Blogg

Omstart blogginlägg nr 38


-Flygplan utan vingar/kinder utan rodnad/jag utan dig (Håkan Hellström)

-”Väggat” tre gånger på en vecka! Kan man ens vägga på så korta pass som jag kör? I måndags körde jag formkontrollsintervall på Gammlias 3.7 km spår. Jag sprang 1 min, drog ett streck i marken, vilade 1 min på stället. Sprang 1 min igen osv hela vägen runt spåret. De första åtta loppen gick mycket bra, men på lopp nio tröttnade jag nåt jävulskt. Jag fullföljde givetvis hela rundan men fick slita. Två dagar senare skulle jag löpa 10 ggr i slalombacken. De första 6 loppen gick förvånansvärt bra. Men på lopp sju så dog jag. Det var inte ens läge att fullfölja hela passet. Igår var jag fortfarande seg och trött. Nu funderar jag på om jag skall testa idag nåt tuffare pass eller bara köra genomblödning. Tack för att ni bryr er….

 

Robert Gustavsson hoppade av Filip&Fredriks kommande film ”Tårtgeneralen” på grund av för dåligt manus?!  Robert valde att göra långfilm av Morran&Tobias. Då undrar man hur dåligt är filmanuset för Tårtgeneralen? Nu blev ersättaren rätt cool. Mikael Persbrandt!

 

Malin är skadefri och har kunnat löpa i 2 veckor nu. Hon kör löpning 2 dar och crosstrainer den tredje. På lördag skall vi köra en löptest. 2 x 5 km med 3 min vila. Sen tävlar hon flitigt i juni. Det är bra att tävla sig i form. Hon har insett att mer inte alltid är bättre. Nu blir det minskad mängd och mer fart.

Ny spis med specialeffekter inköptes. Indisk köttgryta lagades i bar överkropp och keps/förkläde från min sponsor

 

-Fina vinyler idag. Jesus and the mary Chain (wow vilken överraskning), John Mellencamp, Allen Toussaint och Jade Jackson.

 

Linnea Claesson , elithandbollspelare och ägare till Instagramkontot @assholeonline är en stark kvinna. Hon har i flera år blivit sextrakasserad på nätet med allt grövre inlägg. På hennes Instagramkonto lägger hon upp de värsta konversationerna med text och ”dick-pics”. När det kommer till hot så brukar hon göra en skärmdump och skicka till personens familj, flickvän mm. Och i många fall svarar hon väldigt humoristiskt och fyndigt. När hon deltagit i TV4 morgonprogram häromdan så blev hon sextrakasserad 20 ggr på hemvägen under några timmar!?  Vilka är dessa män?

 

– Så här ser sista veckan ut för några av mina adepter som skall springa Stockholm Maraton

måndag        Vila eller 30 min lugn löpning

tisdag            1 x 2 km  i  maratonfart + 3 x 1 km i 10 sek snabbare än maratonfart

onsdag          Distans 45 min

torsdag         Vila

fredag           20-30 min lätt löpning + 3-4 stegringslopp på 100 m + rörlighet

lördag           Stockholm Maraton ! Glädje!

söndag          sovmorgon, hotellfrukost, promenad

Imorgon skall vi på Rickard Larsson och Liselotts bröllop. Richard är en mycket god vän som varit duktig löpare (14.45 på 5000 m bland annat). Han var sambo med Umeås bildskönaste  Michael Svensson (gammal elitlöpare 3.37 på 1500 m) under en period. Richard är väldigt extrem på vissa plan. Dom kom på att kruskakli/vetekli är bra eftersom det suger upp fett i tarmen och ger mättnadskänsla. Då blir man smal och mätt. Dom köpte säckvis med kruskakli och strödde det på allt från fil, glass och kyckling. En dag hittade Micke sin sambo Richard avsvimmad av förstoppning på toagolvet. Men det gick bra. Han är nu VD på ett stort företag och Micke är forskare/egen företagare. Dom tränar fortfarande en del och har jättemycket pengar och prylar. På bilden är också Ubbe King (Urban Johansson framgångsrik 800 m löpare och tränare för Andreas Almgren) Urban hade aldrig T-shirt eller linne när han tränade. Alltid bar överkropp.

 

Liverpool är tillbaka i Champions League igen. Jurgen Klopp fortsätter bygga en mästarlag. Metoden är Gegenpressing (helplanspressen från helvetet) Några värvningar och rensa lite bänkspelare. Ring även mig på 070-5427313 om du vill ha en ny fystränare.

 

– Mitt Umeå FC i div 1 fick ju en drömstart och var obesegrade i 4 matcher. Men fick stortorsk i derbyt mot Malin och Ahmeds Team TG. Ahmed höll nollan och Team TG vann med 4-0?! (dock 1 självmål, en utvisning och ett straffmål) men oj vilken chock. All heder åt Team TG som spelade bra. Nu måste vi tillbaka på segerspåret igen. Nyköping hemma på söndag.

– Filip&Fredrik har en härlig podcast och berättar självutlämnande anekdoter varje vecka. Fredrik älskade att suga på disktrasor när han var ung? ”Det kändes läskande”! Sa Fredrik. Filip ville bli extra nära vän med Persbrandt under filminspelningen av Tårtgeneralen. När han besökte Persbrandt i hemmet så ville han visa sig skön och ärlig. När Persbrandt stod och gjorde ordning kaffe så sa Filip –” Om du tycker jag går lite konstigt så beror det på att jag fått kraftiga analsprickor”! Då svarade Persbrandt lite kort, -” vissa saker behöver man inte berätta”!

 

Veckans Peppe: Äntligen fick jag magsjuka igen! Fem dagar med taskig mage gör susen för min löpar/trummiskropp.


Senaste numret!

 • Redo för race!
 • Vårens skoguide. 21 nya modeller
 • Öka farten! Testa det här roliga passet
 • Baka egna energikakor. Gott, nyttigt och billigt
 • Därför springer du (förmodligen för snabbt)
 • Möt Hanna Lindholm
 • Nybörjarguide – kom igång med löpning
 • Gör smartare matval. Ät bättre och spara pengar
Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Omstart blogginlägg nr 37


Don´t dream of winning. Train for it (Mo Farah)

Jag har börjat springa lite fortare på mina löpbandsintervaller. Typ 10 x 400 m eller 20 x 30 sek. Utomhus går det dock inte lika bra. Då vill inte knät funka om jag springer snabbare än 4.30 min/km. Men snart öppnar myren..

– Charlotte Karlsson springer många pass på löpband och hade en intressant teori på womans healths hemsida. Förutom att slippa halka och kyla så gillar hon fartkänslan slippa ha flera lager kläder. Hon gillade inte att ha lutning om inte hennes coach beordrade henne till typ 1% lutning. Bra Charlotte!

 

– Jag hade missat bilden på Lenny Kravitz i en alldeles för stor halsduk. Det är en standardfråga i Emil Persson utmärkta pod ”Fördomspodden”. Hur tänkte den gamle stilmogulen Lenny här??

 

Vinylsamlingen växer. De senaste inköpen är John Moreland (Country-rock), Stevie Nicks (min reserv fru) , Per Gessle (foton av Anton Corbijn) och Bash&Pop (basisten från Replacements). Jag sitter och spelar nu är glad som ett barnkalas.

 

Oj vad folk fyller jämnt hela tiden. Förra helgen fyllde dansaren Tobias Karlsson 40 år och igår Tove Wiklander (delägare i Springtime) 50 år. Dom visade mitt video-tal på storbildskärm på Tobias fest. Där var det kändistätt skall ni veta. Tove bjöd mig inte ens på sitt kalas. Ändå har vi kännt varann länge och varit tränarkolleger i Älta IF en säsong. Undrar om hon hatar mig eller bara glömde? Johanna Lodin och Petra Marklund sjöng och underhöll under kvällen. Hasse Lodin (Runners Worlds ägare) dansade visst breakdance i bar överkropp enligt rykten..

 

– Flera av mina adepter laddar för fullt inför Stockholm Maraton nu. Lite olika beroende på nivå men de flesta har gjort en halvmara eller millopp närmsta veckan. Och alla långpass är klara. Nu trappas träningen ner. Samma antal pass men kortare sträcka och färre antal lopp under intervallerna. Plus nån extra vilodag. Extra noga med kost och sömn för att minska risken för sjukdomar mm.

Malin är på gång igen. Efter skadan hon fick på Bergspasset i Portugal v 14. Sex veckor med rehab och massa pass på crosstrainer. Nu springer hon varannan dag och kör alternativt varannan. Igår 8 x 1000 m från 3.55 ner till 3.30. I juni tävlar hon sig i form och kommer vara extra noga med fotstyrka och rörlighet.

 

Jag har grymt fina elever i åk 7-9 på Bräntbergsskolan som jag skrivit flera gånger. Nu är vi i slutspurten på läsåret och har kvar en brännbollsturnering, balen för åk 9 samt skol DM fotboll utomhus. I veckan fick vi Guld, silver och brons. Tjejerna i åk 7 var otroligt pigga och disciplinerade och vann sin final med 16-1 (sexton!) Men huvudsaken är inte att vinna….. Suck.

 

Hockey VM har inte lockat mig mer än nån periods strötittande. Ändå har Tre Kronor det namnkunnigaste laget på länge. Vad beror detta på? Ikväll skall jag kolla på semifinalen mot Finland i alla fall.

Veckans Peppe: Jag är en skogens man och har skaffat kamoflague-skägg. (Peppe är grymt frusen av sig. På morgonjoggarna i New York i höstas hade han superunderställ, långarmad tröja och vindjacka. Jag sprang i Tshirt och kortbyxor)Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Omstart blogginlägg nr 36


– Somliga får nog bara en chans att hitta lyckan (Joel Alme)

Löpning är ingen lek! Kom inte och snacka om mysigt, gulligt och sånt. Löpning är skönt ibland. Framför allt när du är i form. Löpning är en utmärkt träningsform på många sätt. Men löpning är inte lätt och skönt. Jag har rätt och ni har fel! (ni vet vilka ni är som hela tiden propagerar om myslöpning mm

 

Musse har varit i Flagstaf och tränat med Mo Farah i några veckor. Vilken dröm det måste vara. Musse berättade i intervjun i RW att det märks att Mo Farah är på en helt annan nivå än när Musse var på läger med honom för 10 år sen. Musse springer Göteborgsvarvet om några veckor och satsar på SM guldet , men inte slutsegern (det är löpare som gör 60 min som är anmälda) Musse kan nog göra 62-63 min en bra dag.

 

Juventus – Real Madrid i Champions League final känns ganska rättvist. Monaco och Atletico Madrid bjöd på bra motstånd och framförallt minns man Monacos 18 årige MBappe.

-Juventus är oerhört starka defensivt och är helt omöjliga på hemmaplan. Nu avgörs ju finalen i Cardiff så vi får se. Lite kuriosa: Juventus är så noga att till och med musiken i samband med matcherna är vetenskapligt sammansatt. En expert på musik i kombination med idrott (Marina Paganotto) har kalibrerat spellistan som börjar med AC/DC:s Thunderstruck och fortsätter bygga energi med hjälp av perfekt avvägd musik. Spelarna känner trygghet och publiken känner energi. Och motståndarna känner sig underlägsna.Tänk på det ni som är löpare och bara lyssnar på Celine Dion och Eddie Meduza. Lägg lite tid på en bra spellista.

 

Nick Cave hade en 15 årig son som testade LSD och föll utför en 18 meter hög klippa utanför East Sussex. Han avled omedelbart med spräckt skalle mm. I sin kommande konsertfilm berättar han om tragedin och hur den förändrade familjens liv. Nick Cave har precis släppt en trippel LP och en cdbox. Mörk, vacker musik.

 

-Veckans träning har gått i blandad takt. Några grymma pass och några usla. Ögoninflammationen från helvetet slog till och omintetgjorde både tuff träning och vackra bilder på Instagram. Om Kalle Asplund på RW kunde lära mig hur man lägger ut filmer på bloggen så skulle ni få se på grejer. Men ingen verkar bry sig om mig längre. Men jag springer på löpband i 3.25 min/km utan att halta. Inte så länge dock.

-Några träningstips från coachen. Försök köra intervaller med fartvariationer. Fördelen är att du blir tåligare av fartökningar under lopp. Du kan lättare hänga med i slutskedet och klara snabbare utgångsfarter. Du lär dig och att tycka att din transportfart är lite behagligare. Du lurar hjärnan och kroppen helt enkelt. Hjärnfysik-Johan har nån artikel på det. Men han älskar att springa på blöta stigar där ingen rör sig. Och vill vara ute länge för att kolla fettets inverkan på hjänstammen. Men jag skall fråga honom och kanske kasta in några lättklädda bilder från vår senaste vecka i Portugal om han inte är snäll.

Testa dessa:

 • 3 x 2000 m (200 m snabbt-200 m i ngt snabbare än distansfart-200 m snabbt osv)
 • 4 x 1200 m (400m i milfart + 400 m 5 sek snabbare+400 m i milfart)
 • 10 x 400 m (vartannat lopp i milfart och vartannat lopp 5 sek snabbare)

Vilan bör vara 3 min på pass 1. 2 min på pass 2 och 1 min på pass 3.

-Min kompis Hasse Castergren älskar mig så mycket och har mig som förebild. Nu har han klippt sig och färgat håret för att likna mig när jag var 35 år. Det är fint på nåt sätt.

 

-Idag fyller Sveriges bästa dansare Tobias Karlsson 40 år. Vi fick tyvärr lämna återbud till hans gigantiska fest idag. Fatta vad kändistätt det kommer vara. Jag skull tagit selfies med dom som var snyggast. Jag skickade ett videotal till honom som handlar om små badbyxor med plastförstärkning, kassler med ananasskiva på, min hudsjukdom vulpes rotea pga av Pernilla Wahlgrens snuskiga tal på hans 35 års fest. Och att han skulle dött ifjol om han levt på 1850 talet (då var nämligen medellivslängden på svenska män endast 39 år) mm.

 

-Veckans Peppe: Nu fattar ni varför min fru Cecilia tvingar mig att sova med strumpor på

 


Antal kommentarer: 1

Johan Renström

Jag lovar vara snäll. jag vill inte se några nakenbilder på dig:DLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Omstart blogginlägg nr 345


– I hear her voice, and started to run (The Cure)

-Breaking2 eller det PR-betonade världsrekordförsöket som Nike sponsrat gick av stapeln imorse. På Monzabanan skulle Kipchoge, Tadese och Desisa göra ett seriöst försök att springa ett maraton på under 2 timmar. Det är 2.50.6 per km eller 420 st 100 m lopp på 17 sekunder! Och det blev ett fantastiskt lopp där Kipchoge höll sub 2 tim fart i 30 km. Han gick i mål på 2.00.25!  Det är 2.5 min snabbare än världsrekordet från Berlin som Dennis Kimetto hade innan. Nu kommer inte Kipchoges tid räknas som världsrekord eftersom det var för många parametrar som var tillrättalagda. Farthållarna bytte av varann var 5:e km och låg som en plogformation framför löparna. Ledarbilen hade en laserstråle på marken som visade exakt rätt fart. Dom fick vätska langat med el cyklar mm. Desisa och Tadese hängde med i halva loppet där halvmaran passerades på 59,54. Kipchoge har dock visat att med rätta förberedelser och träning så är det möjligt att springa en sub2 mara.

 

-Eliud Kipchoges mellantider:

5 km 14.14

10 km 28,21

15 km 42,34

20 km 56,49

21.1 km 59,54

25 km 1.11.03

30 km 1.25.20

35 km 1.39.37

40 km 1.54.04

42.2 km 2.00.25

10 km avsnitten på 28,21, 28,26,28,31 och 28,47

-Min egen träning rullar på som en 59 årig föredetting förtjänar. I dag körde jag en rolig fartlek ” 3 låtar-2 låtar-1 låt”. Jag hade Spotify i mina Miiegolurar och löpte så långt jag hann medans tre låtar spelades (12.11 min) jag vilade 2 min och löpte så långt jag kunde på två låtar (7.30) vilade 2 min igen och avslutade med att löpa till en låt (3.44 min) Jag ökade farten ngt för varje intervall. Men jag har haft problem med huvudvärk fem dar denna vecka samt att mitt knä har spökat.

 

Vi har plöjt serier på Netflix under vintern. Just nu rullar The Americans (avsnitt 4) Innan har vi betat av senaste säsongen av Suits, Good Wife, Marcella, Broadchurch, Frikänd, Dicte och varje vecka några avsnitt Modern Family.

Musikvåren har varit bra. Med toppar som Sam Outlaw, Henrik Berggren, Father John Misty, Ray Davis, Rodney Crowell, The XX, Tift Merrit, Niiki Lane, Jens Lekman, Ryan Adams, Heavy Tiger och INVSN. Bubblare: Depeche Mode, Jennie Abrahamsson, Säkert

Malins rehab går framåt. Hon har fått stötvågsbehandling för sin ”hälsene-skada” och har stegrat löpningen 5 min-10 min-20 min och idag 8 km 4.00-4.30 min/km. Två behandlingar kvar och tävlingspremiär när hon är 100% (juni). Crosstrainer och styrka 11 tim/vecka har hon kört.

 

Liverpool vinner och Umeå FC vinner. Humöret påverkas markant beroende på resultat av mina lag. Nördigt? Ja kanske. Engagemang? Absolut. Malin sambo står i mål i Umeås andra div 1 lag Team TG (Malin är fystränare) Dom har fått en tung start med 3 förluster. Imorgon vänder det.

Anna Book får tydligen betalt för sina rubriker i kvällspressen? Oj vad förmögen hon måste vara efter 2016. Hon lipade på 44 löpsedlar och svartmålade till höger och vänster. Nu skall hon delta i ”Biggest Loser V.I.P”??  Jag säger inte lycka till och jag kommer inte att titta. Runar Söögard skall också frälsa deltagarna. Dom hade tydligen ringt till fd fotbollspelaren Robert Prytz. Men när dom vägde honom så var han inte nog fet?!  Det kan inte vara ett kul samtal att ringa. –”Hej vi ringer från kanal 5 och biggest loser. Vi undrar om du vill vara med?”. Vi har fått tips av din omgivning att du blivit groteskt fet på slutet.”

På skolan är vi inne på upploppet. Det återstår några DM i fotboll, brännbollsturnering, balen för åk 9, Mästarnas Mästare samt betyg och sånt. Jag har otroligt fina elever. Mer än hälften är potentiella adoptionsämnen. (Alltså att jag älskar dem så mycket att jag kunde tänka mig att adoptera dem). Denna vecka har vi kört yin-yoga och styrka (100 klubben) . Nästa vecka blir det valsträning för åk 9 och lite brännboll, lekar och Hjärt&lungräddning mm.

 

Veckans Peppe: Skägg, hår och migränLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Omstart blogginlägg nr 34


– Jag har tinnitus i hjärtat! (bob hund)

– Nu funkar kroppen igen. Veckan har varit bra rent träningsmässigt. Två pass i slalombacken, ett pass tabata-backe 10% lutning, ett pass 24 x 45-15, ett pass crosstrainer + styrka. Jag testade att löpa i 3.32 min/km och filma löpsteget. Det såg ganska bra ut faktiskt. Lite haltande på vänsterbenet och kort höftböjare sa Peppe.

 

-Jag tog en usel vilodag i torsdags. Cyklade hem och skulle äta lunch. Värmde maten och satte mig i soffan. Satte på ett avsnitt Modern Family på Netflix. När maten var uppäten hittade jag en halv påse lösviktgodis under bordet. Den klippte jag direkt. Sen hittade jag en halv påse nachos-chips som också åkte ner snabbt. Tillbaka till skolan och mådde grymt bra faktiskt. Det kanske inte var så uselt ändå.

-Björn Andersson (gammal landlagsback) har jobbat 22 år inom Bayern Munchens akademi. Han var med och fick fram Philip Lahm, Thomas Muller, Bastian Schweinsteiger mfl. Nu har han provat att jobba i Sverige med talangutveckling med blandat resultat. Han är dock ärlig och skön i sina uttalanden. När han höll ett träningspass på Bosön för unga talanger så kom en överambitiös mamma fram och började sälja in sin son. Och ville indirekt att Björn skulle rekommendera sonen till Bayern Munchen. Till slut blev Björn lite less på henne. Mamman frågade –” Men vad skall han träna på för att komma vidare”! Då så Björn –” Inte vet jag. Träna fotboll vetja”!

-Marcus Dunberg skrev en skön artikel i Svd. Han var less på Kick-ass människorna som skryter och lägger ut usla citat på sociala medier.  ”Be stronger than your strongest excuse” eller ” You didnt wake up to be mediocre”. Han menar att det finns två sorters människor 1) De som uträttar saker 2) De som leker att de uträttar saker. Och han längtade faktiskt efter medelmåttorna som inte strävar att vara outstanding hela tiden.

-Jag fick en ”ansiktbehandling för män” av min fru i 59 års present. Det är ganska vanligt att män får ansiktbehandlingar. Inget att skämmas för Södergård! Det var en väldig procedur med rengörning, enszymsalva, ånga, porklämmning, peeling och fuktighetskräm. Men kolla vad slät jag blev..

 

-Jag fick även ett par ekologiska specialsockar av Markus Torgeby från hans egen kollektion. Ni har väl sett dokumentären ”Löparen” på svt play. När Markus flyttade ut i en kåta i jämtländska skogarna i 4 år. Han löpte dubbla pass och levde på havregryn och morötter. Nu har han klippt sig och byggt hus på Öckerö. Hans fru är chefsdesigner på Volvo. Han springer fortfarande bra.

 

Jag fick lite sköna bilder av Leif Stening från 1981. Jag leder Dm 1500 m i Lycksele och Lag SM i Ljusdal utanför bussen. Jag i nedre raden i grå tröja och fantastisk frisyr.

 

-Fick även i utmaning till Barncanerfonden av min sonhustru Linn. En krona för varje like. Fem kronor för varje kommentar. Sen la jag till ”tio kronor för er som skriver att jag har tjockt och vackert hår samt vältränade kropp”. Det blev 580:- till Barncancerfonden och massor in på mitt bekräftelsekonto.

 

-Mitt Umeå FC går som tåget i division 1 norra. Förra helgen vinst med 3-2 mot Akropolis och igår vinst med 3-0 över Assyriska. Jag räknar maxlöpningar på varje spelare under matcherna. Uppdelat på defensivs och offensiva löpningar. Det finns samband mellan matchresultat och antal maxlöp. Vi snittade 35 st/spelare igår. Och kunde vunnit med 5-0. Västerås borta nästa helg… Kolla vad fint omklädningsrum materialförvaltaren Curt har gjort.

 

-Musikrummet har fått ett lyft. Powerpophylla, soulhylla och omsorterat plus nya tavlor. Hurra!

– Lars Södergård gifte sig med sin Jana i lördags. Urhbom var best man och Nubben Norberg var toastmastern. Kolla vad fina dom var. Jag undrade hur lycklig han var på en skala från 1 till 12. Där 1 var att han får spurtstryk av Donald Trump och en tolva var att bli hembjuden till Mo Farah en vecka. Då svarade han 13 (att bli hembjuden till LG Skoog utan att han bjuder på mat?)

-Veckans Peppe: 51 mil på 5 veckor. Jag håller vikten

 Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Omstart blogginlägg nr 33


– Go hard or Go home (Mo Farah)

Veckan har rullat på i lysande takt. Jag har tränat varje dag med blandad kvalite. Dock har jag alltid blivit svettig och sluppit tomduscha. Löpningenser ut som löpningen och kroppen är stark. Dock går det för sakta fortfarande. Men vem bryr sig utom jag.

David Nilsson gjorde 2.15.40  (1.08-08-1.07.32) i Hamburg och kvalade till VM. Stort grattis till detta. För 18 år sen gjorde min kompis Anders Szalkai 2.13 i London. Nu har hans hälsena lagt av. Han kör styrka istället (igår en sexa i bänk på 65 kg)

Dotter Malins skada spökar fortfarande. Hade lite hopp i veckan. Men nu ett nytt bakslag. Ingen löpträning på 4 veckor, men massor av crosstrainer. När det vänder är hon snabbt i form.

” Vi väntar hela veckan till fredag. Hela året till sommaren och hela livet efter lyckan. Sluta vänta och börja lev”!

Maja Eklund/Rhodin 9 år (dotter till innebandylegender som Patrik Eklund och Annica Rhodin) kan sitta i L-sit 1 min och 10 sek och gå från sittande bredbent gå upp i handstående utan att röra en min. Nio år?!  Jag skall träna på L-sit så jag spöar henne.

Runners Worlds hemsida har fått ett lyft. Men bloggen har blivit sämre. Det går inte att se om folk har kommenterat. Och man ser inte antalet visningar längre. Jag vill kunna se vad som varit populärt att läsa om och tvärtom. Sen vill jag kunna svara mina läsare på kommentarer. Jag, Emma och Hjärnfysik-Johan hade möte om Kalle Asplund om detta. Hoppas han fixar..

Record Store day har funnits sen 2007. Nu är ca 1400 skivaffärer anslutna och har ett manifest en gång per år. Det ges ut specialutgåvor och specialpressningar i liten utgåva. Pet Sounds i Stockholm är störst och har en otrolig omsättning just denna dan. Burmans Musik i Umeå (Stefan Nilsson) lyckades får tag i många fina plattor. Jag köpte Stevie Nicks, Drive by truckers,Lou Reed, Walter Lure, Fleetwood Mc, Father John Misty, Sam Outlaw och Small faces. Otrolig glädje för er som fattar.

Erik Niva skrev en lysande artikel om Solna AIKs ungdoms akademi. Dom har ju fostrat utlandsproffs som Robin Quasion och Alexander Isak. Men två av dom mest lovande juniorerna är inblandad i mordutredningar. Peter Wennberg är ass coach i Alaget och har varit utvecklingsansvarig sen 2009. Och har varit med och fostrat massor av framgångsrika spelare. En av ledstjärnorna han arbetar utifrån är taget från USA:s marinkår. Där räcker det inte med att ta ansvar för sig själv, utan där skall man vara beredd att ta ansvar för sina kamraters handlingar också. Läs artikeln…

Umeå FC hade hemmaprimiär mot fjolårets topplag Vasalund. Efter 36 min stod det 3-0 till UFC efter en fantastisk uppvisning. I 40:e min får UFC ett 4-0 mål bortdömt för offside. Då kontrar Vasalund och gör 3-1. Andra halvlek blir Umeåspelarna ängsliga och backar hem. Vasalund trycker på och lyckas kvittera i 85:e min. Surt som tusan. Och dålig fys frågar den oinsatte? Absolut inte, utan mentala saker plus ett bra Vasalund. Träningsveckan har varit bra och idag väntar Akropolis i Sthlm. Igår såg vi Team TG-Västerås. Jag satt med BLK DNM Tshirt medans Umeå FC spelarna satt med täckjacka och filt? Gör lumpen vet ja.

– Idag blir min som Mattias 33 år. Herregud vad tiden går. Pojken har famij, jobb, snart hus och tendens till skägg. Han har gett mig mycket glädje.

Joel Alme är en av mina absoluta favoriter. Hans platta Flyktligan har jag spelat 400 ggr under 2016!  Hans förra engelskspråkiga platta ”A Tender trap” innehåller följande text.

”The girl that i love has/My heart in her pocket/My mind in her purse/My life in her hand”

Herregud vad vackert!

-Igår invigdes Umeå Padel Center. En hall med 5 banor, shop och kafé. En av ägarna är Peter Foppa Forsberg. Han spelade invigningsmatch i par med Modospelaren Andreas Salomonson. Men fick stryk av Glada Hudik Pär Johansson i par med Daniel Wälitalo. Fin anläggning med ett smart bokningssystem där man använder en tagg som tänder och släcker lyset för aktuell bana den tid man bokat. Jag har testat padel två ggr och är väl en 2:a på en 5 gradig skala.

Veckans Peppe: Jag har tagit semester. Kommer inte på nåt roligt. Och håret är fettLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*