Eva Nyström om tävlingen i Mallorca

Eva Nyström om tävlingen i Mallorca


– Roligt nog fick jag till en av mina bästa simningar utan våtdräkt någonsin under tävlingssammanhang, så det kändes väldigt bra. Det hjälpte mycket också att jag fick ett par fötter som jag kunde följa, vilket jag sällan har annars när jag simmar.

Både cykelbanan och löpningen var rätt så kuperad och hade en del svårare partier, men rytmen fanns där, och hon hämtade in några placeringar under bägge disciplinerna.

– Jag åt och drack bra och kände mig stark och stabil under hela cyklingen. Jag kom in till växlingsområdet tillsammans en tyska, växlade ifrån henne och sedan hade jag henne i hasorna de två första varven på löpningen. Hade ingen riktig koll på min egna placering men hade fått information om att jag låg femma. Efter drygt hälften av löpningen blev jag passerad av en danska som jag tyvärr inte kunde hänga på. Fokus för mig var att hålla min fart samt äta, dricka och svalka ner mig så mycket som möjligt eftersom det var över 30 grader varmt. När jag sedan efter ungefär 15 km ser att jag närmar mig en annan tyska, får jag blodad tand och passerar henne under sista varvet. I mål blev min placering en glad överraskning, då jag trodde att jag blev femma men väl i mål var jag fyra!

Fin säsong trots fotskada
Trots att hon har haft problem med en hälsena under förra året har årets tränings- och tävlingssäsong varit riktigt bra. De tre huvudmålen inför denna säsong var tempo-SM i cykel, VM i Duathlon och EM i medeldistans. Fokus har hon först och främst lagt på simning och cykling på grund av fotskadan. Tempo-SM i cykel som avgjordes i juni i år gick över förväntan och hon knep ett SM-silver efter att världscyklisten Emma Johansson tog guldet. Och i början av september vann hon VM-silver i långdistans i Duathlon.

– VM i Duathlon var säsongens största mål, och jag är jättenöjd över att ha med ett silver därifrån. Efter den tävlingen var det ett par veckors lugn träning innan jag körde på för fullt inför EM. Jag har varit riktigt taggad på att träna hela hösten!

Nu blir det en kort period av vila och lite ostrukturerad träning. Eva kommer eventuellt göra någon mer tävling i år, men hon har inte bestämt ännu om det blir av eller inte.

Här kan du se hela resultatlistan från tävlingen i Mallorca.

Läs Evas blogg här.

Evas bästa tips till nybörjare inom triathlon!

  • Ta de lugnt i början, öka inte på din träning för snabbt.
  • Om du vill tävla, och har en huvudtävling som du vill fokusera extra mycket på, försök då att tävla flera gånger innan för att testa på tävlingsmomentet, även om det inte är samma distans som ditt huvudmål.
  • Börja med den utrustning du har eller låna och ”köp” upp dig allteftersom du börjar träna mer och vet vad du vill ha/behöver.

Nr 6 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Äntligen Långlopp! Träningsprogram inför höstens lopp.
  • 11 snabba kolfiberskor
  • Så fixar du sommarvärmen
  • Allt om OS i Tokyo!
  • Därför blir du lycklig av löpning
  • Extra bilaga. Nybörjarguide
Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Stockholms Bästa intar Norra Djurgården med milen

Nu börjar det dra ihop sig i Stockholms Bästa-serien. Fredag 21 maj startar det näst...

Läs mer

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Längsta loppet i Stockholms Bästa – Magelungen

Fem lopp är nu avverkade i nya loppserien Stockholms Bästa, vilket innebär att de löpare...

Läs mer

Årstaviken nästa – tight i toppen i Stockholms Bästa

Fyra etapper av åtta är nu avverkade i Stockholms bästa. Nästa klassiska runda som bjuder...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Snabba löpare i täten på Stockholms Bästa

I den nya tävlingsserien Stockholms Bästa har de två första loppen nu avgjorts. Flera elitlöpare...

Läs mer
Nu startar Stockholms Bästa

Nya loppserien Stockholms Bästa startar den 12 februari – och är redan en succé med över 500 anmälda. Under totalt...

Läs mer
Testa Szalkais favoritpass på löpbandet

Risigt väder? Testa det här effektiva löpbandspasset – ett av Anders Szalkais favoritpass!

Läs mer
Så väljer du rätt intervallvila

Utgå från de här tipsen när du planerar din vila mellan intervallerna.

Läs mer