Mitt 36:e RW Blogginlägg


– Hoppas ni läste Erik Nivas artikel i onsdagens Aftonbladet ? ”Världens bästa playmaker” som handlade om Dortmund och deras tränare, Jörgen Klopp. Det är det bästa jag läst på flera år. I korthet handlar det om det vi i Sverige kallar kontra på kontring och på tyska ”Gegenpressing”. Barcelona var tidiga med denna taktik. Man sätter stenhård press på motståndarna när dom är på väg framåt och vinner igen bollen och kontrar på motståndarnas kontring. Nu är Dortmund bäst i världen på denna taktik. Såg ni hur dom sprang sönder Real Madrid i onsdags. 4-1 !!

– Ni måste läsa för att fatta. ERIK NIVA heter han !!!!!

– Denna veckas träning har bestått av 2 x 40 km cykel (t.o.r Tyresö) + 2 pass styrka. Huvudvärken har omöjliggjort löpning och förmågan att träna fler gånger. Nu skall jag till Umeå och få hjälp av Dr Eriksson (hoppas)

– Nästa helg gör min dotter Malin årsdebut i Vännäs Halvmaraton. Kanske 1.25 är möjligt.

– Tyresö- Linköping 2-0. Christen Press 2 mål. Marta ribbskott + friläge, Press friläge mm. Linköping kämpade men hade inte mycket. Nilla Fisher tyckte dom var värda 1 poäng ??? Vilka kemikalier går hon på ? Nu är det serieledning med 9 poäng och 5-0 i målskillnad.

– Värvet med Jesper Waldersten var rätt trist denna vecka. Av alla 59 avsnitt är det bara detta plus det med Bodil Malmsten jag inte lyssnat klart på. Nya tag på söndag Kristoffer Triumf.

– Håkan Hellströms nya platta har jag lyssnat på 11 ggr denna vecka. 

– Jag tränar för att se bra  ut naken. Men det gjorde jag inte idag när jag såg mig i spegeln. Bild kommer snart om inte Jonas Lund på RW censurerar mig.

– Mina adepter på RW bloggen (Emil och Magdalena) kör på bra. Magdalena lyssnar mera på råd och tips. Medans Emil är för ivrig och vill springa fort och längre hela tiden. Men nu har Emil fattat och lyckats dränka den där ”dumdristiga gubben” bakom höger öra som hela tiden säger fortare, fortare, längre , längre !

– När jag åker till Umeå imorgon blir det fullbokat med släkt och vänner, optiker, Dr Eriksson, Burmans musik mm.

– Iker Casillas flickvän, sport journalisten Sara Carbonero måste få lite uppmärksamhet.

– Min bror Anders har blivit löpare i sinnet nu (han är inte riktigt där tidsmässigt) Nu mår han dåligt om han får två vilodar. Han måste ut och springa 5-6 gånger i veckan. Förut var jag glad om han läste om löpning 5-6 gånger per år !

– Behövs styrketräning för löpare ? Jag tror att de flesta mår bra av att stärka upp coremuskulaturen. Många mår bra av benstyrka och lite styrkebalans på överkropp. Och några mår bra av att testa crossfit, kettlebells och fria vikter. Men en av Sveriges bästa löpare som gjorde grymma tider på Lidingöloppets 30 km och halvmaraton körde ingen speciell styrka. Magnus Bergman heter han.

– Söder runt 15 juni, har blivit en del av Wellnes/Aftonbladet. Bra initiativ av Fredrik Lindstål. Kan bli ganska stort startfält. 10 km runt Söder låter skitskoj.

– Nu är det dags för lite formkontrollsintervaller. Ta din favoritbana på ca 3-4 km. Värm upp och kör lite dynamisk rörlighet. Därefter springer du banan runt som 1 minuts intervaller. Spring 1 minut hårt, stanna och dra ett streck dit du hann. Vila 1 minut sen springer du igen o.s.v tills du hunnit runt banan. Anteckna hur många intervaller du behövde för att ta dig runt. Testa var 3:e vecka.

– Bäst just nu enligt Broder Anders: Löpning i Hammarbybacken

– Bäst just nu enligt LG: Sons of anarchy och Erik Niva

Nr 7 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Maxa din löpning. Höstens bästa träningsupplägg
  • Test: 9 nya kolfiberskor!
  • Mot myren! Löpträning som ger resultat
  • Allergi? Så vet du om du har det
  • Epidemiolog Anders Wallensten brinner för löpning
  • Trotsa Covid-19. Träna säkert i höst
  • 8 veckors vila är ok!

 

Bli plusmedlem nu

Du måste vara inloggad för att kommentera. Logga in

Mitt 35:e RW Blogginlägg


– Livet blev lite lättare i onsdags ! (för att Håkan Hellström släppte sin nya platta)

– Jag är nyss hemkommen från Runners Worlds löparhelg i Tammsviks herrgård norr om Stockholm. Vi var 13 deltagare och jag, Jonas Buud och Zandra skötte träningen. Mycket trevliga människor och god mat, fint boende samt bra träning. Distans, långpass, backe plus att jag hade föreläsning om löpning. På lördan pratade Jonas om sina tävlingsframgångar i Ultraloppen. Vi hann även med cirkelträning med mig och  Zandra samt bastu och pool. Johan från X-Kross kom ut och fotograferade Jonas samt fick möjlightet att visa sina sportglasögon, vilket var uppskattat.

– ” Du kanske aldrig får den du vill ha, men du får mig”!  (låten Valborg från Håkan Hellströms senaste)

– VD:n på Tammsvik, Robert Grenmark var med och sprang i lördags för att rensa huvudet inför ett styrelsemöte

– Göteborg spelar brottarfotboll tyckte Jonas Thern. Tobias Hysén kontrade med att brotta ner sin lagkamrat som målgest. Ifjol fick Göteborg kritik och låg taskigt till i serien länge. Nu leder dom allsvenskan klart. Och då är det också fel ??

– Stackars Emma Berglund, stackars Umeå IK och stackars Svenska landslaget. Att Emmas korsband gick av i tisdags var ett dråpslag. Men hon kommer tillbaka, förmodligen starkare än nånsin och vansinnigt sugen.

– ” Vi har fått förmånen att uppfylla våra drömmar”! (Skellefteå AIK:s tränare Bert Robertsson efter hockeyguldet)

– Tyresö slog Vittsjö med klara 2-0 och bud på många fler. Leder allsvenskan på 6 poäng och 3-0 i mållskillnad. Christin Press och Caroline Seger målskyttar.

– Om en vecka åker jag upp till Umeå och hälsar på dotter, grannar och vänner. Samt givetvis ett besök hos Stefan på Burmans. Hoppas även hinna besöka min gamla arbetsplats, Bräntbergsskolan och se hur eleverna sköter sig.

– Jag missade Record Store day igår pga löparlägret i Tammsvik.

– Värvet levererar som vanligt. Isabel Adrian var veckans gäst och gjorde ett bra intryck.

– Vad har Peppe för fel ? 

– Jörgen Kruth verkar lite skraj.

– Träningsmässigt hyfsat denna vecka. Några lätta löppass i helgen, lite styrka och cykel. Men huvudvärken från helvetet har krossat mig 3 dar av 7 denna vecka.

– Bäst just nu enligt broder Anders: Lidingö Ultra samt att vara löpare

– Bäst just nu enl LG: att ej haft huvudvärk 4 dar denna vecka samt givetvis Håkan Hellström


Du måste vara inloggad för att kommentera. Logga in

Mitt 34:e RW Blogginlägg


– Tillbaka i Sverige efter en Springtimevecka i Turkiet. Jag är grymt nöjd med hur allt fungerat och hur Ladies Night gänget fungerade och bjöd på sig själva. Trevliga människor som tränade som galningar.

– Peppe har problemhy och blir rödfläckig när han solar. Skägget och håret blir också lite bångstyrigt.

– Nästa helg kör vi en löparhelg i Tammsviks herrgård. Temat är maraton och Jonas Buud är vårt dragplåster. Vi kör distans på fredag + att jag föreläser om träning. På lördag fm blir det långpass med fartökningar. På em blir det distans plus löpstyrka. Kvällen innehåller middag, föreläsning av Jonas Buud samt mingel mm… Söndagen inleds med distans-kort backe innan vi avrundar med lunch och hemfärd. Jag får även hjälp av Zandra Buud med löp och styrka under dessa dagar. Fint boende, god mat, träning, löparsnack och glädje i en perfekt symbios.

– Jag körde ett bra snabbhets-spänstpass med Tyresö-spelarna imorse. Wow, vad pigga ben dom har ! Inte lätt för Tony att plocka ut en startelva mot Umeå på tisdag.

– Malin körde 4 km snabbdistans igår på 15.08 (3.47 min/km) och var fräsch. Det blir sub 38 min på 10 km och sub 18 min på 5 km.

– Jag gillar podcastrar som ni vet. Bäst är Värvet, nr 2 är Kick and Rush (premier league podcast) och nr 3 är Filip & Fredriks podcast.

– Liverpool – Reading just nu. Liverpool har lekstuga. Kunde stått 3-0 efter 20 min. Men står 0-0 ?!

– Fyller 55 år idag. Känns sådär. Hade velat var i bättre form, haft tjockare hår, mera pengar, cool bil och…

– Jag har det bra på nästan alla sätt. Formen skall byggas upp och håret går väl att föna till. Pengarna räcker och bil behöver jag inte. Brukar få låna av Tyresöspelarna ibland.

– Tre olika sätt att köra 1000 m intervaller. Exemplet bygger på när jag gjorde milen runt 30 min.

1. 10 x 1000 m på 3.05 vila 55 sek

2. 5 x 1000 m på 2.50-2.55 vila 2 min

3. 3 x 1000 m på 2.35-2.40 vila 5 min

– Mattias sambo Linn fixade biljetter till Stockholm music festival: PRINCE, RODRIGUEZ, FIRST AID KIT mm. Jag längtar redan. Dessutom har vi bokat Storsjöyran för 13:e året i rad.

– Hasse Castergren kan inte sola som ni ser. Men han är bra på annat..

– Tack Annica Svensson för vinflaskan

– Bäst just nu enl broder Anders: Lidingö Ultra 50 k och Parisresan med far och syster

– Bäst just enligt LG: Sibille Attar och Livet

Antal kommentarer: 2

Mårten Klingberg

Stort grattis, min vän! Beklagar att du inte fick Liverpool-resultatet med dig. Arsenal hade också laddat med blött krut, men det löste sig till slut. Hoppas du hade en fin dag hur som helst!


Kenneth Gysing

Grattis LG! 55 är det nya 35 😉Du måste vara inloggad för att kommentera. Logga in

Mitt 33:e RW blogginlägg


– är i Turkiet på Training Camp. Temat är Ladies night. Kanonvecka med underhållning av Andréas Johnson, ASSE Bronten och David Stenmark. Mina ledare hör ett kanonjobb med löpning,stav, yoga , Afro, zumba, cirkelfys,crossfit mm. Vi har 70 träningspass, 4 föreläsningar och 2 shower denna vecka. Coolast har varit Jörgen Kruths fightingpass.


– värvet med Mauro Scocco var kanonbra. Kristoffer Triumf har en skön intervjuteknik. Jag var tvungen att ta fram lite Ratata skivor efter programmet. ” Jackie jag tror att du förstår”
– min egen form är som en limpskiva som legat i ljummet vatten. Pissdålig.
– Sverige -Island 2-0 ? Island med 4 reserver. Inte länge kvar till hemma EM. Måtte Pia Sundhage hitta nycklarna till spelet
– Jonas Buud tog illa vid sig att jag kallade honom gigant, flerfaldig Swiss alpinevinnare, orienterare, banlöpare och landsvägslöpare. Ursäkta Jonas. Du har inte varit nån hängiven banlöpare. Allt utom banlöpare stämmer
– Tyresö är favorit till SM guld nr 2. Perfekt läge. Malmö blir bra och Umeå kommer överraska.
– hoppas det funkar med blogg från telefonen. Jag gör ett riktigt inlägg på lördag. Med lite musik, skvaller och lite naket
– bäst just nu enligt Broder Anders: 3.22 i Paris Maraton
– bäst just nu enligt LG: att formen inte kan bli sämre

Antal kommentarer: 1

LG Skoog

Tack Marianne ! Viken tid ! Vilka minnen ! Vi hade det underbart och vi får cred fortfarande från den tiden.Du måste vara inloggad för att kommentera. Logga in

Mit 32:a RW Blogginlägg


– ”Styrka och heder” blir mitt nya ledord. Jag lånar från Gladiator.

– Jag hjälper 2 RW bloggare med träningen inför Stockholm maraton. Nämligen Emil Zingmark och Magdalena Fasten. Eller Magdalena följer 3.00 programmet ur Szalkais Marathon.se. Så henne ger jag kommentarer och råd. Emil har fått ett program fram till maran med 3-4 pass per vecka i stegrande form mot 3.30. Han visar att han är dedikerad till löpningen genom att inte hoppa över pass hur som helst. Bland annat så körde han en långpass mellan 20.00-22.00 en kväll. Magdalena håller så pass hög nivå att 3.05 är möjligt för henne.

– Aston Villa – Liverpool 1-2 . Gerrard avgjorde. Liverpool hade dessutom ett stolpskott (Johnson) och ett friläge (Coutinho). I höst åker jag dit igen och ser match på Anfield.

– Kl 16.00 idag på Tyresövallen skall Tyresö ta sin andra titel. Då möter dom Göteborg i supercupfinalen. Det har sett mycket bra ut på slutet. Vi körde ett grymt bra spänst-sprintpass i onsdags. Alla flög fram. Ifjol vid samma tid hade dom inte grundträningen att köra sån träning. Så det kan bli skoj i år också. Tänk om unga Umeå IK dessutom orkar hålla sån nivå att dom är med och slåss i toppen också.

– Jag fick tag på lite fina vinylskivor igår. En trippel LP med David Bowie ”The Birthday collection” när han fyllde 50 år och bjudit in Billy Corgan från Smashing Pumpkins, Lou Reed, Sonic Youth mfl som gäster. Grymt skön platta. Det är nåt visst med vinyl. I slutet av april åker jag till Umeå. Då skall vi se vad Stefan Nilsson på Burmans musik har i lådorna inne på kontoret.

– Malin körde ett kanobra pass igår. ”10 km växeldistans” Hon sprang varannan km på 3.45 och varannan på 4.40 . Totaltid 42.05 och var ganska fräsch. Bra Malin. Om hon lär sig tävla med rätt anspänning och får ut allt hon har i sin lilla kropp, så gör hon 37.30 och 17.50 i år.

– Min egen träning är blandad. Lite löpning, lite cykel och lite styrka. Nu tränar jag mest för att se bra ut naken. Huvudvärken stör och knät givetvis. Vi får se när det vänder. Och när det vänder då jä…..

– Har sett säsong 3 av ”Son of anarchy” vilket var spännande. Nu har min son Mattias fixat säsong 4. Dessutom måste jag få tag på säsong 2 av Homeland. Tips någon ?

– Min son förresten: Han och sambon Linn är i Miami och Fort Lauterdale på semester ! När man var i den åldern själv, åkte man på semester till Holmön och tältade eller bodde i en campingstuga fullt med myror.

– Undrar om Pia Sundhage får ordning på laget innan EM ?

– Om 2 veckor blir man 55 år. Brorsan Anders längtar till jag blir 60 år , säger han !

– Bra start för Tobias Karlsson och Tobias Wallin i Lets Dance. Men den jag helst skulle vilja ha med i vårt Springtimegäng är lilla Sigrid Bernson. Då skulle jag lära mig Paso Doble och Vals på 30 minuter.

– Min gamla kollega och Sveriges bästa SO lärare, Hasse Eriksson har hittat min blogg. Bra Hasse. Hans fru Marianne är Sveriges bästa svensklärare också. Han lägger hela sin pension på golfklubbor och goda middagar. respekt, Hasse !

– Jag lånade Caroline Segers bil i helgen (hon åkte till Malmö) Den såg ut som den varit med i en ökenetapp i Parsi-Dakar rallyt. Nu är den tvättad och justerad. Tack för lånet Caroline ! 

– Min nya Garmin Fenix är cool. Tack Isak.

– X-Kross glasögonen stavas inte med c som jag skrev tidigare

– Caroline Seger är Sveriges viktigaste spelare i sommarens EM.

– För att boosta lite fart skall ni testa 20-10 intervaller i omgångar av 3. Kör 20 sek hårt- vila 10 sek. Kör 20 sek hårt-vila 10 sek. Kör 20 sek hårt-vila 1 min. Upprepa detta 6-10 ggr. Våga ! Rune Larsson pratar om att man skall springa långt och sakta. Men jag tycker man skall springa fort och ganska långt.

Här har jag just varit DJ på springtimes ledarfest. Jag och Hasse Castergren blev nästan avslitna kläderna. Hasse av 20 åringarna och jag av 50 åringarna.

– Värvet levererar jämt: Mårten Anderson denna vecka. Jag älskar Kristoffer Triumf

– Filip och Fredriks intervju med Håkan Hellström var också grym.

– Bäst just nu enligt broder Anders: Makthaverskan

– Bäst just nu enligt LG: Håkan Hellström


Du måste vara inloggad för att kommentera. Logga in

Mitt 31:a RW Blogginlägg


– Då var man hemma igen efter en vecka i Portugal med Runners World tema. Oj vilka sköna människor som vi hade därnere.Och vilka fina, duktiga ledare jag har till förfogande.Löpskolan var väldigt populär och det var mellan 36-42 deltagare per gång. Kul att se hur dom förstod instruktioner och justerade sin löpteknik. 

– Sverige – Irland 0-0 och väldigt svajigt anfallspel och få målchanser. ” Som att se målarfärg torka ” skrev nån krönikör.

– Stina från Örebro kan allt om pulsträning och hur man använder Garmin 210. Jag fick använda all min fantasi och mina bästa instruktionspunkter. Och till slut fattade hon. Syreskuld, pulsfall och pulszoner. Är du med , Stina ?

– Sara Carbonero igen. Sportreporter och Iker Casillas flickvän.

– Emelie Forsberg är underbar. Vore jag yngre skulle jag gifta mig med henne. Nu funderar jag på att försöka adoptera henne. Kolla hennes filmsnutt på RWbloggen när hon springer utför. Och hon skrattar hela tiden även under tävling. Hon kan nog få Bergslöpning att växa i Sverige.

– Fitness magazines tjejer älskar mig ! Så står det i nya numret. Ändå är jag bara mig själv.

– Håkan Hellström är fantastisk. Lyssna på Filip & Fredriks podcast. Helskön intervju där han på sitt ärliga och underfundiga sätt berättar hur hanskriver låtar genom att nynna melodier i sin telefon, han berättar om första kyssen, Diggi lo-Diggi ley och nya plattan. Jag är glad och imponerad. Nya singeln ”det kommer aldrig vara över” är en blandning av Killers och U2 gitarrer. Lyssna !

– Simon Bank om Sverige-Irland -” Som en likvaka. Två ovaler. 0-0 ”

– Sonen Mattias och sambon Linn på Bröllop. Finaste !

– Träningsmässigtblev förra veckan hyfsad. Jag måste springa varje dag eftersom vi har dubbla löppass på schemat. Lite intervaller, lite distans, styrka med Jose Nunez och Jenny, Yoga med Niina samt crossfit med Hasse och Stina H. Knät har varit bättre om man säger så. Denna vecka blir det mera cykel sen kör vi igen.

– Jag har hjälpt Magnus J på mitt jobb med träningen under en period. Idag gjorde han 39.20 på Premiärmilen. (tidigare pers 40.50) Snygg-Pernilla E gjorde 49.20 i samma lopp. Grattis både och behåll fötterna på jorden. Och speciellt viktigt för Pernilla för hon har alltid jättehöga klackar.

– Testa ”Supertusingar” när ni vill få fart på benen: 400 m-300 m-200m-100m x 4-6. Vila 30 sek per lopp och 2 min per serie. Lägg ihop tiderna och kolla totaltiden på 1000 m. Farterna bör vara hög men du skall ju orka hålla ett bra steg trots den korta vilan.

– Tyresö spelarna är på en träningsturnering i Sundsvall. 3-0 på Sundsvall men 1-2 mot Piteå ? Idag 3-2 vinst mot Cluj från Rumänien. Tony testar olika teman under matcherna. Forcera, spela av matchen och numerära underlägen. Ni slipar vi det sista innan seriestart. Mitt gamla lag Umeå IK fortsätter att vara pigga på försäsongen. Bra jobbat med så ungt lag.

– Ny intressant platta: Phosphorescent ”Muchocho”. Country-rock, singer-songwriter och lite indiepop i en skö blandning. Galet bra.

Steve Galloway tyckte jag såg stencool ut. Jag håller med Steve !

– Bäst just nu enligt broder Anders: Löpformen 20.24 på sista 5 km av milpasset !

– Bäst just nu enligt LG: Livet och mina referens Acne-jeans

Antal kommentarer: 2

LG Skoog

Gamle Hasse Eriksson!
1. OK din Garmin kan mer än min, men min kan man ha på armen och din måste du ha en släpkärra till
2. Sara Carbonero är journalist och Casillas är Real Madrids målvakt
3. Jag skall lämna Emelie Forsberg ifred. Mest pga av min fru.
4. Tack för omdömet om son och sambo
5. Jag tvivlar inte en sekund på att du är den nya Arnold Palmer på golfbanorna i Danmark.
6. 254 m i medvind och utför är inte så imponerande.
7. Jag skrev om dig och Marianne i inlägg nr 32


LG Skoog

-Jag är nöjd med dig också Pernilla.
-Tack Tove-love
– Du kommer bli ännu grymmare Ing-Marie. Jag återkommer om damernas statistikDu måste vara inloggad för att kommentera. Logga in