En klubb för alla – We Who Run Club!

En klubb för alla – We Who Run Club!


Det bjuds på gott om träningsinspiration i We Who Run Club – Sauconys nya community som vill motivera löpare runt om i landet oavsett ambition och nivå. Runner’s World hängde med på ett peppande och utvecklande pass.

Över 1 000 löpare inspireras nu i sin träning av We Who Run Club via Instagram. Men det är inte bara det Sauconys nya community, som är helt gratis för alla, handlar om. Alla som är med i gruppen får också tillgång till träningsprogram på olika nivåer, och befinner man sig i Stockholm en onsdagskväll kan man även hänga med på ett av gruppens träningspass från Rålambshovsparken. Det gjorde vi på Runner’s World.

Några av We Who Run Club´s cocher samlade innan träningen

We Who Run Club har som mål att gruppens medlemmar både ska ta sig i mål på olika lopp – och ha kul längs vägen. Vill man inte springa lopp går det självklart bra att vara med ändå, och det gäller oavsett var man bor i Sverige (även om den gemensamma träningen denna säsong är begränsad till Stockholmsområdet).

Under 2019 ligger fokus på KfS Kungsholmen Runt i maj samt TCS Lidingöloppet i september. Programmen och träningen i gruppen utgår därför från dessa lopp, även om man förstås kan ha helt andra lopp som mål och bara låta sig inspireras av träningsgemenskapen och de guidande programmen.

Lorenzo Nesi, svensk landslagsledare och meriterad löpcoach har tagit fram vårens program mot KfS Kungsholmen Runt. Han menar att det går fint att hänga med, även om man missat de första veckorna.
– Eftersom träningen startade vintertid visste vi att många kanske inte riktigt kunde hänga med från början. På den gemensamma träningen i Rålamshovsparken anpassar vi därför upplägget så att man kan vara med även om man inte sprungit med gruppen tidigare, säger Lorenzo Nesi.

I programmen, eller träningsskisserna som han föredrar att kalla dem, kan man förstås börja från programmets början och följa alla träningsveckorna om man inte har Kungsholmen Runt som specifikt mål, menar han.
– Men har man just det loppet som mål och har en viss träningsgrund, tror jag att många kan gå in i programmet där vi är nu och få bra tips och inspiration till träningsupplägg.

Det här berättar Lorenzo Nesi när Runner’s World hänger med på ett fartlekspass med We Who Run Club. Vi träffas i Rålambshovsparken på Kungsholmen en onsdagkväll i början av mars. Trots ett lite ruggigt väder och mörker dyker över 100 motiverade och glada löpare upp. Efter samlingen 18:30 får deltagarna välja grupp efter nivå. Därefter startar uppvärmningen med distanslöpning i anpassade farter, effektiv rörlighetsträning och några löpteknik- och löpstyrkefrämjande övningar. Alla guidas av We Who Run Clubs coacher.

Löpteknik och löpstyrkeövningar ingår i passen med We Who Run Club

Huvudmomentet denna onsdag är ett fartlekspass, men med förutbestämda fartinslag. De olika fartgrupperna springer 10 x 2 minuter i lite tuffare fart med 1 minuts gång eller joggvila mellan varje fartupprepning. Inspirerade av varandra fixar alla passet bra, och förhoppningsvis puffar även de två minuter långa fartavsnitten på konditionsutvecklingen för alla deltagare.

Så även om det elva veckor långa programmet har kört igång är det alltså inte för sent att haka på. Coach Lorenzo Nesis program tar dig hela vägen fram till starten på Kungsholmen Runt, och du får allt från löpcoachning till inspiration och tips på löpteknik så att du kan prestera på topp i löpspåret – helt gratis!

Ingen föranmälan till onsdagspassen krävs heller, så har du möjlighet komma en onsdag är det bara att dyka upp 18.30 i Rålambshovsparken (kolla efter Sauconys flaggor). Har du inte chans att komma på den gemensamma träningen kan du ändå utgå från gruppens träningsprogram och genomföra samma upplägg på din egen träning – ensam eller tillsammans med andra löpare i din omgivning.

Att bli medlem i We Who Run Club är som sagt helt kostnadsfritt.
Du ANMÄLER DIG ENKELT TILL GRUPPEN HÄR. Mer info hittar du på HEMSIDAN. Du kan givetvis följa och kolla in gruppen WE WHO RUN CLUB på Facebook. På Instagram hittar du gruppen under @wewhorunclub och via hashtaggen #wewhorunclub.


Nr 11 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Vinterns viktigaste nyckelpass
  • Bästa vinterskorna. Dubbat och odubbat, Stor guide!
  • Åtta misstag du inte vill göra
  • 9 julklappstips till alla löpare
  • Därför ska du testa 14-dagarsmetoden
Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Långpass med We Who Run Club söndag 23/8!

I början av sommaren startade Sauconys uppskattade träningscommunity We Who Run Club upp med digital...

Läs mer

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Häng på - gemensam träning i We Who Run Club

I början av sommaren startade Sauconys uppskattade träningscommunity We Who Run Club upp, med träningsprogram...

Läs mer

Nu laddar We Who Run Club om – häng med!

Nu drar Sauconys oerhört uppskattade träningsgrupp We Who Run Club igång sommarträningen. Alla kan vara...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Lidingöloppet - examensdags för We Who Run Club!

Under sommaren har Saucony tillsammans med Runner’s World arrangerat inspirerande träning inför TCS Lidingöloppet för de över 1 600 deltagarna...

Läs mer
We Who Run Club toppar Lidingöformen

Löparcommunity ”We Who Run Club” är gruppen där Saucony tillsammans med Runner´s World under sommaren peppat till inspirerande och målinriktad...

Läs mer