Blogg

Mitt 165:e RW Blogginlägg


-Stötte på visdom hos en gammal tant/ Såg på TV om en elefant/ Skar mig på fingret på en papperskant/ Sen sjöng jag lite falskt/Jag lovar att det är sant (Bob Hund)


New York levererade igen! Oj vilken stad det är. Vi älskar varann på riktigt tror jag. 

Detta hann jag med:

Fem morronjoggar + lite styrka

Banbesiktning via buss (Guiden Oskar snackade historik och jag snackade löptips)

Utflykt till Brooklyn-Brooklyn bridge -lunch med 18 resenärer i Little Italy

Nummerlappsuthämtning + mässa

Hjälpa 50 anhöriga att se loppet live

Avslutningsbankett + efterfest

Shopping (Polo Ralph Lauren skjortor, 2Xu prylar, Leviskläder mm)

Don Henley konsert på Beacon Theatre

Massa sociala träffar med resenärer

Massor med skratt (Naprapat-Hasse, Peppe, Forselius, Szacke, Odd, Lodin, Patrik, Ida, Charlotte, Sanna, Fredrik, Magnus, Thomas, Björn, Lasse, Peter, Spiken, Lasse, Bella, Linda mfl)

Sköna frukostar på diners, massor av Starbucks kaffe och lemoncakes

Här ser ni tätgruppen vid 28 km (Stephen Biwott i orange, Skymd, vann på 2.10)

Malin laddar för Vintermaran men åkte på halsont i söndags. Nu blir det en kamp mot klockan. Hon har vilat sön-mån-tis och onsdag. Det kan vara positivt med lite extra vila efter hennes tuffa säsong. Jag hoppas hon får till ett bra lopp på lördag. Tre varv runt Djurgården och träningstider, tävlingar mm tyder på 2.53-2,56. Hoppas….

Nu skall jag ta tag i min egen träning ordentligt. Kroppen känns lite bättre efter blodtryckmedicineringen. Men jag känner mig lönnfet och tung. Skall försöka på en lite långsiktig Fatcamp. Har inte bestämt hur bara. Peppe förslog dålig kyckling och lavemang. Men Peppe är ju som han är. Träningsmässigt skall jag försöka med tre pass löpning, två pass crosstriner/cykel samt styrka och yoga varje vecka.

– Lars Lagerbäck var intervjuad i senaste Cafe Magazine. Jag gillar Lagerbäck och tycker det är roligt att han får uppmärksamhet på Island och övriga fotbollsvärlden. Han jobbar även åt UEFA med att åka runt i ett 30 tal länder och kvalitetssäkra tränarutbildningar. På frågan om vad han tycker om Erik Hamréns uttryck ”Shining” så svarade han: -” Han säger shining. Jag kallar det verkningsgrad”!


Eden Hazard i Chelsea tyckte Zlatan var dålig på franska och erbjöd honom franska-lektioner via twitter. Då svarade Zlatan –” Då kan jag lära dig göra mål Mercurial style”

– Mikael Ekwalls 2.12 i Frankfurt kändes bra. Killen är ung och grymt dedikerad. Han har även bra folk runt omkring sig med Mats Erixson och Nic Bidou. Jag snackade med Szalkai om Ekwalls framtid, och vi var båda övertygade om att 2.10 är möjligt. Hoppas att även Musse kommer igång ordentligt.

– Jag hoppas ni sett programmet ”Heja Sverige” om Sveriges trupp till Special Olympics. Min absoluta favorit är judo killen Daniel. Jag kan inte sluta tänka på honom. Så himla genuin och äkta. Så mycket kärlek och empati. Hans sätt att prata om känslor är underbart. Otrolig kille. Skynda er och se. Finns på Svt play.

Jag kommer att vara fystränare åt Umeå IK i damallsvenskan nästa säsong. Efter 15 år i UIK och två år med Tyresö blev jag less. Men jag gillar den nga truppen och drivet som finns hos Maria Bergqvist, Tobba Nordström samt Jocke Blomqvist jobb med spelsystemet. Tillsammans med Johan Norberg och övriga ledare skall det bli skoj att testa denna superunga trupp. Jag hade träff med dem förra veckan och nu kör dom igång med program. Löpning, excentrisk styrka samt ”vanlig styrka”. Fotboll i december samt mera fys under jul och nyår. Vi skippar ballongerna, serpentinerna och kladdkakan. Men jag har lovat Lisa Lantz, Hjolman, Hurtig och lilla Hanna en Tacokväll.

Det var glädjande att jag fick en tjänst som förstelärare för två veckor sen. Skolverket har infört några sådana tjänster inom varje skolområde. Försteläraren skall jobba som vanligt med driva utvecklingen framåt lite mer aktivt. Min styrka är ledarskapet och elevkontakten. Detta skall jag fortsätta jobba ännu hårdare med, och även delge kollegerna min filosofi. Sen kan man tycka att det borde satsas ännu mer på lärarfortbildning och det är väl inte helt smärtfritt med förstelärar-systemet. Det var inte alla kolleger som jublade när jag fick tjänsten.

– Peppe hade ett coolt visitkort. Han är rätt cool själv också. 

Frank Zappa var en legend på många sätt. Här klippte han av en journalist som hade synpunkter på hans hår.

Hasse var grymt stolt över sin New York Rangers tröja. Han sov i den, han åt i den, han tränade i den och tillochmed gick på krogen i den. Gränsfall…

– Jag kommer bli tvungen att skära ner på mina coachåtaganden lite grann. För med 100% lärarjobb, fystränare åt Umeå IK, jobb åt Springtime samt Coach och skriva artiklar i Runner World blir det inte mycket tid över.

Jag såg en magisk konsert med Don Henley på anrika Beacon Theatre. Den gamle Eaglesmedlemmen hade 8 musiker och tre grymma kvinnliga sångeskor med sig på scenen. Han spelade låtar från senaste plattan,ett gäng Eagleslåtar samt gamla Don Henley låtar. Plus covers med Tears for fears, Screaming Jay hawkinks och Randy Newman. Extranumret var Boys of Summer. Tre timmar och tio minuter glädje.

– Jurgen Klopp coachar med känsla och inlevelse. Spelarna älskar honom redan. Vändningen mot Chelsea var viktig. Framtiden är ljus för Liverpool. 

– Bäst just nu enligt Danne Blom: Att Brad Arnold (sångare i 3 doors down) varit inne på hans profil och gett honom en like. Och att LG är tillbaka bland dom som älskar honom.

– Bäst just nu enligt LG: Mina fina vänner och New York


Senaste numret!

  • Redo för race!
  • Vårens skoguide. 21 nya modeller
  • Öka farten! Testa det här roliga passet
  • Baka egna energikakor. Gott, nyttigt och billigt
  • Därför springer du (förmodligen för snabbt)
  • Möt Hanna Lindholm
  • Nybörjarguide – kom igång med löpning
  • Gör smartare matval. Ät bättre och spara pengar
Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 164:e RW Blogginlägg


They pilling i the backseat/The´re generating steam heat/Pulsating to the backbeat/The Blitzkrieg Bop (Ramones)

(Jag skickar detta inlägg lite tidigare pga av New York resan. Jag tar inte med nån dator och skriver ett kortare inlägg redan idag)


Snart dags för New York som ledare. Jag och Naprapat-Hasse tar ansvar för Belleclaire hotel. Morronjoggar, banbesiktning, utflykt till Brooklyn mm. Jag har en del adepter som skall springa också. Inköp av julklappar (2XU produkter och Ralph Lauren Skjortor)

Träningen rullar på. Jag testade Szalkais löpbandspass (10x 500 m backe med stegrad lutning.) Kul pass som jag körde två dar i rad. Ett pass 5 x 5 min samt två pass yoga. Sen började knät spöka igen.

Malin körde 123 km förra veckan med bland annat 12 x 3 min och 30 km i lördags. Denna vecka blir det 100 km med Canova 90 min (50 min i 4.30 + 40 min i 4.10) samt 20×400 m.Sista veckan innan Vinternaran blir det 70 km med 6 km snabbdistans som fartkontroll.

Alex&Sigge hade lite musiktema i sin podcast sist. Kolla in videon när Beyonce gör Halo och hyllar Michael Jackson. Otrolig kvinna. Hon fick allt! Även coolt att se Simon and Garfunkels konsert i Central Park 1981. Googla ”Sounds of Silence, Central Park -81”.

– Schyffert hade en utläggning om konstnärer som gått på konstfack. -”Har du examen från Konstfack så kan du dricka blåbärssoppa och bajsa på en canvas duk”!

– Mikael Ekwall 2.12.07 i Frankfurt!  Halvorna på 1.06.03 + 1.06.04. Han hade 2.11.30 i kroppen men tappade lite kring 35-38 km. Den killen kan absolut göra 2.10-2.11. Mats Erixson och Nic Bidou hjälper honom med träningen. Grattis Mikael!

Jag älskar mitt musikrum och min skivsamling. Jag hoppas Per Dahne kan fixa en Linn LP12 vinylspelare snart åt mig. Jag har spelat Deportees och Michael Monroe i veckan. Har kommit över en del fina vinyler på Burmans. Återkommer med bilder

– Jag skrev en artikel till Runners World nr 12 om fem roliga/effektiva löpbandspass. I nr 11 blir det två fina styrkeprogram med grymma bilder på Anna-Lena ”1000 burpees” Petterson som modell. Missa inte..

– Signaturen M frågade efter tips på att komma igång efter flera års vila. Bra fråga faktiskt. Många tar ju ett långt uppehåll runt småbarnstiden eller vid karriärväxling. Många lägger på sig 5-10 kg vilket gör att skaderisken ökar när man vill köra igång igen. Jag skall fundera på ett upplägg eller en artikel i ämnet.

Programserien ”Heja Sverige” är bland de bästa jag sett. 70 svenska idrottare skall på Special Olympics i Los Angeles. Med varierande handikapp och utvecklingstörningar. Jag älskar judokillen Daniel som mest av allt vill ha en tjej. Han är så fin och snäll. Jag vill vara hans kompis. Finns på SVT Play

– Eleverna har ett välbehövligt höstlov. Hoppas dom inte vänder på dygnet och slöar ihop fullständigt. Jag har upplevt det vid flera tillfällen. Framförallt jullovet brukar vara tre veckor som sänker formen. Åk 7 har ett Må-bra projekt där dom skall ändra på en ovan under två veckor och se vad som händer. Det kan vara att äta en bra frukost, lägga sig tidigare på kvällarna eller ta två veckors godisupphåll. Åk 9 skall göra ett eget träningsprogram och följa det under två veckor. Fälja upp med en utvärdering och analys hur förbättringen blev.

Löpteknik eller inte? Så här ser min bild ut från löparföreläsningen. Naprapat-Hasse får ”representera fel”. Dålig hållning, sittande steg, uppdragna axlar mm.

– Bäst just nu enligt Danne Blom: Han har inte hunnit rapportera nåt ämne. Men jag gissar på IN Flames, Budo och Sofies leende

Bäst just nu enligt LG: Livet och kroppenLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 163:e RW Blogginlägg


– But if you wait around a while/I´ll make you fall for me/I promise,i promise you i will (Sturgill Simpson)


– Det var kul att träffa Sandra Eriksson på riktigt. Vi körde 30 x 1 min på crosstrainer. Avslutade med 3 x 1 min mage i Trx. Hon krossade mig med ett flin! Jag orkade ”liggande löpsteget” i 50-40-40 sek. Hon körde 60-60-60 sek. Men dagen efter hade hon grym träningsvärk. Det hade inte jag. Hon skulle ha en finsk tjejhelg i Umeå. Fredagkvällen firade hon med surdegsbröd och kranvatten.

– Offsides podcast har ofta sköna anekdoter. Bland annat om den Holländske tränaren Co Adriaanse som tränade Ajax när Zlatan var där mm. Efter en förlust blev han förbannad och sa åt spelarna att sätta sig i sina bilar. Dom åkte ut 13 km utanför stan. Där samlade han in bilnycklarna och lät dem springa hem. Medan han åkte bakom med sin bil. Tillbaka på arenan fick dom tillbaka sina bilnycklar och sprang tillbaka och hämtade dem igen!

Träningen flyter på. Veckan har bestått av: 3 pass löpning (5×5 min med 1 min vila) plus 1 passcrosstrainer, 2 pass yoga och styrka. Nu kan jag utan problem köra morronjogg med resenärerna när vi åker till New York nästa vecka.

– Jag köpte lite vinyler av en lärarstudent som behövde pengar. En ganska bra laddning.Sturgill Simpson var den största överraskningen. Låten ”The Promise” kan vara det vackraste jag hört i höst.

– Torbjörn Isacsson fick sparken av fotbollslaget IF Hakarpspojkarna för att han var för snäll? Han ledde dem till serieseger i div 3 och dom vann cupen i Jönköping. Ordföranden sa i tidningen: -” Torbjörn kommer lämna oss. Han har många goda sidor. Kanske FÖR många goda sidor”!  Undrar om Mourinho eller Van Gaal får sparken nån gång för att dom är för snäll?

Malin är inne på vecka 2 inför Vintermaran 7 nov. Förra veckan blev det 160 km + 2 styrkepass. I lördags körde hon 22 km på morronen (innan frukost) och 12 km på eftermiddan.  Denna vecka ca 120 km varav 1 pass 3 x 5 km (20.40-20.00-19.10) och ett pass med 12 x 3 min. Sen trappar vi ned till 90 km och 70 km sista veckan.

Peppe blev ju sist i Fatcamp förra veckan. Men efter några långpass och vattenlevemang är han på banan igen. I New York skall vi på en kanon restaurang som serverar de bästa köttbitarna med pommes frites. Sen tar jag med honom på Macys och klär upp honom. Jag blir galen på hans Dressman-skjortor och Ulltröjor.

– Det finns en förening för de som lider av tankspriddhet. Dom har över tusen medlemmar. Dom har en särkild dag som heter ”De sura degarnas dag”. Några exempel på vad medlemmarna gjort i sin tankspriddhet. ”Kvinnan som ställde lunchboxen på Tv:n. Hon glömde lunchlådan hemma och tog med Tv.n på jobbet istället” eller han som råkade äta upp sin hunds mediciner?

Den gamle RW medarbetaren Jojje Borsén har startat ett företag som heter VitaminManager. Där man svarar på ett formulär om träningsdos mm och får en skräddarsydd vitamindos med förklarande text och portionsförpackad dagsdos. Snyggt och praktiskt.

Jurgen Klopps första match som tränare för Liverpool blev klart godkänd. Oj vad dom pressade och sprang. Tyvärr är skadeläget uselt med 9 spelare på skadelistan. På söndag kommer Southampton få det jobbigt. Klopp coachar aktivt och skapar bra relationer med spelarna. När man frågar viktiga egenskaper hos tränare/ledare så framkommer ofta orden: Tydlighet-skapa relation-rättvis-yrkeskunskaper högst. Klopp har allt.

– Så mycket bättre började bra med Niklas Strömstedt som huvudperson. Han har en bra låtskatt att välja på. Miriam Bryant och Ison& Fille var sköna. Och jag ser framemot när Kleerup kommer igång. Och jäklar vad elegant Sven-Bertil Taube är (81 år)

– Nya ordspråk 2015: 

Det man inte vet, har man ingen aning om

Den som tar, han har

Gammal kärlek,kostar alltid

– När jag var militär så hade vi en utmaning som hette ”Atlet-officer”. Man skulle springa 10 km och köra bänkpress samt chins. Varje minut man sprang milen på tog man gånger 5. Sen drog man bort varje kg i bänkpress och varje chins räknades som 2. T.ex sprang du milen på 40 min x 5 = 200 p. Du tar 75 kg i bänk = 125 p kvar och 10 chins = 105 p kvar. Om jag inte mins fel så krävdes det under 100 poäng för att få Atletofficermärke och en snygg overall. Stina från Örebro föreslog att jag skulle komma på en ny variant på detta. Jag döper den till ”Stark&Snabb” Jag tänkte 5 km löpning + situps 1 min +pushups 1 min som grenar. Varje min på löpningen x 5. Varje situps + pushups x 1. Springer du på 25 min x 5= 125 p. Sen gör du 30 situps och 30 pushups = 60 p. Summan blir 125-60 = 65 p. Gränserna blir 100 p = brons, 50 p = silver och 25 p = guld. Har ni andra förslag?

– Bäst just nu enligt Danne Blom: Att hans dotter lärde sig simma och en konsert i helgen

– Bäst just nu enligt LG: Nya roliga utmaningar + Sturgil Simpson


Antal kommentarer: 1

Johan Renström

Vi fick stryk i den finnkampen:)Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 162:e RW Blogginlägg


– Whats the difference between you and me? (Dr Dre)


Vi hade en fantastisk helg i Berlin när Asics Go ru it hade avslutning. Jonas och Camilla styrde upp logistik och mat helt perfekt. Vi hade tid att prata och umgås i gruppen. Och deltog i ett härligt 10 km lopp. Ca 7000 deltagare. Herrklassen med 12 man under 30 min och en vinnartid på 27.50 ! (Joseph Kepsegei Uganda) Paul Koech blev 6:a på 28.25. Täten passerade 5 km på 14.21 och gjorde 13.29 på den andra visserligen mycket lättlöpta halvan. Men hallå?  Damklassen vanns av Gladys Chesire, Kenya på 30.41. Helt otroliga tider.

Malin sprang Umemarans halvmara efter sin lårskada på Lidingöloppet. Och öppnade första 4.5 km i 3.45 fart!? Det höll givetvis inte, men hon fullföljde starkt och vann på 1.23.22. Och vann Västerbottens GP för 3:e året i rad. Nu blir det en mängdperiod inför Vintermaran.

Mina Asics-adepter levererade som vanligt igen. Vad sägs om: Anders Larvia 37.04, Josefine 37.16,  Frida 38.04, Sanna 43.50 och Marcus 44.00 (höftproblem). Tre personliga rekord. Det är roligt att se hur dom utvecklats och hittat rutiner för tävlingsförberdelser och laddning. Det blir sorgligt att skiljas från detta fina gäng.

Ernst Kirschsteiger släpper en bok där han utvecklar sin livsfilosofi. ”lyckan i det lilla” heter den. Suck…

Idag kommer Sandra Eriksson till Umeå för privata ärenden. Men vi hinner med ett crosstrainerpass och lite snack om livet. Kan ni fatta att hon gjort 9.24 på 3000 m hinder! Hon har en väldigt underhållande blogg. 

– Det finns dock en del att jobba med vad gäller Asics-gänget. Josefine vägrade värma upp om hon inte fick ha sin handväska på ryggen?  Marcus värmer aldrig upp i långbyxor. ” Jag kommer snabbare till start om jag slipper ta av dom” ? Anders har karaktär som Boston-stryparen. Han var tvungen att sätta i sig två chokladmuffins på frukosten. ” Bara för att dom låg där” . Suck…

Jurgen Klopp gör debut som Liverpool-tränare imorgon mot Tottenham borta. Jag är sååå exalterad och glad. Här kommer några fina Kloppcitat:

1. ”Dortmund har pil och båge. Bayern Munchen har raketgevär. Är vi duktiga så hittar vi målet ändå. Även Robin Hood lyckades”

På frågan om likheter med Alex Fergusson (Man U gamle coach):

2. ”Alex Fergusson dricker te kl 4 varje dag. Och ingen utanför England fattar varför. Ni kör på fel sida vägen. Fergusson gillar rödvin. Jag dricker öl”

Min egen träning har börjat fungera bättre. Förra veckan sprang jag 4 pass. lugn distans (6.00 min/km) samt tre pass med 5 x 5 min (4.45 fart). Skönt att bli trött och flåsig. Det är fortfarande katastrof men nu tränar jag i all afall. Hann även med ett pass yoga och två lätta styrkepass. Min nya Levis-skjorta av ekologisk bomull sitter bra igen. Jag har inte stått naken framför spegeln på länge, men det kommer.

– Det var ett skönt reportage om fotbollspelaren/pokerproffset Hasse Eskilsson i nya Offside. Nu åker han världen runt med ryggsäck och kortbyxor och ser fotboll samt ”samlar” på arenor. Han bor billigt och äter skinka och bröd på en parkbänk för att hålla nere kostnaderna. Hans favoritland på slutet vad gäller stämning och arenor är Polen!? 

I Offside podden tog dom upp en rolig anekdot som Eskilsson beräättat. Han hade en lagkompis i IFK Norrköping (Lennart Wiedenstolpe) som alltid skulle vara värst. Hade nån varit i Thailand 4 ggr, så hade Lennart varit där 8 ggr mm. Spelarna diskuterade vid vilken ålder dom gjort sexdebut. Nån sa 15 år, då klippte Lennart till med 12.5 år. Då sa en annan spelare att ”jag var bara 12 år när jag gjorde debut”. Då kontrade Lennart med 9.5 år!!. Men du sa nyss 12.5 år sa lagkompisarna. Hur kan du ändra dig?. ”Jag trodde ni menade den ålder man hade regelbunden sex, sa Lennart!”

– Fatcamp-utmaningen är avgjord. Patrik Yderberg (Springtimes VD) vann på 11 kg. Patrik Alwin (nygift, bildskön, gammal målvakt) blev tvåa med 10.5 kg. Trea kom Runners Worlds VD Hasse Lodin på 7.3 kg. Sist kom Peppe Lindholm. Han gick upp 2.1 kg?? Nu har man sett Peppe äta rå kyckling och gräva i containers runt Järvsö på jakt efter magsjukan från helvetet.

Inga nya vinyler denna vecka. Men jag har lyssnat massor på Frida Selander och Deportees nya. Jag börjar även komma in i Beach House plattan. 

– Bäst just nu enligt Danne Blom: Finns bara en sak just nu/sambon Sofie. (stort Danne)

– Bäst just nu enligt LG: Att hälsan blir bättre och att framtiden ser ljus utAntal kommentarer: 1

Anders Forselius

Grym blogg! Ses snart.Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 161:e RW Blogginlägg


-Jesus as a girl/God as a woman/I know you are/Love (Frida Selander)


Kroppen börjar vakna efter 5 veckor i uselhet! Träningen har bestått av 4 pass löpning(30-40 min) med 5×5 min i flåstempo med 1 min ståvila. Plus lite crosstrainer och styrka. Blivit svettig 5 ggr denna vecka. Länge sen nu…. Blodtrycket har gått från 110-95-90 i undertryck. Imorgon nya prover och sen skall Dr Eriksson ge mig hoppet tillbaka.

Hörlurstesten slutfördes i veckan. Modellen Run Free Pro (Bluetooth) 1000:-  Ljudkvalitet 9, Passform 8, Slitage/hållbarhet 9. En mycket bra in ear lur som har en stadig sladd och välfungerande bluetooth. Åtta timmar på en laddning. En favorit!

– Referenshörlur nr 2 RHA 500:-. Ljudkvalitet 9, Passform 8, slitage/hållbarhet 8. En bra in earlur för priset med bra ljud. Lång sladd med tygöverdrag. Handfree mm. Fick laborera med propparna för att få bra passform

Testvinnare: Två lurar från Souls Electronics. Modellen Transform(förra inlägget) och Run Free Pro (detta inlägg). Det finns inga genvägar till det perfekta ljudet som Farbror Barbro sa i Nilecity.

I helgen åker jag till Berlin med Asics Go Run it gänget. Vår sista aktivitet efter 31 veckors träning-samvaro. Dom skall springa Berlin 10 km. Ett snabbt stadslopp som kan utmynna i några personliga rekord kanske. Formen är bra hos samtliga. Markus har en förkylning som stör men hinner nog bli frisk. Sanna, Frida och Josefine kör på enligt planen. Och vår vän ”tjurskalliga Larvia” har efter en veckas helvila fått ordning på vader och knän. Dom har ju tävlat flitigt hela säsongen. Där tjejerna planerat sin säsong bättre än killarna. Markus sprang ju tre Ultralopp + Stockholm maraton inom 9 veckor! Och Anders har sprungit tre maror, två halvmaror, Ultravasan + ett antal millopp. Och däremellan haft problem med löparknä. Men jag hoppas dom lärt sig hur man kan planera sin träning och fått verktyg och roliga pass inför framtiden. Vi skall ha skoj och umgås, shoppa, tävla, käka burgare och kramas. Kanske lite ballonger, serpentiner och kladdkaka också.

Michelle Obama fick frågan vad hon saknat under tiden som ”First Lady”. Jag saknar att kunna öppna fönstret i mitt hem”. Det var hårda regler i Vita huset med vädring och fönsteröppning.

– Jag blev intervjuad i Västerbottensnytt i veckan om mobbning i samband med idrottslektioner. Organisationen Friends har en kampanj att belysa problemen kring dusch/omklädningsrummen i gympasalen.På Bräntbergsskolan har vi löst det så att det är bås med duschdraperier. Jag tvingar inga elever att duscha. Men påtalar hygienaspekten givetvis. Duschprocenten bedömer jag till åk 7 = 50% , åk 8 = 70% och åk 9 = 90%. Jag fick lite kommentarer av vänner när jag sa. ” Vissa tycker nog det är extra känsligt när dom börjar få hår, här och där”


Jurgen Klopp till Liverpool FC ! Det känns spännande med en ny tränare som gjort succe i Dortmund. Han kör ”Gegenpressing” (som Erik Niva skrev en grym artikel om) Dom kör hög press hela tiden och anfaller med 8 man. Han bygger upp lagkänslan och får alla att jobba ihop. Dessutom vill han att supportrarna skall känna sig delaktiga. När Dortmund vunnit så tog han ofta med sig spelarna på den lokala puben får några öl med supportrarna.

– Idag vann mina elever på Bräntbergskolan Guld i skol DM i fotboll. Vi har haft svårt att få spelet att fungera tidigare och varit ojämna. Men idag spelade vi bra i 80% av tiden. Jag kunde också ge speltid åt 24 olika spelare. Bra uppträdande och mycket glädje.

– Malin är återställd efter lårskadan vid Lidingöloppet. Hon skall springa en halvmara i helgen i samband med Ume-maran. Hon har kunnat köra distans och ett tröskelpass på 20 + 15 + 10 min (3.55-3.50-3.45 min/km) Jag tror hon gör 1.20.42 i bra väder. Nästa vecka börjar hennes 4 veckors-uppbyggnad mot Vintermaran. Spännade att se vad hon kan göra ? 2.55 kanske?

Jag skall hjälpa Emelie Forsberg (världens bästa och coolaste traillöpare) med ett litet projekt inför nästa år. Hon har ett skönt förhållningsätt till träning. Gå in på hennes blogg och kolla.

– Frida Selander har släppt en mycket stark platta i dagarna. Jag var på en release-spelning på Burmans igår. Plattan heter ”I hear sunshine”. Kan vara höstens soundtrack. Sen fick jag ett bra tips av Runners Worlds chefredaktör Stefan Larsén. Han tipsade om gruppen Algiers. Dom spelar en indieblandning av blues, gospel och industrirock. Kolla upp.

Att Marta är en stjärna har jag vetat länge. Jag har varit fystränare åt henne i 8-9 år i omgångar. När Real Madrid spelade mot Malmö i Champions League förra veckan, kom Ronaldo och Marcelo fram och snackade med henne som bästa polare. Hon har varit etta eller tvåa i världen de senaste 10 åren. Hon håller några år till om hon får vara hel. Respekt Marta!

Min kompis David Lenneman var i Umeå förra helgen på Bröllop. Han chansade och gick förbi skivaffären Burmans för att se om jag var där. Och mycket riktigt så hade Ume bandet ”Hjärtkniparen” en spelning inne i affären så vi kunde kramas och snacka om livet. Jag fick även träffa hans trevliga fru. David skall springa New York men är skadad. Han genomför all träning på cykel nu. Sitter och skakar med 2.5 timmes pass i sin källare? Kolla hans blogg justcantrunenough.com

Bäst just nu enligt Danne Blom: Rörlighetsträning och min egna äppelpaj

– Bäst just nu enligt LG: Träffa Asics-gänget i Berlin och min nya BLK DNM t-shirtLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 160:e RW Blogginlägg


– Dom säger jag skiter i allt/Men det skiter jag i (Magnus Uggla)


– Malin åkte på säsongens första motgång på Lidingöloppet. I en utförsbacke vid 14 km högg det till baklåret och hon tvingades stanna. Provade att jogga men förgäves. En sträckning/kramp motsv. Hon gick till Grönsta och var givetvis förtvivlad. Hon hade tränat bra inför loppet och startat lugnt och fint första milen. Nu hoppas hon på halvmaran den 11 okt i Umeå och Vintermaran 7 nov. Men vi får se hur länge det sitter i.

Återbesök hos Dr Eriksson nästa vecka med nya prover och justering av medicin. Denna vecka har varit lite bättre med andning och rörelse. Tyvärr har huvudvärken varit mer påtaglig. Men några lättare löppass, cykel och crosstrainer ha det blivit. Jag har varit svettig 5 dar av 7. Snart så…..

Patrik Sjöberg satt på en restaurang i Göteborg för att antal år sen. Vid bordet bredvid satt popbandet INXS (om ni minns dom. Sångaren Michael Hutchence dog 1997 under konstiga omständigheter på sitt hotellrum. Hängning eller sexlekar spekuleras det om) Då råkade Hutchences flickvän spilla lite vin på Sjöberg som blev förbannad och började bråka. Det slutade med att vakterna slängde ut Sjöberg. När Patrik Sjöberg lämnade restaurangen vände han sig till INXS gänget och sa: ” Om mina polare varit med mig här. Då hade INXS varit ett instrumental-band just nu”!

– Jag har testat tre av sex modeller av hörlurar denna vecka. Referensmodellen från Sennheizer och två Soul Electronics. Jag har tränat med dem vid två tillfällen och bedömt: Ljudkvalitet, passform och förmodat slitage/hållbarhet.

Sennheizer: 500:- Ljudkvalitet 8, Passform 8, Slitage/hållbarhet 7. En bra In-earlur som referens. Sitter bra i örat, låter bra och har en mjuk sladd. Ingen handsfree motsv

Soul Electronics Transform: 900:- Ljudkvalitet 10, passform 8, slitage/hållbarhet 8. Den första over-head luren jag tränat med.Ljudmässigt helt outstanding. Grymt bra ljud både musik och podcast.Den sitter bra på huvudet och är lätt. Men det känns fortfarande lite konstigt att ha den på huvudet. Öronkuddarna blir blöta av svett men är tvättbara. Bra handsfree kontroll.

– Soul Electronics Pulse: 400:- Ljudkvalitet 8, Passform 10, slitage/hållbarhet 8. Denna In-ear lur satt som ett smäck i örat. Riktigt bra ljudkvalitet, dock lite vassa s-ljud. Jag hade lite sprakljud i kontakten när sladden rörde sig. Men passformen och ljudet är kanon till det priset.

Artisten Anna Ternheim var gäst i Värvet i veckan. Hon läste boken Born to Run och blev sugen på löpning. Hon började springa regelbundet och kände att det var hennes grej. Men sen började hon laborera med tunna skor/barfotamodeller och blev skadad. Hon går långa sträckor nu (hiking). Boken var en inspirationskälla för många och skoteknologin har gått mot smidigare och lätta skor. Men visst är barfota-trenden över nu va?

Jag hade sex adepter på Lidingöloppet och två stycken i Berlin. Det var blandad kvalite med alltifrån personliga rekord till skadekänningar. Nu återstår Berlin 10 km med Asics Go Run it gänget nästa helg. Sen skiljs våra vägar åt. Känns lite sorgligt men dom har lärt sig en del och utvecklats. Flera av dom är nog rätt självgående snart. Några adepter har New York maraton eller Vintermaran kvar.

Jag har gjort två olika styrkeprogram till RW nr 11. Ett program med cirkelträning för löpare. Tio övningar som du kör 2-3 varv. Och ett program med styrka för löpare på gym. Där har jag delat upp i benövningar, bålövningar och överkroppsövningar. I början lätta vikter och många repetitioner. Efterhand ökas vikten och repetitionerna blir färre.

Jag har kört en del yoga på slutet för min rörlighet och mitt knä. I Umeå har vi en av Sveriges bästa yoga-instruktörer i Maria Olofsson (miamoves på Instagram) Hon har haft några pass med höftöppnare som varit guld. I Järvsö bor hon som ”uppfann Yogan”, Cecilia Gustavsson (holistictraining på Instagram) Hon tyckte att jag var en sån fin förebild att hon skickade en ”Yogarunner” t-shirt åt mig. Lena fick ”Roots&Wings” från hennes egna kollektion. 

– Idag hade vi Skol SM i fotboll med mina elever på Bräntbergskolan. Tyvärr förlorade både killarna och tjejerna båda sina matcher. Vi mötte lag som var lite bättre än oss just idag. Jag är nöjd med 70% av speltiden men i delar av matchen slarvar vi och åker på enkla mål i arslet. Jag kunde dock ge speltid till 22 tjejer och 23 killar. Vilket känns bra och kan ge erfarenhet i framtiden. Nu bryter jag ihop några timmar och sen älskar jag dom alla igen.

– Erik Niva skrev en fantastisk krönika om Dortmunds nya tränare Thomas Tuchel. Han har inlett säsongen med 12 segrar på 13 matcher. Krönikan heter ”Rulebreaker” och finns i Aftonbladet. (jag vet fortfarande inte hur man skriver länkar) Han arbetar med problemlösning och spelövningar på liten yta där han klockar hur snabbt dom kommer till avslut. Backen Mats Hummels har en tendens till att reflexmässigt hålla fast motsåndarna. Då tvingade Tuchel honom att hålla två kuber i händerna under övningen så att han inte skulle kunna hålla fast motståndaren.

När vi flyttade hem till Umeå från Stockholm så bodde jag själv en månad i ett tomt hus. (flyttbilen skulle komma när Lena sålt vår lägenhet i Liljeholmen) Jag hade ingen dammsugare eller liknande. Då köpte jag en magisk mopp som på nåt sätt suger åt sig damm. I helgen testade jag den och städade kök, hall och sovrum på 2 min och 35 sek. Lysande! Jag hittade också bilder på mitt kylskåp och mitt nybonade golv.( jag bonade golvet 7 ggr på två veckor. Kolla glansen. Jag kunde äta på golvet, så rent var det.

– Veckans vinyler: The Connection, Robert Forster (Go Betweens) Delta Cross Band och nya Beach House

:

– Bäst just nu enligt Danne Blom: Att slippa åka tåg på en vecka. Och kaloririka efterrätter

– Bäst just nu enligt LG: Musik, yoga och drömmen om ett snabbt millopp igenLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*