Blogg

Mitt 15:e RW blogginlägg


– Mitt i all glädje med middag med släkt , familj och vänner, så grumlas glädjen av att nån gjorde inbrott i vår fina lägenhet i Liljeholmen igår. Vi var och käkade i Gamla Stan mellan 18.30-21.30. När vi kom hem hade dom brutit upp/sönder sovrumsfönstret. Glassplitter överallt och lägenhetn helt utkyld. Men tur i oturen så blev dom nog skrämda och tog sig inte in i lägenheten. Vi har inventerat idag och saknar inget. Glasmästaren fixade nytt fönster 00.30, så vi kunde sova hyfsat i sovrummet. Nu blir det inoppling av larm.

– Träningsmässigt börjar det kanske lossna något. Den vanliga backtesten gjordes häromdan. 11 x 1 min med 30 sek ståvila. Slutfart 14.5 km/h (4.08 min/km) och pulsfall på 42 slag på 1 min ! Äntligen godkänd.

– Carly Rose Sonenclar från X-factor USA fortsätter dominera. Kolla in hennes version av Rolling in the deep (http://www.youtube.com/watch?v=17LuYBqJFhY). Overkligt ! Pasi Salonen såg förra veckans uppträdande och fick tårar i ögonen.

– Idag har jag föreläst på uppdrag av Sv Fotbollsförbundet om träningsupplägg (Tyresö FF) samt fysträning för unga spelare. Det gick jättebra och jag fick många fina kontakter för framtiden.Jättefina ledare runt de yngre landslagen.

– Har ni läst artikeln om Renato Canova i senaste RW ? Klockrent. Fart är viktigare än tid.

– Våga testa löpband

– Topp 15 i Sonic angående årets skivor. Nja !  First Aid kit, Bobby Womack, Thåström, Cat Power, Iris de Ment och kanske Frank Ocean känns bra. Men…

– Jag och Lotta Larsson var på bokkväll med Martina Haag och Lotta Lundgren i tisdags. Underbar kväll i Äppelvikens bokhandel där vi fick rödvin och stark kryddat mat samtidigt som Martina och Lota berättade om sina böcker. Martina är grymt rolig när hon beskrev hur hon började med löpning.

– Lotta Lundgren hade en intressant teori om matkultur och kostkultur. Matkultur: man samlas runt 2-3 måltider och äter, pratar och ser varann i ögonen. Maten lagas tillsammans och man umgås i lugn och ro. Spanien, Italien är typiska matkulturländer: består av olika dieter, man tittar mycket på innehålldeklartioner, inte viktigt med gemensamma måltider mm. USA, Storbritanien och till viss del Sverige har blivit kostkulturländer. Lyssna på Värvet när hon blev intervjuad. Glädje !

– Här är veckans vinylinköp. Miss Li och Deep Purpleplattan har snurrat mycket.

– Jag har styrt upp dotter Malins träning de närmsat veckorna. Hon har kört mängd, styrka och lite tröskel i 4 veckor. Nu blir det lite mera fart inför 3000 m inomhus den 17 dec.

– Anna-Lena Petterson på Fitness och Magnus Hagström PT gjorde 1000 burpees på ca 2 timmar häromdan ! Tusen stycken !

– Nya Värvet poden: Özz Nujen. Missa inte.

– Bäst just nu enligt broder Anders: Julpynt

– Bäst just nu enligt LG: Iris de Ment och 42 i pulsfall


Nr 6 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Sommar, sol och löpning! Smarta tips inför semesterträningen
  • Känn  in farten med enkelt test
  • 11  snabba skor i stort test
  • Frida Karlssons favoritpass
  • Så rehabtränar du Löparknät
  • Dopingreglerna ALLA ska ha koll på
  • Allt om löpningen på Friidrotts-VM
Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 14:e RW blogginlägg


– Jag säger bara Carly Rose Sonenclar! Flickan är 13 år och ar i final i X Factor USA. Hon har blåst juryn av stolarna varje vecka sen dom började. Gå in och kolla på alla bidragen. Här är hennes audition. Där hon gör Nina Simones ”Feeling good”. Makalöst bra. Jag blir tårögd varje gång.Jag vet inte hur man gör med länkar  och sånt. Men här är Youtube-adressen.  ( http://www.youtube.com/watch?v=nU_dBDccruI)

– Äntligen börjar kroppen svara på träning. Igår 2 timmar tuff cykling + styrka. Och idag skulle jag testa min standardbackträning igen. Löpbandet på 4 % lutning. 10 x 1 min med 30 sek ståvila. Startfart 10 km öka 0,5 varje lopp, slutfart 14.5 km (4.08 min/km) Och det kändes bra. Då hade jag ändå kört 1 tim ben  och bålstyrka innan. Såja !!

– Hon är 13 år lilla Carly Rose ?  TRETTON !

– Erik Nivas bok ”Liven längs linjen” är ett givet julklappsköp till alla som är läskunninga. Internationella ikoner, slocknade stjärnor & 97 personliga fotbollskrig. Efter varje kapitel så har han en ruta om ”vad hände sen ”?. Underbart !

– Det ser ut som löpning när jag springer nu. Inte nåt jä…a haltande , hasande och lallande steg, utan hyfsat likt löpning. Imorgon 2 timmar cykel igen.

– Erik Niva fick frågan ”- Det svåraste i ditt jobb måste vara att få prata med David Beckham. Eller hur ?!”  Då svarar Niva så här: -” Det svåraste inom sportjournalisiken är inte att få prata med David Beckham, det är att få David beckham att säga något”!

– TRETTON ÅR !

– Idag var det 8 personer på SATS i Liljeholmen som sprang/tränade i svarta halvlånga tubsockar ? Varför kan inte folk lära sig att man har vita ankelsockar av funktonsmtrl när man tränar. Hade jag bättre ställt skulle jag ha med 10 par vita träningstrumpor varje gång och dela ut till dessa förtappade människor.

Peppe Lindholm efter 6 veckor på tonfisk och kranvatten. 

– Min son Mattias (PT på SATS , Spårvagnshallarna) har som mål för 2013 att klara: 200 kg i marklyft, 150 kg i bänkpress samt springa milen på 40 min. Han är rätt nära på alla tre målen. När jag arbetade som officer hade vi en utmaning som hetta ”Atlet-officer”. Man skulle springa 10 km –  lyfta bänkpress och köra chins. Allt inom 3 timmar. Principen var att varje minut på milen var 5 poäng, varje kg bänk var 1 poäng och varje chins var 2 poäng. Formeln var: 10 km poängen – bänkpress poängen och chinspoängen. Jag sprang milen denna dag på 31 min (155 p) lyfta 85 kg i bänk (85 p)och klarade 12 chins (24 p) 

– Min poäng blev 155 – (85+24) = 46 poäng vilket var Guldmärke. Kolla nån gång vad ni klarar.

– Oj vad skoj vi hade på vår ledardag och fest med Springtime förra lördagen! Otroligt många trevliga människor som vi har som ledare på Training Camp Portugal, Turkiet och Thailand. Och vad vackra många av dom är ! Men man blir rätt vacker när man tränar och känner glädje. En glad människa är nästan alltid ganska vacker.

– Imorgon kommer en ny gäst hos Kristoffer Triumf i ”Värvet ”

– Min nya vinylspelare är utomordentligt bra. Just nu spelar jag Bon Iver och innan det i tur och ordning , Boston, Rolling Stones och Deportees. Allt på vinyl.

– Min dotter Malin hade upptaktsträff med Umeå IK:s fotbolldamer idag. Jag hade hjälpt henne med en Power Point föreläsning om vilka fysiska krav som ställs inom fotbollen, träningsupplägg för både löpning och styrka. UIK har ett ungt lovande lag som kan bli bra om 2 år.

Dotter Malin och fina Emma Lindblom under 20 x 200 m i Monte Gordo

Bäst just nu enligt broder Anders: Bob Dylan

Bäst just nu enligt LG: Att kroppen äntligen vaknat samt BLK DNM jeans

Från vår ledardag. DJ LG med grå väst på svart Acne skjorta. Jag är grymt nöjd.Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 13:e RW blogginlägg


– Erik Nivas krönika om sista matchen på Råsunda är mycket bra. ”Jag har sett många bättre matcher på långt större arenor – men jag kan ärligt och ­uppriktigt säga att det är få gånger som en kväll på en fotbollsarena berört mig såhär mycket.”

Min form är fortfarande usel. Igår körde jag lite tuffare ändå. Löpbandet på 4 % lutning. 10 x 1 min med 30 sek ståvila. startfart 10 km -slutfart 13 km (6.00-4.30min/km) puls 179 !

– jag minns när jag var aktiv (1978-2002) Då sa jag till exempel ” Allt under en mil det behöver jag inte ens byta om för. Det springer jag i jeans och skjorta” Eller ” När jag inte gör 35 min på milen så ger jag bort alla mina löpskor”. Ja jä………

– Peppe Lindholm har börjat terrorisera Facebook med dåliga bilder på mig. Nu är det krig Peppe. Han har spelat trummor i Kikki Danielssons band. Han har sprungit Järvsö runt i bomulls Tshirt, svarta strumpor, Speedos och Truckerkeps. Det kommer bildbevis senare.

– Renato Canova är löptränaren som tränar många av världens bästa löpare på ½ maraton och maraton. Han har sin bas i Kenya och har skön filosofi ( se nya RW numret). Han bygger upp löparna med fart istället för mängd. Givetvis har dom ju hög veckovolym men framför allt så lär han löparna springa i tävlingsfart. Han vill att dom skall lära sig löpa med rätt teknik och ansträngning för det aktuella tävlingtempot mm mm. Läs själva….

– Tottenham -Liverpool 2-1 igår. Trots stort bollinnehav och massor av chanser för LFC. Man får aldrig vara riktigt glad.

– Kast med liten strumpbyxa och stapla sockerbitar var två av grenarna vi hade på Springtimes 8 kamp i lördags. Vinnande lag kastade 9,65 m och staplade ett torn på 26 cm.

– First Aid Kit, Lana del rey och Bobby Womack kommer nog vara med på topp 10 listan över årtst bästa skivor

.

– Tyresö spelarna har lite ledigt nu (21 dar) Landslagsspelarna har fått lite uppdelat ledighet pga av landslagslägret på Bosön som Pia Sundhage ville ha. Många av mina spelare har svårt att vila så länge och vill dra igång genast. Bra karaktär…

– Bäst just nu enligt broder Anders: Bob Dylan (alltid) och kombinerat långpass-backpass

– Bäst just nu enligt LG: Renato Canovas filosofi och grå väst utanpå svart Acne skjorta

 

 Dotter Malin i action

 

 

 

 

 

 

 

 Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 12.e RW blogginlägg


– Uppdatering på Podcastern ”Värvet” . Kolla in Babben Larsson och Niklas Strömsteft. Han är grym på att intervjua, denne Kristoffer Triumf

– Träningsmässig misär. Ingen träning på 3 dar. Idag skall jag testa löpa på band igen plus styrka. Klarar jag inte 40 i pulsfall på hygglig hasteighet innan söndag. Så flyttar jag till Övre Sappetsele och börjar med växt-torkning.

– Jag älskar Emelie Forsbergs bilder på hennes blogg. Plus att hon skriver bra och har rätt skön filosofi.

– Liverpool spelar snabbt, snyggt och stort bollinnehav MEN är grymt ineffektiva. Jag känner dock rätt mycket glädje ändå med den spelmässiga insatsen.

– I lördags hade vi den årliga ledardagen med Springtime Travel. Vi var 101 personeroch höll till på Göta Källare på dagen med info, danspass med Tobbe karlsson, 8 kamp, gris-pass med Magnus Hagström samt avslutade med middag och fest på Tvålpalatset. En underbar dag och kväll som kryddades med att Sarah Dawn Finer kom och sjöng 3 låtar för oss.

– Hur många av er har börjat fundera på målsättning för nästa års idrottande ?

– sajten www.kritiker.se är ofta starten på min dag. Sen Expressen, Aftonbladet, Västerbottens kuriren, FB, dotterns blogg, runners world.se, Tyresö hemsida. UIK:s hemsida och avslutar med Liverpools hemsida. Sen cyklar jag allt jag kan till jobbet.

– Ni borde också göra ett litet avslut på 2012 och fundera över vad som var bra, vad du kan behålla, vad du bör undvika, om det är nån du borde be om ursäkt eller reda ut saker med. Skriv ned allt detta och sätt igång.

– Sen gör du upp lite planer för 2013. Både sportsligt och i det civila livet. Cecilia Gustavsson hade en mycket bra coaching-kurs när jag var på Training Camp Thailand i vintras om just detta.

– Intressant produkt för dom som tränar och hur man hanterar  blöta träningskläder. Kolla in på www.stnky.se. Jag som ofta har snygga märkeskläder från ACNE, Tiger of Sweden, Nudie och Our Leagcy är noga med att inte blanda ihop svettigt med rent.

Peppe lindholm han gilar verkligen mig. Ibland blir det jobbigt.

– Ove Sundberg gled in och var ett kräk förra söndagen i Solsidan. Nu var han inte med igår och då var avsnittet inte lika kul. Är det nån som har en Ove i sitt kvarter.

– Våga testa och springa på löpband och inomhusbana då och då under vintern. Nästa nummer av Runners World skriver jag om träning på löpband och ger exempel på bra träningspass på band.

– Jag har börjat skissa på en ”Årets bästa” lista musik

– Bäst just nu enligt Broder Anders: han har inte ringt eller hört av sig. Så det blir inget detta inlägg.

– Bäst just nu enligt LG: Amanda Jensen ”Hymn for the haunted” och Schweizernöt 200 gr

 

 

 

 

 

 Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 11:e RW blogginlägg


– Annica Näsmark på Artrokliniken gav mig tillåtelse att börja springa lite smått efter min knäoperation för 8 veckor sen. Vilket kändes underbart roligt att höra tills….

– Liverpool börjar hitta positionerna i sitt nya spelsystem under Brendan Rodgers.  Helgens 3-0 seger över Wigan var som att sitta med bägge fötterna på gaspedalen.

– Det har varit tyst från Fitness-redaktionen sen jag skickade in mina förslag till reportage. Okej Marie och ni andra. Vi skiter i omslagsfotograferingen, och satsar på Sverige repotaget om SPA anläggningar och lunchrestauranger. Då får ni 2 nya prenumeranter också. Zandra Buud och Christian lovade lösa en helårsprenumeration om desa reportage blev av.

– Löpträning lördag: 6 x 1 min på löpband med 4% lutning. Med 1 min gåvila. Startfart 7min/km -slutfart 5.30 min/km. Trött ! Värdelös dag

– Löpträning söndag: 10 x 1 min på löpband med 4 % lutning. Med 1 min gåvila. Startfart 7 min/km – slutfart 4.30 min/km. Puls 174 !!!  Fy faaan i våld ! Jag gick hem och var ingen trevlig make resten av dagen. Detta pass skulle jag klarat för 2 månader sen med båda lårbenen amputerade.

– Löpträning måndag:  Ingen alls. Jag satt kvar i soffan oduschad sen dan innan. Fortfarande tjurig som ett bortglömt barn

– Min nya Thorens TD 240 i svart pianolack är fullkomligt magisk. Mina gamla vinylplattor låter som om Byrds, Bowie och Jimi Hendrix står i mitt vardagsrum. Jag har döpt spelaren till Anna-Lo.

– Löpträning tisdag:10 x 1 min på löpband med 4 % lutning. Med 1 min gåvila. Startfart 6.30 min/km-slitfart 4.20 min/km. Puls 175 !!!  Min form är tragisk. Ändå har jag cyklat och kört crosstrainer så mitt hårfäste har flyttat sig ännu längre bort från pannan.

– Marta är i Brasilien och spelar in en film för Coca-cola. De svenska landslagsspelarna har varit ledig en vecka. Nu har dom sitt första läger med Pia Sundhage på Bosön. Övriga spelare är ledig i 21 dagar sen kör vi igång inför 2013 och nya SM Guld och Champions League spel.

– På lördag har vi avslutningsdag+ fest med alla våra ledare som Hjälpt till med Springtime travels olika Training camp (Portugal,Turkiet, Thailand) Vi håller till på Göta Källare med info, teambuildning, utb i hjärt&lungräddning, samt middag, uppträdande och fest. Vi har 101 st som anmält sig.

Löpträning idag: Kanske senare…

Bäst just nu enligt Broder Anders: Mickes skivor på långholmsgatan samt kattungar

Bäst just nu enligt LG: Miss Li och bra syreupptagning.Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 10:e RW blogginlägg


– Zandra Buud (Jonas fru) tycker att min rubriksättning är klockren. Hon är känd i hela Dalarna med omnejd att ha ett grymt bra omdöme. Så jag litar på henne och fortsätter numrera rubrikerna i kronologisk ordning.

– Det var en rolig fotbollsgala i måndags. Bra mat och roligt mingel. Förutom SM guldet fick bara Tyresö ett pris (årets mittfältare-Vero Boquete). Mest gjorda mål, minst insläppta mål, Marta och Caroline Seger och ändå bara ett pris ?

– Johan Wallersteins intervjuer/bloggar i DN om varför Sverige inte får fram bra löpare är intressant. Jag tror att mycket ligger i träningsintensiteten. För mycket långsam mängdträning. Men jag kan ha fel och blev ju själv inte bättre än 29.57 på 10000 m. Så jag kanske skall ligga lågt. För det finns ju många därute i stugorna som fattar träningsmetodiken bättre….

– Grattis Emma Berglund, Umeå IK till priset som åretsback.

– Zlatan visste exakt var målet stod i samband med bicycletan till 4-2. Kolla hur högt upp i luften han är. Otrolig idrottsman. På fotbollsgalan i måndags gick han hem snabbt med sin fru. Inga skandaler där inte.

– Fitness-redaktionen gav oss chansen att påverka innehållet i tidningen. Jag förslog följande: LG får åka runt och testa SPA-anläggningar, LG får testa parfymer och hårschampon, LG får testa lunchrestauranger, LG testar träningskläder, LG får sminkas och stylas för en omslagsfotografering. Hoppas…..

Anders Szalkai i New York 2010 (en mycket fin man med stort hjärta)

– I nästa nummer av Runners World skriver jag om träning på löpband och ger förslag på träningspass och tips. Kommer även en film när vår fina filmare Philippa får ordning på sin kraschade hårddisk.

– Kul att Pia Sundhage testar lite nya spelare. Hoppas dom tar chansen bara. Läger på Bosön 22-26 nov med 5 Tyresö-spelare, 2 från Umeå IK och Sofia J som är halv UIK:are.

– Fortsätt träna löpning så länge vädret är bra och ni kan springa på skogsstigar och terrängspår. Ta sen lite vila när snön kommer eller kring jul. 

Jag och dotter Malin I Thailand 2011 (kolla spänsten)

– Bygg upp bålstyrkan rejält och lägg lite tid på vader och baklår som brukar vara eftersatta. Kör även balansövningar och lite crossfit-kettlebellsövningar. Utvärdera om 4-6 veckor och se vad som hänt.

– Min dotter Malin kör 4 veckor med mycket mängd och styrka. Sen börjar satsningen mot 2013. Sub 18 min på 5 km och 37 min på milen tror jag hon fixar. Hon har bara tränat i 2 år. 

– Bäst just nu enligt Broder Anders: Paris Maraton 2013 och Lappland Ultra

– Bäst just nu enligt LG: Lorents & Sacharias + Zlatan

 

  

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*