Blogg

Mitt 162:e RW Blogginlägg


– Whats the difference between you and me? (Dr Dre)


Vi hade en fantastisk helg i Berlin när Asics Go ru it hade avslutning. Jonas och Camilla styrde upp logistik och mat helt perfekt. Vi hade tid att prata och umgås i gruppen. Och deltog i ett härligt 10 km lopp. Ca 7000 deltagare. Herrklassen med 12 man under 30 min och en vinnartid på 27.50 ! (Joseph Kepsegei Uganda) Paul Koech blev 6:a på 28.25. Täten passerade 5 km på 14.21 och gjorde 13.29 på den andra visserligen mycket lättlöpta halvan. Men hallå?  Damklassen vanns av Gladys Chesire, Kenya på 30.41. Helt otroliga tider.

Malin sprang Umemarans halvmara efter sin lårskada på Lidingöloppet. Och öppnade första 4.5 km i 3.45 fart!? Det höll givetvis inte, men hon fullföljde starkt och vann på 1.23.22. Och vann Västerbottens GP för 3:e året i rad. Nu blir det en mängdperiod inför Vintermaran.

Mina Asics-adepter levererade som vanligt igen. Vad sägs om: Anders Larvia 37.04, Josefine 37.16,  Frida 38.04, Sanna 43.50 och Marcus 44.00 (höftproblem). Tre personliga rekord. Det är roligt att se hur dom utvecklats och hittat rutiner för tävlingsförberdelser och laddning. Det blir sorgligt att skiljas från detta fina gäng.

Ernst Kirschsteiger släpper en bok där han utvecklar sin livsfilosofi. ”lyckan i det lilla” heter den. Suck…

Idag kommer Sandra Eriksson till Umeå för privata ärenden. Men vi hinner med ett crosstrainerpass och lite snack om livet. Kan ni fatta att hon gjort 9.24 på 3000 m hinder! Hon har en väldigt underhållande blogg. 

– Det finns dock en del att jobba med vad gäller Asics-gänget. Josefine vägrade värma upp om hon inte fick ha sin handväska på ryggen?  Marcus värmer aldrig upp i långbyxor. ” Jag kommer snabbare till start om jag slipper ta av dom” ? Anders har karaktär som Boston-stryparen. Han var tvungen att sätta i sig två chokladmuffins på frukosten. ” Bara för att dom låg där” . Suck…

Jurgen Klopp gör debut som Liverpool-tränare imorgon mot Tottenham borta. Jag är sååå exalterad och glad. Här kommer några fina Kloppcitat:

1. ”Dortmund har pil och båge. Bayern Munchen har raketgevär. Är vi duktiga så hittar vi målet ändå. Även Robin Hood lyckades”

På frågan om likheter med Alex Fergusson (Man U gamle coach):

2. ”Alex Fergusson dricker te kl 4 varje dag. Och ingen utanför England fattar varför. Ni kör på fel sida vägen. Fergusson gillar rödvin. Jag dricker öl”

Min egen träning har börjat fungera bättre. Förra veckan sprang jag 4 pass. lugn distans (6.00 min/km) samt tre pass med 5 x 5 min (4.45 fart). Skönt att bli trött och flåsig. Det är fortfarande katastrof men nu tränar jag i all afall. Hann även med ett pass yoga och två lätta styrkepass. Min nya Levis-skjorta av ekologisk bomull sitter bra igen. Jag har inte stått naken framför spegeln på länge, men det kommer.

– Det var ett skönt reportage om fotbollspelaren/pokerproffset Hasse Eskilsson i nya Offside. Nu åker han världen runt med ryggsäck och kortbyxor och ser fotboll samt ”samlar” på arenor. Han bor billigt och äter skinka och bröd på en parkbänk för att hålla nere kostnaderna. Hans favoritland på slutet vad gäller stämning och arenor är Polen!? 

I Offside podden tog dom upp en rolig anekdot som Eskilsson beräättat. Han hade en lagkompis i IFK Norrköping (Lennart Wiedenstolpe) som alltid skulle vara värst. Hade nån varit i Thailand 4 ggr, så hade Lennart varit där 8 ggr mm. Spelarna diskuterade vid vilken ålder dom gjort sexdebut. Nån sa 15 år, då klippte Lennart till med 12.5 år. Då sa en annan spelare att ”jag var bara 12 år när jag gjorde debut”. Då kontrade Lennart med 9.5 år!!. Men du sa nyss 12.5 år sa lagkompisarna. Hur kan du ändra dig?. ”Jag trodde ni menade den ålder man hade regelbunden sex, sa Lennart!”

– Fatcamp-utmaningen är avgjord. Patrik Yderberg (Springtimes VD) vann på 11 kg. Patrik Alwin (nygift, bildskön, gammal målvakt) blev tvåa med 10.5 kg. Trea kom Runners Worlds VD Hasse Lodin på 7.3 kg. Sist kom Peppe Lindholm. Han gick upp 2.1 kg?? Nu har man sett Peppe äta rå kyckling och gräva i containers runt Järvsö på jakt efter magsjukan från helvetet.

Inga nya vinyler denna vecka. Men jag har lyssnat massor på Frida Selander och Deportees nya. Jag börjar även komma in i Beach House plattan. 

– Bäst just nu enligt Danne Blom: Finns bara en sak just nu/sambon Sofie. (stort Danne)

– Bäst just nu enligt LG: Att hälsan blir bättre och att framtiden ser ljus utNr 3 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Test! Vårens bästa löparskor. 23 nya modeller – hitta rätt sko för dig
  • Löpträningen som gav Guld  i skridsko-VM. Möt Nils Van Der Poel
  • Världens bästa träningspass
  • Kriget mot skavsåren – och hur vi kan vinna det
  • Därför skyddar löpning mot depression
  • 3 sätt att bli snabbare
Bli prenumerant
Antal kommentarer: 1

Anders Forselius

Grym blogg! Ses snart.Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Mitt 161:e RW Blogginlägg


-Jesus as a girl/God as a woman/I know you are/Love (Frida Selander)


Kroppen börjar vakna efter 5 veckor i uselhet! Träningen har bestått av 4 pass löpning(30-40 min) med 5×5 min i flåstempo med 1 min ståvila. Plus lite crosstrainer och styrka. Blivit svettig 5 ggr denna vecka. Länge sen nu…. Blodtrycket har gått från 110-95-90 i undertryck. Imorgon nya prover och sen skall Dr Eriksson ge mig hoppet tillbaka.

Hörlurstesten slutfördes i veckan. Modellen Run Free Pro (Bluetooth) 1000:-  Ljudkvalitet 9, Passform 8, Slitage/hållbarhet 9. En mycket bra in ear lur som har en stadig sladd och välfungerande bluetooth. Åtta timmar på en laddning. En favorit!

– Referenshörlur nr 2 RHA 500:-. Ljudkvalitet 9, Passform 8, slitage/hållbarhet 8. En bra in earlur för priset med bra ljud. Lång sladd med tygöverdrag. Handfree mm. Fick laborera med propparna för att få bra passform

Testvinnare: Två lurar från Souls Electronics. Modellen Transform(förra inlägget) och Run Free Pro (detta inlägg). Det finns inga genvägar till det perfekta ljudet som Farbror Barbro sa i Nilecity.

I helgen åker jag till Berlin med Asics Go Run it gänget. Vår sista aktivitet efter 31 veckors träning-samvaro. Dom skall springa Berlin 10 km. Ett snabbt stadslopp som kan utmynna i några personliga rekord kanske. Formen är bra hos samtliga. Markus har en förkylning som stör men hinner nog bli frisk. Sanna, Frida och Josefine kör på enligt planen. Och vår vän ”tjurskalliga Larvia” har efter en veckas helvila fått ordning på vader och knän. Dom har ju tävlat flitigt hela säsongen. Där tjejerna planerat sin säsong bättre än killarna. Markus sprang ju tre Ultralopp + Stockholm maraton inom 9 veckor! Och Anders har sprungit tre maror, två halvmaror, Ultravasan + ett antal millopp. Och däremellan haft problem med löparknä. Men jag hoppas dom lärt sig hur man kan planera sin träning och fått verktyg och roliga pass inför framtiden. Vi skall ha skoj och umgås, shoppa, tävla, käka burgare och kramas. Kanske lite ballonger, serpentiner och kladdkaka också.

Michelle Obama fick frågan vad hon saknat under tiden som ”First Lady”. Jag saknar att kunna öppna fönstret i mitt hem”. Det var hårda regler i Vita huset med vädring och fönsteröppning.

– Jag blev intervjuad i Västerbottensnytt i veckan om mobbning i samband med idrottslektioner. Organisationen Friends har en kampanj att belysa problemen kring dusch/omklädningsrummen i gympasalen.På Bräntbergsskolan har vi löst det så att det är bås med duschdraperier. Jag tvingar inga elever att duscha. Men påtalar hygienaspekten givetvis. Duschprocenten bedömer jag till åk 7 = 50% , åk 8 = 70% och åk 9 = 90%. Jag fick lite kommentarer av vänner när jag sa. ” Vissa tycker nog det är extra känsligt när dom börjar få hår, här och där”


Jurgen Klopp till Liverpool FC ! Det känns spännande med en ny tränare som gjort succe i Dortmund. Han kör ”Gegenpressing” (som Erik Niva skrev en grym artikel om) Dom kör hög press hela tiden och anfaller med 8 man. Han bygger upp lagkänslan och får alla att jobba ihop. Dessutom vill han att supportrarna skall känna sig delaktiga. När Dortmund vunnit så tog han ofta med sig spelarna på den lokala puben får några öl med supportrarna.

– Idag vann mina elever på Bräntbergskolan Guld i skol DM i fotboll. Vi har haft svårt att få spelet att fungera tidigare och varit ojämna. Men idag spelade vi bra i 80% av tiden. Jag kunde också ge speltid åt 24 olika spelare. Bra uppträdande och mycket glädje.

– Malin är återställd efter lårskadan vid Lidingöloppet. Hon skall springa en halvmara i helgen i samband med Ume-maran. Hon har kunnat köra distans och ett tröskelpass på 20 + 15 + 10 min (3.55-3.50-3.45 min/km) Jag tror hon gör 1.20.42 i bra väder. Nästa vecka börjar hennes 4 veckors-uppbyggnad mot Vintermaran. Spännade att se vad hon kan göra ? 2.55 kanske?

Jag skall hjälpa Emelie Forsberg (världens bästa och coolaste traillöpare) med ett litet projekt inför nästa år. Hon har ett skönt förhållningsätt till träning. Gå in på hennes blogg och kolla.

– Frida Selander har släppt en mycket stark platta i dagarna. Jag var på en release-spelning på Burmans igår. Plattan heter ”I hear sunshine”. Kan vara höstens soundtrack. Sen fick jag ett bra tips av Runners Worlds chefredaktör Stefan Larsén. Han tipsade om gruppen Algiers. Dom spelar en indieblandning av blues, gospel och industrirock. Kolla upp.

Att Marta är en stjärna har jag vetat länge. Jag har varit fystränare åt henne i 8-9 år i omgångar. När Real Madrid spelade mot Malmö i Champions League förra veckan, kom Ronaldo och Marcelo fram och snackade med henne som bästa polare. Hon har varit etta eller tvåa i världen de senaste 10 åren. Hon håller några år till om hon får vara hel. Respekt Marta!

Min kompis David Lenneman var i Umeå förra helgen på Bröllop. Han chansade och gick förbi skivaffären Burmans för att se om jag var där. Och mycket riktigt så hade Ume bandet ”Hjärtkniparen” en spelning inne i affären så vi kunde kramas och snacka om livet. Jag fick även träffa hans trevliga fru. David skall springa New York men är skadad. Han genomför all träning på cykel nu. Sitter och skakar med 2.5 timmes pass i sin källare? Kolla hans blogg justcantrunenough.com

Bäst just nu enligt Danne Blom: Rörlighetsträning och min egna äppelpaj

– Bäst just nu enligt LG: Träffa Asics-gänget i Berlin och min nya BLK DNM t-shirtLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Mitt 160:e RW Blogginlägg


– Dom säger jag skiter i allt/Men det skiter jag i (Magnus Uggla)


– Malin åkte på säsongens första motgång på Lidingöloppet. I en utförsbacke vid 14 km högg det till baklåret och hon tvingades stanna. Provade att jogga men förgäves. En sträckning/kramp motsv. Hon gick till Grönsta och var givetvis förtvivlad. Hon hade tränat bra inför loppet och startat lugnt och fint första milen. Nu hoppas hon på halvmaran den 11 okt i Umeå och Vintermaran 7 nov. Men vi får se hur länge det sitter i.

Återbesök hos Dr Eriksson nästa vecka med nya prover och justering av medicin. Denna vecka har varit lite bättre med andning och rörelse. Tyvärr har huvudvärken varit mer påtaglig. Men några lättare löppass, cykel och crosstrainer ha det blivit. Jag har varit svettig 5 dar av 7. Snart så…..

Patrik Sjöberg satt på en restaurang i Göteborg för att antal år sen. Vid bordet bredvid satt popbandet INXS (om ni minns dom. Sångaren Michael Hutchence dog 1997 under konstiga omständigheter på sitt hotellrum. Hängning eller sexlekar spekuleras det om) Då råkade Hutchences flickvän spilla lite vin på Sjöberg som blev förbannad och började bråka. Det slutade med att vakterna slängde ut Sjöberg. När Patrik Sjöberg lämnade restaurangen vände han sig till INXS gänget och sa: ” Om mina polare varit med mig här. Då hade INXS varit ett instrumental-band just nu”!

– Jag har testat tre av sex modeller av hörlurar denna vecka. Referensmodellen från Sennheizer och två Soul Electronics. Jag har tränat med dem vid två tillfällen och bedömt: Ljudkvalitet, passform och förmodat slitage/hållbarhet.

Sennheizer: 500:- Ljudkvalitet 8, Passform 8, Slitage/hållbarhet 7. En bra In-earlur som referens. Sitter bra i örat, låter bra och har en mjuk sladd. Ingen handsfree motsv

Soul Electronics Transform: 900:- Ljudkvalitet 10, passform 8, slitage/hållbarhet 8. Den första over-head luren jag tränat med.Ljudmässigt helt outstanding. Grymt bra ljud både musik och podcast.Den sitter bra på huvudet och är lätt. Men det känns fortfarande lite konstigt att ha den på huvudet. Öronkuddarna blir blöta av svett men är tvättbara. Bra handsfree kontroll.

– Soul Electronics Pulse: 400:- Ljudkvalitet 8, Passform 10, slitage/hållbarhet 8. Denna In-ear lur satt som ett smäck i örat. Riktigt bra ljudkvalitet, dock lite vassa s-ljud. Jag hade lite sprakljud i kontakten när sladden rörde sig. Men passformen och ljudet är kanon till det priset.

Artisten Anna Ternheim var gäst i Värvet i veckan. Hon läste boken Born to Run och blev sugen på löpning. Hon började springa regelbundet och kände att det var hennes grej. Men sen började hon laborera med tunna skor/barfotamodeller och blev skadad. Hon går långa sträckor nu (hiking). Boken var en inspirationskälla för många och skoteknologin har gått mot smidigare och lätta skor. Men visst är barfota-trenden över nu va?

Jag hade sex adepter på Lidingöloppet och två stycken i Berlin. Det var blandad kvalite med alltifrån personliga rekord till skadekänningar. Nu återstår Berlin 10 km med Asics Go Run it gänget nästa helg. Sen skiljs våra vägar åt. Känns lite sorgligt men dom har lärt sig en del och utvecklats. Flera av dom är nog rätt självgående snart. Några adepter har New York maraton eller Vintermaran kvar.

Jag har gjort två olika styrkeprogram till RW nr 11. Ett program med cirkelträning för löpare. Tio övningar som du kör 2-3 varv. Och ett program med styrka för löpare på gym. Där har jag delat upp i benövningar, bålövningar och överkroppsövningar. I början lätta vikter och många repetitioner. Efterhand ökas vikten och repetitionerna blir färre.

Jag har kört en del yoga på slutet för min rörlighet och mitt knä. I Umeå har vi en av Sveriges bästa yoga-instruktörer i Maria Olofsson (miamoves på Instagram) Hon har haft några pass med höftöppnare som varit guld. I Järvsö bor hon som ”uppfann Yogan”, Cecilia Gustavsson (holistictraining på Instagram) Hon tyckte att jag var en sån fin förebild att hon skickade en ”Yogarunner” t-shirt åt mig. Lena fick ”Roots&Wings” från hennes egna kollektion. 

– Idag hade vi Skol SM i fotboll med mina elever på Bräntbergskolan. Tyvärr förlorade både killarna och tjejerna båda sina matcher. Vi mötte lag som var lite bättre än oss just idag. Jag är nöjd med 70% av speltiden men i delar av matchen slarvar vi och åker på enkla mål i arslet. Jag kunde dock ge speltid till 22 tjejer och 23 killar. Vilket känns bra och kan ge erfarenhet i framtiden. Nu bryter jag ihop några timmar och sen älskar jag dom alla igen.

– Erik Niva skrev en fantastisk krönika om Dortmunds nya tränare Thomas Tuchel. Han har inlett säsongen med 12 segrar på 13 matcher. Krönikan heter ”Rulebreaker” och finns i Aftonbladet. (jag vet fortfarande inte hur man skriver länkar) Han arbetar med problemlösning och spelövningar på liten yta där han klockar hur snabbt dom kommer till avslut. Backen Mats Hummels har en tendens till att reflexmässigt hålla fast motsåndarna. Då tvingade Tuchel honom att hålla två kuber i händerna under övningen så att han inte skulle kunna hålla fast motståndaren.

När vi flyttade hem till Umeå från Stockholm så bodde jag själv en månad i ett tomt hus. (flyttbilen skulle komma när Lena sålt vår lägenhet i Liljeholmen) Jag hade ingen dammsugare eller liknande. Då köpte jag en magisk mopp som på nåt sätt suger åt sig damm. I helgen testade jag den och städade kök, hall och sovrum på 2 min och 35 sek. Lysande! Jag hittade också bilder på mitt kylskåp och mitt nybonade golv.( jag bonade golvet 7 ggr på två veckor. Kolla glansen. Jag kunde äta på golvet, så rent var det.

– Veckans vinyler: The Connection, Robert Forster (Go Betweens) Delta Cross Band och nya Beach House

:

– Bäst just nu enligt Danne Blom: Att slippa åka tåg på en vecka. Och kaloririka efterrätter

– Bäst just nu enligt LG: Musik, yoga och drömmen om ett snabbt millopp igenLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Mitt 159:e RW Blogginlägg


– Take me out tonight/Where thers´s music and people/Who are young and alive (The Smiths)


Kroppen blir INTE bättre och bättre. Tre veckor med medicinering och marginell förbättring. På en skala 1-12 där tolv var som jag kände mig i kroppen mellan 1984-1997. Och en etta är som om jag rökt 30 cigg sen jag var tolv år. Då är jag en 6:a idag.

– Visserligen har jag rört på mig i veckan. 3 pass lätt jogg 30-40 min, 1 pass cykel, 1 pass crosstrainer plus lite styrka för jeansen och skjortans passform.

Malin vann PRK 10000 m bana förra torsdagen i hällregn och blåst på 37.02. (18.43-18.19) Stabilt och bra vilket hennes träning inför Lidingöloppet indikerat också. Förra helgen blev det en terrängpass på 21 km lugnt, måndag Intervall 3 x 3-2-1 min , tisdag distans 40 min, ons Run Academy, Tors vila, fre lätt jogg + stegringar + rörlighet. Lördag: Lidingöloppets 30 km 2.07-2.10 ?

– I Offsides podcast får man höra många roliga anekdoter (Johan Arrenius och Anders Bengtsson) Bland annat när Winston Churchill blev skickad till en internatskola som 12 åring. Varje vecka skickade hans pappa en låda cigarrer och en flaska konjak till sin son?! Också en form av förebild och fostran. Det var inga 6-8 brödskivor om dan eller begränsning av datatid..

J-O Waldner skulle spela SM i bordtennis för några år sen. I kvartsfinalen skulle han möta en lovande och ambitiös 18 åring. Den unge spelaren var på plats i hagen i god tid med sin väska, racketar, bananer och dryck. Men ingen J-O Waldner dök upp. Några minuter innan matchstart kom J-O med ett racket i ena handen och en Mc Donaldspåse i den andra. Han satte sig lugnt ned och började äta ur burgaren och doppa stripsen i en burk med ketchup. Domaren gick fram til J-O och viskade ”nu måste du börja inbollningen så vi håller tidsprogrammet”. J-O reste sig upp och började slå några bollar med junioren fortfarande med burgaren i ena handen och racketen i den andra!

Helgens löpevent i Stockholm på Camp Pro blev väldigt lyckat. Trevliga deltagare, bra väder och fina lokaler. Danne Blom med fru överraskade mig genom att kört från Örebro för att delta. Nina och Annika som är några av mina adepter deltog också. Jag körde en föreläsning om allt som har med löpning att göra. Både för nybörjare och elit. Sen joggade vi ner till Tanto och körde löpteknik, avveckling av steget och backträning. Lotta Larsson fixade allt till 100% som vanligt.

Jag hann även med shopping (svindyr skaljacka samt retroskor och en Nudie Tshirt av ekologisk bomull) På kvällen blev det middag hos min son, hans fru Linn och hennes föräldrar. Trevligt som tusan. Söndagen inleddes med morronjogg och styrka på utegymmet i Tanto. Frukost på ett kafe i Hornstull. Därefter Lunch på Petters restaurang KÄK med Mattias och Linn. Sen blev det fika med broder Anders och Karolina där vi pratade om viktiga och vuxna saker. Kvällen skulle sen avslutas med middag på Kvarnen och U2 konsert på Globen…

Jag är glad för alla mina duktiga adepter som tränar och utvecklas jättebra. Men jag är också glad för all positiva kommentarer från Lennart, Staffan, David, Inger och Danne med flera. Det är viktigt för både mig och adepterna.

– Middan på Kvarnen gick bra. Min kompis Richard Larsson hade fixat restaurang och mycket bra biljetter till U2 på Globen. Men vi köade och köade i timmar. Fel på biljett scanningen sa tjejen i högtalarsystemet var 5:e minut. Till slut kom då beskedet att konserten var inställd pga en person med pistol tagit sig in på arenan. Trots massiv visitering av alla som släppts in så hittades varken pistol eller person? Det spekuleras att det var en polis som glömt lämna sitt vapen när han gick av sitt pass? Skitsnack säger jag.. Men vi skall kanske få igen pengarna i alla fall.

– Jag har skrivit en artikel till nästa Runners World att behålla motivationen under senhösten samt utvärdering av säsongen. Nu sitter jag och skissar på styrketräning för löpare till ytterligare nästa nummer. Jag har gjort ett program för gymmet och program som cirkelträning. Vi får se om vi kan publicera båda programmen i RW.

– I podden Retoririskt pratade dom om föreläsningar. Och Barbro Fällman som är en erkänd retoriker pratade om Power Point presentationer. Man skulle inte ha power points. Man skulle inte ha text. Man kunde ha några bilder. Man skulle prata fritt utan hjälpmedel. Oj… Jag gillar Power Points. Jag gillar text. Jag gillar bilder. Jag gillar att prata fritt. När jag pratar om träningsmodeller mm så är det svårt utan att blanda bilder och text. Vi får se…

– Jag tränar ofta till musik eller poddar. genom åren har jag testat massor av hörlurar. Min prio vid träning är: passform-ljudkvalitet-slitage. Min prio vid resa är: ljudkvalitet-passform-slitage. Nu skall jag få testa hörlurar från Soul electronics som har ett brett sortiment av både in-ear och over-head lurar som är lämpade för träning. Anders Forselius fick chansen först eftersom han är mest känd. Men eftersom han inte gillar musik utan prioriterar kvinnor-Ljusdal-Arsenal i den ordningen, så fick jag frågan av Jens Flensburg från  Soul Electronics. Jag återkommer när testen är klar.

– Nya Damlandslaget fick en bra start med två segrar. Lina Hurtig och Malin Diaz målskyttar. Seger, Jakobsson och Dahlqvist bäst på plan. Snart är Emma Berglund i toppform igen och Aslani finns att tillgå.

– Tack för deo-sticket Zlatan! Jag skickar ditt träningsprogram senare.

– Det blir kul att se hur det går på Lidingöloppet och Berlin Maraton i helgen. Min fru och Malin åker till Stockholm. Jag är hemma och kör ballonger,serpentiner och kladdkaka. På fredag är det avskedsfest på restaurangen ”Its only rockn roll” Men Conny Bloom och Kent Norberg från Sator som uppträder. Jag lutar mig coolt mot bardisken och försöker verka hemma. John Eden har ansat hår och polisonger och gästspelar på några låtar. Liverpool spelar i helgen. Blir Rodgers kvar vid förlust?

– Bäst just nu enligt Danne Blom: Att våga vila

– Bäst just nu enligt LG: Min vinylsamling och Sirwans kebabtallrik


Antal kommentarer: 2

Anders Forselius

L-G: Förlusten mot Chelsea svider lika mycket som hemorrojder stora som Mamma Scans köttbullar, men Arsenal kommer igen! Min lista ser annars ut så här: GIF Sundsvall – Östersund – Arsenal. Nästa år tar vi med oss Thomas Björnemark på Norrlandsderby mellan Giffarna och Östersund!


Anders Larvia

Tack å hej med Rodgers, in med Klopp eller Ancelotti. Nu!!Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Mitt 158:e RW Blogginlägg


Men jag hoppas att du vet att du var allt för mig/Jag var aldrig bra på livet/jag var aldrig riktigt där (Joel Alme)


Kroppen blir sakta bättre och bättre efter jag ätit blodtrycks och kolesterolmedicin i två veckor. Jag har sprungit 30-40 min vid några tillfällen. Jag har testat 10 st 45-15 intervaller i 4.10 fart. Jag har cyklat och kört styrka + ett pass yoga. Det blir nog bra till slut.

Malin laddar vidare mot Lidingö 30 km. Och kör efter ett 3 veckors schema med grabbarna i IFK Umeå. Träningen har varit så här:

Tis  Långbacke 10 x 2 min (progressivt) Ökning av farten vart 3:e lopp

Ons  Distans 60 min lugnt terräng

Tors Intervall 10 x 2 min progressivt.Vila 1 min. Ju fortare loppet går ju lugnare går vilan

Fre Vila

Lör  Långpass 21 km Terräng (6 varv på Gimo/ 5 backar per varv/30 backar)

Sön Distans 45 min

mån Lång intervall 4 x 3.2 km (3.55-3.45-3.40-3.35)  + yinyoga

tis  Distans 30 min

Ons Ledare för Run Academy 2 x 8 x 1 min

Tors (ikväll) Löparnas kväll 10000 m bana

Min bror Anders käkar semlor i septemper? Och kritiserar min musiksmak? Släkten är värst.

Patrik ”Bjärred” Andersson (den gamle landslagsbacken) var gäst hos Olof Lundh. Han berättade många anekdoter om sitt fotbollsliv. Bland annat när han var missnöjd över ett anbud från sin proffsklubb. När han fick se lönen och sina villkor sa han: ” If you pay peanuts, you get monkeys”

– Jag hade många adepter som sprang bra i Stockholm Halvmara förra helgen. Anders Larvia sprang på säkerhet på 1.25, Johan Korsvik persade med 2 min på 1.30. Per Dahne persade på 1.31, Marcus Hartman persade med 3 min på 1.32. Och Titti Svensson tog det som ett kontrollerat långpass på 1.44. Nu väntar Berlin 10 km för mina Asics Go run it adepter. Det kommer bli mycket trevligt med hela gänget. Undrar om dom hinner återhämta sig från Ultravasan och klipper till med personligt rekord på milen också. Den galne och tjurskallige Larvia skall springa Berlin Maraton också. 

– Jan Gradvall har skrivit en underbar bok som heter ”nyponbuskar, nyponbuskar, hela vägen nyponbuskar”. Där han samlar sina artiklar i bokform. Han skrev bland annat om Beatles. Där sju personer jobbat med att remastra alla deras låtar i mono. (gavs ut som box för 6-7 år sen) Där belyser han också hur skivbolagen grävde sin egen grav långt innan fildelningen kom.När CD skivan kom så försvann nästan vinylskivorna. Ända var CD skivan hälften så billig att tillverka. Men priset fördubblades mot vinylen. Dessutom slutade man med singlar ,vilket gjorde att man sjabblade bort den yngsta målgruppen. I och med att vinylskivan förvann, försvann också den fina reklampelare som LP påsen var. CDskivan stoppades i fickan eller i väskan. Nu är ju vinylen på stark frammarsch och folk har fattat glädjen med att hålla konvolutet i handen och läsa låttexterna. 

Björn Sunesson, en välkänd löparbloggare och pensionerad journalist från SVD skrev till mig och flagagade för sitt nästa äventyr. Han har sprungit massor av långa lopp/upplevelselopp. Bland annat Kust till kust i USA bägge hållen (510 mil på 95 dar). Kolla hans blogg inför nästa äventyr. Han har en imponerande meritlista! (Yngve Borgström är min gamle coach från militära landslaget. Han försöker nu få våra politiker i form som frikvårdsansvarig i riksdagshuset)

Springtimes VD Patrik Yderberg, Runners Worlds VD Hasse Lodin samt den nygifte Patrik Alwin har kört igång en ”Fat-Camp” utmanning i 6 veckor. Efter sommaren satt deras oäkta, billiga jeans lite taskigt. Dom väger sig varje vecka. Den som gått ner mest får 300 gram bonus. Vinnaren efter 6 veckor vinner ett fint pris. Vecka 1 gick Alwin ned 3.7 kg??? och vecka 2 vann Yderberg med 1.3 kg. Det pågår ett räv och rackarspel (vem kom på det uttrycket?) I måndags när Lodin kom till jobbet låg det 2 st 200 grams chokladkakor på hans skrivbord. (Alwin misstänks)

– Nu laddar jag för lördagens löpevent ” Allt du behöver veta om löpning på 100 min” som jag kör med Camp Pro (Hornstull/Tanto). Är du sugen, kontakta Lotta Larsson på Camp pro. Det retar säkert nån ”löpcoach” när jag använder den titeln. Men jag har 38 års löpträning, nästan 15000 mil och 750 tävlingar i kroppen. Dessutom har jag coachat/fystränat/tränat löpare, fotbollspelare mm i 30 år. Jag lovar att vara hyfsat ödmjuk, inte prata om 180 steg/min, inga recept på chiagröt och inga ballonger, serpentiner eller kladdkaka. Hasse Castergren få inte vara med. Han har fem fel.

Sköna vinyler hos Stefan i veckan. Jackie Greene (typ Tom Petty), Daniel Romano (typ Gram Parson), Libertines och Scientists. Och på söndag sitter jag på svindyr Vip-plats i Globen och kastar min pannlugg till U2. Kalle Svensson beskrev gitarristen Edge som en rockmusikens Szalkai. Cool och alltid mössa.

– Min topplista på podcasts:

1. Alex& Sigge

2. Värvet

3. Mats Olsson&Ekwall

4. Mammas nya kille

5. Retoriskt

6. Dill&Duva

7. House of Blossom

8. Maratonpodden (vissa avsnitt är kanon och vissa mindre bra)

På lördag blir det middag med min son, hans fru Linn och Linns föräldrar Pelle och Monika. Jag längtar nåt enormt efter sonen och vill träffa honom varje dag helst. Men livet är så ibland. Han kör mest styrka nu. Och ligger på ca 130 kg i bänk, 40 dips och 25 chins. Dessutom sprang han Belmanstafetten på 4.25 min/km. När mina barn bodde hemma hade vi en 3 kamp som bestod av: 1000 m löpning, bänkpress och chins. Varje sekund jag slog Mattias och Malin med var 5 kg i bänk och 2 chins. I början gjorde jag ca 2.55 på 1000 m och Mattias 3.02 (Då hade jag 7 sekunder= 35 kg i bänk eller 14 chins tillgodo) Malin hade en koefficient för tjej och ung. Men Mattias gjorde 110 i bänk och 20 chins, medans jag tog 75 kg och 12 chins. Efter några år fick jag stryk även på 1000 m loppet. Då la jag ned 3 kampen…

– Bäst just nu enligt Danne Blom: Att inte vara rädd att testa nya saker i livet!

– Bäst Just nu enligt LG: Mina elever på Bräntbergsskolan och blodtrycksmedicinen av Dr Eriksson


Antal kommentarer: 2

Johan Renström

Härligt att du är på bättringsvägen:) Jag prövade chiagröt häromdagen och det var ju riktigt gott.


Johan Renström

Mäh, jag som trodde det var nyttigt med chiagröt eller pudding vad det nu är. Det verkar ju populärt och dyrt så då måste det ju vara bra tänkte jag:)Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Mitt 157:e RW Blogginlägg


– Hey little girl/I wanna be your boyfriend/Sweet little girl/I wanna be your boyfriend/ Do you love me babe? (Ramones)


Ramones krånglade inte till det med kärleken. Jag undrar hur Paradise hotel gänget ser på äkta kärlek? Det som bekymrar mig är att många av mina elever följer det programmet slaviskt….

– Jag har fått medicin för mitt usla blodtryck och kolesterol. En aning förbättring. Jag har tränat lågintensivt med jogg, cykel och styrka i veckan. Kanske blir det bra snart.

– Malin sprang Umemilen i helgen. En lättlöpt 10 km bana i bra väder. Hon åkte på stryk för första gången på länge. Vann gjorde en duktig banlöpare från Vingarna (Sofie) på 36.48. Malin hade 37.00 (36.58 på min klocka) Det var ett bra lopp i jämn och hög fart. Min adept Anders Larvia sprang i mål på 39.05. Ej återhämtad från Ultravasan än. Men i tisdags skulle han köra en Canova-Distans 70 min (40 min i 4.30+30 min i 4.00) Då valde han att köra 19 km i 3.59 på torsdagen istället?!. Hur skall jag få honom att lyssna?

– Det har pågått en omröstning till Sveriges nationalfågel. Då gjorde grabbarna i podcasten ”alla mina kompisar” en kupp och uppmanade sina lyssnare att lägga alla röster på skatan. Det gjorde att skatan fick en massa kuppröster och blev tvåa efter koltrasten.

Södergård klippte till med 29.52 på 10000 m i Manchester och springer Finnkampen i helgen. Bra jobbat broder! Kanske blir det kräftkalas hos Uhrbom efteråt. Hoppas vi får några personrekord i helgen.

– Kolla på den 104 årige hipstern. Så här sa han om sin klädstil: ” Jag har alltid klätt mig så här när jag gick till jobbet. Eller när jag går och tränar. Jag vill bli glad när jag ser mig själv. Detta är en reflektion av mitt innersta jag”! Vilken underbar man. Och han är hundrafyra år!

Malin laddar nu för Lidingöloppets 30 km. så här laddar hon med Gabriel och Lars-Erik från IFK Umeås löpargäng:

mån Distans 75 min (terräng)

tis  Långbacke 10 x 2 min (Kallkällabacken där Assar Rönnlund byggde upp sin fysik). dom stegrade farten var tredje lopp från distansfart till stenhårt på de 4 sista

ons  Distans 60 min

tors  Intervall 10 x 2 min progressivt med 1 min löp-jogg-gåvila 

fre  Långpass i terräng 21-22 km

Lör Vila

Sön Intervall 4 x 3 km

Alice Bah Kunke var gäst hos Värvet i veckan. Det var ett bra samtal tills Kristoffer Triumf frågade henne vad som fick henne att gråta?  Då svarade hon: ” Jag gråter åt en pizza som är gjord av kärlek. Eller tydliga smaker, som hallonen i en hallon-sorbet”  Jag undrar om jag är för okänslig eller inte fattar nåt? För hennes svar fick mig att stanna bilen vid en p-ficka och fundera.

– Jag måste få belysa fotbollsmatchen Sverige – Österrike lite grann. Utan en storspelande Andreas Isaksson hade det blivit 2-8 (sverige hade några chanser också) Alla krönikörer och experter är chockade och eniga om att vi har stora problem. En pressad Erik Hamren sa ungefär så här: ” Vi spelade jättebra i 37 min men två inkast förstörde allt. Mål förändrar matcher” !  Mål förändrar matcher ??

– Simon Bank skrev en otroligt bra krönika i Aftonbladet: ” Vi har sett U 17 landslaget ta brons och U 21 ta guld med en defensiv kollektiv fotboll. Samtidigt sett Erik Hamren spänna upp känslosegel och öppna spjäll, medan Pia Sundhage tog Mia Törnblom i handen och skickade ut ett landslag som var så illa organiserat, att backlinjen tvingades till ideliga felvaända rusche mot eget mål”!   Minns ni vad Lagerbäck fick kritik för tråkig defensiv taktik mm. Ja ja……

– Nästa helg håller jag ett föredrag och praktikpass om löpning i Stockholm. I samarbete med Camp Pro (Lotta Larssons nya jobb). ”Allt du behöver veta om löpning på 100 min”. Det blir trevligt. Och dagen efter ser vi U2 på Globen. Min kompis Richard Larsson har fixat svinbra biljetter och även fått ta på setlisten från turnen.

– Heja Jonas Buud på VM 100 km i helgen. Han verkade avslappnad och glad i TV. Zandra bakar goda bullar när hon inte är i trädgården och kör med sitt kära TRX band.

– Bäst just nu enligt Danne Blom: Finnkampen och höstens skivsläpp

– Bäst just nu enligt LG: Att jag kanske är på väg upp ur svackan. Blodtrycksmedicinen verkar funka någorlunda.


Antal kommentarer: 1

Johan Renström

Haha, mål förändrar matcher. Där ser man:)Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*