Blogg

Omstart blogginlägg nr 345


– I hear her voice, and started to run (The Cure)

-Breaking2 eller det PR-betonade världsrekordförsöket som Nike sponsrat gick av stapeln imorse. På Monzabanan skulle Kipchoge, Tadese och Desisa göra ett seriöst försök att springa ett maraton på under 2 timmar. Det är 2.50.6 per km eller 420 st 100 m lopp på 17 sekunder! Och det blev ett fantastiskt lopp där Kipchoge höll sub 2 tim fart i 30 km. Han gick i mål på 2.00.25!  Det är 2.5 min snabbare än världsrekordet från Berlin som Dennis Kimetto hade innan. Nu kommer inte Kipchoges tid räknas som världsrekord eftersom det var för många parametrar som var tillrättalagda. Farthållarna bytte av varann var 5:e km och låg som en plogformation framför löparna. Ledarbilen hade en laserstråle på marken som visade exakt rätt fart. Dom fick vätska langat med el cyklar mm. Desisa och Tadese hängde med i halva loppet där halvmaran passerades på 59,54. Kipchoge har dock visat att med rätta förberedelser och träning så är det möjligt att springa en sub2 mara.

 

-Eliud Kipchoges mellantider:

5 km 14.14

10 km 28,21

15 km 42,34

20 km 56,49

21.1 km 59,54

25 km 1.11.03

30 km 1.25.20

35 km 1.39.37

40 km 1.54.04

42.2 km 2.00.25

10 km avsnitten på 28,21, 28,26,28,31 och 28,47

-Min egen träning rullar på som en 59 årig föredetting förtjänar. I dag körde jag en rolig fartlek ” 3 låtar-2 låtar-1 låt”. Jag hade Spotify i mina Miiegolurar och löpte så långt jag hann medans tre låtar spelades (12.11 min) jag vilade 2 min och löpte så långt jag kunde på två låtar (7.30) vilade 2 min igen och avslutade med att löpa till en låt (3.44 min) Jag ökade farten ngt för varje intervall. Men jag har haft problem med huvudvärk fem dar denna vecka samt att mitt knä har spökat.

 

Vi har plöjt serier på Netflix under vintern. Just nu rullar The Americans (avsnitt 4) Innan har vi betat av senaste säsongen av Suits, Good Wife, Marcella, Broadchurch, Frikänd, Dicte och varje vecka några avsnitt Modern Family.

Musikvåren har varit bra. Med toppar som Sam Outlaw, Henrik Berggren, Father John Misty, Ray Davis, Rodney Crowell, The XX, Tift Merrit, Niiki Lane, Jens Lekman, Ryan Adams, Heavy Tiger och INVSN. Bubblare: Depeche Mode, Jennie Abrahamsson, Säkert

Malins rehab går framåt. Hon har fått stötvågsbehandling för sin ”hälsene-skada” och har stegrat löpningen 5 min-10 min-20 min och idag 8 km 4.00-4.30 min/km. Två behandlingar kvar och tävlingspremiär när hon är 100% (juni). Crosstrainer och styrka 11 tim/vecka har hon kört.

 

Liverpool vinner och Umeå FC vinner. Humöret påverkas markant beroende på resultat av mina lag. Nördigt? Ja kanske. Engagemang? Absolut. Malin sambo står i mål i Umeås andra div 1 lag Team TG (Malin är fystränare) Dom har fått en tung start med 3 förluster. Imorgon vänder det.

Anna Book får tydligen betalt för sina rubriker i kvällspressen? Oj vad förmögen hon måste vara efter 2016. Hon lipade på 44 löpsedlar och svartmålade till höger och vänster. Nu skall hon delta i ”Biggest Loser V.I.P”??  Jag säger inte lycka till och jag kommer inte att titta. Runar Söögard skall också frälsa deltagarna. Dom hade tydligen ringt till fd fotbollspelaren Robert Prytz. Men när dom vägde honom så var han inte nog fet?!  Det kan inte vara ett kul samtal att ringa. –”Hej vi ringer från kanal 5 och biggest loser. Vi undrar om du vill vara med?”. Vi har fått tips av din omgivning att du blivit groteskt fet på slutet.”

På skolan är vi inne på upploppet. Det återstår några DM i fotboll, brännbollsturnering, balen för åk 9, Mästarnas Mästare samt betyg och sånt. Jag har otroligt fina elever. Mer än hälften är potentiella adoptionsämnen. (Alltså att jag älskar dem så mycket att jag kunde tänka mig att adoptera dem). Denna vecka har vi kört yin-yoga och styrka (100 klubben) . Nästa vecka blir det valsträning för åk 9 och lite brännboll, lekar och Hjärt&lungräddning mm.

 

Veckans Peppe: Skägg, hår och migrän


Nr 5 ute i butik nu!

Ur innehållet:

 • Fem farthöjande pass du måste testa
 • Det händer vid överträning
 • Ätstörning? Symtom du ska ta på allvar
 • Artros i knät?
 • Nya sköna löparskor
 • 6 enkla sätt att testa formen
Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Omstart blogginlägg nr 34


– Jag har tinnitus i hjärtat! (bob hund)

– Nu funkar kroppen igen. Veckan har varit bra rent träningsmässigt. Två pass i slalombacken, ett pass tabata-backe 10% lutning, ett pass 24 x 45-15, ett pass crosstrainer + styrka. Jag testade att löpa i 3.32 min/km och filma löpsteget. Det såg ganska bra ut faktiskt. Lite haltande på vänsterbenet och kort höftböjare sa Peppe.

 

-Jag tog en usel vilodag i torsdags. Cyklade hem och skulle äta lunch. Värmde maten och satte mig i soffan. Satte på ett avsnitt Modern Family på Netflix. När maten var uppäten hittade jag en halv påse lösviktgodis under bordet. Den klippte jag direkt. Sen hittade jag en halv påse nachos-chips som också åkte ner snabbt. Tillbaka till skolan och mådde grymt bra faktiskt. Det kanske inte var så uselt ändå.

-Björn Andersson (gammal landlagsback) har jobbat 22 år inom Bayern Munchens akademi. Han var med och fick fram Philip Lahm, Thomas Muller, Bastian Schweinsteiger mfl. Nu har han provat att jobba i Sverige med talangutveckling med blandat resultat. Han är dock ärlig och skön i sina uttalanden. När han höll ett träningspass på Bosön för unga talanger så kom en överambitiös mamma fram och började sälja in sin son. Och ville indirekt att Björn skulle rekommendera sonen till Bayern Munchen. Till slut blev Björn lite less på henne. Mamman frågade –” Men vad skall han träna på för att komma vidare”! Då så Björn –” Inte vet jag. Träna fotboll vetja”!

-Marcus Dunberg skrev en skön artikel i Svd. Han var less på Kick-ass människorna som skryter och lägger ut usla citat på sociala medier.  ”Be stronger than your strongest excuse” eller ” You didnt wake up to be mediocre”. Han menar att det finns två sorters människor 1) De som uträttar saker 2) De som leker att de uträttar saker. Och han längtade faktiskt efter medelmåttorna som inte strävar att vara outstanding hela tiden.

-Jag fick en ”ansiktbehandling för män” av min fru i 59 års present. Det är ganska vanligt att män får ansiktbehandlingar. Inget att skämmas för Södergård! Det var en väldig procedur med rengörning, enszymsalva, ånga, porklämmning, peeling och fuktighetskräm. Men kolla vad slät jag blev..

 

-Jag fick även ett par ekologiska specialsockar av Markus Torgeby från hans egen kollektion. Ni har väl sett dokumentären ”Löparen” på svt play. När Markus flyttade ut i en kåta i jämtländska skogarna i 4 år. Han löpte dubbla pass och levde på havregryn och morötter. Nu har han klippt sig och byggt hus på Öckerö. Hans fru är chefsdesigner på Volvo. Han springer fortfarande bra.

 

Jag fick lite sköna bilder av Leif Stening från 1981. Jag leder Dm 1500 m i Lycksele och Lag SM i Ljusdal utanför bussen. Jag i nedre raden i grå tröja och fantastisk frisyr.

 

-Fick även i utmaning till Barncanerfonden av min sonhustru Linn. En krona för varje like. Fem kronor för varje kommentar. Sen la jag till ”tio kronor för er som skriver att jag har tjockt och vackert hår samt vältränade kropp”. Det blev 580:- till Barncancerfonden och massor in på mitt bekräftelsekonto.

 

-Mitt Umeå FC går som tåget i division 1 norra. Förra helgen vinst med 3-2 mot Akropolis och igår vinst med 3-0 över Assyriska. Jag räknar maxlöpningar på varje spelare under matcherna. Uppdelat på defensivs och offensiva löpningar. Det finns samband mellan matchresultat och antal maxlöp. Vi snittade 35 st/spelare igår. Och kunde vunnit med 5-0. Västerås borta nästa helg… Kolla vad fint omklädningsrum materialförvaltaren Curt har gjort.

 

-Musikrummet har fått ett lyft. Powerpophylla, soulhylla och omsorterat plus nya tavlor. Hurra!

– Lars Södergård gifte sig med sin Jana i lördags. Urhbom var best man och Nubben Norberg var toastmastern. Kolla vad fina dom var. Jag undrade hur lycklig han var på en skala från 1 till 12. Där 1 var att han får spurtstryk av Donald Trump och en tolva var att bli hembjuden till Mo Farah en vecka. Då svarade han 13 (att bli hembjuden till LG Skoog utan att han bjuder på mat?)

-Veckans Peppe: 51 mil på 5 veckor. Jag håller vikten

 Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Omstart blogginlägg nr 33


– Go hard or Go home (Mo Farah)

Veckan har rullat på i lysande takt. Jag har tränat varje dag med blandad kvalite. Dock har jag alltid blivit svettig och sluppit tomduscha. Löpningenser ut som löpningen och kroppen är stark. Dock går det för sakta fortfarande. Men vem bryr sig utom jag.

David Nilsson gjorde 2.15.40  (1.08-08-1.07.32) i Hamburg och kvalade till VM. Stort grattis till detta. För 18 år sen gjorde min kompis Anders Szalkai 2.13 i London. Nu har hans hälsena lagt av. Han kör styrka istället (igår en sexa i bänk på 65 kg)

Dotter Malins skada spökar fortfarande. Hade lite hopp i veckan. Men nu ett nytt bakslag. Ingen löpträning på 4 veckor, men massor av crosstrainer. När det vänder är hon snabbt i form.

” Vi väntar hela veckan till fredag. Hela året till sommaren och hela livet efter lyckan. Sluta vänta och börja lev”!

Maja Eklund/Rhodin 9 år (dotter till innebandylegender som Patrik Eklund och Annica Rhodin) kan sitta i L-sit 1 min och 10 sek och gå från sittande bredbent gå upp i handstående utan att röra en min. Nio år?!  Jag skall träna på L-sit så jag spöar henne.

Runners Worlds hemsida har fått ett lyft. Men bloggen har blivit sämre. Det går inte att se om folk har kommenterat. Och man ser inte antalet visningar längre. Jag vill kunna se vad som varit populärt att läsa om och tvärtom. Sen vill jag kunna svara mina läsare på kommentarer. Jag, Emma och Hjärnfysik-Johan hade möte om Kalle Asplund om detta. Hoppas han fixar..

Record Store day har funnits sen 2007. Nu är ca 1400 skivaffärer anslutna och har ett manifest en gång per år. Det ges ut specialutgåvor och specialpressningar i liten utgåva. Pet Sounds i Stockholm är störst och har en otrolig omsättning just denna dan. Burmans Musik i Umeå (Stefan Nilsson) lyckades får tag i många fina plattor. Jag köpte Stevie Nicks, Drive by truckers,Lou Reed, Walter Lure, Fleetwood Mc, Father John Misty, Sam Outlaw och Small faces. Otrolig glädje för er som fattar.

Erik Niva skrev en lysande artikel om Solna AIKs ungdoms akademi. Dom har ju fostrat utlandsproffs som Robin Quasion och Alexander Isak. Men två av dom mest lovande juniorerna är inblandad i mordutredningar. Peter Wennberg är ass coach i Alaget och har varit utvecklingsansvarig sen 2009. Och har varit med och fostrat massor av framgångsrika spelare. En av ledstjärnorna han arbetar utifrån är taget från USA:s marinkår. Där räcker det inte med att ta ansvar för sig själv, utan där skall man vara beredd att ta ansvar för sina kamraters handlingar också. Läs artikeln…

Umeå FC hade hemmaprimiär mot fjolårets topplag Vasalund. Efter 36 min stod det 3-0 till UFC efter en fantastisk uppvisning. I 40:e min får UFC ett 4-0 mål bortdömt för offside. Då kontrar Vasalund och gör 3-1. Andra halvlek blir Umeåspelarna ängsliga och backar hem. Vasalund trycker på och lyckas kvittera i 85:e min. Surt som tusan. Och dålig fys frågar den oinsatte? Absolut inte, utan mentala saker plus ett bra Vasalund. Träningsveckan har varit bra och idag väntar Akropolis i Sthlm. Igår såg vi Team TG-Västerås. Jag satt med BLK DNM Tshirt medans Umeå FC spelarna satt med täckjacka och filt? Gör lumpen vet ja.

– Idag blir min som Mattias 33 år. Herregud vad tiden går. Pojken har famij, jobb, snart hus och tendens till skägg. Han har gett mig mycket glädje.

Joel Alme är en av mina absoluta favoriter. Hans platta Flyktligan har jag spelat 400 ggr under 2016!  Hans förra engelskspråkiga platta ”A Tender trap” innehåller följande text.

”The girl that i love has/My heart in her pocket/My mind in her purse/My life in her hand”

Herregud vad vackert!

-Igår invigdes Umeå Padel Center. En hall med 5 banor, shop och kafé. En av ägarna är Peter Foppa Forsberg. Han spelade invigningsmatch i par med Modospelaren Andreas Salomonson. Men fick stryk av Glada Hudik Pär Johansson i par med Daniel Wälitalo. Fin anläggning med ett smart bokningssystem där man använder en tagg som tänder och släcker lyset för aktuell bana den tid man bokat. Jag har testat padel två ggr och är väl en 2:a på en 5 gradig skala.

Veckans Peppe: Jag har tagit semester. Kommer inte på nåt roligt. Och håret är fettLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Omstart blogginlägg nr 32


 • You don’t get over a broken heart/you just learn to carry it gracefully (Jens Lekman)
 • Jag har varit grymt sliten efter mina Portugalveckor. Både fysiskt och mentalt. Fyra träningspass och tre vilodagar har gjort att det känns lite bättre. Som coach är man väldigt bra att styra sina adepter rätt i sin pulsering. Men glömmer man lätt sig själv. Nu har jag visserligen ingen karriär eller krav på mig. Mer än att se bra ut naken och orka vara en bra idrottslärare, fystränare och coach. Jag tror dock på trovärdighet och leva som man lär…
 • Lite musiknyheter sen jag kom hem. Bland annat en kanonplatta med Rodney Crowell, power pop med Heavy Tiger och bra pop i Nada Surf.

      

 • Påsken har firats med mina barn och respektive samt oemotståndliga lilla barnbarnet Chloe. Vi har umgåtts, tränat på IKSU, grillat lax och oxfile samt tre rätters påsklunch på Umeå bästa kvarters restaurang Maria. Jag vann i både jonglering och sitta på huk.
 • Vi har tappat många enkla, självklara och värdefulla grundregler eller talanger genom åren. Här kommer tio enkla och viktiga ”egenskaper” som inte kräver nån förkunskap. Försök fixa fem av dom så är du på banan igen.
 1. Komma i tid
 2. Vara förberedd
 3. Anstränga sig
 4. Ha arbetsmoral
 5. Bra kroppsspråk
 6. Passion för uppgiften
 7. Ge energi
 8. Visa positiv attityd
 9. Öppen för förändringar
 10. Försök göra det lilla extra
 • Bakom mina solglasögon kan jag vara mig själv.

      

 • För 29 år sen var jag i Portugal och tränade hårt och bra. Ulf Rönning var en av ledarna under de två veckorna. Han skickade denna sköna bild när jag vilar i solen efter 10 x 1000 m på gräsbanan (2.57 i snitt). Portugal är ett av mina favoritländer och jag har exempelvis varit i Monte Gordo med Springtime 44 veckor!

        

 • Dotter Malin jobbar med crosstrainer, vattenlöpning och styrka efter sin skada i hälen under bergspasset. Förhoppningsvis kan hon köra igång löpningen på måndag igen. Umeå halvmaraton går av stapeln den 6 maj. Idag fick hon två sidor i Västerbottens Kuriren om löpträning för nybörjare med ett sexveckorsprogram och massa tips. Bra dottern min.

        

 • Mitt Umeå FC i div 1 norra har seriepremiär på måndag mot Vasalund. I torsdags körde jag ett snabbhet/spänstpass med dem. Och det var riktigt pigga ben hos alla. Det nya spelsystemet börjar sitta rätt bra. Det kan bli en rolig säsong. Men Västerås och Brage verkar starka. Samt Team TG som har mågen Ahmed i mål och dotter Malin som fystränare.
 • Mitt inlägg om klädkod för löpare väckte uppmärksamhet. Att man blir snabbare och ser bättre ut i vita saker har 87% fattat. Att splitshorts bara används på tävling och fartpass har 61 % fattat. Färgmatcha kläderna fattade 98% av tjejerna men bara 32% av killarna? Jag fick frågan om korta tights på killar var Bra eller Anus? Jag tycker nog att shorts är bättre i 96% av fallen. Paketet blir väldigt exponerat och solbrännan blir lite konstig med tights.

        

 • Nu måste ni börja styra upp lite fartträning under era löppass. På flera orter drar tävlingssäsongen igång på allvar snart. Här kommer tre pass du bör hinna med innan första loppet:
 1. 5 x 1000 m i en fart som är 15 sek snabbare än din tänkta fart på milen. Med 2 min jogg/gåvila
 2. 8 x 1000 m i en fart som är 10 sek lugnare än din tänkta fart på milen. Med 1 min jogg/gåvila
 3. Backträning 3 x 1 min i distansfart+3 x 45 sek i halvmarafart + 4 x 30 sek i milfart. Vilan består av jogg/gåvila ner till startpunkten.

– Veckans Peppe: Jag har ingen ren T-shirt kvar och blev nöjd när jag rakade övre delen av mitt könshår.Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Omstart blogginlägg nr 31


– Det börjar likna ett Hollywoodslut för mig (bob hund)

 

 • Nu sitter jag på Arlanda och väntar på planet till Umeå efter två otroligt bra veckor i Monte Gordo. Vi inom Springtime har en väldigt stark gemenskap bland ledarna. Detta smittar av sig på resenärerna och kvaliteten på passen. Massor av glädje, fina samtal och träning. Denna vecka har jag och Malin satsat extra mycket på ”komma-igång gruppen”. Alltså de som vill lära sig springa lite mera. Vi hann lära ut grunderna i löptekniken med hållning, armar, höfter och fotisättning. Dessutom löpning i olika farter, hur man avvecklar steget, hur tekniken förändras när man höjer farten. Samt massor av exempelpass där vi avslutade med kortintervaller på stranden och kollade pulsfall på samtliga.

  

 • Veckans sensation var Frida Ekholm från Örebro. Hon är den nya Cecilia Gustavsson (vilket är det bästa betyg man kan få). Veckans glada prick var David Felhender (oj vad vi skrattade. Grattis Sirpha). Veckans klippa var Mikael Näslund (löpledare och Aktie-baronen som lärde 38 gäster hur man blir svinrik). Dessutom var det härligt att testa Oscar Jöbacks olika pass. Han var också en energihöjare.

   

 • Ovannämnda Frida och hennes genomsnälla make Anders Ekholm har lyckats göra en gäng fina ungar också. Lilla Olle 7 år avslutade ett yogapass på beachplankan med följande: ” -Sätt ihop händerna framför bröstet och säg: Jag är bra som jag är. Och du är bra som du är. Namaste. Efteråt när jag kramade om honom och berättade vad duktig han var så sa han: -”Du vet LG, det betyder att alla är lika mycket värda”. Killen är 7 år.
 • Jag har kunnat träna bra under dessa två veckor. Tyvärr klarade inte mitt knä all löpning som det blev. Jag fick slita de sista dagarna. Men löpning, 10 pass yoga, 3 pass core, 2 pass dynamic movement, 3 cirkelgym och ett pass salsa hann jag med. Plus några timmar i solstolen (musklerna synd bättre när man är brun. Har jag läst). Dessutom klippte jag mig i en Portugisisk het frisyr för 7 Euro (han fick 10)

 

 • Malin fick tyvärr problem med en sena i foten andra veckan och kunde bara köra pass med kom-igång gruppen. Men 9 pass vattenlöpning och styrka + lätta löppass gör att hon hållit formen bra. Det är tre veckor till Umeå halvmaraton.

  

 • Liverpool har tagit 7 av 9 poäng medans jag varit borta och hänger med bra i toppen. Trots skador på Hendersson, Mané, Lallana och Sturridge. Chelsea vinner ligan (grattis Acchemannen)
 • Nu drar vårens alla stora maratonlopp igång med London, Rotterdam, Boston och Hamburg. I maj går en fin mara i Köpenhamn också. Många väljer att testa en mara efter vinterns grundträning och som avstämning mot Sthlm maraton eller övriga säsongen. Springer du ett maratonlopp i april så är du återhämtad och kan tävla bra under maj-september. Och kanske avsluta med en höstmara.
 • Nike har tagit fram en sko som skall optimera löpningen och spräcka 2 timmarsgränsen på maraton. Skon heter Vapor fly Elite och har en mellansula som är 21 mm tjock. Detta skall ge mycket respons i steget och spara löparens muskler. En kolfiberplatta i sulan ger stabilitet och låg vikt. Projektet kallas Breaking2 och skall avgöras på en platt racingbana. De löpare som skall göra rekordförsöket är Eliod Kipchoge (2.03.05 och 59.25 på halvmaran), Lelisa Desisa (2.04.45) och Zersenay Tadesse (58.23 på halvmaran) . För att fatta hur snabbt sub 2 tim är på maraton så gäller följande: varje km strax under 2.50 min/km. Varje mil på 28.24 ! Och tittar på man Tadesses halvmaraton tid 58.23 (2.46 min/km) så förstår man att det kan gå. Han kan sänka farten med 4 sekunder per km och passera på 59.59, eller vad tror ni?  Även Adidas har hakat på att bli först under 2 timmar med en sko som heter adizero Sub 2. Den lanserades i samband med Tokyo Maraton nyss.

 

 • Nu blir det full fokus på mitt Umeå FC i div 1 (premiär mot Vasalund 17/4) De senaste 5 träningsmatcherna har gett 5 segrar och 12-0 i mål. Andre och Steve har några detaljer att slipa på. Men det kan bli skoj.
 • Ca 82% av alla deltagare hade vita strumpor sista veckan på passen. Och 0 % av dem tomduschade. Jag har snart lyckats frälsa världen. Vita strumpor mot bruna löparben ser bra ut och är snabbt. Svarta strumpor ser smutsigt och långsamt ut. Jag har rätt och ni har fel.
 • Hoppas mina elever skött sig bra och varit snäll med vikarien under min frånvaro. Vi har innebandy DM, fotbolls DM, Brännbollsturnering, Mästarnas Mästare och niornas Vårbal att se fram emot. Dessutom är jag i full fokus för att styra upp nästa års ”rörelse 5 dar i veckan”. Jag vill testa att köra 30 min rörelse mellan 08.00-08.30 under tre dar. Plus två ordinarie idrottspass. De tre rörelsepassen kan vara dans, jogging, powerwalks, bollspel, cirkelträning mm. Ingen betygsättning på detta. Bara pulskontroll och känslan att komma igång inför skoldagen. Jag är starkt inspirerad av Naperville-projektet i Chicago som Hjärnfysik-Johan skrev om ifjol. Den skolan är 6:a i Usa i matte och bäst i världen på ytterligare en parameter. Skolan har bara 3% överviktiga elever (i USA är väl snittet runt 30%) Vi skall försöka se förändringar i Matte-kunskaper och läsförståelse (om vi hittar en bra mätmetod). På avslutningmiddagen i fredags satt jag med David som skall vikariera 7 månader hos idrottsministern. Han skulle berätta om detta projekt.

 

 • Lars Södergård gifter sig med sin Jana om några veckor. Kärleken och en bra frukost är starka drivkrafter för honom. David Nilsson och gänget körde svensexa för Lasse igår. Han fick bland annat springa på löpband i nån konstig kanindräkt (mannen som uppfann rövsvetten). Lycka till Lars. Du gjorde en fin insats i Portugal.
 • Veckans Peppe: Alltid hans hår! Nu sover han i papiljotter för att böjen på luggen skall se vindrufsig ut. Oerhört barnsligt.                                             

Antal kommentarer: 1

Johan Renström

Spännande projekt. Ska bli kul att följa. Alla skolor behöver ”doers”” som LG. Forts följer om färg på strumpor. Har hittat en ny studie;)Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Omstart Blogginlägg nr 30


– Jag vet att det är fel av mig/Men varje tjej jag träffar jämför jag med dig (M Scocco)

– Portugal levererar igen!  Visserligen en del regn dag 1, vilket dock inte hindrade oss att köra både distans och löpskola. Vi har en härlig sammanhållning i vårt ledargäng. Detta är en viktig framgångsfaktor i Springtimes verksamhet. Strax dags för måndagens intervallpass som är inspirerat av Mustafa Muhammed. Det är ett kombipass som består av 3-5 serier av (4 min i tröskelfart ca. Vila 30 sek. Därefter 30 sek hårt. Vila 90 sek) Detta upprepar vi 2 ggr för nybörjargruppen,  3 ggr för medelgruppen och 4 ggr för den erfarna gruppen. Så här glada var nybörjar gruppen efter löpskola och 2 serier av Musse-intervallerna

– Lars Södergård har snöat in på hip-hop och går runt och säger ”Yo my brother.” till alla. Han springer bra fortfarande och skall ansvara för morgondagens långpass med min dotter Malin.

 – Hjärnfysik-Johan hänger mig i hasorna hela tiden. Och ställer frågor typ:  ”LG, hur kan du vara så het hela tiden”? ”LG, var har du köpt dina solbrillor”. Ikväll skall han föreläsa om ”Enzympåverkan på underbenets pendling kopplat till hjärnbarkens vulpala centra. Han är supersmart och fin i sina nya kläder

– Naprapat-Hasse har jobbat på bränna och höfter under sina 10 veckor i Australien. Jag älskar den mannen på många sätt. Kolla vilken bra bild när han rullar nerför backen. Han har köpt en Iphone 7 plus med 156GB i svart pianolack för 13000:-. Men jag har finare dator och stereo så jag är inte avundsjuk.

– Dotter Malin skall slipa och bygga form i två veckor efter en grym träningsvinter. Hon har återhämtat sig efter en veckas förkylning. Nu kör hon några dagars distans och leder den snabba gruppen. På fredag blir det en stege på 5-4-3-2-1 min med Södergård, Linus Näslund med flera. Hon fick plocka lite grejer ur Runners Store shoppen som vi har. Men sa….n vad hon tog för sig. Jag fick ta ett topplån på radhuset för att lösa fakturan.

– Cecilia Duberg som är en av våra fina ledare jobbar både en del med Örebro fotboll samt med Carola (sångerskan). Att hon kan hålla isär allt. Hon är en grym mänskokännare och kunde läsa mina tankar vid middan igår. Ida Rautila är en ung, duktig ledare som varit med länge. Igår deltog jag i hennes corepass och upptäckte att hon var ännu bättre nu. Bra instruktionspunkter, bra visning av övningarna och lyckade förmedla glädje på ett skönt sätt. Underbart. Och Anci Näslunds yoga var fantastiskt bra. Hon säger precis rätt saker som går in i hjärtat och hjärnan. Och Åsa ”jag kan prata om ingenting i 30 min” Burvall är ytterligare en glädjespridare som är här denna vecka.Vi har verkligen grymma ledare i Springtime. 

– Ryktena har gått om mina storys från förr. Bland annat ”blodpudding och fiskpinnar i brödrosten-storyn”, ”Binda Mattias för att lyssna på nya Linn slutsteget-storyn” samt ”kasta ut möblerna i vardagsrummet för att överraska Lena-storyn”. Det var en både chockad, glad och höjda ögonbryn-stämning vid frukosten imorse. Jag har mognat betydligt på slutet

– Jag hade min ”Allt du behöver veta om löpning på 60 min-föreläsning” igår. Den gick bra och täckte in det mesta. Bra frågor från åhörarna. Och avsnittet om klädkod funkade för idag var det 98% vita strumpor och inga Bempas Måleri Tshirts. Ingen vågar tomduscha heller efter min förklaring om stängda porer och inkapslad smuts.

– Mina spelistor denna vecka är: Stevie Nicks- Bella Donna, Dream Syndicate- The days of wine and roses, Joel Alme- A tender trap och Ossler-en evig himmels fullkomling.

– Mina böcker denna vecka är: Maratonkoden, Olof Lundh-  och Malcolm Gladwell- David och Goliat

– Mitt Umeå FC vann mot seriekonkurrenten IFK Luleå med solklar 3-0 i lördags och 17 spelare fick speltid. Det var snöstorm i tisdags så fotboll var omöjligt. Då körde vi tempotränings-löpningar på planen istället 6 serier med 100+80 m, 80+60 m,60+40 m. Inget gnäll från spelarna. Dom bet ihop och körde på. Dessutom hann vi med ett bra pass explosiv styrka på onsdagen. Som uppvärmning körde dom 2 Tabatabackar (10% lutning och 8 x 20-10) Det kan bli roligt med Umeå fotbollen i år. Dotte Malin är ju fystränare i Umeå andra div 1 lag (Team TG) där hennes sambo Achmed är målvakt. Vi har ganska griniga söndagmiddagar faktiskt.

– Veckans Peppe: Förkylningen är över och jag börjar få ordning på mitt hår.Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*