorna och erkänner att duktiga cyklister tål smärta.

– På måndag är jag på fotbollsgalan (Globen) TV  20.00. Jag har min gråa Tiger of Sweden kostym, vit Etonskjorta (strykfri) samt mina engelska kängor. Vindrufsigt hår och Calvin Kleins parfym. Kanske efterfest med Zlatan ?

– Jag ska klara 10 min på 3.5 KP och 350 Watt.

Bäst just nu enligt broder Anders: Lappland ultra 2013

Bäst just nu enligt LG: Cat Power ” sun”  och allt med Erik NivaLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 8:e RW blogginlägg


– I lördags vann mitt Tyresö FF sitt 1:a SM Guld i fotboll. En underbar känsla och mycket välförtjänt för tjejerna efter en turbulent säsong. Många andra har hatat Tyresö för att vi värvat bra spelare. Huvuddelen av de spelare som i Expressens enkät innan finalen tyckte LDB Malmö skulle vinna, skulle komma springades direkt om dom fick ett anbud att spela för Tyresö.

– I nya avsnittet av podcastern ”Värvet” är Babben Larsson gäst. Lysande intervju av Kristoffer Triumf som vanligt. Han är föresten intervjuad i nya numret av tidningen ”Miss world”.

– 18 vunna-1 oavgjord-3 förluster  65-12 i målskillnad och 55 poäng är tabellraden som gav SM Guld. Madde 13 mål, Marta 12 mål, Kirsten 10 mål, Caroline Seger 8 mål och Vero 7 mål. Vår målvakt Carola släppte in 12 mål på 22 matcher.

– Fint skrivet av Anders Szalkai om det inställda New York maraton. Kolla hans Facebook sida. Anders har många fina kvaliteter.

– Nu har jag 8 SM guld som fystränare + 5 cupguld + 2 Champions league titlar. Jag var ju fystränare i fantastiska Umeå IK mellan 1996-2011. Men många hatade oss då också. För att vi ”tränade så mycket” eller att tjejerna ”inte hade nåt liv” ? 

– Ingen löpning än för knä helve…t. Springa på tjockmatta, cykla, styrka in my ass !

– Vittsjö, Linköping, Malmö, Göteborg , Kristianstad har vad jag vet mellan 6-8 ”värvade” storspelare också. 

– Olle Ljungström är en skön och lite speciell artist. Många fina låtar har han gjort. Uggla, Darin och Miss Li gjorde starka tolkningar i går. Darins låt blir nog en klubbhit. 

– På torsdag är det Guldfest på O`Learys i Tyresö och nästa måndag är vi på TV sända fotbollsgalan.

– Solsidan har blivit sämre. Mia Skäringers rollfigur bara gnäller. Och var är Ove ?

– Kolla istället på New Girl med fantastiska Zoey Deshanel i huvudrollen. Hon är ena halvan i gruppen She & Him som gjort 2 perfekta popplattor. Andra halvan heter M Ward. Finns på Spotify. Om ni inte blir glad av låten ”Ridin in my car” så blir jag orolig för er mentala hälsa.

– Jag får ofta följdfrågor om mina artiklar i RW. Bland annat brukar jag be löparna fundera över var dom blir trötta/vad som begränsar löptempot. För att göra det enkelt kan man säga att blir du trött i hjärta och lungor i första hand så behöver du förbättra din syreuptagning (intervaller med kort vila och höj intensiteten på passen) Är det i benen du är mest trött så är det endera mera uthållighet för kapilläruppbyggnad, eller styrkan i benen (backe och styrka) eller tempointervaller (högre fart, längre vila).

– Peppe Lindholm är i new York och köper trucker-kepsar, baseball-jackor och kompressionstajts. Och köra morronjogg tlll närmsta Deli (bagel, kaffe, pizza-slice)

– Blir ni trött i både hjärta/lungor & ben så ligger ni illa till.

– Bäst just nu enligt broder Anders: Kate Bush ”Running up that hill” och trialrunning

– Bäst just nu enligt LG: Tyresö FF:s damer och Reeperbahn ”Venuspassagen”


Antal kommentarer: 1

Mikael Soto

Ser fram emot att höra på dej på Svettisdagarna i helgen 🙂Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt sjunde RW blogginlägg


– Nytt avsnitt av podcastern ”Värvet”. Hanna Hellqvist var mycket rolig. Ladda hem genast. Favoritavsnitt är Schyffert, Appelqvist och Lotta Lundgren.

– Var på återbesök på Artrokliniken i fredags. Tyvärr ingen löpning inom de närmsta veckorna. Cykel, crosstrainer, styrka samt löpning på tjockmatta får det bli. 

– Domaren stal 3 poäng av Liverpool idag. 3-2 målet i 93.e min mot Everton var korrekt. Faan att man inte får vara glad jämt.

– Jag som hade tänkt göra comeback i H 55 nästa år. Hur skall jag kunna få till löpformen om inte knät vaknar.

– Tyresös första halvlek mot Jitex igår var magisk. Visserligen stod det bara 2-0 men borde nog varit 4-0. Just nu leder mitt gamla Umeå IK mot Malmö med 1-0. Och fick just ramona Bachman utvisad för 2 gula kort.!!! Det blir nog SM Guld till Tyresö ändå ?

– 36 svenskar under 3 timmar i Frankfurt maraton igår. Det fanns tider när det var 36 svenskar under 2.30 också.

– Miss Li:s version av Pugh Rogefeldts ”Här kommer natten” var magisk. Jag älskar programmet ”Så mycket bättre”. Nästa vecka är Olle Ljungström huvudperson. Hoppas nån gör ”Den norrländska präriens gudinna”

– Min dotter Malin är löpledare i Portugal nu. Igår körde hon ett extrapass med Emma Lindblom på bana. 16 x 200 m mellan 34-36 sek. Bra jobbat. Martin Enholm tog många fina bilder.

Malins med en hopp-pushup

– Intressant dubblering vid nästa mästerskap för Mo Farah. Enligt hans tränre Alberto Salazar skall han köra 10000 m och maraton.

– Stockholm är verkligen möjligheternas stad. Massa roliga uppgifter och uppdrag har jag fått sen jag flyttade från Umeå för 1.5 år sen.

– Varför är det ett S i ordet läspa ? Kunde man inte kalla läspning för lärpning istället ?

– Med samma logik så kan man undra on nu olivolja är gjort av oliver. Vad är då Barnängens barnolja gjort av ? Den var dålig , jag vet. Men det är min blogg !

Bäst just nu enligt broder Anders: Startplats i Berlin Maraton 2013

Bäst just nu enligt LG: Prince ”Purple Rain plattan ”

Här var man ung och snabb. Och lite lättare i kroppenLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*