Blogg

Mitt 144:e RW Blogginlägg


– Det här är inte nästan/Det är precis! (Bob Hund)


– Nu har jag avverkat dag 10 av min utmaning ”Träna 50 dar i rad”. Två lätta löppass i terrängen + 5 pass cykel + 2 pass crosstrainer+ 1 pass vattenlöpning + styrka förstås. Det kommer bli lätt att klara detta tror jag eftersom mitt sommarlov började idag.

– Har gjort en koll av mitt huvud (huvudvärkshelvetet) vi får se vad som sägs. Och direkt efter det tog vi flyget till Split, Kroatien (tack för tipset Anders Forselius) Har precis checkat in och tränat ett pass i +28 och sol. Oerhört vackert och kuperat överallt.

– Härlig avslutningsvecka med mina elever. Brännbollsturnering, fotbollsfinaler, niornas avslutningsbal och den blomstertid nu kommer. Nu slappnar man av i två dygn sen börjar man tänka på höstens lektioner igen. Ni vet att i läraryrket vilar man aldrig.

– Malin fick sin första motgång i år när hon fick bryta DM 10000 m bana. Hon jobbade på lasarettet fram till 40 min före start och kände sig tung och seg i benen. Passerade 3000 m på 11.04 och 5000  m på 18.30. Men det syntes att benen var döda. Hon klev av efter 6400 m. Dagen efter straffade hon kroppen genom att springa ensam 3000 m på 10.45 + 2000 m på 7.00 och 1000 m på 3.18. Nu får hon träna några veckor inför 5000 m bana den 22 juni. 

– Hans Crunach, den gamle simmarcoachen och expertkommentatorn hade en skön kommentar om när simmarna tyckte det var jobbigt med media och alla intervjuer. -” Ja men simma långsammare då. Så slipper ni intervjuer”!

– Mauro Scocco har gjort det igen med nya singeln. Eller vad säger ni om dessa rader: – ” Man måste leva/inte bara finnas/låt oss göra det här till en kväll att minnas”! Varför kan jag aldrig komma på sånt där?

– Svenska damerna fick kramp efter 60 min mot Nigeria? Jag tror att det var anspänningen eller att dom tränat lite för hårt i värmen innan matchen. Hoppas dom reser sig och bjuder upp till kamp mot USA. Och vinner mot Australien. Då blir det kanske Brasilien i kvartsfinal. Men jag tyckte Nigeria hade coola spelare. Dom såg både hårda och coola ut. Och som dom sprang! Och Marta tog Birgit Prinz VM rekord när hon dunkade in sitt 15:e mål. Hoppas Caroline Seger är så här glad om en vecka.

– Danne Blom min trogna följeslagare har fått ett musikrum med vinylspelare och affischer och ett trumset. Hans fru Sofia är ju porten till himmelriket.

– Zandra Buud övervägde att flytta till Umeå så att hennes barn skulle ha mig som idrottslärare när dom blev högstadieelever. Det var efter mitt svar i ”Fråga Coachen” i nya Runners World. Frågan kom från en annan idrottslärare om hur man får eleverna intresserade av löpning. Jag brukar jobba med mina elever i korta pass. löpteknik, 12-24 arsenal-intervaller (15 sek löpning , 5 sek vila upprepa 12 ggr. serievila 90 sek) sen avslutar jag med en enkel ”crossfitwod” som innehåller 5 pushups-5 situps-5 squats så många varv du hinner på 5 min. Allt detta tar kanske 25-30 min. Sen får dom testa lite trail-löpning och springa på smala stigar och lite obanat. Men sanningen är: dagens 13-16 åringar är inte bra grundtränade.

– Det förekommer ett skumt fenomen på Facebook och snapchat som ungdomarna döpt till ”Game of 72”. Det betyder att man skall försvinna/rymma/hålla sig undan i 72 timmar. Sen får man poäng och priser efter ett konstigt system. Oroliga föräldrar och onödiga sökinsatser från polisen blir följden. Ut och spring för tusan istället!

– Emmy-Lou Harris fick välförtjänt Polarpriset. First Aid Kit framförde sin hyllning ”Emmylou” så att hon började gråta. Lyssna på plattan ”Wrecking ball”. Den håller alltid. Hon avslutade tacktalet med att säga ” Man skall alltid följa sitt hjärta”. Min kompis Stefan Nilsson som har Burmans Musik i Umeå har döpt sin dotter efter Emmy-Lou Harris.

– Renato Canova rörde ju om i maratonträningen när han fick sitt superstall. 

– Intervjun med David Nilsson i nya RW var bra. Han är en skön löpare med ett brett register. Hoppas han fortsätter utvecklas och behåller glädjen. Och jag längtar tills Mustafa Muhamed är skadefri.

– Veckans vinyler Blev Graham Parkers nya, Garland Jeffries, Foo Fighters samlingen (skitsnygg) och Thåströms Beväpna dig med vingar. Samlingen växer och min glädje likaså.

– Testa några lightvarianter av Canovas pass. Jag har döpt mina till ”Canova-Distans”. spring tillexempel 80 min (50 min i distansfart + 30 min i din tävlingsfart på maran) succesivt kan du lägga in längre sträckor. Anders Larvia körde ju 120 min (60 min i långpassfart + 60 min i marafart) Eller testa att under ett distanspass på 60 min lägga in farthöjningar på 2 min i milfart.  Gör detta var 10 min. Då blir det 6 st 2 minutersökningar under ett distanspass. 

– Min gamla adept i Tyresö FF, Jennifer Egelryd vann Robinsson love edition häromdan. Och blev 250000:- rikare. Hon var het som en pistol redan på Tyresö tiden. Undrar hur hon klarar alla beundrare nu? Jag skyddar henne så gott jag kan.

– Huvudsaken att du tränar och gärna tränar löpning. Och helst tränar en dag extra i veckan. Du hinner allt ändå.

– Bäst just nu enligt LG: Kroatien och Johanns Frisks kommande bröllop.


Nr 8 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Frisk kropp – och knopp! Så påverkas din psykiska hälsa av löpning
  • Tänk dig snabb med mental träning
  • 15 enkla knep för bättre prestation
  • Nya teknologin som förändrar löpningen – för alltid!
  • Så lär du dig känna farten
Bli prenumerant
Antal kommentarer: 1

Anders Forselius

Grymt inlägg igen och kul att du gillar Split! Diocletianus Palace i Split är som en bal på slottet och namnet är ju ganska lätt att komma ihåg. Det är bara att tänka på magsjuka…
Det blir 1-1 mot USA i natt och 3-1 mot Australien. Ha en fin semestervecka och glöm inte att besöka grannbyn Trogir!Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 143:e RW Blogginlägg


-Jag brukade prata högt för mig själv/Men jag slutade lyssna/ Så nu skriker jag istället (Bob Hund)

Veckans träning; Har inlett ”Träna 50 dar i rad”. Två pass löpning, tre pass cykel,vattenlöpning och styrka. Det känns rätt bra. Problemet med mig själv är att jag lägger mycket krut på mina adepter för att det skall bli bra stegring och innehåll för dem. Men eftersom jag inte har några egna tävlingsmål längre så är min egen träning inte lika strukturerad. Jag kör ingen mellanmjöksträning men ibland känns det lite kladdkaka, ballonger och serpentiner.

– Förra helgens Stockholm Maraton var mycket glädjande. Jag hade tolv adepter på startlinjen och elva av dom slog personrekord. Enda missen var att Anders Larvia fick problem med ett knä ganska tidigt i loppet. Men gick ändå i mål på fina 2.55. Marcus gjorde 3.14.58 vilket var 4 min bättre än jag tippat! Sanna gjorde 3.26 och Josefine 3,23 vilket var många minuter bättre än väntat. Och med tanke på regnet och blåsten så finns det lite marginal en perfekt dag. 

– Alberto Salazar som tränar bland annat Galen Rupp och Mo Farah är misstänkt i ett dopingärende!? Jag vägrar tro detta. Min teori är att Lance Armstrong som tidigare var sponsrad av Nike (som Salazar, Mo och Rupp) har glömt kvar lite preparat från sin tid. Och när han skulle städa ur sitt skåp på Nike så ramlade testosteronkapslarna ner i Rupps väska.

– Johan Renck (Stakka Bo) är numera en framgångsrik filmregissör. Med bland annat Breaking Bad och Bloodline på sitt CV. Dessutom har han gjort musikvideos med Madonna, Depech Mode mm. Han fick frågan hur han klarar av alla stora egon han jobbat med. ”Jag ser till att ha större ege själv” svarade han. Nu har han en fotoutställning i Stockholm som heter ”Ormen har ringlat sig in i paradiset”. Och handlar om bland annat tiggarna i Sverige.

– Malin blev 2:a på Vårruset i tisdags efter en duktig Hässelby löpare som heter Lina Alainentalo. Ingen ville dra i början så det var en stor klunga som låg tillsammans i 3 km. Då ryckte Lina och bara Malin kunde hänga på. Men 700 m före mål la Lina in en växel till och vann med 13 sek. 18.03 mot Malins 18.16. Så här ser Malins träning ut inför DM 10000 m bana på söndag:

Tis  Vårruset 5 km 18.16  2:a

Ons Distans 50 min lugnt

Tors Tröskel 10 

Fre  massage och vla

Lör  lätt distans 30 min + några stegringslopp

Sön  DM 10000 m bana

– Kristina Lugn (författarinnan mm) berättade i Värvet om fruktansvärd story från sin barndom. Hennes pappa skulla ta med henne på bio (Rasmus på luffen). Hon var överlycklig när pappan höll henne i handen på väg mot bion. Det var första gången han skulle ta med henne. Och hon var så glad. När dom kom fram till biljettluckan sa pappan: ” Nu, gåsaflåsa skall jag lära dig vad en besvikelse är. Kom så går vi hem!”. Vilken pedagogik…

– Mina elever har visat framfötterna på fotbollsplanen igen. Härliga segrar i veckan. Nu återstår en  vårbal för åk 9 samt skolavslutningen på onsdag. Sen glider vi stackars lärare iväg på 8 veckors sommarlov.

– Tobias Karlssons fina danshow ”Dans på Rosor” har blivit sån succe att dom ger sig ut i landet igen. Dom kommer även till Umeå i höst. Missa inte detta. Bra musik, mycket glädje och fantastiska dansare.

– Nya skivor har det blivit givetvis. Och det kommer även lite ny musik som är bra. Jag har lyssnat en del på Jamie XX nya samt Tove Styrkes ”Kiddo”. I dagsläget ger jag dem 3 +. Dessa 4 plattor blev det igår. Bäddat för trubbel (Wilmer X stuk) Del-Gators (powerpop-Garage-rock) The Vaccines (power-pop) Och Titiyos första LP (underbar soul-pop)

– Jag brukar vara ganska bra på att förutse formen hos mina adepter. Och anpassa farterna på passen mm. Utifrån detta brukar jag tippa deras förmodade sluttider. Med mitt ödmjuka sinneslag lyckades jag extra bra med Patrik Alwin. Jag skrev i hans sista program ”Du gör 3.28.44”  Han gled in på 3.28.39!

– Nu skall Asics Go Run it adepterna träna inför Ultravasan. Anders, Sanna och Marcus springer 90 km. Frida och Josefine satsar på 45 km. Dom fick sina första program för perioden vecka 24-27 nu iveckan. Inriktningen blir mera mängd, mera terräng, längre trösklar samt en ”Crazy Weekend” (20 km fre + 30 km lör+30 km sön). Camilla på Asics delade ut trailskor och fina träningskläder. Asics ligger i framkant på både skor och kläder.

– Det är trevligt att många är positiva till detta projekt. Vi har fått flera postiva kommentarer på olika håll och kanter. En som följer oss noga är Lennart som har bloggen ”Milen sub 40”. Han skriver om oss och kommenterar löparna och mig mycket positivt hittills.

– Min bror Anders hoppas av Bäst just nu för en tid framöver. Han har fullt upp med studier och inreda lägenheten med sambon Karolina.

– Bäst just nu enligt LG: Att min träna 50 dar i rad har startat och mina fina adepterLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 142:a RW Blogginlägg


– Livet börjar om varje dag, varje sekund (Håkan Hellström)

– Bildfuktionen funkar inte! Ni får inga bilder idag! Jonas Lund, hjälp mig!


Veckans träning: 3 pass löpning (intervaller, backe) , 2 pass cykel, 1 pass rodd + styrka. Kroppen svarar ganska bra. Och jag ser fram emot sommarens varje dag träning. Jag siktar på att träna 50 dar i rad.

– Malin fick förhinder inför Lag SM 1500 m. Så planerna ändrades.

Lör  Tröskel 25 min i 3.40 fart + 10 x 200 m (35-36 sek)

Sön  Distans 75 min (lugnt- terräng)

mån Distans 45 min (dagsform)

tis   Jogg 30 min + stegringar

Ons  Blodomloppet 10 km (2:a 37.21 min)

Tors Distans 50 min (4.30-4.40)

Fre  Distans 60 min

Lör  15 x 400 m (76-78 sek)

Sön Distans 60 min

mån Vila

Tis  Distans 30 min + stegringar

ons Vår-ruset 5 km

Marlene Sjöberg är fotbollspelare i Göteborg. Nästan landslagsmässig. Hon har utvecklat en app som heter RaceONE. Det är en app där du kan följa resultatutvecklingen under en löptävling, cykellopp eller skidtävling t.ex. Hon har redan varit i kontakt med flera tävlingsarrangörer som blev heltända på konceptet. Tänk vad lätt det är att följa en fotbollsmatch till exempel. Nu kommer RaceONE appen att göra samma sak. Jag återkommer när jag vet mer. Kontakta gärna Marlene. Finns på Facebook bland annat.

Kayo och D-Flex var gäst i Blossoms podcast. Kayo är ju lic hudterapeut. Hon berättade om nya trender inom skönhetsvården. Det som är stort i USA nu är underlivsbehandlingar? Man får sätta underlivet i en låda som funkar som en liten bastulåda. Den är fylld med örter och bastar och renar Mumindalen? Kayo blev erbjuden att köpa en underlivsbastu men tackade nej.

Mina adepter gick som tåget på Göteborgsvarvet. Frida persade med 5 min (1.24.32) , Josefine persade ännu mer (1.26.22) Ninni var nån minut från pers (1.38.03). Anders var farthållare åt en kompis och rullade in på 1.48 helt oförbrukad. Nu laddar dom inför Stockholm Maraton (utom Frida som är ung och har känningar i en häl och Josefine som behöver fler långpass) Dessutom har jag ytterligare ett gäng som har Sthlm som mål. Totalt 10 löpare som jag skall kontrollera. Alltifrån 2.51 till 4.25 tim. Jag kommer ha genongång kl 10.00 vid Stadion och sen stå vid Asics-butiken (4,5 km och 29 km)

– Mera Kayo. Hon fick ont i ryggen och slog upp naprapater/sjukgymnaster på hitta.se. Hon bokade tid hos en ”naprapat” och gick dit. När hon kom in i behandlingsrummet tittade naprapaten på henne länge, sen tog han av sig sin tröja? – Du är sexuellt understimulerad sa han! Ta av dig på överkroppen”, sa han. Kayo blev chockad och sa, Nej tack jag känner inte mig bekväm med detta”!  Naprapaten började krama henne och beordrade henne att ta på hans kön? Då skulle ryggproblemen släppa. Då gick Kayo. Han är fortfarande verksam i Stockholm..

Gina Dirawi var gäst i Värvet och berättade om sitt liv. Hon tjänade sin första miljon redan som 21 åring. Men hade det lite mer knapert under uppväxten. När dom skulle fira lite i familjen köpte dom Maxbox på extrapris och fikade på IKEA för 5:-. Hon har lärt sig uppskatta även de små sakerna i livet. Skön tjej som älskar Zlatan, har damp-energi och tycke Mia Törnblom har ett provocerande kroppsspråk.

Sköna vinyler i veckan som verkligen höjde mitt humör. Tallest man on earth, Jude Cole, Sufjan Stevens, The Crunch, Faith no More, Brownsville station och Foo Fighters samling. Dessutom kom Lennart Perssons bok med samlade krönikor och recensioner från hans tid som musikjournalist.

– Det som också höjer mitt humör är The Bands avskedskonsert, Last Waltz. Jag har sett den 10 ggr säkert och blir lika glad varje gång. Jag vill se ut som Rick Danko och spela gitarr som Clapton. Ni måste se den.

Damlandslaget i fotboll tränar försvarspel borta i Kanada. Det gäller att hitta rätt mittbackspar och vem som skall ersätta Hanna Folkesson på mitten. Tyvärr är det lite skadekänningar här och där. Nu måste landslaget lyckas och ta minst en bronsmedalj. Hoppas hoppas….

– Jag berättade för ett antal månader sen om en småbarnsmamma i kön på Coop som snackade i mobilen med en vän. Där hon förklarade att hon brukar spå människor i kort. Och hade så många kunder att hon inte hann med barnen och familjen?! Nu såg jag henne igen, på Coop med barnvagn, snackandes i mobilen. Jag gick närmare och låtsades leta på samma hylla som henne för att kunna höra samtalet. Återigen ett samtal där hon gav råd till en klient/vän om hens kärleksliv och hänvisade till vad korten hade visat förra seansen. Alltså funkar sånt?… Omoget av mig att lyssna , men jag är nyfiken.

– Så här brukar de sista 5 dagarna se ut inför en tävling för mig och mina adepter.

mån ”Canova-distans” 60 min (40 min i distansfart + 20 min i marafart)

tis   1 x 2 km i tävlingsfart + 3 x 1 km ca 10 sek snabbare än tävlingsfart. Vila 2 min

ons  Distans 40-50 min (mjukt underlag)

tors  vila

fre   Jogg 20-30 min + 3-4 stegringslopp + rörlighet

lör   Tävling

Bäst just nu enligt broder Anders:  Nanne Bergstrand och högskoleprovet

Bäst just nu enligt LG: The Last Waltz och kommande träningsutmaningen ”50 dar i rad”


Antal kommentarer: 3

Johan Renström

Grattis till alla fina resultat. Jag tror alla människor behöver en coach av något slag. Du gör ett bra jobb:)


Anders Larvia

Är övertygad om att jag hade fixat PB och grejjat 12/12 PB om inte knähelvetet strulat, då hade det åtminstone vart värt att gå sönder. Jonas spanade in en schysst rullator vid fotograferingen idag, den såg het ut.


Anders Larvia

Det är inte alls bra, har svårt att böja benet och kan med nöd och näppe halta mig fram. Känns lite bättre just nu jämfört med imorse iaf, lyckades få en tid hos naprapaten direkt imorn bitti, får höra vad han säger.Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 141:a RW Blogginlägg


– Vill ge alla en dag/en ny dag att leva/Vill ge alla en chans /att hitta lugn nånstans (Joel Alme)


– Malin fortsätter visa fin form. Hon vann terräng DM 8 km på 30.16 (1.21 före tvåan). Det roliga var att hon sprang kontrollerat och stabilt. Vid målgång så återhämtade hon sig mycket snabbt. Resten av veckan har sett ut så här:

mån Terräng DM 8km  1:a 

tis   Distans 45 min i skogen

Ons Distans 45 min i skogen

Tors Intervaller på bana 1 x 1200 m (4.11) + 5 x 400 m (78 sek) + 5 x 200 m (35 sek)

Fre  Distans 30 min + rörlighet

Lör Distans 30 min + 4 stegringslopp + rörlighet

sön Lag SM 1500 m (Eskilstuna)

– Jag har en lärarkollega som heter Micke Hermansson. Han älskar musik och tränar ganska regelbundet. Dock mest styrka (han är fåfäng som tusan) Han är klasslärare på mellanstadiet och hittade på ett moment som han kallade ”Grej of the day”. Där eleverna jobbade med en kort nyhet/ämne och redovisar inför klassen. Han har en Facebook-grupp som heter ”grej of the day med 19000 medlemmar. Gå gärna in och kolla eller ta kontakt med Micke om du vill veta mer.

– Några av mina adepter springer Göteborgsvarvet i helgen. Frida satsar på pers. Anders joggar runt med en kollega (sparar sig till Sthlm Maraton). Josefin kör på för fullt. Och nästa helg har jag ca 10 adepter som springer Stockholm Maraton. Då har vi en träff igen med vår Asics Go Run It-grupp. Kul att träffa alla igen.

– David Letterman hade sin sista show häromdan. Efter 33 år och 6000 avsnitt tackade han för sig med massor av kända gäster. Det finns många roliga minnen genom åren som ni kan söka på you-tube. (Madonna intervjun, 11 september, otrohets-avslöjandet, Foo Fighters, Drew Barrymores bröst-flash mm)

– Min egen träning går framåt. Jag sprang med Team TG/Umeå City innebandygängen i veckan/ pass 1: 2 x 1 min i 75% med 15 sek vila + 15 sek i 90 % med 45 sek vila. Detta uprprepades 7 serier (Totalt 14 x 1 min + 7 x 15 sek). Pass 2: Backträning 6 x 1 min (70%) + 5 x 45 sek ((=%) + 4 x 30 sek (90%) (Totalt 15 backar. Sen har jag kört 2 x 30 km cykel, roddmaskin samt styrka.

– I Ekwall&Olssons podcast diskuterades ett intressant ämne i veckan. Nämligen varför inte spelare jublar när dom gör mål mot sitt gamla lag? Man pratar om respekt mot sina gamla lagkamrater mm. Men dom menade att den nya klubben har betalat en stor övergångssumma samt betalar spelarens lön. Då kanske man kan misstänka att spelaren inte gör sitt bästa mot sitt gamla lag? Det är en svår frågeställning. Jag kan förstå att Henke Larsson inte jublade när han gjorde mål för Barcelona mot sitt gamla lag Celtic. Henke är en superikon efter sina 8 år och massor av målrekord för Celtic. Men….

– Ny bra musik: Bäddat för trubbel (igen), The Crunch (folk från Clash, Sham 69 och Idde Schultz ?) Tallest man on Earth (med hjälp från Bon Iver). Sen tipsade min adept Anders Larvia om två kanongrupper: Moon Safari och Grace Potter & Nocturnels. Kolla upp.

– En skön blogg om löpning och livet är återigen ”Just cant run enough” jag blir glad när jag läser David Lennemans funderingar och tankar. Jag kan ju inte det här med länkar så ni får googla..

– Jag tyckte Zara Larsson skötte sig bra hos David Hellenius i veckan. Jag minns när hon vann Talang som typ 9 åring. Nu gör hon succe i USA och sjunger bra. Dessutom är hon lite lämligt kaxig och väldigt frispråkig på Instagram mm.

– Skönt att många stöttade min skinnjacka och Sara Carbonero-bilderna, eftet bror Anders grova påhopp. Jag kommer lägga upp nya bilder på detta senare.

– Jag har gjort en light.variant på Renato Canovas tuffa maratonpass (30-35 km i tävlingsfart på maraton). Mina adepter får ibland köra olika varianter och längder på detta tema. Till exempel: Distans 80 min ( 50 min i distansfart + 30 min i marafart) eller Långpass 120 min (60 min i distansfart + 60 min i marafart). Bra att springa lite fortare på trötta ben. Det är ju en variant på långpassen med fartökning i mitten allt slutet. Fantasin är oändlig.

– Steven Gerrard fick ett segt avslut på Anfield-karriären. Förlust med 1-3 mot Crystal palace. Att inte lagkamraterna visade mer vilja är ofattbart. Det var sorgligt att veta att han inte finns i Liverpool-tröjan i höst. Det kom några tårar även för mig vid hans tacktal.

– Bäst just nu enligt broder Anders: Högskoleprovet och Nanne Bergstrand

– Bäst just nu enligt LG: Löpning på terrängspår samt min Neuw-jeansjacka


Antal kommentarer: 1

Kenneth Gysing

Fint där, LG, men saknar bild på jeansjackan! 😉 Innebandy är f ö en farlig sport, sätter man foten på ett klubblad är det lätt att åka ner i spagat och hamna i en helt annan gren 😉Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 140:e RW Blogginlägg


Men jag minns en dag då vi cykalde omkring/Mamma, pappa, syrran och jag/Det var en bra dag/ en bra dag att minnas (Joel Alme)


– Malin åkte och sprang SM på halvmaraton (Kungsholmen runt) veckan efter sitt dunderpers på DM. Hon blev 9:a på 1.23.12 (38.40 första 10 km) men blev tung i benen vid 12 km och fick slita i mål. Mycket starkt att ändå göra sin nästa bästa tid. Sen sprang hon ett 10 km lopp i Skellefteå igår och vann på 37.41 i motvind och slit. Hon har sprungit 2 halvmaror och ett millopp på 13 dar. Sen blir det terräng DM 8 km på måndag och Lag SM 1500m på lördag.

– problemet blir att bromsa sina adepter ibland fast det går bra. Så har har Malins sista tid sett ut. (känns det nördigt så hoppa till nästa stycke som handlar om Sara Carbonero)

lör   DM halvmaraton 1:a  1.21.47 tim (pers med 2 min 10 sek)

sön  distans 60 min

mån distans 60 min

tis   ont i halsen

ons ont i halsen

tors 1 x 2000m (7.40) + 2 x 1000 m (3.45)

fre  Jogg 30 min + stegringar+ rörlighet

Lör  SM halvmaraton  9:a  1.23.12

sön Distans 60 min + rörlighet

mån distans 45 min

tis  tröskel 3 x 8 min (3.50 fart)

ons  jogg 30 min + stegringar+rörlighet

tors  Lidingö on tour 10 km   1:a  37.41

fre  distans 40 min i skogen+ rörlighet

lör distans 45 min i skogen + 6 x 200 m

sön jogg 20 min + stegringar + rörlighet

mån  Terräng DM 8 km


– Min bror Anders sa till på skarpen att ”- Du är 57 år brorsan. Då kan du inte lägga ut bilder på din BLK DNM skinnjacka och Sara Carbonera hela tiden”! Nähä varför då, frågar jag? Jag älskar min skinnjacka och jag tror jag älskar Sara Carbonero. Jag tror mina läsare också älskar både skinnjackan och Sara. Ibland är min bror jädrigt sur och grinig.

– Anders Larvia (Asics go run it) han med det starka pannbenet satte pers på SM halvmaran med 1.21.43. Han sprang kontrollerat och bra. Det finns mer att ta ur den kroppen. Frida Michold vann ett millopp i Gävle på nytt banrekord (38.40 på 10.4 km). Där finns massor av kapacitet. Hon är en liten filosof också. Kolla hennes blogginlägg. Marcus Hartman putsade sitt rekord i Aros 50km med 20 min. Bra musiksmak har den killen också. Sanna är i Taiwan och testar en halvmara i helgen. Spännande att följa. Och Josefine har hunnit ikapp ordentligt efter knivskadan. Hon kommer springa bra i Göteborgsvarvet.

– Steven Gerrard gör sin sista match för Liverpool imorgon. Drt blir mycket känslosamt både för honom och för mig. Kärlek & Respekt blir temat.

– Gjorde en snabbsväng till Stockholm för att hälsa på sonen Mattias och sonen Linn. Träffade även syster Annica och hennes 3 flickor. Jag lärde Matilda 9 år min dans ”Rock this party”. Alla filmade och njöt. Ändå var jag bara mig själv. Man tjänar på att vara sig själv, och ibland vill jag lära ut danser. Vi körde också ett pass ”Bootlicios” med Mattias fru Linn som ledare. Mycket ben och rumpa. Idag hann jag med ett besök på Pet Sounds (sex fina vinyler) samt lunch med Per Dahne (High Fidelity).

– Ny bra musik: Bäddat för trubbel och My morning jacket. Dessutom skall The Tallest man on earth göra en platta med Bon Iver snart.

– Jag skall sköta sommarträningen för ett hårdsatsande innebandylag i Allsvenskan. Team Thorengruppen heter dom och har entreprenören Raja Thoren (600 milj i omsättning i sina företag) som grundare. Hade upptaktsträff och körde två pass med spelarna i veckan. Det ser överraskande bra ut. Endast en spelare kom ibakåtvänd keps. Ett innebandybyte är 45 sek och en spelare gör mellan 22-30 byten per match. Vi fokuserar på intervaller, backträning och styrka. Den 3 augusti skall alla klara 25 st 45 sek lopp i 80-85% intensitet med 45 sek vila. Sköna killar som kanske går upp i Elitserien.Vi får se om mitt koncept funkar..

– Jag har hunnit med två stycken företagsevent denna vecka också. Träningslära och praktik. Fokus på löpteknik. Roligt att så många gillar att springa. För arvodet köpte jag vinylskivor och dyra märkeskläder.

– Träningsmässigt blev det 3 pass löpning (korta) + ett pass roddmaskin+ ett pass cykel + lite styrka. Inte så mycket bar överkropp denna vecka men det kommer.

– David Nilsson (Södergårds polare ni vet) klippte sig ifjol och gled in på 2.17 på maran alldeles nyss. Dessutom lätt under 30 min på milen några veckor efter. Han kan bli grym i år. Tänk vad en klippning betyder. Jag gjorde förresten en blixtvisit på Runners Store idag. Bergstedt luktade hallonbugg och hade 3 kvinnor som han hjälpte. Andreas Falk luktade Tiger Balsam och hjälpte 2 kvinnor och en man. Sara Strindlund luktade Britney Spears parfym och hjälpte tre män med nya skor. Fin affär och bra sortiment. 

– Eftersom jag brinner för träning och har mycket energi samt är snäll mm. Så hjälper jag även hårdsatsande elever på fritiden. Ajvan går i åk 9 och spelar i Umeå FC. Fin teknik och snabba fötter. Men hans tränare vill att han skall orka i 90 min. Så vi körde ett extrapass i söndags. Bra pulsfall och bra fart. nu orkar hansäkert hög intensitet i 70 min. Snart fixar han 90 min.

– Messi-Neymar-Suarez i samma lag!

– I damtruppen till VM i Kandada är det 11 spelare som jag tränat/tränar. Dock inte gamle Tyresö-spelaren, numera Vittsjöspelaren Lisa Klinga. Men hon gav mig en puss på kinden som tack för gamla tider. Hon luktade gott och bidrog till att Vittsjö vann mot Umeå IK senast. 

– Bäst just nu enligt broder Anders: Nanne

– Bäst just nu enligt LG: Tre veckor till sommarlov och säsong 3 av Orange is the new black.


Antal kommentarer: 1

Frida Michold

Imponerande sprunget av Malin! Och Orange is the new black är ju typ det bästa Netflix har att erbjudaLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 139:e RW Blogginlägg


– Jag hoppas att du skådat stora vatten/Och att inte livets minnen mist sin färg/Jag ser din ande flyga ut i natten/ut från ett enskilt rum på Sabbatsberg (john Holm)


– Min förhoppning om att dotter Malin skulle göra 1.23 på DM halvmaraton i lördags slog in! Och som den slog in. Hon gick i mål på 1.21.47 (+6 grader och duggregn). Ett otroligt lopp och personrekord med 2 min och 10 sekunder. 5 km avsnitten var 18.40-19.58-19.51-19.15 och sista km 3.40 min. Det kan bli en underbar säsong för henne. 

– Mustafa Mohamed skall ha ett stort tack för sina taktiktips han gav till Malin i Portugal. Musse berättade hur han tänker rent taktiskt/mentalt vid sina lopp:  Första halvan tänker han att han sitter i baksätet på en bil och bara åker med. Efter halva loppet flyttar han till passagerarsätet och får lite överblick och kontroll. Och på sista fjärdedelen sätter han sig vid ratten och kör. Precis så gjorde Malin. Fram till vändpunkten låg hon i klungan och såg avslappnad ut. Hon gav mig ett leende eller tummen upp varje gång hon passerade mig. Vid vändpunkten gick hon fram i klungan och höjde farten en aning (några släppte) och precis vid 16 km skylten gick hon upp och gjorde en markerad fartökning (alla släppte). Sen körde hon snabbt och kontrollerat ända in i mål. Jag börjar fatta hur ”miljöskadad” jag är av alla tusentals km jag sprungit. För när Malin stack vid 16 km passeringen (och jag förstod Musse-Taktiken) så fick jag tårar i ögonen och rösten stockade sig?!

– Therese Sjögran blir Sportchef i Rosengård efter VM. Hon kommer bli perfekt i den rollen. All erfarenhet och kunskap hon har om damfotbollen, kombinerat med Rosengårds starka organisation blir kanonbra. Dessutom är hon trevlig och social. Jag har hjälpt henne med fysupplägg i olika omgångar. Ikväll spelar förresten Umeå IK mot Rosengård här i Umeå. Jag hann träffa några av ”mina” gamla spelare idag på Scandic Plaza innan deras samling. Nämligen Emma Berglund, Marta och Kirsten van der Ven. Hoppas Umeå IK orkar stå emot på ett bra sätt.

– Åke ”Biten” Eriksson var gäst hos Petra Månström i Maratonpodden i veckan. Vilken sköning han är den gamle legenden. Han skulle börja gå stavgång nu för att tappa lite vikt. Han hade gått upp nästan 40 kg sen han gjorde 2.10.53 i Chicago 1990. Ett utdrag ur Bitens träning: Måndagar 15 km uppvärmning + 3×5 km i marafart + 10 km nedjogg =40 km. Tisdag fm 25km  em 25 km = 50 km. Men han erkände att det blev för mycket ibland och kombinerat med sin pollenallergi så fick han inte ut sitt max. Han var ännu bättre form 1992 och trodde kanske på ner mot 2.08 på maran. Men allergin stoppade mycket av säsongen. Favoritmaten är Big Mc. På frågan om dagens motionärer är för seriösa med kost och träning svarade han:- Ja för tusan. Kamma till er och njut av livet ibland”!

– Min idol Erik Niva uttryckte sig underbart igen efter mathen mellan Barcelona och Bayern Munchen. -Det är som ett fotbolls-seminarium på tredubbla hastigheten!  

– Jonas Buud springer igen. Hoppas han håller. Danne Blom tränar bra. Mina adepter tränar och bloggar bra. Lars Södergård är på gång (även med gitarren) Forselius resebloggbilder är underbara och Johan på Hjärnfysikbloggen är min nya idol.

– Varför kan inte jag komma på såna formuleringar? Eller som Jocke Berg i rockgruppen Kent. – Jag kan inte ens gå utan din luft i mina lungor!  Otroligt vackert. Jag skall tänka ut nåt fyndigt skall ni se…

– En av mina adepter, Malin Bolte (bloggare och Asics-löpare ifjol) undrade lite om min fundering angående att förstärka sina styrkor eller jobba med sina svagheter. Jag tror att inom sitt jobb motsv kan det vara bra med spetskvaliteter och förstärka sina styrkor. Man kan jobba som ett team med det man är bra på. Men inom löpningen tror jag på att försöka stärka upp svagheter också. Till exempel jobba med förmågan att löpa uppför, träna bålstyrka/rörlighet om man har dålig hållning. Jobba upp tempot om man har svårt att klara tempohöjningar mm. Men är man uthållig så trivs man bättre på långa lopp. Gillar man fart och tål mjölksyra så testar man banlopp/korta lopp. 

– Min egen form är på väg. Denna vecka har det blivit 2 pass löpning (backe), 10 x 2 min vattenlöpning, 60 min cykel, 45 min roddmaskin och styrka ben-bål. Det blir nog en okej sommar.

– Nya vinyler igen hos Stefan på Burmans.Steve Miller, Bad Company, Lee Clayton, Family, Stones mm. På Spotifylistan är det fortfarande Joel Alme, Alabama Shakes samt nya unga Nashville artister (spellista påsonicmagazine.se) Jag kan fortfarande inte lägga ut länkar.

– Bäst just nu enligt broder Anders: Nanne och Bajen samt hans påbörjade psykolog-utbildning

– Bäst just nu enligt LG: Husets Kebabtallrik hos Restaurang Maria samt backträning


Antal kommentarer: 3

Johan Renström

Haha, jag vet inte riktigt hur jag ska hantera det här med att vara idol:)


LG Skoog

Bror Anders! Pappa sa att du börjat läsa till psykolog?!!
Men Nanne och Bajen är rätt va?
Kram Storebror


Kenneth Gysing

Grym dotter, LG, springer i faderns fotspår! 😉Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*