Blogg

Mitt 146:e RW Blogginlägg


– Men när jag kysser havet/är jag fri från alla hämningar/När jag kysser havet/försvinner alla främlingar. (Ulf Lundell)

– Erik Niva ville kyssa himlen när U21 landslaget kvitterade mot Portugal i 89:e minuten och gick till semifinal. Och Forselius har redan bokat biljetten till OS i Rio. Eller pumpat cykeln kanske? John Guidetti uttryckte det så här: – ” Jag är fotboll”!

– Jag har haft en fantastisk bra träningsvecka. Dubbla pass varje dag (gång i slalombacke på morronen) och löpning 4 dar i rad på em. Visserligen korta pass på 25-40 min men knät har funkat. Jag har blivit grymt stark i mina ben efter Kroatien och all benstyrka. Jag har ni kört 23 dar i rad. Kanske man slipper stå i vassen i sommar…….

– Malin hade det segt på 5000 m bana i måndags.Planen var 17.29 (3.30 minkm) Men 3.35-3.38-3.38-3.38-3.35 gav 18.04. Det jag la märke till under loppet var att hon inte hade nåt tryck när hon avvecklade steget. Hon saknade spänst och sprang bara med ”låren”. Hon hade kunnat fortsätta springa i det tempot ett tag till och gör förmodligen bra tider på 10-21 km. Men för att ta nästa steg blir det styrka och lite hopp i backe ett tag framöver.

– Min kompis Patrik Stenlund (ordförnade i Arvingarna fan club) besökte Landby-iaden i helgen. En kraftmätning i samma anda som två berömda bröder, Sixten och Kurt Landby. Det har visats två dokumentärer om bröderna på TV. Dom är milt uttryckt lite udda personligheter. Bodde i en liten stuga med stampat jordgolv i Håkmark utanför Umeå. Sixten var stark nåt oerhört och uppträdde med att bryta hästskor och lyfta cyklar på lillfingret. -” Min morfar var ännu starkare. Hans tumnagel var större än en matsked” sa Sixten. Dom levde ensamma hela livet eftersom: -” Kvinnan är till för att göra mannen sämre/ Det är hårda ord, men sanna ord”! sa Sixten.

– Anna-Lena Petterson PT och skribent på Womans Health tycker man skall sitta på huk 5 min om dan för rörligheten. Tina Lovesan (tidigare Nordlund) säger att det heter stolen på yoga språk och är bra för matsmältningen också. Jag kör 3 min om dan och mår jättebra.

– Om Carl Philips och Sofias bröllop har jag inga åsikter. Bara att dom verkar trevligare än Madde och hennes rödmosige engelsman. Efter Maddes kaxiga svar till p-vakten på Biblioteksgatan, när hon ställt sin stadsjeep felparkerad för hundare gången och menade att hon inte behövde betala böter. Då går Madde bort….

– Ulrica Flodin, min bloggkollega och löparvän skall hyllas. Hyllas rejält. Kvinnan har småbarn och man. Dom pusslar med träningen, springer med barnvagn, möts halvvägs i nån park. Kör lite intervaller när hon hinner. Och sprang 10000 m bana på 35.30 förra veckan!  Respekt och kärlek i massor till henne.

– Kjell Bergqvist, skådespelaren har skrivit en bok om sitt liv ”Kjelle Berka från Högdalen”. Som består av massor av anekdoter ur livet. Hur han blev relegerad från skolan eftersom han mulade sin rektor med en päronglass. Han blev utkastad hemifrån som 15 åring och bodde hos sin kassaskåps-sprängande farbror Hans valspråk är ”skitsamma”!. Jag skall absolut läsa boken eftersom jag gillar Kjelle Berka.

– Musikmässigt har jag legat lågt eftersom sommaren inte är skivreleasens högsäsong. Men lite vinyler grävde jag upp på Burmans Musik. Cramps, Samling med Ramones, The Damned och Kent Norberg  från Sator. Energi och glädje i en perfekt symbios.

– Magnus Bergman, Löparen ni vet blev jätteglad när jag beskrev honom i nyaste Runners World som ”Lidingöloppslegendar och Stockholms bildskönaste löpare”. Men googla honom får ni se. Karln ser ju ut som en modell. Och sprang Lidingloppets 30 km på 1.37.24 ! Nu har han sprungit mycket med cafes chefredaktör också. Ni ser aldrig Bergman med en Dressmankasse i handen. Aldrig!

– Jag fick många fina reaktioner efter förra veckans ”djupe” depp om min risiga form och att jag saknade min kropp från förr. Johan R tycker det är bra att jag använder mina kunskaper som coach och Alberto Å menar att man kan njuta av det man gjort och hitta balans ändå. Jovisst har dom rätt. Men faan vad kul det är att blåsa tusingar i sub 3 fart och ligga och soltorka i gräset efteråt. Men jag är stolt över mina 15 adepter och vad dom presterar. Dom ger mycket glädje. Fem av dom bloggar flitigt här på RW.

– Grattis till försteläsaren Danne Blom som fyller år idag. Undrar vad hans fina fru Sofie har köpt åt honom? Signerade trumpinnar kanske?

– Jag skall fika med Sofia jakobsson och Emma Berglund nästa vecka när dom är hemma på ledigt efter Dam VM:et. Har också styrt upp hur Emma skall förbereda sig inför hösten. Skall bli kul att träffa tjejern igen.

– Bäst just nu enligt LG: U21 landslaget, träning 23 dar i rad och mina bensmuskler


Nr 8 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Höstens stora skotest!
  • Maxa din träning! Så får du ut mest av din träningstid
  • Våga prova nytt. Gör succé 2023!
  • 7 knep att slippa skador
  • Därför kan kollagen minska skaderisken
  • Vi testar trail i Schweiz
  • Musses marapass inför München
  • Gång är på gång. EM- och VM-hjälten Perseus Karlström går snabbare än du springer
Bli prenumerant
Antal kommentarer: 3

Johan Renström

Ja de var minst sagt udda bröderna Landby. En av dom skrev ganska ekivok poesi om jag inte minns fel. Idag hade de kanske bloggat.


Anders Forselius

Rio (och U21!) behöver oss L-G. Vamos ao Brasil!


Kenneth Gysing

Snygga ben LG! Knäcker Sofia Lårens 😉 Fråga: gills morgonsittningen, om man har stöd?Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 145:e RW Blogginlägg


– Where are you now?/Who holding you now?/ Do you remember? (Blake Shelton)

– Fantastisk vecka i Igrane , Kroatien. Dubbla träningspass, sol, bad, god mat, vila och podcast samt musiklyssnande. Jag har nu tränat 17 dar i rad i min 50 dars utmaning. När jag var mest aktiv har jag en obruten rad på 106 dagar i rad med träning. Då var man så genomtränad att 10 km distans gav samma effekt som massage. Nu känner man av 10 km distans dagen efter.

– Artisten Daniel Adams-Ray är en duktig och hängiven löpare (sub 37 min på milen) Hans sommarprogram i P1 från 2011 är riktigt bra. Han berättar om sin uppväxt i Kenya och sitt artistliv på ett målande sätt. Att han i år sprungit Göteborgsvarvet, Utö swimrun, Kungshlmen runt och strax Triathlon i Kalmar gör honom ännu bättre. Han skall göra en rejäl satsning på löpning efter Kalmar. Där sub 2.50 på maran och sub 36 min på milen är rimligt.

– ”Vi köper saker vi inte behöver/för pengar vi inte har/för att imponera på människor vi inte tycker om? (Fredrik Lindström)

– Dotter Malin har kört några bra pass igen inför 5000 m på måndag. Bland annat 5 x 1000 m på 3.25 samt 15 x 400 m (5 lopp på 79 sek 45 sek vila + 5 lopp på 77 sek 1 min vila + 5 lopp på 74-75 med 75 sek vila)  samt 10 x 600 m (400 m på 82 sek+200 m på 39 sek) Lugn distans och lite vila så fixar hon 17.29 min på måndag.

– Framgång är att få det man vill ha/Lycka är att vilja ha det man får (Ingrid Bergman & Blossom)

– Idrottsklubbar har i ökad utsträckning velat sälja ut sina arenor till olika företag. I många fall låter det ok. Typ Tele 2 arena, Fjällräven arena. Men nu har väl Falkenbergs FF nått bottennivå. Deras arena skall heta: håll i er nu ”Falcon alkoholfria arena”. 

– Lars Södergård visade ett livstecken i veckan när han körde 15 x 400 m intervaller på Bsoön med Uhrbom. Lars drog varannan på 67-68 sek medans Uhrbom körde sina på 64-65 sek. Jag tror Södergård vaknar i samband med SM. Jag vill ha honom under 30 min på 10000m. Mina adepeter kör på med mera mängd inför Ultravasan. Dock har Anders Larvia problem med ett knä sen Sthlm maraton och tränar alternativt + lite löpning. Marcus Hartman har varit förkyld drygt en vecka men kommer snart vara i fas. Josefine, Frida och Sanna kör på bra med både mängd och tävlingar.

– Jason Isbell kommer snart med en uppföljare till den magiska ”Southwestern”. Under tiden kan ni kolla in hans fru Amanda Shires, Muse, Blake Shelton, Kent Norberg från Sator eller varför inte Ulf Lundells 40 års samling. Bra musik ger energi.

– Jag har just skrivit klart det tal jag skall hålla på Johanna Frisks bröllop. Johanna spelade i många år i Umeå IK innan hon blev lagkapten och vann SM guld med Tyresö FF. Innan kraschen.. Nu jobbar hon på Radisporten och gifter sig i Uppsala den 4 juli. Många trevliga gäster blir det.

– Vad säger man om Dam VM i fotboll ? Jag tror Sverige laddar om ordentligt mot Tyskland imorgon, men det räcker inte. Svårtippat i övrigt. USA kanske, Japan nja, Frankrike ojämna. Kul med lite nya lag som Colombia och Kamerun. Men jag har ju många spelare i Sverige som jag hjälper/har hjälpt som man unnar framgång. Flera som jag varit fystränare åt är Marta, Ramina Bachman, Kirsten van der Ven, Christen Press och Meghan Klingenberg.

– Orange is the new black, säsong 3 har landat på Netflix. Kommer att rädda många kvällar. Har just sett klart Bloodline och Suits.

– Jag har funderat mycket på min tid som löpare. Jag började springa regelbundet 1977 (som 19 åring) och la av med fotbollen. Jag gjorde 37 min på 10 km det året(200 mil) Året därpå sänkte jag mig till 33.35 (250 mil) sakta ökade jag min volym och pendlade mellan 450-500 mil/år mellan 1984-2000.(31.11 1984 och 29.57 1986) Mina resultat blev bättre och bättre år för år. Jag kunde i många år göra bra tider på 800 m upp till Lidingloppet 30km. Jag var aldrig skadad och nästan aldrig sjuk. Jag sprang mellan 30-50 lopp per år och älskade tävlingsmomentet. Sen körde jag ikull på rullskidor och slog sönder ena knät (operation-lång rehab) kom tillbaka till 32.10 på 10km som 42 åring. Operarede andra knät (brosk-lång rehab) Och har sen aldrig blivit helt återställd igen. (av många olika anledningar) Nu kan jag ofta känna en sorg över att jag inte kan träna som förr. Jag fattar ju att tiderna försämras. Men bara känslan att sticka ut och springa 15 km på en fin terrängbana ,och känna att kroppen svarar när man rycker på i backarna. Det funkar aldrig nu. Oftare och oftare lider jag av detta. Kroppen börjar svika mig känns det som. (huvudvärken som jag skrivit om, knät som spökar mm) Äh faan man skall inte lipa för sånt… Många har det värre.. in my ass….

– Bäst just nu enligt LG: Kroatien och att få gnälla och lipa lite i bloggen


Antal kommentarer: 1

Johan Renström

Knän som inte funkar som förr är trist men å andra sidan är din hjärna fullproppad med erfarenheter från en lång och framgångsrik löparkarriär, och som coach kan du delge andra dessa kunskaper och se hur frön gror, växer och utvecklas. Rena drömjobbet. Bra bild där i slutet med 100 procent fokus framåt:)Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 144:e RW Blogginlägg


– Det här är inte nästan/Det är precis! (Bob Hund)


– Nu har jag avverkat dag 10 av min utmaning ”Träna 50 dar i rad”. Två lätta löppass i terrängen + 5 pass cykel + 2 pass crosstrainer+ 1 pass vattenlöpning + styrka förstås. Det kommer bli lätt att klara detta tror jag eftersom mitt sommarlov började idag.

– Har gjort en koll av mitt huvud (huvudvärkshelvetet) vi får se vad som sägs. Och direkt efter det tog vi flyget till Split, Kroatien (tack för tipset Anders Forselius) Har precis checkat in och tränat ett pass i +28 och sol. Oerhört vackert och kuperat överallt.

– Härlig avslutningsvecka med mina elever. Brännbollsturnering, fotbollsfinaler, niornas avslutningsbal och den blomstertid nu kommer. Nu slappnar man av i två dygn sen börjar man tänka på höstens lektioner igen. Ni vet att i läraryrket vilar man aldrig.

– Malin fick sin första motgång i år när hon fick bryta DM 10000 m bana. Hon jobbade på lasarettet fram till 40 min före start och kände sig tung och seg i benen. Passerade 3000 m på 11.04 och 5000  m på 18.30. Men det syntes att benen var döda. Hon klev av efter 6400 m. Dagen efter straffade hon kroppen genom att springa ensam 3000 m på 10.45 + 2000 m på 7.00 och 1000 m på 3.18. Nu får hon träna några veckor inför 5000 m bana den 22 juni. 

– Hans Crunach, den gamle simmarcoachen och expertkommentatorn hade en skön kommentar om när simmarna tyckte det var jobbigt med media och alla intervjuer. -” Ja men simma långsammare då. Så slipper ni intervjuer”!

– Mauro Scocco har gjort det igen med nya singeln. Eller vad säger ni om dessa rader: – ” Man måste leva/inte bara finnas/låt oss göra det här till en kväll att minnas”! Varför kan jag aldrig komma på sånt där?

– Svenska damerna fick kramp efter 60 min mot Nigeria? Jag tror att det var anspänningen eller att dom tränat lite för hårt i värmen innan matchen. Hoppas dom reser sig och bjuder upp till kamp mot USA. Och vinner mot Australien. Då blir det kanske Brasilien i kvartsfinal. Men jag tyckte Nigeria hade coola spelare. Dom såg både hårda och coola ut. Och som dom sprang! Och Marta tog Birgit Prinz VM rekord när hon dunkade in sitt 15:e mål. Hoppas Caroline Seger är så här glad om en vecka.

– Danne Blom min trogna följeslagare har fått ett musikrum med vinylspelare och affischer och ett trumset. Hans fru Sofia är ju porten till himmelriket.

– Zandra Buud övervägde att flytta till Umeå så att hennes barn skulle ha mig som idrottslärare när dom blev högstadieelever. Det var efter mitt svar i ”Fråga Coachen” i nya Runners World. Frågan kom från en annan idrottslärare om hur man får eleverna intresserade av löpning. Jag brukar jobba med mina elever i korta pass. löpteknik, 12-24 arsenal-intervaller (15 sek löpning , 5 sek vila upprepa 12 ggr. serievila 90 sek) sen avslutar jag med en enkel ”crossfitwod” som innehåller 5 pushups-5 situps-5 squats så många varv du hinner på 5 min. Allt detta tar kanske 25-30 min. Sen får dom testa lite trail-löpning och springa på smala stigar och lite obanat. Men sanningen är: dagens 13-16 åringar är inte bra grundtränade.

– Det förekommer ett skumt fenomen på Facebook och snapchat som ungdomarna döpt till ”Game of 72”. Det betyder att man skall försvinna/rymma/hålla sig undan i 72 timmar. Sen får man poäng och priser efter ett konstigt system. Oroliga föräldrar och onödiga sökinsatser från polisen blir följden. Ut och spring för tusan istället!

– Emmy-Lou Harris fick välförtjänt Polarpriset. First Aid Kit framförde sin hyllning ”Emmylou” så att hon började gråta. Lyssna på plattan ”Wrecking ball”. Den håller alltid. Hon avslutade tacktalet med att säga ” Man skall alltid följa sitt hjärta”. Min kompis Stefan Nilsson som har Burmans Musik i Umeå har döpt sin dotter efter Emmy-Lou Harris.

– Renato Canova rörde ju om i maratonträningen när han fick sitt superstall. 

– Intervjun med David Nilsson i nya RW var bra. Han är en skön löpare med ett brett register. Hoppas han fortsätter utvecklas och behåller glädjen. Och jag längtar tills Mustafa Muhamed är skadefri.

– Veckans vinyler Blev Graham Parkers nya, Garland Jeffries, Foo Fighters samlingen (skitsnygg) och Thåströms Beväpna dig med vingar. Samlingen växer och min glädje likaså.

– Testa några lightvarianter av Canovas pass. Jag har döpt mina till ”Canova-Distans”. spring tillexempel 80 min (50 min i distansfart + 30 min i din tävlingsfart på maran) succesivt kan du lägga in längre sträckor. Anders Larvia körde ju 120 min (60 min i långpassfart + 60 min i marafart) Eller testa att under ett distanspass på 60 min lägga in farthöjningar på 2 min i milfart.  Gör detta var 10 min. Då blir det 6 st 2 minutersökningar under ett distanspass. 

– Min gamla adept i Tyresö FF, Jennifer Egelryd vann Robinsson love edition häromdan. Och blev 250000:- rikare. Hon var het som en pistol redan på Tyresö tiden. Undrar hur hon klarar alla beundrare nu? Jag skyddar henne så gott jag kan.

– Huvudsaken att du tränar och gärna tränar löpning. Och helst tränar en dag extra i veckan. Du hinner allt ändå.

– Bäst just nu enligt LG: Kroatien och Johanns Frisks kommande bröllop.


Antal kommentarer: 1

Anders Forselius

Grymt inlägg igen och kul att du gillar Split! Diocletianus Palace i Split är som en bal på slottet och namnet är ju ganska lätt att komma ihåg. Det är bara att tänka på magsjuka…
Det blir 1-1 mot USA i natt och 3-1 mot Australien. Ha en fin semestervecka och glöm inte att besöka grannbyn Trogir!Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 143:e RW Blogginlägg


-Jag brukade prata högt för mig själv/Men jag slutade lyssna/ Så nu skriker jag istället (Bob Hund)

Veckans träning; Har inlett ”Träna 50 dar i rad”. Två pass löpning, tre pass cykel,vattenlöpning och styrka. Det känns rätt bra. Problemet med mig själv är att jag lägger mycket krut på mina adepter för att det skall bli bra stegring och innehåll för dem. Men eftersom jag inte har några egna tävlingsmål längre så är min egen träning inte lika strukturerad. Jag kör ingen mellanmjöksträning men ibland känns det lite kladdkaka, ballonger och serpentiner.

– Förra helgens Stockholm Maraton var mycket glädjande. Jag hade tolv adepter på startlinjen och elva av dom slog personrekord. Enda missen var att Anders Larvia fick problem med ett knä ganska tidigt i loppet. Men gick ändå i mål på fina 2.55. Marcus gjorde 3.14.58 vilket var 4 min bättre än jag tippat! Sanna gjorde 3.26 och Josefine 3,23 vilket var många minuter bättre än väntat. Och med tanke på regnet och blåsten så finns det lite marginal en perfekt dag. 

– Alberto Salazar som tränar bland annat Galen Rupp och Mo Farah är misstänkt i ett dopingärende!? Jag vägrar tro detta. Min teori är att Lance Armstrong som tidigare var sponsrad av Nike (som Salazar, Mo och Rupp) har glömt kvar lite preparat från sin tid. Och när han skulle städa ur sitt skåp på Nike så ramlade testosteronkapslarna ner i Rupps väska.

– Johan Renck (Stakka Bo) är numera en framgångsrik filmregissör. Med bland annat Breaking Bad och Bloodline på sitt CV. Dessutom har han gjort musikvideos med Madonna, Depech Mode mm. Han fick frågan hur han klarar av alla stora egon han jobbat med. ”Jag ser till att ha större ege själv” svarade han. Nu har han en fotoutställning i Stockholm som heter ”Ormen har ringlat sig in i paradiset”. Och handlar om bland annat tiggarna i Sverige.

– Malin blev 2:a på Vårruset i tisdags efter en duktig Hässelby löpare som heter Lina Alainentalo. Ingen ville dra i början så det var en stor klunga som låg tillsammans i 3 km. Då ryckte Lina och bara Malin kunde hänga på. Men 700 m före mål la Lina in en växel till och vann med 13 sek. 18.03 mot Malins 18.16. Så här ser Malins träning ut inför DM 10000 m bana på söndag:

Tis  Vårruset 5 km 18.16  2:a

Ons Distans 50 min lugnt

Tors Tröskel 10 

Fre  massage och vla

Lör  lätt distans 30 min + några stegringslopp

Sön  DM 10000 m bana

– Kristina Lugn (författarinnan mm) berättade i Värvet om fruktansvärd story från sin barndom. Hennes pappa skulla ta med henne på bio (Rasmus på luffen). Hon var överlycklig när pappan höll henne i handen på väg mot bion. Det var första gången han skulle ta med henne. Och hon var så glad. När dom kom fram till biljettluckan sa pappan: ” Nu, gåsaflåsa skall jag lära dig vad en besvikelse är. Kom så går vi hem!”. Vilken pedagogik…

– Mina elever har visat framfötterna på fotbollsplanen igen. Härliga segrar i veckan. Nu återstår en  vårbal för åk 9 samt skolavslutningen på onsdag. Sen glider vi stackars lärare iväg på 8 veckors sommarlov.

– Tobias Karlssons fina danshow ”Dans på Rosor” har blivit sån succe att dom ger sig ut i landet igen. Dom kommer även till Umeå i höst. Missa inte detta. Bra musik, mycket glädje och fantastiska dansare.

– Nya skivor har det blivit givetvis. Och det kommer även lite ny musik som är bra. Jag har lyssnat en del på Jamie XX nya samt Tove Styrkes ”Kiddo”. I dagsläget ger jag dem 3 +. Dessa 4 plattor blev det igår. Bäddat för trubbel (Wilmer X stuk) Del-Gators (powerpop-Garage-rock) The Vaccines (power-pop) Och Titiyos första LP (underbar soul-pop)

– Jag brukar vara ganska bra på att förutse formen hos mina adepter. Och anpassa farterna på passen mm. Utifrån detta brukar jag tippa deras förmodade sluttider. Med mitt ödmjuka sinneslag lyckades jag extra bra med Patrik Alwin. Jag skrev i hans sista program ”Du gör 3.28.44”  Han gled in på 3.28.39!

– Nu skall Asics Go Run it adepterna träna inför Ultravasan. Anders, Sanna och Marcus springer 90 km. Frida och Josefine satsar på 45 km. Dom fick sina första program för perioden vecka 24-27 nu iveckan. Inriktningen blir mera mängd, mera terräng, längre trösklar samt en ”Crazy Weekend” (20 km fre + 30 km lör+30 km sön). Camilla på Asics delade ut trailskor och fina träningskläder. Asics ligger i framkant på både skor och kläder.

– Det är trevligt att många är positiva till detta projekt. Vi har fått flera postiva kommentarer på olika håll och kanter. En som följer oss noga är Lennart som har bloggen ”Milen sub 40”. Han skriver om oss och kommenterar löparna och mig mycket positivt hittills.

– Min bror Anders hoppas av Bäst just nu för en tid framöver. Han har fullt upp med studier och inreda lägenheten med sambon Karolina.

– Bäst just nu enligt LG: Att min träna 50 dar i rad har startat och mina fina adepterLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 142:a RW Blogginlägg


– Livet börjar om varje dag, varje sekund (Håkan Hellström)

– Bildfuktionen funkar inte! Ni får inga bilder idag! Jonas Lund, hjälp mig!


Veckans träning: 3 pass löpning (intervaller, backe) , 2 pass cykel, 1 pass rodd + styrka. Kroppen svarar ganska bra. Och jag ser fram emot sommarens varje dag träning. Jag siktar på att träna 50 dar i rad.

– Malin fick förhinder inför Lag SM 1500 m. Så planerna ändrades.

Lör  Tröskel 25 min i 3.40 fart + 10 x 200 m (35-36 sek)

Sön  Distans 75 min (lugnt- terräng)

mån Distans 45 min (dagsform)

tis   Jogg 30 min + stegringar

Ons  Blodomloppet 10 km (2:a 37.21 min)

Tors Distans 50 min (4.30-4.40)

Fre  Distans 60 min

Lör  15 x 400 m (76-78 sek)

Sön Distans 60 min

mån Vila

Tis  Distans 30 min + stegringar

ons Vår-ruset 5 km

Marlene Sjöberg är fotbollspelare i Göteborg. Nästan landslagsmässig. Hon har utvecklat en app som heter RaceONE. Det är en app där du kan följa resultatutvecklingen under en löptävling, cykellopp eller skidtävling t.ex. Hon har redan varit i kontakt med flera tävlingsarrangörer som blev heltända på konceptet. Tänk vad lätt det är att följa en fotbollsmatch till exempel. Nu kommer RaceONE appen att göra samma sak. Jag återkommer när jag vet mer. Kontakta gärna Marlene. Finns på Facebook bland annat.

Kayo och D-Flex var gäst i Blossoms podcast. Kayo är ju lic hudterapeut. Hon berättade om nya trender inom skönhetsvården. Det som är stort i USA nu är underlivsbehandlingar? Man får sätta underlivet i en låda som funkar som en liten bastulåda. Den är fylld med örter och bastar och renar Mumindalen? Kayo blev erbjuden att köpa en underlivsbastu men tackade nej.

Mina adepter gick som tåget på Göteborgsvarvet. Frida persade med 5 min (1.24.32) , Josefine persade ännu mer (1.26.22) Ninni var nån minut från pers (1.38.03). Anders var farthållare åt en kompis och rullade in på 1.48 helt oförbrukad. Nu laddar dom inför Stockholm Maraton (utom Frida som är ung och har känningar i en häl och Josefine som behöver fler långpass) Dessutom har jag ytterligare ett gäng som har Sthlm som mål. Totalt 10 löpare som jag skall kontrollera. Alltifrån 2.51 till 4.25 tim. Jag kommer ha genongång kl 10.00 vid Stadion och sen stå vid Asics-butiken (4,5 km och 29 km)

– Mera Kayo. Hon fick ont i ryggen och slog upp naprapater/sjukgymnaster på hitta.se. Hon bokade tid hos en ”naprapat” och gick dit. När hon kom in i behandlingsrummet tittade naprapaten på henne länge, sen tog han av sig sin tröja? – Du är sexuellt understimulerad sa han! Ta av dig på överkroppen”, sa han. Kayo blev chockad och sa, Nej tack jag känner inte mig bekväm med detta”!  Naprapaten började krama henne och beordrade henne att ta på hans kön? Då skulle ryggproblemen släppa. Då gick Kayo. Han är fortfarande verksam i Stockholm..

Gina Dirawi var gäst i Värvet och berättade om sitt liv. Hon tjänade sin första miljon redan som 21 åring. Men hade det lite mer knapert under uppväxten. När dom skulle fira lite i familjen köpte dom Maxbox på extrapris och fikade på IKEA för 5:-. Hon har lärt sig uppskatta även de små sakerna i livet. Skön tjej som älskar Zlatan, har damp-energi och tycke Mia Törnblom har ett provocerande kroppsspråk.

Sköna vinyler i veckan som verkligen höjde mitt humör. Tallest man on earth, Jude Cole, Sufjan Stevens, The Crunch, Faith no More, Brownsville station och Foo Fighters samling. Dessutom kom Lennart Perssons bok med samlade krönikor och recensioner från hans tid som musikjournalist.

– Det som också höjer mitt humör är The Bands avskedskonsert, Last Waltz. Jag har sett den 10 ggr säkert och blir lika glad varje gång. Jag vill se ut som Rick Danko och spela gitarr som Clapton. Ni måste se den.

Damlandslaget i fotboll tränar försvarspel borta i Kanada. Det gäller att hitta rätt mittbackspar och vem som skall ersätta Hanna Folkesson på mitten. Tyvärr är det lite skadekänningar här och där. Nu måste landslaget lyckas och ta minst en bronsmedalj. Hoppas hoppas….

– Jag berättade för ett antal månader sen om en småbarnsmamma i kön på Coop som snackade i mobilen med en vän. Där hon förklarade att hon brukar spå människor i kort. Och hade så många kunder att hon inte hann med barnen och familjen?! Nu såg jag henne igen, på Coop med barnvagn, snackandes i mobilen. Jag gick närmare och låtsades leta på samma hylla som henne för att kunna höra samtalet. Återigen ett samtal där hon gav råd till en klient/vän om hens kärleksliv och hänvisade till vad korten hade visat förra seansen. Alltså funkar sånt?… Omoget av mig att lyssna , men jag är nyfiken.

– Så här brukar de sista 5 dagarna se ut inför en tävling för mig och mina adepter.

mån ”Canova-distans” 60 min (40 min i distansfart + 20 min i marafart)

tis   1 x 2 km i tävlingsfart + 3 x 1 km ca 10 sek snabbare än tävlingsfart. Vila 2 min

ons  Distans 40-50 min (mjukt underlag)

tors  vila

fre   Jogg 20-30 min + 3-4 stegringslopp + rörlighet

lör   Tävling

Bäst just nu enligt broder Anders:  Nanne Bergstrand och högskoleprovet

Bäst just nu enligt LG: The Last Waltz och kommande träningsutmaningen ”50 dar i rad”


Antal kommentarer: 3

Johan Renström

Grattis till alla fina resultat. Jag tror alla människor behöver en coach av något slag. Du gör ett bra jobb:)


Anders Larvia

Är övertygad om att jag hade fixat PB och grejjat 12/12 PB om inte knähelvetet strulat, då hade det åtminstone vart värt att gå sönder. Jonas spanade in en schysst rullator vid fotograferingen idag, den såg het ut.


Anders Larvia

Det är inte alls bra, har svårt att böja benet och kan med nöd och näppe halta mig fram. Känns lite bättre just nu jämfört med imorse iaf, lyckades få en tid hos naprapaten direkt imorn bitti, får höra vad han säger.Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 141:a RW Blogginlägg


– Vill ge alla en dag/en ny dag att leva/Vill ge alla en chans /att hitta lugn nånstans (Joel Alme)


– Malin fortsätter visa fin form. Hon vann terräng DM 8 km på 30.16 (1.21 före tvåan). Det roliga var att hon sprang kontrollerat och stabilt. Vid målgång så återhämtade hon sig mycket snabbt. Resten av veckan har sett ut så här:

mån Terräng DM 8km  1:a 

tis   Distans 45 min i skogen

Ons Distans 45 min i skogen

Tors Intervaller på bana 1 x 1200 m (4.11) + 5 x 400 m (78 sek) + 5 x 200 m (35 sek)

Fre  Distans 30 min + rörlighet

Lör Distans 30 min + 4 stegringslopp + rörlighet

sön Lag SM 1500 m (Eskilstuna)

– Jag har en lärarkollega som heter Micke Hermansson. Han älskar musik och tränar ganska regelbundet. Dock mest styrka (han är fåfäng som tusan) Han är klasslärare på mellanstadiet och hittade på ett moment som han kallade ”Grej of the day”. Där eleverna jobbade med en kort nyhet/ämne och redovisar inför klassen. Han har en Facebook-grupp som heter ”grej of the day med 19000 medlemmar. Gå gärna in och kolla eller ta kontakt med Micke om du vill veta mer.

– Några av mina adepter springer Göteborgsvarvet i helgen. Frida satsar på pers. Anders joggar runt med en kollega (sparar sig till Sthlm Maraton). Josefin kör på för fullt. Och nästa helg har jag ca 10 adepter som springer Stockholm Maraton. Då har vi en träff igen med vår Asics Go Run It-grupp. Kul att träffa alla igen.

– David Letterman hade sin sista show häromdan. Efter 33 år och 6000 avsnitt tackade han för sig med massor av kända gäster. Det finns många roliga minnen genom åren som ni kan söka på you-tube. (Madonna intervjun, 11 september, otrohets-avslöjandet, Foo Fighters, Drew Barrymores bröst-flash mm)

– Min egen träning går framåt. Jag sprang med Team TG/Umeå City innebandygängen i veckan/ pass 1: 2 x 1 min i 75% med 15 sek vila + 15 sek i 90 % med 45 sek vila. Detta uprprepades 7 serier (Totalt 14 x 1 min + 7 x 15 sek). Pass 2: Backträning 6 x 1 min (70%) + 5 x 45 sek ((=%) + 4 x 30 sek (90%) (Totalt 15 backar. Sen har jag kört 2 x 30 km cykel, roddmaskin samt styrka.

– I Ekwall&Olssons podcast diskuterades ett intressant ämne i veckan. Nämligen varför inte spelare jublar när dom gör mål mot sitt gamla lag? Man pratar om respekt mot sina gamla lagkamrater mm. Men dom menade att den nya klubben har betalat en stor övergångssumma samt betalar spelarens lön. Då kanske man kan misstänka att spelaren inte gör sitt bästa mot sitt gamla lag? Det är en svår frågeställning. Jag kan förstå att Henke Larsson inte jublade när han gjorde mål för Barcelona mot sitt gamla lag Celtic. Henke är en superikon efter sina 8 år och massor av målrekord för Celtic. Men….

– Ny bra musik: Bäddat för trubbel (igen), The Crunch (folk från Clash, Sham 69 och Idde Schultz ?) Tallest man on Earth (med hjälp från Bon Iver). Sen tipsade min adept Anders Larvia om två kanongrupper: Moon Safari och Grace Potter & Nocturnels. Kolla upp.

– En skön blogg om löpning och livet är återigen ”Just cant run enough” jag blir glad när jag läser David Lennemans funderingar och tankar. Jag kan ju inte det här med länkar så ni får googla..

– Jag tyckte Zara Larsson skötte sig bra hos David Hellenius i veckan. Jag minns när hon vann Talang som typ 9 åring. Nu gör hon succe i USA och sjunger bra. Dessutom är hon lite lämligt kaxig och väldigt frispråkig på Instagram mm.

– Skönt att många stöttade min skinnjacka och Sara Carbonero-bilderna, eftet bror Anders grova påhopp. Jag kommer lägga upp nya bilder på detta senare.

– Jag har gjort en light.variant på Renato Canovas tuffa maratonpass (30-35 km i tävlingsfart på maraton). Mina adepter får ibland köra olika varianter och längder på detta tema. Till exempel: Distans 80 min ( 50 min i distansfart + 30 min i marafart) eller Långpass 120 min (60 min i distansfart + 60 min i marafart). Bra att springa lite fortare på trötta ben. Det är ju en variant på långpassen med fartökning i mitten allt slutet. Fantasin är oändlig.

– Steven Gerrard fick ett segt avslut på Anfield-karriären. Förlust med 1-3 mot Crystal palace. Att inte lagkamraterna visade mer vilja är ofattbart. Det var sorgligt att veta att han inte finns i Liverpool-tröjan i höst. Det kom några tårar även för mig vid hans tacktal.

– Bäst just nu enligt broder Anders: Högskoleprovet och Nanne Bergstrand

– Bäst just nu enligt LG: Löpning på terrängspår samt min Neuw-jeansjacka


Antal kommentarer: 1

Kenneth Gysing

Fint där, LG, men saknar bild på jeansjackan! 😉 Innebandy är f ö en farlig sport, sätter man foten på ett klubblad är det lätt att åka ner i spagat och hamna i en helt annan gren 😉Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*