Blogg

Mitt 133:e RW Blogginlägg


– Just idag är jag stark/Just idag mår jag bra! (Kenta)

– Nu har jag avverkat två veckor i Portugal och sitter och väntar på bussen till flyget. Det blev 7 dagar sol och 7 dagar moln. 11 yogapass, 3 cirkelgym, 2 cirkelträning, 2 soma move, och 14 pass löpning. Minus 2.5 kg som gör att skjortan och jeansen sitter skitsnyggt.

LG dag 1 och LG dag 8

– Midnattsloppets gäng (Göran, Lars, Johan, Jalle mfl) har gjort ett bra jobb med trivselgrejer. Midnattsloppet som gick på stranden i måndags med 154 deltagare var hur coolt som helst. Alla fick en pannlampa var och banan var uppmärkt med lysstavar. Alla sjöng Just idag är jag stark samt svor löpareden innan startskottet gick. Och Nicke Berglunf missade starten förstås!

– Mustafa Mohamed har fortsatt att förgylla veckan med att delta i tre pass samt ha en föreläsning. Underbart skön och ödmjuk kille. Man unnar honom en skadefri säsong och att han vinner Sthlm Maraton samt gör 2.10.21 i Berlin i höst. Bra träningsvecka han hade ifjol:


– Paris St Germains twitterkonto är uppe i 50000 svenska följare, AIK har 22000 och malmö FF har 20000. Zlatan är het.

– Det finns en skön kille som heter Alexander Holm som härmar löpstilen hos kända löpare och lägger ut på You-tube. Kolla in alla hans löpare. (kan ej fixa länk)

– Chippen Wilhelmsson var gäst hos Olof Lundhs podcast i veckan. Otroliga historier han berättade från hans år i Saudi och Qatar. Efter en match där han blev matchens lirare kom en prins ner till omklädningsrummet och stoppade ner 300000:- i sedlar i hans bröstficka? Och efter en anna match sa prinsen att han fick hämta ut valfri bil från en bilaffär. Han tog en Bentley som såg fin ut?! Allt snack om han och Zlatan var bland annat  -” Zlatan kan gnälla på mig 10 ggr utan att jag bryr mig. Men om jag gnäller på honom en gång så lackar han ur”!  

– På tal om viktminskning och form. Messi hade lite problem i början på säsongen. Då satte dom honom på diet och lät honom köra tuff styrketräning. Hn tappade 3.5 kg samtidigt som han blev starkare coh snabbare. Sen har han öst in mål. Fysträning är bra.

– Norges svar på Andre Pops heter Jann Post. Han vägde 100 kg för 4 år sen och började träna. Nu väger han 76 kg och springer maran på 2.33. Han är kompis och får hjälp av Thomas Alsgaard, Sindre Burås samt Jack Waitz. Han hade ett bra föredrag häromdan.

– Malin har varit sliten efter 15.5 mil här i Portugal  förra veckan. Dagen efter hon kom hem så sprang hon 3000 m inomhus, fick syra efter 800 m , men sprang imål på 10.32. Imorgon springer hon Premiär-milen i Sthlm. Idag var hennes ben pigga igen. Kan bli allt mellan 36.45-37.30 min.

– Ny bra musik: Jonathan Johansson, Tobias Jesso Jr, Joel Alme och Madonna förstås. Sen längtar jag hem till Stefan på Burmans och se vad han fått tag i.

– Sindre Burås (13.15 på 5000 m) samt hans kompis Sondre (1.02.31 på halvmaraton) kör lite annorlunda upplägg ibland. Två kvalitetspass samma dag, sen två dar meddistans innan dom kör två kvalitetspass på samma dag igen. Det verkar funka för dem.

– Jag längtar lite efter mina elever på Bräntbergsskolan samt min kollega Frida Orädd. Faktiskt…

– Mina Asics-adepter tränar bra och forsätter blogga hårt. Josefine som atppade en kniv på foten och skar av en sena är på gång igen. Anders springer lite för fort på distanspassen men har fått en pannben och bra musiksmak. Marcus stack på semester och hittade flytet. Frida jobbar på och är lite filosofisk ibland. Hon kan bli riktigt riktigt bra och hon orkar. Sanna är stenhård och missar aldrig ett pass. Kolla deras bloggar.

– Jag är glad att tillhöra Springtime och Runners Worlds ledarstab. Vi har grymt rolgt tillsammans. Och riktar ett stort tack till alla mina löpledare och RW redaktionen. Tack till övriga med Odd, Susanna, Åsa B som flummar iväg ibland, lill-Ida som lyser av energi, magiska Carolina Söderberg, dans Nathalie, Stavgiganterna Ingvar och Susanna, Löplabbet Anton-Michelle, Stenhårda Kinna samt givetvis min fina kompis Naprapat-Hasse som jag har så roligt med alltid.

– Patrik ”Gylle” är en skön löpare som tränar som en galning. Ser stenhård ut och alltid är glad. Han blev huvudperson i en reklamfilm som går på svensk TV nu. När han skulle springa Tokyo Maraton i februari så flög reklamfirman ner två av hans döttrar utan Gylles vetskap. När han kom på upploppet (2.55 tim) så står dom med en stor skylt och skriker Heja Pappa!! När man ser hans chockade min och glädjen i hans ögon så får man tårar i ögonen. Sök på Gylle och Tokyu Maraton och kolla på TV hemma i Sverige.

– Bäst just nu enligt broder Anders: Det riktiga The Barkley Marathons.(nåt skumt tufft ultra traillopp i USA)

– Bäst just nu enligt LG: Min nya kropp LG 2.0


Nr 5 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Fem farthöjande pass du måste testa
  • Det händer vid överträning
  • Ätstörning? Symtom du ska ta på allvar
  • Artros i knät?
  • Nya sköna löparskor
  • 6 enkla sätt att testa formen
Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 132:a RW Blogginlägg


– Det kommer aldrig va över för mig/Jag kommer älska dig när jorden gått under/För jag tänker aldrig dö, nej/Det kommer aldrig va över för mig.(Håkan Hellström)


– Nu har vi snart genomfört första löparveckan i Portugal med TSM running som partner. Jag  är imponerad av ledarnas engagemang och hur dom brinner för löpningen. Jonas Sjöblom är heltidsmusiker och löpare. Marie Blommé är perfektionist som har flera sidors manus för varje träningspass och stenkoll på tider och instruktioner. Bengt -Olof Tengmark är AIK:s lagläkare och kan varenda sevärdhet söder om Lissabon och Micke sjöblom springer i sub 4 fart och fotograferar. Micke är nästan lika populär bland damerna som Szakcke. Anders Szalkai som styrt upp verksamheten på ett utomordentligt sätt. I måndags fick löparna prova på intervaller på bana.Vi var 154 löpare (ett hundra femtiofyra) som startade på olika ställen på banan uppdelad efter fart. 2-4 serier om 5 x 40 sek med 40 sek vila. Kul att se 154 löpare dundra på runt ovalen i olika farter. Musse gled runt och peppade grupperna och Szalkai stod som en fältherre och höll tiden och visslade i en visselpipa.

– Föreläsningarna har bestått av Szalkai (karriär och träning) Sten Björnum (idrottskador) och Musse (livshistoria och tävlingstips) Szalkai hade snygga övergångar mellan hans olika starter i Sthlm Maraton och träningstips. Musse hade en skön teori hur man skulle tänla mentalt. ”- Första halvan av loppet tänker jag att jag sitter i baksätet på en bil och bara åker med. Sen kliver jag in i passagerarsätet och kollar lite vad som händer. Och sista delen av loppet tar jag över ratten och kör allt som jag kan”! Kolla hans träningsvecka ifjol här i Monte Gordo.

– Det har varit en konstig vecka också. En kväll vid middan satt Team Idijot gänget (John och Tomas) och drack bara vatten för att rena kroppen? Dagen efter satt Nicke Berglund och skulle ge oss andra kosttips?? Hallå!  Niklas Berglund och kosttips? Han som har kebabdressing som rinner ur porerna och äter snickers till frukost.

– Joel Almes nya platta är mycket bra. Den heter flyktligan och handlar om alla hans släktingar som drog iväg åt olika håll.

– Hugo Renberg skrev en härlig krönika i King Magazine om när han var på föräldramöte på hans sons dagis. Fröknarna berättade om kokerskans ekologiska inköp, berättade om vilkapedagogiska böcker man skulle läsa mm mm. Till slut blev han less och började fantisera om hur de andra föräldrarna såg ut nakna. ”- Det är väl ingen barnfamilj som hellre äter chiapudding till frukost istället för fil och mackor. Och jag bränner hellre av ett seriemaraton än går och ser Svanjön”!

– Jag bet av en tand precis innan jag klev på planet till Portugal. Men trots smärtan klagade jag ingenting. Tränade stenhårt istället och körde 200 situps och 200 pushups. Till slut gick jag till en snäll tandläkare i Vila Real som lagade tanden för 50 Euro. Nu är jag glad igen.

-Mina Asics adepter är jättebra. Dom tränar bra och bloggar mera än Ann Sofie F. Dom älskar löpning och ar stolta att tilhöra ”Go Run IT” kampanjen. Jag är stolt att vara deras coach också. Viss kritik framkom över ålderspannet (19-42 år) Men bedömningen var att det är 11 veckor kvar till Sthlm Maraton och det krävdes viss grundträning. Det kanske inte var så många 50 plussare som anmält sig. jag vet inte säkert. Dom har startat sitt första program som består av distans, långpass och tröskelpass utifrån deras testvärden och målsättning. Sen kommer en blockperiod med mängdvecka-tröskelvecka-återhämtningsvecka och fartvecka. Från fjolåret hjälper jag Malin Bolte (Duracell-kaninen) samt haft en del kontakt med Peter Svensson.

– Malin är med som löpledare också och hunnit med några fina pass. Intervall 20 x 200 m (34-36 sek med 40 sek vila) + Trösklelångpass 25 km (20 min i 4.10 + 15 min i 4.00 + 10 min i 3.50 + 5 min i 3.40 min/km) samt 24 km på Bergspasset. På måndag är det 3000 m inomhus för henne och nästa söndag Premiärmilen. Hoppas på sub 37 min direkt.

– House of Blossoms hade ett nytt podavsnitt med Linus Johansson och Björn Takkei. Härliga diskussioner om träning, men oj vad flummigt ibland. -” Svett är inte fett som gråter”! sa Linus

– Imorgon kommer nya gäster till Portugal. Temat är Runners World/Midnattsloppet. Mycket löpträning,yoga för löpare, styrka för löpare och ett Midnattslopp på stranden där alla deltagare får en pannlampa. Jag skall hålla i en föreläsning samt även Sten Björnum och Musse. Musse kommer även att lotta ut en signerad landslags Tshirt.

– Jag är glad att min kompis Naprapat-Hasse är med också. Han är rolig och snäll- Dessutom har han hjälpt mig med min power-point föreläsning. Världsklass! Jag saknar dock Lotta Larsson. Men Håkan-citatet är till henne.

– Hoppas mina elever sköter sig medans jag är borta. När jag kommer hem är det DM i fotboll för alla årskurser. Det blir kul att se om vår träning finkat.

– Bäst just nu enligt Broder Anders: Nanne Bergstrand

– Bäst just nu enligt LG: Szakckes hårbalsam för blankt hår samt min ljusbruna hudfärgLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 131:a RW Blogginlägg


– Oh you tell me that you love me/Yes you tell me that you care/That tomorrow we´ll be married/But tomorrow´s never there (Elvis Presley)

Imorgon åker jag till Portugal i två veckor. Temat är TSM (team Sthlm maraton) och Runners World/Midnattsloppet. Vi har massor av bra ledare och extra fokus på löpning. Yogapassen är inriktat på löpningen, styrkepassen är inriktad mot löpning, Föreläsningarna handlar mest om löpning osv. Vi kryddar med lite danspass mest för Szalkais skull. Anders hoppas få vara med i Lets Dance och vill kunna bjuda sin fru på en Paso Doble. Han ser ju stencool ut med sitt skägg, sina tatueringar och sitt långa hår. 

– På tal om stencool. Minns ni Alexander Östlund (högerbacken i Svenska landslaget)? Han blev ju petad via sms efter en mindra bra landskamp. Men han klara sig bra i livet ändå. Han kommer spela en bärande roll i Dum Dummare 4 isället för Jim Carrey. Och han tränar fys med den bildsköne fightern Richard Nordstrand och legenden Persbrandt. Kolla håret, skägget och tatueringarna!

– För att fortsätta tråka ut er med min träning så gäller följande: 3 pass löpning (4×4 min , 50 min distans, 3 x 10 min tröskel dock inga farter att tala om) 1 pass vattenlöpning, 1 pass rodd-cykel + 3 pass styrka. Nästa vecka blir det mera löpning + yoga + styrkepass.

Kolla vilken bra selfie! Det kommer massor när jag varit i Portugal.

– Dotter Malin testade Lars Södergårds ”förberedelsepass” : 4 x 2000 m i milfart + 1 x 1000 m i 3 km fart. Hon körde tvåtusingarna på 7.20 (3.40min/km) och tusingen på 3.16. Hon kommer vara löpledare nästa vecka och hoppas köra några pass med Musse och Szalkai.

– Mina Asics-adepter har rivstartat med sina bloggar. Oj vad dom skriver. Dessutom har alla fått sina träningsprogram för perioden vecka 12-15. Jag har utgått från labtesterna som gjordes på Asics labbet samt utifrån målsättning och träningsbakgrund. Vi kommer utvärdera och justera inför nästa 4 veckorsperiod där det blir lite blockträning (mängdvecka-tröskelvecka-återhämtningsvecka-fartvecka). Principen är att jag bestämmer 3-4 nyckelpass som dom måste göra. Sen finns det frihet att utöka träningen med distanspass/morronjoggar efter eget huvud. Det kommer också vara en del löpstyrka i början för att justera svaheter. Jag är imponerad av deras glöd och driv. Hoppas det håller i sig. Det jag har noterat i mina samtal med dem är att det varit mycket löpning i ”mellanmjölksfart”. Alltså halvfort som vi säger i Norrland. Det är bättre att ta det lite lugnare på långpassen och istället ha kraft att hålla fart på kvalitetspassen.

– Dom har gjort en undersökning vilka sporter som får mest TV tid:

1. Fotboll

2. Basket

3. Tennis

4. Cricket ?

5. Baseball

55:e plats längdåkning på skidor

– Olof Södergård är bror och tränare för RW:s bloggare och elilöpare, Lars Södergård. Han är sjukligt noggrann och seriös. Innan intervallpassen åker han i förväg och mäter upp sträckorna som skall löpas med mäthjul och sätter ut koner. Sen är han enligt säker källa Nordisk mästare i Excel. Hoppas Lars uppskattar brorsans noggrannhet.

– När tidningen Sonic röstade fram de bästa skivorna 2014 så var två Svenska artister 2:a och 5:a. Lykke Li 2:a och First Aid Kit 5:a. War on Drugs vann. 

– Det är ju populärt att köpa fotbollsklubbar där Roman Abramovitj som köpte Chelsea var tidigt i farten. Peter Hyllman har en blogg på fotbollskanalen.se och har rankat de värsta ägarna/ordförande. Etta på listan är Blackpools ägare Owen Oyston som bland annat dömdes för våldtäkt och satt i fängelse i slutet av 90 talet. Då gick en rik Lettsisk affärman in med pengar och anställde den skicklige tränaren Ian Holloway som tog dem till Premier League. Efter visiten i Premier League så spenderade  han och hans son alla inkomster från PL med att bland annat ta ut 11 miljoner pund per år i styrelsearvode! Ian Holloway hade inte ens 11 spelare i truppen kvar så han lämnade. Dom la inga pengar på spelarinköp och nu ligger laget sist i Championship. Dessutom lägger dom all tid på att stämmaolika internetgrupper som kritiserat deras skötsel av klubben. Och trakasserat sina supportar via sms med massor av synonymer av ”funktionsnedsatta”. Så här ser Owen ut idag.

– Mattias kompis Patrick Anoff (2:a i Lidingöloppet som ungdom och sommarproffs hos Ajax) har ju en gudomligt söt dotter som gör modellkarriär blott 15 månader gammal. Förra månaden var det Åhlens. Nu kommer en bild från Lindex vårkampanj. Jag dör…

– Madonna 56 år ung har släppt en bra skiva. Hon knäcker de flesta yngre kolleger. Jag älskar henne ibland.

– Bäst just nu enligt broder Anders: Att han äntligen lyckats säga upp prenumerationen av SvD och att Nanne Bergstrand tittade åt hans håll efter seger mot AIK.

– Bäst just nu enligt LG: Mina fina Asics-adepter och mina fina övriga löparadepter samt de landslagspelare jag hjälper med träning


Antal kommentarer: 1

Sirpa Felhendler

Lika kul att läsa som vanligt! Tack för kommentaren i vår blogg. Önskar dig en grymt kul tid i Monte Gordo! Själv har jag just kommit till Lanzarote. Soligt, varmt och blåsigt är första intrycket. Ska strax ut o reka slingor. Ska satsa på att enbart springa intervaller i medvind och nerförsbacke 😉 blir väääldigt lång vila då…
Kram SirpaLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 130:e RW Blogginlägg


Hon har ett sätt att röra höfterna försiktigt när hon går/ Hon har ett sätt som bara jag , bara jag förstår. (Jakob Hellman)


– Sitter på Arlanda och pustar ut efter tre intensiva härliga dar i Stockholm. Jag är grymt effektiv. Verkligen. Lyssna nu: 

1. I torsdags var jag gäst i Blossoms podcast ”House of Blossom”. 75 härliga minuter där vi hade intressanta samtalsämnen. Gäst var även Markiz som blev 3:a i Sveriges Mästerkock. Hon bjöd på Kyckling Tagi. (en gryta med oliver, potatis, kyckling, lök saffran, citron och ingefära. Hasse bjöd på öl och kaffe. Och jag fick berätta om när jag lagade blodpudding och fiskpinnar i brödrosten plus träningtips mm. Kommer snart på podcast (Itunes?)

2. Sen iväg på två möten på Springtime om kommande Portugalveckor. (Runners World/Midnattsloppet). Fick träffa alla gamla kolleger, åt smörgåstårta och en öl till. Jag saknar gänget ibland. Lotta Larsson gör sin sista vecka innan hon börjar nytt jobb, Trist att tappa henne.

3. Fredagen körde vi morronjogg längs Årstaviken, shopping på Pet Sounds och Åhlens. Lunch på Vapiano med sonen. Middag och Skavlan, The Office och en dokumentär om Putin? Kryddat med lösviktsgodis. 

4. Lördag 08.00-16.00 Uppstart med nya Team Asics/Go Run IT gänget. Ett mycket härligt gäng som fick göra labtester och hämta ut Asics kit. Jonas och Stefan från RW presenterade de olika delarna i projektet som pågår mellan vecka 11 och vecka 42 (några punkter är hemliga) Camilla berättade om Asics, jag körde en förläsning om löpning. Sen sprang vi ett pass på Skeppsholmen där jag kollade löpteknik, löpning i backe samt kontroll av pulsfall. Ett skönt gäng med olika målsättningar. Håll ögona öppna när dom börjar blogga här på RW.

– Johan Olsson är skön som tusan. Ni som såg 50 km förra helgen och de tuffa förutsättningarna minns kanske Simon Banks beskrivning ”det är som att åka i krossad isglass”. Han frågade Johan om föret: ”Det är det här vi håller på med. Detta är ingen inomhus-sport”. Johan Olsson blir saknad. Marit Björgen hyllade honom i Skavlan så han blev rörd. 

– Petter Northug 4 Guld!

– Värvet hade Mikael Nyqvist som gäst. Mycket bra. Han beskrev skillnaden mellan teater och film: ” Teater är kul att repa men tråkigt att titta på. Film är tråkigt att repa men kul att titta på”

– Träningsmässigt går jag framåt. Löpningen går hyfsat 2-3 ggr/vecka. Vattenlöpningen går lätt 2 ggr/vecka. Jag har blivit stark i benen (180 kg i benspress) Inläggen funkar och glädjen är på väg.

– Minns ni Blåsningen? När Anders Limpar lurades att han hamnat 3 år framåt i tiden. Underbart roligt. Kolla på you-tube. Va ? vann Norge fotbollsVM ? var en klassiker.

– Micke Grahn IFK Umeå är en livsnjutare. Han åker iväg med fru och husbil på olika musikevenemang i Sverige och nyss var dom 6 dagar i Falun på skid VM. Åter gott på kvällar, tränar bra och njuter av livet. Respekt broder!

– Den gamla anrika fotbollsklubben Wimbleden FC kallades ”Crazy Gang” med Vinnie Jones i spetsen. Dom hade en tradition att när nån av spelarna fyllde år så fick han köra den obligatoriska löprundan runt kvarteret vid Stadion naken! De övriga spelarna hade träningskläder och födelsedagsbarnet sprang bredvid naken. Supportrarna var så vana att se nakna Wimbledonspelare jogga runt att dom bara vinkade och skrek grattis.

– Patrick och Helens söta Alicia har blivit Åhlens modell endast 15 månader gammal. Kolla på sötnosen.

– Om en vecka sticker jag till Portugal som löpansvarig i två veckor. Då skall jag testa knät och höja formen på både mig själv och alla gäster. Fixa lite solbränna och vindrufsigt hår. Det vore bra för min image. Här var jag i Portugal 1987 och sprang med Mats Erixsson (27.56 på 10000m) Vi sprang In and Outs och jag gjorde 8.42 på 3000 m (sprang snabbt på raksträckorna och flöt i kurvorna)

– Bäst just nu enligt Broder Anders: Tårar av glädje sen Bajen slagit ut AIK och att Nanne Bergstrand är så fin

– Bäst just nu enligt LG: Go Run It med Asics och min skivsamlingLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 129:e RW Blogginlägg


För du är det finaste jag vet/När allt annat här är falskt och fel/Och jag går bara ner mig/För det är så jag säger det/Du är det finaste jag vet (Håkan Hellström)

Jag har fått lite frågor om att skriva mina inlägg oftare än 1 gång/vecka. Men jag är osäker om jag har nåt vettigt att skriva om. Jag har inte bloggen för att marknadsföra mig själv. Eftersom jag skriver artiklar i RW + fråga coachen så har många lite koll på mig ändå. Och i min ålder är det försent att bli nån ”bloggkändis”. Jag tycker ett inlägg i veckan som är lite längre och med blandad kompott är bättre. Jonas Lund lärde mig att man kan tidsbestämma när inläggen skall publiceras och skriva flera inlägg i förhand. Men jag tycker det känns fel och krångligt. Jag fortsätter med ett per vecka så länge ni läser.

– Jag måste förtydliga de enkla löptesterna i förra inlägget.

1. Yasso 800 funkar inte på medeldistansare eller tempostarka löpare med få långpass. Som vår vän Lars Södergård till exempel. Han kan nog göra 10 x 800 m med ett snitt på 2.12 men gör kanske maran på 2.20.

2. Miltid x 2 + 7 min = halvmaratid är närmare sanningen. Det blev ett räknefel i förra inlägget.

Eller Micke Nygrens tips med Norrlandsmodellen: Spring allt du kan i 21 km så ser du vad du gör. Inressant kan också vara att springa 14 km ca 30 sek långsammare än marafart och avsluta med ytterligare 14 km i din tänkta marafart = 28 km. Kan du avsluta med 14 km i din marafart med 14 ganska jobbiga kilometrar i benen så får du en indikation var du ligger. Eller träna strukturerat och noggrant under lång tid, ät bra och sov 7 tim/natt så funkar det nog också på tävling.

– Team AsicsGo Run It! hade 1700 sökande till 5 platser. Jonas och Vanessa valde ut ett antal namn med blandad bakgrund och kön. Sen fick vi i juryn rösta på de fem som vi tyckte var mest intressant. Eftersom det är 3 tävlingar från maj-okt så var vi tvungna att ha ett gäng med viss grundträning. Men det blev en rolig blandning på ålder, bakgrund, familjeförhållanden och kapacitet. Vi har första träffen i Stockholm den 7 mars.

– Två dagar försent kom Gefle IF:s allsvenska tränare, Roger Sandberg in med sin anmälan.Han älskar löpning, är prenumerant på Runners World och vill springa en mara under 3.30 tim. Jag var fystränare för honom i Umeå Fc under ett antal år. Men då verkade han inte ”älska” mina intervallpass med laget. Men killen ser bra ut, har bra pannben och kan nog få till en mara. jag skall hjälpa honom vid sidan av. Undrar om han kan hålla Gefle kvar i allsvenskan även 2015?

– Ni vet att jag är en stor beundrare av Erik Niva. Han blev nyligen utsedd till ”årest folkbildare” inom området sport i magasinet King. På frågan hur känns det att få detta pris svarade han: Hedrande. Tidigare fanns det en allmän syn på sport och sportjournalistik som en lekstuga i marginalen, vilket är en föråldrad tanke bortom dumhetens gräns. Att utse en sportjournalist som folkbildare är ju sprunget ur tanken att sport är något som folk bör bildas inom, och den tanken är helt korrekt!  Det är helt underbart och typiskt Niva.

– På frågan om hans bästa läktarminne svarade han VM finalen 2006. ”Jag blev aldrig Zidane som chippade in den där straffen. Men jag blev i alla fall killen som fick skriva om det”. 

– Folkbildarpriset inom musik gick till Andres Lokko. På frågan om hans värsta sågning svarade han: ”Jag skrev en ondskefull recension om en E-type platta som i korta drag handlade om ovärdigheten i att en 39 årig man gör smurfmusik för barn. Och att man borde lagstadga om metal Tshirts och läderbyxor i det offentliga rummet”!  Jättekul tyckte jag.

– Johan Olsson var tre veckor i Bruksvallarna innan VM. Åkte över 100 mil skidor och körde intervaller varannan dag. Vilken man! Han flög fram ovanför snön. Jag blir tårögd när jag tänker på hans åkning och strul på försäsongen. Han saknade sin fru och sina barn otroligt. Men jag måste vänta till söndag. Ser jag barnen nu är det som att slita av ett plåster på såret. Northug tokhyllade honom och sa: Han vinner 50 km klassiskt stil, sen vinner han 15 km i fristil!  Han är en legend. Jag älskar Northug också.

– Ni läser väl Hjärnfysik-bloggen? Johan skrev om pulsslagstilldelning. När jag jobbade som yrkesofficer på I20/Fo61 i Umeå så tränade de flesta kollegerna flitigt. Sen hade vi ett gäng som valde kortspel och mazariner. Bland dem var det en kollega som hade nån religiös teori om att man blir tilldelad ett visst antal pulsslag när man föds. Och när dom är slut så dör man?! Han menade att vi slösade bort våra pulsslag på att springa oss trötta? Jag gjorde då en uträkning åt honom som såg ut så här:

Jag hade 40 i vilopuls x 60 min x 24 timx 365 dar x 70 år = 1.5 miljard pulsslag

Han hade 70 i vilopuls x 60 x 24 tim x 365 dar x 60 år = 2.5 miljard pulsslag

Jag hade 1 miljard slag tillgodo på min kollega

För att fått 40 i vilopuls hade jag tränat 100 pass per år i 70 år = 7000 pass

Varje pass var 60 min med 160 i puls = 7000 x 60 x 160-40 vilopuls = 50 milj pulsslag

Jag hade fortfarande 950 miljoner pulsslag tillgodo , vilket räcker till att leva ytterligare 46 år eller 98000 träningspass á 60 min

– Bra träningsvecka igen. tre löppass + 2 löp i vatten + rodd + styrka + cykel. Knät lite irriterat men jag biter ihop. Dotter Malin körde Yasso 800 igår 10 x 800 m med 2.50 i snitt. Hon kan nog göra 2.55-2,56 på en mara. Så det var bra.

– Fortsätter jag så här kanske jag blir intervjuad av Sara Carbonero en dag.

– Min livskvalite torsdag: Skriva träningsprogram, spela vinyler, läsa Sonic, RW och King. Samt dricka kaffe och Toscabulle. Naturligtvis träning och föna håret innan. Jag hann även smörja in kroppen med Biotherm. Kollade även i spegeln hur jag såg ut naken. Helt ok faktiskt.

– Bäst just nu enligt Broder Anders: Kraftwerk och Nanne Bergstrand

– Bäst just nu enligt LG: Olsson, Kalla, IFK Umeå löparna och Portugal med Springtime vecka 12-13
Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 128:e RW Blogginlägg


– Även solen har fläckar la la la. Även kingen gör fel la la la (LG Skoog)

Rättelse: Räknefel på formeln för halvmara. Miltid x 2 + 5 min funkar ej. Halvmaran är ju 21 km. Kanske miltid x 2 + 7 min= halvmaratid passar bättre?

– Yasso800 testen för maraton fungerar ej för tempostarka löpare med mindre uthållighet. Den funkar för ganska många men absolut inte alla. När jag sprang bra och var ung och pigg funkade den inte. Men när jag varavade ner och blev lite långsammare funakde den bättre. (Södergård gick i taket och skulle göra 2.16 med Yasso formlen)

– Eller som Micke N skrev. Spring allt du kan på en halvmara eller mara. Då ser du vad du klarar av.

– Jag återkommer på lördag med lite utförligare.

– Vinteridijoten blev en trevlig tävling 19.8 km (3 varvsbana på isigt och kuperat underlag) minus 2 grader och sol. 65 tappra löpare. Herrseger till Olof Häggström i kortbyxor? 1.18 ca och damseger och totaltvåa till dotter malin på 1.22. Bra jobbat och trevlig fest efteråt.

Malin på väg uppför en slakmota på 1400m och John & Thomas (grundare av Team Idijot)

– Nu lyssnar jag på en samling med 4 cd (Mod revival) De som missade punken hittade som genre Mod (modernist) Blanda punkens energi med 60 tals sound. Kungarna var The Jam.

– Jag skall aldrig skriva sånt kort inlägg igen. Jag fick en ny försteläsare igår. Urban Lundström från Ersmark har läst alla mina 127 st inlägg i RW + alla mina inlägg i folkbladet för 6-7 år sen. Bra Urban!

– Snart Team sprint och Liverpool- Southampton!  Undrar om Brendan startar med Sturridge och Balotelli?

– Bäst just nu enligt Broder Anders: Mys med karolina och titta på mobilbilderna på riktiga kungen

– Bäst just nu enligt LG: Löpning 4 dar denna vecka och knät lever. + Semlor och kaffe från min wilfa-bryggareLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*