Blogg

Mitt sjunde RW blogginlägg


– Nytt avsnitt av podcastern ”Värvet”. Hanna Hellqvist var mycket rolig. Ladda hem genast. Favoritavsnitt är Schyffert, Appelqvist och Lotta Lundgren.

– Var på återbesök på Artrokliniken i fredags. Tyvärr ingen löpning inom de närmsta veckorna. Cykel, crosstrainer, styrka samt löpning på tjockmatta får det bli. 

– Domaren stal 3 poäng av Liverpool idag. 3-2 målet i 93.e min mot Everton var korrekt. Faan att man inte får vara glad jämt.

– Jag som hade tänkt göra comeback i H 55 nästa år. Hur skall jag kunna få till löpformen om inte knät vaknar.

– Tyresös första halvlek mot Jitex igår var magisk. Visserligen stod det bara 2-0 men borde nog varit 4-0. Just nu leder mitt gamla Umeå IK mot Malmö med 1-0. Och fick just ramona Bachman utvisad för 2 gula kort.!!! Det blir nog SM Guld till Tyresö ändå ?

– 36 svenskar under 3 timmar i Frankfurt maraton igår. Det fanns tider när det var 36 svenskar under 2.30 också.

– Miss Li:s version av Pugh Rogefeldts ”Här kommer natten” var magisk. Jag älskar programmet ”Så mycket bättre”. Nästa vecka är Olle Ljungström huvudperson. Hoppas nån gör ”Den norrländska präriens gudinna”

– Min dotter Malin är löpledare i Portugal nu. Igår körde hon ett extrapass med Emma Lindblom på bana. 16 x 200 m mellan 34-36 sek. Bra jobbat. Martin Enholm tog många fina bilder.

Malins med en hopp-pushup

– Intressant dubblering vid nästa mästerskap för Mo Farah. Enligt hans tränre Alberto Salazar skall han köra 10000 m och maraton.

– Stockholm är verkligen möjligheternas stad. Massa roliga uppgifter och uppdrag har jag fått sen jag flyttade från Umeå för 1.5 år sen.

– Varför är det ett S i ordet läspa ? Kunde man inte kalla läspning för lärpning istället ?

– Med samma logik så kan man undra on nu olivolja är gjort av oliver. Vad är då Barnängens barnolja gjort av ? Den var dålig , jag vet. Men det är min blogg !

Bäst just nu enligt broder Anders: Startplats i Berlin Maraton 2013

Bäst just nu enligt LG: Prince ”Purple Rain plattan ”

Här var man ung och snabb. Och lite lättare i kroppen


Nr 6 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Sommar, sol och löpning! Smarta tips inför semesterträningen
  • Känn  in farten med enkelt test
  • 11  snabba skor i stort test
  • Frida Karlssons favoritpass
  • Så rehabtränar du Löparknät
  • Dopingreglerna ALLA ska ha koll på
  • Allt om löpningen på Friidrotts-VM
Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 6:e RW Blogginlägg


– ”Free Your mind and your ass will follow !  Den gamla Funcadelic slagdängan funkar även 2012. Jag har testat att sjunga den högt när jag står framför spegeln på morgnarna. Och efter 4-5 refränger händer det nåt faktiskt. Man gungar i takt och tycker man ser skitcool ut, sen glider man ut i köket och upptäcker att min fru inte har samma uppfattning.

– Sofie Lantto på Fitness magazine är en fin människa som säger rätt saker. Hoppas att alla är snälla mot henne.

– Undrar vad Mia Törnblom tycker om min ”Free your mind and your ass will follow”- övning ?

– Igår skrev jag klart artikeln om träningsplanering del 2. Pernilla redigerade bort några rader som inte var lämpliga. Men det blev bra ändå.

– Såg ni Dortmund- Real Madrid igår ? Jag älskar Dortmund och deras tränare Hans-Jörgen Klopp. Dom anfaller med 8 man och öser på i 90 min. I deras värvningsfilosofi finns ord som vinnarvilja och mod. Och snacka om modiga spelare. Och vilket engagemang Klopp har. Hela han kokar i 90 min och visar med varenda muskel vad han känner. Underbart !

– Magra trummisen Peppe Lindholm fryser jämt. I Portugal hade han alltid långa tights, vindjacka och vantar ?! Hemma i Järvsö idag (+ 1 och sol) hade han 3 lager tights, 3 tröjor + vindjacka, mössa och vantar. Har han nått blodtryck alls den mannen ?

– Imorgon skall Annica Näsmark på Artrokliniken kolla mitt knä igen. Jag hoppas få börja jogga lätt. Är spyless på cykel, crosstrainer och styrka.

– Patrik Groop på Runners World älskar HV71. Han kan personnumret och skridskostorlek på alla spelare. Han vet till och med hur dom vill ha sina skridskor slipade ? Hans högsta dröm är att fira jul med Johan Davidsson och Per Ledin.

– Många har fattat min teori om klädkod för löpare. Sen bilderna i förra inlägget har nästan alla jag ser färgmatchade träningskläder, vita strumpor och funktionskläder. Jag såg en kille med svarta strumpor igår, men han sprang sakta och med taskig löpstil.

– Bäst just nu enligt broder Anders: fortfarande Bluesmannen Junior Kimbrough

– Bäst just nu enl LG: The  Wallflowers ”Glad all over”

 Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 5:e RW blogginlägg


– Idag har Jonas Lund haft bloggkurs 1.0. Hur man länkar och lägger in bilder bland annat. Han ville även ha rubrikkurs, men då gick jag.

– Nytt avsnitt av Värvet med Hanna Hellqvist. Han som intervjuar i podcastern heter Kristoffer Triumf och bor Vällingby. Endast 40 meter från där Olof Palme bodde.

– I nya numret av Runners World skriver jag om träningsplanering. Hur man sätter långsiktiga och kortsiktiga mål samt planerar och utvärderar. Det blev bra. Tidningen kommer på onsdag, typ.

– Bra val av Sundhage att ge Caroline Seger och Lotta Schelin ansvaret som kapten i damlandslaget. Båda två vågar uttrycka sin åsikter i media. Och båda är givna i en startelva. Offensivt tänk i en 4-4-2 uppställning tror jag är rätt.

– Bäst just nu enligt broder Anders: Junior Kimbrough (här i reklam för Yves SL med Daft punk)

– 

– köpte en Iphone 5 igår. Bara glädje. Snabb, snygg, cool, lätt och nödvändig

– På tal om klädkod för löpare så har ni bildbevis här nedan. Jag är RÄTT. med färgmatchade kläder, vita korta strumpor och funktionsmtrl. Hasse är FEL. men bomulls Tshirt, för små splitshorts och svarta strumpor.

– 

– Imorgon skall jag träna Tyresö FF igen. Men många är på landslagsamlingar. Jag längtar lite efter tjjerna. Imorgon blir det både lite syreupptagning-tempo och snabbhetsuthållighet. + lite crossfit

– Bäst just nu nr 2 enl broder Anders: Paris Maraton 2013

– Bäst just nu enl LG: Miguel ”Kaledidoscope”Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 4:e RW blogginlägg


– Taskig fantasi på rubrikerna? Ja och nej. Praktiskt för mig men lite tristare för läsarna. Får se om jag ändrar efter 10 inlägg.

– Mona Sahlin var senaste gästen i podcastern Värvet. Hon var verkligen öppenhjärtlig och berättade till och med om sin sexdebut?! 

– Jag ber om ursäkt för att jag slarvat med nåt stavfel och glömd bokstav i mina tidigare inlägg. Förklaringen är taskig uppkoppling och sen tidpunkt. Jag är lite mer än normalbegåvad och stavningen är inga problem.

– Sista dagen i Portugal. Igår hade vi bergspasset och idag pricka tiden och avslutningsmiddag med disco på NOX. Jag gick förresten på Tobias Karlssons klass idag som hette ”värsta schlagern” Det gick sådär för mig.

– I kommande numret av Runners World skriver jag om träningsplanering. Nu är det läge för löparna att summera säsongen och blicka framåt. Målsättning, svagheter, vad gick bra, vad gick mindre bra, när var jag i form mm.  

– Till våren kommer vi ha några veckor där vi satsar extra mycket på de löpare som har kommit en bit på väg i sin satsning. Lite tuffare pass, styrka och rörlighet för löpare och föreläsningar för löpare. Alla som bokar kommer få en Garmin klocka ryktas det om.

 
– Nu längtar jag efter min fru och min vinylsamling. På söndag skall jag spela Jimi Hendrix, James Taylor, Donny Hathaway, Led Zeppelin och the Byrds. Samt umgås och pussa på frun mellan skivbytena.

– Jag undrar hur det gått för Gunilla Persson i Hollywoodfruar medan jag varit i Portugal. Jag såg att Jan Guillou sågat henne i direktsändning medan Alex Schulman smörat för henne. Hon är ondheten personifierad. Och hennes stackars dotter med begränsad talang som hon skall försöka få in på MTV. Hur hittade TV denna människa?

– Peppe Lindholm, den magra trummisen frös igår så han hade 3 tröjor och en vindjacka?!
I Portugal ? I oktober ?

– Markus Torgeby är så tankspridd ibland, att han cyklade på ICA och handlade i bara
Y-front kalsonger. Vad värre var att hon i kassan inte reagerade ens!

– Nästa gång ni springer lite hårdare skall ni reflektera över var ni blir mest trött? Är det hjärta och lungor som begränsar er eller är det benen? Är det båda ligger ni smårisigt till.

– Imorgon skall min dotter Malin vara löpledare med Martin Enholm, Peter Bring och Emma Lindblom i 2 veckor. Friskis&Svettis Svettis är vår Partner. Dom gillar att träna.


Hur får man in bilder på enklaste sätt i bloggen? Egentligen ?

– De löparveckor jag pratade om kommer gästas av Ultrakungen Jonas Buud, Rune Larsson, Szalkai mfl

– Jonas Lund, RW web och pryllöpare äter avocado till fikat när alla andra tar kaffe och bulle. För att få rutor på magen måste man ha jä..t tråkigt när man äter som Linus J brukar säga.

– På vårt kontor i Alvik tränar alla (Springtime, RW, Kadens och Fitness magazine) Inte en paljettblus så långt ögat kan se. Bara träningskläder och löparskor. Undantaget är Johanna Zetterberg som bara har märkeskläder.

kolla takten ?                                      Peppe och jag leker

  Naprapat- Hasse, Tobbe Karlsson och LGLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 3:e RW blogginlägg


– Det gjorde fysiskt ont när Tyskland gjorde 4-0 i 55.e min. Skrev Erik Niva i Aftonbladet. Ja faktiskt !

– Kolla in Noel Gallaghers nya favorit: singer songwritern Jake Bugg. Finns på Spotify

– När Zlatan hämtade bollen ur nätet efter att ha nickat in 4-1 och la upp bollen på mittpunkten. Då tänkte jag på Gerrad efter 1-3 målet mot Milan i CL finalen 2005.

– Knät fungerar ej för löpning än, Vattenlöpning-stavgång-syrka och crossfit blir det. Men inget slår ett bra löppass.

– Pernilla Lodin (RW:S ägare Hasse Lodins fru) borde skriva en bok. Hon gör sjukt roliga inlägg på Facebook.

– Bra träningspass: 3000m i tröskelfart + 2000 m i tävlingsfart (på 10 km) + 1000 m i överfart, Vila 3 min. Lägg märke till om lötekniken förändras i olika farter samt omtröttheten känns i hjärta-lungor eller ben.

– Markus Torgebys fru Frida, har inte hämtat sig än efter jag berättat när jag gjorde fiskpinnar och blodpudding i brödrosten samt band min son med hopprep för att kunna åka och lyssna på en stereo.

– Jag saknar Tyresöspelarna. Många är på landslagsläger och Marta är i Brasilien och spelar in en reklamfilm för Coca Cola.

– Det finns chans till SM guld fortfarande. Men då måste mitt gamla Umeå IK ta poäng av Malmö. Malmö lever mycket på Ramona Bachman.

– Min doter Malin är igång igen efter en skadesommar. 9 lopp i höst  med placeringarna: 1-2-1-1-2-2-1-1-3. Bra vännen !

Bäst just nu enl broder Anders. fortfarande det tidigaste mtrl med Imperiet samt pannlampor

Bäst just nu enl LG: Jake Bugg samt solen i Portugal


Antal kommentarer: 1

Emelie Forsberg

Åh så flott att springa i den portugisiska solen! Glädjer mig till i vår!
Å välkommen som bloggare!!Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt andra blogginlägg


Fortfarande kvar i Portugal. Fortfarande kanonväder. Fortfarande mycket glädje. Men knät funkar inte för löpning. Det blir stavgång, vattenlöpning och crossfit/styrka. Ikväll kommer 180 nya gäster med temat Holistic/Crossfit. Det blir en bra vecka.

– Tyresö FF förlorade cupfinalen mot Göteborg med 2-1. Göteborg fick straff i förlängningen. All heder till Göteborg men Tyresö hade ett stort spelövertag och Marta hade ett friläge som målvakten räddade. Men livet går vidare..

– Lisa och Rubin McRae körde ett roligt intervallpass med gästerna igår. Tre olika typer av fartträning. Stn 1. Intervall 15-15 i 5 min- Stn 2, Backe i 5 min- stn 3. 2 min bort vila 30 sek och 2 min tillbaka. Sen roterade man mellan de olika intervalltyperna. Ca 15 personer per grupp. Kul att se.

– Såg inget av Färöarna-Sverige igår. Men underläge 1-0 med 33 min känns sådär. Tack Zlatan. Visserligen är det viktigast med 3 poäng , men Färöarna ??

– Jag kompenserar min uteblivna löpträning med att vara mycket ute i solen. De bästa löparna är mörkhyade. Tänk om det sitter lite i hudfärgen ? Snart är jag riktigt brun , då kanske man kan klippa en snabb tusing ?

–  Hoppas ni laddat hem några avsnitt av podcastern ”Värvet”. Igår kom den nyaste med Mona Sahlin. Ladda hem Schyffert, Rheborg, Kristoffer Appelqvist och Lotta Lundgren.

– Markus Larsson och Fredrik Virtanen har satt ihop Spotifylistor med 200 låtar av 200 olika artister som alla är 5 +. Finns på Aftonbladet under krönikörer. Jag skall lära mig hur man lägger in länkar senare. Andra bra Sptotifylistor finns på Gaffa.se och Sonicmagazine.se.

– Glädje i bokform eller krönikeform är Erik Niva. Läs hans bok ”Liven längs linjen” som är 98 olika reportage/intervjuer av kända tränare och fotbollsspelare. Han avslutar alltid med ett avsnitt ”Vad händ sen ?”. Underbar läsning.

– Peppe Lindholm är en löpare/yrkestrummis från Järvsö som jag ofta anlitar på våra Training Camp. Han är en prylnörd av giganiska mått. Och prioriterar coolhet framför fart. bar överkropp, ett pulsband, tunna skor, solbrillor och Garmin Phoenix på armen. Då är han hemma.

– Hur kan folk springa med svarta strumpor på löppassen ? Det ser skitigt och töntigt ut. Varför har folk splitshorts när dom joggar ? Splitshorts har man på tävling eller snabba pass.

Bäst just nu enligt broder Anders: Tandemhopp fallskärm

Bäst just nu enligt LG: The Byrds

  Peppe i sina intervallspeedos

 


Antal kommentarer: 1

Liselotte Ljungholm

En del är i Portugal och myser medan andra kämpar i mot jävliga Umevinden på Umemaran i+ 4 grader. Känns som att någon av oss var på fel ställe…….Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*