Blogg

Omstart blogginlägg nr 33


– Go hard or Go home (Mo Farah)

Veckan har rullat på i lysande takt. Jag har tränat varje dag med blandad kvalite. Dock har jag alltid blivit svettig och sluppit tomduscha. Löpningenser ut som löpningen och kroppen är stark. Dock går det för sakta fortfarande. Men vem bryr sig utom jag.

David Nilsson gjorde 2.15.40  (1.08-08-1.07.32) i Hamburg och kvalade till VM. Stort grattis till detta. För 18 år sen gjorde min kompis Anders Szalkai 2.13 i London. Nu har hans hälsena lagt av. Han kör styrka istället (igår en sexa i bänk på 65 kg)

Dotter Malins skada spökar fortfarande. Hade lite hopp i veckan. Men nu ett nytt bakslag. Ingen löpträning på 4 veckor, men massor av crosstrainer. När det vänder är hon snabbt i form.

” Vi väntar hela veckan till fredag. Hela året till sommaren och hela livet efter lyckan. Sluta vänta och börja lev”!

Maja Eklund/Rhodin 9 år (dotter till innebandylegender som Patrik Eklund och Annica Rhodin) kan sitta i L-sit 1 min och 10 sek och gå från sittande bredbent gå upp i handstående utan att röra en min. Nio år?!  Jag skall träna på L-sit så jag spöar henne.

Runners Worlds hemsida har fått ett lyft. Men bloggen har blivit sämre. Det går inte att se om folk har kommenterat. Och man ser inte antalet visningar längre. Jag vill kunna se vad som varit populärt att läsa om och tvärtom. Sen vill jag kunna svara mina läsare på kommentarer. Jag, Emma och Hjärnfysik-Johan hade möte om Kalle Asplund om detta. Hoppas han fixar..

Record Store day har funnits sen 2007. Nu är ca 1400 skivaffärer anslutna och har ett manifest en gång per år. Det ges ut specialutgåvor och specialpressningar i liten utgåva. Pet Sounds i Stockholm är störst och har en otrolig omsättning just denna dan. Burmans Musik i Umeå (Stefan Nilsson) lyckades får tag i många fina plattor. Jag köpte Stevie Nicks, Drive by truckers,Lou Reed, Walter Lure, Fleetwood Mc, Father John Misty, Sam Outlaw och Small faces. Otrolig glädje för er som fattar.

Erik Niva skrev en lysande artikel om Solna AIKs ungdoms akademi. Dom har ju fostrat utlandsproffs som Robin Quasion och Alexander Isak. Men två av dom mest lovande juniorerna är inblandad i mordutredningar. Peter Wennberg är ass coach i Alaget och har varit utvecklingsansvarig sen 2009. Och har varit med och fostrat massor av framgångsrika spelare. En av ledstjärnorna han arbetar utifrån är taget från USA:s marinkår. Där räcker det inte med att ta ansvar för sig själv, utan där skall man vara beredd att ta ansvar för sina kamraters handlingar också. Läs artikeln…

Umeå FC hade hemmaprimiär mot fjolårets topplag Vasalund. Efter 36 min stod det 3-0 till UFC efter en fantastisk uppvisning. I 40:e min får UFC ett 4-0 mål bortdömt för offside. Då kontrar Vasalund och gör 3-1. Andra halvlek blir Umeåspelarna ängsliga och backar hem. Vasalund trycker på och lyckas kvittera i 85:e min. Surt som tusan. Och dålig fys frågar den oinsatte? Absolut inte, utan mentala saker plus ett bra Vasalund. Träningsveckan har varit bra och idag väntar Akropolis i Sthlm. Igår såg vi Team TG-Västerås. Jag satt med BLK DNM Tshirt medans Umeå FC spelarna satt med täckjacka och filt? Gör lumpen vet ja.

– Idag blir min som Mattias 33 år. Herregud vad tiden går. Pojken har famij, jobb, snart hus och tendens till skägg. Han har gett mig mycket glädje.

Joel Alme är en av mina absoluta favoriter. Hans platta Flyktligan har jag spelat 400 ggr under 2016!  Hans förra engelskspråkiga platta ”A Tender trap” innehåller följande text.

”The girl that i love has/My heart in her pocket/My mind in her purse/My life in her hand”

Herregud vad vackert!

-Igår invigdes Umeå Padel Center. En hall med 5 banor, shop och kafé. En av ägarna är Peter Foppa Forsberg. Han spelade invigningsmatch i par med Modospelaren Andreas Salomonson. Men fick stryk av Glada Hudik Pär Johansson i par med Daniel Wälitalo. Fin anläggning med ett smart bokningssystem där man använder en tagg som tänder och släcker lyset för aktuell bana den tid man bokat. Jag har testat padel två ggr och är väl en 2:a på en 5 gradig skala.

Veckans Peppe: Jag har tagit semester. Kommer inte på nåt roligt. Och håret är fett


Nr 4 ute i butik nu!

Ur innehållet:

 • Test av trailskor – 12 nya modeller!
 • Bästa passen! Tre enkla nyckelpass
 • Slipp smärta i hälsenan
 • 21 smarta knep för alla löpare
 • Därför motverkar löpning demens
 • Så tränar du i rätt fart
Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Omstart blogginlägg nr 32


 • You don’t get over a broken heart/you just learn to carry it gracefully (Jens Lekman)
 • Jag har varit grymt sliten efter mina Portugalveckor. Både fysiskt och mentalt. Fyra träningspass och tre vilodagar har gjort att det känns lite bättre. Som coach är man väldigt bra att styra sina adepter rätt i sin pulsering. Men glömmer man lätt sig själv. Nu har jag visserligen ingen karriär eller krav på mig. Mer än att se bra ut naken och orka vara en bra idrottslärare, fystränare och coach. Jag tror dock på trovärdighet och leva som man lär…
 • Lite musiknyheter sen jag kom hem. Bland annat en kanonplatta med Rodney Crowell, power pop med Heavy Tiger och bra pop i Nada Surf.

      

 • Påsken har firats med mina barn och respektive samt oemotståndliga lilla barnbarnet Chloe. Vi har umgåtts, tränat på IKSU, grillat lax och oxfile samt tre rätters påsklunch på Umeå bästa kvarters restaurang Maria. Jag vann i både jonglering och sitta på huk.
 • Vi har tappat många enkla, självklara och värdefulla grundregler eller talanger genom åren. Här kommer tio enkla och viktiga ”egenskaper” som inte kräver nån förkunskap. Försök fixa fem av dom så är du på banan igen.
 1. Komma i tid
 2. Vara förberedd
 3. Anstränga sig
 4. Ha arbetsmoral
 5. Bra kroppsspråk
 6. Passion för uppgiften
 7. Ge energi
 8. Visa positiv attityd
 9. Öppen för förändringar
 10. Försök göra det lilla extra
 • Bakom mina solglasögon kan jag vara mig själv.

      

 • För 29 år sen var jag i Portugal och tränade hårt och bra. Ulf Rönning var en av ledarna under de två veckorna. Han skickade denna sköna bild när jag vilar i solen efter 10 x 1000 m på gräsbanan (2.57 i snitt). Portugal är ett av mina favoritländer och jag har exempelvis varit i Monte Gordo med Springtime 44 veckor!

        

 • Dotter Malin jobbar med crosstrainer, vattenlöpning och styrka efter sin skada i hälen under bergspasset. Förhoppningsvis kan hon köra igång löpningen på måndag igen. Umeå halvmaraton går av stapeln den 6 maj. Idag fick hon två sidor i Västerbottens Kuriren om löpträning för nybörjare med ett sexveckorsprogram och massa tips. Bra dottern min.

        

 • Mitt Umeå FC i div 1 norra har seriepremiär på måndag mot Vasalund. I torsdags körde jag ett snabbhet/spänstpass med dem. Och det var riktigt pigga ben hos alla. Det nya spelsystemet börjar sitta rätt bra. Det kan bli en rolig säsong. Men Västerås och Brage verkar starka. Samt Team TG som har mågen Ahmed i mål och dotter Malin som fystränare.
 • Mitt inlägg om klädkod för löpare väckte uppmärksamhet. Att man blir snabbare och ser bättre ut i vita saker har 87% fattat. Att splitshorts bara används på tävling och fartpass har 61 % fattat. Färgmatcha kläderna fattade 98% av tjejerna men bara 32% av killarna? Jag fick frågan om korta tights på killar var Bra eller Anus? Jag tycker nog att shorts är bättre i 96% av fallen. Paketet blir väldigt exponerat och solbrännan blir lite konstig med tights.

        

 • Nu måste ni börja styra upp lite fartträning under era löppass. På flera orter drar tävlingssäsongen igång på allvar snart. Här kommer tre pass du bör hinna med innan första loppet:
 1. 5 x 1000 m i en fart som är 15 sek snabbare än din tänkta fart på milen. Med 2 min jogg/gåvila
 2. 8 x 1000 m i en fart som är 10 sek lugnare än din tänkta fart på milen. Med 1 min jogg/gåvila
 3. Backträning 3 x 1 min i distansfart+3 x 45 sek i halvmarafart + 4 x 30 sek i milfart. Vilan består av jogg/gåvila ner till startpunkten.

– Veckans Peppe: Jag har ingen ren T-shirt kvar och blev nöjd när jag rakade övre delen av mitt könshår.Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Omstart blogginlägg nr 31


– Det börjar likna ett Hollywoodslut för mig (bob hund)

 

 • Nu sitter jag på Arlanda och väntar på planet till Umeå efter två otroligt bra veckor i Monte Gordo. Vi inom Springtime har en väldigt stark gemenskap bland ledarna. Detta smittar av sig på resenärerna och kvaliteten på passen. Massor av glädje, fina samtal och träning. Denna vecka har jag och Malin satsat extra mycket på ”komma-igång gruppen”. Alltså de som vill lära sig springa lite mera. Vi hann lära ut grunderna i löptekniken med hållning, armar, höfter och fotisättning. Dessutom löpning i olika farter, hur man avvecklar steget, hur tekniken förändras när man höjer farten. Samt massor av exempelpass där vi avslutade med kortintervaller på stranden och kollade pulsfall på samtliga.

  

 • Veckans sensation var Frida Ekholm från Örebro. Hon är den nya Cecilia Gustavsson (vilket är det bästa betyg man kan få). Veckans glada prick var David Felhender (oj vad vi skrattade. Grattis Sirpha). Veckans klippa var Mikael Näslund (löpledare och Aktie-baronen som lärde 38 gäster hur man blir svinrik). Dessutom var det härligt att testa Oscar Jöbacks olika pass. Han var också en energihöjare.

   

 • Ovannämnda Frida och hennes genomsnälla make Anders Ekholm har lyckats göra en gäng fina ungar också. Lilla Olle 7 år avslutade ett yogapass på beachplankan med följande: ” -Sätt ihop händerna framför bröstet och säg: Jag är bra som jag är. Och du är bra som du är. Namaste. Efteråt när jag kramade om honom och berättade vad duktig han var så sa han: -”Du vet LG, det betyder att alla är lika mycket värda”. Killen är 7 år.
 • Jag har kunnat träna bra under dessa två veckor. Tyvärr klarade inte mitt knä all löpning som det blev. Jag fick slita de sista dagarna. Men löpning, 10 pass yoga, 3 pass core, 2 pass dynamic movement, 3 cirkelgym och ett pass salsa hann jag med. Plus några timmar i solstolen (musklerna synd bättre när man är brun. Har jag läst). Dessutom klippte jag mig i en Portugisisk het frisyr för 7 Euro (han fick 10)

 

 • Malin fick tyvärr problem med en sena i foten andra veckan och kunde bara köra pass med kom-igång gruppen. Men 9 pass vattenlöpning och styrka + lätta löppass gör att hon hållit formen bra. Det är tre veckor till Umeå halvmaraton.

  

 • Liverpool har tagit 7 av 9 poäng medans jag varit borta och hänger med bra i toppen. Trots skador på Hendersson, Mané, Lallana och Sturridge. Chelsea vinner ligan (grattis Acchemannen)
 • Nu drar vårens alla stora maratonlopp igång med London, Rotterdam, Boston och Hamburg. I maj går en fin mara i Köpenhamn också. Många väljer att testa en mara efter vinterns grundträning och som avstämning mot Sthlm maraton eller övriga säsongen. Springer du ett maratonlopp i april så är du återhämtad och kan tävla bra under maj-september. Och kanske avsluta med en höstmara.
 • Nike har tagit fram en sko som skall optimera löpningen och spräcka 2 timmarsgränsen på maraton. Skon heter Vapor fly Elite och har en mellansula som är 21 mm tjock. Detta skall ge mycket respons i steget och spara löparens muskler. En kolfiberplatta i sulan ger stabilitet och låg vikt. Projektet kallas Breaking2 och skall avgöras på en platt racingbana. De löpare som skall göra rekordförsöket är Eliod Kipchoge (2.03.05 och 59.25 på halvmaran), Lelisa Desisa (2.04.45) och Zersenay Tadesse (58.23 på halvmaran) . För att fatta hur snabbt sub 2 tim är på maraton så gäller följande: varje km strax under 2.50 min/km. Varje mil på 28.24 ! Och tittar på man Tadesses halvmaraton tid 58.23 (2.46 min/km) så förstår man att det kan gå. Han kan sänka farten med 4 sekunder per km och passera på 59.59, eller vad tror ni?  Även Adidas har hakat på att bli först under 2 timmar med en sko som heter adizero Sub 2. Den lanserades i samband med Tokyo Maraton nyss.

 

 • Nu blir det full fokus på mitt Umeå FC i div 1 (premiär mot Vasalund 17/4) De senaste 5 träningsmatcherna har gett 5 segrar och 12-0 i mål. Andre och Steve har några detaljer att slipa på. Men det kan bli skoj.
 • Ca 82% av alla deltagare hade vita strumpor sista veckan på passen. Och 0 % av dem tomduschade. Jag har snart lyckats frälsa världen. Vita strumpor mot bruna löparben ser bra ut och är snabbt. Svarta strumpor ser smutsigt och långsamt ut. Jag har rätt och ni har fel.
 • Hoppas mina elever skött sig bra och varit snäll med vikarien under min frånvaro. Vi har innebandy DM, fotbolls DM, Brännbollsturnering, Mästarnas Mästare och niornas Vårbal att se fram emot. Dessutom är jag i full fokus för att styra upp nästa års ”rörelse 5 dar i veckan”. Jag vill testa att köra 30 min rörelse mellan 08.00-08.30 under tre dar. Plus två ordinarie idrottspass. De tre rörelsepassen kan vara dans, jogging, powerwalks, bollspel, cirkelträning mm. Ingen betygsättning på detta. Bara pulskontroll och känslan att komma igång inför skoldagen. Jag är starkt inspirerad av Naperville-projektet i Chicago som Hjärnfysik-Johan skrev om ifjol. Den skolan är 6:a i Usa i matte och bäst i världen på ytterligare en parameter. Skolan har bara 3% överviktiga elever (i USA är väl snittet runt 30%) Vi skall försöka se förändringar i Matte-kunskaper och läsförståelse (om vi hittar en bra mätmetod). På avslutningmiddagen i fredags satt jag med David som skall vikariera 7 månader hos idrottsministern. Han skulle berätta om detta projekt.

 

 • Lars Södergård gifter sig med sin Jana om några veckor. Kärleken och en bra frukost är starka drivkrafter för honom. David Nilsson och gänget körde svensexa för Lasse igår. Han fick bland annat springa på löpband i nån konstig kanindräkt (mannen som uppfann rövsvetten). Lycka till Lars. Du gjorde en fin insats i Portugal.
 • Veckans Peppe: Alltid hans hår! Nu sover han i papiljotter för att böjen på luggen skall se vindrufsig ut. Oerhört barnsligt.                                             

Antal kommentarer: 1

Johan Renström

Spännande projekt. Ska bli kul att följa. Alla skolor behöver ”doers”” som LG. Forts följer om färg på strumpor. Har hittat en ny studie;)Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Omstart Blogginlägg nr 30


– Jag vet att det är fel av mig/Men varje tjej jag träffar jämför jag med dig (M Scocco)

– Portugal levererar igen!  Visserligen en del regn dag 1, vilket dock inte hindrade oss att köra både distans och löpskola. Vi har en härlig sammanhållning i vårt ledargäng. Detta är en viktig framgångsfaktor i Springtimes verksamhet. Strax dags för måndagens intervallpass som är inspirerat av Mustafa Muhammed. Det är ett kombipass som består av 3-5 serier av (4 min i tröskelfart ca. Vila 30 sek. Därefter 30 sek hårt. Vila 90 sek) Detta upprepar vi 2 ggr för nybörjargruppen,  3 ggr för medelgruppen och 4 ggr för den erfarna gruppen. Så här glada var nybörjar gruppen efter löpskola och 2 serier av Musse-intervallerna

– Lars Södergård har snöat in på hip-hop och går runt och säger ”Yo my brother.” till alla. Han springer bra fortfarande och skall ansvara för morgondagens långpass med min dotter Malin.

 – Hjärnfysik-Johan hänger mig i hasorna hela tiden. Och ställer frågor typ:  ”LG, hur kan du vara så het hela tiden”? ”LG, var har du köpt dina solbrillor”. Ikväll skall han föreläsa om ”Enzympåverkan på underbenets pendling kopplat till hjärnbarkens vulpala centra. Han är supersmart och fin i sina nya kläder

– Naprapat-Hasse har jobbat på bränna och höfter under sina 10 veckor i Australien. Jag älskar den mannen på många sätt. Kolla vilken bra bild när han rullar nerför backen. Han har köpt en Iphone 7 plus med 156GB i svart pianolack för 13000:-. Men jag har finare dator och stereo så jag är inte avundsjuk.

– Dotter Malin skall slipa och bygga form i två veckor efter en grym träningsvinter. Hon har återhämtat sig efter en veckas förkylning. Nu kör hon några dagars distans och leder den snabba gruppen. På fredag blir det en stege på 5-4-3-2-1 min med Södergård, Linus Näslund med flera. Hon fick plocka lite grejer ur Runners Store shoppen som vi har. Men sa….n vad hon tog för sig. Jag fick ta ett topplån på radhuset för att lösa fakturan.

– Cecilia Duberg som är en av våra fina ledare jobbar både en del med Örebro fotboll samt med Carola (sångerskan). Att hon kan hålla isär allt. Hon är en grym mänskokännare och kunde läsa mina tankar vid middan igår. Ida Rautila är en ung, duktig ledare som varit med länge. Igår deltog jag i hennes corepass och upptäckte att hon var ännu bättre nu. Bra instruktionspunkter, bra visning av övningarna och lyckade förmedla glädje på ett skönt sätt. Underbart. Och Anci Näslunds yoga var fantastiskt bra. Hon säger precis rätt saker som går in i hjärtat och hjärnan. Och Åsa ”jag kan prata om ingenting i 30 min” Burvall är ytterligare en glädjespridare som är här denna vecka.Vi har verkligen grymma ledare i Springtime. 

– Ryktena har gått om mina storys från förr. Bland annat ”blodpudding och fiskpinnar i brödrosten-storyn”, ”Binda Mattias för att lyssna på nya Linn slutsteget-storyn” samt ”kasta ut möblerna i vardagsrummet för att överraska Lena-storyn”. Det var en både chockad, glad och höjda ögonbryn-stämning vid frukosten imorse. Jag har mognat betydligt på slutet

– Jag hade min ”Allt du behöver veta om löpning på 60 min-föreläsning” igår. Den gick bra och täckte in det mesta. Bra frågor från åhörarna. Och avsnittet om klädkod funkade för idag var det 98% vita strumpor och inga Bempas Måleri Tshirts. Ingen vågar tomduscha heller efter min förklaring om stängda porer och inkapslad smuts.

– Mina spelistor denna vecka är: Stevie Nicks- Bella Donna, Dream Syndicate- The days of wine and roses, Joel Alme- A tender trap och Ossler-en evig himmels fullkomling.

– Mina böcker denna vecka är: Maratonkoden, Olof Lundh-  och Malcolm Gladwell- David och Goliat

– Mitt Umeå FC vann mot seriekonkurrenten IFK Luleå med solklar 3-0 i lördags och 17 spelare fick speltid. Det var snöstorm i tisdags så fotboll var omöjligt. Då körde vi tempotränings-löpningar på planen istället 6 serier med 100+80 m, 80+60 m,60+40 m. Inget gnäll från spelarna. Dom bet ihop och körde på. Dessutom hann vi med ett bra pass explosiv styrka på onsdagen. Som uppvärmning körde dom 2 Tabatabackar (10% lutning och 8 x 20-10) Det kan bli roligt med Umeå fotbollen i år. Dotte Malin är ju fystränare i Umeå andra div 1 lag (Team TG) där hennes sambo Achmed är målvakt. Vi har ganska griniga söndagmiddagar faktiskt.

– Veckans Peppe: Förkylningen är över och jag börjar få ordning på mitt hår.Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Omstart Blogginlägg nr 29


– Men jag minns en dag, då vi cyklade omkring/Mamma, pappa, syrran och jag/Det var en bra dag, en bra dag att minnas (Joel Alme)

– Marcus Birro-tavlan som jag berättade om i förra inlägget såldes på Tradera för 50100:-?! Det var inte Alex Schulman som vann budgivningen, utan en köpare som ville vara anonym. Det var en halvtaskig oljemålning bestående av Birro och hans exfru Jonna Vanhatalo. Hjon hade slagit en knytnäve igenom tavlan i ren ilska i samband med skolmässan. Nu skall hon använda pengarna till att betala kontokortskulder. Tänk om jag vore kändis, då skulle jag sälja mina gamla tavlor med älgar som dricker ur en sjö eller gråtande barn och söta hundvalpar. Dunka knytnäven rätt igenom och ut på Tradera. Enkla pengar….

– Jag fick en kroppslig och mental dipp i veckan. Skippade träningen både torsdag och fredag. Dock så gjorde jag 60 pushups, 60 situps och 60 bicepscurl med gummiband för att slippa tomduscha. Åt godis, drack cola och funderade om jag var usel eller bara sliten. Dock så blev övriga fem dagar ganska bra. Bland annat 3 pass löpning (30 x 45-15 med bra löpstil och Tabata-backe på 10% lutning) Samt roddmaskin och styrka. Jag har blivit väldigt stark faktiskt.

– Vad gäller roddmaskin så tog jag kontakt med Olof Södergård (bror till Lars Södergård och flera SM silver i roddmaskin 6.28 min på 2000 m). Olof är ju testledare på Löplabbet och i Sverige-eliten på roddmaskin. Han gav mig tekniktips hur man jobbar med ben, rygg och armar på ett väldigt pedagogiskt sätt. Jag höll 1.50/500 m i snitt med min gamla teknik. Med Olofs teknik fixade jag 1.44/500 m. har jag motivation skall jag träna lite extra rodd senare i vår. Tack Olof!

– En livsbloggare (googla detta Södergård) som heter Mia Tjärnlund var inbjuden till Studio ett i P1 tillsammans med en smittskyddsläkare som heter Per Follin. Det diskuterades angående de 7 fall av mässling som drabbat Stockholm (igår rapporterades ytterligare 3 fall) Per Follin berättade att det är 90% smittorisk om de som drabbas av mässling kommer i kontakt med ovaccinerade personer. Han påtalade vikten att vi måste vaccinera våra barn mm. Livsbloggaren Mia hävdade att man inte behövde vaccinera utan istället satsa på att bättra på sitt immunförsvar och borde äta grönkål och kokosolja. Hon berättade att hon dricker kolloidalt silver utspätt i vatten flera ggr om dan. Hon ger även sina barn detta för att slippa kräksjukan.Dessutom vill hon lära människor att höja sina vibrationer. Det gör man genom att äta mat med höga vibrationer (råa växter, nötter och frukt) och minska på mat med låga vibrationer (kött från grisar och kor eftersom dom bär på rädsla och trauma). Nu måste jag sätta mig ned och fundera vart vi hamnat? 2017..

Huden kan bli blågrå om man använder kolloidalt silver. Mannen till höger har använt näsdroppar som innehöll kolloidalt silver. Men Mia sa att man kan slippa kräksjukan. Nu blir jag splittrad.

– På lördag sticker jag och Malin till Portugal 2 veckor. Vecka 13 är Runners World vecka och Vecka 14 löparvecka samt Mikael Näslunds specialle Aktiesparar-vecka. Vädret ser bra ut, stranden är kvar. Rober Melin har styrt upp maten och Springtimes Marie Norrstrand har fixat ledarkit. Så här ser veckor programmet ut. 77 pass och 4 föreläsningar, 1 bergspass och en fest på Nox. Livskvalitet 2.0

– Veckans vinyler håller hög klass. Jennie Abrahamsson (en svensk Joni Mitchell), Depeche Mode (4 +) powerpopparna Bullet Proof lovers och Brinsley Schwartz (Nick Lowe, Ian Gomm och Brinsley S) Mats Olsson hyllade dom förra veckan. Sen har ju Zara Larsson släppt sin andra fullängdare vilket är en klar 3+. Jag gillar Zara. Sen återkommer jag alltid till Joel Alme. Hans platta ”Flyktligan” ha jag spelat över 400 ggr under 2016. Jag skrev till honom på messenger och talade om vad mycket plattan betytt för mig. Inom 10 min skickade han ett fint svar. Respekt Joel. Kolla gärna in nä’r han var med i Jills veranda och spelade i fängelset. Mycket starka 6 min.

– Jag skrev en artikel till RW5 om hur man fixar övergången från vinter till vår. Samt gav exempel på 4 jättebra pass för att komma i tävlingsform och hitta sin nivå. Mina 4 pass blev:

1) Splittad 10 km (4 km -3 km- 2 km- 1 km) med 3 min joggvila. Du går från tröskelfart ner till överfart.

2) Splittad 5 km (2 km – 1500 m- 1000 m – 500 m) med 2 min joggvila. Du går från milfart ner till överfart.

3) Musses kombo ( 3-5 x 4 min + 30 sek) 4 min i tröskelfart. vila 30 sek därefter 30 sek hårt. Vila 90 sek.

4) LG:s back-kombo ( 4 x 1 min i backe + 3 x 1000 m platt bana + 4 x 30 sek backe) De första backarna går i distansfart för att förbereda kroppen på de snabba 1000 m loppen. Avsluta med kort backe i högt tempo för att visa att du orkar trots trötta ben.

Mycket utförligare i kommande RW

– Veckans Peppe: Jag tvättar alltid håret med tvål för att få rock-looken. Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

omstart blogginlägg nr 28


– Blame it on my wild heart/Blame it on me (Stevie Nicks)

– Jag fortsätter att bygga upp min kropp med löpning, crosstrainer och styrka. MEN FAAN VAD SAKTA DET GÅR! Nu klarar jag inte ens 5 x 1000 m i 4.00 min/km. (Ber om ursäkt till läsare som tycker jag raljerar) Jag minns en kall vinter 1998 (då var jag 40 år) Då körde jag varje lördag 3 x 10 min i 2.58 min/km (20.1 km/h på löpbandet) utan att vara död efteråt. Då tänkte jag att jag skulle springa resten av livet regelbundet och att 35 min på milen borde man klara långt upp i åren. Så fan heller…  Mina 2 knäskador och 3 år av kronisk huvudvärk knäckte min grundfysik. Enda trösten är att jag är ganska bra styrkemässigt och att mitt pannben är tjockare än Mo Farahs fotsulor. Jag ger mig aldrig men står för min lilla film sen i somras. Där jag la ut på Instagram och Facebook följande frågeställning: ”- Du får välja att göra milen på 33 min och tvingas äta fiskbullar till lunch resten av livet. Eller göra milen på 43 min och äta vad du vill till lunch”? Jag valde milen på 33 min och fiskbullar utan att tveka! Fattar ni hur mitt psyke funkar?

Yes! Snabb och fiskbullar

   

No! Långsammare och ryggbiff

 

– Markus Birros ex-fru Jonna säljer en oljemålning på Tradera som föreställer henne och Markus när dom gifter sig. Det roliga med tavlan att hon slagit sin knytnäve genom ansiktet på Markus, så att det är ett hål i tavlan. När Alex Schulman berättade om auktionen i fredagens podd ökade priset från 6000:- till över 20000:- på 4 timmar!?  Alex är fast besluten att köpa tavlan och är beredd att gå väldigt högt. Skulle ni vilja ha en amatörmålad oljemålning av paret Birro? Med en knytnävshål….

– Jag försöker bygga upp en form igen trots allt. Jag har kört ett roligt pass på löpbandet idag som gick så här: Efter 10 min lätt jogg, lite vadtöj och framlårstöj så sprang jag medelfort i 4 låtar (spellista som heter wow!) gick en minut. Sprang medelfort i 3 låtar och gick en minut. Sprang ganska fort i  2 låtar och gick en minut. Avslutade med att springa fort i en låt. Så det blev 4-3-2-1 låt (ca 15-11-7-3 min) Rätt kul och svettigt. Undrar hur min idol Mo Farah har det nu då?

 

– Jag älskar kvinnor på alla sätt och gjorde en spellista som heter ”Girlpower”. Då återupptäckte jag den fantastiska Stevie Nicks (ex Fleetwood Mac). Min kompis Micke tipsade om en youtube film på henne från 1981 där hon backstage innan en konsert sjöng låten ”Wild heart”. Sminkösen som höll på att sminka henne fick avbryta och vänta tills hon sjungit klart. Magiska minuter med en ung fantastisk Stevie Nicks. Sök på ”Stevie Nicks Wild heart”. Filmsnutten är 5.12 min. Herregud vad bra.

– Lars Södergård vill ha en utmaning under Runners World-veckan i Portugal. Jag skall introducera han och Naprapat-Hasse till en variant av Atlet-officer som vi hade under min tid som yrkesmilitär. Den bestod av 10 km löpning + bänkpress + chins. Varje min löpning x 5 p. Sen drog man av antal kg i bänkpress samt antal chans x 2 och fick en totalsumma. T.ex så gjorde jag innan jag slutade som officer följande resultat när vi avgjorde testet på I20/Fo61: 10 km på 31 min = 155 poäng minus 75 kg i bänkpress och 12 chins = 56 poäng. I Portugal skall Lars utmana Naprapat-Hasse i följande variant: Atlet-civilist 2000 m rodd + 1 km löpning + bänkpress+dips+chins. Poängen blir rodd och löp där var 5:e sekund är en poäng minus bänkpress (varje kg 1 poäng) minus dips (varje reps minus 1 poäng) minus chins (varje reps minus 2 poäng) T.ex Södergårds dagsform 7.30 på rodd (90 p) + 2.50 på löp (34 p) minus 70 kg(70p) i bänk minus 14 dips(14p)  minus 8 chins(16p) = Totalt 124 – 100 = 24 . Jag undrar vad jag och Hasse gör?

– Jag har haft ett härligt sportlov med träning-vila-musik-Netflix-skriva träningsprogram och städa min träningsgarderob. Dessutom har jag bedömt nästan 50 träningsanalyser som mina åk 9 elever gjort. Varje elev skall göra ett träningsprogram åt sig själv utifrån en träningsutmaning (kondition-styrka eller smidighet) Dom skall välja övningar/träningsmetod, skriva dagbok och analysera varför det gick som det gick. Jag är mycket imponerad över kvaliteten på de flesta av uppgifterna. Skall bli kul att delge dem resultatet och kommentarer.

– Veckans Peppe: Förkylning dag 5778. Jag bygger vidare.. Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*