Blogg

Mitt 168:e RW Blogginlägg


– Yeah, I wanna do right/but not right now (Gillian Welch)


– Träningen går sådär. Några pass löpning ex 25 st 45-15, 6 x 500 m backe (lugnt) crosstrainer och styrka. Blodtrycket blev bättre ett tag med medicinen, men nu vette fasen. Jag ger mig dock inte utan jobbar vidare mot en form som är acceptabel.

– Malin kör mest distans och lite styrka nu. Letar efter ett maratonlopp i jan (Las Palmas ?) En begränsad budget ställer till det lite. Och en löparkompis som vill följa med sökes.

– Jag blev farfar i söndags! Till Chloe Isabell Skoog ca 3 kg och en halvmeter lång. Mycket hår och fina ögon. Det känns roligt och blir en spännande fas i livet. Mattias och Linn kommer fixa detta bra.

– Landslagsmålvakten Andreas Isaksson blev intervjuad i en tidning och fick bland annat frågan, Favorit sysselsättning?  Fiska svarade han. Lite längre ner i intervjun kom frågan: Äter inte? Fisk!? svarade han.

– Gylle från maratonreklamen ni vet.  Där hans döttrar överraskade honom vid målrakan i Tokyo. Visst har ni sett reklamen på TV? Han var gäst i Maratonpodden i veckan och skötte sig jättebra. Han tänkte bland annat testa löpardejting. Petra tog på sig äran att han blev utvald till filmen. Men reklamfirman ringde mig först och frågade om jag hade nån adept som skulle springa en mara vid den perioden. Jag hänvisade till Anders Szalkai som i sin tur hittade Gylle. Men Szalkai kanske frågade Petra senare. Både filmen och podden var kul i alla fall. Gylle älskar bar överkropp och skinnjackan!

– Jurgen Klopp gör succe med Liverpool. Dom pissade på Manchester City (4-1). Trots en hel del skador på nyckelspelare. Hans aggressiva presspel ger resultat. Och som han coachar!! Martin Skrtel avgjorde med sitt 4-1 mål.

– Min dotters sambo blev vald till Sveriges bästa målvakt i div 2. Hans lag Team Thorengruppen vann sin serie och spelar i div 1 nästa säsong. Achmed höll nollan 14 matcher och har bra fysik. Priset var 15000:- (10 till klubben och 5 till honom)

– Jonas Buud fick pris på Fridrottsgalan igår. Välförtjänt till en fin kille som har hittat en bra balans på träning och familjeliv. Respekt! Hans fru Zandra körde 10 km på roddmaskin förra veckan på strax under 45 minuter. Jag skall testa imorgon.

– Ibland var det inte bättre förr. 1981 var jag visserligen ganska bra på att springa (ca 31 min på milen) men frisyren och glasögonen hade en del att önska. Några tyckte jag likande Sara Wedlund (minns ni henne?) Det som är anmärkningsvärt var: Ett år efter den bilden togs så gifte jag mig?? Att jag fick tag på en kvinna är en gåta. Och tre år efter bilden togs blev jag pappa till Mattias.

– Tvillingarna Ådhen som äger Gitarrmuseet i Umeå (världens största) Hade en rockgrupp på 80 talet som hette Steve Roper Band. Dom återförenades i lördags på Burmans Musik för en exklusiv spelning för 30 pers. Dom är otroligt tajta och bra fortfarande. Dessutom lottade dom ut en elgitarr på biljetten. Jag var ett nummer ifrån. Det spelar ingen roll för min gitarrkarriär är nedlagt pga av brist på talang.

– Dessutom fick jag tag i alla Kentplattor på vinyl. Kommentarer överflödiga. Och ett tack mail av Jan Gradvall. Vilken vecka!

– Jag skall hålla i en ledarskapsföreläsning nästa vecka för mina kolleger. Ledarskap har alltid intresserat mig sen min tid som officer. Och ledarskapet inom idrotten och i skolvärlden är viktigt. Några punkter:

1. positiv attityd skapar energi

2. Tydlighet i ord och handling

3. Förmåga att engagera och motivera

4. Vara kreativ-kunna analysera

5. Våga vara ledare-lösa problem

6. Ge beröm och positiva signaler

– Snart kommer Tobias Karlsson med sitt danskompani till Umeå och kör två shower med ”En Dans på Rosor”. Otroligt bra dansare, bra musik, fin koreografi och massor av glädje.

– Nästa nummer av RW skriver jag om maratonträning allmänt och berättar vad jag tycker är viktigt i förberedelserna. sen jämför jag  Lydiards och Canovas träningsfilosofi. Szalkai kommer ge exempel på tränngsprogram för olika tider.

– Nu är det läge att testa lite olika förmågor. Varför inte Ed Eystone testet på löpband och O´Neil testet på roddmaskin.(Ro så långt du hinner på 4 min)

– Kolla upp Frankie Lee och Nicole Saboune genast! Starka plattor i höst-vintermörkret

– Bäst just nu enligt Danne Blom: Att vinterstudion börjat och att nya tvättmaskinen ÄNTLIGEN kommit!

– Bäst just nu enligt LG: Att dom tagit bort kylskåpsmagneterna som första pris i morronpasset och mina Acne-jeans


Nr 6 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Sommar, sol och löpning! Smarta tips inför semesterträningen
  • Känn  in farten med enkelt test
  • 11  snabba skor i stort test
  • Frida Karlssons favoritpass
  • Så rehabtränar du Löparknät
  • Dopingreglerna ALLA ska ha koll på
  • Allt om löpningen på Friidrotts-VM
Bli prenumerant
Antal kommentarer: 1


Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 167:e RW Blogginlägg


-Det kunde lika gärna gått/Som alla andra sa/Den pojken faller nog hårt/Men det blev du, inte jag (Joel Alme)


Nu finns podcasten ”Löparsnack” ute. Där jag, Johan Hjärnfysik och Sirpa rehab pratar om träning mm. Vi gjorde det på Skype utan bild från Umeå, Härnösand och Stockholm. Och det blev riktigt bra. Sirpas kompisar hade varnat henne för att jag skulle prata för mycket. Men jag har blivit ödmjuk och fin, så alla fick lika mycket tid. Tack till Agnete för proffsigt handhavande med oss och tekniken. Finns på Itunes och Loparsnack.se

Oavsett var ni ligger politiskt så konstaterar jag att Olof Palme var en stor man. Hans berömda tal om fördomar (juldagen 1965) håller än idag. Kanske bättre än nånsin. Latin Kings gjorde en låt med denna text också. Läs texten i lugn och ro eller sök på Youtube så får ni höra Palme själv läsa det.

Danskarna tyckte jag skulle gå i pension. Men jag skickade ett helt land i pension! (Zlatan)  Vad händer när den långe väljer att sluta efter EM nästa år? Kul med Lewicki i alla fall. Skola in fler av U21 spelarna nu, Hamrén!

– Jag har en elev som heter Klara. När hon var liten brukade hon och hennes pappa springa ikapp. När pappan sa klara, färdiga gå! för att starta Klaras lopp. Då trodde Klara att man alltid sa namnet på den som skulle springa först. Så när hon skulle starta sin pappas lopp sa hon: Pappa, färdiga , gå! Underbart roligt tyckte jag..

– En annan trevlig podcast är Prestera mera med Tommy Ivarsson och Simon Gustavsson. Dom är lämpligt nördiga och grymt pålästa. Dessutom är dom aktiva löpare. Förra avsnittet handlade om Korttidsfasta. Jag skall testa i några omgångar att fasta fån tis lunch-onsdag lunch (24 tim) Trigga igång fettförbränningen och tappa lite vikt. Lyssna på grabbarna vetja.

– Oscar Hiljemark är en U21 spelare som vann EM guld i somras. Han uttryckte sig väldigt fint om vad hans flickvän betytt för honom. ”Hon kom från Gislaved och jag från Jönköping. När vi möttes var det som  fosfor gned mot fosfor. Gnistor uppstod” Det var ovanligt att en fotbollspelare kunde uttrycka sig så.

– Ett vanligt förekommande argument när man skall coacha adepter är ”jag har inte så mycket tid att träna”. Jag visade för några inlägg sen på en uträkning av veckans 168 timmar. Drar du bort sömn, jobb mm så finns det alltid 2 timmar över för träning.

– Södergård är igång igen och plågar sig på Bosön med David Nilsson och Uhrbom. Han ser tunn ut. Jag tyckte tajtsen glappade lite i rumpan på senaste Instagram inlägget. Men det var nog ljuset. Varken Urhbom eller Södergård verkar bry sig om klädkod för löpare. Deras lördagsoutfit kunde vara inköpta på Yngve Ek eller Fliesbergs 1971. Men fort går det!

– Jills veranda bjöd på sitt bästa program (känslomässigt starkaste) sen Kristian Gidlund ifjol. Joel Almes besök i fängelsets musikgrupp var starkt. Jag älskar Alme och jag älskar Jill Johnson.

Umeå IK spelarna tränar bra just nu. Styrka och löpning 5 pass i veckan. I december blir det 15 pass fotboll innan en rejäl fysperiod drar igång igen. Jag har även skickat program till andra spelare runt om i landet som kör efter samma system. Till och med den gamla storspelaren, numera expertkommentatorn Frida Östberg skall börja träna fys igen. Men mest för att hon är så fåfäng.

– Har ni kollat upp mina styrkeprogrammen I Runners World? Ett för gym och ett för hemmabruk. Jättebra program för löpare. Fina bilder på Anna-Lena Pettersson. Oj vad hon tjatat på att få vara modell. Tjejerna på Womans Health skickade presenter och hårschampoo, sidenkalsonger, hudcremer och biobiljetter till mig för att jag skulle välja dom. Men det blev Mypetterson (Instgram) eftersom hon skickade en signerad Joel Alme kaffemugg.

Ny musik i veckan blev Seinabo Sey och Donovans Brain. Jag upptäckte också att jag har ca 670 plattor av dom 1001 viktigaste.

– Bäst just nu enligt Danne Blom:Mötley Crue och Tabata-intervaller

– Bäst just nu enligt LG: Jills Veranda och Ryggbiff


Antal kommentarer: 3

Johan Renström

haha vilken rolig anekdot om Klara:D Tror ingen podcast kan bli dålig med dig i, du har ju hur många anekdoter som helst. Jag har bara 2-3 stycken och drar dem ett par gånger om året för samma suckande personer:)


Sirpa Felhendler

Klara fick mig att tänka på min dotter Lisa när hon var liten. Hon hade hört mig svara i telefonen och prata. Så när hon lekte med sin leksakstelefon, så svarade hon alltid med ”Sirpa..jaaa….neeej….mmm…hejdå” För hon trodde att ALLA svarar ”Sirpa” i telefonen eftersom det var mig hon hade hört… Hihi
Bra blogg LG! Heja dig <3/Sirpa


LG Skoog

Finns du på riktigt, Anna?Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 166:e RW Blogginlägg


– Vi förvrängde dialekten/Snodde massa ord från släkten/Vad blev effekten/Förortsslang/ det gav oss respekten (Erik Lundin, Eboi)


Malin kom inte till start i Vintermaran. Förkylningen släppte inte. Hennes säsong har varit grym ändå. Nu blir det en mängd och styrkeperiod innan allt drar igång. Vi kommer behålla en snabb retning per vecka. Typ vecka 1) 3 x 1000 m (3.30) Vecka 2) 4 x1000m (3.30) Vecka 3) 5 x 1000 m(3.30) och v 4) 6 x 1000 m (3.30) Sen börjar vi om på samma vis med 3 x 1200 m osv

Niklas Strömstedts tolkning av Happy Nation i Så mycket bättre kom verkligen lägligt. Han är en mästare på språket. Det blev stor ruljans på social medier. SD bryr sig inte sa dom…

– Citatet i början på blogginlägget kommer från den svenska rapparen Erik Ibrahim Banda Lundin. Hans mamma är från Gambia och pappan från Sverige. ”- I Sverige är jag invandrare, men åker jag utomlands är jag Svensk?”  Kolla in hans EP ”Suedi”

Jag gjorde en ny tatuering i New York. Stjärnan får symbolisera alla som jag tycker är stjärnor. Och jag har ganska många såna i min omgivning. Dessutom känner jag mig lite coolare och hetare..

Jurgen Klopp har verkligen fått fart på Liverpool ( 7 matcher 3 vunna, 3 oavgjorda och 1 förlust) Dessutom är han en citatmaskin. Vad sägs om följande:

Om sin back Mats Hummels som var skadad ” Vi kommer att vänta på honom som en god fru väntar på sin man som är i fängelse”

Om Arsene Wengers spelstil ”Han gillar att ha bollen, spela runt och passa. Det är som en orkester. Men det är en tyst låt. Jag gillar hårdrock”

Att Mario Götze gick till Pep Guariolas Bayern Munchen: Om det är någons fel så är det mitt. Jag kan inte göra mig kortare och lära mig spanska”

Uppstarten med Umeå IK spelarna gick bra. Unga, hungriga, glada och målinriktade tjejer. Fysträning har startat med excentriskt styrkeprogram för benen samt vanlig styrka för helkropp samt tre olika typer av löpningar. Mest grundträning. Men huvudtränaren Maria Bergqvist hon bara fryser. Lugn Berka det blir varmare..

Några fina vinylköp har det blivit på Burmans Musik. Jag spelade 4 timmar i söndags och 3 timmar i onsdags. Då satt jag i mitt musikrum och drack kaffe, spelade musik och skrev träningsprogram. Det är livsglädje och nytta på samma gång. Seinabo Sey, Bo Kaspers, Greg Kihn och Anders Larvias favoriter Refugee.

– Några av mina adepter skall köra blockträning i fyra veckor. En mängdvecka med mycket distans i lugn fart. En tröskelvecka med några tröskelpass. En fartvecka med mindre mängd men flera intervallpass. Och en återhämtningsvecka med fler vilodar, kortare pass men ett snabbt pass.

– Igår startade mitt och min son Mattias absoluta favoritprogram ”Jills Veranda”. Jill Johnson är i Nashville och buder in en svensk artist som får uppleva musiklivet och kulturen i Nashville. Dom tolkar en coauntrylåt på slutet mm mm. Igår gjorde Seinabo Sey en grym Gospelinsats. Nästa vecka kommer Joel Alme och skall bland annat sjunga på ett fängelse. Jag älskar Jill Johnson..

I lördags var jag med i podcasten ”Löparsnack”. Agnete Dennerberg driver podden och i lördags va det jag , Johan ”hjärnfysik” Renström samt Sirpa ”Rehab” Fellhender som pratade. Dock via Skype. Det blev ett bra snack om polariserad träning, motionärer-elit mm. Det var svårt att få flyt i snacket pga att Skype har en viss fördröjning. Men det blir spännade att lyssna snart.

Endera är jag världens hetaste man, eller så har det blivit nåt datafel. Jag hade nämligen 44000 visningar på Blogginlägg 134 !  Mot normalt 6000-8000 visningar. Blondinbella! Snart kommer jag!

– Bäst just nu enligt Danne Blom: Hellacopters återförening samt att mina vänner runt om i landet mår bra

-Bäst just nu enligt LG: Jills Veranda och att jag blir farfar om några veckorAntal kommentarer: 2

Kenneth Gysing

Grymt, grandpa! 😉


Johan Renström

Ja visst var det svårt att prata ut i tomma luften med Skype:) Kändes mycket avigt eftersom man är så van att få någon slags respons genom nickningar eller nåt. Men kul att prata med dig och Sirpa och Agneta är proffsig.Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 165:e RW Blogginlägg


-Stötte på visdom hos en gammal tant/ Såg på TV om en elefant/ Skar mig på fingret på en papperskant/ Sen sjöng jag lite falskt/Jag lovar att det är sant (Bob Hund)


New York levererade igen! Oj vilken stad det är. Vi älskar varann på riktigt tror jag. 

Detta hann jag med:

Fem morronjoggar + lite styrka

Banbesiktning via buss (Guiden Oskar snackade historik och jag snackade löptips)

Utflykt till Brooklyn-Brooklyn bridge -lunch med 18 resenärer i Little Italy

Nummerlappsuthämtning + mässa

Hjälpa 50 anhöriga att se loppet live

Avslutningsbankett + efterfest

Shopping (Polo Ralph Lauren skjortor, 2Xu prylar, Leviskläder mm)

Don Henley konsert på Beacon Theatre

Massa sociala träffar med resenärer

Massor med skratt (Naprapat-Hasse, Peppe, Forselius, Szacke, Odd, Lodin, Patrik, Ida, Charlotte, Sanna, Fredrik, Magnus, Thomas, Björn, Lasse, Peter, Spiken, Lasse, Bella, Linda mfl)

Sköna frukostar på diners, massor av Starbucks kaffe och lemoncakes

Här ser ni tätgruppen vid 28 km (Stephen Biwott i orange, Skymd, vann på 2.10)

Malin laddar för Vintermaran men åkte på halsont i söndags. Nu blir det en kamp mot klockan. Hon har vilat sön-mån-tis och onsdag. Det kan vara positivt med lite extra vila efter hennes tuffa säsong. Jag hoppas hon får till ett bra lopp på lördag. Tre varv runt Djurgården och träningstider, tävlingar mm tyder på 2.53-2,56. Hoppas….

Nu skall jag ta tag i min egen träning ordentligt. Kroppen känns lite bättre efter blodtryckmedicineringen. Men jag känner mig lönnfet och tung. Skall försöka på en lite långsiktig Fatcamp. Har inte bestämt hur bara. Peppe förslog dålig kyckling och lavemang. Men Peppe är ju som han är. Träningsmässigt skall jag försöka med tre pass löpning, två pass crosstriner/cykel samt styrka och yoga varje vecka.

– Lars Lagerbäck var intervjuad i senaste Cafe Magazine. Jag gillar Lagerbäck och tycker det är roligt att han får uppmärksamhet på Island och övriga fotbollsvärlden. Han jobbar även åt UEFA med att åka runt i ett 30 tal länder och kvalitetssäkra tränarutbildningar. På frågan om vad han tycker om Erik Hamréns uttryck ”Shining” så svarade han: -” Han säger shining. Jag kallar det verkningsgrad”!


Eden Hazard i Chelsea tyckte Zlatan var dålig på franska och erbjöd honom franska-lektioner via twitter. Då svarade Zlatan –” Då kan jag lära dig göra mål Mercurial style”

– Mikael Ekwalls 2.12 i Frankfurt kändes bra. Killen är ung och grymt dedikerad. Han har även bra folk runt omkring sig med Mats Erixson och Nic Bidou. Jag snackade med Szalkai om Ekwalls framtid, och vi var båda övertygade om att 2.10 är möjligt. Hoppas att även Musse kommer igång ordentligt.

– Jag hoppas ni sett programmet ”Heja Sverige” om Sveriges trupp till Special Olympics. Min absoluta favorit är judo killen Daniel. Jag kan inte sluta tänka på honom. Så himla genuin och äkta. Så mycket kärlek och empati. Hans sätt att prata om känslor är underbart. Otrolig kille. Skynda er och se. Finns på Svt play.

Jag kommer att vara fystränare åt Umeå IK i damallsvenskan nästa säsong. Efter 15 år i UIK och två år med Tyresö blev jag less. Men jag gillar den nga truppen och drivet som finns hos Maria Bergqvist, Tobba Nordström samt Jocke Blomqvist jobb med spelsystemet. Tillsammans med Johan Norberg och övriga ledare skall det bli skoj att testa denna superunga trupp. Jag hade träff med dem förra veckan och nu kör dom igång med program. Löpning, excentrisk styrka samt ”vanlig styrka”. Fotboll i december samt mera fys under jul och nyår. Vi skippar ballongerna, serpentinerna och kladdkakan. Men jag har lovat Lisa Lantz, Hjolman, Hurtig och lilla Hanna en Tacokväll.

Det var glädjande att jag fick en tjänst som förstelärare för två veckor sen. Skolverket har infört några sådana tjänster inom varje skolområde. Försteläraren skall jobba som vanligt med driva utvecklingen framåt lite mer aktivt. Min styrka är ledarskapet och elevkontakten. Detta skall jag fortsätta jobba ännu hårdare med, och även delge kollegerna min filosofi. Sen kan man tycka att det borde satsas ännu mer på lärarfortbildning och det är väl inte helt smärtfritt med förstelärar-systemet. Det var inte alla kolleger som jublade när jag fick tjänsten.

– Peppe hade ett coolt visitkort. Han är rätt cool själv också. 

Frank Zappa var en legend på många sätt. Här klippte han av en journalist som hade synpunkter på hans hår.

Hasse var grymt stolt över sin New York Rangers tröja. Han sov i den, han åt i den, han tränade i den och tillochmed gick på krogen i den. Gränsfall…

– Jag kommer bli tvungen att skära ner på mina coachåtaganden lite grann. För med 100% lärarjobb, fystränare åt Umeå IK, jobb åt Springtime samt Coach och skriva artiklar i Runner World blir det inte mycket tid över.

Jag såg en magisk konsert med Don Henley på anrika Beacon Theatre. Den gamle Eaglesmedlemmen hade 8 musiker och tre grymma kvinnliga sångeskor med sig på scenen. Han spelade låtar från senaste plattan,ett gäng Eagleslåtar samt gamla Don Henley låtar. Plus covers med Tears for fears, Screaming Jay hawkinks och Randy Newman. Extranumret var Boys of Summer. Tre timmar och tio minuter glädje.

– Jurgen Klopp coachar med känsla och inlevelse. Spelarna älskar honom redan. Vändningen mot Chelsea var viktig. Framtiden är ljus för Liverpool. 

– Bäst just nu enligt Danne Blom: Att Brad Arnold (sångare i 3 doors down) varit inne på hans profil och gett honom en like. Och att LG är tillbaka bland dom som älskar honom.

– Bäst just nu enligt LG: Mina fina vänner och New YorkLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 164:e RW Blogginlägg


They pilling i the backseat/The´re generating steam heat/Pulsating to the backbeat/The Blitzkrieg Bop (Ramones)

(Jag skickar detta inlägg lite tidigare pga av New York resan. Jag tar inte med nån dator och skriver ett kortare inlägg redan idag)


Snart dags för New York som ledare. Jag och Naprapat-Hasse tar ansvar för Belleclaire hotel. Morronjoggar, banbesiktning, utflykt till Brooklyn mm. Jag har en del adepter som skall springa också. Inköp av julklappar (2XU produkter och Ralph Lauren Skjortor)

Träningen rullar på. Jag testade Szalkais löpbandspass (10x 500 m backe med stegrad lutning.) Kul pass som jag körde två dar i rad. Ett pass 5 x 5 min samt två pass yoga. Sen började knät spöka igen.

Malin körde 123 km förra veckan med bland annat 12 x 3 min och 30 km i lördags. Denna vecka blir det 100 km med Canova 90 min (50 min i 4.30 + 40 min i 4.10) samt 20×400 m.Sista veckan innan Vinternaran blir det 70 km med 6 km snabbdistans som fartkontroll.

Alex&Sigge hade lite musiktema i sin podcast sist. Kolla in videon när Beyonce gör Halo och hyllar Michael Jackson. Otrolig kvinna. Hon fick allt! Även coolt att se Simon and Garfunkels konsert i Central Park 1981. Googla ”Sounds of Silence, Central Park -81”.

– Schyffert hade en utläggning om konstnärer som gått på konstfack. -”Har du examen från Konstfack så kan du dricka blåbärssoppa och bajsa på en canvas duk”!

– Mikael Ekwall 2.12.07 i Frankfurt!  Halvorna på 1.06.03 + 1.06.04. Han hade 2.11.30 i kroppen men tappade lite kring 35-38 km. Den killen kan absolut göra 2.10-2.11. Mats Erixson och Nic Bidou hjälper honom med träningen. Grattis Mikael!

Jag älskar mitt musikrum och min skivsamling. Jag hoppas Per Dahne kan fixa en Linn LP12 vinylspelare snart åt mig. Jag har spelat Deportees och Michael Monroe i veckan. Har kommit över en del fina vinyler på Burmans. Återkommer med bilder

– Jag skrev en artikel till Runners World nr 12 om fem roliga/effektiva löpbandspass. I nr 11 blir det två fina styrkeprogram med grymma bilder på Anna-Lena ”1000 burpees” Petterson som modell. Missa inte..

– Signaturen M frågade efter tips på att komma igång efter flera års vila. Bra fråga faktiskt. Många tar ju ett långt uppehåll runt småbarnstiden eller vid karriärväxling. Många lägger på sig 5-10 kg vilket gör att skaderisken ökar när man vill köra igång igen. Jag skall fundera på ett upplägg eller en artikel i ämnet.

Programserien ”Heja Sverige” är bland de bästa jag sett. 70 svenska idrottare skall på Special Olympics i Los Angeles. Med varierande handikapp och utvecklingstörningar. Jag älskar judokillen Daniel som mest av allt vill ha en tjej. Han är så fin och snäll. Jag vill vara hans kompis. Finns på SVT Play

– Eleverna har ett välbehövligt höstlov. Hoppas dom inte vänder på dygnet och slöar ihop fullständigt. Jag har upplevt det vid flera tillfällen. Framförallt jullovet brukar vara tre veckor som sänker formen. Åk 7 har ett Må-bra projekt där dom skall ändra på en ovan under två veckor och se vad som händer. Det kan vara att äta en bra frukost, lägga sig tidigare på kvällarna eller ta två veckors godisupphåll. Åk 9 skall göra ett eget träningsprogram och följa det under två veckor. Fälja upp med en utvärdering och analys hur förbättringen blev.

Löpteknik eller inte? Så här ser min bild ut från löparföreläsningen. Naprapat-Hasse får ”representera fel”. Dålig hållning, sittande steg, uppdragna axlar mm.

– Bäst just nu enligt Danne Blom: Han har inte hunnit rapportera nåt ämne. Men jag gissar på IN Flames, Budo och Sofies leende

Bäst just nu enligt LG: Livet och kroppenLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 163:e RW Blogginlägg


– But if you wait around a while/I´ll make you fall for me/I promise,i promise you i will (Sturgill Simpson)


– Det var kul att träffa Sandra Eriksson på riktigt. Vi körde 30 x 1 min på crosstrainer. Avslutade med 3 x 1 min mage i Trx. Hon krossade mig med ett flin! Jag orkade ”liggande löpsteget” i 50-40-40 sek. Hon körde 60-60-60 sek. Men dagen efter hade hon grym träningsvärk. Det hade inte jag. Hon skulle ha en finsk tjejhelg i Umeå. Fredagkvällen firade hon med surdegsbröd och kranvatten.

– Offsides podcast har ofta sköna anekdoter. Bland annat om den Holländske tränaren Co Adriaanse som tränade Ajax när Zlatan var där mm. Efter en förlust blev han förbannad och sa åt spelarna att sätta sig i sina bilar. Dom åkte ut 13 km utanför stan. Där samlade han in bilnycklarna och lät dem springa hem. Medan han åkte bakom med sin bil. Tillbaka på arenan fick dom tillbaka sina bilnycklar och sprang tillbaka och hämtade dem igen!

Träningen flyter på. Veckan har bestått av: 3 pass löpning (5×5 min med 1 min vila) plus 1 passcrosstrainer, 2 pass yoga och styrka. Nu kan jag utan problem köra morronjogg med resenärerna när vi åker till New York nästa vecka.

– Jag köpte lite vinyler av en lärarstudent som behövde pengar. En ganska bra laddning.Sturgill Simpson var den största överraskningen. Låten ”The Promise” kan vara det vackraste jag hört i höst.

– Torbjörn Isacsson fick sparken av fotbollslaget IF Hakarpspojkarna för att han var för snäll? Han ledde dem till serieseger i div 3 och dom vann cupen i Jönköping. Ordföranden sa i tidningen: -” Torbjörn kommer lämna oss. Han har många goda sidor. Kanske FÖR många goda sidor”!  Undrar om Mourinho eller Van Gaal får sparken nån gång för att dom är för snäll?

Malin är inne på vecka 2 inför Vintermaran 7 nov. Förra veckan blev det 160 km + 2 styrkepass. I lördags körde hon 22 km på morronen (innan frukost) och 12 km på eftermiddan.  Denna vecka ca 120 km varav 1 pass 3 x 5 km (20.40-20.00-19.10) och ett pass med 12 x 3 min. Sen trappar vi ned till 90 km och 70 km sista veckan.

Peppe blev ju sist i Fatcamp förra veckan. Men efter några långpass och vattenlevemang är han på banan igen. I New York skall vi på en kanon restaurang som serverar de bästa köttbitarna med pommes frites. Sen tar jag med honom på Macys och klär upp honom. Jag blir galen på hans Dressman-skjortor och Ulltröjor.

– Det finns en förening för de som lider av tankspriddhet. Dom har över tusen medlemmar. Dom har en särkild dag som heter ”De sura degarnas dag”. Några exempel på vad medlemmarna gjort i sin tankspriddhet. ”Kvinnan som ställde lunchboxen på Tv:n. Hon glömde lunchlådan hemma och tog med Tv.n på jobbet istället” eller han som råkade äta upp sin hunds mediciner?

Den gamle RW medarbetaren Jojje Borsén har startat ett företag som heter VitaminManager. Där man svarar på ett formulär om träningsdos mm och får en skräddarsydd vitamindos med förklarande text och portionsförpackad dagsdos. Snyggt och praktiskt.

Jurgen Klopps första match som tränare för Liverpool blev klart godkänd. Oj vad dom pressade och sprang. Tyvärr är skadeläget uselt med 9 spelare på skadelistan. På söndag kommer Southampton få det jobbigt. Klopp coachar aktivt och skapar bra relationer med spelarna. När man frågar viktiga egenskaper hos tränare/ledare så framkommer ofta orden: Tydlighet-skapa relation-rättvis-yrkeskunskaper högst. Klopp har allt.

– Så mycket bättre började bra med Niklas Strömstedt som huvudperson. Han har en bra låtskatt att välja på. Miriam Bryant och Ison& Fille var sköna. Och jag ser framemot när Kleerup kommer igång. Och jäklar vad elegant Sven-Bertil Taube är (81 år)

– Nya ordspråk 2015: 

Det man inte vet, har man ingen aning om

Den som tar, han har

Gammal kärlek,kostar alltid

– När jag var militär så hade vi en utmaning som hette ”Atlet-officer”. Man skulle springa 10 km och köra bänkpress samt chins. Varje minut man sprang milen på tog man gånger 5. Sen drog man bort varje kg i bänkpress och varje chins räknades som 2. T.ex sprang du milen på 40 min x 5 = 200 p. Du tar 75 kg i bänk = 125 p kvar och 10 chins = 105 p kvar. Om jag inte mins fel så krävdes det under 100 poäng för att få Atletofficermärke och en snygg overall. Stina från Örebro föreslog att jag skulle komma på en ny variant på detta. Jag döper den till ”Stark&Snabb” Jag tänkte 5 km löpning + situps 1 min +pushups 1 min som grenar. Varje min på löpningen x 5. Varje situps + pushups x 1. Springer du på 25 min x 5= 125 p. Sen gör du 30 situps och 30 pushups = 60 p. Summan blir 125-60 = 65 p. Gränserna blir 100 p = brons, 50 p = silver och 25 p = guld. Har ni andra förslag?

– Bäst just nu enligt Danne Blom: Att hans dotter lärde sig simma och en konsert i helgen

– Bäst just nu enligt LG: Nya roliga utmaningar + Sturgil Simpson


Antal kommentarer: 1

Johan Renström

Vi fick stryk i den finnkampen:)Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*