Blogg

Mitt 33:e RW blogginlägg


– är i Turkiet på Training Camp. Temat är Ladies night. Kanonvecka med underhållning av Andréas Johnson, ASSE Bronten och David Stenmark. Mina ledare hör ett kanonjobb med löpning,stav, yoga , Afro, zumba, cirkelfys,crossfit mm. Vi har 70 träningspass, 4 föreläsningar och 2 shower denna vecka. Coolast har varit Jörgen Kruths fightingpass.


– värvet med Mauro Scocco var kanonbra. Kristoffer Triumf har en skön intervjuteknik. Jag var tvungen att ta fram lite Ratata skivor efter programmet. ” Jackie jag tror att du förstår”
– min egen form är som en limpskiva som legat i ljummet vatten. Pissdålig.
– Sverige -Island 2-0 ? Island med 4 reserver. Inte länge kvar till hemma EM. Måtte Pia Sundhage hitta nycklarna till spelet
– Jonas Buud tog illa vid sig att jag kallade honom gigant, flerfaldig Swiss alpinevinnare, orienterare, banlöpare och landsvägslöpare. Ursäkta Jonas. Du har inte varit nån hängiven banlöpare. Allt utom banlöpare stämmer
– Tyresö är favorit till SM guld nr 2. Perfekt läge. Malmö blir bra och Umeå kommer överraska.
– hoppas det funkar med blogg från telefonen. Jag gör ett riktigt inlägg på lördag. Med lite musik, skvaller och lite naket
– bäst just nu enligt Broder Anders: 3.22 i Paris Maraton
– bäst just nu enligt LG: att formen inte kan bli sämre


Nr 3 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Test! Vårens bästa löparskor. 23 nya modeller – hitta rätt sko för dig
  • Löpträningen som gav Guld  i skridsko-VM. Möt Nils Van Der Poel
  • Världens bästa träningspass
  • Kriget mot skavsåren – och hur vi kan vinna det
  • Därför skyddar löpning mot depression
  • 3 sätt att bli snabbare
Bli prenumerant
Antal kommentarer: 1

LG Skoog

Tack Marianne ! Viken tid ! Vilka minnen ! Vi hade det underbart och vi får cred fortfarande från den tiden.Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Mit 32:a RW Blogginlägg


– ”Styrka och heder” blir mitt nya ledord. Jag lånar från Gladiator.

– Jag hjälper 2 RW bloggare med träningen inför Stockholm maraton. Nämligen Emil Zingmark och Magdalena Fasten. Eller Magdalena följer 3.00 programmet ur Szalkais Marathon.se. Så henne ger jag kommentarer och råd. Emil har fått ett program fram till maran med 3-4 pass per vecka i stegrande form mot 3.30. Han visar att han är dedikerad till löpningen genom att inte hoppa över pass hur som helst. Bland annat så körde han en långpass mellan 20.00-22.00 en kväll. Magdalena håller så pass hög nivå att 3.05 är möjligt för henne.

– Aston Villa – Liverpool 1-2 . Gerrard avgjorde. Liverpool hade dessutom ett stolpskott (Johnson) och ett friläge (Coutinho). I höst åker jag dit igen och ser match på Anfield.

– Kl 16.00 idag på Tyresövallen skall Tyresö ta sin andra titel. Då möter dom Göteborg i supercupfinalen. Det har sett mycket bra ut på slutet. Vi körde ett grymt bra spänst-sprintpass i onsdags. Alla flög fram. Ifjol vid samma tid hade dom inte grundträningen att köra sån träning. Så det kan bli skoj i år också. Tänk om unga Umeå IK dessutom orkar hålla sån nivå att dom är med och slåss i toppen också.

– Jag fick tag på lite fina vinylskivor igår. En trippel LP med David Bowie ”The Birthday collection” när han fyllde 50 år och bjudit in Billy Corgan från Smashing Pumpkins, Lou Reed, Sonic Youth mfl som gäster. Grymt skön platta. Det är nåt visst med vinyl. I slutet av april åker jag till Umeå. Då skall vi se vad Stefan Nilsson på Burmans musik har i lådorna inne på kontoret.

– Malin körde ett kanobra pass igår. ”10 km växeldistans” Hon sprang varannan km på 3.45 och varannan på 4.40 . Totaltid 42.05 och var ganska fräsch. Bra Malin. Om hon lär sig tävla med rätt anspänning och får ut allt hon har i sin lilla kropp, så gör hon 37.30 och 17.50 i år.

– Min egen träning är blandad. Lite löpning, lite cykel och lite styrka. Nu tränar jag mest för att se bra ut naken. Huvudvärken stör och knät givetvis. Vi får se när det vänder. Och när det vänder då jä…..

– Har sett säsong 3 av ”Son of anarchy” vilket var spännande. Nu har min son Mattias fixat säsong 4. Dessutom måste jag få tag på säsong 2 av Homeland. Tips någon ?

– Min son förresten: Han och sambon Linn är i Miami och Fort Lauterdale på semester ! När man var i den åldern själv, åkte man på semester till Holmön och tältade eller bodde i en campingstuga fullt med myror.

– Undrar om Pia Sundhage får ordning på laget innan EM ?

– Om 2 veckor blir man 55 år. Brorsan Anders längtar till jag blir 60 år , säger han !

– Bra start för Tobias Karlsson och Tobias Wallin i Lets Dance. Men den jag helst skulle vilja ha med i vårt Springtimegäng är lilla Sigrid Bernson. Då skulle jag lära mig Paso Doble och Vals på 30 minuter.

– Min gamla kollega och Sveriges bästa SO lärare, Hasse Eriksson har hittat min blogg. Bra Hasse. Hans fru Marianne är Sveriges bästa svensklärare också. Han lägger hela sin pension på golfklubbor och goda middagar. respekt, Hasse !

– Jag lånade Caroline Segers bil i helgen (hon åkte till Malmö) Den såg ut som den varit med i en ökenetapp i Parsi-Dakar rallyt. Nu är den tvättad och justerad. Tack för lånet Caroline ! 

– Min nya Garmin Fenix är cool. Tack Isak.

– X-Kross glasögonen stavas inte med c som jag skrev tidigare

– Caroline Seger är Sveriges viktigaste spelare i sommarens EM.

– För att boosta lite fart skall ni testa 20-10 intervaller i omgångar av 3. Kör 20 sek hårt- vila 10 sek. Kör 20 sek hårt-vila 10 sek. Kör 20 sek hårt-vila 1 min. Upprepa detta 6-10 ggr. Våga ! Rune Larsson pratar om att man skall springa långt och sakta. Men jag tycker man skall springa fort och ganska långt.

Här har jag just varit DJ på springtimes ledarfest. Jag och Hasse Castergren blev nästan avslitna kläderna. Hasse av 20 åringarna och jag av 50 åringarna.

– Värvet levererar jämt: Mårten Anderson denna vecka. Jag älskar Kristoffer Triumf

– Filip och Fredriks intervju med Håkan Hellström var också grym.

– Bäst just nu enligt broder Anders: Makthaverskan

– Bäst just nu enligt LG: Håkan HellströmLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Mitt 31:a RW Blogginlägg


– Då var man hemma igen efter en vecka i Portugal med Runners World tema. Oj vilka sköna människor som vi hade därnere.Och vilka fina, duktiga ledare jag har till förfogande.Löpskolan var väldigt populär och det var mellan 36-42 deltagare per gång. Kul att se hur dom förstod instruktioner och justerade sin löpteknik. 

– Sverige – Irland 0-0 och väldigt svajigt anfallspel och få målchanser. ” Som att se målarfärg torka ” skrev nån krönikör.

– Stina från Örebro kan allt om pulsträning och hur man använder Garmin 210. Jag fick använda all min fantasi och mina bästa instruktionspunkter. Och till slut fattade hon. Syreskuld, pulsfall och pulszoner. Är du med , Stina ?

– Sara Carbonero igen. Sportreporter och Iker Casillas flickvän.

– Emelie Forsberg är underbar. Vore jag yngre skulle jag gifta mig med henne. Nu funderar jag på att försöka adoptera henne. Kolla hennes filmsnutt på RWbloggen när hon springer utför. Och hon skrattar hela tiden även under tävling. Hon kan nog få Bergslöpning att växa i Sverige.

– Fitness magazines tjejer älskar mig ! Så står det i nya numret. Ändå är jag bara mig själv.

– Håkan Hellström är fantastisk. Lyssna på Filip & Fredriks podcast. Helskön intervju där han på sitt ärliga och underfundiga sätt berättar hur hanskriver låtar genom att nynna melodier i sin telefon, han berättar om första kyssen, Diggi lo-Diggi ley och nya plattan. Jag är glad och imponerad. Nya singeln ”det kommer aldrig vara över” är en blandning av Killers och U2 gitarrer. Lyssna !

– Simon Bank om Sverige-Irland -” Som en likvaka. Två ovaler. 0-0 ”

– Sonen Mattias och sambon Linn på Bröllop. Finaste !

– Träningsmässigtblev förra veckan hyfsad. Jag måste springa varje dag eftersom vi har dubbla löppass på schemat. Lite intervaller, lite distans, styrka med Jose Nunez och Jenny, Yoga med Niina samt crossfit med Hasse och Stina H. Knät har varit bättre om man säger så. Denna vecka blir det mera cykel sen kör vi igen.

– Jag har hjälpt Magnus J på mitt jobb med träningen under en period. Idag gjorde han 39.20 på Premiärmilen. (tidigare pers 40.50) Snygg-Pernilla E gjorde 49.20 i samma lopp. Grattis både och behåll fötterna på jorden. Och speciellt viktigt för Pernilla för hon har alltid jättehöga klackar.

– Testa ”Supertusingar” när ni vill få fart på benen: 400 m-300 m-200m-100m x 4-6. Vila 30 sek per lopp och 2 min per serie. Lägg ihop tiderna och kolla totaltiden på 1000 m. Farterna bör vara hög men du skall ju orka hålla ett bra steg trots den korta vilan.

– Tyresö spelarna är på en träningsturnering i Sundsvall. 3-0 på Sundsvall men 1-2 mot Piteå ? Idag 3-2 vinst mot Cluj från Rumänien. Tony testar olika teman under matcherna. Forcera, spela av matchen och numerära underlägen. Ni slipar vi det sista innan seriestart. Mitt gamla lag Umeå IK fortsätter att vara pigga på försäsongen. Bra jobbat med så ungt lag.

– Ny intressant platta: Phosphorescent ”Muchocho”. Country-rock, singer-songwriter och lite indiepop i en skö blandning. Galet bra.

Steve Galloway tyckte jag såg stencool ut. Jag håller med Steve !

– Bäst just nu enligt broder Anders: Löpformen 20.24 på sista 5 km av milpasset !

– Bäst just nu enligt LG: Livet och mina referens Acne-jeans


Antal kommentarer: 2

LG Skoog

Gamle Hasse Eriksson!
1. OK din Garmin kan mer än min, men min kan man ha på armen och din måste du ha en släpkärra till
2. Sara Carbonero är journalist och Casillas är Real Madrids målvakt
3. Jag skall lämna Emelie Forsberg ifred. Mest pga av min fru.
4. Tack för omdömet om son och sambo
5. Jag tvivlar inte en sekund på att du är den nya Arnold Palmer på golfbanorna i Danmark.
6. 254 m i medvind och utför är inte så imponerande.
7. Jag skrev om dig och Marianne i inlägg nr 32


LG Skoog

-Jag är nöjd med dig också Pernilla.
-Tack Tove-love
– Du kommer bli ännu grymmare Ing-Marie. Jag återkommer om damernas statistikLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Mitt 30:e RW blogginlägg


– Tidigare idag provade jag att blogga från mobilen. Det blev inte bra trots att Jonas Lund snyggade till styckena i efterhand. Jag gör ett nytt inlägg istället.

– När Jonas Lund gjorde iordning admbehörigheten åt mig så bestämde han lösenord. Han valde han ”Jonas is the best runner”. Varje gång jag loggar in blir man påmind. Och i min nuvarande form kan jag inte springa från honom heller. Faaan…

– Vi har grymt bra Crossfitgrejer här i Monte Gordo

– Signaturen Micke frågade om jag bara sprang 12 mil i veckan när jag gjorde milen under 30 min. Jag körde mellan 9-12 mil det året (Totalt 510 mil under 1986). Så här såg de två höstveckorna ut i samband med 10000 m och Lidingöloppet:

mån  Reg M 10 km (30.49)

Tis   Distans 12 km

ons  Intervall 12 x 200 m (31-33 sek)

tors  fm MM kort terräng 5 km (1:a)  em MM lång terräng 12 km (1:a)

fre  Jogg 20 min

Lör   ALJ-open Shhlm  10000 m bana   29.57 (7:a)

Sön  Distans 24 km ( 4.20-4,30)

Mån  Tennis 1 tim

Tis   Intervall 5 x 1000 m ( 3.00- 3.05) vila 1 min

ons  Tennis 1 tim

Tors Vila

Fre  15 km terräng (4.00)

Lör  jogg 20 min + stergingar

sön  Lidingöloppet 30 km 1.43.34  (21:a)

– Min pappa (Tage 81 år)  ringde häromveckan och sa ” tänk att snart fyller lillpojken min 55 år ” Jag tänkte vem menar han ? Sen kom jag på att det är ju jag!!

– 55 år känns tungt, På riktigt .

– Lotta Larsson har varit sjuk i hög feber flera dar. Då kom några kompisar förbi med soppa och Se&Hör till henne. Hur kan man bli glad när nån kommer med soppa ? Man vill ju ha pizza, godis eller nåt. Men soppa ?

– Här har ni ” Ödmjukhet, avslappning och självdistans” i en perfekt symbios. Hasse Castergren och LG54

– Mina X-cross glasögon funkar kanon härnere i Portugal.

– Igår körde vi 6 x 3 min med 1 min vila. (min grupp låg i 4.20 fart). Jag hann även med yoga, och funktionell styrka med Jose Nunez.

– Men lite lönnfet är jag fortfarande. Och fortfarande problem med huvudvärk nästan varje dag.

– Bäst just nu enligt Broder Anders: Löpformen inför Paris Marathon (3.19 ?)

– Bäst just nu enligt LG:- ” Lillpojken min 55 år” NOT ! 

 Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Mitt 29:e RW Blogginlägg


– Är i Portugal på Runners World löparvecka och skall testa att blogga från mobilen. Data-hackern och Avocado missbrukaren Jonas Lund har kopplat igång denna mobilblogg

– förra veckan var TSM , ultra och Rw100 här. Jonas Buud klippte 30 mil. Fru Zandra skötte barn och fick inte ihop så många mil som hon hade tänkt. Sorry Zandra.

– ” En vinnare ger aldrig upp” – ” den som ger upp vinner aldrig”

– förra veckan hade jag Hanna från Bräntbergsskolan (där jag drev fotbollsklasser) på PRAO. Hon skötte sig bra. Jag saknar mina elever från Bräntis. Härlig tid och skön sammanhållning.

– intervall-tips: variant på 1000 m intervaller ” 3 x 1000m i maratonfart + 2 x 1000m i milfart + 1x 1000 m i 3 km fart. Vila 1min på maratontusingarna- vila 2 min på miltusingarna.

– Veckans gäst hos Värvet: Peter Wahlbeck. Han sågade alla svenska ståuppare utom Schyffert. När Schyffert gjorde Christer Sjögren numret tyckte Wahlbeck att det var bland de roligaste han sett/hört. Kolla på youtube om ni vågar.

– mitt gamla Umeå IK har startat försäsongen bra. Kan bli intressant redan i år. Kul !

– mitt nuvarande Tyresö har match ikväll mot Linköping. Stark startelva och många i mycket bra form. Nu gäller det att spela ihop laget innan seriestart.

– läs ett kapitel Erik Niva per dag så känns livet enklare. – jag skall lära mig dansstegen till låten Begging med Anton Enwald. Det borde gå fort med min taktkänsla.

– David Bowie skulle jag vilja ”hänga med” några dar – Näst just nu enligt Broder Anders; Hästpojken och sin löpform

– bäst just enligt LG: David Bowie och kortet på mig och Naprapat HasseLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Mitt 29:e RW Blogginlägg


– Är i Portugal på Runners World löparvecka och skall testa att blogga från mobilen. Data-hackern och Avocado missbrukaren Jonas Lund har kopplat igång denna mobilblogg

– förra veckan var TSM , ultra och Rw100 här. Jonas Buud klippte 30 mil. Fru Zandra skötte barn och fick inte ihop så många mil som hon hade tänkt. Sorry Zandra.

– ” En vinnare ger aldrig upp” – ” den som ger upp vinner aldrig”

– förra veckan hade jag Hanna från Bräntbergsskolan (där jag drev fotbollsklasser) på PRAO. Hon skötte sig bra. Jag saknar mina elever från Bräntis. Härlig tid och skön sammanhållning.

– intervall-tips: variant på 1000 m intervaller ” 3 x 1000m i maratonfart + 2 x 1000m i milfart + 1x 1000 m i 3 km fart. Vila 1min på maratontusingarna- vila 2 min på miltusingarna.

– Veckans gäst hos Värvet: Peter Wahlbeck. Han sågade alla svenska ståuppare utom Schyffert. När Schyffert gjorde Christer Sjögren numret tyckte Wahlbeck att det var bland de roligaste han sett/hört. Kolla på youtube om ni vågar.

– mitt gamla Umeå IK har startat försäsongen bra. Kan bli intressant redan i år. Kul !

– mitt nuvarande Tyresö har match ikväll mot Linköping. Stark startelva och många i mycket bra form. Nu gäller det att spela ihop laget innan seriestart.

– läs ett kapitel Erik Niva per dag så känns livet enklare. – jag skall lära mig dansstegen till låten Begging med Anton Enwald. Det borde gå fort med min taktkänsla.

– David Bowie skulle jag vilja ”hänga med” några dar – Näst just nu enligt Broder Anders; Hästpojken och sin löpform

– bäst just enligt LG: David Bowie och kortet på mig och Naprapat HasseLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*