Blogg

Mitt 131:a RW Blogginlägg


– Oh you tell me that you love me/Yes you tell me that you care/That tomorrow we´ll be married/But tomorrow´s never there (Elvis Presley)

Imorgon åker jag till Portugal i två veckor. Temat är TSM (team Sthlm maraton) och Runners World/Midnattsloppet. Vi har massor av bra ledare och extra fokus på löpning. Yogapassen är inriktat på löpningen, styrkepassen är inriktad mot löpning, Föreläsningarna handlar mest om löpning osv. Vi kryddar med lite danspass mest för Szalkais skull. Anders hoppas få vara med i Lets Dance och vill kunna bjuda sin fru på en Paso Doble. Han ser ju stencool ut med sitt skägg, sina tatueringar och sitt långa hår. 

– På tal om stencool. Minns ni Alexander Östlund (högerbacken i Svenska landslaget)? Han blev ju petad via sms efter en mindra bra landskamp. Men han klara sig bra i livet ändå. Han kommer spela en bärande roll i Dum Dummare 4 isället för Jim Carrey. Och han tränar fys med den bildsköne fightern Richard Nordstrand och legenden Persbrandt. Kolla håret, skägget och tatueringarna!

– För att fortsätta tråka ut er med min träning så gäller följande: 3 pass löpning (4×4 min , 50 min distans, 3 x 10 min tröskel dock inga farter att tala om) 1 pass vattenlöpning, 1 pass rodd-cykel + 3 pass styrka. Nästa vecka blir det mera löpning + yoga + styrkepass.

Kolla vilken bra selfie! Det kommer massor när jag varit i Portugal.

– Dotter Malin testade Lars Södergårds ”förberedelsepass” : 4 x 2000 m i milfart + 1 x 1000 m i 3 km fart. Hon körde tvåtusingarna på 7.20 (3.40min/km) och tusingen på 3.16. Hon kommer vara löpledare nästa vecka och hoppas köra några pass med Musse och Szalkai.

– Mina Asics-adepter har rivstartat med sina bloggar. Oj vad dom skriver. Dessutom har alla fått sina träningsprogram för perioden vecka 12-15. Jag har utgått från labtesterna som gjordes på Asics labbet samt utifrån målsättning och träningsbakgrund. Vi kommer utvärdera och justera inför nästa 4 veckorsperiod där det blir lite blockträning (mängdvecka-tröskelvecka-återhämtningsvecka-fartvecka). Principen är att jag bestämmer 3-4 nyckelpass som dom måste göra. Sen finns det frihet att utöka träningen med distanspass/morronjoggar efter eget huvud. Det kommer också vara en del löpstyrka i början för att justera svaheter. Jag är imponerad av deras glöd och driv. Hoppas det håller i sig. Det jag har noterat i mina samtal med dem är att det varit mycket löpning i ”mellanmjölksfart”. Alltså halvfort som vi säger i Norrland. Det är bättre att ta det lite lugnare på långpassen och istället ha kraft att hålla fart på kvalitetspassen.

– Dom har gjort en undersökning vilka sporter som får mest TV tid:

1. Fotboll

2. Basket

3. Tennis

4. Cricket ?

5. Baseball

55:e plats längdåkning på skidor

– Olof Södergård är bror och tränare för RW:s bloggare och elilöpare, Lars Södergård. Han är sjukligt noggrann och seriös. Innan intervallpassen åker han i förväg och mäter upp sträckorna som skall löpas med mäthjul och sätter ut koner. Sen är han enligt säker källa Nordisk mästare i Excel. Hoppas Lars uppskattar brorsans noggrannhet.

– När tidningen Sonic röstade fram de bästa skivorna 2014 så var två Svenska artister 2:a och 5:a. Lykke Li 2:a och First Aid Kit 5:a. War on Drugs vann. 

– Det är ju populärt att köpa fotbollsklubbar där Roman Abramovitj som köpte Chelsea var tidigt i farten. Peter Hyllman har en blogg på fotbollskanalen.se och har rankat de värsta ägarna/ordförande. Etta på listan är Blackpools ägare Owen Oyston som bland annat dömdes för våldtäkt och satt i fängelse i slutet av 90 talet. Då gick en rik Lettsisk affärman in med pengar och anställde den skicklige tränaren Ian Holloway som tog dem till Premier League. Efter visiten i Premier League så spenderade  han och hans son alla inkomster från PL med att bland annat ta ut 11 miljoner pund per år i styrelsearvode! Ian Holloway hade inte ens 11 spelare i truppen kvar så han lämnade. Dom la inga pengar på spelarinköp och nu ligger laget sist i Championship. Dessutom lägger dom all tid på att stämmaolika internetgrupper som kritiserat deras skötsel av klubben. Och trakasserat sina supportar via sms med massor av synonymer av ”funktionsnedsatta”. Så här ser Owen ut idag.

– Mattias kompis Patrick Anoff (2:a i Lidingöloppet som ungdom och sommarproffs hos Ajax) har ju en gudomligt söt dotter som gör modellkarriär blott 15 månader gammal. Förra månaden var det Åhlens. Nu kommer en bild från Lindex vårkampanj. Jag dör…

– Madonna 56 år ung har släppt en bra skiva. Hon knäcker de flesta yngre kolleger. Jag älskar henne ibland.

– Bäst just nu enligt broder Anders: Att han äntligen lyckats säga upp prenumerationen av SvD och att Nanne Bergstrand tittade åt hans håll efter seger mot AIK.

– Bäst just nu enligt LG: Mina fina Asics-adepter och mina fina övriga löparadepter samt de landslagspelare jag hjälper med träning


Nr 5 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Fem farthöjande pass du måste testa
  • Det händer vid överträning
  • Ätstörning? Symtom du ska ta på allvar
  • Artros i knät?
  • Nya sköna löparskor
  • 6 enkla sätt att testa formen
Bli prenumerant
Antal kommentarer: 1

Sirpa Felhendler

Lika kul att läsa som vanligt! Tack för kommentaren i vår blogg. Önskar dig en grymt kul tid i Monte Gordo! Själv har jag just kommit till Lanzarote. Soligt, varmt och blåsigt är första intrycket. Ska strax ut o reka slingor. Ska satsa på att enbart springa intervaller i medvind och nerförsbacke 😉 blir väääldigt lång vila då…
Kram SirpaLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 130:e RW Blogginlägg


Hon har ett sätt att röra höfterna försiktigt när hon går/ Hon har ett sätt som bara jag , bara jag förstår. (Jakob Hellman)


– Sitter på Arlanda och pustar ut efter tre intensiva härliga dar i Stockholm. Jag är grymt effektiv. Verkligen. Lyssna nu: 

1. I torsdags var jag gäst i Blossoms podcast ”House of Blossom”. 75 härliga minuter där vi hade intressanta samtalsämnen. Gäst var även Markiz som blev 3:a i Sveriges Mästerkock. Hon bjöd på Kyckling Tagi. (en gryta med oliver, potatis, kyckling, lök saffran, citron och ingefära. Hasse bjöd på öl och kaffe. Och jag fick berätta om när jag lagade blodpudding och fiskpinnar i brödrosten plus träningtips mm. Kommer snart på podcast (Itunes?)

2. Sen iväg på två möten på Springtime om kommande Portugalveckor. (Runners World/Midnattsloppet). Fick träffa alla gamla kolleger, åt smörgåstårta och en öl till. Jag saknar gänget ibland. Lotta Larsson gör sin sista vecka innan hon börjar nytt jobb, Trist att tappa henne.

3. Fredagen körde vi morronjogg längs Årstaviken, shopping på Pet Sounds och Åhlens. Lunch på Vapiano med sonen. Middag och Skavlan, The Office och en dokumentär om Putin? Kryddat med lösviktsgodis. 

4. Lördag 08.00-16.00 Uppstart med nya Team Asics/Go Run IT gänget. Ett mycket härligt gäng som fick göra labtester och hämta ut Asics kit. Jonas och Stefan från RW presenterade de olika delarna i projektet som pågår mellan vecka 11 och vecka 42 (några punkter är hemliga) Camilla berättade om Asics, jag körde en förläsning om löpning. Sen sprang vi ett pass på Skeppsholmen där jag kollade löpteknik, löpning i backe samt kontroll av pulsfall. Ett skönt gäng med olika målsättningar. Håll ögona öppna när dom börjar blogga här på RW.

– Johan Olsson är skön som tusan. Ni som såg 50 km förra helgen och de tuffa förutsättningarna minns kanske Simon Banks beskrivning ”det är som att åka i krossad isglass”. Han frågade Johan om föret: ”Det är det här vi håller på med. Detta är ingen inomhus-sport”. Johan Olsson blir saknad. Marit Björgen hyllade honom i Skavlan så han blev rörd. 

– Petter Northug 4 Guld!

– Värvet hade Mikael Nyqvist som gäst. Mycket bra. Han beskrev skillnaden mellan teater och film: ” Teater är kul att repa men tråkigt att titta på. Film är tråkigt att repa men kul att titta på”

– Träningsmässigt går jag framåt. Löpningen går hyfsat 2-3 ggr/vecka. Vattenlöpningen går lätt 2 ggr/vecka. Jag har blivit stark i benen (180 kg i benspress) Inläggen funkar och glädjen är på väg.

– Minns ni Blåsningen? När Anders Limpar lurades att han hamnat 3 år framåt i tiden. Underbart roligt. Kolla på you-tube. Va ? vann Norge fotbollsVM ? var en klassiker.

– Micke Grahn IFK Umeå är en livsnjutare. Han åker iväg med fru och husbil på olika musikevenemang i Sverige och nyss var dom 6 dagar i Falun på skid VM. Åter gott på kvällar, tränar bra och njuter av livet. Respekt broder!

– Den gamla anrika fotbollsklubben Wimbleden FC kallades ”Crazy Gang” med Vinnie Jones i spetsen. Dom hade en tradition att när nån av spelarna fyllde år så fick han köra den obligatoriska löprundan runt kvarteret vid Stadion naken! De övriga spelarna hade träningskläder och födelsedagsbarnet sprang bredvid naken. Supportrarna var så vana att se nakna Wimbledonspelare jogga runt att dom bara vinkade och skrek grattis.

– Patrick och Helens söta Alicia har blivit Åhlens modell endast 15 månader gammal. Kolla på sötnosen.

– Om en vecka sticker jag till Portugal som löpansvarig i två veckor. Då skall jag testa knät och höja formen på både mig själv och alla gäster. Fixa lite solbränna och vindrufsigt hår. Det vore bra för min image. Här var jag i Portugal 1987 och sprang med Mats Erixsson (27.56 på 10000m) Vi sprang In and Outs och jag gjorde 8.42 på 3000 m (sprang snabbt på raksträckorna och flöt i kurvorna)

– Bäst just nu enligt Broder Anders: Tårar av glädje sen Bajen slagit ut AIK och att Nanne Bergstrand är så fin

– Bäst just nu enligt LG: Go Run It med Asics och min skivsamlingLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 129:e RW Blogginlägg


För du är det finaste jag vet/När allt annat här är falskt och fel/Och jag går bara ner mig/För det är så jag säger det/Du är det finaste jag vet (Håkan Hellström)

Jag har fått lite frågor om att skriva mina inlägg oftare än 1 gång/vecka. Men jag är osäker om jag har nåt vettigt att skriva om. Jag har inte bloggen för att marknadsföra mig själv. Eftersom jag skriver artiklar i RW + fråga coachen så har många lite koll på mig ändå. Och i min ålder är det försent att bli nån ”bloggkändis”. Jag tycker ett inlägg i veckan som är lite längre och med blandad kompott är bättre. Jonas Lund lärde mig att man kan tidsbestämma när inläggen skall publiceras och skriva flera inlägg i förhand. Men jag tycker det känns fel och krångligt. Jag fortsätter med ett per vecka så länge ni läser.

– Jag måste förtydliga de enkla löptesterna i förra inlägget.

1. Yasso 800 funkar inte på medeldistansare eller tempostarka löpare med få långpass. Som vår vän Lars Södergård till exempel. Han kan nog göra 10 x 800 m med ett snitt på 2.12 men gör kanske maran på 2.20.

2. Miltid x 2 + 7 min = halvmaratid är närmare sanningen. Det blev ett räknefel i förra inlägget.

Eller Micke Nygrens tips med Norrlandsmodellen: Spring allt du kan i 21 km så ser du vad du gör. Inressant kan också vara att springa 14 km ca 30 sek långsammare än marafart och avsluta med ytterligare 14 km i din tänkta marafart = 28 km. Kan du avsluta med 14 km i din marafart med 14 ganska jobbiga kilometrar i benen så får du en indikation var du ligger. Eller träna strukturerat och noggrant under lång tid, ät bra och sov 7 tim/natt så funkar det nog också på tävling.

– Team AsicsGo Run It! hade 1700 sökande till 5 platser. Jonas och Vanessa valde ut ett antal namn med blandad bakgrund och kön. Sen fick vi i juryn rösta på de fem som vi tyckte var mest intressant. Eftersom det är 3 tävlingar från maj-okt så var vi tvungna att ha ett gäng med viss grundträning. Men det blev en rolig blandning på ålder, bakgrund, familjeförhållanden och kapacitet. Vi har första träffen i Stockholm den 7 mars.

– Två dagar försent kom Gefle IF:s allsvenska tränare, Roger Sandberg in med sin anmälan.Han älskar löpning, är prenumerant på Runners World och vill springa en mara under 3.30 tim. Jag var fystränare för honom i Umeå Fc under ett antal år. Men då verkade han inte ”älska” mina intervallpass med laget. Men killen ser bra ut, har bra pannben och kan nog få till en mara. jag skall hjälpa honom vid sidan av. Undrar om han kan hålla Gefle kvar i allsvenskan även 2015?

– Ni vet att jag är en stor beundrare av Erik Niva. Han blev nyligen utsedd till ”årest folkbildare” inom området sport i magasinet King. På frågan hur känns det att få detta pris svarade han: Hedrande. Tidigare fanns det en allmän syn på sport och sportjournalistik som en lekstuga i marginalen, vilket är en föråldrad tanke bortom dumhetens gräns. Att utse en sportjournalist som folkbildare är ju sprunget ur tanken att sport är något som folk bör bildas inom, och den tanken är helt korrekt!  Det är helt underbart och typiskt Niva.

– På frågan om hans bästa läktarminne svarade han VM finalen 2006. ”Jag blev aldrig Zidane som chippade in den där straffen. Men jag blev i alla fall killen som fick skriva om det”. 

– Folkbildarpriset inom musik gick till Andres Lokko. På frågan om hans värsta sågning svarade han: ”Jag skrev en ondskefull recension om en E-type platta som i korta drag handlade om ovärdigheten i att en 39 årig man gör smurfmusik för barn. Och att man borde lagstadga om metal Tshirts och läderbyxor i det offentliga rummet”!  Jättekul tyckte jag.

– Johan Olsson var tre veckor i Bruksvallarna innan VM. Åkte över 100 mil skidor och körde intervaller varannan dag. Vilken man! Han flög fram ovanför snön. Jag blir tårögd när jag tänker på hans åkning och strul på försäsongen. Han saknade sin fru och sina barn otroligt. Men jag måste vänta till söndag. Ser jag barnen nu är det som att slita av ett plåster på såret. Northug tokhyllade honom och sa: Han vinner 50 km klassiskt stil, sen vinner han 15 km i fristil!  Han är en legend. Jag älskar Northug också.

– Ni läser väl Hjärnfysik-bloggen? Johan skrev om pulsslagstilldelning. När jag jobbade som yrkesofficer på I20/Fo61 i Umeå så tränade de flesta kollegerna flitigt. Sen hade vi ett gäng som valde kortspel och mazariner. Bland dem var det en kollega som hade nån religiös teori om att man blir tilldelad ett visst antal pulsslag när man föds. Och när dom är slut så dör man?! Han menade att vi slösade bort våra pulsslag på att springa oss trötta? Jag gjorde då en uträkning åt honom som såg ut så här:

Jag hade 40 i vilopuls x 60 min x 24 timx 365 dar x 70 år = 1.5 miljard pulsslag

Han hade 70 i vilopuls x 60 x 24 tim x 365 dar x 60 år = 2.5 miljard pulsslag

Jag hade 1 miljard slag tillgodo på min kollega

För att fått 40 i vilopuls hade jag tränat 100 pass per år i 70 år = 7000 pass

Varje pass var 60 min med 160 i puls = 7000 x 60 x 160-40 vilopuls = 50 milj pulsslag

Jag hade fortfarande 950 miljoner pulsslag tillgodo , vilket räcker till att leva ytterligare 46 år eller 98000 träningspass á 60 min

– Bra träningsvecka igen. tre löppass + 2 löp i vatten + rodd + styrka + cykel. Knät lite irriterat men jag biter ihop. Dotter Malin körde Yasso 800 igår 10 x 800 m med 2.50 i snitt. Hon kan nog göra 2.55-2,56 på en mara. Så det var bra.

– Fortsätter jag så här kanske jag blir intervjuad av Sara Carbonero en dag.

– Min livskvalite torsdag: Skriva träningsprogram, spela vinyler, läsa Sonic, RW och King. Samt dricka kaffe och Toscabulle. Naturligtvis träning och föna håret innan. Jag hann även smörja in kroppen med Biotherm. Kollade även i spegeln hur jag såg ut naken. Helt ok faktiskt.

– Bäst just nu enligt Broder Anders: Kraftwerk och Nanne Bergstrand

– Bäst just nu enligt LG: Olsson, Kalla, IFK Umeå löparna och Portugal med Springtime vecka 12-13
Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 128:e RW Blogginlägg


– Även solen har fläckar la la la. Även kingen gör fel la la la (LG Skoog)

Rättelse: Räknefel på formeln för halvmara. Miltid x 2 + 5 min funkar ej. Halvmaran är ju 21 km. Kanske miltid x 2 + 7 min= halvmaratid passar bättre?

– Yasso800 testen för maraton fungerar ej för tempostarka löpare med mindre uthållighet. Den funkar för ganska många men absolut inte alla. När jag sprang bra och var ung och pigg funkade den inte. Men när jag varavade ner och blev lite långsammare funakde den bättre. (Södergård gick i taket och skulle göra 2.16 med Yasso formlen)

– Eller som Micke N skrev. Spring allt du kan på en halvmara eller mara. Då ser du vad du klarar av.

– Jag återkommer på lördag med lite utförligare.

– Vinteridijoten blev en trevlig tävling 19.8 km (3 varvsbana på isigt och kuperat underlag) minus 2 grader och sol. 65 tappra löpare. Herrseger till Olof Häggström i kortbyxor? 1.18 ca och damseger och totaltvåa till dotter malin på 1.22. Bra jobbat och trevlig fest efteråt.

Malin på väg uppför en slakmota på 1400m och John & Thomas (grundare av Team Idijot)

– Nu lyssnar jag på en samling med 4 cd (Mod revival) De som missade punken hittade som genre Mod (modernist) Blanda punkens energi med 60 tals sound. Kungarna var The Jam.

– Jag skall aldrig skriva sånt kort inlägg igen. Jag fick en ny försteläsare igår. Urban Lundström från Ersmark har läst alla mina 127 st inlägg i RW + alla mina inlägg i folkbladet för 6-7 år sen. Bra Urban!

– Snart Team sprint och Liverpool- Southampton!  Undrar om Brendan startar med Sturridge och Balotelli?

– Bäst just nu enligt Broder Anders: Mys med karolina och titta på mobilbilderna på riktiga kungen

– Bäst just nu enligt LG: Löpning 4 dar denna vecka och knät lever. + Semlor och kaffe från min wilfa-bryggareLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 127:e RW Blogginlägg


– Hej du, det var ju ett tag sen/ 600 dagar men vem räknar precis (Säkert! Annika Norlin)

– Det har varit en bra träningsvecka. Jag fick mina nya specialinlägg från Gå&Löpkliniken och dom funkar bra. Tre pass löpning på band (lugn distans+30 st 45-15) två pass vattenlöpning samt styrka och roddmaskin (O´Neill testet 1094 m). Jag skall fortsätta att bygga upp benstyrkan och smyga in mer löpning om knät funkar. Nu ser jag faktiskt ut som en löpare när jag springer. Inte som en lallare (vilket jag gjort ett tag)

– Signaturen Tompa skrev om några rockgruppers ”Rider” (lista på vad som skall finnas i logen) Gruppen Queen var värst: 100 öl, 12 flaskor vin och 6 flaskor sprit varje kväll/varje spelning. Jag undrar vad Freddie Mercury gjorde på milen?

– Blossoms podcast ”House of Blossom” hade Martin Lidberg och näringsfysiologen Anki Sundin som gäster i veckan. Återigen ett bra samtal och kost och träning. Anki berättade när hon tävlade i fitness mm. Då hade dom en diet sista dagarna som kallades ”chokladbolls-dieten”. Smör, kakao och havregryn. –” Då blev man stark som ett troll och slät som en säl”!

– Jag har fått lite kommentarer om mina ”hemsidor” www.tryggimigsjälv.com och www.ödmjuk.nu. Det är bara på skoj, ironi och på skämt. Meddelas endast på detta sätt.

– Några reagerade på att jag tyckte tvåbarnsmamman som inte hann med sina barn och familj för att hon spådde så många i kort, borde prioritera om. -Hon får göra som hon vill. Och man får veta mycket av vad korten säger”!  Ok jag hör vad ni säger. Men jag tror inte på det. Meddelas endast på detta sätt.

– Värvet hade Molly Sandén som gäst. Hon skötte sig bra och var ärlig i sina svar. Dessutom sa hon att:-”Jag ångrar inget av vad jag gjort. Bara det jag inte vågat göra”  Det tyckte jag var bra sagt.

– Jonas Lund och Vanessas överraskning var alltså en ny omgång av Asics-utmaningen. Där 5 löpare får coaching av mig, utrustning av Asics och Garmin samt tester, resor och startavgifter till tre stora lopp. Visst har du sökt? Peter Svensson och Malin Bolte som deltog i fjol bloggar fortfarande här på RW.

– Marit Björgen och Petter Northug!!!

– Dakota Blackhorse von Jess. Ja så hette en av USA:s manliga sprintåkare som tyvärr åkte ut i kvarten. Vilket namn! Hoppas Mats Olsson gör ett reportage om honom.Testa att säga namnet högt:  Dakota Blackhorse.

– Men Stina Nilsson 21 år kan bli nästa stora stjärna. Northug antydde på presskonferensen att hon hade bra koll på Kanadas sprintåkare Alex Harvey. Är dom ett par? Jag älskar skvaller.

– Min pappa kunde inte slå sitt pannkaksrekord förra helgen. Däremot satt en tjej 48 timmar på en isstolpe och fick dela 20000:- med två andra. Den ena killen hade lärt sig sova på istolpen. Min 83 åriga far och dotter Malin i iskyrkan i Vilhelmina.

– Hur kan man testa sin löpform eller kapacitet? Man kan göra olika labtester för Vo2max, tröskelnivåer mm. Jag tror att Lars Södergårds bror (Olof Södergård) håller på med sånt. Samt Asicsbutiken vid Norrmalmstorg gör fina tester. Här är några fler riktvärden:

1. Yasso 800 är ett test för att se trolig sluttid på maraton. Spring 10 st 800 m lopp med 400 m joggvila. Snittet på de 10 loppen indikerar din kapacitet. Ex om du springer 800 m på 3.30 min så kan du fixa maran på 3.30 tim. Stämmer ganska bra.

2. Din halvmaratid x 2 + 10 min = din förmodade sluttid på maran. Ex om du springer halvmaran på 1.30 tim så blir det 1.30 x 2 + 10 min= 3.10 tim på maran

3. Din miltid x 2 + 5 min = din förmodade sluttid på halvmaran. Ex om du springer milen på 50 min så blir det 50 min x 2 + 5 min =1.45 tim på halvmaran

4. Testlopp på 3 eller 5 km och McMillan kalkylatorn (finns på nätet)

5. Rubin & Lisa på Urban Tribes använder Cooper test samt Kosmin-testet (800 m-1500m) med sina klienter bland annat.

6. LG stegen 1000-800-600-400-200-200-400-600-800=5000 m. Löp denna stege med 45 sek vila mellan loppen. Lägg ihop tiden på de olika löpsträckorna. Den tid du får då är en trolig tid vad du klarar på ett 5 km lopp.

– Broder Anders skall försöka springa varrje dag under 2015, men har fått problem med plantar fascit. Det löser han med silvertejp. Bra pannben broder.

– Vi hade fotbollsturnering med mina elever i Nolias fotbollshall i veckan. 66 elever som spelade fina matcher och visade glädje, talang och vilja. Det finns hopp. Här står jag och övervakar matcherna med min nya vuxna frisyr.(tack för bilden Tania)

– Imorgon har klubben Team Idijot ett arrangemang som heter ”Vinter-idijoten”. Löpning 3 varv på en 6.6 km bana =19.8 km. Du kan springa somstafett eller hela sträckan själv. Tuff bana och slipprigt underlag. På kvällen är det middag och fest på John Edens restaurang Its only rock´n roll. Jag skall vara DJ ett tag (fram till 21-22 kanske) Ramones, Håkan Hellström, Jonny Cash plus en del power pop. Sen får resten av IFK Umeå gänget fortsätta med Celine Dion, One Direction och Carola. Många av dom har usel musiksmak.

– På tal om usel. Samir&Victors bidrag i melodifestivalen var det sämsta i Svensk musikhistoria! Paradise Hotel-Samir var helnöjd själv med både sin röst och låten?? Och alla Sveriges små fjortisar ringde upp hela sin månadspeng så att dom gick vidare till andra chansen?! Jag mådde fysiskt dålig och slog av TV:n. Vi spelade Yatsy istället resten av kvällen.

– Bäst just nu enligt Broder Anders: Silvertejp och Nanne Bergstrand

– Bäst just nu enligt LG: Nya inläggen, Black Keys och min nya vuxna frisyr


Antal kommentarer: 1

LG Skoog

Bra Robert. Jag skall följa dig.Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 126:e RW Blogginlägg


– Kan du inte byta ut ditt namn så byt planet/ Du kan bli en stjärna som dom aldrig kan ta ner/ Tänk att hänga högst däruppe, titta ner på folk å le/ Alla vill till himlen å åka limousine förstås, alla vill till himlen (Thåström)


– Bloggar fredag istället för lördag. Vi skall till min 83 åriga pappa i Vilhelmina. Där finns inget internet eller knappt nån el. Jag skall kolla om han slår sitt rekord i pannkaksgräddning och breda 3 husmans med ost. Han tror själv att med en bättre spis så kan ha putsa sina 3.26 min. Reglerna är: Från att han öppnar ytterdörren och går in i huset. Tills första pannkakan ligger gräddad på tallriken. Momenten blanda smet och hitta ingredienserna är svåra att putsa. Men att få spisplattan varm och grädda pannkakan går kanske att putsa. Vore kul med 3.19 min !

– Lite sämre träningsvecka. Jag har varit seg och sliten men fått till några hyfsade intervallpass och veckan är inte slut än. Jag har däremot kört tung styrka för mina ben ganska länge. Benpressar på 180 kg, leg extension på 75 kg, enbens benböj i TRX, knäböj med stång, utfallsteg i TRX med mera. Detta har gjort att jag är något bättre i knät. Tillsammans med mitt inlägg har chansen att slippa operation igen ökat från 1 % till 25 %.

– Igår blev jag konfunderad vart vi är på väg. Bakom mig i kön på ICA står en mamma med två småbarn. Hon pratar i sin mobil med hög röst om en väninna som kände så stark attraktion från en man att han fick sova över första kvällen?! Sen sa hon att hon ej hann med barn och hem för att hon spådde så många människor?! ”-Jag är så glad att jag får chansen att lägga mina kort och hjälpa så många. Men jag hinner inget annat?!” Hallå? Vad ser man i dessa kort ?…

Nu är det bara en månad kvar innan jag skall vara löpansvarig två veckor i Portugal. Vecka 12 är Szalkai där med sina TSM:are vilket brukar fungera mycket bra. Szacke har bra koll på sina ledare och dom är lojala och älskar att träna. Mustafa Mohammed är på plats för att ladda för säsongen. Tyvärr är ju Jonas Buud långtidsskadad. Han och Zandra är flitiga på alla pass och har bra koll på terrängen. Ersättare blir Kristoffer Österlund IFK Umeå (duktig maratonlöpare som varit massor av veckor i Portugal) Vecka 13 är det Runners World &Midnattsloppet som är partners. Det brukar vara trevligt som tusan. Vi springer ett Midnattslopp på stranden och dom har egen trubadur med sig. Fokus är lite mer på träning för 10 km. Men det finns möjlighet att springa långt några dar också.

– Johan Svedelius (orienterare & delägare i Gå-Löp kliniken) kommer att anordna ett trevligt lopp som heter Dryga milen tillsammans med Täfteå IK. Gå in på: www.drygamilen.se

– Alex& Sigge gjorde reklam för Beyonces ”At Last” när Obama med fru firade presidents-utnämningen. Vackert! kolla här:

– När rockband och artister skall uppträda så har dom en ”Rider” (en lista vad som skall finnas i logen) Det brukar vara väldigt varierat och ganska ofta detaljerat och skumt. När Van Halen skulle ha konsert lämnade dom en Rider med många sidor. Detaljerat stod om vilken mat och dryck samt antalet av varje. Dessutom hade dom begärt en stor skål med godiset M&M. med tillägget ”absolut inga bruna”. Syftet med detta var för att se om arrangören läste deras kontrakt med kraven noggrannt. Dom hade nämligen en stor och avancerat scenbygge med mycket teknik. Och de arrangörer som hade plockat bort de bruna M&M godisarna visste man att dom läst kontraktet noga. På så sätt kunde bandmedlemmarna lite på att scenen och allt det andra förmodligen skulle funka bra.De arrangörer som ej plockat bort de bruna M&M bitarna visste gruppen att dom ej läst kontraktet noga och inte var lika pålitliga. 

– Mina adepter tränar bra och med kontiunitet. Några har haft nåt skadeuppehåll eller förkylningssläng. Men det är långt kvar till säsongen drar igång. 

– Dotter Malin är klar med grundträningsperiod nr 1, och har fått köra lite mera fart. De sista sju dagarna har hon kört : Ett långpass på 26 km, fyra distanspass på 13-15 km, ett pass 10 x 1000 m progressivt 3.40-3.20 samt ett banpass 3 x 6 x 300 m (57-58 sek) 45 sek vila 2 min serievila.Löptekniken ser bra ut och hon är glad och pigg. Och åt tre semlor igår.

– Jag hoppas ni läste Lars Södergårds intervju med IFK Umeås medledistansare Robin Rohlen som gjorde 8.10 på 3000 m inomhus i helgen. Mycket bra Lars! Robin är ju fotbollspelaren som började springa men drabbades av skador i massor. Nu har han byggt upp en rejäl grund och tränar på heltid för att ge löpningen en chans. I Umeå är han mest känd för att han är så bildskön att både kvinnor och män går i spinn när han kommer in i rummet. Dessutom är han grymt spänstig och hoppar 150 cm högt i stående längd.

– Thåströms nya platta är en 6:a på en 10 gradig skala. Bra texter men  för lite variation. Jag älskar Thåström och hade hoppats på en 8:a. Men han gjort så många bra låter och plattor tidigare så det är lugnt. Jan Gradvall intervjuade honom (finns på you-tube) där Thåström verkade harmonisk och glad. Nu är han ju ihop med Amanda Ooms igen och inte Regina Lund. Det hjälper kanske…

– Jag har skrivit lite artiklar till kommande nr av Runners World. Bland annat om träning för 5 km och till aprilnumret blir det backträning som tema. Det ämney blev jag intervjuad om av Wellnes egen Johanna Björklunds i förrgår. Som ni vet så tycker jag backträning är ett utmärkt träningsmoment.

– Min skivsamling är fantastisk nu. Jag sorterar, spelar,njuter och känner djup glädje varje dag. Och ingen tycker jag är töntig heller. Veckans fynd: Winhill Losehill, Ian Gomm, Thin Lizzys första samt Thåström förstås (trots 6:an)

– Mina elever på Bräntbergsskolan har tränat bra denna vecka (efter en förkylningsepedemi) Vi har haft yo-yo test och skall ha styrketester snart. Sen blir det inomhus DM för alla årskurser. Kul att se utvecklingen på de små liven.

– Varför är det ok att säga ” jag fattar ingenting om sport” i typ På spåret och fnissa lite? Skulle man säga ”Jag fattar ingenting om geografi” till exempel skulle folk tycka man var dum i huvudet. Men just att inte kunna sport det är ok.

– Jag älskar att få kaffe på sängen. Det har vi gjort i många år Lena och jag. Varannan dag gör jag och varannan dag gör hon iordning. Kaffe, mackor, digestivekex med ost, frukt och ibland yoghurt.

– Urban Bengtsson är en gammal löpare,simmare och eldsjäl här i Umeå som jobbar stenhårt för att vi skall få en simhall med rundbana och strömmande vatten. Så man kan springa/simma med och motströms. Nu börjar det lossna och en del kommuner är intresserade. Flera tidningar har skrivit om detta också. I tidningen badmästeren är det ett stort repotage hur bassängen är tänkt att se ut och funka.

– Läste ni Johans ”Hjärnfysikbloggen” där han skrev om rödbetsjuice för löpare. Jag skall testa och se hur det känns.

– Bäst just nu enligt broder Anders: Att han fick se kungen på riktigt?? 

– Bäst just nu enligt LG: Tung benstyrka, Winhill Losehill på vinyl och krämbullar


Antal kommentarer: 2

Anders Forselius

Bra poäng med att det närmast är legitimt ”att inte fatta någonting om idrott” i På spåret. I vissa fall behöver ju lagen inte ens erkänna detta… (Avdelningen: You’ll never walk alone.. i Manchester?!?)


Johan Renström

Lycka till med rödbetsjuicen. Själv tycker jag den är rätt äcklig, men vad gör man inte för några extra procent:)Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*