Blogg

Mitt 159:e RW Blogginlägg


– Take me out tonight/Where thers´s music and people/Who are young and alive (The Smiths)


Kroppen blir INTE bättre och bättre. Tre veckor med medicinering och marginell förbättring. På en skala 1-12 där tolv var som jag kände mig i kroppen mellan 1984-1997. Och en etta är som om jag rökt 30 cigg sen jag var tolv år. Då är jag en 6:a idag.

– Visserligen har jag rört på mig i veckan. 3 pass lätt jogg 30-40 min, 1 pass cykel, 1 pass crosstrainer plus lite styrka för jeansen och skjortans passform.

Malin vann PRK 10000 m bana förra torsdagen i hällregn och blåst på 37.02. (18.43-18.19) Stabilt och bra vilket hennes träning inför Lidingöloppet indikerat också. Förra helgen blev det en terrängpass på 21 km lugnt, måndag Intervall 3 x 3-2-1 min , tisdag distans 40 min, ons Run Academy, Tors vila, fre lätt jogg + stegringar + rörlighet. Lördag: Lidingöloppets 30 km 2.07-2.10 ?

– I Offsides podcast får man höra många roliga anekdoter (Johan Arrenius och Anders Bengtsson) Bland annat när Winston Churchill blev skickad till en internatskola som 12 åring. Varje vecka skickade hans pappa en låda cigarrer och en flaska konjak till sin son?! Också en form av förebild och fostran. Det var inga 6-8 brödskivor om dan eller begränsning av datatid..

J-O Waldner skulle spela SM i bordtennis för några år sen. I kvartsfinalen skulle han möta en lovande och ambitiös 18 åring. Den unge spelaren var på plats i hagen i god tid med sin väska, racketar, bananer och dryck. Men ingen J-O Waldner dök upp. Några minuter innan matchstart kom J-O med ett racket i ena handen och en Mc Donaldspåse i den andra. Han satte sig lugnt ned och började äta ur burgaren och doppa stripsen i en burk med ketchup. Domaren gick fram til J-O och viskade ”nu måste du börja inbollningen så vi håller tidsprogrammet”. J-O reste sig upp och började slå några bollar med junioren fortfarande med burgaren i ena handen och racketen i den andra!

Helgens löpevent i Stockholm på Camp Pro blev väldigt lyckat. Trevliga deltagare, bra väder och fina lokaler. Danne Blom med fru överraskade mig genom att kört från Örebro för att delta. Nina och Annika som är några av mina adepter deltog också. Jag körde en föreläsning om allt som har med löpning att göra. Både för nybörjare och elit. Sen joggade vi ner till Tanto och körde löpteknik, avveckling av steget och backträning. Lotta Larsson fixade allt till 100% som vanligt.

Jag hann även med shopping (svindyr skaljacka samt retroskor och en Nudie Tshirt av ekologisk bomull) På kvällen blev det middag hos min son, hans fru Linn och hennes föräldrar. Trevligt som tusan. Söndagen inleddes med morronjogg och styrka på utegymmet i Tanto. Frukost på ett kafe i Hornstull. Därefter Lunch på Petters restaurang KÄK med Mattias och Linn. Sen blev det fika med broder Anders och Karolina där vi pratade om viktiga och vuxna saker. Kvällen skulle sen avslutas med middag på Kvarnen och U2 konsert på Globen…

Jag är glad för alla mina duktiga adepter som tränar och utvecklas jättebra. Men jag är också glad för all positiva kommentarer från Lennart, Staffan, David, Inger och Danne med flera. Det är viktigt för både mig och adepterna.

– Middan på Kvarnen gick bra. Min kompis Richard Larsson hade fixat restaurang och mycket bra biljetter till U2 på Globen. Men vi köade och köade i timmar. Fel på biljett scanningen sa tjejen i högtalarsystemet var 5:e minut. Till slut kom då beskedet att konserten var inställd pga en person med pistol tagit sig in på arenan. Trots massiv visitering av alla som släppts in så hittades varken pistol eller person? Det spekuleras att det var en polis som glömt lämna sitt vapen när han gick av sitt pass? Skitsnack säger jag.. Men vi skall kanske få igen pengarna i alla fall.

– Jag har skrivit en artikel till nästa Runners World att behålla motivationen under senhösten samt utvärdering av säsongen. Nu sitter jag och skissar på styrketräning för löpare till ytterligare nästa nummer. Jag har gjort ett program för gymmet och program som cirkelträning. Vi får se om vi kan publicera båda programmen i RW.

– I podden Retoririskt pratade dom om föreläsningar. Och Barbro Fällman som är en erkänd retoriker pratade om Power Point presentationer. Man skulle inte ha power points. Man skulle inte ha text. Man kunde ha några bilder. Man skulle prata fritt utan hjälpmedel. Oj… Jag gillar Power Points. Jag gillar text. Jag gillar bilder. Jag gillar att prata fritt. När jag pratar om träningsmodeller mm så är det svårt utan att blanda bilder och text. Vi får se…

– Jag tränar ofta till musik eller poddar. genom åren har jag testat massor av hörlurar. Min prio vid träning är: passform-ljudkvalitet-slitage. Min prio vid resa är: ljudkvalitet-passform-slitage. Nu skall jag få testa hörlurar från Soul electronics som har ett brett sortiment av både in-ear och over-head lurar som är lämpade för träning. Anders Forselius fick chansen först eftersom han är mest känd. Men eftersom han inte gillar musik utan prioriterar kvinnor-Ljusdal-Arsenal i den ordningen, så fick jag frågan av Jens Flensburg från  Soul Electronics. Jag återkommer när testen är klar.

– Nya Damlandslaget fick en bra start med två segrar. Lina Hurtig och Malin Diaz målskyttar. Seger, Jakobsson och Dahlqvist bäst på plan. Snart är Emma Berglund i toppform igen och Aslani finns att tillgå.

– Tack för deo-sticket Zlatan! Jag skickar ditt träningsprogram senare.

– Det blir kul att se hur det går på Lidingöloppet och Berlin Maraton i helgen. Min fru och Malin åker till Stockholm. Jag är hemma och kör ballonger,serpentiner och kladdkaka. På fredag är det avskedsfest på restaurangen ”Its only rockn roll” Men Conny Bloom och Kent Norberg från Sator som uppträder. Jag lutar mig coolt mot bardisken och försöker verka hemma. John Eden har ansat hår och polisonger och gästspelar på några låtar. Liverpool spelar i helgen. Blir Rodgers kvar vid förlust?

– Bäst just nu enligt Danne Blom: Att våga vila

– Bäst just nu enligt LG: Min vinylsamling och Sirwans kebabtallrik


Nr 6 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Sommar, sol och löpning! Smarta tips inför semesterträningen
  • Känn  in farten med enkelt test
  • 11  snabba skor i stort test
  • Frida Karlssons favoritpass
  • Så rehabtränar du Löparknät
  • Dopingreglerna ALLA ska ha koll på
  • Allt om löpningen på Friidrotts-VM
Bli prenumerant
Antal kommentarer: 2

Anders Forselius

L-G: Förlusten mot Chelsea svider lika mycket som hemorrojder stora som Mamma Scans köttbullar, men Arsenal kommer igen! Min lista ser annars ut så här: GIF Sundsvall – Östersund – Arsenal. Nästa år tar vi med oss Thomas Björnemark på Norrlandsderby mellan Giffarna och Östersund!


Anders Larvia

Tack å hej med Rodgers, in med Klopp eller Ancelotti. Nu!!Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 158:e RW Blogginlägg


Men jag hoppas att du vet att du var allt för mig/Jag var aldrig bra på livet/jag var aldrig riktigt där (Joel Alme)


Kroppen blir sakta bättre och bättre efter jag ätit blodtrycks och kolesterolmedicin i två veckor. Jag har sprungit 30-40 min vid några tillfällen. Jag har testat 10 st 45-15 intervaller i 4.10 fart. Jag har cyklat och kört styrka + ett pass yoga. Det blir nog bra till slut.

Malin laddar vidare mot Lidingö 30 km. Och kör efter ett 3 veckors schema med grabbarna i IFK Umeå. Träningen har varit så här:

Tis  Långbacke 10 x 2 min (progressivt) Ökning av farten vart 3:e lopp

Ons  Distans 60 min lugnt terräng

Tors Intervall 10 x 2 min progressivt.Vila 1 min. Ju fortare loppet går ju lugnare går vilan

Fre Vila

Lör  Långpass 21 km Terräng (6 varv på Gimo/ 5 backar per varv/30 backar)

Sön Distans 45 min

mån Lång intervall 4 x 3.2 km (3.55-3.45-3.40-3.35)  + yinyoga

tis  Distans 30 min

Ons Ledare för Run Academy 2 x 8 x 1 min

Tors (ikväll) Löparnas kväll 10000 m bana

Min bror Anders käkar semlor i septemper? Och kritiserar min musiksmak? Släkten är värst.

Patrik ”Bjärred” Andersson (den gamle landslagsbacken) var gäst hos Olof Lundh. Han berättade många anekdoter om sitt fotbollsliv. Bland annat när han var missnöjd över ett anbud från sin proffsklubb. När han fick se lönen och sina villkor sa han: ” If you pay peanuts, you get monkeys”

– Jag hade många adepter som sprang bra i Stockholm Halvmara förra helgen. Anders Larvia sprang på säkerhet på 1.25, Johan Korsvik persade med 2 min på 1.30. Per Dahne persade på 1.31, Marcus Hartman persade med 3 min på 1.32. Och Titti Svensson tog det som ett kontrollerat långpass på 1.44. Nu väntar Berlin 10 km för mina Asics Go run it adepter. Det kommer bli mycket trevligt med hela gänget. Undrar om dom hinner återhämta sig från Ultravasan och klipper till med personligt rekord på milen också. Den galne och tjurskallige Larvia skall springa Berlin Maraton också. 

– Jan Gradvall har skrivit en underbar bok som heter ”nyponbuskar, nyponbuskar, hela vägen nyponbuskar”. Där han samlar sina artiklar i bokform. Han skrev bland annat om Beatles. Där sju personer jobbat med att remastra alla deras låtar i mono. (gavs ut som box för 6-7 år sen) Där belyser han också hur skivbolagen grävde sin egen grav långt innan fildelningen kom.När CD skivan kom så försvann nästan vinylskivorna. Ända var CD skivan hälften så billig att tillverka. Men priset fördubblades mot vinylen. Dessutom slutade man med singlar ,vilket gjorde att man sjabblade bort den yngsta målgruppen. I och med att vinylskivan förvann, försvann också den fina reklampelare som LP påsen var. CDskivan stoppades i fickan eller i väskan. Nu är ju vinylen på stark frammarsch och folk har fattat glädjen med att hålla konvolutet i handen och läsa låttexterna. 

Björn Sunesson, en välkänd löparbloggare och pensionerad journalist från SVD skrev till mig och flagagade för sitt nästa äventyr. Han har sprungit massor av långa lopp/upplevelselopp. Bland annat Kust till kust i USA bägge hållen (510 mil på 95 dar). Kolla hans blogg inför nästa äventyr. Han har en imponerande meritlista! (Yngve Borgström är min gamle coach från militära landslaget. Han försöker nu få våra politiker i form som frikvårdsansvarig i riksdagshuset)

Springtimes VD Patrik Yderberg, Runners Worlds VD Hasse Lodin samt den nygifte Patrik Alwin har kört igång en ”Fat-Camp” utmanning i 6 veckor. Efter sommaren satt deras oäkta, billiga jeans lite taskigt. Dom väger sig varje vecka. Den som gått ner mest får 300 gram bonus. Vinnaren efter 6 veckor vinner ett fint pris. Vecka 1 gick Alwin ned 3.7 kg??? och vecka 2 vann Yderberg med 1.3 kg. Det pågår ett räv och rackarspel (vem kom på det uttrycket?) I måndags när Lodin kom till jobbet låg det 2 st 200 grams chokladkakor på hans skrivbord. (Alwin misstänks)

– Nu laddar jag för lördagens löpevent ” Allt du behöver veta om löpning på 100 min” som jag kör med Camp Pro (Hornstull/Tanto). Är du sugen, kontakta Lotta Larsson på Camp pro. Det retar säkert nån ”löpcoach” när jag använder den titeln. Men jag har 38 års löpträning, nästan 15000 mil och 750 tävlingar i kroppen. Dessutom har jag coachat/fystränat/tränat löpare, fotbollspelare mm i 30 år. Jag lovar att vara hyfsat ödmjuk, inte prata om 180 steg/min, inga recept på chiagröt och inga ballonger, serpentiner eller kladdkaka. Hasse Castergren få inte vara med. Han har fem fel.

Sköna vinyler hos Stefan i veckan. Jackie Greene (typ Tom Petty), Daniel Romano (typ Gram Parson), Libertines och Scientists. Och på söndag sitter jag på svindyr Vip-plats i Globen och kastar min pannlugg till U2. Kalle Svensson beskrev gitarristen Edge som en rockmusikens Szalkai. Cool och alltid mössa.

– Min topplista på podcasts:

1. Alex& Sigge

2. Värvet

3. Mats Olsson&Ekwall

4. Mammas nya kille

5. Retoriskt

6. Dill&Duva

7. House of Blossom

8. Maratonpodden (vissa avsnitt är kanon och vissa mindre bra)

På lördag blir det middag med min son, hans fru Linn och Linns föräldrar Pelle och Monika. Jag längtar nåt enormt efter sonen och vill träffa honom varje dag helst. Men livet är så ibland. Han kör mest styrka nu. Och ligger på ca 130 kg i bänk, 40 dips och 25 chins. Dessutom sprang han Belmanstafetten på 4.25 min/km. När mina barn bodde hemma hade vi en 3 kamp som bestod av: 1000 m löpning, bänkpress och chins. Varje sekund jag slog Mattias och Malin med var 5 kg i bänk och 2 chins. I början gjorde jag ca 2.55 på 1000 m och Mattias 3.02 (Då hade jag 7 sekunder= 35 kg i bänk eller 14 chins tillgodo) Malin hade en koefficient för tjej och ung. Men Mattias gjorde 110 i bänk och 20 chins, medans jag tog 75 kg och 12 chins. Efter några år fick jag stryk även på 1000 m loppet. Då la jag ned 3 kampen…

– Bäst just nu enligt Danne Blom: Att inte vara rädd att testa nya saker i livet!

– Bäst Just nu enligt LG: Mina elever på Bräntbergsskolan och blodtrycksmedicinen av Dr Eriksson


Antal kommentarer: 2

Johan Renström

Härligt att du är på bättringsvägen:) Jag prövade chiagröt häromdagen och det var ju riktigt gott.


Johan Renström

Mäh, jag som trodde det var nyttigt med chiagröt eller pudding vad det nu är. Det verkar ju populärt och dyrt så då måste det ju vara bra tänkte jag:)Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 157:e RW Blogginlägg


– Hey little girl/I wanna be your boyfriend/Sweet little girl/I wanna be your boyfriend/ Do you love me babe? (Ramones)


Ramones krånglade inte till det med kärleken. Jag undrar hur Paradise hotel gänget ser på äkta kärlek? Det som bekymrar mig är att många av mina elever följer det programmet slaviskt….

– Jag har fått medicin för mitt usla blodtryck och kolesterol. En aning förbättring. Jag har tränat lågintensivt med jogg, cykel och styrka i veckan. Kanske blir det bra snart.

– Malin sprang Umemilen i helgen. En lättlöpt 10 km bana i bra väder. Hon åkte på stryk för första gången på länge. Vann gjorde en duktig banlöpare från Vingarna (Sofie) på 36.48. Malin hade 37.00 (36.58 på min klocka) Det var ett bra lopp i jämn och hög fart. Min adept Anders Larvia sprang i mål på 39.05. Ej återhämtad från Ultravasan än. Men i tisdags skulle han köra en Canova-Distans 70 min (40 min i 4.30+30 min i 4.00) Då valde han att köra 19 km i 3.59 på torsdagen istället?!. Hur skall jag få honom att lyssna?

– Det har pågått en omröstning till Sveriges nationalfågel. Då gjorde grabbarna i podcasten ”alla mina kompisar” en kupp och uppmanade sina lyssnare att lägga alla röster på skatan. Det gjorde att skatan fick en massa kuppröster och blev tvåa efter koltrasten.

Södergård klippte till med 29.52 på 10000 m i Manchester och springer Finnkampen i helgen. Bra jobbat broder! Kanske blir det kräftkalas hos Uhrbom efteråt. Hoppas vi får några personrekord i helgen.

– Kolla på den 104 årige hipstern. Så här sa han om sin klädstil: ” Jag har alltid klätt mig så här när jag gick till jobbet. Eller när jag går och tränar. Jag vill bli glad när jag ser mig själv. Detta är en reflektion av mitt innersta jag”! Vilken underbar man. Och han är hundrafyra år!

Malin laddar nu för Lidingöloppets 30 km. så här laddar hon med Gabriel och Lars-Erik från IFK Umeås löpargäng:

mån Distans 75 min (terräng)

tis  Långbacke 10 x 2 min (Kallkällabacken där Assar Rönnlund byggde upp sin fysik). dom stegrade farten var tredje lopp från distansfart till stenhårt på de 4 sista

ons  Distans 60 min

tors  Intervall 10 x 2 min progressivt med 1 min löp-jogg-gåvila 

fre  Långpass i terräng 21-22 km

Lör Vila

Sön Intervall 4 x 3 km

Alice Bah Kunke var gäst hos Värvet i veckan. Det var ett bra samtal tills Kristoffer Triumf frågade henne vad som fick henne att gråta?  Då svarade hon: ” Jag gråter åt en pizza som är gjord av kärlek. Eller tydliga smaker, som hallonen i en hallon-sorbet”  Jag undrar om jag är för okänslig eller inte fattar nåt? För hennes svar fick mig att stanna bilen vid en p-ficka och fundera.

– Jag måste få belysa fotbollsmatchen Sverige – Österrike lite grann. Utan en storspelande Andreas Isaksson hade det blivit 2-8 (sverige hade några chanser också) Alla krönikörer och experter är chockade och eniga om att vi har stora problem. En pressad Erik Hamren sa ungefär så här: ” Vi spelade jättebra i 37 min men två inkast förstörde allt. Mål förändrar matcher” !  Mål förändrar matcher ??

– Simon Bank skrev en otroligt bra krönika i Aftonbladet: ” Vi har sett U 17 landslaget ta brons och U 21 ta guld med en defensiv kollektiv fotboll. Samtidigt sett Erik Hamren spänna upp känslosegel och öppna spjäll, medan Pia Sundhage tog Mia Törnblom i handen och skickade ut ett landslag som var så illa organiserat, att backlinjen tvingades till ideliga felvaända rusche mot eget mål”!   Minns ni vad Lagerbäck fick kritik för tråkig defensiv taktik mm. Ja ja……

– Nästa helg håller jag ett föredrag och praktikpass om löpning i Stockholm. I samarbete med Camp Pro (Lotta Larssons nya jobb). ”Allt du behöver veta om löpning på 100 min”. Det blir trevligt. Och dagen efter ser vi U2 på Globen. Min kompis Richard Larsson har fixat svinbra biljetter och även fått ta på setlisten från turnen.

– Heja Jonas Buud på VM 100 km i helgen. Han verkade avslappnad och glad i TV. Zandra bakar goda bullar när hon inte är i trädgården och kör med sitt kära TRX band.

– Bäst just nu enligt Danne Blom: Finnkampen och höstens skivsläpp

– Bäst just nu enligt LG: Att jag kanske är på väg upp ur svackan. Blodtrycksmedicinen verkar funka någorlunda.


Antal kommentarer: 1

Johan Renström

Haha, mål förändrar matcher. Där ser man:)Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 156:e RW Blogginlägg


” Its impossible to overrate the importance of songs/ Songs change people (Jack Tempchin)


– Detta citat av singer/songwritern Jack tempchin(skrivit låtar åt Eagles, varit förband till massa artister) stämmer väl. Musik är underbart i massa sammanhang. Och låtar/sånger kan rädda liv.

Nu har jag fått domen efter proverna och arbets-ekg:t. Högt kolesterolvärde och alldeles för högt blodtryck?! Det kom som en chock för mig. Jag som alltid ansett mig som en järnman och helt odödlig. Dr Eriksson har fixat bra medicin och jag skall märka skillnad efter 1-2 veckor. Jag har visserligen tränat en del denna vecka (löpning, cykel, styrka) Men kroppen svarar inte, sömnen är usel och kroppen seg som vingums. Men om två veckor flyger jag igen….

– Jag har hittat ytterligare en bra podcast. Den heter ”Dill & Duva” där dom intervjuar artister och kändisar om musik. Jag har lyssnat på avsnittet med Schyffert (från Whale-tiden) och Joel Alme. Riktigt lovande. 

– Schyffert berättade när dom turnerade med Whale och var förband till Blur. Många rockband har en tendens att krascha hotellrum mm. Men Schyffert och Whale gjorde tvärtom. Dom städade sitt hotellrum?! Det var perfekt städat med sträckt sängöverkast och toapappret var vikt snyggt. Så när städaren kom in skulle hen bli konfunderad om och när hen städade rummet. Humor på annorlunda sätt.

Malin vann Kraftloppet i Skellefteå i lördags 11 km tuff terräng på 42.21. Igår körde hon följande pass: 1 x 3 km (3.40 fart) + 1000-800-600-400-200 m (3.30 – 35 sek på 200m). Och på söndag gör hon en attack på sitt milpers 36.40 i Umemilen (även Anders Larvia kommer att springa 37.43 kanske?) Sen kommer Malin att ladda stenhårt inför Lidingloppets 30 km. Spännande att se vad hon klarar (2.06-2.10 ?)

– Fotbollspelaren Jermain Defoe har lagt ut en annons där han söker en assistent. Det står att man bör ha kontorsvana (svara på mail och svara i telefon), Se till att kylskåpet är fullt och att det är snyggt inne och i trädgården, kunna vinkla Jermain positivt i sociala medier samt planera högtider som födelsedagar och påsk? arbetstid 40 tim/vecka men jour 24 timmar/dygn. Killarna i Offsidepodden tänkte söka på prov. Undrar vilken lön man får.

– Mina adepter har kört BAMM 70 (Jonas-Anna-Sara 3:a i mixklassen), Johan laddar för Sthlm halvmara och Palma maraton, Isak, Ninni, Anna-Sara och Per kör Lidingöloppet, Roger Sthlm Halvmara, Titti satsar på Berlin maraton och Asics Go Run it gänget skall krossa på Berlin 10 k (10-11 okt) Här är utdrag ur  Fridas  och Marcus program närmsta veckorna:

Träningsprogram nr 6  Frida M.        

Mål: bli snabb på 10 km !!!

Focus: Fart och löpkänsla samt glädje

V 36

Nyckelpass 1   Distans 50 min (dagsform) utan klocka

Nyckelpass 2   Intervall  1×3 km (3.45 min/km) + 1000-800-600-400-200 m.Vila 3 min/1 m

                                                                       3.30-2.48-2.05-80-36 sek

Nyckelpass 3   Distans terräng 70 min (utan klocka)

Nyckelpass 4   Distans 60 min med 1 min snabbt var 6:e minut (10 x 1 min i 3.30 fart)

Nyckelpass 5   Långpass 90 min

Övriga pass      morronpass 30-45 min 1-2 dagar

V 37

Nyckelpass 1   Canova-Distans 70 min (40 min i 4.30+ 30 min i 3.50))

Nyckelpass 2   Distans 70 min terräng (utan klocka)

Nyckelpass 3   Fartlek 8-6-4-2 min (4.00-3.50-3.45-3.40 fart) vila 2-2-1 min

Nyckelpass 4   Distans 60 min terräng (utan klocka)

Nyckelpass 5   Intervall 1 x 2000 m(7.20) +1 x 1500 m (5.15) + 1 x 1000m (3.25)

                      Vila 3-4 min gå/jogg. Ladda och förbered dig noga.

Nyckelpass 6   Långpass 90 min

V 38

Nyckelpass 1   Distans 60 min (dagsform) utan klocka

Nyckelpass 2   Backe 60-50-40-30-20 sek x 2 (milfart ner till stenhårt på den korta)

Nyckelpass 3   Distans terräng 80 min (utan klocka)

Nyckelpass 4   Intervall 15 x 400 m (lopp 1-5 82 sek+lopp 6-10 80 sek + lopp 11-15 78 sek)                Vila 90 sek per lopp(stå-gå)

Nyckelpass 5   Långpass 90 min 

—————————————————————————————-

Träningsprogram nr 6  Marcus          

Mål: Berlin 10 km

Focus: fart-flyt

V 39

Nyckelpass 1   Distans 60 min kuperad runda (lugnt)

Nyckelpass 2   Intervall 18 x 1 min (hårt) gå 1 min mellan lopp (fokus löpteknik)

Nyckelpass 3   Distans 60 min (lugnt)

Nyckelpass 4   Långpass 90 min med 10 min snabbt i mitten

                     (40 min i 5.00+10 min 4.20+ 40 min i 5.00)

V 40

Nyckelpass 1   Distans 60 min (dagsform)

Nyckelpass 2   Tröskel 4 x 8 min (4.10) jogga 2 min mellan lopp

Nyckelpass 3   Distans 75 min (lugnt)

Nyckelpass 4   Intervall 5 x 400 m + 5 x 300 m + 5 x 200 m (90 sek-66 sek-40 sek) 1 min stå

V 41

Måndag            Vila

tisdag               Distans 40 min (lugnt)

onsdag              Intervall 1 x 2 km (4.15) + 2 x 1 km (4.05) Vila= 3 min jogg             

torsdag             Distans 40 min (dagsform-fokus teknik)

fredag               Vila

lördag               Distans 30 min + rörlighet+ banbesiktning

söndag            Berlin 10 KM (Gå All-in)

————————————————————————-

– Jag såg ett coolt band från Alabama igår på krogen Its only rockn roll. Dom hette Banditos och hade en skön sångerska som lät som Janis Joplin. I lördags såg vi Sven Zetterberg på Guitars Klubben. Mycket bra som vanligt. På onsdag blir det Dr Feelgood på Burmans. Och här kommer dagens vinyler. Iron Maiden och Jack tempchin.

 

– Jag har skrivit artiklar till kommande nummer av RW. Nästa nummer blir motivation och 8 favoritpass. Nästkommande nr blir planering och utvärdering samt hålla igång inför vintern. Och jag brukar använda den vanliga formeln med SMART mål (specifikt,accepterat, mätbart, realistiskt och tidsbundet) Mina adepter svarar på frågor om målsättning, kort-långt, tid till förfogande, nuvarande form, skadehistorik mm.

Mina kompisar Sandra Eriksson, Jonas Buud och Lars Södergård har piggnat till efter VM, Ultravasa samt pollenbesvär. Hösten blir nog bra för dem. Den skönlockige Szalkai satsar på New York igen (alltid smal, långhårig, skäggig och kvinnomagnet) Forselius cyklar runt världen och sover i tält eller hos rika änkor. Och Magnus Bergman jobbar åt Lidingöloppet samt är löpcoach åt Tidningen Cafés Daniel Lindström. Löparna är de nya kändisarna.

– Vad säger man om Zlatans ”utbrott” på Olof Lundh när han fick frågan om hans affärer och kontrakt med Vitamnin Well och Dressman? Zlatan hoppades att Lundh skulle få ont i magen mm när Zlatan tjänade pengar. Fotbollsförbundets pressansvarige Lasse Richt skrattade på podiet? Jag älskar Zlatan för hans personlighet och fotbollskunnade men..

– Bäst just nu enligt Danne Blom : Hans nya höstjacka från Levis

– Bäst just nu enlig LG: Mina elever på Bräntbergskolan och New York och Umeå IK:s höst

 


Antal kommentarer: 2

Johan Renström

Fick du specificerat vilken typ av kolesterol som utgjorde värdet? Om det var LDL eller HDL? Trist med sömnen. Det är kämpigt när man sover dåligt. Hoppas du får ordning på sömn, hjärta och allt!


Marcus Hartmann

LG -> Programmet fungerar finfint! Gillar passen och första veckan har gått som en dröm. Ett pass kvar, men det är ju ett kort långpass och det är ju min specialitet… 🙂
Stefan -> inget kommer var jobbigare än Ultravasan… Det är det jobbigaste, men vackraste loppet jag sprungit. Kommer nog ändå springa nästa år igen…Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 155:e RW Blogginlägg


-Jag är varken gangster eller patriot/Bara en lätt åldrad idiot (Ulf Lundell-Lotta L)

Usain Bolt är kingen!  Sexton guld i VM/OS. ”Are you ready/I´m ready! Lets go!”

– Mo Farah är kingen! Elva guld i VM/OS/EM. ” Dont dream of winning/train for it!”

– Jag är mycket glad över att träffa mina elever igen. Dessutom har jag fått två nya åk 7 klasser och en åk 8 resp åk 9 som är kanonbra! Detta blir nog ett bra år. Lite intro om höstterminens upplägg samt vilka förväntningar jag och eleverna har. Sen har vi kört friidrott samt fotboll med fotbollsklasserna. Och det var länge sen jag upplevde sån glädje och fart på lektionerna. Hoppas det håller i sig.

Inget arbets-ekg denna vecka. Men Dr Eriksson skulle fixa nästa vecka. Kroppen är lite bättre och träningsmässigt har det varit så här:

fre  styrka + löpning 20 min

lör 10 x slalombacken + 1 tim cykel

sön löpning 35 min

mån vila

tis  löpning 35 min

ons styrka+ 5 x slalombacken

tors  vila

Ni fattar att det är ingen Mo farah varning direkt. Men Acne jeansen sitter hyfsat

– Jag hittade en mycket trevlig podd i veckan. Kolla in podden RETORISKT!. En podcast om att övertyga. Gäster bland annat Henric Schyffert och Fredrik Wikingsson. Båda två är ju genialiska retoriker och gav många roliga exempel på metaforer och andra anekdoter urderas liv. Sen sammanfattar programledarna och ger tips vad man bör tänka på när man håller tal mm.

– Jonas Buud är kingen! Nittio gånger tusen meter (90x1000m) på 3.49 min/km med 0 sekunders vila. Är ni med ? ”Nu skall Sixten få bullar och Zandra få ett eget gym. Då kan jag träna ännu mer”

– Malin har varit flitig på slutet. Hon har vunnit 4 lopp på 12 dagar. I helgen vann hon Röbäckskneget 7.5 km terräng (33 sekunder bättre än ifjol) I förrgår gjorde hon 17.48 på 5000 m bana. Nu springer hon Kraftloppet i Skellefteå på lördag. Sen är det fullt fokus på Lidingöloppets 30 km.

– Sköna vinyler hos Stefan i veckan. Här är ett urval. Ni bör absolut kolla upp Imperiel State Electric, Rayland Baxter och Florence and the Machine. Då är ni hemma. Kolla in Steve Roper Plattan. Det är bröderna Åhdens band (som äger Gitarr-musset i Umeå) 

Mina Asics adepter visade framfötterna i Ultra vasan i helgen. Josefine stark 3:a i 45 km klassen, Frida 7:a trots stora magproblem. Anders och Sanna fixade medlajtiden på 90 km (trots störningar i förberedelserna veckorna innan) Marcus gjorde sin tredje Ultra? på 8 veckor och slet sig i mål med pannbenet i handen.

Så här skrev jag i mitt mail till dem i veckan.(jag har coachat dem med individuella träningsprogram i 24 veckor. Återstår 7 veckor av projektet)

Nästa vecka (v 35) är det återhämtning med eget ansvar. Efter en sån tömning i muskler,lever och kropp tar det tid. Ni måste blanda totalvila med skogspromenader, cykling, simning, lätt jogg motsv. Ät och drick ordentligt och kosta på er en massage under veckan.
Från v 36 kommer program fram till loppet.

Summering v12-34:
Frida: Stora framsteg och vinst-pallplaceringar i 10-15 lopp. Fått struktur på innehåll och farter. Fått ordning på armpendling samt blivit tuff mentalt.
Nu är Anders Tysk (Ultra) intresserad av henne. Jag har vädjat att Frida bör fortsätta utvecklas på 5-10-21 km några år till. Kan bli hur bra som helst. På riktigt. Bör fortsätta jobba med fart-tempo

Josefine: Otroligt talangfull och bra balans på träning-privatliv. Mycket stora framsteg och vinst-pallplaceringar på många lopp. Stark utveckling med lite mängd. Stor potential. Halvmara-maraton kan bli grymt bra. Bör försöka öka träningen med ett pass/vecka

Sanna: Startade som en bra motionär, men visade med sin vilja och drivkraft att det finns mycket i den lilla kroppen. Mycket bra Sthlm Maraton med 3-4 pass/vecka. Bra uppladdning inför Vasan (förkylningen störde lite) Gör ett otroligt starkt lopp i 60 km och fullföljer jättebra. En blivande ultralöpare och maratonlöpare. Bör jobba med fart-tempo och öka med ett pass/vecka

Anders: Var ju redan etablerad och tränade mycket. Dock ville jag justera innehållet lite. Med lite mera fart och lugnare långpass gjorde han fina lopp hela våren på 10km-21km och Rotterdam. Om inte knät spökat i Sthlm hade 2.48-2,50 varit rimligt. Anders visar med sin vilja, alternativ träning och rehab att 3 veckors löpning fixade 9 tim på vasan. Imponerande. Bör jobba med fart-tempo blandat med ”sin” träning

Marcus: Som jag sa, han chockade mig i Sthlm med 3.15 (jag trodde 3.19) Han tål mycket träning och är hängiven. Bör dock planera mer tränings-viloperioder istället för 3 ultralopp inom kort tidsrymd.(sjukdom-skaderisk) Stark kropp och bra pannben. Bör fokusera på fart-tempo inför halvmara-maraton. För att sen kunna ”flyta” genom Ultralopp.

– Jag har några dream-team i mitt hjärta. Här kommer två av dem: Mo, Bolt, Szacke, Södergård, Mattias, Malin och Sandra

– I  samband med New York-maraton skall jag, Szalkai och Anders Forselius dela rum. Många skratt, dåliga historier och anekdoter skall avhandlas.

Fredrik Wikingsson var på Moderna museet med sina två barn när han fick problem med sin mage. Barnen var för små att lämnas själva så han blev tvungen ta med dem in i den minimala toaletten. Där exploderade hans mage och stanken var så olidlig att barnen började gråta och skrika. ”Jag vill ut” skrek den lilla. Storasyster skrek ”Andas med munnen så känns det mindre”. När Fredrik var klar och öppnade dörren så var det en stor folksamling utanför som undrarde vad han gjort med sina barn eftersom dom skrek och grät hejdlöst därinne.  ”Här finns inget att se, rotera, skingra er” skrek Fredrik till folkmassan. Oerhört roligt tyckte jag.

– Bäst just nu enligt Danne Blom: BJN, Usain Bolt och ett turkost medelhav. 

– Bäst just nu enligt LG: Mina Bräntis-elever och livet


Antal kommentarer: 1

Anders Forselius

Du måste återgå till lördagarna igen. Dina blogginlägg är ju enda möjligheten för mig att hålla reda på vilken dag det är!Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 154:e RW Blogginlägg


Och vi skall göra vattnet rent/Ja vi skall göra jorden hel/ Och vi skall aldrig skada varandra mer (Laleh)Alla prover var bra. Tack Dr Eriksson. Nu återstår arbetsekg och lite annat. Men jag är lite på G kanske. Träningsmässigt har det varit tunt:

lör   gång/jogg Salomontrail banan i Järvsö

sön   cykel 1 tim

mån  styrka ( 2 minuters-testen) 61 pushups och 57 situps

tis    jogg 30 min + styrka

ons  vila

tors  jogg 30 min

Zlatans nya parfym är på gång. Den fick 4 stjärnor av 5 i  Magasinet Café. Parfymen och Vitamin Well känns ok att han satsar på. Men Dressman? Hallå? Köp tre betala för två. Taskig passform och kvalitet. 

Malin gjorde att jättebra lopp i Tavelsjö halvmaraton i lördags 1.22.27 (1.5 min snabbare än i fjol) Det är en tuff bana och väldigt varmt. Så det motsvarar nog under 1.21 på en platt bana. Hon körde ett tufft pass på bana med grabbarna i IFK Umeå häromdan. Hon ville göra en variant på Sandra Erikssons testpass (som hon skrev om förra veckan) Nu blev det först 4 x 1000 (3.22-3.25) Målet var 3.20 i snitt. Då blev hon sur och hoppade på löpbandet på IKSU och körde 3×1000 m ytterligare. Där klarade hon 3.20 ganska lätt. Nu kör hon ett terränglopp på 7.5 km på lördag (Röbäckskneget) Var har Thomas Edström hitta shortsen? Jag vill hem!


– Min gamla kollega och vän, Lotta Larsson bidrar med ite låtcitat några veckor framåt.Vi hade många trevliga stunder under min tid som portchef på Springtime. Jag saknar gänget mycket. Det är skönt att jag finns på vissa Training Camp veckor + New York och mitt uppdrag i Runners World. Då träffs vi regelbundet.

Arnold Schwarzeneggers karriär är alltid kul att läsa om. När han var liten var han tvungen att köra massor av situps för att få frukost. Och fick tillbringa sina unga år genom att jobba tungt på familjens lantgård. Hans filmkarriär sammanträffade med Sylvester Stallones, och dom var inte bästa vänner kan man säga. Dom spydde galla om varann till media. Vid ett tillfälle hade Stallone häcklat Arnold i pressen, så Arnold stämde journalisten. Då betalade Stallone böterna åt journalisten. Det var det värt tyckte han.

– Nu väntar Ultravasan för mina Asics Go Run it adepter. Marcus sprang Sthlm Ultra för 3 veckor sen (han hade planerat det sen länge) men han är hård och slitstark. Sanna har gjort stora framsteg och har ett psyke som passar för långa lopp. Anders Larvia fick ju löparknäproblem i samband med Sthlm Maraton vilket hämmat hans träning. Han kommer fixa loppet utan problem, men inte den tid han hoppats på. Frida och Josefine kör 45 km och kommer prestera mycket bra. Camilla på Asics och Jonas Lund har fixat ett bra program I Mora i helgen.

– Men nästa utmaning blir kanon! Då är det ett snabbt 10 km i Berlin 10-11 oktober. Nu blir det fartträning när dom återhämtat sig.

– Det var en härlig helg i Järvsö i samband med Salomon Trail Tour/Järvloppet. Jag och Markus Torgeby hade varsin föreläsning på fredag. Mycket trevliga lyssnare och middag uppe på Rovdjurscentret. På lördag var det barnlopp + 53 km + 21 km + 11 km lopp. Totalt ca 300 deltagare. Och en djävulsk bana! Vi gick och joggade den med möda. Anders Södergren vann halvmaran på 1.41 (Linus Holmsäter 3:a). På kvällen var det bankett på Destilleriet med grillbuffe, filmvisning och live musik av Engmans Kapell (Peppe på trummor) Peppe har slutat med solrosfrön och broccoli. Nu äter han fläsk och flott och dubbel Japp. Det syns inte på kroppen. Men kolla kinderna.

 

Marlene Sjöberg fotbollspelare i Göteborg (några landskamper) vann Chalmerspris för bästa uppfinning. Hennes Race One app kan bli en sensation. Flera stora lopp är intresserade. Appen går ut att man kan följa varje enskild deltagare i mobilen på ett snyggt och enkelt sätt. Hon är till och med inbjuden till Silicon Valley och presentera iden. Bra jobbat Marlene!

Vid OS i Berlin 1936 så hade storfavoriten Jesse Owens två ogiltiga hopp i längdhoppskvalet. Då gick hans främste utmanare, tysken Luz Long fram och gav honom räd att flytta bak ansatsen några decimeter. Jesse tackade och fick till ett bra hopp. I finalen vann Jesse Owens före just Luz Long. Det ansågs mycket vågat av tysken att hjälpa en färgad motståndare när Hitler satt på läktaren. Jesse och Luz blev för alltid bästa vänner och Luz Long fick pris av Pierre de Coubertain för sitt sportmannaship.

– Jag är ruskigt nöjd med Garmin Fenix 3. När jag börjar träna hårdare får jag chans att testa farter och sträcka. Nu går jag mest omkring och är stencool.

– Södergård har vaknat ur pollendimman. Grattis till andraplatsen i Midnattsloppet! Prispengar? Sen håller vi tummar för David Nilsson på lördag, Andreas Almgren med bästa coachen Urban Aruhn samt bloggkollegan Sandra Eriksson.

– Bäst just nu enligt Danne Blom: Spanienresan och Friidrotts VM

– Bäst just nu enligt LG: Att eleverna kommit tillbaka och Liverpools 6 poäng.Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*