Blogg

Mitt 20:e RW blogginlägg


– Jag är grymt nöjd att jag lyssnade på Zandra Buuds råd. Att behålla numrieringen av blogginläggen från 1 till 20 osv. Tack Zandra ! 

– Faan vad dom verkar nöta skor hos familjen Buud. Dom har en privat budkille som levererar vid dörren i hemmet.

– Idag kl 14.30 blir det Man U – Liverpool. Kaffe, blåbärsmuffins och glädje.

– Nu har jag haft uppstart med Tyresö-damerna. Tester måndag och tisdag samt träning onsdag och fredag. Och dom har verkligen tränat bra under ledigheten. Vi ligger bättre till än i jan 2011. Och framförallt är det en mycket högre lägstanivå. Alla är på plats utom Marta, Meghan och nyförvärvet Christin Press (kommer i veckan)

– Jag hade löpning i onsdags med laget där jag körde 5 x 50-10 + 5 x 40-20 + 3 x 90 + 3 x 60 + 3 x 45 sek i olika farter. Jag måste medge att jag var nog tröttast själv. Det har aldrig hänt under mina 28 år som fystränare att jag varit tröttare än spelarna. Men som sagt så är min egen form inte 100 än.

– Kalle Bern på tidningen Kadens skulle ha ett födelsedagskalas i lördags , men hade taskigt med pengar. Då sålde han en fantastisk cykel till mig. En cykel som han byggt ihop av de bästa komponenter som finns på marknaden. När jag visar en bild på den här nedan så kommer prylnörden nr , Jojje att gå i taket. Det ryktas att till och med Lance Armstrong skulle kliva ur garderoben om han fick chans att testa denna cykel. Men det finns en hake med affären. Cykeln heter Kuk ?!  Det står för Kinesis. UK

– Träningen med mig själv och Tyresö i fredags: 5 serier med  1 x 60 sek + 3 x 30 sek i 3.30 fart. Gick ganska bra. Alla spelare klarade det lätt. Sen körde jag/vi styrka. Träningen lördag: cykel 1 tim + lite styrka (avbröt pga djävulsk huvudvärk) Det är något som oroat mig sen i november. Jag har huvudvärk nästan varje dag, ibland bara nån timme men ibland 6-7 timmar. Nu skall jag dock få kolla upp detta ordentligt.

– Mina kolleger på Springtime blev glada att jag nämnde dem i mitt förra inlägg. Lotta Larsson blev dock besviken att hon bara fick ”livsnjutare & Facebook drottning”. Lotta är faktiskt mer än så. Hon är både fin och snäll och har snygg frisyr.

– Anna-Lena på Fitness hade en grymt cool Bob Hund Tshirt på sig i fredags. Bob Hund myntade det klassiska uttrycket ”Det här är inte nästan, det är precis ”.

– Veckan kommer bli bra med egen träning, Tyresö FF träning, middag på Mosebacke och se showen BUS(brun utan sol) med Blossom och Kayo bland annat. Och lite jobb naturligtvis.

– På söndag skall jag ha ett gäng löpare från Lidingö ute på Bosön. Föreläsning, löpskolning plus exempelintervaller.

– Dotter Malin har åkt 13 mil skidor och dessutom löpt bra de sista 2 veckorna. Sonen Mattias jobbar ihjäl sig snart på Sats Spårvagnshallarna (100% PT + 50 % PT ansvarig)

– Jag kan inte smälta att nån kanske mördade Marilyn Monroe ?

– Bäst just nu enligt broder Anders: Burial+ Four Tet- Nova (12´) Han är inne på obskyr dub

Bäst just nu enligt LG: Min nya värsting cykel (K.UK) och Philippa Magnussons dräkt


Nytt fullmatat nummer!

i butik 30 september – 22 oktober

  • Stor skoguide. 19 nya modeller
  • Bästa alternativträningen. 10 smarta pass som du måste testa!
  • Ny studie: Den mest effektiva intervallträningen
  • Så tränar du på att hålla rätt fart
  • Så blev Fanny fri från ätstörningen
  • Träna fötterna i tre enkla steg
  • Bo, 75 år, springer 20 mil – i veckan
Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 19:e RW Blogginlägg


– Skrev klart artikeln till kommande nr av Runners World som handlar om träningsläger utomlands. Jag har ju tidigare skrivit om hur man utvärderar och planerar sin träning, träning på inomhusbana samt löpning på löpband. Sista pusselbiten kan vara att åka iväg en vecka till varmare breddgrader under vintern.

– Jag gillar Petter Northug. Han är cool och kaxig och oftast bäst.

– Tyresö värvar Christin Press ( 17 mål ifjol) och Malin Diaz (F 19 guld och nyss uttagen till A landslaget) Imorgon är det uppstart med laget och jag skall testa pulsfall i olika farter samt lite styrketester.

– Kolla min skivhörna

– Jag har sköna arbetskamrater på Springtime och Runners World/Kadens/Fitness. När alla är på plats är vi ca 30 st i samma kontor. Lotta Larsson är en livsnjutare och Facebook-drottningen. Magnus Johansson är fåfängast, Linda Ljungblom är nog rikast (hus i Spanien, Täby och Lidingö) Richard Jönsson är coolast, Johanna Zetterberghar snyggast kläder, Isabella Råhlen är snällast (ibland), Pernilla Eriksson är hetast, Thomas Björnermark är bäst uppför, Eva-Maria har bäst ordning och Patrik Yderberg kan hålla flest bollar i luften. Resten tar jag sen.

– Kolla mina LP ramar

– Träningen rullar på: lördag 15 x 45-15 och styrka och söndag 80 min crosstrainer. Alltid något och man slipper tomduscha (duscha utan att ha gjort nåt innan)

– Min dotter Malin har köpt längdutrustning och åkt skidor 5 dar i rad. Teknikmässigt är det löpning på skidor men trött blir hon.

– Provade ett hårserum/hårolja som Malin hade. Kolla vad bra det funkade.

– En tjej ni skall ha koll på är Erika Kits-Gölevik. Hon kan allt ! Duktig löpare, afro, schlager-jympa, boot-camp, gym, soma. Dessutom kan hon skriva artiklar och böcker. Och är en av de trevligaste jag känner. Erika Kits- Gölevik var namnet.

– Bäst just nu enligt Broder Anders: Mark Stewart/Primal Scream – Autonomia 12

– Bäst just nu enligt LG: Min son Mattias och flickvännen Linns nya lägenhetLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 18:e RW Blogginlägg


– Länge sen uppdatering på bloggen. Jag har varit i Umeå i 5 dar och där finns inget internet. Skoja bara….

– Träningsmässigt har det varit bra sista veckan. Jag löper det mesta på band fortfarande för att ha bra kontroll och inte halka omkring så knät får stryk. Bland annat 15 x 1 min backe från 13.1-14.5 km med 30 sek ståvila. Och 6 x 2 min backe på ca 13 km. Och några halvsnabba tusingar. Helt ok men..

– Caroline Seger körde 20 x 1 min backe från 14.1-16 km med 30 sek vila. Annica Svensson körde 5 st Supertusingar (400-300-200-100) på ca 3.30 min/km. Och Umeå IK:s Emma Berglund körde 20 x 1 min backe på mellan 14.5-15 km/h. Så idagsläget blir man frånsprungen av sina adepter. Men jag har en vecka på mig att höja min egen nivå inna fysträningen för Tyresö FF drar igång.

– Kul att hälsa på släkt och vänner i Umeå. Jag längtar efter min dotter Malin så jag får ont i hjärtat ibland. Men sa…n vad snö det var i Umeå.

– Värvet fortsätte leverera fast det är julhelger. Ny gäst är Adam Alsing. Missa inte Kristoffer Triumf. Han är dessutom ståuppkomiker och uppträder då och då på klubbarna i Stockholm.

– Liverpool gjorde 3-0 på 27 min mot OPR i söndags. Härligt att man får vara glad då och då. Suarez är uppe i 13 mål nu, Och snart köper dom Sturridge från Chelsea.

-” Roligt behöver inte alltid vara bra, men bra är alltid roligt” Så sa ,IFK Göteborgs tränare Mikael Stahre. Är ni med ?

– För exakt ett sen såg jag ut så här i Thailand. Inte nu kan jag säga. Ämnesomsättningsfel eller för mycket lösviktsgodis ?

– Plats nr 4 snygga LP omslag Rolling Stones ”Sticky Fingers” med riktig dragkedja i gylfen. Välutrustad Mick eller Keith (Peppe vet att det är Keith säger han för dom har duschat ihop)

– Plats nr 3 snygga LP omslag.  Jimi Hendrix ”Electric Ladyland”. Han ser stencool ut  och innerkonvolutet består av Jimi och 30 nakna tjejer. Politiskt korrekt.

Plats nr 2 snygga LP omslag U2 ”Rattle and hum”. Vilket foto ! Vilken livekänsla med Edge gitarrspel och strålkastaren.

Plats nr 1 snygga LP omslag. David Bowie  ”Ziggy Stardust”. Mycket snyggt med massor av detaljer och en av världens bästa plattor. Grattis !

– Trummis Peppe har döpt sin son efter plattan (Ziggy) Respekt !

– Såg ni dokumentären om Marilyn Monroe igår ? Tragiskt livsöde på en sån oerhört vacker kvinna. Jag tror hon blev mördad.

 

– Bäst just nu enligt Broder Anders: Vinterlöpning med pannlampa

– Bäst just nu enligt LG: Mina nya Dr Martens kängor och Solo in Soho med Phil LynottLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 17:e RW Blogginlägg


– Dan före doppardan har varit behaglig. Allt ät klart för julaftonen. Jag kommer inleda julafton med ett träningspass. Förmodligen cykelintervaller och styrka. Dusch och hårföning sen blir det mat, glögg, staropramen, mera mat, Kalle, julklappar , något avsnitt Homeland (tack Phillippa )

– Liverpool- Fulham 4-0 igår. Glädje !

– Jag fick frågan hur man tar backträningen på löpband vidare. Det är ju 2 grundpass enligt följande: Pass 1. 10-15 x 1 min med 30 sek ståvila. Startfart ex 12.1 km- öka 0.1 km varje lopp så att du avslutar på 13.5 km. Lutning 4%. Pass 2. 10-15 x 1 min med 1 minuts gåvila. Då kan du ha högre startfart eftersom vilan är längre. Ex startfart 13.1 km- öka 0.1 varje lopp så du avslutar på 14.5 km. Lutning 4 %. Gåvilan gör du i 5 km/h. Jag brukar säga att det är mera syreupptagningssyfte på pass 1 och mera temposyfte på pass 2. Testa vetja !

– Petter var gäst i veckans Värvet. Hur bra som helst naturligtvis. Han tränar nästan dagligen.

– Ganska lugnt på Silly season marknaden i damallsvenskan. Tyresö har ju redan en grymt bra trupp. En vinter till med hårdträning så blir det ännu roligare. Hoppas Umeå IK får nåt spetsförvärv också.

– Jag saknar mina gamla elever på Bräntbergsskolan ibland. Tack vare Facebook mm så har vi lite koll på varandra. Jag flyttade när årets nior gått ut sjuan. Då var dom små och gulliga. Nu har dom vuxit upp och blivit större och gulligare. Flitigast på bloggfronten är Maja Lundberg som skriver mest om kläder, TV serier och lite grann om fotbollen och skolan. Hoppas dom hinner med skolarbetet också.

– Rapporterna från mina Tyresöspelare fortsätter att ramla in. Det är glädje varje gång. Innan vi har uppstartsträff den 7 jan skall dom ha genomfört 6-7 pass ”styrka 1” och 5-6 pass ”excentrisk styrka” samt 18-21 löpträningspass med olika inriktning. Undantaget är Marta och Line Röddick-Hansen som spelat turnering (4 matcher) i Brasilien.

– ”Simma eller sjunk ” är  Mange Schmidts ledord. Ganska bra faktsikt.

– Dotter Malin körde ett bra pass på inomhusbana häromdan med Anna Jonsson.            15 x 300 m där de 5 första loppen gick på 60 sek med 40 sek vila, nästa 5 lopp på 59 med 50 sek vila och de sista 5 loppen gick på 58 sek med 1 minuts vila. Lämpligt vinter-banpass.

– Claes Åkesson har bra läkkött. Han springer redan efter 1 månads sen sin häloperation ?! Kjell-Erik Ståhl var likadan. 

– Hasse Castergren, Jens, Daniel Lantz och några fler badade isvak idag. Respekt. Men oj vad styva bröstvårtor dom hade på bilden.

– Plats nr 7 snygga LP omslag. Beatles Abbey Road. Paul går barfota och med höger fot först.Det spekuleras om olika syften. Till exempel att Paul dött och den vitklädda John var jesus och svartklädda Ringo var präst. Nummerplåten på bilen som syns  LMW 281 skulle betyda ”Linda Mc Carntney widow” och att Paul var 28 år ?

– Plats nr 6  Bruce Springsteen Born to Run. Bruce ser cool ut i sin frisyr, jeans och gitarren när han står och lutar sig mot Clarence Clemmons.

Plats nr 5. Roxy music. Skitnsyggt omslag till en bra platta. Bryan Ferry var ju en damernas man. Därav alltid damer på deras omslag ?

– Bäst just nu enligt Broder Anders: Fortfarande Springsteen bootlegs

– Bäst just nu enligt LG: Alla sköna människor jag lärt känna sen jag flyttade till StockholmLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 16:e RW blogginlägg


– Tillbaka i Sverige efter en semestervecka med vänner i Teneriffa. Perfekt med sol, bad, vila, god mat och lite träning. Hälsade på en av våra Springtimeledare, Cecilia Duberg som bor i Los Christianos halva året. Hon och sin sambo Erik samt hennes 3 flickor. Skönt liv med träning, värme och gemenskap.

– Min träning går åt rätt håll men det är inga Hallelujah moment direkt. Löpa i backe fungerar bäst eftersom det inte blir så hård stöt mot underlaget. Succesivt skall jag öka på så att även uthålligheten förbättras. Lite cykel och crosstrainer kanske.

– Liverpool var en fruktansvärd besvikelse i lördags mot Aston Villa (1-3). Helt sjukt ojämna och uddlösa framåt.

– Petter (rapparen) var mycket bra i nya Värvet. Fantastiskt fin intervju. Ladda hem !

– Jag pratade låssas-spanska hela förra veckan. Det lät ganska bra faktsikt, men jag vet inte vad allt betyder som jag sa. Till exempel. ” Dos mantequillas bueno arriba por favor !

– Tyresö-spelarna skickar in sina träningsrapporter. Och det ser bra ut. Faan vad dom springer och kör styrka. Skall bli kul att ses igen när vi startar upp den 7 jan. 

– Jag håller på att rangordna de 10 snyggaste LP omslagen. Här får ni plats 8-10.

– Elvis från 1956 är skitsnygg och rock´n roll. Svartvitt foto med den rosa-gröna texten

– Ramones första LP är punk, snygga skinnjackor, slitna jeans och sneakers. Tegelväggen och frisyrerna. 30 min klassisk punkrock

– Uriah Heep är en underskattad grupp och ett vackert omslag.

– Jag träffade min idol Erik Niva på tvärbanan mot Gröndal förra veckan. Han gratulerade till Tyresös SM guld. Stort !

– Bäst just nu enligt Broder Anders: Feberfritt och Springsteen bootlegs

– Bäst just nu enligt LG: Bättre knä och Tyresö-spelarnas träningsrapporter.Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 15:e RW blogginlägg


– Mitt i all glädje med middag med släkt , familj och vänner, så grumlas glädjen av att nån gjorde inbrott i vår fina lägenhet i Liljeholmen igår. Vi var och käkade i Gamla Stan mellan 18.30-21.30. När vi kom hem hade dom brutit upp/sönder sovrumsfönstret. Glassplitter överallt och lägenhetn helt utkyld. Men tur i oturen så blev dom nog skrämda och tog sig inte in i lägenheten. Vi har inventerat idag och saknar inget. Glasmästaren fixade nytt fönster 00.30, så vi kunde sova hyfsat i sovrummet. Nu blir det inoppling av larm.

– Träningsmässigt börjar det kanske lossna något. Den vanliga backtesten gjordes häromdan. 11 x 1 min med 30 sek ståvila. Slutfart 14.5 km/h (4.08 min/km) och pulsfall på 42 slag på 1 min ! Äntligen godkänd.

– Carly Rose Sonenclar från X-factor USA fortsätter dominera. Kolla in hennes version av Rolling in the deep (http://www.youtube.com/watch?v=17LuYBqJFhY). Overkligt ! Pasi Salonen såg förra veckans uppträdande och fick tårar i ögonen.

– Idag har jag föreläst på uppdrag av Sv Fotbollsförbundet om träningsupplägg (Tyresö FF) samt fysträning för unga spelare. Det gick jättebra och jag fick många fina kontakter för framtiden.Jättefina ledare runt de yngre landslagen.

– Har ni läst artikeln om Renato Canova i senaste RW ? Klockrent. Fart är viktigare än tid.

– Våga testa löpband

– Topp 15 i Sonic angående årets skivor. Nja !  First Aid kit, Bobby Womack, Thåström, Cat Power, Iris de Ment och kanske Frank Ocean känns bra. Men…

– Jag och Lotta Larsson var på bokkväll med Martina Haag och Lotta Lundgren i tisdags. Underbar kväll i Äppelvikens bokhandel där vi fick rödvin och stark kryddat mat samtidigt som Martina och Lota berättade om sina böcker. Martina är grymt rolig när hon beskrev hur hon började med löpning.

– Lotta Lundgren hade en intressant teori om matkultur och kostkultur. Matkultur: man samlas runt 2-3 måltider och äter, pratar och ser varann i ögonen. Maten lagas tillsammans och man umgås i lugn och ro. Spanien, Italien är typiska matkulturländer: består av olika dieter, man tittar mycket på innehålldeklartioner, inte viktigt med gemensamma måltider mm. USA, Storbritanien och till viss del Sverige har blivit kostkulturländer. Lyssna på Värvet när hon blev intervjuad. Glädje !

– Här är veckans vinylinköp. Miss Li och Deep Purpleplattan har snurrat mycket.

– Jag har styrt upp dotter Malins träning de närmsat veckorna. Hon har kört mängd, styrka och lite tröskel i 4 veckor. Nu blir det lite mera fart inför 3000 m inomhus den 17 dec.

– Anna-Lena Petterson på Fitness och Magnus Hagström PT gjorde 1000 burpees på ca 2 timmar häromdan ! Tusen stycken !

– Nya Värvet poden: Özz Nujen. Missa inte.

– Bäst just nu enligt broder Anders: Julpynt

– Bäst just nu enligt LG: Iris de Ment och 42 i pulsfallLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*